abonnement Unibet Coolblue
pi_140783877
beste fok!kers,

een klein vraagje, wij hebben hier in de koelkast ongeopende, vacuüm verpakte gerookte zalm liggen die inmiddels al een week over de datum is. Is dit nog veilig om te eten?

het plan is al gemaakt om het niet te doen en nieuwe te halen, maar ik was toch benieuwd. ik ben namelijk niet zo'n type die het heel nauw neemt met die houdbaarheidsdata.
"Get busy living, or get busy dying"
  Boks-Chick vrijdag 6 juni 2014 @ 17:02:27 #2
118131 BrandX
BoksChick & CoffeeAddict
pi_140783903
openen, ruiken en een klein stukje proeven.
Als het niet goed meer is komt de slechte aroma je sowieso al tegemoet, maar mocht je neus naar de knoppen zijn, dan proef je het ook snel genoeg.
lolwut
  vrijdag 6 juni 2014 @ 17:21:18 #3
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140784271
Goh, drie euro versus het risico een nacht kotsen en spuitdiaree
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_140784355
Waar ik altijd naar kijk: wanneer heb ik het gekocht?

Ligt het al een jaar thuis en is het een week over de datum -> eten
Heb ik 9 dagen geleden gekocht en is het over de datum? -> weggooien

Als het product normaal al een half jaar goed is maakt die week ook niet meer uit
pi_140784511
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juni 2014 17:24 schreef madco het volgende:
Waar ik altijd naar kijk: wanneer heb ik het gekocht?

Ligt het al een jaar thuis en is het een week over de datum -> eten
Heb ik 9 dagen geleden gekocht en is het over de datum? -> weggooien

Als het product normaal al een half jaar goed is maakt die week ook niet meer uit
Oef, zo'n intelligent antwoord had ik niet verwacht op Fok! ;) :D
  vrijdag 6 juni 2014 @ 17:44:45 #6
47400 De-Boswachter
Spritz mich im mund....
pi_140784822
Zalm wordt lichter van kleur als ie gaat verzuren en dat ruik je echt wel.
Ziet ie er nog gewoon uit en ruikt ie normaal, gewoon opeten.
Doen we hier zo vaak....
In het bos daar zijn de ..........
  Donald Duck held vrijdag 6 juni 2014 @ 18:15:13 #7
46149 __Saviour__
Superstapelsmoor op Kristel
pi_140785503
Gewoon proberen. Als je verkeerd hebt gegokt, krijg je hooguit wat buikpijn. Aan voedselvergiftiging is nog nooit iemand overleden.
❤ Rozen zijn rood ❤
❤ Viooltjes zijn blauw ❤
❤ Kristel, ik hou van jou! ❤
  vrijdag 6 juni 2014 @ 18:28:36 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140785792
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juni 2014 18:15 schreef __Saviour__ het volgende:
Gewoon proberen. Als je verkeerd hebt gegokt, krijg je hooguit wat buikpijn. Aan voedselvergiftiging is nog nooit iemand overleden.
In Nederland 280 mensen per jaar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 6 juni 2014 @ 18:39:57 #9
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_140785994
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 juni 2014 18:28 schreef Pietverdriet het volgende:

In Nederland 280 mensen per jaar.
Binnenkort nog eentje erbij die te gierig was om een nieuw pakje zalm te halen voor een paar euro. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 7 juni 2014 @ 23:09:33 #10
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_140819019
Gewoon je zintuigen gebruiken, daar zijn ze voor.
Het kan zelfs zo zijn dat de zalm al bedorven is terwijl de tht nog goed.
Maar Piet en Golfer vertrouwen dan zeker blind op de tht?

Vacuum is verpakken om iets langer houdbaar te maken, die zalm gaat niet opeens spontaan in de gisting mode omdat de tht verlopen is, de fabrikant garandeerd dat de zalm tot die datum goed is, maar als het langer is, is het mooi meegenomen.
Zo niet, dan mag je gaan klagen.

Is het tht of tgt? is ook een verschil.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zondag 8 juni 2014 @ 08:05:43 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140824454
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 juni 2014 23:09 schreef Curiosity het volgende:
.
Maar Piet en Golfer vertrouwen dan zeker blind op de tht?

Vacuum is verpakken om iets langer houdbaar te maken, die zalm gaat niet opeens spontaan in de gisting mode omdat de tht verlopen is, de fabrikant garandeerd dat de zalm tot die datum goed is, maar als het langer is, is het mooi meegenomen.
Zo niet, dan mag je gaan klagen.

Is het tht of tgt? is ook een verschil.
Nee, ik raad TS, die het niet zelf kan inschatten, het risico op kotsen en diaree niet te nemen voor een lullig pakje zalm.
Lekker stoer van je om net als de rest van nitwit fok te roepen ah joh kan best maar jij neemt dat risico niet, je laat een ander dat nemen.
Jij weet niet hoe koud zijn koelkast staat, hoe lang de koelketen onderbroken was.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 8 juni 2014 @ 10:18:23 #12
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_140825582
quote:
1s.gif Op zondag 8 juni 2014 08:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, ik raad TS, die het niet zelf kan inschatten, het risico op kotsen en diaree niet te nemen voor een lullig pakje zalm.
Lekker stoer van je om net als de rest van nitwit fok te roepen ah joh kan best maar jij neemt dat risico niet, je laat een ander dat nemen.
Jij weet niet hoe koud zijn koelkast staat, hoe lang de koelketen onderbroken was.
Knap dat je op het basis van het stukje tekst van TO kan inschatten wat hij wel en niet kan.
Ik zou dus gewoon even ruiken en proeven.
Goh waar hebben anders een neus en mond voor?

En best stoer om mij direct een nitwit te noemen :-)
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_140825611
quote:
1s.gif Op zondag 8 juni 2014 08:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, ik raad TS, die het niet zelf kan inschatten, het risico op kotsen en diaree niet te nemen voor een lullig pakje zalm.
Lekker stoer van je om net als de rest van nitwit fok te roepen ah joh kan best maar jij neemt dat risico niet, je laat een ander dat nemen.
Jij weet niet hoe koud zijn koelkast staat, hoe lang de koelketen onderbroken was.
Ah, in dat geval is de houdbaarheidsdatum sowieso niet relevant voor TS..je punt? (mensen die alles laten afhangen van de datum die op de verpakking staat :') )
A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?
  zondag 8 juni 2014 @ 10:21:36 #14
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140825631
quote:
10s.gif Op zondag 8 juni 2014 10:20 schreef Five_Horizons het volgende:

[..]

Ah, in dat geval is de houdbaarheidsdatum sowieso niet relevant voor TS..je punt? (mensen die alles laten afhangen van de datum die op de verpakking staat :') )
Wie lezen kan heeft echt een voorsprong
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_140825647
quote:
1s.gif Op zondag 8 juni 2014 10:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wie lezen kan heeft echt een voorsprong
In dit geval is het nauwelijks relevant.
A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?
  zondag 8 juni 2014 @ 10:24:28 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140825681
quote:
10s.gif Op zondag 8 juni 2014 10:22 schreef Five_Horizons het volgende:

[..]

In dit geval is het nauwelijks relevant.
voor jou duidelijk niet, nee.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_140825696
quote:
1s.gif Op zondag 8 juni 2014 10:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

voor jou duidelijk niet, nee.
Ons taalwonder probeert hier een punt te maken... ' :') '. Opa; de datum is niet heel erg relevant. Je zintuigen gebruiken wel. Ook als de datum nog lang niet verstreken is.
A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?
  zondag 8 juni 2014 @ 10:27:42 #18
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140825731
quote:
10s.gif Op zondag 8 juni 2014 10:25 schreef Five_Horizons het volgende:

[..]

Ons taalwonder probeert hier een punt te maken... ' :') '. Opa; de datum is niet heel erg relevant.
Als jij eens half zoveel wist van taal als ik van voedsel...
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_140825787
quote:
1s.gif Op zondag 8 juni 2014 10:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als jij eens half zoveel wist van taal als ik van voedsel...
Dat je een beetje leuk kan koken, zegt nog niets over 'kennis van voedsel'. Om te ruiken of voedsel niet meer goed is, hoef je alleen je neus te gebruiken. Je kunt er ook gewoon naar kijken en desnoods wat proeven. Zo ingewikkeld is het allemaal niet.

Maar als jij wilt vasthouden aan die houdbaarheidsdatum, moet je dat helemaal zelf weten. :') Leuk als het stiekem al bedorven is, vóór die datum verstreken is. Hoe weet je dat? Oh ja... je ruikt of ziet het.... :s)
A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?
  zondag 8 juni 2014 @ 10:32:03 #20
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_140825794
quote:
10s.gif Op zondag 8 juni 2014 10:25 schreef Five_Horizons het volgende:

[..]

Ons taalwonder probeert hier een punt te maken... ' :') '. Opa; de datum is niet heel erg relevant. Je zintuigen gebruiken wel. Ook als de datum nog lang niet verstreken is.
+1
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zondag 8 juni 2014 @ 10:33:11 #21
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140825812
quote:
10s.gif Op zondag 8 juni 2014 10:31 schreef Five_Horizons het volgende:

[..]

Dat je een beetje leuk kan koken, zegt nog niets over 'kennis van voedsel'. Om te ruiken of voedsel niet meer goed is, hoef je alleen je neus te gebruiken. Je kunt er ook gewoon naar kijken en desnoods wat proeven. Zo ingewikkeld is het allemaal niet.

Maar als jij wilt vasthouden aan die houdbaarheidsdatum, moet je dat helemaal zelf weten. :') Leuk als het stiekem al bedorven is, vóór die datum verstreken is. Hoe weet je dat? Oh ja... je ruikt of ziet het.... :s)
Erg goed lezen kan je niet, mmm?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_140825844
quote:
1s.gif Op zondag 8 juni 2014 10:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Erg goed lezen kan je niet, mmm?
Trollen kun jij daarentegen wel. :)
A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?
pi_140825948
quote:
14s.gif Op zondag 8 juni 2014 10:36 schreef Five_Horizons het volgende:

[..]

Trollen kun jij daarentegen wel. :)
Als je nou gewoon zijn posts leest, dan kom je er achter dat je echt zelf niet goed leest. En in plaats van het topic te verpesten kun je beter eerst lezen en dan reageren.

Mijn advies is hetzelfde als Piet. Kun je het niet inschatten met je zintuigen: dan weggooien.
Grootverdiener die ook de kleintjes Est.
  zondag 8 juni 2014 @ 11:25:21 #24
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_140826654
quote:
0s.gif Op zondag 8 juni 2014 10:43 schreef Alan_Bastard het volgende:

[..]

Als je nou gewoon zijn posts leest, dan kom je er achter dat je echt zelf niet goed leest. En in plaats van het topic te verpesten kun je beter eerst lezen en dan reageren.

Mijn advies is hetzelfde als Piet. Kun je het niet inschatten met je zintuigen: dan weggooien.
Piet zegt bij voorbaat al weggooien, niet eens je zintuigen gebruiken, zalm die een week over tht is, is in Piet zijn ogen al bedorven.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_140826910
Leeft TS nog?
Somebody that I used to know
  Moderator / Miss SHO zondag 8 juni 2014 @ 12:45:28 #26
22592 crew  Ole
pi_140828425
Ik doe de kattentest. Als zij het niet eten is het bedorven :P
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_140828484
quote:
0s.gif Op zondag 8 juni 2014 12:45 schreef Ole het volgende:
Ik doe de kattentest. Als zij het niet eten is het bedorven :P
Eens dat als de katten het niet eten dat het bedorven is, maar als ze het wel eten is net niet per se meer goed ;)
Grootverdiener die ook de kleintjes Est.
pi_140835196
quote:
0s.gif Op zondag 8 juni 2014 10:43 schreef Alan_Bastard het volgende:

[..]

Als je nou gewoon zijn posts leest, dan kom je er achter dat je echt zelf niet goed leest. En in plaats van het topic te verpesten kun je beter eerst lezen en dan reageren.

Mijn advies is hetzelfde als Piet. Kun je het niet inschatten met je zintuigen: dan weggooien.
quote:
1s.gif Op zondag 8 juni 2014 11:25 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Piet zegt bij voorbaat al weggooien, niet eens je zintuigen gebruiken, zalm die een week over tht is, is in Piet zijn ogen al bedorven.
A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?
  zondag 8 juni 2014 @ 17:03:25 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140835964
quote:
14s.gif Op zondag 8 juni 2014 16:37 schreef Five_Horizons het volgende:

[..]


[..]

Quote nu eens waar ik dat zeg, trollmod
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 8 juni 2014 @ 17:20:10 #30
325896 Thezappa
Fok!dealer
pi_140836446
Mooi dat je zegt dat je het niet zo nauw neemt met de datum , en wel zon vraag stelt
aandeel Fok! hier te krijgen , pm voor vraagprijs
pi_140836712
quote:
1s.gif Op zondag 8 juni 2014 11:25 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Piet zegt bij voorbaat al weggooien, niet eens je zintuigen gebruiken, zalm die een week over tht is, is in Piet zijn ogen al bedorven.
quote:
ik raad TS, die het niet zelf kan inschatten, het risico op kotsen en diaree niet te nemen voor een lullig pakje zalm.
Ofwel, aangezien TS het zelf niet kan inschatten, dat het dán verstandig is de datum aan te houden. En daar ben ik het mee eens. Als ik zelf niet weet hoe ik kan beoordelen of iets nog goed is, dan gooi ik het ook weg. Lijkt me de veilige weg
Grootverdiener die ook de kleintjes Est.
pi_140839627
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juni 2014 18:15 schreef __Saviour__ het volgende:
Gewoon proberen. Als je verkeerd hebt gegokt, krijg je hooguit wat buikpijn. Aan voedselvergiftiging is nog nooit iemand overleden.
Heb je weleens voedselvergiftiging gehad? Dat is echt niet 'hooguit wat buikpijn'.
  Spellchecker maandag 9 juni 2014 @ 16:48:51 #33
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_140875088
quote:
0s.gif Op zondag 8 juni 2014 12:45 schreef Ole het volgende:
Ik doe de kattentest. Als zij het niet eten is het bedorven :P
En als ze het wel eten heb jij minder .... :{
pi_140875668
quote:
0s.gif Op zondag 8 juni 2014 19:17 schreef Miracle_Drug het volgende:

[..]

Heb je weleens voedselvergiftiging gehad? Dat is echt niet 'hooguit wat buikpijn'.
Er zijn natuurlijk verschillende gradaties ;-) Ik heb toen ik een jaar of 12 was vitamientje fruitsap gedronken dat 3 maand overdatum was. Ik heb toen een paar keer overgegeven maar daarna was ik weer de oude. Echter kan bedorven vlees of vis je natuurlijk verder van huis brengen.
  maandag 9 juni 2014 @ 17:10:53 #35
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140875795
quote:
0s.gif Op maandag 9 juni 2014 17:06 schreef mytec het volgende:

[..]

Er zijn natuurlijk verschillende gradaties ;-) Ik heb toen ik een jaar of 12 was vitamientje fruitsap gedronken dat 3 maand overdatum was. Ik heb toen een paar keer overgegeven maar daarna was ik weer de oude. Echter kan bedorven vlees of vis je natuurlijk verder van huis brengen.
Gekookte Rijst en pasta kunnen zelfs dodelijk zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_140875846
quote:
1s.gif Op maandag 9 juni 2014 17:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gekookte Rijst en pasta kunnen zelfs dodelijk zijn.
overdatum van vers gekookte rijst en pasta neem ik aan? niet van de gedroogde in pak?
  maandag 9 juni 2014 @ 17:14:44 #37
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_140875910
quote:
0s.gif Op maandag 9 juni 2014 17:12 schreef mytec het volgende:

[..]

overdatum van vers gekookte rijst en pasta neem ik aan? niet van de gedroogde in pak?
Gekookt kan een dag na koken met wat pech al fataal zijn. Gedroogd is volgens mij niet zo'n probleem als het goed afgesloten is.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  Boks-Chick maandag 9 juni 2014 @ 17:17:19 #38
118131 BrandX
BoksChick & CoffeeAddict
pi_140875998
quote:
1s.gif Op maandag 9 juni 2014 17:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gekookte Rijst en pasta kunnen zelfs dodelijk zijn.
:o ja?
Ik maak altijd pasta voor twee dagen voor mezelf, dus het gaat na afkoelen de ijskast in voor de volgende avond. Wat is er gevaarlijk aan :@?
lolwut
  Spellchecker maandag 9 juni 2014 @ 17:17:26 #39
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_140876002
quote:
2s.gif Op maandag 9 juni 2014 17:14 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Gekookt kan een dag na koken met wat pech al fataal zijn.
O .... Dat bewaar ik zovaak ....
  maandag 9 juni 2014 @ 17:18:51 #40
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140876049
quote:
0s.gif Op maandag 9 juni 2014 17:12 schreef mytec het volgende:

[..]

overdatum van vers gekookte rijst en pasta neem ik aan? niet van de gedroogde in pak?
Gekookt en dan niet geforceerd gekoeld en te warm bewaard, kan zoals klaploper al zegt de volgende dag al fataal zijn.
Eigenlijk moet je met gekookte rijst en pasta het meest oppassen.
Paar jaar geleden in limburg een heel gezin aan overleden toen men een pastasalade maakte met de macaroni van de vorige dag.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Donald Duck held maandag 9 juni 2014 @ 17:19:33 #41
46149 __Saviour__
Superstapelsmoor op Kristel
pi_140876068
quote:
0s.gif Op zondag 8 juni 2014 19:17 schreef Miracle_Drug het volgende:

[..]

Heb je weleens voedselvergiftiging gehad? Dat is echt niet 'hooguit wat buikpijn'.
Ja, keertje per ongeluk zout dat al over datum was over de frieten gedaan. Kwam ik pas later achter, toen de buikpijn al begonnen was. Maar dat ging dus ook weer zo over, geen blijvende schade.
❤ Rozen zijn rood ❤
❤ Viooltjes zijn blauw ❤
❤ Kristel, ik hou van jou! ❤
  maandag 9 juni 2014 @ 17:20:17 #42
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140876097
quote:
19s.gif Op maandag 9 juni 2014 17:17 schreef BrandX het volgende:

[..]

:o ja?
Ik maak altijd pasta voor twee dagen voor mezelf, dus het gaat na afkoelen de ijskast in voor de volgende avond. Wat is er gevaarlijk aan :@?
Als je het snel koelt en koud bewaard valt het mee, maar beter is het ff vers te koken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Spellchecker maandag 9 juni 2014 @ 17:22:24 #43
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_140876167
quote:
1s.gif Op maandag 9 juni 2014 17:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gekookt en dan niet geforceerd gekoeld en te warm bewaard, kan zoals klaploper al zegt de volgende dag al fataal zijn.
Eigenlijk moet je met gekookte rijst en pasta het meest oppassen.
Paar jaar geleden in limburg een heel gezin aan overleden toen men een pastasalade maakte met de macaroni van de vorige dag.
Ik bedoel alleen de rijst, en alleen de pasta he .... Niet het vlees en de groenten en de saus erbij ....
  maandag 9 juni 2014 @ 17:24:42 #44
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_140876253
quote:
0s.gif Op maandag 9 juni 2014 17:22 schreef maily het volgende:

[..]

Ik bedoel alleen de rijst, en alleen de pasta he .... Niet het vlees en de groenten en de saus erbij ....
Rijst en pasta zijn juist gevaarlijk omdat ze een groot oppervlak hebben en voor veel bacteriën en schimmels een hele goede voedingsbodem zijn. Maar ik bewaar het zelf ook wel eens hoor, maar eigenlijk niet langer dan een dag en dan ook direct afkoelen en de koelkast in.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  maandag 9 juni 2014 @ 17:24:49 #45
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140876254
quote:
0s.gif Op maandag 9 juni 2014 17:22 schreef maily het volgende:

[..]

Ik bedoel alleen de rijst, en alleen de pasta he .... Niet het vlees en de groenten en de saus erbij ....
Ik ook.
Gewoon gekookte rijst/pasta
Waarom zou je het bovendien willen bewaren, kost geen drol
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 9 juni 2014 @ 17:25:45 #46
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140876285
quote:
2s.gif Op maandag 9 juni 2014 17:24 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Rijst en pasta zijn juist gevaarlijk omdat ze een groot oppervlak hebben en voor veel bacteriën en schimmels een hele goede voedingsbodem zijn. Maar ik bewaar het zelf ook wel eens hoor, maar eigenlijk niet langer dan een dag en dan ook direct afkoelen en de koelkast in.
Bovendien zijn er een aantal zeer gevaarlijke die het op lauwe rijst en pasta zeer goed doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Spellchecker maandag 9 juni 2014 @ 17:26:05 #47
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_140876301
quote:
1s.gif Op maandag 9 juni 2014 17:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik ook.
Gewoon gekookte rijst/pasta
Waarom zou je het bovendien willen bewaren, kost geen drol
Als ik er de volgende dag weer iets mee kan maken? Waarom niet? Ik kook ook weleens een heel pak rijst om het vervolgens in porties in te vriezen. Altijd makkelijk als voorraadje.
  maandag 9 juni 2014 @ 17:27:52 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140876360
quote:
0s.gif Op maandag 9 juni 2014 17:26 schreef maily het volgende:

[..]

Als ik er de volgende dag weer iets mee kan maken? Waarom niet? Ik kook ook weleens een heel pak rijst om het vervolgens in porties in te vriezen. Altijd makkelijk als voorraadje.
Ontdooien en warm maken is meer werk dan het vers koken. Ik bedoel 1 kopje rijst op 2 kopjes water, aan de kook brengen en laag zetten. Wat is daar veel werk of lastig aan? Het smaakt beter, is weinig werk en verstandiger.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 9 juni 2014 @ 17:28:12 #49
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_140876374
quote:
0s.gif Op maandag 9 juni 2014 17:26 schreef maily het volgende:

[..]

Als ik er de volgende dag weer iets mee kan maken? Waarom niet? Ik kook ook weleens een heel pak rijst om het vervolgens in porties in te vriezen. Altijd makkelijk als voorraadje.
Nou ja, als je de rijst of pasta los invriest betekent dat waarschijnlijk ook dat je er dan nog wat anders bij gaat maken. Dan kan je eigenlijk net zo goed een pannetje rijst/pasta opzetten terwijl je bezig bent.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  Spellchecker maandag 9 juni 2014 @ 17:29:15 #50
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_140876418
quote:
2s.gif Op maandag 9 juni 2014 17:28 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Nou ja, als je de rijst of pasta los invriest betekent dat waarschijnlijk ook dat je er dan nog wat anders bij gaat maken. Dan kan je eigenlijk net zo goed een pannetje rijst/pasta opzetten terwijl je bezig bent.
Ik kook beter in één keer een heel pak rijst om in te vriezen dan tien keer één portie .... ;)
pi_140876517
quote:
1s.gif Op maandag 9 juni 2014 17:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ontdooien en warm maken is meer werk dan het vers koken. Ik bedoel 1 kopje rijst op 2 kopjes water, aan de kook brengen en laag zetten. Wat is daar veel werk of lastig aan? Het smaakt beter, is weinig werk en verstandiger.
klopt opgewarmde rijst of pasta is dan ook gewoon niet weg te krijgen. vers is makkelijker en lekkerder.
  maandag 9 juni 2014 @ 17:33:27 #52
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140876591
quote:
0s.gif Op maandag 9 juni 2014 17:29 schreef maily het volgende:

[..]

Ik kook beter in één keer een heel pak rijst om in te vriezen dan tien keer één portie .... ;)
1 kopje rijst
2 kopjes water
Aan de kook brengen, laag zetten.
Rijst is zooo makkelijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_140877871
quote:
0s.gif Op maandag 9 juni 2014 17:31 schreef mytec het volgende:

[..]

klopt opgewarmde rijst of pasta is dan ook gewoon niet weg te krijgen. vers is makkelijker en lekkerder.
In de wok smaakt 'oude' rijst dan wel weer prima vind ik.
  maandag 9 juni 2014 @ 20:18:21 #54
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_140885141
quote:
0s.gif Op maandag 9 juni 2014 17:29 schreef maily het volgende:

[..]

Ik kook beter in één keer een heel pak rijst om in te vriezen dan tien keer één portie .... ;)
Oh, wat erg. :'(
Ik wil zulke dingen liever niet weten. Kun je dit niet beter discreet voor je houden?
  Spellchecker maandag 9 juni 2014 @ 20:19:19 #55
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_140885212
quote:
1s.gif Op maandag 9 juni 2014 20:18 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Oh, wat erg. :(
Ik wil zulke dingen liever niet weten. Kun je dit niet beter discreet voor je houden?
:@
  maandag 9 juni 2014 @ 20:39:20 #56
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_140886650
quote:
0s.gif Op maandag 9 juni 2014 17:19 schreef __Saviour__ het volgende:

[..]

Ja, keertje per ongeluk zout dat al over datum was over de frieten gedaan. Kwam ik pas later achter, toen de buikpijn al begonnen was. Maar dat ging dus ook weer zo over, geen blijvende schade.
Dan heb je een heel milde voedselvergiftiging gehad.

Als het dagenlang achtereen bij je eruit spuit, van voren en van achteren, dan spreek ik je nog wel eens opnieuw. :)
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 9 juni 2014 @ 20:45:58 #57
178193 Juicyhil
Bekende FOK!ker
pi_140887118
Ja ik heb hier trouwens ook een tilapiafilet van AH die ik gisteren had gekocht en direct geopend. Maar is dat dan nog morgen te eten als de verpakking open ligt in de koelkast? :o
Op dinsdag 9 augustus 2011 23:01 schreef SuperrrTuxxx het volgende:
Ik hou zoveel van jou, ik doe alles voor je! O+
  maandag 9 juni 2014 @ 20:50:13 #58
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_140887384
quote:
0s.gif Op maandag 9 juni 2014 20:45 schreef Juicyhil het volgende:
Ja ik heb hier trouwens ook een tilapiafilet van AH die ik gisteren had gekocht en direct geopend. Maar is dat dan nog morgen te eten als de verpakking open ligt in de koelkast? :o
Is het al over datum?
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 9 juni 2014 @ 21:02:12 #59
178193 Juicyhil
Bekende FOK!ker
pi_140888170
quote:
1s.gif Op maandag 9 juni 2014 20:50 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Is het al over datum?
Nee dat niet. Maar dus wel al open :P
Op dinsdag 9 augustus 2011 23:01 schreef SuperrrTuxxx het volgende:
Ik hou zoveel van jou, ik doe alles voor je! O+
pi_140888273
quote:
0s.gif Op maandag 9 juni 2014 21:02 schreef Juicyhil het volgende:

[..]

Nee dat niet. Maar dus wel al open :P
verse vis van de visboer is ook niet gevacumeerd! dus gewoon even ruiken, ruik je te veel vis dan toch maar niet. Maar 1 dag gekoeld moet prima kunnen
  Spellchecker maandag 9 juni 2014 @ 21:05:28 #61
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_140888424
quote:
0s.gif Op maandag 9 juni 2014 21:02 schreef Juicyhil het volgende:

[..]

Nee dat niet. Maar dus wel al open :P
Die zou ik (om meerdere redenen) toch maar een opnieuw afsluiten ...... folietje erover.
  maandag 9 juni 2014 @ 21:08:04 #62
178193 Juicyhil
Bekende FOK!ker
pi_140888617
quote:
0s.gif Op maandag 9 juni 2014 21:05 schreef maily het volgende:

[..]

Die zou ik (om meerdere redenen) toch maar een opnieuw afsluiten ...... folietje erover.
Ik heb hem nu in een boterhamzakje, maar ik zal hem wel even in vershoudfolie wikkelen
Op dinsdag 9 augustus 2011 23:01 schreef SuperrrTuxxx het volgende:
Ik hou zoveel van jou, ik doe alles voor je! O+
pi_140893234
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 juni 2014 23:09 schreef Curiosity het volgende:
Gewoon je zintuigen gebruiken, daar zijn ze voor.
Het kan zelfs zo zijn dat de zalm al bedorven is terwijl de tht nog goed.
Maar Piet en Golfer vertrouwen dan zeker blind op de tht?

Vacuum is verpakken om iets langer houdbaar te maken, die zalm gaat niet opeens spontaan in de gisting mode omdat de tht verlopen is, de fabrikant garandeerd dat de zalm tot die datum goed is, maar als het langer is, is het mooi meegenomen.
Zo niet, dan mag je gaan klagen.

Is het tht of tgt? is ook een verschil.
Je hebt best een punt, alleen dit product is er nu net een waar je geen risico mee wil lopen. Gerookte zalm kun je akelig ziek van worden, rauwe koudwatervis die moet je eigenlijk op ijs bewaren.... En ze worden niet zo sterk meer gezouten dat je geen risico meer loopt.

In dit geval zou ik het risico ook niet zomaar willen lopen.
Whatever...
pi_140893896
quote:
19s.gif Op maandag 9 juni 2014 17:17 schreef BrandX het volgende:

[..]

:o ja?
Ik maak altijd pasta voor twee dagen voor mezelf, dus het gaat na afkoelen de ijskast in voor de volgende avond. Wat is er gevaarlijk aan :@?
Het grappige dat als er rode saus zoorheen zit het risico enorm veel lager is. ROde saus is zuur en dat voorkomt groei van schadelijke bacterien. Overigens is 'oude' rijst ook gevaarlijk vanwege de schimmels, bepaalde schimmels maken gifstoffen aan waar je niet direct aan dood gaat, maar die je opslaat en waar je ooit later nare ziektes van kunt krijgen.
Whatever...
  maandag 9 juni 2014 @ 23:29:46 #65
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_140898244
Mensen met hun 'als het goed ruikt en proeft is het vast goed'...
Veel voedsel (zeeeker gerookte zalm) is bewerkt waardoor je dat niet of nauwelijks proef of ruikt.
Daarnaast zijn er genoeg bacteriën en schimmels die je niet proeft of ruikt, of ziet, maar wel hartstikke gevaarlijk zijn.

En zout wat over de datum is bestaat niet, dus daar kun je geen voedselvergiftiging van krijgen.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 10 juni 2014 @ 03:24:01 #66
10524 ASSpirine
I say goodday
pi_140903285
quote:
1s.gif Op maandag 9 juni 2014 17:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gekookt en dan niet geforceerd gekoeld en te warm bewaard, kan zoals klaploper al zegt de volgende dag al fataal zijn.
Eigenlijk moet je met gekookte rijst en pasta het meest oppassen.
Paar jaar geleden in limburg een heel gezin aan overleden toen men een pastasalade maakte met de macaroni van de vorige dag.
Goh, een miljard Chinezen doen niet anders dan dat... Gebakken rijst is nu eenmaal beter met "oude" rijst, en geloof me, ze nemen het daar niet zo nauw met het geforceerd koelen.
Laat staan, al die andere zuid-oost Aziatische landen.

Tragisch van dat gezin in Limburg, maar was de enige reden de macaroni van de vorige dag?
Ik delf het onderspit. Ik dolf het onderspit. Ik heb het onderspit gedolven. Ik heb Dolf ondergespoten.
Citaat Rik De Leeuw over wissel Robben "Ik zie toch TWEE benen!!!"
10C9H8O4
  dinsdag 10 juni 2014 @ 03:32:23 #67
10524 ASSpirine
I say goodday
pi_140903354
quote:
1s.gif Op maandag 9 juni 2014 23:29 schreef Molo het volgende:
Mensen met hun 'als het goed ruikt en proeft is het vast goed'...
Veel voedsel (zeeeker gerookte zalm) is bewerkt waardoor je dat niet of nauwelijks proef of ruikt.
Daarnaast zijn er genoeg bacteriën en schimmels die je niet proeft of ruikt, of ziet, maar wel hartstikke gevaarlijk zijn.

En zout wat over de datum is bestaat niet, dus daar kun je geen voedselvergiftiging van krijgen.
Op water staat ook een houdbaarheidsdatum... Zowel in glazen als plastieken flessen, indien je het vol in de zonlicht plaatst, lijkt me dat volstrekt overbodig.
Ik delf het onderspit. Ik dolf het onderspit. Ik heb het onderspit gedolven. Ik heb Dolf ondergespoten.
Citaat Rik De Leeuw over wissel Robben "Ik zie toch TWEE benen!!!"
10C9H8O4
  dinsdag 10 juni 2014 @ 03:55:29 #68
179075 hugecooll
Deelt corrigerende tikken uit
pi_140903572
quote:
1s.gif Op maandag 9 juni 2014 20:39 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Dan heb je een heel milde voedselvergiftiging gehad.

Als het dagenlang achtereen bij je eruit spuit, van voren en van achteren, dan spreek ik je nog wel eens opnieuw. :)
Was je trollradar kapot? :P
  dinsdag 10 juni 2014 @ 06:57:59 #69
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_140904347
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juni 2014 03:32 schreef ASSpirine het volgende:

[..]

Op water staat ook een houdbaarheidsdatum... Zowel in glazen als plastieken flessen, indien je het vol in de zonlicht plaatst, lijkt me dat volstrekt overbodig.
Lees nou nog eens een keer wat je hier schrijft.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_140904589
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juni 2014 18:15 schreef __Saviour__ het volgende:
Gewoon proberen. Als je verkeerd hebt gegokt, krijg je hooguit wat buikpijn. Aan voedselvergiftiging is nog nooit iemand overleden.
:')
Het komt zeker wel voor dat mensen er aan overlijden, niet alleen bejaarden en baby's.
It is not down on any map; true places never are.
CRE / Creatief met een Duim
  Spellchecker dinsdag 10 juni 2014 @ 08:35:47 #71
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_140904940
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juni 2014 03:24 schreef ASSpirine het volgende:

[..]

Goh, een miljard Chinezen doen niet anders dan dat... Gebakken rijst is nu eenmaal beter met "oude" rijst, en geloof me, ze nemen het daar niet zo nauw met het geforceerd koelen.
Laat staan, al die andere zuid-oost Aziatische landen.

Tragisch van dat gezin in Limburg, maar was de enige reden de macaroni van de vorige dag?
Ik was ook even nieuwsgierig en heb het gegoogled: http://www.infectieziekte(...)id=9790#.U5anHvl_uYI

De salade was 4 dagen oud .... En één kind uit dat gezin is overleden.
  dinsdag 10 juni 2014 @ 11:10:50 #72
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_140907792
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juni 2014 08:35 schreef maily het volgende:

[..]

Ik was ook even nieuwsgierig en heb het gegoogled: http://www.infectieziekte(...)id=9790#.U5anHvl_uYI

De salade was 4 dagen oud .... En één kind uit dat gezin is overleden.
En na een dag in de zon, (was Augustus), de resten teruggezet in de koelkast, oei, dat is vragen om moeilijkheden.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  dinsdag 10 juni 2014 @ 14:24:23 #73
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_140914847
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juni 2014 03:24 schreef ASSpirine het volgende:

[..]

Goh, een miljard Chinezen doen niet anders dan dat... Gebakken rijst is nu eenmaal beter met "oude" rijst, en geloof me, ze nemen het daar niet zo nauw met het geforceerd koelen.
Laat staan, al die andere zuid-oost Aziatische landen.

Tragisch van dat gezin in Limburg, maar was de enige reden de macaroni van de vorige dag?
En als een westerling daar eet zit hij ook een dag op de wc.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_140918560
quote:
0s.gif Op maandag 9 juni 2014 17:19 schreef __Saviour__ het volgende:

[..]

Ja, keertje per ongeluk zout dat al over datum was over de frieten gedaan. Kwam ik pas later achter, toen de buikpijn al begonnen was. Maar dat ging dus ook weer zo over, geen blijvende schade.
Zout over datum? En die zout die nu in de zee dwarrelt en in de zoutgrotten? Dat is vers?
Op donderdag 13 november 2008 15:34 schreef De_Ananas het volgende:
Één ding beloof ik jullie mijn lieve fokkertjes, als er vettax komt dan ga ik mij aan het hek van het binnenhof vastketenen met een frituur naast me, dit mogen jullie quoten :W
  dinsdag 10 juni 2014 @ 17:11:05 #75
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_140920133
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juni 2014 16:23 schreef raulbouli het volgende:

[..]

Zout over datum? En die zout die nu in de zee dwarrelt en in de zoutgrotten? Dat is vers?
Bij zout gaat het vooral over samenklonteren.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_140927823
Tsja, dat zout is inderdaad gevolg van doorgeschoten authoriteiten. Net zoiets als suiker, dat bederft ook niet.

Maar gerookte zalm is toch echt een ander verhaal. Een anaerobe toxinemakende bacterie, daar kun je enorm ziek van worden. Net zoals van die bacillus cereus, maar er zijn er nog zat anderen. Listeria, salmonella, clostridium, etc.
Whatever...
  dinsdag 10 juni 2014 @ 20:40:30 #77
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_140928195
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juni 2014 20:31 schreef Spanky78 het volgende:
Tsja, dat zout is inderdaad gevolg van doorgeschoten authoriteiten. Net zoiets als suiker, dat bederft ook niet.

Heeft er deels mee te maken, maar niet helemaal. Als er op een zoutverpakking staat dat het oneindig goed is, maar na 20 jaar beginnen er klonten te vormen door vocht, zou je ze in principe kunnen aanklagen. In Nederland zal dat je waarschijnlijk niet veel opleveren, maar in de VS kan je zo grote bedragen claimen door te beweren dat het een gevaar voor je familie oplevert.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_140928257
quote:
2s.gif Op dinsdag 10 juni 2014 20:40 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Heeft er deels mee te maken, maar niet helemaal. Als er op een zoutverpakking staat dat het oneindig goed is, maar na 20 jaar beginnen er klonten te vormen door vocht, zou je ze in principe kunnen aanklagen. In Nederland zal dat je waarschijnlijk niet veel opleveren, maar in de VS kan je zo grote bedragen claimen door te beweren dat het een gevaar voor je familie oplevert.
Die tht staat erop vanwege de EU regele smbt labels en etikettering.
Whatever...
  dinsdag 10 juni 2014 @ 20:46:10 #79
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_140928478
quote:
2s.gif Op dinsdag 10 juni 2014 20:40 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Heeft er deels mee te maken, maar niet helemaal. Als er op een zoutverpakking staat dat het oneindig goed is, maar na 20 jaar beginnen er klonten te vormen door vocht, zou je ze in principe kunnen aanklagen. In Nederland zal dat je waarschijnlijk niet veel opleveren, maar in de VS kan je zo grote bedragen claimen door te beweren dat het een gevaar voor je familie oplevert.
Dat kan ook al na twee maanden en ligt er helemaal aan hoe je het bewaard hebt. Aan de houdbaarheid doet het niks af. Dikke bullshit
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 10 juni 2014 @ 20:46:25 #80
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_140928496
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juni 2014 20:41 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Die tht staat erop vanwege de EU regele smbt labels en etikettering.
Dat is waar, maar ik denk dat fabrikanten er ook een datum op zouden zetten als dit niet verplicht was.
Maar zoals vaker geopperd in de politiek zou het idd. een goed idee zijn om de tht-datum van bepaalde producten niet langer te verplichten.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  dinsdag 10 juni 2014 @ 20:52:22 #81
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_140928748
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 juni 2014 20:46 schreef Molo het volgende:

[..]

Dat kan ook al na twee maanden en ligt er helemaal aan hoe je het bewaard hebt. Aan de houdbaarheid doet het niks af. Dikke bullshit
Ik heb het over een gesloten verpakking, bewaard als door de fabrikant aanbevolen is. Houdbaarheidsdatum betekent niet zoals velen denken dat het de datum is tot wanneer een product veilig is, maar tot wanneer de fabrikant garandeert dat het product goed is. Klontjes in zout en suiker betekent over het algemeen dat het niet meer goed is (en hier bedoel ik niet mee schadelijk of bedorven o.i.d.). Als ik een pak zout verkoop en zeg dat het minstens 1000 jaar goed blijft, maar ondanks bewaren naar instructies van de fabrikant onstaan er klonten, dan voldoet het dus niet aan de tht-datum.

Hoewel zout waar klontjes in zitten natuurlijk meestal prima gebruikt kan worden.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_140929044
quote:
2s.gif Op dinsdag 10 juni 2014 20:52 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Ik heb het over een gesloten verpakking, bewaard als door de fabrikant aanbevolen is. Houdbaarheidsdatum betekent niet zoals velen denken dat het de datum is tot wanneer een product veilig is, maar tot wanneer de fabrikant garandeert dat het product goed is. Klontjes in zout en suiker betekent over het algemeen dat het niet meer goed is (en hier bedoel ik niet mee schadelijk of bedorven o.i.d.). Als ik een pak zout verkoop en zeg dat het minstens 1000 jaar goed blijft, maar ondanks bewaren naar instructies van de fabrikant onstaan er klonten, dan voldoet het dus niet aan de tht-datum.

Hoewel zout waar klontjes in zitten natuurlijk meestal prima gebruikt kan worden.
Er zit nogal een verschil tussen producten. Zalm kan zo bederven dat je er ook echt hel ziek van wordt, je kunt zelfs doodgaan als je pech hebt. Terwijl je bijvoorbeeld bij yoghurt niet zomaar ziek zult worden, ondanks dat het misschien niet zo lekker meer is. Eigenlijk alles dat zuur is daar word je niet zomaar ziek van, zelfs niet als het bedorven is. Zelfde geldt voor iets dat gedroogd is, of waar water door andere ingredienten vast wordt gehouden (suiker, zout), snoep, kaas (ouderwets met veel zout), worst (melkzuur, zout) etc. zijn van een andere categorie dan rauw vlees of vis.

Koudwatervis bederft nog makkelijker, aangezien ze normaal op koelkasttemperatuutr leven, bacterien en enzymen in die vis werken dus ne zo hard door in de koelkast. Op ijs is daarom voor vis stukken beter... ik koop het dan ook nooit uit de koeling in de supermarkt.
Whatever...
  dinsdag 10 juni 2014 @ 21:04:48 #83
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_140929316
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juni 2014 20:59 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Er zit nogal een verschil tussen producten. Zalm kan zo bederven dat je er ook echt hel ziek van wordt, je kunt zelfs doodgaan als je pech hebt. Terwijl je bijvoorbeeld bij yoghurt niet zomaar ziek zult worden, ondanks dat het misschien niet zo lekker meer is. Eigenlijk alles dat zuur is daar word je niet zomaar ziek van, zelfs niet als het bedorven is. Zelfde geldt voor iets dat gedroogd is, of waar water door andere ingredienten vast wordt gehouden (suiker, zout), snoep, kaas (ouderwets met veel zout), worst (melkzuur, zout) etc. zijn van een andere categorie dan rauw vlees of vis.

Koudwatervis bederft nog makkelijker, aangezien ze normaal op koelkasttemperatuutr leven, bacterien en enzymen in die vis werken dus ne zo hard door in de koelkast. Op ijs is daarom voor vis stukken beter... ik koop het dan ook nooit uit de koeling in de supermarkt.
Klopt helemaal hoor. Maar bij verse vis e.d. zul je dan ook eerder een te gebruiken tot- dan een tenminste houdbaar tot-datum vinden.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_140929442
quote:
2s.gif Op dinsdag 10 juni 2014 21:04 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Klopt helemaal hoor. Maar bij verse vis e.d. zul je dan ook eerder een te gebruiken tot- dan een tenminste houdbaar tot-datum vinden.
Klopt, maar ik denk dat de meeste mensen dat verschil niet kennen. En terecht, want best verwarrend.

Niet gebruiken na, dat zouden ze moeten invoeren.
Whatever...
  dinsdag 10 juni 2014 @ 21:12:56 #85
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_140929774
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juni 2014 21:06 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Klopt, maar ik denk dat de meeste mensen dat verschil niet kennen. En terecht, want best verwarrend.

Niet gebruiken na, dat zouden ze moeten invoeren.
In principe is het natuurlijk heel logisch.
Tenminste houdbaar tot: tenminste houdbaar tot deze datum, hierna moet je zelf beoordelen, maar de fabrikant is niet meer verantwoordelijk.
Te gebruiken tot: absoluut niet meer na deze datum gebruiken, behalve als je stoer bent.

Hoewel heel veel mensen ook niet snappen dat een tht-datum niet meer geldig is zodra het product geopend is. Meestal staat er dan "na openen beperkt houdbaar", maar ook niet altijd.
En ik kan me ook wel voorstellen dat er veel mensen zijn die idd. zoals jij zei het verschil niet kennen. Ik vind het zelf meer een kwestie van begrijpend Nederlands lezen, want de term zegt alles, maar natuurlijk niet iedereen in Nederland is zo slim als de gemiddelde FOK!'er. ;)
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_140930141
Nja, de regels zijn niet echt handig in deze... het mag best een beetje duidelijker, maar inderdaad, je hebt gewoon gelijk.
Whatever...
pi_140930835
Het is heel simpel. Trek het pakje open. 3 opties
- Schrik je je de pleuris van de geur/kleur, meteen weggooien
- Twijfel je, in dit geval alsnog weggooien omdat het semi-rauwe vis is.
- Ziet het er goed uit en ruikt het normaal, stukje proeven. Nog steeds niks geks? Opeten.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  dinsdag 10 juni 2014 @ 21:31:56 #88
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_140930836
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juni 2014 21:19 schreef Spanky78 het volgende:
Nja, de regels zijn niet echt handig in deze... het mag best een beetje duidelijker, maar inderdaad, je hebt gewoon gelijk.
Maar "niet gebruiken na" zou inderdaad wel een duidelijker verschil maken met tht. Hoewel "te gebruiken tot" taalkundig eigenlijk hetzelfde betekent.

Misschien zou een onderscheid tussen houdbaarheid op veiligheid en kwaliteit dingen makkelijker maken, maar dat is natuurlijk ook weer extra regelgeving die dingen onnodig ingewikkeld maakt.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  dinsdag 10 juni 2014 @ 21:33:01 #89
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_140930893
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juni 2014 21:31 schreef PluisigNijntje het volgende:
Het is heel simpel. Trek het pakje open. 3 opties
- Schrik je je de pleuris van de geur/kleur, meteen weggooien
- Twijfel je, in dit geval alsnog weggooien omdat het semi-rauwe vis is.
- Ziet het er goed uit en ruikt het normaal, stukje proeven. Nog steeds niks geks? Opeten.
Maar dat werkt natuurlijk niet wanneer het volgepropt is met dingen die de smaak/geur/kleur beïnvloeden.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  dinsdag 10 juni 2014 @ 21:34:12 #90
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_140930965
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juni 2014 21:31 schreef PluisigNijntje het volgende:

- Ziet het er goed uit en ruikt het normaal, stukje proeven. Nog steeds niks geks? Opeten.
Dat zegt niet altijd wat, je kunt niet alles ruiken, zien en proeven, zeker als het om een bewerkt product gaat als koud gerookte zalm.
Dus dat is dus niet altijd zo simpel als het lijkt.

Bij simpele producten als melk, kaas, brood etc kan het wel, bij veel bewerkt spul zou ik de gok niet wagen.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_140930980
quote:
2s.gif Op dinsdag 10 juni 2014 21:33 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Maar dat werkt natuurlijk niet wanneer het volgepropt is met dingen die de smaak/geur/kleur beïnvloeden.
--> Niet kopen. :P
Nee maar inderdaad, dat is lastiger. Als je graag zulke bewerkte dingen koopt dat je de versheid zelf niet eens meer kan inschatten, dan moet je maar op de THT datum afgaan.
Ik spaar liever een weekje langer voor een bio/whatever onbewerkt stukje gerookte zalm. En dan echt genieten. En het is met die dingen gewoon lastiger in te schatten, dus ik zeg ook bij twijfel niet doen.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  dinsdag 10 juni 2014 @ 21:36:27 #92
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_140931104
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juni 2014 21:34 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

--> Niet kopen. :P
Nee maar inderdaad, dat is lastiger. Als je graag zulke bewerkte dingen koopt dat je de versheid zelf niet eens meer kan inschatten, dan moet je maar op de THT datum afgaan.
Ik spaar liever een weekje langer voor een bio/whatever onbewerkt stukje gerookte zalm. En dan echt genieten. En het is met die dingen gewoon lastiger in te schatten, dus ik zeg ook bij twijfel niet doen.
Het gaat erom dat het bewerkt is, dat kunnen dus ook dingen als bio gerookte zalm, bio worst, bio margarine etc zijn. Allemaal ook bewerkte producten
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_140931171
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 juni 2014 21:36 schreef Molo het volgende:

[..]

Het gaat erom dat het bewerkt is, dat kunnen dus ook dingen als bio gerookte zalm, bio worst, bio margarine etc zijn. Allemaal ook bewerkte producten
Ja. Lastig. Dus gewoon meteen vers van genieten, dan is het sowieso het lekkerst.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  dinsdag 10 juni 2014 @ 21:39:24 #94
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_140931293
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juni 2014 21:37 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

Ja. Lastig. Dus gewoon meteen vers van genieten, dan is het sowieso het lekkerst.
Niet altijd mee eens (schimmelkaas, droge worst etc), maar vaak wel ja.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_140931365
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 juni 2014 21:39 schreef Molo het volgende:

[..]

Niet altijd mee eens (schimmelkaas, droge worst etc), maar vaak wel ja.
Maar bij droge worst die je aan het uithangen bent valt het toch wel op als het bederft? Volgens mij komen daar gewoon schimmelplekjes in als je het fout doet.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  dinsdag 10 juni 2014 @ 21:42:16 #96
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_140931475
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juni 2014 21:40 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

Maar bij droge worst die je aan het uithangen bent valt het toch wel op als het bederft? Volgens mij komen daar gewoon nare schimmelplekjes in als je het fout doet.
Dat kan, maar hoeft zeker niet.

Maar waar ik op doelde dat sommige dingen lekkerder worden naarmate de tijd vordert, en niet super vers. Droge worst vind ik bijv. lekkerder als die goed ingedroogd is dan nog te zacht/nat.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_140931623
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 juni 2014 21:42 schreef Molo het volgende:

[..]

Dat kan, maar hoeft zeker niet.

Maar waar ik op doelde dat sommige dingen lekkerder worden naarmate de tijd vordert, en niet super vers. Droge worst vind ik bijv. lekkerder als die goed ingedroogd is dan nog te zacht/nat.
Ben ik het helemaal mee eens. Snap nu wel goed wat je bedoelt met bewerkte producten, en inderdaad bij worst en kaas is het niet altijd vers het lekkerst. Maar ik ben wel van mening dat je bij bewerkte producten nog wel aardig kan inschatten of het eetbaar is. En bij twijfel gewoon niet doen.

Met bewerkte producten denk ik meteen aan k&k lasagne die een week open in de koelkast heeft gestaan. Daar gaan alle bellen wel bij rinkelen als het niet meer goed is. :+
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  dinsdag 10 juni 2014 @ 21:45:19 #98
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_140931652
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 juni 2014 21:42 schreef Molo het volgende:

[..]

Dat kan, maar hoeft zeker niet.

Maar waar ik op doelde dat sommige dingen lekkerder worden naarmate de tijd vordert, en niet super vers. Droge worst vind ik bijv. lekkerder als die goed ingedroogd is dan nog te zacht/nat.
Ik ook. Trouwens verschijnen er zoutkristallen op sommige soorten worst/kaas e.d, waardoor sommige mensen denken dat er schimmel op zit.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_140931779
quote:
2s.gif Op dinsdag 10 juni 2014 21:45 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Ik ook. Trouwens verschijnen er zoutkristallen op sommige soorten worst/kaas e.d, waardoor sommige mensen denken dat er schimmel op zit.
Op een goeie salami komt wel echte witte schimmel, en die draagt juist bij aan de smaak :Y :9
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_140931814
quote:
2s.gif Op dinsdag 10 juni 2014 21:45 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Ik ook. Trouwens verschijnen er zoutkristallen op sommige soorten worst/kaas e.d, waardoor sommige mensen denken dat er schimmel op zit.
Volgens mij zijn dat zout- én eiwitkristallen....
A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?
  dinsdag 10 juni 2014 @ 21:51:29 #101
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_140932086
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juni 2014 21:44 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

Ben ik het helemaal mee eens. Snap nu wel goed wat je bedoelt met bewerkte producten, en inderdaad bij worst en kaas is het niet altijd vers het lekkerst. Maar ik ben wel van mening dat je bij bewerkte producten nog wel aardig kan inschatten of het eetbaar is. En bij twijfel gewoon niet doen.

Met bewerkte producten denk ik meteen aan k&k lasagne die een week open in de koelkast heeft gestaan. Daar gaan alle bellen wel bij rinkelen als het niet meer goed is. :+
Ik heb mensen gezien die bijna dood zijn gegaan omdat die dachten veilig te zijn door te proeven of ruiken en het veilig leek. Niks geks te bekennen qua zintuiglijk op te pikken signalen, toch bedorven eb hartstikke ziek geworden.
En dan ging het om dingen als doodgestraalde filet americain, worst, vis, pastasalade, opgewarmde afhaal chinees, blikvoer etc.
Allemaal dingen waarvan je zou denken dat je het wel merkt als het bedorven zou zijn.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_140932781
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 juni 2014 21:51 schreef Molo het volgende:

[..]

Ik heb mensen gezien die bijna dood zijn gegaan omdat die dachten veilig te zijn door te proeven of ruiken en het veilig leek. Niks geks te bekennen qua zintuiglijk op te pikken signalen, toch bedorven eb hartstikke ziek geworden.
En dan ging het om dingen als doodgestraalde filet americain, worst, vis, pastasalade, opgewarmde afhaal chinees, blikvoer etc.
Allemaal dingen waarvan je zou denken dat je het wel merkt als het bedorven zou zijn.
Filet Americain en Sjinees zijn wel wat lastiger in te schatten, omdat het dus inderdaad helemaal vol zit met smaakversterkers e.d. Als het uit de supermarkt komt doe ik ook maar 1 dagje met filet americain, omdat ik dat dus echt niet langer vertrouw. Misschien als het 's avonds open is geweest en niet te warm heeft gestaan, dat ik het 's ochtends nog op brood smeer. Maar dat soort bewerkte dingen eet ik dus alleen vers of gewoon niet.

Verse filet A vd slager is trouwens ook 100x lekkerder :9
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  dinsdag 10 juni 2014 @ 22:05:21 #103
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_140933026
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 juni 2014 21:51 schreef Molo het volgende:

[..]

Ik heb mensen gezien die bijna dood zijn gegaan omdat die dachten veilig te zijn door te proeven of ruiken en het veilig leek. Niks geks te bekennen qua zintuiglijk op te pikken signalen, toch bedorven eb hartstikke ziek geworden.
En dan ging het om dingen als doodgestraalde filet americain, worst, vis, pastasalade, opgewarmde afhaal chinees, blikvoer etc.
Allemaal dingen waarvan je zou denken dat je het wel merkt als het bedorven zou zijn.
Je kent wel veel mensen die bijna dood gegaan zijn. Werk je in het ziekenhuis?
Veel mensen vatten het namelijk op als "bijna dood geweest zijn" als een arts zegt dat het verkeerd af had kunnen lopen.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  dinsdag 10 juni 2014 @ 22:06:13 #104
342435 Life2.0
#deadprez4mod
pi_140933081
AH zalm? proef je niets van


_O-
  dinsdag 10 juni 2014 @ 22:30:53 #105
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_140934475
quote:
2s.gif Op dinsdag 10 juni 2014 22:05 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Je kent wel veel mensen die bijna dood gegaan zijn. Werk je in het ziekenhuis?
Yep
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 10 juni 2014 @ 22:31:44 #106
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_140934539
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juni 2014 22:01 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

Filet Americain en Sjinees zijn wel wat lastiger in te schatten, omdat het dus inderdaad helemaal vol zit met smaakversterkers e.d. Als het uit de supermarkt komt doe ik ook maar 1 dagje met filet americain, omdat ik dat dus echt niet langer vertrouw. Misschien als het 's avonds open is geweest en niet te warm heeft gestaan, dat ik het 's ochtends nog op brood smeer. Maar dat soort bewerkte dingen eet ik dus alleen vers of gewoon niet.

Verse filet A vd slager is trouwens ook 100x lekkerder :9
Klopt. Mits goeie slager, lopen ook echt veel teveel rommelaars rond helaas
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 zondag 15 juni 2014 @ 00:25:43 #107
269689 crew  Viv
pi_141093008
quote:
1s.gif Op maandag 9 juni 2014 17:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Eigenlijk moet je met gekookte rijst en pasta het meest oppassen.
Paar jaar geleden in limburg een heel gezin aan overleden toen men een pastasalade maakte met de macaroni van de vorige dag.
Even opgezocht, volgens mij is het deze:
http://www.infectieziekte(...)id=9790#.U5zJh5SSxfA
De pastasalade was op vrijdag gemaakt en in de koelkast bewaard. Op zaterdag was de helft meegenomen in een koelbox, en wat er 's avonds nog over was is opnieuw in de koelkast bewaard. Op maandagavond hebben 5 kinderen uit het gezin de overgebleven pastasalade gegeten: 1 kind is toen overleden en 3 kinderen zijn opgenomen op de IC. -O-

edit: Oh, verder gelezen, is al genoemd. :')

quote:
laatste bezoek: 1 uur, 57 minuten geleden.
TS leeft nog, maar heeft hij uiteindelijk wel of niet van die zalm gegeten?

[ Bericht 6% gewijzigd door Viv op 15-06-2014 00:38:40 ]
pi_141133403
quote:
1s.gif Op maandag 9 juni 2014 17:33 schreef Pietverdriet het volgende:
1 kopje rijst
2 kopjes water
Aan de kook brengen, laag zetten.
Rijst is zooo makkelijk
Adoe zeg, rijst kook je niet, rijst stoom je! En stomen is ook nog eens veel gemakkelijker. :P
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')