abonnement Unibet Coolblue
pi_141396077
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 juni 2014 15:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vergeet het citroensap (halve) en het halve kopje water niet.
Het kapotgaan van het fruit gebeurd vanzelf door osmose en het koken.
Juist, vandaar de 50 gram suiker erbij ;)

Morgen maken, ben benieuwd!
  zondag 22 juni 2014 @ 13:25:24 #227
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_141404188
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 juni 2014 09:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik mix het losgeslagen ei tegenwoordig met wat tempuramix tot een yoghurtachtige dikte en haal dan de filet erdoor, die ik dan door de panko haal, het resultaat wordt nog knapperiger en blijft ook lang knapperig na het bakken

[ afbeelding ]
Heb in plaats van tempuramix gewoon meel gebruikt maar jeetje wat werkt dat goed zeg:



Krokante kip, wie houdt er niet van :9
  zondag 22 juni 2014 @ 14:07:58 #228
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_141405734
Ik weet het niet hoor, ik denk dat het dan veel te zwaar/dik/machtig wordt.
Doe mij maar of tempura of panko. Niet alletwee tegelijk.
  zondag 22 juni 2014 @ 19:30:11 #229
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141418157
quote:
1s.gif Op zondag 22 juni 2014 14:07 schreef RobinOok het volgende:
Ik weet het niet hoor, ik denk dat het dan veel te zwaar/dik/machtig wordt.
Doe mij maar of tempura of panko. Niet alletwee tegelijk.
Je moet er ook geen beslaglaag omheen zetten, maar het ei net wat dikker maken met wat van de mix. Per kipstuk zal er niet veel meer meel worden gebruikt dan wanneer je ze eerst bloemt en dan door ei haalt.

Oh. En kan je nog steeds knuffelen omdat je me met Panko hebt kennis laten maken
:)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 22 juni 2014 @ 19:30:47 #230
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141418200
quote:
0s.gif Op zondag 22 juni 2014 13:25 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Heb in plaats van tempuramix gewoon meel gebruikt maar jeetje wat werkt dat goed zeg:

[ afbeelding ]

Krokante kip, wie houdt er niet van :9
Goed he?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 22 juni 2014 @ 19:41:54 #231
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_141418819
quote:
0s.gif Op zondag 22 juni 2014 13:25 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Heb in plaats van tempuramix gewoon meel gebruikt maar jeetje wat werkt dat goed zeg:

[ afbeelding ]

Krokante kip, wie houdt er niet van :9
die noteer ik even. Heb een kipschnitzel/nuggetsverslaafde peuter die ik liever niet van die ranzige kipafvalnuggets voorzet. Lijkt me zelf ook wel lekker. Kan me voorstellen dat deze methode ook werkt om schnitzels mee te maken (met varkensvlees dus)!
  zondag 22 juni 2014 @ 19:50:09 #232
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141419324
quote:
1s.gif Op zondag 22 juni 2014 19:41 schreef Aventura het volgende:

[..]

die noteer ik even. Heb een kipschnitzel/nuggetsverslaafde peuter die ik liever niet van die ranzige kipafvalnuggets voorzet. Lijkt me zelf ook wel lekker. Kan me voorstellen dat deze methode ook werkt om schnitzels mee te maken (met varkensvlees dus)!
Persoonlijk snij ik mijn schnitzels liever van kalkoen of kip dan van varken, maar eigenlijk hoort het kalfsvlees te zijn.
Het werkt uitstekend voor schnitzels trouwens, worden niet soggy, en is erg lekker bij nuggets
Ik klop zelf ook altijd wat sambal door het ei
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 22 juni 2014 @ 20:31:53 #233
63722 z80
I fink you freaky
pi_141421543
quote:
1s.gif Op zondag 22 juni 2014 19:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Persoonlijk snij ik mijn schnitzels liever van kalkoen of kip dan van varken, maar eigenlijk hoort het kalfsvlees te zijn.
Het werkt uitstekend voor schnitzels trouwens, worden niet soggy, en is erg lekker bij nuggets
Ik klop zelf ook altijd wat sambal door het ei
is het niet zo dat enkel de wiener schnitzel beschermt is en deze altijd moet bestaan uit kalfsvlees?
de term schnitzel is voor zover ik weet niet beschermt en kan dus alles zijn met een paneerlaagje.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  zondag 22 juni 2014 @ 21:13:23 #234
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_141423903
Ik maak ze ook wel van kalfslappen, maar die kan ik niet altijd krijgen. Volgens mij mag een Wiener ook wel met varkensvlees hoor. Ik kruid het paneermeel altijd maar sambal door het ei klinkt ook wel goed eigenlijk.
  zondag 22 juni 2014 @ 21:18:43 #235
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141424175
Er komt echt geen inval van de schnitzelpolitie bij je thuis
Ik vind varkensvlees erg lekker, maar niet in schnitzels
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 22 juni 2014 @ 21:19:01 #236
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_141424187
Beetje peper en wat gemalen/gevijzeld venkelzaad is ook lekker erdoor.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 22 juni 2014 @ 23:55:04 #237
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_141433379
Hehe, Schnitzel Polizei:P



quote:
1s.gif Op zondag 22 juni 2014 14:07 schreef RobinOok het volgende:
Ik weet het niet hoor, ik denk dat het dan veel te zwaar/dik/machtig wordt.
Doe mij maar of tempura of panko. Niet alletwee tegelijk.
Voor die panko moet het toch eerst door een eitje, met wat meel erdoor blijft het beter zitten naar mijn idee. En door de panko creëer je extra oppervlakte wat dus extra krokant wordt.
  woensdag 25 juni 2014 @ 16:57:05 #238
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141537357
quote:
0s.gif Op zondag 22 juni 2014 01:37 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Juist, vandaar de 50 gram suiker erbij ;)

Morgen maken, ben benieuwd!
En, hoe is het geworden?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 25 juni 2014 @ 20:55:08 #239
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141548495
Heb vanavond weer een kipfilet dun uitgesneden en door ei met tempuramix en panko gehaald, heerlijk weer
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141590333
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juni 2014 16:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En, hoe is het geworden?
Erg lekker! Heb het met gemengde bosvruchten gemaakt. Het is alleen wel een beetje waterig geworden als ik het vergelijk met siroop die ik koop. Wel zoet genoeg maar de fruitsmaak had intenser gekund. Volgende keer neem ik wat meer fruit of misschien een andere soort! :)
  donderdag 26 juni 2014 @ 21:06:32 #241
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_141591068
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 20:49 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Erg lekker! Heb het met gemengde bosvruchten gemaakt. Het is alleen wel een beetje waterig geworden als ik het vergelijk met siroop die ik koop. Wel zoet genoeg maar de fruitsmaak had intenser gekund. Volgende keer neem ik wat meer fruit of misschien een andere soort! :)
Langer koken?
Dikt het wat meer in.
  donderdag 26 juni 2014 @ 21:35:30 #242
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141592804
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 20:49 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Erg lekker! Heb het met gemengde bosvruchten gemaakt. Het is alleen wel een beetje waterig geworden als ik het vergelijk met siroop die ik koop. Wel zoet genoeg maar de fruitsmaak had intenser gekund. Volgende keer neem ik wat meer fruit of misschien een andere soort! :)
Wees blij dat ie wat dunner is, lost het goed op, mijn frambozensiroop wordt soms dik als vla, slecht uit de fles te krijgen.
Of bedoel je de smaak met waterig?
Niet ieder fruit geeft een even goed resultaat. Merk dat ook met ijs maken, blauwe bes smaakt helemaal nergens naar. Frambozen gaat weer erg goed.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 26 juni 2014 @ 21:37:00 #243
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141592916
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 21:06 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Langer koken?
Dikt het wat meer in.
Dat kan, maar dan de suiker verminderen of pas toevoegen als je sap is ingekookt zodat de verhouding hetzelfde blijft (ook dan gebruik je minder suiker)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 26 juni 2014 @ 21:48:45 #244
414785 sirdanilot
pi_141593709
quote:
1s.gif Op donderdag 26 juni 2014 21:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wees blij dat ie wat dunner is, lost het goed op, mijn frambozensiroop wordt soms dik als vla, slecht uit de fles te krijgen.
Of bedoel je de smaak met waterig?
Niet ieder fruit geeft een even goed resultaat. Merk dat ook met ijs maken, blauwe bes smaakt helemaal nergens naar. Frambozen gaat weer erg goed.
Blauwe bes mist een zuurtje denk ik
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 28 juni 2014 @ 15:34:54 #245
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_141646416
Beste Piet,

Ik wil voor morgen Oranje gehaktballetjes gaan maken van Kipgehakt want dat is al lekker licht van kleur en ik heb er wel een lekker recept voor. Maar om het oranje te krijgen zou ik wat kleurstof toe kunnen voegen maar kan het ook met natuurlijke ingrediënten? Ik dacht aan bijvoorbeeld verse geelwortel - Koenjit- en bijvoorbeeld rode paprika poeder?
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 28 juni 2014 @ 15:46:59 #246
414785 sirdanilot
pi_141646769
quote:
17s.gif Op zaterdag 28 juni 2014 15:34 schreef Puckzzz het volgende:
Beste Piet,

Ik wil voor morgen Oranje gehaktballetjes gaan maken van Kipgehakt want dat is al lekker licht van kleur en ik heb er wel een lekker recept voor. Maar om het oranje te krijgen zou ik wat kleurstof toe kunnen voegen maar kan het ook met natuurlijke ingrediënten? Ik dacht aan bijvoorbeeld verse geelwortel - Koenjit- en bijvoorbeeld rode paprika poeder?
Kurkuma/koenjit (iig dat gele poeder) en paprikapoeder lijkt me een uitstekende combi. Maar écht knaloranje gaat het niet worden denk ik, dan moet je echt (gel)kleurstof toevoegen.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 28 juni 2014 @ 16:27:32 #247
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141647794
quote:
17s.gif Op zaterdag 28 juni 2014 15:34 schreef Puckzzz het volgende:
Beste Piet,

Ik wil voor morgen Oranje gehaktballetjes gaan maken van Kipgehakt want dat is al lekker licht van kleur en ik heb er wel een lekker recept voor. Maar om het oranje te krijgen zou ik wat kleurstof toe kunnen voegen maar kan het ook met natuurlijke ingrediënten? Ik dacht aan bijvoorbeeld verse geelwortel - Koenjit- en bijvoorbeeld rode paprika poeder?
Dat kan, maar hou er rekening mee dat koenjit en paprika het wel vrij bitter gaan maken
Je zou ook gewoon levensmiddelkleurstof kunnen gebruiken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 28 juni 2014 @ 17:01:09 #248
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_141648702
Bedankt beide.
Ik heb verschillende opties nu. Ik heb sowieso even oranje kleurstof gehaald. Maar ook een oranje/gele Madam Jeanette (1 op 900 gr. Kipfilet moet te doen zijn qua hitte toch?) Tomatenpuree, misschien wat Koenjit erbij en als het me dan nog niet oranje genoeg is wat kleurstof erbij. Verder wilde ik wat standaard kruiden gaan gebruiken en knoflook.

w/
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zaterdag 28 juni 2014 @ 17:03:08 #249
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141648780
quote:
17s.gif Op zaterdag 28 juni 2014 17:01 schreef Puckzzz het volgende:
Bedankt beide.
Ik heb verschillende opties nu. Ik heb sowieso even oranje kleurstof gehaald. Maar ook een oranje/gele Madam Jeanette (1 op 900 gr. Kipfilet moet te doen zijn qua hitte toch?) Tomatenpuree, misschien wat Koenjit erbij en als het me dan nog niet oranje genoeg is wat kleurstof erbij. Verder wilde ik wat standaard kruiden gaan gebruiken en knoflook.

w/
Mwa, ik hoop dat men van pittig houdt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 28 juni 2014 @ 17:09:02 #250
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_141648949
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 juni 2014 17:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mwa, ik hoop dat men van pittig houdt
:D Ik heb even een klein snippertje aan mijn Indonesische vriend laten proeven en zelfs hij vond het erg heet. :')
Ik heb nu een kwart in de mix zitten.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')