Horizontale bewaring heeft de volgende voordelen:quote:Op donderdag 26 juni 2014 09:29 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Ziet er leuk uit maar in hun Bierveste lijken alle flessen liggend opgeslagen
Ik heb geen idee hoe het met bier zit maar bij whisky wordt sterk afgeraden de fles liggend te bewaren omdat de kurk af kan gaan brokkelen en weet ik wat.quote:Op donderdag 26 juni 2014 11:22 schreef Psjentje het volgende:
[..]
Horizontale bewaring heeft de volgende voordelen:
de kurk kan niet uitdrogen en krimpen, zodat infecties van buitenaf vermeden worden;
de kurk kan een drager zijn van diverse micro-organismen, de onderkant van de kurk bevindt zich echter in een luchtvrij milieu (bier) en de organismen krijgen veel minder kans zich te ontwikkelen;
de spreiding van gist is groter, zodat de gisting gelijkmatiger verloopt;
de smaakverdeling van het bier in de fles is gelijkmatiger. Het eerste glas van een verticaal bewaarde fles kan anders smaken dan het tweede vanwege de hogere gistconcentratie op de bodem.
Voornaamste reden is de uitdroging van de kurk op de lange duur, ik vind het dus juist raar dat het bij whisky andersom is.quote:Ik heb geen idee hoe het met bier zit maar bij whisky wordt sterk afgeraden de fles liggend te bewaren omdat de kurk af kan gaan brokkelen en weet ik wat.
Bij bier is dat niet dan? Kan me voorstellen dat 40% anders is voor kurken dan 5%
Zou goed kunnen dat hij afbrokkelt door uitdroging toch?quote:Op donderdag 26 juni 2014 15:53 schreef Psjentje het volgende:
[..]
Voornaamste reden is de uitdroging van de kurk op de lange duur, ik vind het dus juist raar dat het bij whisky andersom is.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 10% gewijzigd door #ANONIEM op 26-06-2014 16:42:21 ]
Check untappdquote:Hey en ik zie liefde voor HJ, goed bezig
daarom dus liggend/schuin bewaren waardoor de kurk juist vochtig wordt gehouden, vandaar de verbazing dat het met whisky niet zou moeten.quote:Zou goed kunnen dat hij afbrokkelt door uitdroging toch?
Alcohol droogt uit hèquote:Op donderdag 26 juni 2014 20:38 schreef Psjentje het volgende:
[..]
daarom dus liggend/schuin bewaren waardoor de kurk juist vochtig wordt gehouden, vandaar de verbazing dat het met whisky niet zou moeten.
Serieus? Ik had met psjentje's vrijgezellenfeest een orval. Hij rook echt naar een afvalput en ik vond hem ook niet echt uitnodigend smaken.quote:Op donderdag 26 juni 2014 23:19 schreef mckroket het volgende:
Die kurken van wisky zijn toch ook helemaal niet geschikt om schuin te leggen? Lijkt me dat het miss kan lekken (je opent het toch steeds? Dus het is compleet niet te vergelijken vind ik.
En orval, tja, ik denk wel dat het de beste trappist is. Heerlijk doordrinkbaar, geweldig om te bewaren. Brouwtechnisch ook een heel bijzonder bier. Ik heb er dorst van gekregen! Ik drink nu een orvaltje bottledatum 7-5. Kakelvers dus! Heb ook nog een krat van 1,5 jaar oud. Heel lekker.
Uit een ongeopende fles?quote:
Super schaars? ik zie het overal staan wtf. Maar idd smaken verschillenquote:Op vrijdag 27 juni 2014 00:21 schreef mckroket het volgende:
tja smaken verschillen. maar het is niet voor niks super schaars?
http://www.nieuwsblad.be/(...)DMF20130312_00501998
In grote hoeveelheden lastig aan te komen. Ik heb laatst via groothandel van Grolsch een kratje kunnen bestellen maar dat was echt mazzel. Meeste groothandels hebben er veel moeite mee.quote:Op vrijdag 27 juni 2014 03:28 schreef Qwea het volgende:
[..]
Super schaars? ik zie het overal staan wtf. Maar idd smaken verschillen
Ik las het net ja wat raad je aan wua rijping? Maw wanneer kan de orval open?quote:Op vrijdag 27 juni 2014 06:59 schreef Saind het volgende:
[..]
In grote hoeveelheden lastig aan te komen. Ik heb laatst via groothandel van Grolsch een kratje kunnen bestellen maar dat was echt mazzel. Meeste groothandels hebben er veel moeite mee.
Geloof dat ik in totaal 20 kratten in bestelling heb staan bij verschillende groothandels
Ligt er net aan wat je lekker vindt. Ik vind hem zelf op zijn lekkerst zo rond de 6 maanden oud. Dan is hij iets minder hoppig en proef je de gist wat beter.quote:Op vrijdag 27 juni 2014 07:31 schreef Qwea het volgende:
[..]
Ik las het net ja wat raad je aan wua rijping? Maw wanneer kan de orval open?
Hebben ze bij Berts Bierhuis.quote:Op vrijdag 27 juni 2014 11:40 schreef Psjentje het volgende:
Hebben mensen al adressen voor Spencer, die US trappist in NL?
Anders moet ik een hulplijn gaan inschakelen.
Zelfde voor Mont des Cats..
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |