abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 3 juni 2014 @ 09:45:52 #26
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_140660642
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 09:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gebruik liever Tempeh, dat heeft nog structuur en smaak, tofu is zo een smakeloze gel achtige snot
Vandaar dat ik geen tofu lust :D
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 3 juni 2014 @ 10:03:21 #27
414785 sirdanilot
pi_140660970
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 09:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gebruik liever Tempeh, dat heeft nog structuur en smaak, tofu is zo een smakeloze gel achtige snot
Al eens tofu bij de toko gehaald, zo vers uit een bak water? Dan piep je wel anders hoor, héérlijk !
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  dinsdag 3 juni 2014 @ 10:07:43 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140661050
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 10:03 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Al eens tofu bij de toko gehaald, zo vers uit een bak water? Dan piep je wel anders hoor, héérlijk !
Wel eens tempeh gegeten?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 3 juni 2014 @ 11:21:24 #29
414785 sirdanilot
pi_140662685
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 10:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wel eens tempeh gegeten?
Lukt me niet om het op de juiste wijze klaar te maken. Wij probeerden het wel eens in een roerbakgerecht. De eerste hap is heerlijk, de tweede hap 'mwah' en na de derde hap ben je het spuugzat en is het smerig. Heel vreemd. Misschien lust ik het gewoon niet.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 3 juni 2014 @ 11:23:02 #30
414785 sirdanilot
pi_140662733
Sowieso staat tempeh tot tofu als een harde feta-achtige kaas tot mozarella. De eerste een heel sterke smaak (misschien iets té sterk), de tweede zacht en romig en subtiel (soms té subtiel als je niet genoeg dingen toevoegt). Zaak is altijd om de tofu bij de toko vers te halen en niet uit de supermarkt. Silken tofu mag wel uit een pakje (heb je in NL niet vers denk ik, is ook meer een soort semi vloeibare 'tofuroom' dan een blok tofu).
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  dinsdag 3 juni 2014 @ 11:51:38 #31
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_140663510
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 11:21 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Lukt me niet om het op de juiste wijze klaar te maken.

http://www.aziatische-ingredienten.nl/recept-tempeh-kering/

Hiervan maak ik altijd te weinig. Is altijd sneller op dan de bedoeling.
Niet echt een hoofdgerecht, maar toch. Als je lekkere tempeh wilt eten, dan moet je dit probereren. :9~
pi_140663999
Hmzz nooit fan van tofu geweest (al heb ik geloof ik ook alleen nog maar supermarkt tofu gehad) tempeh nog nooit op. Ik maak wel iets met linzen ofzo. Wordt nog wat als er een relatie uit komt :P
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 3 juni 2014 @ 13:42:37 #33
414785 sirdanilot
pi_140666426
Oh dat lijkt me wel heel erg lekker, ga ik eens proberen als ik een bezoekje breng aan de toko.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_140667080
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 11:51 schreef RobinOok het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
http://www.aziatische-ingredienten.nl/recept-tempeh-kering/

Hiervan maak ik altijd te weinig. Is altijd sneller op dan de bedoeling.
Niet echt een hoofdgerecht, maar toch. Als je lekkere tempeh wilt eten, dan moet je dit probereren. :9~
:9~ snel een keer tempeh halen!
pi_140674448
quote:
1s.gif Op maandag 2 juni 2014 23:13 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Pardon? Dit rendangrecept of een rendangrecept?
Deze vond ik terug als recept van Bep Vuijk. Was een uitzending van Mangiare (http://mangiare.ntr.nl/20(...)30-mei-2014-rendang/). De familie Keasberry zat aan tafel en oma/moeder Keasberry vond deze het lekkerste :-)
Home computers are being called upon to perform many new functions, including the consumption of homework formerly eaten by the dog.
  dinsdag 3 juni 2014 @ 19:14:13 #36
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_140677878
Oh, je was het linkje vergeten. Vandaar.
Ik hou niet van poedertjes, dus ik hou niet van Beb. Laos poeder, gemberpoeder, brrr.
Maar euh, mijn broertje kookt altijd uit Beb Vuyk en dan is het evengoed wel lekker.
  dinsdag 3 juni 2014 @ 19:39:08 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140678904
Beb is dan ook uit de tijd dat je al blij was dat conimix het je überhaupt in poedervorm kon aanbieden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_140681110
Haha dan kan ik het recept wegdoen. Mijn Indische kokkie houdt ook alleen maar van versche waar. De goede oude tijd dat hier ook nog amper iets oosters te koop was - dat zorgde wel voor veel inventiviteit denk ik!

Vanavond trouwens heerlijke kip met hoisin (en nog wat ingrediënten) marinade gegeten, mèn wat wordt dat mooi geglaceerd in de oven :o
Home computers are being called upon to perform many new functions, including the consumption of homework formerly eaten by the dog.
  dinsdag 3 juni 2014 @ 20:52:50 #39
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_140681932
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 20:34 schreef Aiko_ het volgende:
Haha dan kan ik het recept wegdoen. Mijn Indische kokkie houdt ook alleen maar van versche waar. De goede oude tijd dat hier ook nog amper iets oosters te koop was - dat zorgde wel voor veel inventiviteit denk ik!

Vanavond trouwens heerlijke kip met hoisin (en nog wat ingrediënten) marinade gegeten, mèn wat wordt dat mooi geglaceerd in de oven :o
Heb je een recept van die kip?
pi_140685289
Voor 4 kipkarbonades: 1 el olie, 1 tl azijn, knoflook en een eetlepel hoisin saus mengen met een scheut sambal ketjap. Daarin 1 à 2 uur de kip laten marineren. De kip langzaam in de oven laten garen. Het zat bij ons in een ovenschaal met bakpapier op de bodem, dan bakt het niet zo aan.

Meneer Aiko doet niet aan meten en wegen ;-)

Voor een frisse smaak wat citroenschil er overheen raspen.
Home computers are being called upon to perform many new functions, including the consumption of homework formerly eaten by the dog.
  woensdag 4 juni 2014 @ 09:07:31 #41
428319 Treehut362
Brought to you by+TRht+
pi_140697226
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 10:03 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Al eens tofu bij de toko gehaald, zo vers uit een bak water? Dan piep je wel anders hoor, héérlijk !
ik doe geraspte kaas erover gesmolten in de magnetron
LEKKERR
🌳♪💻🌳🌳🌲
Peace Love
2c Ondertiteling activeren als deze beschikbaar is. Druk nogmaals op C om de ondertiteling te verbergen.
3. Ambient modern
  woensdag 4 juni 2014 @ 20:06:46 #42
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_140717042
Lichtelijk offtopic:

Waarom snijden ze die biefstukken in de supermarkt (sws heiligschennis) in ruitjes? Dan loopt toch al het sap d'r uit?
  woensdag 4 juni 2014 @ 20:07:36 #43
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140717079
quote:
0s.gif Op woensdag 4 juni 2014 20:06 schreef RickoKun het volgende:
Lichtelijk offtopic:

Waarom snijden ze die biefstukken in de supermarkt (sws heiligschennis) in ruitjes? Dan loopt toch al het sap d'r uit?
Omdat het baklappen zijn en geen goede biefstuk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_140717249
Piet, heb jij nog een lekker recept om beenham te marineren? Voorkeur voor een andere marinade dan honing-mosterd, wil eens wat anders proberen :)
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  woensdag 4 juni 2014 @ 20:12:18 #45
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_140717314
Mijn moeder sneed ook ruitjes in de plakjes ontbijtspek die we op ons brood aten. Zonder dat had ik het als kind niet kunnen eten. Zelfde principe.
  woensdag 4 juni 2014 @ 20:14:41 #46
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140717432
quote:
0s.gif Op woensdag 4 juni 2014 20:10 schreef roos85 het volgende:
Piet, heb jij nog een lekker recept om beenham te marineren? Voorkeur voor een andere marinade dan honing-mosterd, wil eens wat anders proberen :)
Pekelen, stap voor stap
5 Liter Water
1 kg Zout
6 Tenen knoflook
20 Peperkorrels
10 Kruidnagels
5 Blaadjes laurier
3 EL Mosterdzaad
10 Jeneverbessen
Water met de ingredienten aan de kook brengen,
intussen de zwoert wiebervorming insnijden en vlees met een sateprikker inprikken
Water helemaal laten afkoelen, bv een nachtje buiten, wel deksel erop.
Als het water koud is (niet lauw) het vlees erin en het 2 a 3 dagen in de koelkast laten staan.
Dan vlees afspoelen en droogdeppen,
Oven op 160-180 graden (afhankelijk of je een turbooven hebt) en garen tot minstens een kerntemperatuur van 70-75 graden, en de zwoerd krokant en knapperig.
Dan laten rusten, ca 10 minuten
Serveren met bruine saus, aardappels, rode kool of zuurkool, spruiten, goed glas bier.
Heel klassiek, heel mooi en je krijgt er dorst van
De zwoerd is erg lekker krokant knapperig,

Voor je hem in de oven stopt de zwoerd met een anderhalf, twee liter kokend water in een straaltje overgieten, zodat de eiwitten stollen. Dan droogdeppen met keukenpapier. Dit zorgt ervoor dat hij extra krokant
Als de ham gaar is maar nog niet krokant even de grill aan, er wel bij blijven, dit gaat heel snel, de zwoert popt als popcorn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_140717568
quote:
1s.gif Op woensdag 4 juni 2014 20:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Pekelen, stap voor stap
5 Liter Water
1 kg Zout
6 Tenen knoflook
20 Peperkorrels
10 Kruidnagels
5 Blaadjes laurier
3 EL Mosterdzaad
10 Jeneverbessen
Water met de ingredienten aan de kook brengen,
intussen de zwoert wiebervorming insnijden en vlees met een sateprikker inprikken
Water helemaal laten afkoelen, bv een nachtje buiten, wel deksel erop.
Als het water koud is (niet lauw) het vlees erin en het 2 a 3 dagen in de koelkast laten staan.
Dan vlees afspoelen en droogdeppen,
Oven op 160-180 graden (afhankelijk of je een turbooven hebt) en garen tot minstens een kerntemperatuur van 70-75 graden, en de zwoerd krokant en knapperig.
Dan laten rusten, ca 10 minuten
Serveren met bruine saus, aardappels, rode kool of zuurkool, spruiten, goed glas bier.
Heel klassiek, heel mooi en je krijgt er dorst van
De zwoerd is erg lekker krokant knapperig,

Voor je hem in de oven stopt de zwoerd met een anderhalf, twee liter kokend water in een straaltje overgieten, zodat de eiwitten stollen. Dan droogdeppen met keukenpapier. Dit zorgt ervoor dat hij extra krokant
Als de ham gaar is maar nog niet krokant even de grill aan, er wel bij blijven, dit gaat heel snel, de zwoert popt als popcorn.
[ afbeelding ]
Bedankt :) Ga ik zeker keer proberen.
Is dit voor een hammetje van een pond?
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  woensdag 4 juni 2014 @ 20:19:20 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140717670
quote:
0s.gif Op woensdag 4 juni 2014 20:17 schreef roos85 het volgende:

[..]

Bedankt :) Ga ik zeker keer proberen.
Is dit voor een hammetje van een pond?
Een pond is wel erg klein, maar in principe, ja, je kan er hier ook eentje van 2 kilo in kwijt.
Dit gaat er trouwens van uit dat je zwoert hebt aan je ham en die ook eet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 4 juni 2014 @ 21:20:36 #49
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_140721831
quote:
0s.gif Op woensdag 4 juni 2014 20:06 schreef RickoKun het volgende:
Lichtelijk offtopic:

Waarom snijden ze die biefstukken in de supermarkt (sws heiligschennis) in ruitjes? Dan loopt toch al het sap d'r uit?
Zoals Piet al zei, het ie niet echt superkwaliteit maar wat ik bij de keuringsdienst van Waren (dacht ik) weleens gezien heb is dat het ook een manier is om voor de klant duidelijk te maken welke soort biefstuk ze kopen, biefstuk, kogelbiefstuk of ossehaas, ze hebben allemaal hun eigen soort ruitje.

Blijft natuurlijk zonde om zo'n mooi stuk vlees half aan stukken te snijden, in de docu die ik zag hingen de biefstukken nog net aan dunne stukjes aan elkaar, bijna tot 3kwart ingesneden.
  woensdag 4 juni 2014 @ 21:29:09 #50
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')