abonnement Unibet Coolblue
pi_140656959
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 00:46 schreef mujentas het volgende:

[..]

Verveel je je weer?
Dit is niet echt een nuttige bijdrage aan dit topic. Derhalve verzoek ik je vriendelijk, toch dringend voortaan dit soort praktijken achterwege te laten.
Hoogachtend
pi_140656984
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 00:49 schreef helemaalnaardemavo het volgende:

[..]

Dit is niet echt een nuttige bijdrage aan dit topic. Derhalve verzoek ik je vriendelijk, toch dringend voortaan dit soort praktijken achterwege te laten.
Je getroll is ook niet echt een nuttige bijdrage aan dit topic. Derhalve verzoek ik je vriendelijk, toch dringend voortaan dit soort praktijken achterwege te laten.
pi_140657010
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 00:47 schreef exelletor het volgende:

[..]

90% van de klanten gaan tevreden naar huis met een fles Canei/Mooi Kaap of een andere fles zoete rommel. 5% kun je een leuke wijn uit de bonus aanbieden, voor 3% heb je wijnadvies van iemand die wijn drinkt/hotelschool doet en tegen andere 2% zeg je dat G&G tegenover zit.
Waarom werkt iemand van de hotelschool niet in de horeca? :') Voor de rest duidelijk.
Hoogachtend
pi_140657083
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 00:50 schreef mujentas het volgende:

[..]

Je getroll is ook niet echt een nuttige bijdrage aan dit topic. Derhalve verzoek ik je vriendelijk, toch dringend voortaan dit soort praktijken achterwege te laten.
Dit was toch echt oprechte interesse en oprecht geklaag over de belachelijke aanbiedingen van tegenwoordig. Je hoeft geen oude koeien uit de sloot te halen. Daarbij komt ook nog dat ik plagiaat op mijn posts niet weet te waarderen. Ik vind dit een schandalige vertoning van je.
Hoogachtend
  dinsdag 3 juni 2014 @ 00:56:26 #30
387249 exelletor
exelleren?
pi_140657106
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 00:52 schreef helemaalnaardemavo het volgende:
Waarom werkt iemand van de hotelschool niet in de horeca? :') Voor de rest duidelijk.
Iedereen werkt op een plek waar die wil werken.
pi_140657138
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 00:55 schreef helemaalnaardemavo het volgende:

[..]

Dit was toch echt oprechte interesse en oprecht geklaag over de belachelijke aanbiedingen van tegenwoordig. Je hoeft geen oude koeien uit de sloot te halen. Daarbij komt ook nog dat ik plagiaat op mijn posts niet weet te waarderen. Ik vind dit een schandalige vertoning van je.
Als er minder dan 50% korting wordt gegeven, vind je het opeens een belachelijke aanbieding?
pi_140657154
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 00:56 schreef exelletor het volgende:

[..]

Iedereen werkt op een plek waar die wil werken.
Als je de hotelschool doet, dan ben je geïnteresseerd in de horeca. Anders kom je daar echt niet binnen. Het is dan toch veel leuker (en releganter voor je werkervaring) om in de horeca te werken? Voor het salaris hoef je het niet te doen bij de AH.
Hoogachtend
pi_140657180
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 00:58 schreef mujentas het volgende:

[..]

Als er minder dan 50% korting wordt gegeven, vind je het opeens een belachelijke aanbieding?
Nu vervorm je mijn mening. Ik vind het belachelijk dat de kortingen relatief een stuk minder hoog zijn dan twee jaar geleden.
Hoogachtend
pi_140657209
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 00:59 schreef helemaalnaardemavo het volgende:

[..]

Nu vervorm je mijn mening. Ik vind het belachelijk dat de kortingen relatief een stuk minder hoog zijn dan twee jaar geleden.
Noem eens een voorbeeld?

Aanbiedingen zijn nu eenmaal niet altijd hetzelfde, en tijdens de hamsterweken e.d. heb je vaak de betere aanbiedingen.
pi_140657247
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 01:01 schreef mujentas het volgende:

[..]

Noem eens een voorbeeld?

Aanbiedingen zijn nu eenmaal niet altijd hetzelfde, en tijdens de hamsterweken e.d. heb je vaak de betere aanbiedingen.
Een voorbeeld van wat? Aanbiedingen? Ik zei toch al dat vroeger veel vaak 1+1 gratis werd gegeven?
Hoogachtend
pi_140657330
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 01:02 schreef helemaalnaardemavo het volgende:

[..]

Een voorbeeld van wat? Aanbiedingen? Ik zei toch al dat vroeger veel vaak 1+1 gratis werd gegeven?
En dat wordt het nog steeds.

Ik vroeg om een voorbeeld omdat je kennelijk het idee hebt dat de aanbiedingen tegenwoordig minder zijn. Dan moet je toch weten welk product je 2 jaar terug met grote korting kocht, en dit tegenwoordig niet meer mogelijk is. Of roep je maar wat, en weet je het eigenlijk niet?
pi_140657404
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 01:07 schreef mujentas het volgende:

[..]

En dat wordt het nog steeds.

Ik vroeg om een voorbeeld omdat je kennelijk het idee hebt dat de aanbiedingen tegenwoordig minder zijn. Dan moet je toch weten welk product je 2 jaar terug met grote korting kocht, en dit tegenwoordig niet meer mogelijk is. Of roep je maar wat, en weet je het eigenlijk niet?
Oké, neem als voorbeeld Pringles, Magnums, bier durf ik niet met zekerheid te zeggen, laatst nog verse sappen voor ¤1 gehad, nu voor ¤1,30, brood, diepvriesgroente en diepvriespizza en nog veel meer.
Hoogachtend
pi_140657483
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 01:12 schreef helemaalnaardemavo het volgende:

[..]

Oké, neem als voorbeeld Pringles, Magnums, bier durf ik niet met zekerheid te zeggen, laatst nog verse sappen voor ¤1 gehad, nu voor ¤1,30, brood, diepvriesgroente en diepvriespizza en nog veel meer.
Sappen waren laatst voor 0,99 cent. Maar zoals ik al zei, je hebt niet continu dezelfde aanbiedingen. De hoogtes van de kortingen variëren.

Diepvriespizza's is wel een goede aanbieding momenteel. 3 big americans voor 4.75.

Pringles zijn meestal met de hamsterweken 1 + 1 gratis. Daarbuiten zijn de kortingen inderdaad wat minder. Zelfde geldt voor de magnums. Volgens mij heb ik ze tijdens de laatste hamsterweken nog gekocht. Aanbieding is dus hetzelfde als 2 jaar terug.

Brood is momenteel ook 1 + 1 gratis. De boulogne geloof ik.
pi_140658699
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 00:52 schreef helemaalnaardemavo het volgende:

[..]

Waarom werkt iemand van de hotelschool niet in de horeca? :') Voor de rest duidelijk.
Er zijn voldoende SM's die hotelschool gedaan hebben en na jaren horeca over zijn gestapt naar de detailhandel. Verder hebben de meeste (A)SM's verstand van wijn omdat de meeste lekker eten en drinken belangrijk vinden privé. Er zijn er zelfs die hele wijncursussen hebben gedaan.
Maar de enkeling die advies wil krijgt dat naar behoren.
Verder ga ik niet veel aandacht aan je onzin bijdrages besteden.
Doe gewoon dan doe je al gek genoeg.
pi_140658768
Of de wijzoeker in Appie
pi_140660104
quote:
0s.gif Op zondag 1 juni 2014 12:34 schreef exelletor het volgende:

[..]

Ik weet dat het veel mensen in dit topic met mijn oneens zullen zijn, maar dit is toch echt hoe AH het wilt hebben. Onze vorige SM(voormalig XL SM) was niet 100% helder meer, maar dit soort dingen was die goed mee bezig. Gewoon aan de schetsen houden, dan trekt de prognose vanzelf weer recht. Op het moment dat wij een nieuwe SM kregen die wel allerlei dingen ging verschuiven/extra presenteren(zo hebben we nu bijvoorbeeld weer een mega Smiths/Lay's display van vier meter breed), zijn onze restanten explosief gestegen en hebben wij standaard 15 rolcontainers aan maandrestanten in het magazijn staan. Goed, op AGF is het wel een beetje anders, omdat je natuurlijk handmatig de bestelling controleert(wie liet er dan die 30 colli mooi binnenkomen?) en die dingen niet zo lang houdbaar zijn, maar ook AGF heeft gewoon een prognose, dus ik snap je SM wel...
Tja ik vind dat je zo niet met mensen omgaat. Natuurlijk moet je je primair richten op de in het hoofdkantoor opgestelde tekeningen en ideeën, maar het mooie van het in dienst hebben van mensen (en geen robots), is dat ze die tekeningen en ideeën die voor het algemeen zijn uitgewerkt op het hoofdkantoor, kunnen optimaliseren in een concreet geval.

Hoe je het ook went of keert : Als je 30 colli snoeptomaatjes binnenkrijgt omdat ze in de bonus zijn de week er op, maar ze zijn niet ingetekend op een actiekop of in die veilingkist, dan is het toch echt verstandig ze op een andere manier te presenteren, want anders kun je aan het eind van de week 30 colli snoeptomaten wegflikkeren.

Moet je alleen al eens nagaan als zoiets door de verkeerde mensen wordt opgevat en toevallig de publiciteit haalt ; Dat Albert Heijn met het grootste gemak 180 emmers snoeptomaten wegflikkert, omdat het nu eenmaal niet was ingetekend op de kop, en dus gewoon de hele week in het magazijn is blijven staan, want ja dat moet nu eenmaal volgens de richtlijnen.

Je moet je personeel natuurlijk nooit gaan behandelen alsof het doofstomme idioten zijn die voor elke stap die ze nemen in de draaiboeken moeten gaan kijken. Helaas wordt dat wel steeds meer de tendens, terwijl ik 2 jaar geleden nog veel meer mijn eigen inbreng kon gebruiken.

Het is nu zelfs zo dat volgens de ''tekeningen'' de broccoli en bloemkool nu net ''de hoek om gaan'' op de stelling, waardoor ze in een dode hoek in de winkel terecht komen. Sinds dien wordt die bloemkool en broccoli (toch 2 ''hoofdgroenten'') amper meer verkocht. Sommige klanten vragen wel waar het nu staat, maar veel klanten denken ook ''He kut, hebben ze dat niet meer'', en kiezen dan maar voor prei ofzo..

Maar dan wel 3 plaatsen voor courgettes inruimen naast de prei :') Maar als je het dan wil veranderen schiet het management in de stress, want nee nee als we toch eens controle krijgen zeg.
pi_140664012
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 09:17 schreef Mister_Bojangles het volgende:

[..]

Tja ik vind dat je zo niet met mensen omgaat. Natuurlijk moet je je primair richten op de in het hoofdkantoor opgestelde tekeningen en ideeën, maar het mooie van het in dienst hebben van mensen (en geen robots), is dat ze die tekeningen en ideeën die voor het algemeen zijn uitgewerkt op het hoofdkantoor, kunnen optimaliseren in een concreet geval.

Hoe je het ook went of keert : Als je 30 colli snoeptomaatjes binnenkrijgt omdat ze in de bonus zijn de week er op, maar ze zijn niet ingetekend op een actiekop of in die veilingkist, dan is het toch echt verstandig ze op een andere manier te presenteren, want anders kun je aan het eind van de week 30 colli snoeptomaten wegflikkeren.

Moet je alleen al eens nagaan als zoiets door de verkeerde mensen wordt opgevat en toevallig de publiciteit haalt ; Dat Albert Heijn met het grootste gemak 180 emmers snoeptomaten wegflikkert, omdat het nu eenmaal niet was ingetekend op de kop, en dus gewoon de hele week in het magazijn is blijven staan, want ja dat moet nu eenmaal volgens de richtlijnen.

Je moet je personeel natuurlijk nooit gaan behandelen alsof het doofstomme idioten zijn die voor elke stap die ze nemen in de draaiboeken moeten gaan kijken. Helaas wordt dat wel steeds meer de tendens, terwijl ik 2 jaar geleden nog veel meer mijn eigen inbreng kon gebruiken.

Het is nu zelfs zo dat volgens de ''tekeningen'' de broccoli en bloemkool nu net ''de hoek om gaan'' op de stelling, waardoor ze in een dode hoek in de winkel terecht komen. Sinds dien wordt die bloemkool en broccoli (toch 2 ''hoofdgroenten'') amper meer verkocht. Sommige klanten vragen wel waar het nu staat, maar veel klanten denken ook ''He kut, hebben ze dat niet meer'', en kiezen dan maar voor prei ofzo..

Maar dan wel 3 plaatsen voor courgettes inruimen naast de prei :') Maar als je het dan wil veranderen schiet het management in de stress, want nee nee als we toch eens controle krijgen zeg.
Wil je omzet halen moet je extra dingen doen. Zeker op marge rijke groepen als deli/kaas, brood en agf kan je daarmee veel volume weg zetten.
(A)SM's en TL's die dat niet snappen doen hun werk niet goed. We zijn juist aan het terugkomen van alles moet centraal en geen eigen inzicht. Zorgt een product bij jou in de winkel wekelijks voor veel afboekingen en bijna geen verkoop? Saneren! Vragen klanten naar een bepaald product in jou wijk. toevoegen.

Waarom doen we het niet? Omdat onderhoud van B en C correcties relatief veel werk kost.
Doe gewoon dan doe je al gek genoeg.
pi_140664324
Jouw*
  dinsdag 3 juni 2014 @ 12:24:45 #44
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_140664444
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 12:08 schreef ikbenschipper het volgende:
Waarom doen we het niet? Omdat onderhoud van B en C correcties relatief veel werk kost.
Fout. Omdat het opleiden en in dienst houden van personeel dat ook daadwerkelijk iets moet kunnen, veel te veel geld kost. Iedereen moet vervangbaar zijn want dat is goedkoper. Mensen die in dienst zijn om na te denken zijn ingewikkelder te vervangen.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_140666380
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 12:24 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Fout. Omdat het opleiden en in dienst houden van personeel dat ook daadwerkelijk iets moet kunnen, veel te veel geld kost. Iedereen moet vervangbaar zijn want dat is goedkoper. Mensen die in dienst zijn om na te denken zijn ingewikkelder te vervangen.
Hier ben ik het niet mee eens. Schipper heeft het voornamelijk over AGF, Deli/kaas en de bakkerij. Hier werken voor zo ver ik weet in vrijwel elke winkel senior medewerkers die zeker wel lokaal artikelen kunnen toevoegen.

Kijkend naar verkoopklaar heb je wellicht wel een punt.
pi_140687319
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 13:40 schreef SausDip het volgende:

[..]

Hier ben ik het niet mee eens. Schipper heeft het voornamelijk over AGF, Deli/kaas en de bakkerij. Hier werken voor zo ver ik weet in vrijwel elke winkel senior medewerkers die zeker wel lokaal artikelen kunnen toevoegen.

Kijkend naar verkoopklaar heb je wellicht wel een punt.
Ik heb het over beide.

Op verkoopklaar ondervangen we dat nu met kaartjes uit de lokale marketing webshop. Waarop staat. Dit product is speciaal voor u aan het assortiment toegevoegd.

Ik snap Janneke haar punt ook wel. Maar vind het kort door de bocht daar hebt je SM, asm, TLs en seniors voor.
Doe gewoon dan doe je al gek genoeg.
  dinsdag 3 juni 2014 @ 22:41:29 #47
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_140687591
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 22:35 schreef ikbenschipper het volgende:

Ik snap Janneke haar punt ook wel. Maar vind het kort door de bocht daar hebt je SM, asm, TLs en seniors voor.
Het is kort door de bocht, en bewust. Dat de beleidslijn er is, betekent nog niet dat het 100% gerealiseerd moet of zal worden. Natuurlijk heb je ervaren seniors op brood staan maar als Henk van IC langskomt gaat ie wel controleren of je 100% het bakplan volgt. Doe je dat niet en boek je af dan ben je nat.

Schipper, hoe lang doe je dit werk nu in deze functie? Kun je de rol van een SMM van 10 jaar geleden vergelijken met die van nu? Moet je eens doen, voor de grap. Ja, ook die rol wordt ontdaan van zoveel mogelijk zelfstandigheid en vrijheid.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_140688210
Is het eigenkijk leuk om SM/ASM te zijn? Het lijkt me aardig kut om om de zoveel maanden met andere werknemers te werken.
Hoogachtend
  dinsdag 3 juni 2014 @ 22:56:33 #49
378682 JohnBercow
Division! Clear the lobby!
pi_140688472
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 22:52 schreef helemaalnaardemavo het volgende:
Is het eigenkijk leuk om SM/ASM te zijn? Het lijkt me aardig kut om om de zoveel maanden met andere werknemers te werken.
Je wordt echt niet "om de zoveel maanden" overgeplaatst hoor :')
Order! Ordeeeeeeeeer!
pi_140689756
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 22:41 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Het is kort door de bocht, en bewust. Dat de beleidslijn er is, betekent nog niet dat het 100% gerealiseerd moet of zal worden. Natuurlijk heb je ervaren seniors op brood staan maar als Henk van IC langskomt gaat ie wel controleren of je 100% het bakplan volgt. Doe je dat niet en boek je af dan ben je nat.

Schipper, hoe lang doe je dit werk nu in deze functie? Kun je de rol van een SMM van 10 jaar geleden vergelijken met die van nu? Moet je eens doen, voor de grap. Ja, ook die rol wordt ontdaan van zoveel mogelijk zelfstandigheid en vrijheid.
Ik werk er lang genoeg voor bij het bedrijf om dat wel te kunnen vergelijken. En ik snap daarom echt je punt dat we dingen hebben veranderd die niet goed zijn.

We worden als organisatie wel steeds meer bewust dat het anders moet en soms wee r terug naar vroeger. Maar het gaat langzaam.

Het is ook maar net hoe je het zelf invult. Zoek de grenzen op om zoveel mogelijk te presteren.
Doe gewoon dan doe je al gek genoeg.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')