abonnement Unibet Coolblue
pi_141185872
00:30
Ron en Ivan zitten buiten te praten. Ron wil een front vormen tegen de lapzwansen. Ivan noemt namen van meer mensen die een serieuzer Utopia willen.
Ivan zegt dat als Dennis dingen zei vanuit trots dat Ivan daar niets aan kon veranderen. Hij heeft 4 dagen geprobeerd met Dennis te praten. Ron wist niet dat Dennis bepaalde dingen tegen Ivan gezegd had.
Ivan heeft gezien dat het een chaos is en ook hij wil dit veranderen. Ivan vertelt dat Dennis constant negatief was. Ron zegt dat Dennis er ook stemmen voor kreeg.

Marije fluistert in bed met Charlotte, Lara luistert en praat soms mee.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
  dinsdag 17 juni 2014 @ 08:17:58 #152
253400 Toverheks
ZOEFFFFFFFF
pi_141189354
Dag 168................Dinsdag.

Nicoline heeft de koeien vanmorgen gedaan, is klaar en loopt terug naar de loods.
In de slaapkamer staat ze iets anders aan te trekken, Rienk is ook al wakker en zit met de tablet in de huiskamer. Nicoline ligt met haar hoofd op schoot bij Rienk ze doet nog even haar ogen dicht.

Vanavond tijdens of na het Centraal gaat Ron de bewoners vertellen of hij blijft of niet.
Ron gaat vandaag eerst 1 op 1 gesprekken houden met de alle bewoners.
Vanessa en Marije ook wakker en zitten buiten.
Joey is ook wakker en loopt met de tablet heen en weer.
Gio ook zijn bed uit en loopt richting Toilet.

[ Bericht 16% gewijzigd door Toverheks op 17-06-2014 09:08:27 ]
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_141191887
09:00
Billy en Ruud liggen samen op bed te praten.
Isabella is verdrietig en heeft slecht geslapen. Nicoline zegt dat ze ook niet lekker sliep, ze lag in Rienks armen en lag niet lekker. Isabella zegt dat ze er alles voor over zou hebben om zo te slapen. Nicoline biedt aan dat Isabella wel bij haar mag slapen ’s nachts en Rienk in Isabella’s bed. Dan vraagt ze lachend: Of wil je met Rienk slapen?

Isabella en Nicoline (D-B):
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
10:00
Isabella en Nicoline liggen knuffelend in bed. Ron komt er bij zitten. Hij gaat vandaag met iedereen gesprekken voeren en wil dan in centraal besluiten of hij blijft. Nicoline vraagt dat als Ron weggaat, of hij dan na het eten wil gaan omdat ze lekker gaat koken.
Ron denkt dat er 8 mensen zijn die er wel redelijk serieus instaan. Ron wil het voorraadbeheer weghalen bij Vanessa, de administratie beter en niet meer alleen maar feesten. Isabella geeft aan dat ze ook weinig gelooft van Vanessa’s voorraad.
Marije is ook in bed gekropen en ze wil iets gaan doen met teambuilding.
Isabella klaagt dat iedereen alleen met zichzelf bezig is en niemand aanbiedt om te helpen de koe uit te laten ondanks het gemaakte rooster.
Ron is bang dat hij in de buitenwereld klanten verliest door in Utopia te blijven. Isabella is ook bang dat ze hierna moeilijk werk kan vinden door het stelletje lapzwansen.
Ron zegt dat er veel potentie zit in de groep en dat er te weinig mee gedaan word. Isabella wil nog steeds haar huisjes bouwen op het terrein.
Billy bemoeit zich er mee en zegt dat er veel bedrijven zijn die wel met ze willen werken.
Vanessa komt de boodschappen afrekenen met Ron. Hij komt het straks brengen zegt hij. Voor de dames moet ze het nog uitrekenen.
Isabella vraagt of Ron ook er bij wil kruipen in bed omdat ze toch al met hun drieën liggen. Isabella vraagt hoe Marije zich voelt, zij antwoordt met goed, zoals iedere dag.
Isabella vraagt of Dennis een project heeft wat afgemaakt moet worden. Marije zegt dat de biomarkt kistjes af moeten voor 6 juli.

Het bed (D-B):
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_141192152
10:30
Isabella zegt dat zijzelf en Aike altijd weinig boodschappen bestellen. Ze wil de bonnetjes na gaan kijken. Ze gaat ook alles opschrijven wat ze bestelt en wat ze krijgt. Als Marleen iets niet levert dan gaat ze er ook niet voor betalen.
Ron fluistert dat het niet klopt en dat het ook niet kan dat hun contant geld soms dagenlang bovenop de kluis staat. Isabella vraagt zich af hoe het kan dat Ruud een luchtalarm kon kopen.
Isabella heeft nu geen kaasjes, ze gaat met de biomarkt pas weer nieuwe bestellen.
Nicoline laat de boodschappen zien die zij gedaan heeft, ze trekt haar kistje onder het bed vandaan. Het totaal zou ¤51 zijn geweest. Nicoline zegt: Dat is dan maar zo.
Ron vertrouwt Vanessa niet en deed dat vanaf het begin al niet. Ron heeft in de uitzendingen of op de streams al gezien dat Vanessa pakjes sigaretten verstopte die ze binnenkreeg. Met 2 pakjes sigaretten in de week is het zakgeld op zegt Isabella. Volgens Ron bestelt Vanessa 4 of 5 pakjes per week. Nicoline zegt dat er ook een pepermolen tussen de boodschappen zat en dat die wel veel geld kosten.
Laura vraagt aan Isabella of zij ook slecht geslapen heeft, ze hoorde ervan. Isabella voelt zich ziek, Laura vraagt zich af of het nog van de chocolade is. Dan zegt Laura: Iedereen wordt een keertje per jaar ziek.

Nicoline en haar boodschappen (Voxs):
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
  dinsdag 17 juni 2014 @ 10:40:04 #155
253400 Toverheks
ZOEFFFFFFFF
pi_141192169
Half 11......
Het gaat over de Obstical run...........
Ivan, Joey en Gio lopen het terrein over., ze lopen tussen de bomen, Ivan > kijk, kijk, alleen het stukje onkruid zit in de weg.
Je ziet ze nu niet, maar hoopt dat er takken afgebroken worden. Ivan > Kijk jongen dit is een goed stuk.
Joey > waarom pak je het niet langs het hek.
Ivan > Dat kan ook maar het gaat erom dat je dit terrein ook gaat gebruiken, Ivan > het is mooi, mooi terrein, dikke boomstammen waar je aan kan hangen, met een touw waar je over heen kan klimmen.
Ivan > we kunnen dit allemaal als brandhout gebruiken en er worden nog meer takken gebroken.
Ivan > mijn idee, als we alles weg halen, hier een touw hangen dat ze omhoog moeten klimmen, en daar weer naar beneden klimmen. 2 touwen zo gaan spannen, dat ze over het touw heen moeten lopen.
Ivan > je kan er ook andere dingen mee doen, obstakels maken.
Ivan > wil ook een muurtje maken, met een touw waar ze omhoog kunnen klimmen.
Joey > Ik denk dat we beter een bosmaaier kunnen gaan huren, Gio > een soort grasmaaier.
Joey > ja eentje met een uitschuifbaar ding waar je ook de zijkanten mee weg kan maaien.
Gio > Je kan ook schaaphoeder worden. Joey vraagt of dit onkruid ook weg moet, ze zijn nog steeds niet te zien maar wel te horen , ze staan nog tussen de struiken en de bomen.

Cap renevanlaaren
Ivan > als het eenmaal weg is, dan hebben we hier een mooi terrein dat ze even uit kunnen rusten, denken ze dat ze klaar zijn, dan moeten ze over die hooidingen.
Dan wordt er een dood konijn gevonden Joey Ja dat is een dood konijn, ligt er al lang.
Gio > Ja dacht al dat ik er eentje gevangen had.
Joey > Het stinkt hier naar stront.
Ivan > Dan zijn ze lekker uit gerust, dan klimmen ze hier op en daar verder.
Joey > Er moeten wel obstakels zijn, het moet niet zo zijn van klim daar maar over heen.
Joey> 150 mensen per keer.
Ivan > Ik had zelf bedacht een hooiberg dat ze daar over heen springen, is best stevig hoor.
Ze lopen weer de bosjes uit, Ivan voorop met een stok in zijn hand.
Joey grapt > Als we Vanessa normaal kunnen laten praten, lukt het met jou ook, zegt hij tegen Ivan.
Ze staan nu bij de kippenren.
Ivan > Of we kunnen ze het hele stukje laten zig zaggen, of alleen laten rennen, Jij begrijpt.
Joey > Ja , en weet je wat we doen, we maken jou gewoon hoofd van het terrein.
Ze staan nu met zijn 3e bij een mesthoop waar ook een oranje zeil ligt.
Joey > Zo kijk eens even, we krijgen last van muggen, kijk, al die dingen die bewegen zijn muggen larven, Ivan en Gio staan naar beneden te kijken.
Ivan > Volgooien met modder?



Cap Voxs


Ze lopen weer de bosjes in, Joey > Kijk voor een paar mooie hordes, 1-2-3-4- hordes telt Joey.
Kijk zegt Joey, dat zijn stukken waar mensen elkaar niet kunnen inhalen, dan hoog, laag, touwen touwen touwen, over heen en onder door zegt Joey terwijl hij nu voorop loopt en aan wijst waar alles moet gaan komen.
Hier een muur van 180 hoog, je gaat gewoon een stukje rennen met een zandzak, banden, zandzak, banden gaat Joey verder.
Dan hier een muur, daar staat iemand bij, zandzak er over heen en dan weer terug.
En weer verdwijnen ze in de bosjes, dan wil Joey prikkeldraad en paaltjes, een paar, waar je onderdoor moet tijgeren.
Het gaat nu over deelnemers met zandzakken, Joey > Dan flikker je je zandzak er over heen en dan ga je die kant weer op.
Kijk zegt Ivan en wijst, dat is ook een vette obstakel.
Joey > Toen Dennis er nog was, hadden we het idee een water bassin, Ivan > een wat??? > Joey > een water Basin > Ivan een wat??? Joey > een water basin, Ivan > een wat???Joey > een opvangbak met water erin, dan moeten ze daar door heen. Ivan snapt nu wat Joey bedoelt.
Ze zijn weer bij de Trampoline aan gekomen, Gio oppert iets met heuvels, prikkeldraad en dat ze er onder moeten tijgeren.
Joey > ja tijgeren dat wij er met de slang bij staan, moeten ze door de modder.
Het parcour wordt 6 en half kilometer lang.
De heren Bomen * verder over het parcours.

[ Bericht 27% gewijzigd door Toverheks op 17-06-2014 11:01:49 ]
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_141192360
10:40
Aike schuift aan bij Isabella’s bed. Ze vraagt wat Isabella wil, of ze iets wil doen, verwend wil worden of dat ze iets wil doen.
Aike zegt dat er om 11:00 iemand langs komt voor het KWF. Isabella zucht en vraagt wat ze hier nou eigenlijk aan het doen zijn. Aike lacht het weg en zegt dat ze dure bands aan het boeken zijn. Isabella denkt dat dit niet de bedoeling voor het programma was.
Nicoline doet een suggestie aan Aike wat ze terug kan mailen. Aike wrijft over Nicolines rug. Aike legt uit aan Isabella dat het bijna geregeld was maar dat de prijs voor de band ineens veel hoger uitviel dan afgesproken.

10:45
Ruud vraagt Aike om een mailtje te lezen op de tablet. Er is een mail binnen van standhouders. Marije zit aan het bureau achter de laptop.

Isabella vraagt zich hardop af bij Nicoline wat de verwachting is voor het programma. Isabella heeft het over de regentonnen en andere projecten van Dennis. Ze snapt niet hoe een of andere lul dat zomaar weg kan gooien.
Isabella roept of de wedstrijd morgen echt buiten gekeken gaat worden omdat het niet de bedoeling is dat hij 12 uur voor gebruik heen en weer gereden word. Als de tap niet goed werkt dan wil Isabella niet achter de bar staan. Nicoline biedt aan dat zij en Joey en Giorgio het dan overnemen.
Nicoline zegt dat Dennis geen campagne voor zichzelf heeft gevoerd. Ze denkt dat zijzelf meer campagne voor Dennis hadden moeten voeren.
Isabella is van mening dat alles wat goed is weggehaald word en dat alles wat geen kopie is van de buitenwereld ook word weggehaald. Isabella baalt van haar keuze.

Billy moppert tegen Ruud dat hij haar moet helpen met opruimen. Ze vindt het een teringbende. Ruud vraagt of ze een mail komt lezen. Billy klaagt over vliegen en mieren bij het bed.

Isabella vraagt zich af wie er onder de douche staat, ze wil misschien douchen. Nicoline wil misschien ook wel douchen.

Marije en Aike (D-B):
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
11:00
Het luchtalarm word aangezet, Isabella slaat geïrriteerd een hand voor haar hoofd.
Nicoline stelt als grapje voor dat ze een modellenbureau opzetten voor shoots die ze normaal gesproken zouden krijgen als ze uit Utopia zijn. Isabella zegt dat Aike de eerste is die zich inschrijft, terwijl Aike net aan komt lopen.
Aike vertelt dat ze tegen Ruud en Billy gezegd heeft dat ze zelf graag de casting voor nieuwe inwoners wil gaan doen. Isabella vraagt of dat kan, Aike gaat het nog vragen.
Het luchtalarm word nog eens aangezet.
Nicoline grapt om de helft van de groep in een gevangenis op te sluiten. Isabella wil Ruud s nachts als hij droomt naar de gevangenis lokken.
Nicoline zou wel een stenenslijper willen laten komen.

[ Bericht 19% gewijzigd door PKM op 17-06-2014 11:07:35 ]
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
  dinsdag 17 juni 2014 @ 11:12:05 #157
253400 Toverheks
ZOEFFFFFFFF
pi_141193177
11 uur...........Visite ......................
Het KWF fonds komt met een busje het terrein op rijden.
Hoi hoi goedemorgen, en Maarten stelt zich voor.
Er wordt geroepen FF Centraal en het luchtalarm klinkt door de loods.
Maarten wil graag koffie, en wil graag even vrij rond kijken en vraagt dat, het mag.
Ook een Jeroen is met Maarten mee gekomen.
Billy laat de slaapkamers zien, normaal is het een rommel, maar nu redelijk netjes.
Er is koffie en ze gaan met zijn alle op de banken zitten.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Maarten_van_der_Weijden

Maarten > een heftige avond hebben jullie gisteren avond gehad. Dan neemt Jeroen het woord, Maarten kennen jullie allemaal, Billy > Ja van de olympische Spelen.
Jeroen vertelt dat ze op uitnodiging van Vanessa is, Vanessa heeft Jeroen zelf geschreven.
Maarten > een fantastisch evenement, en aardig dat de Bewoners het in Utopia willen houden.
Maarten vertelt over zijn leukemie, ernstig was en de artsen hadden gezegd of Maarten het niet of wel kon overleven, stamcel transplantatie, 4 chemokuren gehad.
Maarten legt alles uit, bloed lichaampjes etc.etc.
Toen was alles ineens anders, een half jaar in het ziekenhuis geleden, nu lijkt het lang geleden en het was onwerkelijk, weet niet of jullie dat ook krijgen, maar het onwerkelijke gevoel nu jullie in Utopia zijn.
Veel vrienden kwamen op bezoek in het ziekenhuis, en zeiden, Maarten gaat er voor, blijf vechten.
Hij lag met 4 man op zaal, zijn 3 mede patiënten, die verwachten eigenlijk dat hij met alles mee deed, ze zeiden, Ja maar Maarten, jij bent sporter doe mee.
Een paar keer op een home trainer gezeten, 5 minuten maar had er geen zin meer in, als de Fysio langs kwam deed ik net of ik sliep, omdat ik er geen zin in had, dacht laat me maar gaan.
De andere 3 die wel mee deden met alles hebben het alle 3 niet gehaald, Maarten vroeg zich af waarom ik wel.
Dan over 2 doctoren, die bepaalde therapie bij Maarten gingen doen.
Toen Maarten beter was, wilde hij wat betekenen voor het KWF. 1 op de 3 mensen krijgt Kanker vertelt Maarten.


Maarten legt uit dat er geld moet binnen komen, voor meer onderzoeken, en is blij met mensen zoals ook de inwoners geld in te gaan zamelen. 63 % van de mensen met Kanker geneest, 53 % 10 jaar terug. dus er wordt ver uitgang geboekt.
Het is stapje voor stapje en beetje bij beetje, ik geloof dat hoe meer geld hoe meer onderzoeken, hoe meer mensen geholpen kunnen worden.
Maarten heeft het nu over 24 uur wandelen ( Wat Vanessa had voor gesteld om geld in te zameln voor het KWF ) heeft het in Nepal gedaan.
Samen komen, mensen die ook kanker hebben gehad lopen ook mee, die mensen het idee dat ze een kans hebben gehad, of mensen die naasten hebben in het ziekenhuis, of naasten die mensen hebben verloren, die voelen een soort verbondenheid. Maarten heeft wel een paar keer op TV Utopia gekeken, niet vanaf het begin want hij heeft een half jaar in het buitenland gewoond.
Dan over 10 miljoen binnen halen, kunnen ze 10 nieuwe onderzoeken starten, en dat er ook gezinnen mee geholpen kunnen worden.
Maarten vraagt nu aan de bewoners of ze familie en naasten hebben die ook Kanker hebben gehad.
Billy > Mijn vader is overleden aan slokdarm kanker, daarom spreekt jou verhaal mij zo aan.
Billy > Ook Marije is haar vader verloren, Marije > afgelopen vrijdag 8 jaar, waaraan vertelt Marije niet.
Jeroen > Vanessa wat heb jij de groep vertelt. Vanessa > ze kwam binnen en in de 1e week heeft ze sommige al er iets over vertelt.
Ze heeft foto`s laten zien. Jeroen > als je het kort wilt schetsen, er wordt niet gestempeld, je kan alleen lopen of met een paar, er moet iemand de openings ronde meelopen ( iemand van de KWF ) en na afloop kaarsen branden.
In de 1e ronde en laatste ronde moet dus ook door de Survival meelopen zegt Jeroen.
Jeroen vertelt dat in heel Nederland zulke dingen worden georganiseerd, ook van kinderen, ook wordt er een high Thea wel eens georganiseerd. het idee dat je met elkaar bent en dat je geld werft.
Maarten neemt het woord weer.
Dat je in het ziekenhuis als patiënt wordt gezien, maar thuis is het weer anders terwijl je toch nog steeds patiënt bent.
Billy vertelt haar moeder zit in een clupje van lotgenoten, moeder Billy had gezegd erg suffig maar het helpt haar echt wel.
Maarten vertelt verder over zijn ziekenhuis periode.

Of de bewoners nog vragen hebben vraagt Jeroen. Laura, nee we gaan er iets moois van maken, Ruud > Jullie hebben het duidelijk geformuleerd.

Maarten vertelt dat hij vader wordt, zijn vriendin is zwanger, was eerst vegetariër maar eet nu vlees.
Marije nu in gesprek met Maarten, over haar overleden vader. Sinds haar vader is overleden vind ze het veel belangrijker het innerlijke schoonheid van iemand.

[ Bericht 18% gewijzigd door Toverheks op 17-06-2014 12:02:35 ]
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_141194300
Centraal
Rienk roept door de loods dat ze centraal willen. Isabella moppert dat er niet zo geschreeuwd hoeft te worden. Ze raakt in een discussie verwikkeld met Ruud en Billy. Billy zegt dat Ruud er niet op in moet gaan omdat ze weten hoe Isabella soms zijn kan. Isabella moppert dat ze zich niet lekker voelt vandaag.

Maarten van het KWF vraagt of ze er een heftige avond hebben doorgemaakt. Ron wil het er niet over hebben. Billy voelt zich na een stemronde altijd leeg getrokken en heeft tijd nodig om op te laden.
De KWF man vertelt wat over de Samenloop voor Hoop. Dan geeft hij het woord aan zijn collega. Deze man die voelt zich vereert om er te zijn. Hij heeft zelf leukemie gehad tijdens zijn studie. Het was niet duidelijk of hij genezen kon worden.
Maarten legt uit over chemotherapie. Hij vertelt dat zijn chemomaatjes probeerden in goede conditie te blijven. Hij deed er zelf niet aan mee ondanks dat hij altijd een sportman was geweest. Er werd toen door artsen een fysiotherapeut op hem af gestuurd omdat hij er geen zin meer in had. Hij noemt zichzelf een luie patiënt, soms deed hij alsof hij sliep als de therapeut kwam. Hij zegt dat hij geluk heeft gehad en hersteld is en zijn 3 kamergenoten niet. Hij heeft zich afgevraagd waarom hij het overleefd heeft en de anderen niet. Volgens hem was het geluk en was het voor de anderen domme pech.
Deze man heeft een therapie gehad die door het KWF gesteund is. Sinds hij dat beseft heeft wil hij het KWF graag helpen. Hij is in 2004 het IJsselmeer over gezwommen.
Maarten vertelt dat 1 op de 3 mensen kanker krijgt. Ook tijdens zijn toespraak in 2004 heeft hij mensen vertelt dat kanker niet hoeft te betekenen dat ze eraan sterven.
Dit soort acties en geld donaties maken het verschil zegt hij. Hij is er van overtuigd dat doordat er mensen in de jaren 80 hun steentje bijgedragen hebben aan het KWF.
Stukje voor stukje gaan de genezingskansen van patiënten omhoog.
Het 24 uur wandelen is voor deze man een soort van bezinningstocht. Hij heeft ook in Nepal achter monniken aan gelopen. Het samen lopen vindt hij heel belangrijk en om op deze manier geld op te halen.
Deze man heeft Utopia een beetje gevolgd op TV maar heeft het begin gemist. Hij heeft de worsteling gezien die ze hebben met wat ze gaan doen. Hij denkt dat het goed is om dit te doen om mensen te inspireren om zelf ook een 24-uurs loop te organiseren.
Billy voelt het ook zo. Charlotte vindt het een heel mooi verhaal. Billy vertelt dat ze haar vader verloren heeft door slokdarmkanker. Ook Marije heeft haar vader verloren aan kanker. Billy heeft zich ook weleens afgevraagd of haar vader nog geleefd zou hebben met andere therapieën.
De KWF-man vraagt aan Vanessa wat zij de groep verteld heeft. Ze vertelt dat ze aan het begin wel vertelt heeft dat ze dit meegemaakt heeft en dat ze zoiets zou willen realiseren. Ze heeft toen ook wat foto’s laten zien aan de bewoners.
Maarten vertelt dat er geen inspanningsverplichting is, het kan samen of alleen. Er zijn wel wat vaste punten die in de loop horen. Vanuit Amerika heet het een survivor-wandeling, voor patiënten en ex-patiënten. In de eerste ronde word er traditioneel door overlevenden gelopen.
Ivan zit geïnteresseerd te luisteren.
Billy vraagt aan Maarten of hij bang is geweest. Maarten vertelt dat hij het wel was maar dat hij zijn dingen accepteerde omdat het lot buiten zichzelf lag.
Maarten lijkt het vreselijk als je jezelf schuldig voelt. Hij denkt dat als je de diagnose krijgt en denkt dat het misschien iets is wat je zelf gedaan hebt, dat die gedachte hem heel erg lijkt.
Maarten noemt dat de kans dat de kanker terugkeert iedere maand kleiner wordt en dat is een geruststelling.
Ruud vindt dat Maarten psychisch wel sterk is geweest om er doorheen te komen. Hij neemt vliegtuigrampen als voorbeeld waarin mensen zich afvragen waarom zij het overleefd hebben en anderen niet.
De KWF-man heeft een uitdaging voor Vanessa en ook voor de anderen. De 24-uurs wandeling is een rookvrij evenement. Hij snapt dat ze roken en dat er andere mensen in Nederland roken maar die 24 uur kan het niet.
Als iedereen in Nederland zou stoppen met roken zou er voor 20 – 30% minder kanker zijn. Hij zegt dat ze die dag een voorbeeldfunctie hebben.
Ruud vindt dat het allemaal duidelijk geformuleerd is. Ook Billy is het duidelijk. Billy vraagt of Maarten helemaal genezen is. Maarten zegt van wel. De KWF-man vertelt dat Maarten zelfs een kindje verwacht met zijn vrouw. Vroeger was dit vaak niet meer mogelijk na chemo. Maarten had cellen ingevroren maar het is op de natuurlijke manier gelukt.
Billy vindt het heel erg tof dat hij zijn verhaal daar kwam doen. Ze zegt tegen Vanessa: We gaan dit echt doen Vanessa.
Vanessa gaat met de KWF-heren naar het terras om verder te praten.

Centraal (D-B):
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_141195689
11:45
Vanessa vertelt in de keuken dat ze gisteren Giorgio al als penningmeester aangesteld heeft. Giorgio mag ook bij het gesprek komen zitten.
Vanessa veegt wat zand van de picknicktafels. Vanessa vraagt of ze haar foto’s toen ook aan Giorgio heeft laten zien. Giorgio zegt dat ze wel veel foto’s heeft laten zien.
Met zijn vieren kijken ze naar filmpjes van de Samenloop voor Hoop.

Vanessa wil in centraal de taken voor de loop gaan verdelen.

Als ze wegrijden bespreken de mannen na dat er bij sommige bewoners echt wel emotie was bij het verhaal van Maarten. Niemand loopt mee naar het hek, Maarten moet zelf uit de auto om het hek open te doen.

Het terras (D-B):
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_141196944
12:30
Marije zegt tegen Laura dat Charlotte vanochtend vroeg “Wat ga jij doen?” Toen Marije zei uit bed, antwoorde Charlotte: Blijf toch liggen, je bent er nog. Charlotte komt aanlopen en vraagt waar ze het over hebben. Marije herhaalt het nog eens.
Laura vraagt wie er een zeepje willen voor onder de douche.
Marije en Laura delen de foto’s in de slaapkamer wat anders in. Laura wil de hele muur tot bovenin vol maken met foto’s. Marije wil alvast een plekje vrij maken voor Emils vervanger.

Ron gaat in zijn eentje met een kladblokje aan de picknicktafel zitten. Hij neuriet wat en schrijft iets op. Hij wil zijn gesprekken op alfabetische volgorde houden. Hij praat als eerste met Aike.
Ron legt uit dat hij wil uitzoeken of hij punten kan vinden die hij voor zichzelf kan verbeteren. Op de voet zoals het nu gaat wil hij niet verder. Aike vraagt of hij niet beter voor zichzelf alles op een rijtje kan zetten zodat hij dat kan voorleggen aan de groep. Aike vertelt dat mensen in de groep nu vinden dat Ron de dingen buiten zichzelf zoekt. Aike noemt ook dat hij eigenlijk al weet hoe mensen er individueel over denken.
Ron wil dat niet omdat mensen in een groep andere dingen zeggen dan als hij ze individueel spreekt.
Voor Ron is zijn doel al bereikt toen hij aan de groep vertelde over zijn broer.
Ron wil structuur aanbrengen zodat er een soort van werktijden zijn en mensen daarna hun privé stukje hebben. Hij zegt dat mensen ze nu uitlachen om wat ze doen in Utopia. Ron denkt dat als er harder gewerkt word dat mensen dit idee minder zullen hebben.
Aike vraagt of Ron er genoeg aan zou hebben om de BV te professionaliseren. Ze stelt voor dat hij het zo brengt naar mensen en wat zijn ideeën daarin zijn.
Ron geeft aan dat hij zich nog steeds niet lekker voelt in het hele gebeuren. Ron hoopt dat mensen zich ook kunnen vinden in zijn punten en zich bij hem aansluiten. Ron denkt dat als hij 6 of 7 mensen aan zijn kant krijgt dat het genoeg moet zijn om de boel om te gooien.
Ron gaat ineens over naar mailtjes die hij over de musical heeft ontvangen. Hij komt op ¤1000 goedkoper uit.
Ron wil professionaliteit uitstralen. Hij is van mening dat als mensen dan eens uit de band springen dat het er dan minder erg uitziet.
Aike waarschuwt dat Ron moet oppassen dat hij niet te negatief is naar mensen toe.
Ron wil 100% inzetten om medestanders te vinden. Ron denkt dat Aike het ook wel anders wil maar zich neergelegd heeft bij hoe het nu is.
Ron heeft het over duurzaamheid, dat er veel verspild wordt. Ron geeft aan dat hij ander voorraadbeheer wil. Hij wil dat die persoon verantwoordelijk is voor alles wat binnenkomt, bestellingen bij de bouwmarkt, boodschappen en bestellingen voor het restaurant. Aike zegt wel dat mensen dan zullen zeggen dat Giorgio dat al doet. Ron zegt dat het niet goed gaat.
Aike zegt dat het er op hangt hoe Ron dingen brengt. Ze doet wat suggesties hoe Ron het kan brengen op positieve manier. Ron wil het wel doen met behoudt van het plezier dat er onderling is.
Aike noemt ook dat de administratie beter verdeeld kan worden en dat net als wat Marceline ook al zei dat taken overdag beter verdeeld kunnen worden.
Aike zegt dat dit een goed voorstel is, ze hebben net alle presidentschappen gehad en stelt voor dat Ron het brengt als volgende stap. Ron wil nog wel een persoonlijk gesprek met iedereen. Hij wil benadrukken dat het niet ten koste gaat van de leuke dingen.
Aike zegt dat niet iedereen dit nodig heeft maar dat er wel mensen zijn in de groep die het ook nodig hebben. Aike gaat haar accu wisselen, Ron blijft zitten.
Aike zegt dat als hij het goed brengt dat mensen bijna geen nee kunnen zeggen tegen wat hij wil. Ze geeft nog meer tips hoe Ron het positief kan brengen.
Ron wil kijken wie medestanders of tegenstanders zijn van zijn plannen. Ron zegt dat er mensen zijn die ook mooie dingen willen neerzetten maar dat het er nu niet van komt. Voor zichzelf geldt het ook, dat hij te weinig tijd heeft om leuke dingen te organiseren. Hij wil liever mensen leren bouwen omdat hij buiten Utopia ook al bouwt. Aike benadrukt dat niet al deze argumenten er toe doen. Ron is er voor zichzelf. Ron is van mening dat hij er voor de groep is.
Ron wil dat mensen met een tevreden gevoel vertrekken, dat ze echt een ervaring hebben gehad als ze bij hen geweest zijn. Nu vertrekken mensen vooral met de ervaring dat ze in Utopia geweest zijn.
Aike waarschuwt Ron dat hij niet overal lijnen moet trekken door het over groepjes te hebben. De groepjes zijn er wel maar hij hoeft ze niet steeds te benoemen.
Ron gaat ermee aan de slag, Aike vraagt bevestiging of hij er iets mee kan.
Ze omhelzen elkaar, Ron vraagt of Aike Billy wil roepen. Aike lacht. Ron zegt: Ik doe het zelf wel. Hij schreeuwt haar naam over het terrein.

Ron (snetje):
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 21% gewijzigd door PKM op 17-06-2014 13:24:38 ]
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_141197451
13:10
Billy zit onderuit hangend op de bank de krant te lezen.
Joey, Aike en Isabella kijken naar de laptop. Als het weer zo is dan kunnen ze de wedstrijd morgen beter binnen bekijken.
Giorgio vraagt aan Billy naar de tap. Er zit te veel schuim in de tap, hij moet koud blijven en mag niet meer kort van te voren verplaatst worden.
Billy roept wat ze eten moet, er is geen brood. Marleen komt niet vandaag omdat ze vrij is zegt Billy.

Ron komt aanlopen, hij wil zijn eigen dingen bij Billy uiten. Hij wil een stukje professionaliteit uitstralen en wat structuur aanbrengen. Niet in het privé-stuk maar wel in het BV-deel. Ron wil voor zichzelf ook mogelijkheden creëren. Ron wil taken verdelen en dat mensen met verantwoordelijkheid wat taken dragen. Ron noemt het voorraadbeheer dat via 1 punt moet verlopen. Billy snapt wat hij bedoelt. Billy is van mening dat het eigenlijk al zo gaat. Ron wil dat er meer van elkaar geleerd word en wil zelf ook meer voor elkaar openstaan. Hij wil samen bouwen aan hun bestaan daar, niet constructief bedoelt hij het. Met elkaar genieten vindt hij ook belangrijk. Billy zegt dat de BV haar eigenlijk niet interesseert.
Ze zijn het erover eens dat mensen die de BV belangrijk vinden daar meer hun best voor moeten doen.
Billy heeft het over waardering voor wat mensen doen. Volgens Billy heeft niet iedereen dat nodig. Ron heeft het wel nodig om waardering te horen of te voelen. Billy snapt het helemaal en noemt het heel positief.
Ron vertelt dat hij een zaakje heeft buiten de poorten en hij wil niet dat zijn klanten bij hem weglopen. Ron heeft het er ook over dat er geen gezamenlijk doel is. Ze moeten daarin met elkaar meegaan vindt hij. Billy vraagt of Ron van mening is dat mensen ook moeten meewerken als iets ze niet interesseert. Ron legt uit dat als hij weet dat mensen achter hem staan, dat hij zich ook volledig inzet voor iemand. Billy vertelt dat ze niets heeft met het earthship dus helpt ze daar niemand. Toen ze aan het atelier bezig waren was er ook niemand stelt ze er tegenover.
Vanessa heeft alweer post, zegt Billy tussendoor tegen Vanessa. Billy is van mening dat het juist heel sterk is hoe ze met elkaar omgaan. Ron zegt dat het programma afgerekend word op sommige dingen die mensen zien gebeuren. Als ze ruzie heeft met Ron dan is het een uur later opgelost zegt ze.
Billy vindt het heel positief, als Ron medewerking nodig heeft dan staat ze achter hem. Ze raakt ter bevestiging Rons arm aan.

Billy en Ron (D-B):
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
13:30
Ron steekt zijn sigaretje op, leest nog wat aantekeningen door en schrijft er wat bij. Ron loopt naar binnen en vraagt aan Billy naar de tap.

Vanessa leest in de slaapkamer haar post door. Er is zelfs over Marije geschreven, dat ze wel gaat en wat geld verdient. Er staat een grapje in dat sommige bewoners langer op bed blijven liggen dan oma.

Joey zit achter de laptop, Charlotte staat erbij. Ze geeft een bestelling door aan Joey. Ron staat erbij en hoort het aan.
Charlotte loopt naar buiten, een minuut later loopt Ron er achteraan en spreekt haar direct aan dat hij even wil praten. Charlotte blijft met haar kraaltjes rommelen.
Ron geeft aan dat hij structuur wil. Charlotte vraagt of ze dat dan niet al hebben. Volgens Ron mag er wel een tandje bij en komt dat iedereen ten goede. Ron zegt dat het ook ergernissen onderling weg zou nemen.
Ron zegt dat er nog veel bereikt kan worden. Ron staat op uit zijn stoel en gaat om de tafel zitten.
Ron wil de taken verdelen zodat ze er verder niet naar om hoeven te kijken. Hij zegt dat ze dan nooit kunnen misgrijpen in de voorraad omdat dit er dan standaard is. Charlotte vraagt of dat nu niet zo is. Ron noemt dat hij voorraadbeheer wil en vraagt of ze het snapt. Charlotte zegt nee. Ron legt het verder uit. Charlotte vraagt of er dan ook een slot op de kast moet. Ron zegt ja. Charlotte vraagt dat dit eigenlijk niet nodig is omdat de spullen van iedereen zijn.
Ron zegt dat het nodig is omdat mensen nu soms iets krijgen en een ander niet. Ron laat ook vallen dat er met geld gesjoemeld word. Plotseling stopt Charlotte even met haar armbandjes en kijkt naar Ron. Ze wil weten wie dan en in welke hoek ze het moet zoeken. Ze vraagt subtiel of het om haar gaat met haar armbandjes, Ron zegt van niet. Ron gaat meer bewijzen verzamelen, Charlotte snapt dat wel.
Ron wil dat mensen elkaar helpen. Charlotte wil zich eigenlijk vooral met Chably bezig houden. Charlotte vraagt of het kan als iemand zich alleen maar met een project wil bezighouden. Charlotte vindt juist de interesse in mensen heel belangrijk maar wil niet helpen met bouwen of op de akker. Ron legt uit dat ze gewoon eens kan kijken op de akker bij de mensen die er bezig zijn om interesse te tonen.
Charlotte zou s avonds gezellig met mensen willen kletsen in plaats van iedereen die een eigen dingetje doet.
Charlotte vertelt dat ze gewend is in groepsverband te werken en dat dus wel kent maar daarvoor is ze hier niet gekomen. Charlotte legt uit dat wat Ron denkt dat het beste is voor de groep zo is vanuit zijn eigen ogen.
Charlotte zegt dat ze gelukkig is en dat haar dieptepunten bij zichzelf lagen. Ron vraagt wat dan haar verbeterpunten zijn daar.
Ron zegt dat ze tijdens de casting allemaal langs een psycholoog zijn geweest en dat er voor iedereen punten zijn om aan te werken. Hij denkt dat ze er allemaal beter uit kunnen komen. Charlotte is dat daar wel helemaal mee eens.
Ron zegt dat hij daarom geen inventarisatie doet van wat de mensen willen maar van wat hij zelf wil. Als Ron weggelopen is kijkt Charlotte in de camera, gebaard en zegt: Hou op, schei uit.
Charlotte roddelt met Laura en Billy over Ron.

De laptop (D-B):
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ron en Charlotte (danilel):
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Roddelen (Mirjam152):
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 20% gewijzigd door PKM op 17-06-2014 13:53:41 ]
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_141199524
14:00
Ron loopt met Giorgio de loods uit richting terras. Ron wil peilen hoe Giorgio er in staat.
Ron legt uit dat er een vaste taakverdeling moet komen zoals Giorgio die de administratie doet. Hij vertelt ook dat er structuur nodig is. Giorgio vraagt hoe hij dat ziet. Ron wil dat afspraken nagekomen worden en dat bijvoorbeeld aankopen goed afgehandeld worden, ook dingen die teruggestuurd worden.
Giorgio vat samen dat het nu niet innovatief is, het is houtje touwtje aanklooien.
Ron wil dat er ’s avonds tijd is voor het privé stuk. Hij wil niet zeggen dat het ten koste gaat van de leuke dingen. Ron noemt dat er door professioneler te zijn meer verdiend kan worden. Giorgio is het er mee eens.
Wat ze nu doen geeft geen boodschap mee, een grote verandering zou dat wel kunnen brengen.
Giorgio vraagt wat hij naast taakverdeling zou willen veranderen. Ron zegt dat hij dat niet wil. Giorgio vraagt naar de taakverdeling. Ron noemt voorraadbeheer, administratie, klantencontact, PR, onderhoud, dit moet allemaal door verschillende personen gedaan worden. Ron zegt dat onderhoud heel belangrijk is om de keuken en boekhouding draaiend te houden.
Ron zegt dat het niet de bedoeling is dat Giorgio ’s nachts de administratie zit bij te werken. Giorgio zegt dat dit ook wel aan zichzelf ligt. Ron zegt dat Giorgio nog jong is en dat hij nu heel veel verantwoordelijkheid draagt.
Ron legt uit hoe hij het voorraadbeheer ziet, dat die persoon bij iedereen langs gaat om te vragen wat er nodig is. Ron zegt nog eens dat er met geld gesjoemeld word. Hij vindt dat dit niet kan in een BV. Mensen die een verantwoordelijkheid willen en kunnen dragen kunnen een taak op zich nemen.
Ook Giorgio heeft een lijst met dingen opgesteld die aan het terrein gedaan moeten worden en keuzes die gemaakt moeten worden. Hij wil ook weten wanneer dingen af kunnen zijn. Giorgio heeft ook gezorgd voor een composthoop. Deze dingen moeten nog centraal besproken worden maar er moet ook geld voor zijn. Giorgio wil dat ze een team gaan vormen.
Ron wil dat het serieuzer wordt en dat er ook met stemrondes gestemd word op mensen die niet willen meewerken.
Ron zegt dat als hij de metaforische kar wil pakken en vooruit wil trekken dat er aan de achterkant 7 mensen achteraan hangen. Hij wil die mensen ook mee vooruit trekken.
Ron zegt dat hij een bedrijf heeft en dat niet wil beschadigen door te blijven. Giorgio vraagt of Ron dan niet meer onderzoek had moeten doen voordat hij het programma in kwam. Ron zegt dat hij weinig tijd had. Hij wist ook niet wat er voor mensen in zaten.
Giorgio vertelt dat hij dacht de afgelopen maand dat Ron ingestort was en er geen zin meer had.
Ron legt uit dat hij soms iemand wil helpen en dat hij zich er niet mee wil bemoeien. Hij adviseert soms wel maar mensen hoeven dat niet op te volgen.
Giorgio vraagt zich af hoe ze kunnen zorgen dat mensen aan het einde van de dag een voldaan gevoel hebben. Ron zegt dat sommige mensen ook tevreden zijn met een hele dag niets doen. Giorgio heeft daarom eens een voorstel gedaan met Joey samen voor een beloningsstelsel. Ron is van mening dat dit ingevoerd moet worden. Ron is van mening dat Giorgio een van de zeven serieuzere personen is.
Ron zegt dat de kar al lang stilstaat en wil weer vooruit. Hij wil dan maar zien of de rest ook volgt. Giorgio is van mening dat het ook met sport te maken heeft, dat met sport een team gevormd word.
Volgens Ron horen mensen die alleen maar gekomen zijn voor zichzelf eigenlijk niet in Utopia thuis.
Giorgio vraagt waarom Ron er niet eerder mee is gekomen en waarom het zo ver moest komen. Ron zegt dat hij eerst een bepaald punt moest bereiken. Hij wachtte ook af wat de mensen zouden doen als hij zich zou terugtrekken. Volgens Giorgio heeft Ron nu een maand weggegooid.
Giorgio vraagt hoe Ron zijn punten in de groep gaat brengen. Ron wil het centraal voorstellen en dat het goed is voor de groep.

Girogio en Ron (LaCatastrophe):
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
14:30
Giorgio moest weg uit het gesprek, de mesthoop word opgehaald. Ron vraagt Joey in welke kleur ze de deuren zullen doen.
Marije zegt tegen Ron dat ze heel graag binnenkort met Ron aan de kistjes wil beginnen. Ron moet even kijken hoe ze dat doen. Marije lijkt het heel erg leuk. Ron zegt dat hij nog meer opdrachten heeft. Marije stelt voor dat zij kistjes maakt terwijl Ron de andere opdrachten doet.
Isabella vraagt aan Ron hoe het met hem is. Ron zegt dat zijn motivatie kwijt was. Hij hoopt dat bij mensen de ogen open gaan. Isabella gaat ondertussen verder met de stal. Isabella zet bijna het hek op de hoeven van de zwarte koe. Isabella loopt met de kruiwagen weg, de koe probeert er uit te eten.
Ron zegt dat hij wat puntjes wil aandragen. Isabella vraagt hoe hij dit wil aanpakken.
Isabella denkt dat iedereen wel vooruit wil maar alleen met zichzelf bezig is. Waar ze aan het begin zeiden weg met het ego is het nu vooral ego.
Ron zegt dat iedereen samen met elkaar slapen ook niet zo goed werkt. Isabella is het er mee eens.
Ron wil professionaliteit en structuur. Hij legt uit welk voorraadbeheer hij wil.
Isabella heeft overal pijn en gaat even zitten.
Peer loopt het terrein op, Isabella snapt het niet omdat die altijd op woensdag komt. Peer heeft morgen geen tijd.
Isabella en Giorgio tillen de melkbus naar Peers auto. Ron loopt ook mee. Ron gaat op het terras nog wat aantekeningen maken. Isabella roept of hij wat drinken wil, Ron hoeft niets.
Isabella komt erbij en zegt dat er veel discussies zijn over wat ze uit willen stralen maar dat ze altijd het tegenovergestelde doen. Ze noemt plastic bekertjes en Kentucky Fried Chicken.
Ron denkt dat zodra de KWF-loop afgelopen is dat er weer peuken en drankflessen uit de kasten komen.
Isabella denkt dat de taakverdeling er deels al is omdat Giorgio de administratie doet.
Ron vindt het niet kunnen dat tijdens de biomarkt mensen hun geld onbeheerd laten staan bij de stand, terwijl ze ergens anders gaan staan met een glas wijn en een sigaret.
Isabella wijst erop dat het met de muntjes ook gebeurd, dat Rienk de WK-wedstrijd ging kijken en de muntjes onbeheerd achter liet.

Isabella en Ron (D-B):
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 14% gewijzigd door PKM op 17-06-2014 15:05:46 ]
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_141201230
15:00
Isabella vraagt wie Ron al mee heeft. Aike, Giorgio, Ivan, Joey, Isabella, Marije en Nicoline noemt hij.

Isabella wil eerlijk zijn en zegt dat ze opstaat en de koeien gaat doen. Ze zou moeten hardlopen en op de akker werken maar kruipt terug in bed. Ron zegt dat er ook veel mensen bankhangen. Isabella rekent zichzelf ook bij die mensen, ze heeft geen motivatie meer.
Isabella wil geen jonge vervanger voor Emil. Ron denkt dat Giorgio naar beneden getrokken word door de lamballen. Volgens Isabella weet Giorgio wel hoe het zit met Billy en Ruud. Volgens Isabella zijn mensen te bang om Ruud of Billy er uit te gooien. Ron wil zorgen dat ze allebei op de schopstoel komen om de kans te vergroten dat een van hen vertrekt.
Volgens Isabella is er gisteren gelobbyd om Dennis weg te sturen, door Vanessa. Ron zegt dat er een hetze tegen Marije is opgezet.
Isabella zegt dat Dennis groot gelijk had toen hij het had over barones Vanessa. Ze wil zelf die discussie al heel lang voeren maar krijgt niet genoeg mensen mee.
Ron wil dat Vanessa een lijstje maakt met wat ze weggooit van mensen en dat ze het dan vergoedt.
Ron zegt dat Vanessa de dingen voor de groep niet met fooiengeld gedaan kan hebben. Ron wil weer motivatie zoeken om door te gaan. Isabella staat achter hem. Aike wil ook helpen zegt Isabella. Nicoline kan een stok achter de deur vormen. Ron noemt dat Ivan ook kan helpen. Isabella hoopt dat Nicoline ook eens de ogen opent. Ron denkt dat hij 8 personen heeft.

Ron gaat Ivan of Joey ophalen. Isabella vraagt hoe hij het aan Vanessa gaat brengen. Ron wil het doen met professionaliteit en structuur aanbrengen.

15:15
Giorgio belt en vraagt of Mark al klaar is. Giorgio vraagt hoe het met hem is. Mark zou een koppeling maken en dat is nog niet gebeurd. Mark gaat het doen wanneer Giorgio klaar is met crediteren.
Giorgio vraagt of er een manier is om een aantal facturen in 1 keer te veranderen met belastingpercentages. Giorgio moet nog 1,5 maand inboeken aan facturen.
Mark zegt dat er volgens de administratie -¤8000 in de kas zit en dat dit niet kan. Giorgio moet nog wat facturen inboeken.
Joey probeert om Giorgio iets uit te leggen over de administratie. Giorgio gaat het nog laten zien aan Joey. Giorgio bespreekt zachtjes met Aike dat er ¤4000 a ¤5000 bij is gekomen. Nu is er weer ongeveer ¤17000 in kas.
Aike zegt dat dit niet wegneemt dat er dingen uitgegeven zijn die niet uitgegeven hadden moeten worden. Giorgio vraagt wat ze er aan kunnen veranderen. Aike wil dat hij dagelijks of wekelijks bijhoudt hoeveel er uitgegeven is. Aike wil niet dat er met geld van een armbandje boodschappen worden gedaan, het is nu heel ondoorzichtig. Iedereen roept dat er te veel uitgegeven wordt, Aike wil weten wie dan en waaraan dan. Aike vraagt aan Giorgio of hij beslissingen maakt op basis van feiten of dat hij zelf gokt of het wel of niet kan. Volgens Aike heeft hij alles in zijn hoofd. Aike vraagt waar het dan fout gaat. Giorgio was een debiteur vergeten mee te rekenen.

[ Bericht 29% gewijzigd door PKM op 17-06-2014 15:29:21 ]
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
  dinsdag 17 juni 2014 @ 15:41:48 #164
253400 Toverheks
ZOEFFFFFFFF
pi_141202271
Half 4
Aike en Gio in gesprek, het gaat over de administratie en het geld uit geven, Aike merkt op dat Charlotte armbandjes verkoopt en daar boodschappen van betaald.

Ron en Ivan buiten op het terras . Ron > we moeten genieten met elkaar, eens in de avond om de vuurton met een wijntje erbij, meestal staan er maar een stuk of 4 en de rest zit binnen, Gewoon genieten, leuke verhalen en leuke anekdotes. Investeren en incasseren. Er zijn ook mensen hierzo die verwachten dat andere mensen voor hun klaar staan, vraag jij wat dan roepen ze Nee nu even niet.
Beloning naar inzet moet er komen volgens Ron.
Zoals voor het zakgeld, dan moeten ze er wat voor doen, een gezamenlijk potje voor de boodschappen, we moeten investeren, ik wil best projecten doen, maar dan verwacht ik ook van iemand, He Ron iets voor bij je zakgeld.
Ron > Met een groepje samen zitten, dingen ontwikkelen, 8 man met mij zelf in begrepen die het ook zat zijn en van buhhhh zegt Ron.
De rest die over blijven die gaan zich ook op den duur achter ons scharen.
Er zijn er 3 A 4 die hier alleen zitten voor hun eigen belang.
Je kan dan zeggen, ja sorry, je zet ons in een slecht daglicht, en dan kan je wel zeggen * Ja het is een goeie vriend ** en zie hem niet graag vertrekken, ** maar het kan niet zo wezen, wij werken en geld verdienen en hun op hun kont blijven zitten ** ( In die bewoordingen ratelt Ron door )
Ron > Ik wil serieus genomen worden, ik moet straks ook weer naar buiten, heb ook nog een eigen bedrijfje, ik wil niet dat ze me gaan associëren met hier.
Als er mensen dan afvallen, als ze de groep schade brengen, wat heb je er aan.
Ron > Ik zet een vinkje achter de mensen die ik gesproken heb, Ivan > Ik sta helemaal achter je man.
Ron > Met een groepje gaan zitten en dan aan de groep voor leggen.
Ron > We moeten gewoon zeggen, deze maand staan we er zo voor, en dan de andere maand zo.
De dingen professioneel aanpakken, andere weg in gaan slaan, mensen zullen onze producten meer waarderen, we leven wel van mensen uit de buitenwereld. straks eten we bij wijze de tafel, Het is alleen van de mensen ons gunnen, maar ik wil ook dat de mensen zeggen dat we het verdienen.
Ivan > Ben het met je punten eens hoor!
Ron ratelt er gelijk weer boven op.
Mooie dingen aanpakken, een plan, het moet een stapje beter kunnen, dan denk ik dat er bewoners zeggen.
Einde Gesprek Ivan en Ron. Ron vraagt aan Ivan of hij Joey naar hem toe kan sturen. Ivan loopt zingend en fluitend weg.


Vanessa en Ivan zitten op bed, Vanessa laat foto`s zien, neefje, dochter vriendin.
Ivan bekijkt het allemaal. Zoon van Vanessa gaat op vakantie naar Spanje, Ja alleen als ik toestemming geef zegt Vanessa.

Patty Brard komt de Half Way Party aan elkaar babbelen zegt Aike.
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_141202577
15:30
Aike zegt dat mensen soms zeggen dat ze iets met hun zakgeld betalen maar dat ze er geen geld voor hebben. Dan gaan ze geld lenen bij iemand anders.
Aike wil laten zien aan de mensen dat ze dan de min in gaan. Ze zegt dat ze dit bedrijf niet kunnen runnen zonder dat de cijfers op orde zijn. Aike denkt dat mensen beter snappen wat iets oplevert als de cijfers duidelijker zijn. Volgens Aike denken mensen na 1 of 2 dagen werken dat ze heel veel verdiend hebben terwijl dat kan tegenvallen.
Aike baalt dat ze mailtjes krijgt van mensen omdat andere bewoners hun werk niet goed doen.
Aike wil nog iets bedenken waar ze veel geld mee kunnen verdienen.
Morgen komt om 16:00 de geluidsinstallatie, 17:00 lopen de bezoekers binnen. Ook de kaartverkoop van de wedstrijd met Chili loopt goed.
Aike heeft het over de halfway party, de kaartverkoop gaat goed. Patty komt hosten. Giorgio lacht dat ze achter zijn gestopt met het afplakken van alle merknamen met stickers.
Giorgio vraagt aan Aike of ze al een gesprek met Ron gehad heeft.
Aike zegt dat Ron dingen niet negatief aan moet spreken. Ze zegt dat als Ron met concrete plannen komt dat mensen waarschijnlijk wel instemmen. Giorgio noemt de taakverdeling waar Ron mee wil komen. Giorgio is het wel met Ron eens zegt hij.
Girogio loopt weg, Aike blijft op bed zitten met de tablet.

15:45
Ron zit met Joey aan het terrasje te praten. Ze zijn het er over eens dat Giorgio dingen beter kan doen.
Ron zegt dat toen Dennis binnenkwam dat ze zouden gaan voor duurzaamheid maar dat er plastic bekers gebruikt worden.
Joey heeft weinig werk aan de webshop. Hij heeft geen uitdaging. Joey zegt dat het de bedoeling was dat iemand een maand de boekhouding zou doen en dat het nu 3 maanden gedaan wordt. Hij noemt evenementen van Aike die goed lopen. Er volgt een streamlock.
Ron heeft het over het voorraadbeheer met Joey. Op die manier kan hij ook zien wat er door mensen zelf gebruikt word. Volgens Joey is dat ¤400. Ron zegt dat hij Vanessa niet vertrouwt en er volgt nog een streamlock.
Ron zegt dat het niet vanzelfsprekend is dat hij dingen bouwt. Hij kent de mensen in de groep ook pas een paar maanden. Ron heeft niets met het earthship maar wil binnenkort toch eens komen helpen. Dit wil hij doen om Nicoline weer te stimuleren om door te gaan en ook weer interesse te tonen voor wat Ron doet. Joey snapt het allemaal.
Joey vraagt zich soms ook af of hij nog wel geloofwaardig is na Utopia. Joey wil vanavond voorstellen dat hij voorlopig de administratie gaat doen. Joey ziet ook dat er ¤12000 binnenkomt en dat er ¤13000 verdwijnt. Aike vraagt weleens aan Ron hoe hij aan die torenhoge rekeningen komt, zegt Ron. Joey snapt niet dat alles zo de deur uit vliegt. Ze zijn het er over eens dat er geld verdwijnt. Volgens Joey is het zelfs alsof het naar een andere rekening overgemaakt word. Hij wil de administratie doen en de pas in zijn broekzak houden.
Ron denkt ook dat mensen zakgeld hebben die geen zakgeld meer kunnen hebben. Ron noemt de toeter. Ron heeft eens over de schouders in het fooienpotje gekeken van Billy en Ruud, daar zat ¤140 in en dat terwijl ze de week ervoor ¤30 in de min stonden.
Volgens Ron zijn Billy, Ruud en Charlotte puur voor het eigenbelang. Ron noemt nog wat mensen op, hij twijfelt of die tevreden zijn.
Joey wil vanavond voorstellen de administratie over te nemen en wil het ook aan Giorgio vertellen. Ron stelt voor dat het ook met de denktank besloten kan worden.
Joey zegt dat ze in principe ¤10000 in de min staan. Ron zegt dat hij vaak heeft gezegd dat dit op een andere rekening moest. Joey is er niet gerust op met Giorgio op de administratie.

[ Bericht 46% gewijzigd door PKM op 17-06-2014 16:13:12 ]
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_141204600
16:15
Laura schuift aan bij Ron. Ron zegt dat hij energie en motivatie kan halen uit wat punten.
Ron geeft aan dat het professioneler moet, er zijn bedrijven die geen zaken met het programma willen doen. Hij denkt dat ze die kunnen binnenhalen als ze professioneler zijn. Laura vraagt hoe Ron dat kan weten. Ron zegt dat hij er niet aan het begin was en hij heeft toen ook wat onderzoek gedaan.
Laura vindt het erg dat ze afhankelijk zijn van buiten. Ze wil meer van binnenuit naar buiten doen. Laura is het wel met Ron eens maar zegt dat niet iedereen hetzelfde wil.
Volgens Laura gaat het goed in Utopia, volgens Ron niet. Laura is het wel eens dat het financieel niet goed gaat.
Ron wil dat de bewoners als ze naar buiten stappen ook iets hebben opgestoken. Laura zegt dat het iedereen zijn eigen keuze is. Laura vindt dat ze veel veranderd is sinds ze binnenkwam maar ze is nog niet klaar.
Laura wijst erop dat Ruud een grappenmaker is. Ron vindt dat het daar niet de plek voor is. Laura vindt dat ook iemand als Ruud nodig is in de groep.
Ron heeft het over de taakverdeling. Laura vraagt op welke basis Ron denkt dat Giorgio het niet goed doet. Hij heeft het van mensen gehoord zegt hij. Laura vindt dat niet genoeg. Ron wijst erop dat ze ¤10000 in de min staan en dat het dus niet goed gaat.
Laura is van mening dat Ron veel wil veranderen en dat dit niet gaat lukken. Ron zegt dat het niet kan dat het geld op de kas blijft staan. Ron zegt dat er ook met geld gerommeld word. Laura is verbaasd. Ze wil weten waarop hij het baseert. Ron zegt dat hij het met eigen ogen gezien heeft maar wil harde bewijzen hebben. Laura geeft aan dat ze het onprettig vindt als Ron zo praat. Ze heeft het idee dat hij aan het zoeken is naar problemen. Laura vraagt om in de toekomst het niet over iets te hebben wat hij nog niet kan bewijzen, omdat ze erg nieuwsgierig is.
Laura vraagt of hij die persoon vooraf ook zal aanspreken. Laura vraagt of er geld gejat is, volgens Ron wel. Laura zegt dat alleen Giorgio de kluiscode weet. Ron heeft al dingen gezien voor hij binnenkwam.
Laura verwijt Ron dat hij nu onrust brengt door zonder bewijzen iets te zeggen. Laura vraagt of hij nu een soort machtsgevoel heeft, Ron zegt van niet.
Laura vraagt hoe Ron denkt iets te kunnen veranderen. Hij kan het niet veranderen, alleen met de groep kan het veranderen zegt Ron.
Billy vraagt of een van beiden vuur heeft.
Laura denkt dat het de kunst is om juist met deze groep mensen iets op te bouwen. Ron vraagt wat er dan bereikt is. Laura zegt dat met jezelf leren omgaan heel knap is. Laura wil nu juist iets gaan doen wat ze normaal nooit gedaan zou hebben.
Laura denkt dat ook Ron nog moet leren omgaan met zichzelf. Laura vraagt of Ron wel gelukkig is, Ron zegt van niet. Laura zou Ron graag gelukkiger zien, ze vindt het heel vervelend om hem zo te zien. Laura wil weten wat hem echt dwars zit.
Zoals het nu is kan het voor Ron geen Utopia zijn. Laura vindt het jammer. Ron wil zijn leven buiten de poorten beschermen. Laura vraagt zich af of hij de lat niet te hoog heeft liggen. Ron vraagt of de lat voor anderen niet te laag ligt. Laura denkt dat Ron 180 graden moet omkeren. Laura is van mening dat Ron zijn problemen bij de groep legt nu. Laura zegt wel dat ze achter hem staat als er iets is.
Laura vindt wel dat lol hebben heel belangrijk is, ze leeft van dag tot dag. Laura kan ook wel wat meer structuur gebruiken zegt ze. Ze leert hier pas om op tijd op te staan.
Laura en Ron lopen weg, Laura slaat een arm om Ron heen en zegt dat ze klaarstaat voor hem. Ron vertelt gepassioneerd dat hij de groep graag vooruit wil helpen. Laura hoopt dat Ron naar haar toe komt als hij wil praten. Ze geeft aan dat ze zelf ook graag nog verder wil leren. Samen gaan ze op het rokersbankje zitten.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
  dinsdag 17 juni 2014 @ 19:04:39 #167
253400 Toverheks
ZOEFFFFFFFF
pi_141210812
7 uur...................

Er is gezamenlijk gegeten, Nicoline heeft gekookt. Het was * te zout * volgens o.a. Vanessa, laura en Billy. Ivan antwoord tegen Billy Dan eet je het toch niet. Ruud en Billy vinden dat ze wel eerlijk zijn om hun mening betreft de maaltijd te geven. Maar Billy roept wel dat ze lekker gegeten heeft.
Vanessa wil vanavond alle boodschappenlijstje hebben in geleverd.
Vanessa vraagt hoeveel flessen wijn er nog besteld moeten worden/ of hoeveel flessen wijn er nog in het hok staan, kon het niet zo goed volgen.
Gio riep 80 flessen.
Joey roept tegen Vanessa dat ze een stoker is, een zwetser, na haar commentaar op de maaltijd die Nicoline had bereid vandaag.

Er moeten kistjes gemaakt worden voor de BioMarkt.
Isabella haalt aan dat het al in Centraal besproken was, binnen een maand moeten er 100 kistjes in elkaar getimmerd worden, iedereen zou 5 A 7 kistjes in elkaar timmeren.
Isabella zegt dat alles besproken was, en dat als ze het uit besteden het meer kost dan dat het opbrengt.

Ron bij het werkhok, Aike en Vanessa staan bij hem, Ron gaat ze leren kistjes in elkaar te timmeren.
Charlotte en Laura liggen op bed te praten.
Joey en Gio lopen in de wei richting stal.
Ruud en Billy zijn bij de koeien.
Joey zoekt de bal. en Gio gaat de kippen eten geven
In de loods lopen en zitten de rest van de bewoners.
Het wachten is op Centraal, Ron zou tijdens of na het Centraal aan de bewoners gaan vertellen of hij blijft, of dat hij weer richting Zeeland vertrekt.

Ruud geeft de zwangere koe krachtvoer, Boer Sjon heeft dat uit drukkelijk verboden. Gio zegt dat tegen Ruud.
Ruud klaagt tegen Gio en Joey dat Isabella steeds de boel verzaakt betreft de koeien en de stal.
Ruud zegt ook dat Isabella niet met de koe loopt.
Joey > Moet ik Isabella er even bij halen, van Ruud hoeft dat niet Ruud > Waarom?
Er is iets niet opgeruimd in de stal, Ruud geeft Isabella de schuld er van, Billy zegt dat Nicoline vanmorgen de koeien had gedaan ( Inderdaad, Nicoline heeft vanmorgen de koeien gedaan ) Joey > Moet ik Nicoline er even bij halen, weer hoeft dat niet van Ruud.
Ruud sluit de melkmachine aan.

Marije staat ook inmiddels aan de timmer tafel driftig een kistje te bouwen.


Ivan tegen Nicoline *Ik vond het heel vervelend dat anderen commentaar hadden op het eten *
Nicoline > de mensen hier zijn altijd onbeschoft, maakt mij niet uit.
Ivan > En dan je na het eten commentaar geven, iemand heeft zijn best gedaan, dat vind ik onbeschoft
Nicoline > het was ook wel wat zout
Ivan > Ik ben het zo niet gewend.

[ Bericht 12% gewijzigd door Toverheks op 17-06-2014 19:28:06 ]
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
  dinsdag 17 juni 2014 @ 20:34:42 #168
253400 Toverheks
ZOEFFFFFFFF
pi_141216605
Centraal.............
De sirene klinkt, Centraal gaat zo beginnen, iedereen verzamelt zich in de huiskamer.
Iedereen vertelt wat ze vandaag allemaal gedaan hebben, het centraal is nog niet begonnen omdat Laura er nog niet is.
Nicoline en Ivan vinden het leuk dat dit gebeurt, Nicoline > is leuk zo te horen wat iedereen vandaag gedaan heeft.
Billy gaapt, Billy > Zullen we Cwntraal gaan doen, heb hier helemaal geen zin in..
Centraal begint.
Gio > lieve mede utopianen, afgelopen dagen heb ik me bezig gehouden met de admin, ben tot de conclusie gekomen dat we 6 A 7000 in de min stonden, kortom het is allemaal een beetje positiever gaan worden, raar woord zegt gio en ze staan nog 1500 euro in de min, dat was het besluit Gio.

Ruud vraagt hoe dan kan, eerst stonden ze 900 in de min, Gio > Ja dat komt door de boodschappen etc.etc. maar in het volgende Centraal laat hij alles zien.
Gio > Had zich vergist omdat het meer tijd in beslag nam het uit te werken.
Joey vind het moeilijk, ziet bedragen, en aan de andere kant bedragen verdwijnen waar hij geen idee van heeft.
Joey wil graag er bij betrokken worden om ook de admin te gaan doen, Ja dat wil ik ook wel zegt Ivan.. Er wordt geopperd dat iedereen eens de * boeken * in kan kijken waar het geld blijft.
Aike vraagt wat Joey toe gaat voegen als hij mee helpt met de administratie.
Joey wil het leren en eens duidelijkheid waar het geld aan uit gegevn wordt.
Billy . Wil het op papier zien, waar alles blijft, dat ik kan zien dat ik kan zeggen b.v. in Centraal, waarom zoveel geld voor b.v. Hout, dat ik kan zien van Ho zoveel geld al uit gegevn aan mijn art.
Gio nogmaals dat hij het in de volgende Centraal alles bij gewerkt heb.

Charlotte . Joey ik moet al 3 dagen wachten als ik eens vraag over dat je iets op de websjp hebt gezet.
Charlotte, als ik een schilderij wil verkopen of een nieuwe foto wilt hebben van een armband op de websjop, dan vraag ik het aan je dan zeg je , ja doe ik zo, en toch moet ik steeds wachten.
Charlotte > Als ik iets vraag dan roep je What the fuck, dat kost me teveel tijd.
Joey > Werk ik voor jou ?
Charlotte > Ja daar gaat het niet om, ik geeft een voorbeeld.
Aike . Charlotte heeft er geen vertrouwen in als Joey de boekhouding ook gaat doen.
Nicoline . olgens mij heeft ron ook aan geboden om de admin te gaan doen.
Aike > Vind het op dit moment geen speeltuintje spelen, het moet nu op orde gemaakt worden, Gio mompelt wat.
Aike . Dit vind ik zo belangrijk, het moet beter worden.
Isabella > Dit hoor ik al 3 maanden ( Gio en admin )
Ron > Het enigste wat ik niet ken is dit boekhoudprog.
Nicoline > Als jij dan Gio helpt om alles in orde te maken, Ron > dan als het in orde is dan is het gio zijn ding weer.

Cap Voxs
Joey heeft het over dat er gezegd wordt dat ze geen vertrouwen in hem hebben.
Aike valt Joey in de rede Aike . dit mis een serieuze zaak, dit moet eerst op orde komen.
Billy > zelfde als in een bedrijf, daar laat je een staigerre ook niet de boekhouding laten doen, niet tegen over jou Joey, maar eerst alles op orde.
Billy > Zolang je aan een Earth Ship staat te werken werk je niet aan de websjop.
Joey voelt zich aan gevallen.
Aike > Joey , ben je het met me eens, dat als het niet goed gaat er iemand helpt die het kan, je hebt er geen ervaring mee. Joey > Maar Ron wel * zucht * dat heeft hij net gezegd.
Aike > Ron heeft een eigen bedrijf, Joey > Maar ken dit boekhoud prog niet.

Gio neemt weer het woord.
2100 euro aan drank inkoop, plus statiegeld 520 euro
Koerier BBQ ingekocht, Billy > wat voor dingen in gekocht Gio > bestek enzo 500 euro.
Utopia Bay 1100 het terras.
Andere Koerier 350 euro.
De afgelopen weken zijn er veel dingen besteld waar we rendement uit halen, Aike > Daar hebben we het niet over gehad.
Gio vertelt over drankinkoop, investeren om geld te verdienen, Billy . > Ja dat zeg je elke maand.
Aike > Ik maak elke keer als b.v. de WK wedstrijd een kosten plaatje.
Ivan doet ook een duit in het zakje, Iets van geld dat slaapt.
Ron > dat je meer korting krijgt als je meer inkoopt, b.v. drank.
Ruud > We gaan gewoon niet meer investeren in shirtjes etc.
Joey > Aankomende maand komt Boer Sjon ook weer met luzerne ( voor de koeien ) Ja antwoord Ruud, dat zijn vaste kosten.
Aike > De geldkraan moet even dicht gedraaid worden.
Joey begint nu over de musical van Ron, ook veel geld aan uit gegeven maar er komt niks binnen.
Ron heeft al 3000 euro aan kaarten binnen gehaald zegt hij.
Joey > Hij zou niemand de pinpas geven voor dat alles duidelijk is.
Ruud > Evenementen met kaart verkoop, dat moet apart gezet worden, Billy > Ja mee eens.
Laura > Niemand ziet dat er winst gemaakt wodt, elke maand horen we het zelfde, vind ik ook echt wel een beetje vervelend worden als ik dat steeds hoor.

Rienk > Als er wordt gezegd we staan in de plus, wordt iedereen lyrisch .
Joey gaat weer verder, de musical van Ron kost meer dan dat het op brengt.
Billy > Dat bedoel ik, er moet op een gegeven moment een rem op, ik ben het met Joey mee eens.
Joey gaat verder, optical run komt eraan, websjop draait ook, al zijn er klachten als ik er binnen 3 dagen iets niet opzet. Ruud > Hey gozer, waar wil je nou toe

[ Bericht 0% gewijzigd door Toverheks op 17-06-2014 21:05:09 ]
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
  dinsdag 17 juni 2014 @ 20:54:07 #169
253400 Toverheks
ZOEFFFFFFFF
pi_141217910
Nicoline aan het woord, wil eens een klassiek stuk naar Utopia halen, gespeeld door 2 vleugels tegelijk, Jeroen en Sandra van Veen zijn de pianisten, Nicoline is aan het mailen met hun, buiten concert duurt 2 uur.
Je kan lekker liggen met een kussen, lekker luisteren en de pianisten willen 50 % van de opbrengst.
Heel vet heel cool en het is goed.
Nicoline laat weten wanneer er een datum geprikt gaat worden.

Billy over dat ze graag eenkunstgalerie wilt gaan doen een kunst worksjop.
KijkOor komt a.s. vrijdag ze komen met groepjes van 10.
Billy zorgt voor doeken en verf, eventueel vogelhuisjes timmeren, een stoel maken, komt een jongen uit Irak speciaal mee, Durak heet hij volgens Billy.
KijkOor zijn de mensen met een bepreking die al eens geweest zijn.
a.s. vrijdag 12 uur worden ze verwacht.
De ** Herman Brood ** tafel is verkocht.

Aike > Morgen voetballen, half 6 voor progamma, van de Jents, in de rust Danny de Muck, en na de wedstrijd weer de Gents of jents.
4 uur graag alles klaar, poorten gaan open op 5 uur.
Graag iedereen helpen met alles optuichen. iedereen heeft aan gegeven morgen te gaan werken. Marije en rienk hebben een ATV dag hoeven niks te doen.
Aike noemt de namen op wie wat moet gaan doen morgenavond.
Aike heeft donderdag een afspraak voor de Half way party, het is niet alleen muziek, maar ook een comedy gast, iedereen moet zijn hemels en helse ervaring van de afgelopen maand aan hun vertellen, kunnen ze dan verwerken in hun act.
laura> Nou Marije en sommige beginnen te lachen ( doelend op Marije Gio en Joey)
Gio > benaderd door iemand over de Run / Loop.KWF hebben een paardebank aan geboden gekregen, kan je mee op de foto, sponsoren.
Gio hakkelt, Vanessa > Nou zal ik het even overnemen.
We lopen tegelijk met het dorp Oosterhout, telefonische contact blijven ze houden, ook een aantal bekende BNers, zaakwaarnemers, Aike heeft mails verstuurd naar zaakwaarnemers en hopen dat ze met een stand komen staan.
Het levert de bewoners geen rooie cent op.
Er moeten morgen dingen geregeld worden, iemand die de sponsors benaderd etc. Billy wil Vanessa graag helpen, morgen en overmorgen wordt alles aan geleverd.
Ze hopen 4 A 500 bezoekers per dag te ontvangen, zaterdag en zondag de loop duurt 24 uur.
Vanessa > Het is misschien heel leuk om bij te vertellen, ze wil 10 A 20 mensen /survivals uitnodigen, survivals zijn mensen die Kanker hebben overwonnen.

Aike nu over het presidentschap.
Vanessa > nou een weekje niks.
Charlotte > Ter ere van Emil gaan we het Recht van de sterkste doen.
Billy > De mensen die voor en tegen zijn gaan tegen elkaar pitchen.
Morgen wordt er gepitst, oh morgen is niet handig zegt Aike, doen we overmorgen.
Isabella > waarschijnlijk 12 juli Utopiamarkt, het is op een zaterdag.
Dan dat Vanessa en Marije al bezig zijn met de kistjes.
Morgen komt de Veearts tussen 10 en 11.

Cap Mirjam 152
Ron > gisteren had hij het helemaal gehad, nagedacht, ben helemaal aan het inkakken hier zo, voor mezelf ben ik aan het kijken, wat kunnen we doen als groep, ga zelf een denktank alleen ik zelf en daarna aan de groep voor leggen.
Wil graag met mensen die het ook willen de kar trekken, dat er mensen die buitenaf ons nu uit lachen etc.etc..
Ron vertelt weer zijn hele verhaal, staat even terug scrollen al in de SV wat hij allemaal van plan is.

Einde Centraal en de sirene klinkt weer door de loods.

[ Bericht 1% gewijzigd door Toverheks op 17-06-2014 21:03:28 ]
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_141219127
21:00
Centraal is afgelopen, Giorgio kruipt achter de laptop, Joey kijkt even mee. Aike spreekt Joey aan dat ze zich verkeerd begrepen voelde door hem. Joey zegt dat hij het niet zou laten vallen voordat het klaar zou zijn. Joey zegt dat Ron zijn musical nog niet eens op de rit krijgt.
Ron geeft al een maand aan dat hij de administratie doen wil zegt Joey.
Giorgio vraagt hoe Joey denkt dat hij het beter zou kunnen dan hijzelf. Volgens Ruud moeten de mensen die de administratie doen ook beslissen over wat er besteld kan worden en klopt dit niet.
Joey wil weten hoe het kan dat ze in de min staat. Giorgio zegt dat hij net verteld heeft waar dat geld heen is. Volgens Joey is er ¤10000 aan kaarten verkocht. Giorgio snapt het niet. Aike valt hem bij dat het dan om totalen gaat. Giorgio zegt dat mensen die iets willen weten naar hem toe kunnen komen om het te vragen. Het moet juist duidelijk zegt Joey. Joey zegt dat hij wil helpen omdat hij proeft bij mensen dat het begint te irriteren dat de administratie niet op orde is.
Aike zegt dat Ron ernaast zetten misschien ook niet de oplossing is. Giorgio moet van Aike de administratie op orde maken en daarna zorgen dat het inzichtelijk is voor iedereen. Giorgio wil met iedereen apart gaan zitten om het te laten zien.
Giorgio is boos dat mensen die normaal gesproken nooit iets zeggen niet naar hem toe komen. Aike zegt dat het een ondankbare taak is om te doen. Giorgio vindt het vervelend dat mensen achter zijn rug om klagen. Als hij onder druk staat dan wordt Giorgio boos. Joey zegt dat hij het gisteren gevraagd heeft maar Giorgio zegt dat hij toen met de bankzaken bezig was.
Giorgio loopt weg uit het gesprek.
Ivan stelt voor dat Giorgio het per week moet bijhouden en opschrijven. Aike zegt zachtjes dat het de bedoeling was dat Giorgio het 1 maand zou doen. Volgens Joey word er nu al maanden een zooi van gemaakt. Joey heeft als eerste aangegeven dat hij het wil leren zegt hij. Joey zegt dat Giorgio laks is en dat hij dit 3 maanden geleden al aan Giorgio gezegd heeft.
Joey zegt dat Ron de administratie mag doen omdat hij een eigen bedrijf heeft. Volgens Joey zou Ron wel thuis zijn als zijn bedrijf zo goed liep. Aike vindt deze uitspraken onnodig. Aike wil weten waar het geld naartoe gaat.
Joey vraagt of ze het met hem eens is dat Giorgio altijd achter loopt en dat zij het sneller zou kunnen. Aike zegt dat dit wel zo is maar zij is niet van plan om het te doen. Ivan stelt voor dat Giorgio het nog een maand doet en dat ze zich er hard voor maken dat Joey het volgende maand doen mag. Ivan zegt dat ze het Ron ook kunnen gunnen om het te doen.
Volgens Aike is de administratie heel wat anders dan de boel managen. Aike denkt dat Ron de hele nacht achter de computer kruipt om de administratie in te voeren.
Ivan zegt dat dingen transparant gemaakt moeten worden.
Aike snapt wel dat Giorgio net emotioneel werd. Het is niet de bedoeling Giorgio persoonlijk aan te vallen zegt Joey. Joey zegt dat het lastig is als ze steeds bijna failliet zijn. Joey wordt bang van de bouwrekeningen en musicalkosten.
Ivan fluistert tegen Joey dat ze Ron deze kans moeten geven. Aike zegt dat Ron alles snel zal invoeren en dat het dan duidelijk is voor iedereen.
Joey vindt dat er weinig stabiele mensen zijn.

Ruud en Billy melken de koe en maken de stal schoon.

Giorgio, Joey en Aike (Mirjam152):
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
21:15
Volgens Aike probeert Ron op zijn manier weer op te krabbelen.
Ivan zegt dat sommige dingen die Ron wil mensen afschrikken, zoals structuur. Volgens Aike is dat niet erg, iedereen gaat zijn eigen gang. Ivan vraagt waarom Joey zich zo druk maakt. Aike vraagt waarom Joey boos is.
Joey zegt dat hij op zijn vingers getikt werd en dat hij nu moest zeggen tegen zijn vriend dat hij het niet goed doet. Het laatste dat Joey wou was dat Ron zich er mee zou bemoeien.
Joey zegt nog eens dat Ron de musical administratie niet op orde krijgt.

Isabella lacht met Nicoline, dan leest ze de horoscoop op van Joey. Daar staat in dat hij vandaag geen mensen achter zich zal krijgen en als hij het toch probeert mensen hun hakken in het zand zullen zetten.
Joey zegt dat hij het prima zou vinden als Aike de administratie over had genomen.
Iedereen die dat wil kan kijken in de webshop wat daar binnenkomt. Aike wordt wel opgewonden van de exportlijsten.
Volgens Aike moeten ze weten wat er uitgegeven word. Joey noemt nog een keer de musical waaraan veel geld uitgegeven word. Aike wil er vooral eens orders uit gaan gooien.
Ruud zegt dat ze gewoon moeten oppassen met wat ze uitgeven. Volgens Ruud word er op alles ja gezegd.

Ivan wil dat ze niet pessimistisch worden. Aike zegt dat er iets in de groep is waardoor dingen al snel klinken als een persoonlijke aanval. Het was niet Joeys bedoeling om Giorgio aan te vallen.

Giorgio staat buiten de loods bij de wasbak en vult een flesje drinken. Dan gaat hij in de kas zitten met de laptop. Hij maakt er een klein bureautje en schuift een stoel aan.

Giorgio (D-B):
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
21:30
Ron leert Rienk, Vanessa en Marije om kistjes te maken. Vanessa klaagt over een paar handelingen die te zwaar zijn voor haar.

Giorgio is terug in de loods. Joey en Laura praten in de sportruimte. Joey wil niet zelf de administratie doen maar hij wil wel dat het goed gaat gebeuren. Dat vertrouwen heeft hij nu nog niet.
Giorgio heeft een map opgehaald en loopt ermee naar de kas. Laura zegt dat Joey 3 dagen de kans moet geven aan Ron om de administratie op orde te krijgen.

Aike is naar de kas gelopen. Giorgio vraagt haar om te gaan. Ze omhelzen elkaar, Aike vraagt of het wel gaat, je bent verdrietig zegt ze. Aike vindt het niet leuk om hem zo te zien zegt ze en dat het wel goed komt. Aike vraagt waarom hij verdrietig is. Aike zegt dat dit ondankbaar werk is. Giorgio fluistert dat mensen niet naar hem toe komen om iets te vragen.
Volgens Giorgio hoeft niemand zich zorgen te maken om het geld, eind van de maand staan ze weer ¤6000 in de plus. Hij vindt sommige mensen in de groep dom. Aike zegt dat het tegen hem spreekt dat sommige dingen nog niet op orde zijn. Giorgio heeft moeite de administratie op orde te krijgen als hem steeds gevraagd word om de laptop.
Giorgio is het meest teleurgesteld in Joey, hij dacht dat het zijn maatje was. Giorgio zegt dat Joey gisteren niet gezegd heeft dat hij wil helpen met de administratie. Aike zegt dat ze Giorgio op sommige punten niet kan verdedigen.

Bouwen (Tayu):
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Giorgio (Mirjam152):
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 6% gewijzigd door PKM op 17-06-2014 21:59:21 ]
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_141223490
22:00
Giorgio zegt dat mensen op de laptop moeten kijken naar de administratie. Er zijn bedragen die hij niet mag noemen omdat het speciale prijzen die ze hebben afgesproken met bedrijven.
Giorgio zegt dat er op het moment geen geld word verdiend.
Aike stelt voor dat Ron vannacht alle facturen inboekt.
Het gesprek is afgelopen, Giorgio kruipt in de hangmat.
Aike heeft de laptop meegenomen. Ze vertelt Nicoline dat ze alle WK-tickets moet versturen naar de kopers.
Nicoline lacht dat ze al een mail heeft van iemand die naar het klassieke concert wil komen.
Joey word door Nicoline getroost dat hij zich nooit hoeft te schamen als hij aan het earthship graaft.

Joey sport en zingt zachtjes een liedje.

Giorgio (D-B):
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Op de bank (D-B):
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_141228934
22:15
Vanessa en Marije willen een spijkerpistool om de kistjes te maken.

Ivan maakt buiten een wandeling met Vanessa. Ivan vindt Vanessa lief en geil maar het is niet het moment voor een relatie wat hem betreft. Vanessa vraagt of ze wel vrienden kunnen zijn. Ivan zegt van wel, omdat ze er ook voor hem is geweest.

Vanessa en Ivan (Mirjam152):
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
22:30
Giorgio wordt door Ron vergezeld in de kas. Ron vindt het lelijk hoe mensen gereageerd hebben vanavond. Ron vraagt naar een wond die Giorgio op zijn hand heeft. Giorgio heeft met een vuist ergens tegenaan geslagen zegt hij.
Ron vertelt dat hij Giorgio wil helpen en het niet wil overnemen. Ron nodigt Giorgio uit in zijn denktank. Ron had Racoon of Blof naar Utopia willen halen, dit is niet gelukt.

Giorgio en Ron (Mirjam152):
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
23:00
Charlotte vertelt dat ze soms gek droomt door de camera’s, ze heeft zelfs eens gedroomd dat ze naakt uit bed kwam.

Ron zit met Marije op het terrasje te praten. Ron vertelt Marije dat hij Vanessa verdenkt van het sjoemelen met geld. Ron vertelt dat hij moet betalen per fles maar dat anderen het gewoon pakken en mogen pakken. Volgens Ron gaat er meer dan ¤400 doorheen aan drank in een maand aan eigen gebruik. Hij rekent Marije voor dat dit meer dan ¤25 per persoon is.
vertelt vertelt Ron twijfelt om Billy de hoofdrol in zijn musical te ontnemen. Ron vertelt dat hij eerder in Utopia had gekund, hij had nog zakelijke verplichtingen.

Ivan heeft Charlotte gemasseerd. Billy en Ruud liggen al in bed, ook Ivan en Charlotte praten nog in bed. Charlotte komt nog naar buiten om een sigaretje te roken. Laura ligt onderuit met Vanessa te praten. Giorgio en Ivan praten in de kas over wat er vanavond gebeurd is.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
  woensdag 18 juni 2014 @ 08:45:01 #173
253400 Toverheks
ZOEFFFFFFFF
pi_141234344
Dag 169.............Woensdag.

Isabella heeft de koeien gedaan, en is weer terug gekropen in haar bed.
Vanessa , Marije en Ivan waren ook al vroeg wakker, ze hebben een tijdje in de keuken zitten fluisteren.
o.a. dat Aike mee gedaan heeft aan Tatoo Storie`s een tv prog.
Ivan is druk bezig in het sport hok met de halters.
Nicoline rolt ook haar bed uit.

Vandaag staat de wedstrijd Australië-Nederland op het programma. Aanvang 18.00 uur Ned.1
Het scherm wordt vanmiddag weer geplaatst door de mannen van SONY,en er worden weer veel OranjeFans verwacht in de loods.
Danny de Munck komt optreden in de rust, en het voor en na programma wordt verzorgt door de Gents.

Nicoline is inmiddels bij de kippen en de koeien.

Nederland is een nieuwe muziekformatie rijker bestaande uit Danny Froger, Wesley Klein en Danny Nicolay.

http://www.show.nl/showflits/optreden-de-gents/

Samen vormen de mannen de meezingsensatie GENTS. Vorig jaar verzorgden de drie heren al een spetterend optreden tijdens de 'Toppers in Concert'. Hier is het idee ontstaan om samen het land in te gaan. Buiten de Toppers concerten, waar zij dit jaar wederom aanwezig zijn om het publiek te vermaken, vormen zij ook de ‘oranje’ draad tijdens 'De Nacht van Oranje'. Gedurende de avond zullen zij meerdere keren terug komen met verschillende meezing blokken.

Vrijdag was het eerste openbare optreden van Danny Froger, Wesley Klein en Danny Nicolay als GENTS in Naarden en als het aan de mannen ligt zal het daar zeker niet bij blijven. “In april komt onze eerste single uit en als het aan ons ligt zal heel Nederland binnenkort weten wie GENTS is.”

[ Bericht 2% gewijzigd door Toverheks op 18-06-2014 09:30:48 ]
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
  Moderator woensdag 18 juni 2014 @ 11:16:56 #174
388664 crew  Dotteke
pi_141238329
Ruud is nieuwsgierig hoe hoog hij in de favorieten lijst staat, Ivan zegt ...."mmmm een beetje onderaan".
Lachend zegt Ruud, "o ja joh".

"Komt ook door al je streken dan hebben mensen een reden om jou niet leuk te vinden", zegt Billy
"Ja ja", antwoord Ruud.
Ivan geeft aan dat Isabel boven aan stond de laatste keer dat hij keek.
Ruud en Bil snappen er helemaal niets van waarom juist Isa boven aan staat.
"Snap ik echt geen reet van"", zegt Billy

Ivan legt uit dat de mensen liever mensen zien die wel iets willen bereiken, en die wel ergens naar toe gaan. "Ik krijg het idee dat de kijkers dat heel graag willen zien", zegt Ivan. "Mensen die een doel hebben en daar naar toe werken".
Billy zit heftig ja te knikken, ""Ja dat klopt", zegt ze.
"De mensen die op de site zitten zijn ook niet alle mensen die kijken he", zegt Ruud tegen Ivan.
"Nee", zegt Bil, "het zijn er 1000 he, 1000 elite".
"Iedereen kan stemmen", zegt Ivan.
"Weet je waar het mij omgaat Ruud", zegt Billy, " als mensen hier komen hoe ze op me reageren en hoe leuk ze het vinden dat vind ik veel belangrijker dan een ranking. Mij interesseert het eigenlijk niet. Het is dat Ruud het vraagt, maar ik heb er echt schijt aan".
Ruud zegt dat hij gewoon nieuwsgierig was. Billy heeft echt schijt aan wat mensen van haar vinden, dat heeft ze altijd al gehad.
Hier kan je het hele gesprek tussen Ivan, Billy en Ruud luisteren.
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
pi_141239642
11:30
Aike en Vanessa werken het zakgeld bij van de bewoners. Als ze klaar zijn met de boodschappen invoeren dan vraagt Aike aan Vanessa naar bestellingen die gedaan zijn. Ze heeft toevallig gezien dat er ¤30 is uitgegeven met de pinpas. Ze vraagt zich af waarmee dat betaald is en vraagt ernaar bij Giorgio.
Giorgio vertelt dat hij de pinpas niet aan Charlotte gegeven heeft. Hij werd naar de zenderkamer geroepen en toen hij terugkwam zei Charlotte dat ze iets besteld had. Vanessa vraagt hoeveel ze betaald heeft, ¤15 zegt Giorgio. Vanessa vraagt: Dus die schoenen kosten ¤15? Giorgio antwoordt dat dit is wat Charlotte zei.
Vanessa vertelt dat ze Charlotte pas nog ¤40 heeft teruggegeven. Geld dat overblijft van het boodschappenbudget verdeelt ze altijd over het groepje.
Aike is niet blij met wat ze hoort. Vanessa lacht en zegt dat Aike zich er niet druk om moet maken.

Ruud wil president worden en zegt dat hij wil zorgen dat er niet geïnvesteerd word. Hij wil ook dat er samen gegeten word deze week.

Laura vraagt aan Giorgio of hij get goed vindt als er binnenkort een pedicure gegeven word. Giorgio zegt dat het eraan ligt hoeveel zakgeld ze heeft. Laura heeft het echt nodig zegt ze, haar voeten doen pijn. Thuis laat ze het altijd doen door haar moeder. Ze wil dat haar voeten schoon zijn, ze vindt ze vies.

Aike en Vanessa (UtoStreamer):
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')