abonnement Unibet Coolblue
pi_141682076
quote:
1s.gif Op zondag 29 juni 2014 15:27 schreef Molo het volgende:
Geklaarde boter gebruiken, dat verbrandt niet.
Verder niks mis mee.
Wel genoeg boter gebruiken, anders plakt het aan de pan.
Hoe klaar je boter?
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
  zondag 29 juni 2014 @ 16:00:20 #277
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_141682744
quote:
0s.gif Op zondag 29 juni 2014 15:40 schreef Sicstus het volgende:

[..]

Hoe klaar je boter?
Verwarmen en het schuim eraf scheppen , de vaste stoffen zakken naar de bodem van de pan en die moet je ook niet hebben.
Voorzichtig in een kommetje schenken dus.
  zondag 29 juni 2014 @ 17:50:02 #278
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141687026
Als boter op heel kleine vlam langzaam laat smelten komt er nauwelijks schuim op, kan je met een lepel er makkelijk afscheppen en dan de geklaarde boter afgieten, de kwarkachtige massa in de pan achterlatend
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141712115
quote:
0s.gif Op zondag 29 juni 2014 14:39 schreef Sicstus het volgende:
Sliptong! hoe deze lekker te bereiden? Albert Heijn schrijft op de achterkant van de verpakking: 'Licht bestrooien met bloem en eventueel peper, margarine of (olijf-) olie verhitten en op matig vuur ca. 6 minuten bakken.'
Nu vertrouw ik de kooktips van een grootgrutter niet echt; ik ga al sowieso geen 'margarine of (olijf-)olie gebruiken, ik bak gewoon in boter.
Zijn er nog andere punten waarvan je als Pietverdriet zijnde zegt: 'als je dit en dit doet wordt je visje veel beter/lekkerder' ?
Ik kwam laatst deze video tegen, wordt heel aardig in uitgelegd hoe je sliptong bakt. Erg leuk, deze kok 'kraakt' de hoofdgraat van de vis waardoor deze bij het bakken niet kromtrekt. Link:
  User die het meest klaagt 2022 maandag 30 juni 2014 @ 12:49:39 #280
414785 sirdanilot
pi_141719676
quote:
1s.gif Op maandag 30 juni 2014 01:18 schreef DeProf het volgende:

[..]

Ik kwam laatst deze video tegen, wordt heel aardig in uitgelegd hoe je sliptong bakt. Erg leuk, deze kok 'kraakt' de hoofdgraat van de vis waardoor deze bij het bakken niet kromtrekt. Link:
Héérlijk, zo'n gebakken visje. Binnenkort maar weer eens iets op de markt halen. Maar dan wel een budgetvisje, zoals bijvoorbeeld een scholletje, tong is wat te duur.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_141720368
quote:
1s.gif Op zondag 29 juni 2014 15:27 schreef Molo het volgende:
Geklaarde boter gebruiken, dat verbrandt niet.
Verder niks mis mee.
Wel genoeg boter gebruiken, anders plakt het aan de pan.
Waarom zou het verbranden als je op matig vuur bakt? Als je het juiste formaat pan neemt zodat er bijna overal vis ligt dan 'koelt' de vis de boter ruim voldoende. Bij gebrek aan een pan die klein genoeg is kun je altijd nog plakjes koude boter toevoegen als de boter te bruin wordt.

Boter klaren is meer voor hard bakken, terwijl die botereiwitten ook best lekker zijn bij de vis.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_141806336
Piet! Mijn vriend wilde donderdag speciale hamburgers. Heb jij nog ideeën? Ik zat te denken aan blue ribbon burgers maar hij houdt niet van blauwe kaas.
pi_141806496
quote:
5s.gif Op woensdag 2 juli 2014 08:54 schreef emmyemmy het volgende:
Piet! Mijn vriend wilde donderdag speciale hamburgers. Heb jij nog ideeën? Ik zat te denken aan blue ribbon burgers maar hij houdt niet van blauwe kaas.
Lamsburger met tzatziki. :9
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_141806509
Oh, vergeten te melden, betaalbaar voor 2 studenten.
Lam is niet goedkoop hier. :P
pi_141806895
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 09:04 schreef emmyemmy het volgende:
Oh, vergeten te melden, betaalbaar voor 2 studenten.
Lam is niet goedkoop hier. :P
Waar koop je je lam? Als ik hier (Nijmegen) naar de internationale supermarkt ga of naar de islamitische slager dan heb ik een bout van een zuiglam voor 11 euro per kilo. Schouder en nek zitten in dezelfde prijsklasse. Als het geen zuiglam is gaat het onder een tientje per kilo.
pi_141806914
Enige die het zou verkopen is de keurslager hier. Weet wel een goedkoper adresje, maar te ver weg en geen tijd.
pi_141806945
Waar is "hier" dan?
  woensdag 2 juli 2014 @ 09:35:48 #288
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141806948
Voor vier hamburgers
Koop 500 gram rundergehakt bij de aldi, en een pakje ontbijspek
verder nodig burgerbroodjes, augurk, vleestomaat, kaas, remoulade, ketchup, wat sla

Bak een pakje ontbijspek of bacon crispy en leg ff apart op wat keukenpapier
snij vier plakken vleestomaat en haal het snot eruit, leg even op keukenpapier
neem plakjes augurk en leg ze ook even op keukenpapier
Hamburger broodjes open snijden en even toasten,
wat peper en zout door het gehakt en dan 4 Burgers vormen uit het gehakt, in twee koekenpannen bakken,
terwijl dit bakt
remoulade op de onderste helft van het broodje
Burgers mooi heet en bruin, plak chedder erop of een andere kaas die je hebt/lekker vindt en even 30 seconden een lap alufolie op de pan zodat de kaas smelt (of een grote deksel)
Burger op broodje, bacon erop
Plak dungesneden vlees tomaat erop
Plakjes augurk erop
Rucola of slablaadjes erop
Ketchup
Bovenste helft erop
Smullen

De reden waarom ik de tomaat ontsnot en net als de augurk even op keukenpapier leg is om het vocht eruit te krijgen, als je dit niet doet gaat je burger druipen.
Heb gisteren nog zo burgers gegeten en er droop niets uit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141807045
Ja zo maak ik ze altijd. Maar dan met Sweet babyray's bbqsaus. Wilde iets specialers. :P
pi_141807057
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 09:35 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Waar is "hier" dan?
Een gat van een dorp. :P
pi_141807158
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 09:04 schreef emmyemmy het volgende:
Oh, vergeten te melden, betaalbaar voor 2 studenten.
Lam is niet goedkoop hier. :P
2 lamsburgers kost 3,50 bij AH. Valt toch nog wel mee?
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_141807201
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 09:47 schreef habitue het volgende:

[..]

2 lamsburgers kost 3,50 bij AH. Valt toch nog wel mee?
Deze ?


Die heb ik wel eens geprobeerd, maar dat was eens maar nooit weer. Voorgekruid en veel te zout. Zonde van het vlees. En maar voor deel lamsvlees, de rest is rundvlees.



Een lamsburger van AH bevat maar 60% lamsvlees. Dat is legale volksverlakkerij.

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 02-07-2014 09:53:04 ]
pi_141807237
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 09:47 schreef habitue het volgende:

[..]

2 lamsburgers kost 3,50 bij AH. Valt toch nog wel mee?
Hebben we niet. Ik zei toch, een gat. :P Onze supermarkt heeft nauwelijks rundvlees.
  woensdag 2 juli 2014 @ 09:54:41 #294
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141807280
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 09:41 schreef emmyemmy het volgende:
Ja zo maak ik ze altijd. Maar dan met Sweet babyray's bbqsaus. Wilde iets specialers. :P
Vind bij streetfood eigenlijk altijd zo dat als "chefs" zich ermee gaan bemoeien het meestal wel erg prijzig maar niet echt beter wordt. Je zou ipv gehakt tartaar kunnen nemen en dit rood bakken, dus dat het vlees nog rauw is vanbinnen als je dat lekker vind.
Zaken als ganzenlever erop vind ik zo een onzin.

Maar out of the box, wat dacht je van ipv een burger een steak sandwich?
Dan bak je biefstuk en doet die op boterhammen van een mooi bruin brood, bv zuurdesem en daar doe je dan pickels, saus en sla bijop,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141807299
Hmmm
  woensdag 2 juli 2014 @ 09:57:00 #296
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141807325
Of hotdogs, kadetjes met goede knakworsten, chillie, zuurkool, etc?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 2 juli 2014 @ 09:57:50 #297
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_141807352
Ik heb vorig weekend een burger van Mexicaans gekruid rundergehakt gemaakt en die gegeten met rode ui, mais, guacamole, sla en een beetje creme fraiche. Het was echt verschrikkelijk lekker :Y

Ik had in totaal 3 burgers. Ook een Griekse met tzaziki, ook een aanrader. De derde was gewoon zoiets als Piets recept.
Spoilers!
pi_141807369
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 09:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Of hotdogs, kadetjes met goede knakworsten, chillie, zuurkool, etc?
Vriend haat hotdogs. :P
  woensdag 2 juli 2014 @ 10:06:15 #299
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141807535
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 09:57 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb vorig weekend een burger van Mexicaans gekruid rundergehakt gemaakt en die gegeten met rode ui, mais, guacamole, sla en een beetje creme fraiche. Het was echt verschrikkelijk lekker :Y

Ik had in totaal 3 burgers. Ook een Griekse met tzaziki, ook een aanrader. De derde was gewoon zoiets als Piets recept.
Vind dat soort variaties leuk, maar de klassieker kan ik altijd eten. Ik kan sowieso altijd eten, das een beetje het probleem
:@
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 2 juli 2014 @ 10:06:49 #300
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141807548
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 09:58 schreef emmyemmy het volgende:

[..]

Vriend haat hotdogs. :P
Okay, ook als ze echt goed zijn met een knakkende worst?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')