Juist, vandaar de 50 gram suiker erbijquote:Op zaterdag 21 juni 2014 15:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vergeet het citroensap (halve) en het halve kopje water niet.
Het kapotgaan van het fruit gebeurd vanzelf door osmose en het koken.
Heb in plaats van tempuramix gewoon meel gebruikt maar jeetje wat werkt dat goed zeg:quote:Op zaterdag 21 juni 2014 09:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik mix het losgeslagen ei tegenwoordig met wat tempuramix tot een yoghurtachtige dikte en haal dan de filet erdoor, die ik dan door de panko haal, het resultaat wordt nog knapperiger en blijft ook lang knapperig na het bakken
[ afbeelding ]
Je moet er ook geen beslaglaag omheen zetten, maar het ei net wat dikker maken met wat van de mix. Per kipstuk zal er niet veel meer meel worden gebruikt dan wanneer je ze eerst bloemt en dan door ei haalt.quote:Op zondag 22 juni 2014 14:07 schreef RobinOok het volgende:
Ik weet het niet hoor, ik denk dat het dan veel te zwaar/dik/machtig wordt.
Doe mij maar of tempura of panko. Niet alletwee tegelijk.
Goed he?quote:Op zondag 22 juni 2014 13:25 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Heb in plaats van tempuramix gewoon meel gebruikt maar jeetje wat werkt dat goed zeg:
[ afbeelding ]
Krokante kip, wie houdt er niet van
die noteer ik even. Heb een kipschnitzel/nuggetsverslaafde peuter die ik liever niet van die ranzige kipafvalnuggets voorzet. Lijkt me zelf ook wel lekker. Kan me voorstellen dat deze methode ook werkt om schnitzels mee te maken (met varkensvlees dus)!quote:Op zondag 22 juni 2014 13:25 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Heb in plaats van tempuramix gewoon meel gebruikt maar jeetje wat werkt dat goed zeg:
[ afbeelding ]
Krokante kip, wie houdt er niet van
Persoonlijk snij ik mijn schnitzels liever van kalkoen of kip dan van varken, maar eigenlijk hoort het kalfsvlees te zijn.quote:Op zondag 22 juni 2014 19:41 schreef Aventura het volgende:
[..]
die noteer ik even. Heb een kipschnitzel/nuggetsverslaafde peuter die ik liever niet van die ranzige kipafvalnuggets voorzet. Lijkt me zelf ook wel lekker. Kan me voorstellen dat deze methode ook werkt om schnitzels mee te maken (met varkensvlees dus)!
is het niet zo dat enkel de wiener schnitzel beschermt is en deze altijd moet bestaan uit kalfsvlees?quote:Op zondag 22 juni 2014 19:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Persoonlijk snij ik mijn schnitzels liever van kalkoen of kip dan van varken, maar eigenlijk hoort het kalfsvlees te zijn.
Het werkt uitstekend voor schnitzels trouwens, worden niet soggy, en is erg lekker bij nuggets
Ik klop zelf ook altijd wat sambal door het ei
Voor die panko moet het toch eerst door een eitje, met wat meel erdoor blijft het beter zitten naar mijn idee. En door de panko creëer je extra oppervlakte wat dus extra krokant wordt.quote:Op zondag 22 juni 2014 14:07 schreef RobinOok het volgende:
Ik weet het niet hoor, ik denk dat het dan veel te zwaar/dik/machtig wordt.
Doe mij maar of tempura of panko. Niet alletwee tegelijk.
En, hoe is het geworden?quote:Op zondag 22 juni 2014 01:37 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Juist, vandaar de 50 gram suiker erbij
Morgen maken, ben benieuwd!
Erg lekker! Heb het met gemengde bosvruchten gemaakt. Het is alleen wel een beetje waterig geworden als ik het vergelijk met siroop die ik koop. Wel zoet genoeg maar de fruitsmaak had intenser gekund. Volgende keer neem ik wat meer fruit of misschien een andere soort!quote:
Langer koken?quote:Op donderdag 26 juni 2014 20:49 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Erg lekker! Heb het met gemengde bosvruchten gemaakt. Het is alleen wel een beetje waterig geworden als ik het vergelijk met siroop die ik koop. Wel zoet genoeg maar de fruitsmaak had intenser gekund. Volgende keer neem ik wat meer fruit of misschien een andere soort!
Wees blij dat ie wat dunner is, lost het goed op, mijn frambozensiroop wordt soms dik als vla, slecht uit de fles te krijgen.quote:Op donderdag 26 juni 2014 20:49 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Erg lekker! Heb het met gemengde bosvruchten gemaakt. Het is alleen wel een beetje waterig geworden als ik het vergelijk met siroop die ik koop. Wel zoet genoeg maar de fruitsmaak had intenser gekund. Volgende keer neem ik wat meer fruit of misschien een andere soort!
Dat kan, maar dan de suiker verminderen of pas toevoegen als je sap is ingekookt zodat de verhouding hetzelfde blijft (ook dan gebruik je minder suiker)quote:
Blauwe bes mist een zuurtje denk ikquote:Op donderdag 26 juni 2014 21:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wees blij dat ie wat dunner is, lost het goed op, mijn frambozensiroop wordt soms dik als vla, slecht uit de fles te krijgen.
Of bedoel je de smaak met waterig?
Niet ieder fruit geeft een even goed resultaat. Merk dat ook met ijs maken, blauwe bes smaakt helemaal nergens naar. Frambozen gaat weer erg goed.
Kurkuma/koenjit (iig dat gele poeder) en paprikapoeder lijkt me een uitstekende combi. Maar écht knaloranje gaat het niet worden denk ik, dan moet je echt (gel)kleurstof toevoegen.quote:Op zaterdag 28 juni 2014 15:34 schreef Puckzzz het volgende:
Beste Piet,
Ik wil voor morgen Oranje gehaktballetjes gaan maken van Kipgehakt want dat is al lekker licht van kleur en ik heb er wel een lekker recept voor. Maar om het oranje te krijgen zou ik wat kleurstof toe kunnen voegen maar kan het ook met natuurlijke ingrediënten? Ik dacht aan bijvoorbeeld verse geelwortel - Koenjit- en bijvoorbeeld rode paprika poeder?
Dat kan, maar hou er rekening mee dat koenjit en paprika het wel vrij bitter gaan makenquote:Op zaterdag 28 juni 2014 15:34 schreef Puckzzz het volgende:
Beste Piet,
Ik wil voor morgen Oranje gehaktballetjes gaan maken van Kipgehakt want dat is al lekker licht van kleur en ik heb er wel een lekker recept voor. Maar om het oranje te krijgen zou ik wat kleurstof toe kunnen voegen maar kan het ook met natuurlijke ingrediënten? Ik dacht aan bijvoorbeeld verse geelwortel - Koenjit- en bijvoorbeeld rode paprika poeder?
Mwa, ik hoop dat men van pittig houdtquote:Op zaterdag 28 juni 2014 17:01 schreef Puckzzz het volgende:
Bedankt beide.
Ik heb verschillende opties nu. Ik heb sowieso even oranje kleurstof gehaald. Maar ook een oranje/gele Madam Jeanette (1 op 900 gr. Kipfilet moet te doen zijn qua hitte toch?) Tomatenpuree, misschien wat Koenjit erbij en als het me dan nog niet oranje genoeg is wat kleurstof erbij. Verder wilde ik wat standaard kruiden gaan gebruiken en knoflook.
Ik heb even een klein snippertje aan mijn Indonesische vriend laten proeven en zelfs hij vond het erg heet.quote:Op zaterdag 28 juni 2014 17:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mwa, ik hoop dat men van pittig houdt
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |