Dit is niet echt een nuttige bijdrage aan dit topic. Derhalve verzoek ik je vriendelijk, toch dringend voortaan dit soort praktijken achterwege te laten.quote:
Je getroll is ook niet echt een nuttige bijdrage aan dit topic. Derhalve verzoek ik je vriendelijk, toch dringend voortaan dit soort praktijken achterwege te laten.quote:Op dinsdag 3 juni 2014 00:49 schreef helemaalnaardemavo het volgende:
[..]
Dit is niet echt een nuttige bijdrage aan dit topic. Derhalve verzoek ik je vriendelijk, toch dringend voortaan dit soort praktijken achterwege te laten.
Waarom werkt iemand van de hotelschool niet in de horeca? Voor de rest duidelijk.quote:Op dinsdag 3 juni 2014 00:47 schreef exelletor het volgende:
[..]
90% van de klanten gaan tevreden naar huis met een fles Canei/Mooi Kaap of een andere fles zoete rommel. 5% kun je een leuke wijn uit de bonus aanbieden, voor 3% heb je wijnadvies van iemand die wijn drinkt/hotelschool doet en tegen andere 2% zeg je dat G&G tegenover zit.
Dit was toch echt oprechte interesse en oprecht geklaag over de belachelijke aanbiedingen van tegenwoordig. Je hoeft geen oude koeien uit de sloot te halen. Daarbij komt ook nog dat ik plagiaat op mijn posts niet weet te waarderen. Ik vind dit een schandalige vertoning van je.quote:Op dinsdag 3 juni 2014 00:50 schreef mujentas het volgende:
[..]
Je getroll is ook niet echt een nuttige bijdrage aan dit topic. Derhalve verzoek ik je vriendelijk, toch dringend voortaan dit soort praktijken achterwege te laten.
Iedereen werkt op een plek waar die wil werken.quote:Op dinsdag 3 juni 2014 00:52 schreef helemaalnaardemavo het volgende:
Waarom werkt iemand van de hotelschool niet in de horeca? Voor de rest duidelijk.
Als er minder dan 50% korting wordt gegeven, vind je het opeens een belachelijke aanbieding?quote:Op dinsdag 3 juni 2014 00:55 schreef helemaalnaardemavo het volgende:
[..]
Dit was toch echt oprechte interesse en oprecht geklaag over de belachelijke aanbiedingen van tegenwoordig. Je hoeft geen oude koeien uit de sloot te halen. Daarbij komt ook nog dat ik plagiaat op mijn posts niet weet te waarderen. Ik vind dit een schandalige vertoning van je.
Als je de hotelschool doet, dan ben je geïnteresseerd in de horeca. Anders kom je daar echt niet binnen. Het is dan toch veel leuker (en releganter voor je werkervaring) om in de horeca te werken? Voor het salaris hoef je het niet te doen bij de AH.quote:Op dinsdag 3 juni 2014 00:56 schreef exelletor het volgende:
[..]
Iedereen werkt op een plek waar die wil werken.
Nu vervorm je mijn mening. Ik vind het belachelijk dat de kortingen relatief een stuk minder hoog zijn dan twee jaar geleden.quote:Op dinsdag 3 juni 2014 00:58 schreef mujentas het volgende:
[..]
Als er minder dan 50% korting wordt gegeven, vind je het opeens een belachelijke aanbieding?
Noem eens een voorbeeld?quote:Op dinsdag 3 juni 2014 00:59 schreef helemaalnaardemavo het volgende:
[..]
Nu vervorm je mijn mening. Ik vind het belachelijk dat de kortingen relatief een stuk minder hoog zijn dan twee jaar geleden.
Een voorbeeld van wat? Aanbiedingen? Ik zei toch al dat vroeger veel vaak 1+1 gratis werd gegeven?quote:Op dinsdag 3 juni 2014 01:01 schreef mujentas het volgende:
[..]
Noem eens een voorbeeld?
Aanbiedingen zijn nu eenmaal niet altijd hetzelfde, en tijdens de hamsterweken e.d. heb je vaak de betere aanbiedingen.
En dat wordt het nog steeds.quote:Op dinsdag 3 juni 2014 01:02 schreef helemaalnaardemavo het volgende:
[..]
Een voorbeeld van wat? Aanbiedingen? Ik zei toch al dat vroeger veel vaak 1+1 gratis werd gegeven?
Oké, neem als voorbeeld Pringles, Magnums, bier durf ik niet met zekerheid te zeggen, laatst nog verse sappen voor ¤1 gehad, nu voor ¤1,30, brood, diepvriesgroente en diepvriespizza en nog veel meer.quote:Op dinsdag 3 juni 2014 01:07 schreef mujentas het volgende:
[..]
En dat wordt het nog steeds.
Ik vroeg om een voorbeeld omdat je kennelijk het idee hebt dat de aanbiedingen tegenwoordig minder zijn. Dan moet je toch weten welk product je 2 jaar terug met grote korting kocht, en dit tegenwoordig niet meer mogelijk is. Of roep je maar wat, en weet je het eigenlijk niet?
Sappen waren laatst voor 0,99 cent. Maar zoals ik al zei, je hebt niet continu dezelfde aanbiedingen. De hoogtes van de kortingen variëren.quote:Op dinsdag 3 juni 2014 01:12 schreef helemaalnaardemavo het volgende:
[..]
Oké, neem als voorbeeld Pringles, Magnums, bier durf ik niet met zekerheid te zeggen, laatst nog verse sappen voor ¤1 gehad, nu voor ¤1,30, brood, diepvriesgroente en diepvriespizza en nog veel meer.
Er zijn voldoende SM's die hotelschool gedaan hebben en na jaren horeca over zijn gestapt naar de detailhandel. Verder hebben de meeste (A)SM's verstand van wijn omdat de meeste lekker eten en drinken belangrijk vinden privé. Er zijn er zelfs die hele wijncursussen hebben gedaan.quote:Op dinsdag 3 juni 2014 00:52 schreef helemaalnaardemavo het volgende:
[..]
Waarom werkt iemand van de hotelschool niet in de horeca? Voor de rest duidelijk.
Tja ik vind dat je zo niet met mensen omgaat. Natuurlijk moet je je primair richten op de in het hoofdkantoor opgestelde tekeningen en ideeën, maar het mooie van het in dienst hebben van mensen (en geen robots), is dat ze die tekeningen en ideeën die voor het algemeen zijn uitgewerkt op het hoofdkantoor, kunnen optimaliseren in een concreet geval.quote:Op zondag 1 juni 2014 12:34 schreef exelletor het volgende:
[..]
Ik weet dat het veel mensen in dit topic met mijn oneens zullen zijn, maar dit is toch echt hoe AH het wilt hebben. Onze vorige SM(voormalig XL SM) was niet 100% helder meer, maar dit soort dingen was die goed mee bezig. Gewoon aan de schetsen houden, dan trekt de prognose vanzelf weer recht. Op het moment dat wij een nieuwe SM kregen die wel allerlei dingen ging verschuiven/extra presenteren(zo hebben we nu bijvoorbeeld weer een mega Smiths/Lay's display van vier meter breed), zijn onze restanten explosief gestegen en hebben wij standaard 15 rolcontainers aan maandrestanten in het magazijn staan. Goed, op AGF is het wel een beetje anders, omdat je natuurlijk handmatig de bestelling controleert(wie liet er dan die 30 colli mooi binnenkomen?) en die dingen niet zo lang houdbaar zijn, maar ook AGF heeft gewoon een prognose, dus ik snap je SM wel...
Wil je omzet halen moet je extra dingen doen. Zeker op marge rijke groepen als deli/kaas, brood en agf kan je daarmee veel volume weg zetten.quote:Op dinsdag 3 juni 2014 09:17 schreef Mister_Bojangles het volgende:
[..]
Tja ik vind dat je zo niet met mensen omgaat. Natuurlijk moet je je primair richten op de in het hoofdkantoor opgestelde tekeningen en ideeën, maar het mooie van het in dienst hebben van mensen (en geen robots), is dat ze die tekeningen en ideeën die voor het algemeen zijn uitgewerkt op het hoofdkantoor, kunnen optimaliseren in een concreet geval.
Hoe je het ook went of keert : Als je 30 colli snoeptomaatjes binnenkrijgt omdat ze in de bonus zijn de week er op, maar ze zijn niet ingetekend op een actiekop of in die veilingkist, dan is het toch echt verstandig ze op een andere manier te presenteren, want anders kun je aan het eind van de week 30 colli snoeptomaten wegflikkeren.
Moet je alleen al eens nagaan als zoiets door de verkeerde mensen wordt opgevat en toevallig de publiciteit haalt ; Dat Albert Heijn met het grootste gemak 180 emmers snoeptomaten wegflikkert, omdat het nu eenmaal niet was ingetekend op de kop, en dus gewoon de hele week in het magazijn is blijven staan, want ja dat moet nu eenmaal volgens de richtlijnen.
