Meh.. ik lees dat het vaak verpakt wordt op een lijn waar ook noten en pinda's verwerkt worden..quote:Op zaterdag 7 juni 2014 20:48 schreef Dragonberry het volgende:
Zou tahini kunnen? Heb een keer op 24 kitchen gezien dat het werd gebruikt als light pindasaus.
Daar zat ik ook al een beetje aan te denken, als Soja geen probleem is dan is dat (vind ik) eigenlijk ook lekkerder dan pindasaus.quote:Op zaterdag 7 juni 2014 23:03 schreef Molo het volgende:
Het gruwelijk lekkere Indonesische restaurant hier vlakbij heeft ketjapsaus bij de sateh, zooo lekker. Komt geen pinda bij in de buurt
Kipdijfilet en dan dit recept van Robin?quote:Op zondag 8 juni 2014 11:13 schreef Erasmo het volgende:
Wat zijn geschikte stoofpotjes/eenpansmaaltijden voor in een rijstkoker? Heb de komende tijd regelmatig niks anders tot de beschikking. Het liefst iets wat binnen drie kwartier klaar is.
Nee hoor, ff droogdeppen met wat keukenpapier. Veel mensen spoelen vlees even af.quote:Op zondag 8 juni 2014 13:17 schreef Quantic het volgende:
Hoi allemaal,
Gister heb ik een een lamsrack ontdooit in een bak water, nu was het zakje kennelijk niet luchtdicht wat neer komt op het feit dat de lamsrack vol in het water heeft gelegen. kan dit voor problemen zorgen? Hij heeft nu een hele nacht in de koelkast gelegen en wil hem vandaag wel graag op de bbq gooien.
Fijn, bedankt. Dan ga ik hem zo even lekker marinerenquote:Op zondag 8 juni 2014 13:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee hoor, ff droogdeppen met wat keukenpapier. Veel mensen spoelen vlees even af.
Had gisteren lamsrack, gemarineerd in veel knoflook en rozemarijn en wat peperquote:Op zondag 8 juni 2014 13:20 schreef Quantic het volgende:
[..]
Fijn, bedankt. Dan ga ik hem zo even lekker marineren
Lekker hoor! Ik precies hetzelfde, met knoflook, rozemarijn, peper en honing. Helaas iets te weinig honig gebruikt dus kon dat er niet helemaal in terug vinden. Was alsnog erg geslaagd, vandaag weer bbq?quote:Op zondag 8 juni 2014 13:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Had gisteren lamsrack, gemarineerd in veel knoflook en rozemarijn en wat peper
" If You're Allergic to Nuts, Are You Allergic to Sesame Seeds?quote:Op zaterdag 7 juni 2014 22:53 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Ik ga er voor de zekerheid vanuit dat ze helemaal geen noten mag.. beter het zekere voor het onzekere.
Tahini ga ik uitzoeken, wie weet kan het.
Huh? Kip Kung Pao in een rijstkoker klaarmaken? Nah, zou ik echt niet aan beginnen.quote:Op zondag 8 juni 2014 12:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kipdijfilet en dan dit recept van Robin?
Erg lekker
http://www.aziatische-ingredienten.nl/kip-kung-pao-recept/
Kabeljauw in Kerriesaus?
Mmm. Je hebt gelijk, zat aan het stoven te denken, maar in de rijstkoker kan je idd niet aanbradenquote:Op zondag 8 juni 2014 14:03 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Huh? Kip Kung Pao in een rijstkoker klaarmaken? Nah, zou ik echt niet aan beginnen.
Ja, met deze warmte wel koel weg zetten en morgen even goed afspoelen.quote:Op maandag 9 juni 2014 19:30 schreef icloud het volgende:
Ik heb aardappels geschild gesneden en op water gezet, door technische omstandigheden kan ik ze vandaag niet frituren, kan ik ze gewoon in het water laten tot morgen?
Zou ze even blancheren, kort koken en dan met koud water spoelen tot ze koud zijn, afgieten en in de koelkast zetten, vooral ivm waterhard worden, sommige aardappels worden knalhard als je ze een tijd in water zet.quote:Op maandag 9 juni 2014 19:30 schreef icloud het volgende:
Ik heb aardappels geschild gesneden en op water gezet, door technische omstandigheden kan ik ze vandaag niet frituren, kan ik ze gewoon in het water laten tot morgen?
Mijn oma schilde vroeger de aardappels op zaterdag al voor de zondag, heb nooit iets gehoord over harde aardappels? Ik neem aan dat die ook in water werden bewaard (anders worden ze bruin). Dan betreft het natuurlijk wel gekookte aardappels.quote:Op maandag 9 juni 2014 19:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zou ze even blancheren, kort koken en dan met koud water spoelen tot ze koud zijn, afgieten en in de koelkast zetten, vooral ivm waterhard worden, sommige aardappels worden knalhard als je ze een tijd in water zet.
Geen ervaring mee, wat zijn Célavita aardappelen aardappelen? Voorgegaard?quote:Op dinsdag 10 juni 2014 19:31 schreef PluisigNijntje het volgende:
Ik heb net twee van die Célavita aardappelen in de magnetron gepoft, maar ik heb er eentje over.. Kan ik die in de koelkast bewaren? Hoe lang?
Het was een plastic bakje met stoomgaatjes, met twee grote aardappelen erin om te 'poffen', eigenlijk zijn ze gewoon gestoomd. Nu is het bakje dus open met 1 gegaarde aardappel erin.quote:Op dinsdag 10 juni 2014 19:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geen ervaring mee, wat zijn Célavita aardappelen aardappelen? Voorgegaard?
- Aardappelen moeten dun geschild worden om een minimum aan voedingsstoffen te verliezen. Na het schillen moeten ze bewaard worden onder water om bruinkleuring te voorkomen.quote:Op maandag 9 juni 2014 23:58 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Mijn oma schilde vroeger de aardappels op zaterdag al voor de zondag, heb nooit iets gehoord over harde aardappels? Ik neem aan dat die ook in water werden bewaard (anders worden ze bruin). Dan betreft het natuurlijk wel gekookte aardappels.
En die wil je bewaren? Nu, goed afkoelen en dan in de koelkast, kan je morgen nog etenquote:Op dinsdag 10 juni 2014 19:56 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Het was een plastic bakje met stoomgaatjes, met twee grote aardappelen erin om te 'poffen', eigenlijk zijn ze gewoon gestoomd. Nu is het bakje dus open met 1 gegaarde aardappel erin.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |