abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_140681033




Introductie tot bitcoin
Het is de state-of-the-art in geld. Het is een nieuwe vorm van elektronisch geld. Het is inmiddels de gouden standaard van digitale valuta.

Gebaseerd op een aantal oude technologieën, en een aantal zeer nieuwe technologieën ... Bitcoin is het resultaat van het combineren van ... cryptografische versleuteling van gegevens + het idee van een gelimiteerde grondstof, vergelijkbaar met goud en zilver (waar de hoeveelheid beperkt is), en dit gebruiken als geld + het idee van grote aantallen computers die zijn aangesloten op de het internet ... welke een sterke, veerkrachtige, onverwoestbaar netwerk vormen.

Het heet een cryptocurrency. Sinds de uitvinding van Bitcoin ... zal geld nooit meer hetzelfde zijn.

en
en een technische uitleg:

Hoe werkt bitcoin?
Bitcoin is een digitale grondstof of munteenheid, wat betekent dat de hoeveelheid gelimiteerd is, net als goud. Maar in tegenstelling tot goud zijn bitcoins zeer gemakkelijk uit te wisselen via het internet.

Bitcoin is een netwerk dat, als een notaris, alle bitcoin transacties tussen mensen registreert en gedecentraliseerd opslaat in het bitcoin netwerk. Ieders bitcoin rekening wordt opgeslagen op elke computer in bitcoin netwerk. Het is dus praktisch onmogelijk om het bitcoin netwerk uit te schakelen. Bittorrent, wat gedeeltelijk gebaseerd is op dezelfde principes, heeft aangetoond dat dit soort netwerken niet uit te schakelen zijn.

Zie een mooie infographic.

Bekijk ook deze presentatie ^O^.

De infographic 'hoe een Bitcoin transactie werkt'

De infographic 'Bitcoin is secured by the laws of the universe'.

Maar waar kan ik betalen met Bitcoins dan?
Bij steeds meer bedrijven en webshops kan dat. Een overzicht van bedrijven in Nederland is hier te vinden.

Games betalen met Bitcoin kan op Steam Bits

Coinmap is een wereldkaart met veel plaatsen waar je kan betalen met Bitcoins, handig als je op vakantie gaat.

Wat is de economische aansporing voor mensen om hun computer deel te laten nemen aan het bitcoin netwerk?
Door het registreren van bitcoin transacties in data blokken, verdienen computers bitcoins. Dit is nu 25 bitcoins per blok. Dit werkt als volgt. Elke transactie die plaats vindt op het netwerk wordt uitgezonden naar alle computers in het netwerk. Elke computer verzamelt deze transacties in een data blok en gaat vervolgens een proof-of-work algoritme uitrekenen voor dit blok.

Het proof-of-work algoritme is een soort vingerafdruk of check-sum van het blok en kost de computer processor tijd. De moeilijkheidsgraad van dit algoritme wordt, door het bitcoin netwerk, zo afgesteld dat het bitcoin netwerk gemiddeld één blok per 10 minuten genereert. Dat betekent dus dat de kans de een computer de proof-of-work voor een blok vindt binnen deze tijd gelijk is aan (de processor kracht van de computer)/(processor kracht van het totale netwerk).

Blokken worden op het bitcoin netwerk in een blok-keten opgeslagen. Elk blok bevat een vingerafdruk van het vorige blok zodat het duidelijk is wat de volgorde van de blokken is. Indien een computer het blok van het proof-of-work vingerafdruk weet te voorzien, dan mag deze computer 25 bitcoins claimen en zend deze computer het blok naar alle andere computers op het bitcoin netwerk. Alle computers zullen dit blok accepteren en aan hun blok-keten toevoegen.

Elke computer weet dat dit de beste strategie is, want anders moet er een ander blok gecreëerd worden met een proof-of-work vingerafdruk en dat kost extra processor tijd. Het is beter om te gaan werken aan een volgend blok.

Het proof-of-work algoritme vereist dat computers processor arbeid moeten verrichten om blokken te creëren. Door de moeilijkheidsgraad te regelen kan ervoor gezorgd worden dat de hoeveelheid blokken per uur gemiddeld constant is, zelfs als het aantal computers in het netwerk toeneemt of afneemt.

Hoe wordt de bitcoin inflatie onder controle gehouden?
Bovenstaand proces wordt bitcoin mijnen genoemd. De software hiervoor is open-source en kan gedownload worden van Bitcoin P2P Cryptocurrency | Bitcoin. Deze software kan tevens gebruikt worden om je bitcoin rekening te bekijken en om bitcoins te versturen.

Deze software is zo geconfigureerd dat elke 4 jaar de belonging per blok voor het genereren van een blok gehalveerd wordt. Nu is de beloning 50 bitcoins, na 4 jaar 25 bitcoins, na 8 jaar 12,5 bitcoins, enzovoort. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 21.000.000 bitcoins geproduceerd zullen worden.

Terwijl mensen investeren in bitcoin zal de prijs van bitcoin toenemen. Na verloop van tijd zal de aansporing voor computers om deel te nemen aan het bitcoin netwerk verplaatsen van de beloning per blok naar transactie vergoedingen. Computers kunnen transactie vergoedingen vragen voor het opnemen van een transactie in hun blok. Zo een vergoeding kan door de zender worden toegevoegd aan de transactie. Nu geld ook weer, dat de computer die de proof-of-work vind de vergoeding mag claimen.

Hoe start ik met bitcoin?
Ben je overtuigt van de bijzondere eigenschappen van bitcoin? Het is eenvoudig om met bitcoins te beginnen en een paar test bitcoins te verkrijgen. Ga naar de bitcoin website en download en installeer de bitcoin client.

Nadat je de bitcoin client hebt geïnstalleerd duurt het even voordat bitcoin alle blocks heeft opgehaald van het bitcoin netwerk.

Als de bitcoin client klaar is met het ophalen van alle blocks zullen je nieuwe bitcoins verschijnen in de bitcoin client. Voor de duidelijkheid, het is niet noodzakelijk om een bitcoin client te hebben draaien om bitcoins te ontvangen. De bitcoins worden door het netwerk aan een bitcoin adres toegekend. Alleen de persoon die de private sleutels heeft voor dit bitcoin adres zal ooit in staat zijn om deze bitcoins weer uit te geven. De private sleutels zijn opgeslagen in het wallet.dat bestand.

Een andere manier is een online wallet. Momenteel staat Blockchain.info goed bekend, maar vraag het even na in het topic voor recente informatie. Voordeel van een online wallet is dat je niet hoeft te wachten op het ophalen van de blockchain (kan een paar dagen duren op een oude laptop). Nadeel is dat het (veel) minder veilig is. Alleen voor kleine bedragen dus.

Bitcoins kopen en verkopen.
Op sites als Bitonic.nl en Happycoins.nl kun je met iDeal Bitcoin kopen. Kijk even goed uit want goedkoop is het niet. Gebruik ze als je een klein bedrag wil uitgeven om mee te doen.

Goedkoper zijn de online exchanges. Bitstamp, Bitfinex, BTC-e en Kraken zijn voorbeelden. Vraag het even na om de meest recente informatie te hebben.

Één van de concrete zaken die je kan doen met bitcoins is anoniem doneren. Andere zaken die gemakkelijk gemaakt worden door bitcoin is het maken van kleine betalingen. Dit principe wordt op dit moment al gebruikt om software ontwikkeling voor bitcoin te stimuleren op het bitcoin forum.

Bitcoin in meer detail
Wil je de werking van bitcoin in meer detail begrijpen, ga dan naar de bitcoin wiki. Ten slotte, voor nieuws over bitcoin zie: http://reddit.com/r/bitcoin
Als aller allerlaatste: http://www.thebitcoinchannel.com/

Voor meer uitleg over Bitcoin, zie het volgende artikel: http://anarchiel.com/stortplaats/toon/bitcoin_kan_je_niet_stelen_en_dat_is_onbetaalbaar

Koersverloop:

Logaritmisch:


Lineair:


3-maanden:


Bitcoinkoersen volgen:
Je kunt de koersen volgen o.a. op bitcoinwisdom. µ heeft een uitleg gemaakt hoe dat werkt:


Er zijn ook Bitcoin spin-offs, elk met hun eigen unieke kwaliteiten. Een lijst wordt bijgehouden hier: https://bitcointalk.org/index.php?topic=134179.0

Poll: Hoeveel bitcoins bezit je?
geen
0 - 0,5
0,5 - 1
1 - 2
2 - 5
5 - 10
10 - 20
20 - 50
50 - 100
100+
Tussenstand:

Ook een poll maken? Klik hier

(heb je altcoins, dan omrekenen naar BTC svp :P )

Attentie:
- De (computertechnische) praktijk van bitcoin mining wordt niet hier maar in deze reeks besproken.
- De waan van de dag wat betreft het handelen in altcoins wordt hier besproken.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 19-09-2017 22:30:08 ]
pi_140681049
Na wat slechte tijden met niet nader te noemen omvallende exchanges en wekelijkse China-bans lijken er nu toch echt weer goede tijden aangebroken voor de bitcoin! Bedrijven omarmen bitcoin steeds vaker (Overstock, Dish, Mollie) en zelfs Apple lijkt een wat vriendelijker koers te gaan varen. Kortom, hier weer verder met interessante nieuwtjes en discussies over bitcoin!

BTW Cryptocurrencies handel en slowchat topic is verderop te vinden: BIT / [BIT SC] Cryptocurrencies #359 - Waar we dalen en falen.
pi_140681297
Het echte bitcointopic :o *G*.
జ్ఞ‌ా
pi_140681674
quote:
10s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 20:38 schreef µ het volgende:
Het echte bitcointopic :o *G*.
Terug van weggeweest! :o *O*

quote:
14s.gif Op dinsdag 25 februari 2014 21:49 schreef Arcee het volgende:
[ afbeelding ]

Actuele koers in plaatje aangepast aan Bitstamp.
Hij doet het niet meer... :@

Misschien wel weer eens leuk:

Poll: Hoeveel bitcoins bezit je?
geen
0 - 0,5
0,5 - 1
1 - 2
2 - 5
5 - 10
10 - 20
20 - 50
50 - 100
100+
Tussenstand:

Ook een poll maken? Klik hier

(heb je altcoins, dan omrekenen naar BTC svp :P )

[ Bericht 35% gewijzigd door Tourniquet op 03-06-2014 21:03:40 ]
pi_140684322
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 20:46 schreef Tourniquet het volgende:
(heb je altcoins, dan omrekenen naar BTC svp )
Ja daar gaat dit topic dus niet over :+.
జ్ఞ‌ా
pi_140684348
Dikke spread op bitstamp nu, $3 ofzo.
జ్ఞ‌ా
pi_140684864
$5 spread, niet zo goed :+.
జ్ఞ‌ా
pi_140685636
Dit is best een goed idee om anderen kennis te laten maken met bitcoin:

http://www.fentonreport.c(...)no-other-system-come



[ Bericht 5% gewijzigd door Tourniquet op 03-06-2014 22:14:01 ]
pi_140685731
quote:
14s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 22:05 schreef Tourniquet het volgende:
Dit is best een goed idee om anderen kennis te laten maken met bitcoin:

http://www.fentonreport.c(...)no-other-system-come

[ afbeelding ]
Best een goed idee.
జ్ఞ‌ా
pi_140686263
Ik ben op een goed moment ingestapt lijkt het. Ruim 40% rendement. Niet dat ik er veel geld in heb gestopt maar toch.
pi_140687473
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 22:17 schreef alpeko het volgende:
Ik ben op een goed moment ingestapt lijkt het. Ruim 40% rendement. Niet dat ik er veel geld in heb gestopt maar toch.
Dan zit je voorlopig goed. _O_


SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_140694219
Ook interessant:


Sowieso leuk om de (soms hilarische) analyses van mensen op TradingView te volgen: https://www.tradingview.com/chart/BTCUSD/?sort=recent&time=day
pi_140753988
eBay CEO serious about Bitcoin
eBay CEO: PayPal Will Have to Integrate Digital Currencies

eBay CEO John Donahoe explains why he thinks the digital currency will play an important role in the future and weighs in on the power of Amazon.

_O_

[ Bericht 24% gewijzigd door Tourniquet op 05-06-2014 20:26:56 ]
pi_140757349
quote:
0s.gif Op donderdag 5 juni 2014 18:48 schreef Tourniquet het volgende:
eBay CEO serious about Bitcoin

eBay CEO John Donahoe explains why he thinks the digital currency will play an important role in the future and weighs in on the power of Amazon.

_O_
Whoa! _O_
జ్ఞ‌ా
pi_140790157
Iemand met 1000 BTC is de prijs de laatste 24 uur behoorlijk aan het drukken. Er stond op Bitstamp eerst een wall op $665, toen $660 en nu op $655.

[ Bericht 0% gewijzigd door Tourniquet op 06-06-2014 21:23:32 ($655 niet $650 :P) ]
pi_140790210
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juni 2014 21:12 schreef Tourniquet het volgende:
Iemand met 1000 BTC is de prijs de laatste 24 uur behoorlijk aan het drukken. Er stond op Bitstamp eerst een wall op $665, toen $660 en nu op $650.
FBI! :o
జ్ఞ‌ా
pi_140790223
Duidelijke wall inderdaad :{.
జ్ఞ‌ా
pi_140911731
Bitfinex heeft inmiddels Bitstamp ingehaald qua volume.

Apart wel dat de koers daar op dit moment ruim $10 hoger staat dan op Bitstamp.
pi_140919400


Klopt nog steeds. :P
pi_140928403
జ్ఞ‌ా
  woensdag 11 juni 2014 @ 14:37:53 #21
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_140954431
quote:
14s.gif Op dinsdag 10 juni 2014 20:44 schreef µ het volgende:
http://finance.yahoo.com/q?s=BTCUSD=X

Op Yahoo-finance :o.
En Google finance ook blijkbaar *O*

http://newsbtc.com/2014/0(...)wing-bitcoin-prices/
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
  † In Memoriam † woensdag 11 juni 2014 @ 14:48:58 #22
230491 Zith
pls tip
pi_140954761
quote:
14s.gif Op woensdag 11 juni 2014 14:37 schreef Maxbet het volgende:

[..]

En Google finance ook blijkbaar *O*

http://newsbtc.com/2014/0(...)wing-bitcoin-prices/
KAN IK ZE EINDELIJK TOEVOEGEN AAN MIJN PORTFOLIO HAHA
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_140954764
quote:
14s.gif Op woensdag 11 juni 2014 14:37 schreef Maxbet het volgende:

[..]

En Google finance ook blijkbaar *O*

http://newsbtc.com/2014/0(...)wing-bitcoin-prices/
EPIC _O_.
జ్ఞ‌ా
pi_140956463
quote:
Whoa. Huge *G*. Maak je even een topic? *G*
జ్ఞ‌ా
pi_140956855
quote:
14s.gif Op woensdag 11 juni 2014 15:43 schreef µ het volgende:

[..]

Whoa. Huge *G*. Maak je even een topic? *G*
BIT / Expedia accepteert Bitcoin voor hotelboekingen ;)
pi_141003396
Niet zo'n grote als Expedia, maar Treehouse (biedt online webdesign- en programmeercursussen) accepteert nu ook Bitcoin. :)
pi_141012919
FBI gaat een deel van de in beslag genomen bitcoins eind vd maand veilen:

Silk Road Bitcoin On The Move For Government Auction Of $18 Million Worth At End Of The Month
pi_141015166
Gaat het daarom zo hard omlaag momenteel?
pi_141016551
Heeft er ongetwijfeld mee te maken. Direct weer paniek in de tent. :')
SilkRoad Crash 2.0. :Y
pi_141145846
We zitten nu in AEX (i)
జ్ఞ‌ా
pi_141146409
Nog een grote keten die met Bitcoin aan het flirten is. Holiday Inn doet een pilot met een hotel in Brooklyn:

http://newsbtc.com/2014/0(...)coin-payments-pilot/

En in tegenstelling tot andere retailers houden zij wel een deel zelf: “The hotel plans on keeping some a percentage of Bitcoin sales in Bitcoin and convert to USD just to cover their expenses”
pi_141147057
quote:
0s.gif Op maandag 16 juni 2014 11:59 schreef Tourniquet het volgende:

En in tegenstelling tot andere retailers houden zij wel een deel zelf: “The hotel plans on keeping some a percentage of Bitcoin sales in Bitcoin and convert to USD just to cover their expenses”
_O_
జ్ఞ‌ా
pi_141150461
En na de eerdere berichten dat Apple de App Store-voorwaarden heeft aangepast zijn nu ook daadwerkelijk de eerste Bitcoin-apps weer in de App Store verschenen:

http://www.theverge.com/2(...)s-coin-pocket-on-ios

quote:
Apple has lifted the restriction on Bitcoin trading apps in its App Store. The first such virtual currency app to become available after the change of policy, Coin Pocket, appeared on the store yesterday. The app arrived shortly after Apple added a new rule to its store guidelines that allows virtual currency apps on one reasonable condition: that they comply with state and federal laws in all areas that they operate. Previously, Apple had removed apps that allowed users to trade in the virtual currency, restricting access to the wallet apps that act as the bank accounts of the Bitcoin world.

Until now, Apple's approach to virtual currencies has been quite conservative, taking what appeared to be a better-safe-than-sorry approach to allowing transactions of these niche (and often confusing) currencies. The US government has given some guidance on the matter though, and Bitcoin and other virtual currencies are generally unregulated for individual users, suggesting that allowing the apps on iPhones and iPads likely won't create any major legal concerns for Apple. By adding the requirement of legality for virtual currency trading apps, Apple has basically given itself all of the room that it needs to let apps such as Coin Pocket enter the store while keeping any potential bad seeds out.
pi_141162844
nvm
If not now, then when.
  Moderator dinsdag 17 juni 2014 @ 12:10:38 #37
42184 crew  DaMart
pi_141195117
quote:
Imago Bitcoin in geding door centralisatie

Gepubliceerd: 17 jun 2014 11:47 Laatste update: 17 jun 2014 11:47 Economie

Steeds meer computers die bitcoins produceren komen in handen van een enkele partij. Het Britse Ghash heeft inmiddels bijna de helft van de computers achter Bitcoin in handen. Het bedrijf achter Ghash, Cex.io, zegt echter geen meerderheid van de computers te willen hebben omdat het betaalsysteem anders zijn betrouwbaarheid verliest. Toch kwam het aandeel van Ghash deze week kortstondig boven de vijftig procent uit.

GHash is een zogeheten minging pool, voor meer dan de helft bestaande uit onafhankelijke personen die bitcoins 'delven' via hun computer. Door de computers via Ghash te bundelen moet dat sneller gaan: een enkele computer doet er jaren over om een paar bitcoins te produceren. Het delven van bitcoins gebeurt als miners de blockchain, waar alle transacties in worden opgeslagen, controleren en onderhouden. Ghash in de grootste mining pool die er bestaat.

Als Ghash echter meer dan de helft van de computerkracht in handen krijgt, kan dat er in theorie toe leiden dat de miners controle over de digitale geldstromen krijgen, bijvoorbeeld door het manipuleren van bitcointransacties door betalingen te blokkeren of bitcoins twee keer uit te geven. Ook zouden mensen uit het bitcoinnetwerk kunnen worden geweerd. Maar een te groot aandeel kan vooral het vertrouwen in de digitale munt ondermijnen. Toen Ghash deze week over de grens van vijftig procent ging, daalde de waarde van bitcoins met zes procent.

Cex.io liet maandag weten dat het niet de bedoeling heeft om 51 procent van de computerkracht in handen te krijgen, omdat het zelf belang heeft bij een betrouwbaar imago van bitcoins als betaalmiddel. Imagoschade zou 'schadelijk zijn voor de bitcoingemeenschap, waar wij deel van uitmaken', aldus het bedrijf, dat nu maatregelen neemt om te voorkomen dat die grens opnieuw wordt bereikt.
Winterwonderland (een kerstverhaal) | Gevangen in sepia (kort verhaal)
Forumsmileys | Het is patat!
pi_141236175
Groen kaarsje in de MACD op de 1w Bitstamp-chart :)

pi_141237367
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juni 2014 10:10 schreef Tourniquet het volgende:
Groen kaarsje in de MACD op de 1w Bitstamp-chart :)

[ afbeelding ]
Goed teken :Y.
జ్ఞ‌ా
pi_141759922
Weer een grote online winkel ($2,5 miljard omzet) die bitcoin accepteert: Newegg



http://promotions.newegg.com/nepro/14-3540/index.html
pi_141760674
Wow. Huge.
జ్ఞ‌ా
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 1 juli 2014 @ 13:07:07 #42
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_141761263
Krijg nou wat, een site met een DJI Phantom voor een heel redelijke prijs :9
Met een beetje geluk vallen de importkosten nog mee.

En wat een verschrikkelijk trage site is dit nou weer :')
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_141761573
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 juli 2014 13:07 schreef Nattekat het volgende:
Krijg nou wat, een site met een DJI Phantom voor een heel redelijke prijs :9
Met een beetje geluk vallen de importkosten nog mee.

En wat een verschrikkelijk trage site is dit nou weer :')
Misschien nog heel even wachten met bestellen? ;)

Amerikaanse computergigant Newegg komt eind juni naar Nederland
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 1 juli 2014 @ 13:17:31 #44
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_141761635
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 juli 2014 13:16 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Misschien nog heel even wachten met bestellen? ;)

Amerikaanse computergigant Newegg komt eind juni naar Nederland
Moet sowieso nog een tijdje wachten want het kost 0,78btc, wat iets meer is dan ik op dit moment bezit :P
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_141761750
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 juli 2014 13:16 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Misschien nog heel even wachten met bestellen? ;)

Amerikaanse computergigant Newegg komt eind juni naar Nederland
Nice.
జ్ఞ‌ా
pi_141774608
Kreeg vandaag een brief uit Japan binnen van het 'Tokyo District Court Civil 20th Division'.

Blijkbaar gaat het over het faillissement van Mt.Gox. Toch even schrikken als je een brief van het buitenlandse gerecht ontvangt :P
pi_141775208
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 juli 2014 18:45 schreef GuitarJJ het volgende:
Kreeg vandaag een brief uit Japan binnen van het 'Tokyo District Court Civil 20th Division'.

Blijkbaar gaat het over het faillissement van Mt.Gox. Toch even schrikken als je een brief van het buitenlandse gerecht ontvangt :P
Kreeg hem ook, klein briefkaartje van Tokyo District Court Civil 20th Division.

M'n 13 cent mogen ze houden.
pi_141776989
Heb 'm ook gekregen ja, bewaar het wel als aandenken aan een roerige tijd. :P
pi_141779670
FINANCE PROFESSOR: Bitcoin Will Crash To $10 By Mid-2014

https://en.wikipedia.org/wiki/Mark_T._Williams
quote:
He became well known for his prediction that Bitcoin would fail and trade for less than 10 dollars by mid-2014. However, on June 30, 2014, Bitcoin was trading for approximately $620, more than 60x the price he had predicted.
:D
  dinsdag 1 juli 2014 @ 20:48:19 #50
369251 Geralt
of Rivia
pi_141783077
Ik start zojuist nog eens mijn litecoin wallet op en krijg de volgende foutmelding:

Fout bij het openen blokkendatabase.

Wilt u de blokkendatabase nu herbouwen?

OK Abort.

Kan ik hier gewoon op OK klikken zonder dat ik bang hoef te zijn dat mijn coins wegzijn dalijk? :@ :@
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')