Je moet je personeel natuurlijk nooit gaan behandelen alsof het doofstomme idioten zijn die voor elke stap die ze nemen in de draaiboeken moeten gaan kijken. Helaas wordt dat wel steeds meer de tendens, terwijl ik 2 jaar geleden nog veel meer mijn eigen inbreng kon gebruiken.
Het is nu zelfs zo dat volgens de ''tekeningen'' de broccoli en bloemkool nu net ''de hoek om gaan'' op de stelling, waardoor ze in een dode hoek in de winkel terecht komen. Sinds dien wordt die bloemkool en broccoli (toch 2 ''hoofdgroenten'') amper meer verkocht. Sommige klanten vragen wel waar het nu staat, maar veel klanten denken ook ''He kut, hebben ze dat niet meer'', en kiezen dan maar voor prei ofzo..
Maar dan wel 3 plaatsen voor courgettes inruimen naast de prei Maar als je het dan wil veranderen schiet het management in de stress, want nee nee als we toch eens controle krijgen zeg.
Fout. Omdat het opleiden en in dienst houden van personeel dat ook daadwerkelijk iets moet kunnen, veel te veel geld kost. Iedereen moet vervangbaar zijn want dat is goedkoper. Mensen die in dienst zijn om na te denken zijn ingewikkelder te vervangen.quote:Op dinsdag 3 juni 2014 12:08 schreef ikbenschipper het volgende:
Waarom doen we het niet? Omdat onderhoud van B en C correcties relatief veel werk kost.
Hier ben ik het niet mee eens. Schipper heeft het voornamelijk over AGF, Deli/kaas en de bakkerij. Hier werken voor zo ver ik weet in vrijwel elke winkel senior medewerkers die zeker wel lokaal artikelen kunnen toevoegen.quote:Op dinsdag 3 juni 2014 12:24 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
Fout. Omdat het opleiden en in dienst houden van personeel dat ook daadwerkelijk iets moet kunnen, veel te veel geld kost. Iedereen moet vervangbaar zijn want dat is goedkoper. Mensen die in dienst zijn om na te denken zijn ingewikkelder te vervangen.
Ik heb het over beide.quote:Op dinsdag 3 juni 2014 13:40 schreef SausDip het volgende:
[..]
Hier ben ik het niet mee eens. Schipper heeft het voornamelijk over AGF, Deli/kaas en de bakkerij. Hier werken voor zo ver ik weet in vrijwel elke winkel senior medewerkers die zeker wel lokaal artikelen kunnen toevoegen.
Kijkend naar verkoopklaar heb je wellicht wel een punt.
Het is kort door de bocht, en bewust. Dat de beleidslijn er is, betekent nog niet dat het 100% gerealiseerd moet of zal worden. Natuurlijk heb je ervaren seniors op brood staan maar als Henk van IC langskomt gaat ie wel controleren of je 100% het bakplan volgt. Doe je dat niet en boek je af dan ben je nat.quote:Op dinsdag 3 juni 2014 22:35 schreef ikbenschipper het volgende:
Ik snap Janneke haar punt ook wel. Maar vind het kort door de bocht daar hebt je SM, asm, TLs en seniors voor.
Je wordt echt niet "om de zoveel maanden" overgeplaatst hoorquote:Op dinsdag 3 juni 2014 22:52 schreef helemaalnaardemavo het volgende:
Is het eigenkijk leuk om SM/ASM te zijn? Het lijkt me aardig kut om om de zoveel maanden met andere werknemers te werken.
Ik werk er lang genoeg voor bij het bedrijf om dat wel te kunnen vergelijken. En ik snap daarom echt je punt dat we dingen hebben veranderd die niet goed zijn.quote:Op dinsdag 3 juni 2014 22:41 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
Het is kort door de bocht, en bewust. Dat de beleidslijn er is, betekent nog niet dat het 100% gerealiseerd moet of zal worden. Natuurlijk heb je ervaren seniors op brood staan maar als Henk van IC langskomt gaat ie wel controleren of je 100% het bakplan volgt. Doe je dat niet en boek je af dan ben je nat.
Schipper, hoe lang doe je dit werk nu in deze functie? Kun je de rol van een SMM van 10 jaar geleden vergelijken met die van nu? Moet je eens doen, voor de grap. Ja, ook die rol wordt ontdaan van zoveel mogelijk zelfstandigheid en vrijheid.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |