Ben je ooit bij new nam-king in eindhoven geweest toen die nog open was?quote:Cijfer: 4 / 10
Door een TV-programma geslotenquote:Op woensdag 2 juli 2014 08:29 schreef JaafkeEHV het volgende:
-knip-
helaas nu door de keuringsdienst van waarde gesloten
De macht van de media?quote:Op woensdag 2 juli 2014 08:29 schreef JaafkeEHV het volgende:
[
helaas nu door de keuringsdienst van waarde gesloten
oops.. was nog vroegquote:Op woensdag 2 juli 2014 12:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De macht van de media?
http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl
https://www.vwa.nl
Als dat degene is die tegenover het Centraal station van Eindhoven zit,ja,anders niet.quote:Op woensdag 2 juli 2014 08:29 schreef JaafkeEHV het volgende:
Ben je ooit bij new nam-king in eindhoven geweest toen die nog open was?
De hygiene was niet helemaal super, maar de rest vond ik altijd overheerlijk. Zat op de markt in eindhoven (boven de winkels) en er tegen over zat er nog een!
helaas nu door de keuringsdienst van waarde gesloten
Parkheuvel heb ik vorig jaar echt goed gegeten, wordt toch door hetzelfde team gedaan?quote:Op woensdag 2 juli 2014 15:16 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Als dat degene is die tegenover het Centraal station van Eindhoven zit,ja,anders niet.
Iets anders:
Ik moet nog gaan maar ik hoor al her en der dat restaurant The Park in het Bilderberg hotel een sof is qua eten. I.i.g. niet van dat hoogstaand niveau als van te voren wordt gepropageerd.
Nee, die Chinees zit op de markt. Dat is niet tegenover het station.quote:Op woensdag 2 juli 2014 15:16 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Als dat degene is die tegenover het Centraal station van Eindhoven zit,ja,anders niet.
Iets anders:
Ik moet nog gaan maar ik hoor al her en der dat restaurant The Park in het Bilderberg hotel een sof is qua eten. I.i.g. niet van dat hoogstaand niveau als van te voren wordt gepropageerd.
Nee hoor. Bij The Park, voorheen Restaurant 70 staat volgens mij hetzelfde team als voorheen in de keuken. Alleen heeft van Loo geholpen met de nieuwe kaart. Of zoiets. Hij kookt niet zelf daar.quote:Op woensdag 2 juli 2014 15:29 schreef Tarado het volgende:
[..]
Parkheuvel heb ik vorig jaar echt goed gegeten, wordt toch door hetzelfde team gedaan?
! Door de vwa, haha. Ik heb er een paar keer gegeten, maar gelukkig niets aan over gehouden. Lekkere eendentongetjes. Maar het zag er altijd wel uit of het interieur sinds 1959 niet meer veranderd was.quote:Op woensdag 2 juli 2014 08:29 schreef JaafkeEHV het volgende:
[..]
Ben je ooit bij new nam-king in eindhoven geweest toen die nog open was?
De hygiene was niet helemaal super, maar de rest vond ik altijd overheerlijk. Zat op de markt in eindhoven (boven de winkels) en er tegen over zat er nog een!
helaas nu door de keuringsdienst van waarde gesloten
Even te lui om de foto's al te uploaden enzo, maar heb leuk en lekker gegeten.quote:Op woensdag 2 juli 2014 15:16 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Ik moet nog gaan maar ik hoor al her en der dat restaurant The Park in het Bilderberg hotel een sof is qua eten. I.i.g. niet van dat hoogstaand niveau als van te voren wordt gepropageerd.
quote:
Zeg jullie daar.. gesteld dat ik vanavond in het centrum van Rotterdam van hot naar her aan het hollen ben, waar haal ik nou naar jullie idee het allerallerlekkerste broodje, of iets anders dat nog enigszins praktisch lopend op straat op te eten is?quote:
Ik zie de Charcuterie op de kaart staan, en dat zijn flinke prijzen voor 40gram.. Mortadella is echt geen 5 euro voor 40 gram waard. dat is 12,50 euro per honderd gram oftewel 125 euro kg. dat is ongeveer 100 euro meer dan de inkoopprijs. Pizza van 19,50 en gazpacho van 15 euro? Ok goed eten kost geld en een goed restaurant haalt er een flinke marge op, maar ik vind ze hier wel erg hoog. Want zo ingewikkeld zien de meeste gerechten er op de kaart niet uitquote:Op woensdag 2 juli 2014 21:10 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Even te lui om de foto's al te uploaden enzo, maar heb leuk en lekker gegeten.
Niet vergelijkbaar met parkheuvel, wel vergelijkbaar met restaurant 70.
En wat mij betreft dus helemaal prima.
Alleen jammer dat de tuin "weg" is en pas 1 september de nieuwe veranda open gaat.
Ik ga de tuin wel missen....
Zolang het eten lekker is en het niet bezwarend duur is zodat je kan genieten is het prima ;-)quote:Op vrijdag 4 juli 2014 18:40 schreef RobinOok het volgende:
Eens, de prijs is inderdaad wat aan de hoge kant.
Het viel me uiteindelijk mee omdat we gratis champagne kregen ter ere van de opening en ik een kleine versie van het hoofdgerecht nam. Maar echt goedkoop is het niet.
Al ben je er zelf bij als je zo'n pizza of groentesoepje bestelt.
quote:Op vrijdag 4 juli 2014 18:44 schreef mytec het volgende:
[..]
Zolang het eten lekker is en het niet bezwarend duur is zodat je kan genieten is het prima ;-) En inderdaad groentesoep maak je zelf thuis en pizza haal je bij een italiaan ;-)
Noem je nou net de zaak waar ik geirriteerd ben weggelopen omdat het Chinese meisje (die vloeiend Nederlandse sprak) achter de counter mijn vraag verkeerd aan een collega doorgaf terwijl ik erbij sta en ik daarvoor tot drie maal toe het voor haar woord voor woord herhaal, zodat ze alle tijd heeft het goed in zich op te nemen.quote:Op vrijdag 4 juli 2014 18:01 schreef RobinOok het volgende:
Moeilijk, ik weet zo gauw niks anders te verzinnen dan : http://www.boguette.nl/
Maar heb het nog steeds niet zelf uitgeprobeerd.
Ja, hoi vanaf de stoep:quote:Op vrijdag 4 juli 2014 18:01 schreef RobinOok het volgende:
Moeilijk, ik weet zo gauw niks anders te verzinnen dan : http://www.boguette.nl/
Maar heb het nog steeds niet zelf uitgeprobeerd.
Niks geen sorry, ik hád ook even online naar de openingstijden kunnen kijken voordat ik helemaal van de Nieuwe Binnenweg naar de Botersloot sjokte.quote:Op vrijdag 4 juli 2014 19:48 schreef RobinOok het volgende:
Oooh, wat erg! Sorry!
Hoewel, volgens Iwanius waarschijnlijk een lucky escape.
Niet helemaal mee eens. Luxe restaurants hebben het tegenwoordig ook best zwaar, of in ieder geval zwaar gehad. Zo ben ik vorig jaar zomer bij de Nonnerie geweest in Maarssen met een dergelijke actie. En het was echt subliem, bijna 1-ster waardig, tent zat ook vol, en zit ook vol zonder dergelijke acties.quote:Op dinsdag 15 juli 2014 11:51 schreef Pietverdriet het volgende:
restaurants die beginnen met het tweede menu is gratis zijn voor mij een zeer goed signaal dat het niet goed zit.
Dit is meestal kort voordat ze de deuren sluiten.
Hiermee bevestig je toch wat ik zeg?quote:Op dinsdag 15 juli 2014 11:57 schreef Blik het volgende:
[..]
Niet helemaal mee eens. Luxe restaurants hebben het tegenwoordig ook best zwaar, of in ieder geval zwaar gehad. Zo ben ik vorig jaar zomer bij de Nonnerie geweest in Maarssen met een dergelijke actie. En het was echt subliem, bijna 1-ster waardig, tent zat ook vol, en zit ook vol zonder dergelijke acties.
Nou, eigenlijk niet. Want daarna zeg ik dat die tent ook gewoon vol zit zonder acties. het kan ook een manier zijn om wat meer publiciteit te krijgenquote:Op dinsdag 15 juli 2014 12:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hiermee bevestig je toch wat ik zeg?
Zo extreem duur is het eigenlijk toch niet (puur kijkend naar prijs, niet naar kwaliteit. rond de 10 euro voor voorgerecht en rond de 20 voor hoofdgerecht)? Overigens begrijp ik je punt wel qua vegetarisch eten, veel restaurants hebben daar toch moeite mee om een smakelijk vegetarisch gerecht op tafel te zetten.quote:Op dinsdag 15 juli 2014 12:13 schreef SaskiaR het volgende:
Nouja, het eten is niet echt slecht bij Moodz, het is gewoon te duur voor wat je krijgt. Als je het zou zien als een gastropub, met idem dito prijzen (dwz de helft van wat het nu kost), zou er niks mis mee zijn. Ik weet niet waarom het nu zoveel kost - of ze zulke hoge kosten hebben (hoewel de ingrediënten niet zoveel hoeven te kosten, zo te zien), of dat ze gewoon pretentieus zijn.
Dat dus.quote:Op dinsdag 15 juli 2014 12:29 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind het ook niet erg duur, 37,50 voor een 3-gangenmenu. Vrij standaard.
Dat ben ik met je eens 37,50 mag dan best normaal zijn, maar dan verwacht je ook lekker en goed eten en niet iets wat maar zo-zo is.quote:Op dinsdag 15 juli 2014 12:42 schreef SaskiaR het volgende:
Is objectief gezien misschien niet duur, maar er zijn zoveel restaurants in Delft waar je voor hetzelfde geld of minder wel echt lekker en origineel kan eten (ook vega), met speciale, bijzondere ingrediënten en een vriendelijker bediening (bij La Tasca bijvoorbeeld, dat is nou echt goed voor dezelfde prijs), en waar je niet weggaat met het idee dat je dit zelf thuis ook had gekund. Als je zulke prijzen wilt vragen moet je het ook waarmaken en dat doet Moodz dus niet.
Helemaal met je eens. 1x daar gaan zitten voor de lunch en van de prijzen die ze vroegen voor wat ze te bieden hadden werden we een beetje droevig zeg maar.quote:Op dinsdag 15 juli 2014 12:42 schreef SaskiaR het volgende:
Is objectief gezien misschien niet duur, maar er zijn zoveel restaurants in Delft waar je voor hetzelfde geld of minder wel echt lekker en origineel kan eten (ook vega), met speciale, bijzondere ingrediënten en een vriendelijker bediening (bij La Tasca bijvoorbeeld, dat is nou echt goed voor dezelfde prijs), en waar je niet weggaat met het idee dat je dit zelf thuis ook had gekund. Als je zulke prijzen wilt vragen moet je het ook waarmaken en dat doet Moodz dus niet.
Als je mij nu even had aangetikt had ik je de ervaring kunnen besparen omdat ik( toen de zaak net bestond en meedeed met dat onzin 'MTiT'programma) er heenging om eens de geweldigheid van het eten waar men op tv altijd over spreekt (Den Blijker effect... ) te ervaren.quote:Op dinsdag 15 juli 2014 11:12 schreef SaskiaR het volgende:
Waar: http://www.moodzdelft.nl/
Wanneer: 14 juli 2014
Eten: Deze tent vindt zichzelf erg hip, want ze zijn ooit op tv geweest ! (bij Mijn tent is top - het is maar wat je top vindt).
We waren hier met de Iens/AH actie voor een tweede menu gratis. Gelukkig was het gratis, want het eten is veel te duur voor wat je krijgt. Misschien omdat we vegetariër zijn, maar het was erg fantasieloos en niet beter dan wat ik thuis goedkoper zelf maak. Het voorgerecht was wel lekker, met zelfgemaakte pesto en goede truffelkaas. Het hoofdgerecht was een erg simpel bord(je) pasta met niet eens gare aubergines en tomatensaus (losse prijs: 17,50!!). Het dessert was cheesecake, op zich lekker maar niet echt bijzonder. Je betaalt hier 8,50 voor, pfff.
Het bier was lauw, dat is toch wel een fout - zeg dan dat het bier niet beschikbaar is, in plaats van het lauw, zonder commentaar, te serveren.
Bediening: De service was sowieso nogal betuttelend (ja, we weten wat humus is) en in-your-face - het leek of ze niet echt zelfvertrouwen had als serveerster.
Prijs: 37,50 voor een 3-gangenmenu (2e was dus gratis) plus 3 drankjes.
Prijs/kwaliteitverhouding: veel te duur voor wat je krijgt, je kan bij tientallen restaurants in Delft beter en goedkoper eten. Jammer van mijn volle spaarkaart waar ik zo m'n best op gedaan had...
Cijfer: 5
quote:RETRO Recensie:
In een stad als Delft overheerst het dorpsgevoel waar iedereen elkaar kent en knusheid de boventoon voert. Sinds kort is daar,vlak tegenover de plaatselijke schouwburg,restaurant Moodz gevestigd aan het Vesteplein 4.
Moodz wordt gerund door George Zevenbergen en Geoffrey Pijpaert die met hun restaurant Moodz
meedoen met het RTL4 reality-programma Mijn Tent is Top! met in de hoofdrol Herman Den Blijker.
De opzet en het doel van Moodz is het zijn van een eetcafe "voor elk moment van de dag"zoals men dat zelf zegt..
Restaurant Moodz is gevestigd in twee monumentale panden bestaande uit twee verdiepingen met op de begane grond de (open) keuken en de bar voor drank en uitgifte,en op de eerste verdieping een ruimte waar vnl. grote gezelschappen kunnen plaatsnemen.
De menukaart is overzichtelijk en uitnodigend met voor-,hoofd-,nagerechten en acceptabele
prijzen, en er is een wijnkaart met een ruime keuze in verschillende soorten rode en witte wijnen en
champagnes van het merk Tattinger.
Tijdens het bezoek hebben de volgende 'Top' gerechten de revue gepasseerd.
Bruschetta met een salsa van tomaat, avocado, lente-ui,verse knoflook en basilicum.
Mwah..gewoon zoals je het mag verwachten.
Oosterse carpaccio met garnalenkroepoek, tauge en lente-ui.
Prima carpaccio dat verder weinig "krans"behoeft zoals tauge e.d.
Sushi rijst met tonijntartaar.
Tonijntartaar dat nergens naar smaakte en de rijstkorrel is gewoon erg slecht!
En dat noemt men sushi-rijst! | Gerecht van niets...
Dorade filet op de huid gebakken met een stampot van paksoy & suikersla.
Aardappelpuree smaakte nergens naar en is te 'zwaar' Dorade smaakt en ruikt
te rokerig,kortom...teruggeven!
Kalfsoester icm Lamsrack en geglaceerde suikersla,jonge aardappel en een vleesjus.
Tja...de lamsrack was nog het minst slechte i.v.g. met de rest! De Kalfsoester is gewoon een veredelde in kerrie gemarineerde hamburger met aardappeltjes die er ook al van doordrenkt zijn.
Wat is dat toch! Alleen fraaie opmaak voor de tv camera's van RTL? Dit is zeker geen TOP ,laat staan toekomstig Top
De bediening in restaurant/eetcafe Moodz is voorkomend en bescheiden zonder opdringerig
te zijn en laat geen kans onbenut om te zorgen dat jij als klant het naar je zin hebt,iets dat je tegenwoordig als een zelfdzaamheid mag beschouwen getuige het vaak associale karakter in de horeca bij de bediening die vaak zichzelf belangrijker vindt dan de gasten.
Eindconclusie:
Restaurant Moodz is gewoon de zoveelste brasserie-achtige zaak waar Nederland al rijk aan is en onderscheidt zich in mijn ogen helemaal niet van het doorsnee segment. integendeel. Men creeert teveel een hype en marketing naar de buitenwereld toe om hun ware zwakte op culinair gebied te verhullen. Daarom is het duidelijk dat restaurant Moodz helemaal geen top is,laat staan nog in de buurt van "top"komt.
4+ / 10
Dat dus.quote:Op zondag 27 juli 2014 22:37 schreef Myraela het volgende:
Sowieso vind ik een apart menu een beetje jammer.
in het kader van " als je minder wilt betalen doen wij minder ons best"quote:Op zondag 27 juli 2014 22:37 schreef Myraela het volgende:
Sowieso vind ik een apart menu een beetje jammer.
Nou grootste afknapper voor mij was dat ik mooi zo'n spaarkaart vol had maar dat alle restaurants in mijn regio bommetje vol zitten. Al een paar weken na de start van de actie ook.quote:Op zondag 27 juli 2014 22:39 schreef golfer het volgende:
[..]
Dat dus.
Dat is al meteen een afknapper bij zo'n actie.
En hoe was het daar?quote:Op maandag 28 juli 2014 00:04 schreef GekkePoes het volgende:
Restaurant Everest in scheveningen. lekkere samosa's en 'butter chicken' en dat na het zien van dit filmpje
Smaakte goed .quote:
Goed nieuws voor je! Bij Bao maakt sedert deze week een doorstart,hoe-wat-waarom laat ik verder in het midden en als je de details wilt weten je kent de weg, maar je kunt er weer langsgaan zoals dat heet.quote:Op dinsdag 25 maart 2014 15:39 schreef RobinOok het volgende:
Wilde laatst eindelijk eens schrijven over een van mijn favo restaurantjes Bij Bao, hoor ik dat die ermee ophoudt!
vertel?quote:Op donderdag 7 augustus 2014 12:24 schreef Tarbot het volgende:
Hmm ik denk dat ik de reden al weet voor de doorstart...
wat is dit voor gerecht trouwens?quote:Op donderdag 7 augustus 2014 10:14 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Goed nieuws voor je! Bij Bao maakt sedert deze week een doorstart,hoe-wat-waarom laat ik verder in het midden en als je de details wilt weten je kent de weg, maar je kunt er weer langsgaan zoals dat heet.
[ afbeelding ]
Een beetje karige versie van Peking style noodles / Zhà jiàng miàn / 炸醬麵quote:
Vind het er ook maar een beetje saai uitzien, maar als de smaak goed is maakt dat veel goed natuurlijk.quote:Op donderdag 7 augustus 2014 22:31 schreef Iwanius het volgende:
Dat is onderstaand gerecht:
[ afbeelding ]
(Beijing Bami)
[..]
[ afbeelding ]
(oude kaart)
vs
[ afbeelding ]
Ben wel benieuwd wat Tarbot dan zo goed weet....
Oh, is Amsterdam nu ook aan de beurt?quote:Op woensdag 13 augustus 2014 21:47 schreef Karina het volgende:
Ik dacht ik zet het maar hier, voor de 'uit-eters'.
http://www.restaurantspaaractie.nl/
Bij elke 10 euro boodschappen bij de AH krijg je een spaarzegel, bij 10 zegels is je kaart vol en kun je met korting bij diverse restaurants in verschillende regio's uit eten.
Ze doen het zeker regio voor regio danquote:Op woensdag 13 augustus 2014 23:09 schreef golfer het volgende:
[..]
Oh, is Amsterdam nu ook aan de beurt?
Die actie loopt al een paar maanden en is al in veel plaatsen en regio's geweest.
Hier in Zuid-Holland nu ook deze actiequote:Op woensdag 13 augustus 2014 23:09 schreef golfer het volgende:
[..]
Oh, is Amsterdam nu ook aan de beurt?
Die actie loopt al een paar maanden en is al in veel plaatsen en regio's geweest.
laatst de oude halfvolle kaart weggegooid gaan ze dezelfde actie weer doenquote:Op woensdag 13 augustus 2014 23:11 schreef roos85 het volgende:
[..]
Hier in Zuid-Holland nu ook deze actie
Zeker. Elke tafel bezet dat dan weer wel. Dan nog kan je er voetballen.quote:Op maandag 18 augustus 2014 11:57 schreef Isabeau het volgende:
Mooi verslag Godtje Ik dacht eventjes dat je schreef dat alleeb jullie tweetjes er waren Maar dat las ik verkeerd
Was mij allang bekend!quote:Op dinsdag 12 augustus 2014 10:21 schreef Blik het volgende:
http://www.geldvoorelkaar(...)project.aspx?id=7412
Iets voor de Rotterdammers? Iwanius wellicht?
Er staat in de recensie van die patatzaak:quote:Op zondag 24 augustus 2014 18:29 schreef Pietverdriet het volgende:
Friet ziet er ook nogal prefab uit, niet huisgesneden
Halalfrikandellen? Bestaan die?quote:Op zondag 24 augustus 2014 18:39 schreef Isegrim het volgende:
De buik van schreef over hen voordat ze open waren. Misschien minder handige keus geweest.
En ik lees nu pas over die 'hit in Amsterdam Zuid-Oost'. Dan weet je van tevoren al dat het overhyped is.
Ik hoopte écht op een ouderwetsche Hollandsche snackbar om de hoek. Ik ben de halalfrikandellen namelijk wel zat (en nee, ik stem geen PVV ). Maar dan blijven we gewoon zelf patat maken!
Eens! Smaakt gewoon naar snackbarfriet. Ik hoef het niet.quote:Op zondag 24 augustus 2014 18:41 schreef Selestha het volgende:
[..]
Ik snap trouwens ook niet wat er nou goed is aan Bram Ladage, de paar keren dat ik daar door een ander heen gezeuld ben had ik altijd slappe friet met prefabsaus..
Nee, niks aan. Sowieso is eten uit een ketenrestaurant eigenlijk altijd matig of slechtquote:Op zondag 24 augustus 2014 18:42 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Eens! Smaakt gewoon naar snackbarfriet. Ik hoef het niet.
Eens, maar de kalfskroketten van Bram vind ik wel erg lekker.quote:Op zondag 24 augustus 2014 18:42 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Eens! Smaakt gewoon naar snackbarfriet. Ik hoef het niet.
Eerder vier keerquote:Op zondag 24 augustus 2014 20:03 schreef Hyperdude het volgende:
Waar?
.
Wijn Chateau Le Coteau Margaux 2010: ¤65 per fles (2,5 keer over de kop ongeveer)
Ik had ff gegoogld. Was 1 fles voor ongeveer ¤20quote:Op zondag 24 augustus 2014 20:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Eerder vier keer
http://www.jean-merlaut.c(...)-le-coteau-2010.html
Is marge, geen winst, kosten zijn meer dan inkoop, en gezien de prijzen van het eten zit daar niet veel marge op.quote:Op zondag 24 augustus 2014 20:19 schreef Hyperdude het volgende:
[..]
Ik had ff gegoogld. Was 1 fles voor ongeveer ¤20
Maar groter inkopen is natuurlijk goedkoper, ff niet aan gedacht. Ik kijk eigenlijk meer naar de kosten thuis tov. kosten in restaurant voor mij, dan puur de winstmarge voor het restaurant.
Hij heeft vorig jaar alweer en ster behaald met deze gastrobar.quote:Op zondag 24 augustus 2014 20:35 schreef Hyperdude het volgende:
Zoals ik schreef vond ik de totaalprijs prima voor het gebodene. Ook het afscheid nemen van zijn sterren kan ik wel volgen. Scheelt een boel gedoe.
Moet ie zijn best maar doen geen tweede ster te halen. Anders moet er alweer een nieuw comcept bedacht worden.quote:Op maandag 25 augustus 2014 01:22 schreef golfer het volgende:
[..]
Hij heeft vorig jaar alweer en ster behaald met deze gastrobar.
Dat van oplichten of in mijn geval dat ik het niets vond en absoluut niets bijzonders had ik al bij de eerste hap van de friet en later de ene bitterbal. Als je de foto neemt met alles erop,zo heb ik het ook achtergelaten toen ik wegliep. Alleen het glas met de rum was leeg.quote:Op zondag 24 augustus 2014 20:08 schreef FutureFairytale het volgende:
Iwanius, volgens mij ben je opgelicht en is het gewoon Aviko en Kwekkeboom.
Zo ziet het er nml wel precies uit. No way dat dit verse frieten zijn.
Dubbele [img] [/img] tags.quote:Op woensdag 27 augustus 2014 11:37 schreef Radobe het volgende:
geen idee waarom het niet lukt met de foto's
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
dank!quote:Op woensdag 27 augustus 2014 11:47 schreef silverhill het volgende:
[..]
Dubbele [ [url= ]afbeelding[/url] ] tags.
quote] Op woensdag 27 augustus 2014 11:47 schreef mascara-klodder het volgende:
Je moet volgens mij de [IMG] weghalen. Alleen die met kleine letters gebruiken
Of juist andersom
Probeer het even met een foto.
Werd dat zo geserveerd of had je tafelgenoot er al van gegeten toen je de foto maakte?quote:
Er was nog niet van gegeten maar de balsamicoazijn mist hier nog.quote:Op woensdag 27 augustus 2014 12:06 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Werd dat zo geserveerd of had je tafelgenoot er al van gegeten toen je de foto maakte?
Niet dat het me niet lekker lijkt, maar het ziet er niet uit zo!
Het was ook echt lekker!quote:
Ik dacht hetzelfde. Maar qua opmaak vind ik eigenlijk alle hoofdgerechten er niet echt lekker uitzien.quote:Op woensdag 27 augustus 2014 12:06 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Werd dat zo geserveerd of had je tafelgenoot er al van gegeten toen je de foto maakte?
Niet dat het me niet lekker lijkt, maar het ziet er niet uit zo!
Op de huid verbrande zeebaarsfilet lijkt me ook niet lekker. Kok wist niet hoe hij/zij het krokant gebakken moest krijgen?quote:Op woensdag 27 augustus 2014 11:37 schreef Radobe het volgende:
.
tafelgenoot:
[ afbeelding ]
zeebaarsfilet met gestoofde bleekselderij en tomaat en tomatenbouillon
Geen idee, tafelgenoot vond het lekker en zeker niet verbrand, anders had ze het niet opgegeten.quote:Op donderdag 28 augustus 2014 01:10 schreef golfer het volgende:
[..]
Op de huid verbrande zeebaarsfilet lijkt me ook niet lekker. Kok wist niet hoe hij/zij het krokant gebakken moest krijgen?
Vind je? Ik vond het er juist wel goed uitzien. Zeker de desserts.quote:Op donderdag 28 augustus 2014 09:53 schreef Isabeau het volgende:
Wat een zooitje op de borden, love sharon. Het zal best lekker zijn geweest, maar qua opmaak echt een klok en klepel situatie en die is enorm mislukt.
Als je carpaccio, zalm en tweemaal black angus beef eet (m.u.v. carpaccio over het algemeen vrij duur), en dan nog 2 toetjes en wat drinken. Dan zit je er toch vrij snel aanquote:Op donderdag 28 augustus 2014 10:32 schreef bear87 het volgende:
Ik heb juist enkel op de desserts iets aan te merken qua borden. De rest ziet er prima uit, de desserts zien eruit alsof iemand er tegen aan is gestoten, of de boel heeft laten vallen.
(overigens, 93 euro voor 2 personen bij van der Valk, is het daar zo duur tegenwoordig?)
Voor VDV maatstaven is dit haute cuisine opmaak en mensen die niet beter weten accepteren dat.quote:Op donderdag 28 augustus 2014 09:53 schreef Isabeau het volgende:
Wat een zooitje op de borden, love sharon. Het zal best lekker zijn geweest, maar qua opmaak echt een klok en klepel situatie en die is enorm mislukt.
Je hebt helemaal gelijk. Ik kom daar zo goed als nooit, maar vind het wel interessant om het eens te lezen en zien. En het kan veel en veel slechter, zeker in snelwegrestaurants. Maar dit is denk ik wel de top van VDV? ¤50,- pp is ook niet heel goedkoop natuurlijk, maar wel een normale prijs- kwaliteit -verhouding volgens mij.quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 00:49 schreef love_sharon het volgende:
Als ik naar van der Valk ga verwacht ik ook zeker geen haute cuisine, als ik dat wil ga ik wel naar een andere plek. Maar dat neemt voor mij niks af van het feit dat het gewoon goed was en dat dat ook gezegd mag worden. Dacht juist dat dit topic daarvoor was, van snackbar tot sterrentent
Dat zou ook kunnen. Daarom zou het makkelijker zijn als de zoekplaatjes van commentaar werden voorzien.quote:Op woensdag 3 september 2014 21:56 schreef Miauw_Zedong het volgende:
Ik zie geen coquilles? Volgens mij zijn dat geroosterde stukjes brood met eendenleverkrullen.
Derde lijkt op garnalen/langoustines.
Nieuw topicpotentieel: welke ingrediënten zie je op deze foto?quote:Op woensdag 3 september 2014 21:56 schreef Miauw_Zedong het volgende:
Ik zie geen coquilles? Volgens mij zijn dat geroosterde stukjes brood met eendenleverkrullen.
Derde lijkt op garnalen/langoustines.
En de uiteindelijke prijs niet te vergetenquote:Op woensdag 3 september 2014 22:59 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Nieuw topicpotentieel: welke ingrediënten zie je op deze foto?
U heeft een scherpe blik en de derde schotel bevat gamba's in een eigen gemaakte komkommersoep. Beiden warm. Ik kan helaas het topic niet meer editten anders had ik even de boel voorzien van een wat uitgebreid onderschrift.quote:Op woensdag 3 september 2014 21:56 schreef Miauw_Zedong het volgende:
Ik zie geen coquilles? Volgens mij zijn dat geroosterde stukjes brood met eendenleverkrullen.
Derde lijkt op garnalen/langoustines.
quote:Op donderdag 4 september 2014 09:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Bij dat soort porties wil ik meer gangen, anders word ik niet zat
Het staat gewoon in de tekst hoorquote:Op woensdag 10 september 2014 20:22 schreef golfer het volgende:
En alweer mogen we niet weten wat je precies gegeten hebt?
Waar danquote:
quote:Op woensdag 10 september 2014 19:42 schreef Iwanius het volgende:
RECENSIE!
Waar?
Deli Tasty Rotterdam
Dat is waar.quote:
En ook weer zo heerlijk mysterieus over de kosten...quote:Op woensdag 10 september 2014 20:22 schreef golfer het volgende:
En alweer mogen we niet weten wat je precies gegeten hebt?
Staat gewoon op de kaart?quote:Op woensdag 10 september 2014 23:13 schreef Blik het volgende:
[..]
En ook weer zo heerlijk mysterieus over de kosten...
Dan hoeven we er ook niet zo geheimzinnig over te doenquote:Op woensdag 10 september 2014 23:58 schreef Mint_Clansell het volgende:
[..]
Staat gewoon op de kaart?
Eens. Ik snap ook niet wat het probleem met Iwanius zijn post is.quote:Op donderdag 11 september 2014 18:21 schreef minilot het volgende:
Huh?! Vanwaar het gepiep? Er staat toch een cirkeltje om wat -ie had genomen op de menukaart, en ook exact wat de prijs ervan was?
Dit is echt zeuren om het zeuren hoor jongens!
Iwanius, dank voor de review! Liep er laatst langs en als dat nog eens gebeurt weet ik dat het een prima plek is om een snelle hap te halen.
Dat cirkeltje had ik de eerste drie keer ook overheen gekeken. Dus zo vreemd vond ik de opmerking niet.quote:Op donderdag 11 september 2014 18:21 schreef minilot het volgende:
Huh?! Vanwaar het gepiep? Er staat toch een cirkeltje om wat -ie had genomen op de menukaart, en ook exact wat de prijs ervan was?
Dit is echt zeuren om het zeuren hoor jongens!
Iwanius, dank voor de review! Liep er laatst langs en als dat nog eens gebeurt weet ik dat het een prima plek is om een snelle hap te halen.
Cool, die kruiden zo apart erbij!quote:
Dat hoort toch?? Of althans, dat doen ze bij Vivu ookquote:Op zondag 14 september 2014 14:13 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Cool, die kruiden zo apart erbij!
Ik heb het idd ook nooit anders gezien bij phoquote:Op zondag 14 september 2014 15:17 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Dat hoort toch?? Of althans, dat doen ze bij Vivu ook
Het zal je niet verbazen, maar in Vietnam wordt het overal zo geserveerd.quote:Op zondag 14 september 2014 15:31 schreef Miauw_Zedong het volgende:
[..]
Ik heb het idd ook nooit anders gezien bij pho
Pho bi?quote:Op zondag 14 september 2014 15:36 schreef RobinOok het volgende:
Ooooh, dat zou eigenlijk best eens kunnen ja.
Hihi, valt helemaal niet op dat ik niet van de pho ben hè? *grin*
Meer meer meer, ik wil ze best lezen.quote:Op woensdag 16 juli 2014 17:11 schreef Iwanius het volgende:
Simpel: Eten zoals ik dat noem "parfumeren" een mooi verhaal erbij houden en zorgen dat je een horeca-toko hebt die bekend voorkomt qua aankleding en assortiment!
En uiteraard misbruik maken van het gegeven dat de gemiddelde landgenoot niet weet wat echte smaken zijn en alles wel best vinden zolang het maar een beetje bekend voorkomt in hun eigen smaakwereldje.
Wil je mijn 'vernietigende'ervaringen lezen over de andere "Mijn Tent is Top"zaken die er toen of nu nog zijn? Heb ze nog ergens in archief liggen. Je wordt er niet vrolijk van en daarom zijn ook 99% van al die horeca-zaken die aan dit soort realityprogramma's meededen nu weg of in een andere opzet doorgegaan.Tot zover de geloofwaardigheid van Herman Den Blijker als "problemsolver"op dit niveau.
Het is gewoon een showtje made for tv zoals met al die programma's die zich als "serieus/echt"betitelen.
Zijn er uberhaupt nog restaurants open van MTIT ?quote:Op zondag 14 september 2014 17:48 schreef icloud het volgende:
[..]
Meer meer meer, ik wil ze best lezen.
Veel van die zaken zijn eigenwijs en gaan het van loop van tijd weer anders dien.
Herman heeft trouwens al heel vaak uitgelegd dat hij geen probleemoplosser is maar de gene met de tips en ervaring, het resultaat word bepaald door hoe de eigenaar dat oppakt en vol houd.
Alle winnaars met uitzondering van coquillequote:Op zondag 14 september 2014 18:21 schreef Cinderella_Man het volgende:
[..]
Zijn er uberhaupt nog restaurants open van MTIT ?
Valt nog niet tegen.quote:Op zondag 14 september 2014 18:32 schreef icloud het volgende:
[..]
Alle winnaars met uitzondering van coquille
En niet winnaars die nog over zijn :
Doozo
Brasserie suisse(overgenomen)
Moodzo
Het probleem met het programma was dat mensen het geld van heiniken uitgaven aan een peperdure zaak maar geen besef van de gevolgen.
Bij de meeste wel.quote:Op zondag 14 september 2014 19:05 schreef Cinderella_Man het volgende:
[..]
Valt nog niet tegen.
Kun je er ook nog een beetje fatsoenlijk eten?
Wat hebben an der valk en down to earth restaurant gangers met elkaar gemeen?quote:Op zondag 14 september 2014 19:12 schreef icloud het volgende:
De restaurants leveren geen voedsel voor mensen uit dit topic maar richten zich echt op het van der valk/down to earth restaurant gangers
Veel, redelijke gerechten voor een relatief lage prijs, geen hoogstaande gerechten geen poespasquote:Op zondag 14 september 2014 19:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat hebben an der valk en down to earth restaurant gangers met elkaar gemeen?
Moodz is echt niet de moeite waard; we waren er laatst, maar het viel echt tegen. Erg simpele gerechten die ik thuis ook lekkerder kan maken, voor teveel geld.quote:Op zondag 14 september 2014 19:05 schreef Cinderella_Man het volgende:
[..]
Valt nog niet tegen.
Kun je er ook nog een beetje fatsoenlijk eten?
Dat is een beetje het handelsmerk van die kale, voor een goede prijs een prakkie, simpel Hollandse gerechten, dat is wat hij altijd adviseert als hij het niet meer weet.Werkt altijd als je het goed doet.quote:Op zondag 14 september 2014 21:41 schreef SaskiaR het volgende:
Moodz is echt niet de moeite waard; we waren er laatst, maar het viel echt tegen. Erg simpele gerechten die ik thuis ook lekkerder kan maken, voor teveel geld.
Wolvega? dat kan ik me niet voorstellen.quote:Op zondag 14 september 2014 22:09 schreef Pap89 het volgende:
Van der Valk Vianen en Houten (hoewel niets bijzonders) altijd goed te eten, maar die bij Blijdorp of in Friesland(?) was het aanzienlijk een stuk minder.
Ben gek op Aziatische soepen, ken er niet veel, maar eet altijd deze als ik in Amsterdam ben (noodlesoep met crispy spek en garnalenballen)quote:Op woensdag 10 september 2014 19:42 schreef Iwanius het volgende:
RECENSIE!
Waar?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Deli Tasty Rotterdam
Wat voor keuken?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Vietnamees dus.
Bijzonder?
Mwah..gewoon Vietnamees eethuisje zoals die behoort te zijn.
Wat at en dronk je?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Zou je er elke week gaan eten? Zo nee, wanneer wel,zo ja...
Elke dag zitten eten niet, maar i.c.m. andere Aziatische keukens (Kantonees of Thais)
een prima afwisseling gedurende de week.
Nog op of aanmerkingen?
Nou,niet echt en alles smaakte en bevatte die ingredienten die het behoorde te hebben
als het de traditionele Vietnamese keuken betreft en met de smaak zat het ook wel goed.
Kosten?
Eethuisje/deli niveau en dus waar voor je geld.
Cijfer?
8- / 10
Nawoord:
Let op als je te maken hebt met een negroide jongen met bril die achter de kassa staat om af te rekenen, want hij denkt al gauw dat als je teveel geld bijlegt om een afgerond bedrag terug te krijgen dat datgene wat jij bijlegt automatisch fooi is. Hoofdrekenen is dus niet zijn sterkste kant,uitgekookt zijn wel!
Amper en op 1 hand (als ik mij niet vergis) te tellen.quote:Op zondag 14 september 2014 18:21 schreef Cinderella_Man het volgende:
Zijn er uberhaupt nog restaurants open van MTIT ?
• Dat CUL snobisme ze wildvreemd is?quote:Op zondag 14 september 2014 19:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat hebben an der valk en down to earth restaurant gangers met elkaar gemeen?
Kun je nagaan hoeveel vooruitgang met heeft geboekt zoveel jaar na mijn eerste recensie toen men nog zelfs meedeed met dat programma Mijn Tent is Flop eeh...top.quote:Op zondag 14 september 2014 21:41 schreef SaskiaR het volgende:
Moodz is echt niet de moeite waard; we waren er laatst, maar het viel echt tegen. Erg simpele gerechten die ik thuis ook lekkerder kan maken, voor teveel geld.
Dat is de vd Valk bezoeker.quote:Op maandag 15 september 2014 03:27 schreef Iwanius het volgende:
• Dat CUL snobisme ze wildvreemd is?
• Dat is toch geen smaak hebben en alles al snel "lekker"vinden en vertrouwd.
• Dat ze altijd een "kers"op de taart willen (in dit geval op hun appelmoes )
Elk land krijgt de horeca die het verdient, cq wat de markt daar vraagt.quote:Op woensdag 17 september 2014 15:19 schreef Iwanius het volgende:
Ach so. bedoelde je. Je hebt helemaal gelijk.
Daarom ben ik ook jaloers op zij die in steden als Lyon (FR) of in het Zuiden of midden van Duitsland wonen als het om goed en lekker (en simpel) eten gaat. In dat op zich vind ik het in Nederland maar erg karig,te duur voor wat ze geven en vaak ook weinig bijzonders als in "is gewoon voortgeborduurd op een reeds bestaand gerecht."en het vervolgens met een kleine twist weer voor de hoofdprijs zien te verkopen.
Echte passie is er nauwelijks wel gespeelde passie voor lekker koken.(zolang het maar fiks geld oplevert)
Een stomme vraag misschien, maar kan je in Nederland eigenlijk ergens een fatsoenlijk AVGtje krijgen? In Duitsland, Zwitserland, Spanje; Rusland etc. kan je overal vrij makkelijk hun variant van de/het AVG krijgen. In Nederland zou ik niet weten waar ik naartoe moet.quote:Op woensdag 17 september 2014 15:19 schreef Iwanius het volgende:
Ach so. bedoelde je. Je hebt helemaal gelijk.
Daarom ben ik ook jaloers op zij die in steden als Lyon (FR) of in het Zuiden of midden van Duitsland wonen als het om goed en lekker (en simpel) eten gaat. In dat op zich vind ik het in Nederland maar erg karig,te duur voor wat ze geven en vaak ook weinig bijzonders als in "is gewoon voortgeborduurd op een reeds bestaand gerecht."en het vervolgens met een kleine twist weer voor de hoofdprijs zien te verkopen.
Echte passie is er nauwelijks wel gespeelde passie voor lekker koken.(zolang het maar fiks geld oplevert)
Bij ons in de buurt heb je een restaurant met allemaal AVG gerechten. Vooraf groentesoep of garnalencocktail e.d., hoofdgerechten zijn half haantje, gehaktbal, schnitzel etc. Geserveerd met gekookte aardappelen, aardappelkroketjes, warme groenten en salade. En appelmoes met een kersje . En het is niet eens Van der Valk .quote:Op woensdag 17 september 2014 16:32 schreef Bramito het volgende:
[..]
Een stomme vraag misschien, maar kan je in Nederland eigenlijk ergens een fatsoenlijk AVGtje krijgen? In Duitsland, Zwitserland, Spanje; Rusland etc. kan je overal vrij makkelijk hun variant van de/het AVG krijgen. In Nederland zou ik niet weten waar ik naartoe moet.
In Rotterdam moet je zijn voor moedersmaal zoals ik dat noem:quote:Op woensdag 17 september 2014 17:15 schreef Bramito het volgende:
Het bestaat dus wel, dat had ik eigenlijk niet gedacht.
Piet begrijpt Bramito.quote:Op woensdag 17 september 2014 17:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Als je gedwongen veel buiten de deur eet snak je naar een restaurant waar ze hachee met rode kool en bloemige aardappels, zuurkool met worst of hutspot met klapstuk serveren. Heb regelmatig deals gesloten met hotelmanagers dat ik de personeelsmaaltijd kreeg ipv weer het typische restaurantvoer te moeten eten
Dat is een keer lekker, maar niet iedere avond.quote:Op woensdag 17 september 2014 17:22 schreef Iwanius het volgende:
Anderzijds zit jij in Duitsland en gedachte al van een stevig bord met onderstaande doet mij al watertanden.
[ afbeelding ]
Bramito is ook vaak weg van huis voor het werk zeker?quote:
Nou goed,onderstaande dan wat ik thuis dus eet als huismaal.quote:Op woensdag 17 september 2014 17:26 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat is een keer lekker, maar niet iedere avond.
Tranen in ogen, denkt aan Oma....quote:Op woensdag 17 september 2014 17:29 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Nou goed,onderstaande dan wat ik thuis dus eet als huismaal.
[ afbeelding ]
Moet je net naar Rusland gaan het land waar groente juist niet op #1 staat.quote:Op woensdag 17 september 2014 17:30 schreef Bramito het volgende:
Bramito is volgende week in Moskou, de weer erna in Poznan en Praag en de week daarna waarschijnlijk in Kiev. Bramito will ook groente! HEEL VEEL GROENTE!
Het is ook niet duur, 12 euroquote:Op maandag 15 september 2014 03:27 schreef Iwanius het volgende:
Die soep heeft tenminste nog een heldere bouillon.
De rest is gewoon prefab bereidt. De wantanballen komen overduidelijk uit een pak en hebben telang in de diepvries gelegen. Ik zie het namelijk aan de kleur & vorm en de gesneden spek met kool erin,hoort hier eigenlijk helemaal niet. Meestal neemt men dan vers bereide Cha Siew als men geen verse Pekingeend wil, of Pak Choi (witte steel) als groente en geen kool. Kool blaadjes erin doen is duidelijk een teken van echt niets willen uitgeven aan de bereiding die toch al amper iets kost. Dit is wel erg van het "straatstenen" niveau.
Wat zeg ik: Zo krijg je het zelfs niet bij de vele eetzaakjes,buiten op straat of waar dan ook als je in welk Aziatisch land ook bent. Hier onder wat voorbeelden van diezelfde bowl die jij hebt gegeten met ingredienten zoals het hoort. (of van waaruit je kan kiezen op de menukaart)
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[..]
Amper en op 1 hand (als ik mij niet vergis) te tellen.
Logisch want een verstandige ondernemer leent zich niet voor een realityshow die je veel belooft zolang je maar de leidraad van Herman volgt. En het verhaaltje wat iedere keer in de media wordt opgevoerd dat het wanneer het niet lukt dit toch allemaal aan de ondernemer/kandidaten zelf ligt, is en blijft gewoon een drogreden.
[..]
• Dat CUL snobisme ze wildvreemd is?
• Dat is toch geen smaak hebben en alles al snel "lekker"vinden en vertrouwd.
• Dat ze altijd een "kers"op de taart willen (in dit geval op hun appelmoes )
[..]
Kun je nagaan hoeveel vooruitgang met heeft geboekt zoveel jaar na mijn eerste recensie toen men nog zelfs meedeed met dat programma Mijn Tent is Flop eeh...top.
On Topic:
Vandaag de hele dag genoten van het grote paffeest dat 1x per jaar is en wat een mannen-aangelegenheid i.c.m. veel exclusieve dranken en hapjes. Wat fraaie kisten op de kop weten te tikken die pas volgend jaar uitkomen in Europa. Daarna daar in de buurt mij zelf tegoed gedaan een wat oesters en een zoveelste glas bubbels en daarna een visgerechtje als afsluiter. en daarna huiswaarts gekeerd.
Ik vind die foulam spek meer thuis horen in een stevige doorbakken mihoen gerecht.Bijna tegen het krokante aan de mihoen.quote:Op woensdag 17 september 2014 18:58 schreef Manke het volgende:
Het is sui kau, met foulam spek, ik neem altijd die mix peking eend en tsja siew hebben ze ook, los kosten die soepen minder dan 10 euro, mix is 12 euro op 1 of andere manier., de groenten erin stelt idd niks voor.
Ja, paar keer gegeten. Vind het op zich wel okay, aardige mensen, relaxt en best degelijk eten. Alleen laatste keer was ik enigszins pissig, kijk, je kunt kiezen tussen 3,4,5 of 6 gangen. Wij vragen er 3 waarbij we geen dessert willen. Prima, dat kon. En dan op de rekening een toeslag daarvoor vinden. Brrrrr.quote:[b]Op woensdag 17 september 2014 18:37 schreef Iwanius het volgende:[/b
Zijn hier al lieden in Rotterdam-Zuid naar die toko Het meisje en de matroos wezen eten want ben uitgenodigd maar heb helemaal geen zin er heen te gaan vanwege laatst de onbehoorlijke en misplaatste arrogante houding toen ik een simpele vraag stelde en een bot en kortaf antwoord terugkreeg met o.a. "we bestaan al 4 jaar i.c.m. het is verrassing"
Tiefstraal op met dat gelul. Enige verrassing die ik altijd in Nl tegenkom is dat ik weer teleurgesteld wordt in het eten en diens smaken en ik teveel betaalt voor bs. Van wat ik aan gerechten zag en de prijs vermoede ik al dat ik met ruzie hier weg zou gaan.
Nou en of! Rennen,dat ik die vergeten was. Die is echt goed maar daar moet je eigenlijk geen bowl bestellen daar is die toko eigenlijk te goed voor. Bestel de specials van hun kaart en geniet en vergeet die bowlmix,die kan je altijd nog eten.quote:
Jim is goed MAAR kan nog beter toen ik laatst bij hem at.quote:Op woensdag 17 september 2014 19:16 schreef Isegrim het volgende:
Toen De Matroos en het Meisje nog De Jonge De Jong was, heb ik er gegeten en was het uitstekend (ook toen kookte Jim de Jong al geweldig), daarna nooit meer geweest.
ah, dan klopt het wel. Ik had je post niet echt aandachtig gelezen; keek alleen de plaatjes.quote:Op woensdag 17 september 2014 19:11 schreef Iwanius het volgende:
Denk dat je een moment opname hebt want als ik daar om 12:00 uur binnenloop is het die keren dat ik er was gewoon schoon,of je houdt niet van dit soort toko's. Daarbij heb ik in China erger meegemaakt qua hygiene, dus wat je nu opsomt is echt marginaal zeuren.
Hoezo verkeerd plaatje? dit is hofan en dit met pak choi witte steel die ik er af mieter en dit ook.
Nog meer want ik eet het bijna elke dag voor de lunch...
Oeps. Ik krijg op mijn kop van mijn lief. Die vind dat ik moet zeggen dat we er kei vaak gegeten hebben en dat het vaak kei lekker en kei leuk is en dat het een van onze favoriete restaurants is. En dat is dus nog waar ook. (nou ja, vandaar ook die 8,5 natuurlijk!)quote:Op woensdag 17 september 2014 19:21 schreef Iwanius het volgende:
Dank,denk dat ik mij maar afmeld met een reden want weet nu al dat ik met ruzie daar wegga en dat kan ik mijn gastheer niet aandoen.
Vragen kan ook nooit kwaad. Ik heb voor het werk zestien weken 3 dagen per week in het Mercure in Zwolle gezeten. Na een aantal weken een gevraagd of ik ook gewoon AGV kon krijgen en dat was geen probleem. In latere weken kon ik zelf in de keuken gaan overleggen wat er op die dag mogelijk was.quote:Op woensdag 17 september 2014 16:32 schreef Bramito het volgende:
[..]
Een stomme vraag misschien, maar kan je in Nederland eigenlijk ergens een fatsoenlijk AVGtje krijgen? In Duitsland, Zwitserland, Spanje; Rusland etc. kan je overal vrij makkelijk hun variant van de/het AVG krijgen. In Nederland zou ik niet weten waar ik naartoe moet.
komen jullie oorspronkelijk uit Tilburg of zo?quote:Op woensdag 17 september 2014 20:28 schreef RobinOok het volgende:
Oeps. Ik krijg op mijn kop van mijn lief. Die vind dat ik moet zeggen dat we er kei vaak gegeten hebben en dat het vaak kei lekker en kei leuk is en dat het een van onze favoriete restaurants is. En dat is dus nog waar ook. (nou ja, vandaar ook die 8,5 natuurlijk!)
Enige wat momenteel in mijn vizier staat (andere culinaire uitnodigingen ga ik gewoon niet heen omdat ik het wel geloof) is de opening van de nieuwe Markthal met al zijn eettentjes die, zoals men zegt, vernieuwend en van culinair topniveau moet zijn.Niveau Mercat de la Boqueria in Barcelona.quote:Op woensdag 17 september 2014 20:47 schreef Myraela het volgende:
De matroos en het meisje staat nog op mijn planning. Ben wel benieuwd.
Me too!quote:Op donderdag 18 september 2014 16:28 schreef Iwanius het volgende:
Enige wat momenteel in mijn vizier staat is de opening van de nieuwe Markthal met al zijn eettentjes die zoals men zegt vernieuwend en van culinair topniveau moet zijn,niveau Mercat de la Boqueria in Barcelona.
F
Nou ben benieuwd.
Aha!quote:Op donderdag 18 september 2014 16:31 schreef RobinOok het volgende:
Neije. Ik kom uit Baokel, kende gij da nie? Da ligt neffe Milhes.
Met wat peper en zout?quote:
Ik zou helemaal niet overwegen daar te wonen. Er is maar 1 kant van de Markthal die je een fraai uitzicht geeft,de rest allemaal niet. Daarbij kost het aardig wat en zijn er veel fraaiere appartementen in de Rotterdamse hoogbouw te koop voor die prijs.quote:Op donderdag 18 september 2014 17:27 schreef Isegrim het volgende:
Als ik niet al twee huizen had, zou ik daar zó gaan wonen!
Stomme vraag misschien, maar waarom krijg jij al die uitnodigingen? Vanuit je werk of iets?quote:Op donderdag 18 september 2014 16:28 schreef Iwanius het volgende:
Enige wat momenteel in mijn vizier staat (andere culinaire uitnodigingen ga ik gewoon niet heen omdat ik het wel geloof) is de opening van de nieuwe Markthal met al zijn eettentjes die, zoals men zegt, vernieuwend en van culinair topniveau moet zijn.Niveau Mercat de la Boqueria in Barcelona.
Het ging even goed met je duim, maar je hebt hem weer gevonden.quote:Op donderdag 18 september 2014 17:37 schreef Iwanius het volgende:
Centjes. Alles draait op centjes. Mensen nodigen je alleen maar uit als je iets voor ze nu of later kan betekenen.
Foto's?quote:Op donderdag 18 september 2014 18:43 schreef cvg het volgende:
Gisteren bij Sergio Herman in Antwerpen gegeten, in een woord geweldig
Ge kunt de groeten van onzen Harm krége!quote:Op donderdag 18 september 2014 16:31 schreef RobinOok het volgende:
Neije. Ik kom uit Baokel, kende gij da nie? Da ligt neffe Milhes.
imgur.comquote:Op donderdag 18 september 2014 18:58 schreef cvg het volgende:
ja heleboel maar hoe plaats ik foto's ??
Harmpie Schilder? *iekus*. Dat was mijn buurjongen en die deugde toen al niet.quote:Op donderdag 18 september 2014 19:57 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Ge kunt de groeten van onzen Harm krége!
Alkmaar ook goed? http://www.schotsrestauranthielander.nl/quote:Op donderdag 18 september 2014 20:05 schreef Manke het volgende:
Waar in Amsterdam kan je haggis eten? ben best benieuwd, vind orgaanvlees wel lekker.
Ik kan drie foto's zien, klopt dat?quote:Op donderdag 18 september 2014 20:09 schreef cvg het volgende:
http://imgur.com/a/78itE?gallery
tja kunnen jullie via de link de foto's zien of niet , snap niet zo veel van die dingen hoor
Natuurlijk wordt het geen niveau la boqueria, of enigszins vergelijkbaar in soort. Het is immers Nederland.quote:Op donderdag 18 september 2014 16:38 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Aha!
V.w.b. die Markthal. Ben uitgenodigd voor de opening als die Maxima komt,maar dan kun je dus niets echt proeven en....is het veel te druk en ik wil rust en niet tegen Aboutaleb of Herman den Blijker of welke andere bekenden aanlopen en mij moeten bezigen met allerlei standaard 'feelgood' verhalen. Ben geen BNér. Dus ga ik op een andere dag daar de boel crashen en kijken wat de krenten uit de pap zijn en of het inderdaad van het niveau "Mercat de la Boqueria in Barcelona."is. Heel erg benieuwd en stiekum vrees ik van niet maar....heb graag ongelijk.
PS.
Nog iemand interesse in een apartement in die nieuwe Rotterdamse markthal want de interesse was ooit geweldig, maar nu een week of wat voor de opening is de daadwerkelijke bezetting mijlenver verwijderd van wat men verwacht had.( niet eens de 50 % graad bezetting gehaald)
Ga naar Alkmaar, naar Hielander.... heerlijke huisgemaakte verse Haggis Prachtige whiskeycollectie ook!quote:Op donderdag 18 september 2014 20:05 schreef Manke het volgende:
Waar in Amsterdam kan je haggis eten? ben best benieuwd, vind orgaanvlees wel lekker.
ja klopt , zal even kijken of ik er wat bij kan zettenquote:Op donderdag 18 september 2014 20:13 schreef Selestha het volgende:
[..]
Ik kan drie foto's zien, klopt dat?
Je was me voor... Wulliequote:Op donderdag 18 september 2014 20:08 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Alkmaar ook goed? http://www.schotsrestauranthielander.nl/
Jammer van dat schuim... Maar goed, ik zelf vind dat gewoon zonde van mijn gerecht altijd.quote:Op donderdag 18 september 2014 20:15 schreef cvg het volgende:
[..]
ja klopt , zal even kijken of ik er wat bij kan zetten
schuim was een champagne cocktail erg lekkerquote:Op donderdag 18 september 2014 20:17 schreef Molo het volgende:
[..]
Jammer van dat schuim... Maar goed, ik zelf vind dat gewoon zonde van mijn gerecht altijd.
Menu ziet er lekker uit wel
Ik zal wel even helpen want anders valt er zo weinig te zien.quote:Op donderdag 18 september 2014 20:09 schreef cvg het volgende:
http://imgur.com/a/78itE?gallery
tja kunnen jullie via de link de foto's zien of niet , snap niet zo veel van die dingen hoor
Als je via een mobiel apparaat naar de link kijkt,wel ja. Via je computer/desktop krijg je veel meer te zien nl. alle foto's.quote:Op donderdag 18 september 2014 20:13 schreef Selestha het volgende:
Ik kan drie foto's zien, klopt dat?
Nou als dat zo is,dan wordt het een snelle wandeling door die hal vrees ik.quote:Op donderdag 18 september 2014 20:14 schreef Molo het volgende:
Natuurlijk wordt het geen niveau la boqueria, of enigszins vergelijkbaar in soort. Het is immers Nederland.
Wel hoop ik dat het een leuke plek wordt om door te brengen en lekker te eten. Ik vind het er leuk uit zien, lijkt een leuk gebouw en nodigt uit om naar binnen te stappen.
Wanneer gaat die toko open eigenlijk?
Doet erg denken aan een cocktail die ik een tijdje terug bij het hernieuwd geopende Admiraliteitbar in Rotterdam heb genuttigd. Zie onderstaande foto.quote:Op donderdag 18 september 2014 20:21 schreef cvg het volgende:
schuim was een champagne cocktail erg lekker
Ik woon in Enschede, dus ik ga zeer regelmatig in Duitsland eten. Kwaliteit is meestal een stuk beter dan bij ons en de prijs een stuk lager.quote:Op vrijdag 19 september 2014 14:26 schreef Blik het volgende:
Perfect als je een keer wat anders wilt eten dan het standaard restaurant-eten, dat soort tenten mis ik soms nog wel eens in Nederland. Heb je nog foto's van het eten (via Facebook)?
Hoe kan dat nou. je was zo goed bezig met mijn immitatie van je bezoek bij Mr.Wong.quote:Op vrijdag 19 september 2014 14:22 schreef Ole het volgende:
NB: helaas geen eigen foto's. Schaamteloos van Facebook gehaald
Ik was al bang dat je serieus had gevraagd of ze vrolijk bij elkaar wilden gaan staan voor een foto.quote:Op vrijdag 19 september 2014 14:22 schreef Ole het volgende:
Waar?
Wurst & Schnitzelhaus, Prinsengracht 474 Amsterdam
Wanneer?
Vrijdag 12 september, nog een verlaat verjaardagskado.
Wat at je?
Kraftschnitzel met Bratkartoffeln, Sauerkraut
Impressie?
Een nieuwe zaak in hartje Amsterdam, gerund door een Duits-Nederlands stel.
Mooie lokatie aan de Prinsengracht waar je met lekker weer buiten kunt zitten. Het eten is eenvoudig maar lekker. Uitermate vriendelijke bediening.
Sowieso een betaalbaar alternatief als je even 'gewoon' een hapje wilt eten en geen zin hebt in sushi of pizza.
Als huiswijn hebben ze onder andere Grüner Veltliner. ¤ 18,- voor een fles. Eén van mijn favoriete witte wijnen. Prima prijs voor deze wijn.
Binnenkort tijdens de Oktoberfesten zijn er specialiteiten buiten de kaart om. We gaan zeker de Schweinshaxe proberen!
Kosten?
Zie kaart
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Staf:
[ afbeelding ]
Cijfers:
Eten: 8,5
Bediening: 10
Locatie: 9
Kortom: een aanrader!
NB: helaas geen eigen foto's. Schaamteloos van Facebook gehaald
eigen foto's komen er zeker aan! Mr. Tong was echt hoor!quote:Op vrijdag 19 september 2014 20:19 schreef Iwanius het volgende:
Leuk de review van Ole maar als ik zoals Kreator in de grensstreek o.i.d. zou wonen, dat zat ik bijna elke week wel in Duitsland,gewoon omdat het eten daar vele malen beter is als in "echt eten"
Bij ons is het allemaal te veel en tevaak gekunsteld voor belachelijke prijzen
In dat op zich benijd ik Piet.
[..]
Hoe kan dat nou. je was zo goed bezig met mijn immitatie van je bezoek bij Mr.Wong.
Heeft mij zelfs op een idee gebracht voor later dit in dit jaar.
ga het 30 september proberen !quote:Op vrijdag 19 september 2014 15:23 schreef Miauw_Zedong het volgende:
Schweinehaxe In Utrecht heb je ook zo'n tent; Kartoffel. Daar kan je voor een tientje ook dit soort gerechten krijgen.
volgende keerquote:Op vrijdag 19 september 2014 22:19 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Ik was al bang dat je serieus had gevraagd of ze vrolijk bij elkaar wilden gaan staan voor een foto.
quote:Op vrijdag 19 september 2014 14:26 schreef Blik het volgende:
Perfect als je een keer wat anders wilt eten dan het standaard restaurant-eten, dat soort tenten mis ik soms nog wel eens in Nederland. Heb je nog foto's van het eten (via Facebook)?
Oh maar dat wist ik wel maar ik vond je imitatie van mijn eigen geplaatste foto's wel grappig (met dank aan Anne eigenlijk)quote:Op zaterdag 20 september 2014 02:42 schreef Ole het volgende:
eigen foto's komen er zeker aan! Mr. Tong was echt hoor!
Dat ziet er niet lekker uitquote:Op zaterdag 20 september 2014 22:07 schreef Iwanius het volgende:
Wil je mijn recensie lezen toen ik er was en waarom ik FRED net zo als FG in de ban heb gedaan?(ondanks dat de redenen hemelsbreed verschillen)
Of wil je het zelf ervaren allemaal... Bedoel het eten is allemaal prima in smaak en opmaak maar gewoon Frans georienteerd zoals zoveel van dit soort zaken zijn en voor mij absoluut niet spannend als in "smaakbeleving". Iets dat ik altijd wel bij FG/Ivy had!
Dan vind ik de Zwethheul ( i.v.g met FRED) een graadje beter in zowel opmaak als in smaak-verhoudingen.. Enige bezwaar wat ik tegen De Zwetheul heb is dat hij way overpriced is. en het personeel te dwingend is om je de duurste gerechten aan te smeren. Ja,aan te smeren als in "pushen."
Hun wc is wel kunstig gedaan d.w.z. de kraan! Maar verder de aankleding standaard met veel glas waardoor het allemaal erg steriel in mijn ogen aandoet..Moet je van houden. Ik vind al en al FRED te kitscherig qua aankleding en daar ben ik niet zo van eigenlijk. Hieronder 2 foto's van de wc's van FRED en FG.
[ afbeelding ]
vs
[ afbeelding ]
quote:Op vrijdag 19 september 2014 14:26 schreef Blik het volgende:
Perfect als je een keer wat anders wilt eten dan het standaard restaurant-eten, dat soort tenten mis ik soms nog wel eens in Nederland. Heb je nog foto's van het eten (via Facebook)?
Dat zijn de wc's van beide restaurantsquote:
Nu is hij iets lichter en nóg waziger? Vind de originele foto er beter uitzien.quote:Op maandag 22 september 2014 18:18 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
Ik heb je foto wat opgefleurd...
MAAR zie ik nu een uitsmijter of zo want je schrijft wel over een Duitse toko en zo maar ik zie niet echt typische Duitse gerechten. Eerder een standaard Hollandse uitsmijter met kaas en ergens ver iets met zuurkool uit een pak en links achter het wijnglas een eiersalade gerecht?
[..]
Dat zijn de wc's van beide restaurants
Uitsmijter? Ik dacht dat het een snitzel was met een shitload aan kaas. Je hebt de foto er trouwens niet beter op gemaakt.quote:Op maandag 22 september 2014 18:18 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
Ik heb je foto wat opgefleurd...
MAAR zie ik nu een uitsmijter of zo want je schrijft wel over een Duitse toko en zo maar ik zie niet echt typische Duitse gerechten. Eerder een standaard Hollandse uitsmijter met kaas en ergens ver iets met zuurkool uit een pak en links achter het wijnglas een eiersalade gerecht?
Kraftschnitzelquote:Op maandag 22 september 2014 18:32 schreef Myraela het volgende:
[..]
Uitsmijter? Ik dacht dat het een snitzel was met een shitload aan kaas. Je hebt de foto er trouwens niet beter op gemaakt.
Foto was ook verder moeilijk te verbeteren.quote:Op maandag 22 september 2014 18:32 schreef Myraela het volgende:
Uitsmijter? Ik dacht dat het een snitzel was met een shitload aan kaas. Je hebt de foto er trouwens niet beter op gemaakt.
Duidelijk schnitzel hoor (anders wel een beetje maf dun plakje brood als het een uitsmijter was )quote:Op maandag 22 september 2014 19:10 schreef Ole het volgende:
Kraftschnitzel
Met Bratkartoffeln, Sauerkraut en Kartoffelsalat. Lijkt me best Duits.
De kaart is ook simpel.
Volgende keer Schweinshaxe. ivm Oktoberfesten.
Eensch!quote:Op donderdag 25 september 2014 10:16 schreef Myraela het volgende:
Ik vind de sfeer bij O'pazzo geweldig. Prachtige inrichting
Daar lijkt het wel op. Maar dat was de mascarpone.quote:Op donderdag 25 september 2014 10:18 schreef Selestha het volgende:
Zie ik nou mayonaise op die pizza?
Aha ok nu ben ik gerustgesteld Dan ziet het er goed uitquote:Op donderdag 25 september 2014 10:44 schreef Myraela het volgende:
[..]
Daar lijkt het wel op. Maar dat was de mascarpone.
Vlak na de opening en gedurende dat jaar was de zaak veel beter op zowel culinair gebied als aankleding. Ik heb het culinair dan over het restaurant gedeelte en bijbehorende kaart en wijnkelder en het pizza gedeelte.quote:
Maar Gusto heeft wel voortreffelijke traditioneel en authentieke Italiaanse bereiding van zijn gerechten.quote:Op donderdag 25 september 2014 21:44 schreef RobinOok het volgende:
Vreetschuur of niet, de sfeer is er fijn.
Zelfs als er een blaag rondjes loopt te rennen.
Gusto heeft die sfeer niet.
Bij mij niet, want ik hou niet van Italiaans eten.quote:Op donderdag 25 september 2014 22:29 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Maar Gusto heeft wel voortreffelijke traditioneel en authentieke Italiaanse bereiding van zijn gerechten.
En dat telt bij mij!
Godsodeju. Andere jaren aten we hier regelmatig, vooral in de zomer. Perfect was het daar, maar dit ziet er niet uit als dat ik daar fijn kan eten. Kan me niet voorstellen dat "buitenzitjes" onder een trap dat beter maken. Wat willen ze nou, een restaurant of een cafe?quote:Op donderdag 25 september 2014 22:29 schreef Iwanius het volgende:
[..]
(zie je niet op de foto maar er zijn ook van buitenzitjes,links en rechtsonder vd trap)
Een circus in een tent, dat zie je tochquote:Op donderdag 25 september 2014 22:46 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Godsodeju. Andere jaren aten we hier regelmatig, vooral in de zomer. Perfect was het daar, maar dit ziet er niet uit als dat ik daar fijn kan eten. Kan me niet voorstellen dat "buitenzitjes" onder een trap dat beter maken. Wat willen ze nou, een restaurant of een cafe?
Pardon... Elke keuken heeft wel iets wat je lekker vindt.quote:Op donderdag 25 september 2014 22:40 schreef RobinOok het volgende:
Bij mij niet, want ik hou niet van Italiaans eten.
O'Pazzo vind ik verre van mooi. Heb ze fraaier gezien. Ik vind het een veredelde brasserie dat nu een middelmatige zaak is geworden op alle vlakken. Zelfs die kelder beneden als je naar de wc loopt met die tralies waarachter de wijn ligt opgeslagen vind ik al simpeltjes. Klooster opzet noem ik het altijd.quote:Ook wel erg goed hoor, maar hoe dan ook ging dit over sfeer en ik vind O'pazzo gewoon een mooi, fijn, ruim restaurant met prettige sfeer. Ik eet niet graag op straat.
Hoe was het dan indertijd voor de verbouwing?quote:Op donderdag 25 september 2014 22:46 schreef RobinOok het volgende:
Godsodeju. Andere jaren aten we hier regelmatig, vooral in de zomer. Perfect was het daar, maar dit ziet er niet uit als dat ik daar fijn kan eten.
Gewoon een buitenterras waar...(en nou komtie) eetgekken zoals ik die van dikke pafferts kunnen opsteken en goede maaltijden en bubbels daar kunnen nuttigen zonder door anti-rook nazi's te worden lastigevallen. Tenminste dat zei de directeur van het Hotel tegen mij toen hij mij een tour gaf en nog vroeg of ik even "hallo"wilde zeggen tegen Erik van der Loo die toevallig er ook was.quote:Kan me niet voorstellen dat "buitenzitjes" onder een trap dat beter maken. Wat willen ze nou, een restaurant of een cafe?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |