abonnement Unibet Coolblue
  maandag 2 juni 2014 @ 13:05:59 #51
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_140629251
hehheh buuv, 1612. :D
in de haak.
  maandag 2 juni 2014 @ 13:40:16 #52
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_140630378
Ja, hou op schei uit Trui. Time flies :P

Ik kan me voorstellen dat iets 'verdovends' wel lekker werkt Luigi. Het is voor mij echt 100 jaar geleden maar die jeuk :X die kan ik me nog goed heugen.
Had wel echt een 'gordel' dus helemaal rondom mijn romp. Enniehoe, hopen dat het gauw over is.

Ik had dit jaar besloten wegens grote hoeveelheden bessen vorig jaar en zelfmoordacties van Merels geen netten over de bessen te doen. Maar nu zitten er toch wel een heleboel vogels in mijn struikjes te vreten }:|
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
pi_140639837
Dus, even mijn andere account uit het stof gehaald...
Het zit namelijk zo.

Afgelopen dinsdag tijdens de MR vergadering van de school van mijn kinderen te horen kregen dat de school niet lang meer zal bestaan. Dit zat er al aan te komen. De grootte van de school is al een paar jaar onder de opheffingsnorm en nu gaat het dan toch gebeuren.
Nu heeft het bestuur bedacht dat de school kan gaan fuseren met een andere school. Of, eigenlijk is het geen fusie. Onze school zal opgaan in de andere school. Zij nemen ons als het ware over.
Nou, tot zo ver, prima oplossing. Kan ik mee leven.

Ware het niet dat, de andere school een (de enige in de omgeving) pc (protestants christelijk) school is. Dat is niet zomaar iets.

Beide scholen liggen op ongeveer 100 meter van elkaar af en behoren beide tot hetzelfde bestuur. Ze waren al begonnen met een soort van samenwerking, omdat het bestuur wil dat scholen binnen het bestuur met elkaar samenwerken.

Welnu, ik, en met mij vrijwel alle ouders van school A (de school waar mijn kinderen nu op zitten) hebben natuurlijk heel bewust voor school A gekozen. School B is immers maar 100 meter verderop. Maar ja, het is een pc school. Daar kies je als ouder toch heel bewust voor.
Wat ik ook prima vind, ieder zn ding.
Maarja, ik, en al die ouders hebben daar dus NIET voor gekozen. Maar krijgen nu wel deze school 'in onze maag' gesplitst.

Want zoals het schrijven van het bestuur zegt:
"mn bs B (de pc school) profileert zich als een p.c. school. Praktisch is dit oa te zien in het gebruik van een godsdienstmethode. 4 vieringen per schooljaar en elke ochtend starten met gebed en zang. Ouders van school A. zullen dit moeten accepteren , leerkrachten van school A moeten hiernaar handelen.
(hoppakee, doe het er maar mee)

Dustja. Ik hink constant op 2 gedachten. Enerzijds zijn er ook genoeg ouders in de wijk die wel "gewoon" voor die school kiezen. Het bestuur zegt, het primaire doel van deze school is onderwijs. Zij mogen het geloof niet opleggen. De school behaalt hele goede leerresultaten en de school is bekend met meervoudige intelligentie, dus de voordelen zullen er zeker zijn.
Maarja, anderzijds, ze gaan er bidden, en er worden elke week bijbelteksten besproken.
Maar hoe aanwezig is dit? Kan ik mijn kind zeggen. Ja, wat ze daar zeggen moet je maar een korrel zout nemen. Mag mijn kind ervoor kiezen om niet te bidden, maar met armen over elkaar te luisteren, respect te tonen voor de ander?

Tja, een andere optie is dus naar een compleet andere school. Maar dan moet ik dus buiten de wijk gaan kijken, op zich niet zo heel ver weg. Wat waarschijnlijk meer ouders gaan doen. Dus dan heeft de school nog meer terugloop van kinderen.

Sowieso gaat het niet per komend schooljaar in, maar het schooljaar daarop, en zal het gefaseerd, voor zover dat kan, ingevoerd worden. Dat wil zeggen dat ze niet gelijk de leerlingen gaan mengen en de leerkracht. Het blijft nog even vertrouwd. Maar toch.

Veel vragen dus.
Vanavond is er een ouder avond, waarin de overige ouders, van beide scholen geloof ik, worden ingelicht. Ben benieuwd hoe zij gaan reageren. En of er opstand komt. Misschien wel een comite.
Ik ben ook benieuwd naar de andere school. Hoe de ouders daar gaan reageren.

[ Bericht 0% gewijzigd door vrouwtje op 02-06-2014 18:51:36 ]
  maandag 2 juni 2014 @ 18:49:36 #54
37295 Luigi
mario pls
pi_140640033
Ik zou daar dus ook ernstig moeite mee hebben. De keuze voor een openbare school is bewust geweest, ik zit niet op beïnvloeding op jonge leeftijd te wachten op dat vlak.

Lastig wel want wat begin je er tegen nu? :{.
pi_140640150
quote:
0s.gif Op maandag 2 juni 2014 18:49 schreef Luigi het volgende:
Ik zou daar dus ook ernstig moeite mee hebben. De keuze voor een openbare school is bewust geweest, ik zit niet op beïnvloeding op jonge leeftijd te wachten op dat vlak.

Lastig wel want wat begin je er tegen nu? :{.
Ik hoop eigenlijk op opstand. Het is nl nog niet goedgekeurd door de MR(-en van de 2 scholen).
Voor de andere school verandert er ook niets, behalve dan dat zij naar 'ons' gebouw verhuizen. Onze school moet schikken.
En de algemeen directeur zei het niet met zoveel woorden, maar we mogen school B dankbaar zijn, dat ze ons willen opnemen, want anders bestond onze school over 2 jaar dus helemaal niet meer.
  maandag 2 juni 2014 @ 18:54:03 #56
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_140640175
Hoeveel jaar moet je kind (of je kinderen) nog op deze school? Als het nog maar een kwestie van een jaartje was zou ik er wel overheen komen, geloof ik. Als mijn kind echt nog jaren op die school moet zijn, zou ik er toch problemen mee hebben.

Toevallig zit ik in de MR van een school waar hetzelfde speelt. Zij moeten ook fuseren omdat ze anders geen bestaansrecht meer hebben. Ik zit als enige ouder in de MR en de oudergeleding van de MR moet schriftelijk toestemming geven voor het wijzigen van de grondslag. Andere ouders zijn niet geinteresseerd en krijg ik niet betrokken en ik heb dus in mijn eentje tot die toestemming besloten. Het was dat of einde school. Die verantwoordelijkheid voelt behoorlijk zwaar kan ik zeggen, hoewel ik er wel achter sta.
Zo'n bestuurlijke overname is een heel traject en de grondslagwijziging weegt heel zwaar. De gemeente moet positief advies geven en die kijkt ook met name of er nog wel genoeg keuzevrijheid is voor de ouders. Na een advies van de gemeente moet de minister van Onderwijs nog toestemming geven en ook daar kijken ze heel kritisch naar grondslagwijziging is mij verteld.

Maar het is een hele moeilijke keuze en je hebt als ouders en MR dus echt veel te vertellen op dit punt. Het enige probleem is dat het alternatief betekent dat je sowieso ook naar een andere school moet uitkijken.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_140640256
Mijn oudste zit nu in groep 3. Volgend jaar blijft het nog zoals nu. Dus ze gaat naar groep 5 als de fusie gaat plaatsvinden. En dan zal het nog geleidelijk aan gebeuren. Maar ze zal het wel meekrijgen.
Mijn jongste zit in groep 1. Dussss. Daar zal de mengeling ook starten. De groepen 1/2 gaan ze volgens mij van meet af aan mengen.
pi_140640326
quote:
0s.gif Op maandag 2 juni 2014 18:54 schreef livelink het volgende:

Maar het is een hele moeilijke keuze en je hebt als ouders en MR dus echt veel te vertellen op dit punt. Het enige probleem is dat het alternatief betekent dat je sowieso ook naar een andere school moet uitkijken.
Dat gaat nu ook gebeuren. Ik schat toch zeker wel zo'n 50 ouders? Maar misschien zit ik er wel naast en slikt iedereen dit.

Mijn man was vanmiddag op het schoolplein, en schijnbaar zijn er toch al ouders op de hoogte (ik weet dat ik niet mijn mond voorbij gepraat heb). En daar waren de meningen verdeeld. De een gaat voor het gemak en houdt haar kinderen daar op school, de ander ging uitkijken naar een andere school.

Het is de grondslag indd waar het wringt. Als het een willekeurige andere school binnen het bestuur was, dan had waarschijnlijk niks uitgemaakt.
pi_140640366
Oh, ik doe dit even onder een ander account, ben wel een bekende (denk ik ;) ) hier.
  maandag 2 juni 2014 @ 19:01:22 #60
35189 Troel
scherp en bot
pi_140640408
Tja, hier gaat de kak dus ook naar de pc school, omdat die goede resultaten boekt. Helaas, ik had ze liever elders gehad en echt mensen op school gehad die voor het pc-gedeelte van de school kiezen.

Probeer dus eens te uit te zoeken hoe de ouders van school B erover denken ;) Dikke kans dat die ook niet blij zullen zijn :)
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  maandag 2 juni 2014 @ 19:06:01 #61
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_140640587
Voor de ouders van school B scheelt het enorm dat de grondslag niet wijzigt. Tuurlijk moet de MR daar ook instemmen met een bestuurlijke overname, maar de oudergeleding van de MR in school A is de enige die instemming mag en kan geven voor de grondslagwijziging voor school A.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_140641244
quote:
0s.gif Op maandag 2 juni 2014 19:06 schreef livelink het volgende:
Voor de ouders van school B scheelt het enorm dat de grondslag niet wijzigt. Tuurlijk moet de MR daar ook instemmen met een bestuurlijke overname, maar de oudergeleding van de MR in school A is de enige die instemming mag en kan geven voor de grondslagwijziging voor school A.
Dat klopt. En het is ooit beloofd, (kan even niet op het juiste woord komen) dat die school met die grondslag altijd binnen het bestuur bestaansrecht zal hebben. ofzoiets. Ik weet niet meer hoe de algemeen directeur het verwoordde, maar daar kwam het wel op neer.
  maandag 2 juni 2014 @ 19:28:31 #63
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_140641604
Dan mag je wel heel duidelijk op papier hebben hoe ze dat voor zich zien en hoe ze dat kunnen garanderen. Want bidden en het wekelijks bespreken van bijbelteksten gaat bij mij niet samen met het bestaansrecht voor het openbaar onderwijs in dezelfde klas.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
  † In Memoriam † maandag 2 juni 2014 @ 19:29:07 #64
7074 moussy
kuttekop
pi_140641639
quote:
0s.gif Op maandag 2 juni 2014 19:00 schreef vrouwtje het volgende:
Oh, ik doe dit even onder een ander account, ben wel een bekende (denk ik ;) ) hier.
nee, vertel eens :P
Je zou er haast een boek over schrijven!
  maandag 2 juni 2014 @ 19:29:36 #65
37295 Luigi
mario pls
pi_140641663
Misschien kunnen ze bidden richting het flying spaghetti monster. Da's een soort win win dan.
pi_140641759
quote:
0s.gif Op maandag 2 juni 2014 19:29 schreef Luigi het volgende:
Misschien kunnen ze bidden richting het flying spaghetti monster. Da's een soort win win dan.
Of ze geven de ander de gelegenheid om niet te bidden. En dat de ander het fatsoen opbrengt om dan wel stil in de klas te zitten.

Het vraagt natuurlijk ook heel wat van de leerkrachten van school A.
pi_140641789
quote:
0s.gif Op maandag 2 juni 2014 19:29 schreef moussy het volgende:

[..]

nee, vertel eens :P
Ik ben die ene user.
  maandag 2 juni 2014 @ 19:33:01 #68
37295 Luigi
mario pls
pi_140641814
quote:
0s.gif Op maandag 2 juni 2014 19:31 schreef vrouwtje het volgende:

[..]

Of ze geven de ander de gelegenheid om niet te bidden. En dat de ander het fatsoen opbrengt om dan wel stil in de klas te zitten.

Het vraagt natuurlijk ook heel wat van de leerkrachten van school A.
Ik snap ook nooit dat gelovigen dat bidden zo willen opleggen. Dat verliest zo toch al zijn waarde lijkt me? Maar misschien is het toch een soort bekeringsdrang ofzo.
pi_140641832
quote:
0s.gif Op maandag 2 juni 2014 19:28 schreef livelink het volgende:
Dan mag je wel heel duidelijk op papier hebben hoe ze dat voor zich zien en hoe ze dat kunnen garanderen. Want bidden en het wekelijks bespreken van bijbelteksten gaat bij mij niet samen met het bestaansrecht voor het openbaar onderwijs in dezelfde klas.
Ja, precies. Dat vond ik ook nog wel een te mooi om waar te zijn verhaal. Ik quote de notitite:
"Een zorgvuldig, geleidelijk organisch proces, waarbij groepen pas samen gaan als kinderen daar aan toe zijn. "
  maandag 2 juni 2014 @ 19:34:57 #70
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_140641899
Ik zou mijn kinderen nooit op een pc school willen hebben. En zou dus direct een andere school kiezen, als mijn kinderen door zo'n fusie gedwongen zouden worden om mee te bidden en dergelijke.
  † In Memoriam † maandag 2 juni 2014 @ 19:35:01 #71
7074 moussy
kuttekop
pi_140641900
quote:
0s.gif Op maandag 2 juni 2014 19:33 schreef vrouwtje het volgende:

[..]

Ja, precies. Dat vond ik ook nog wel een te mooi om waar te zijn verhaal. Ik quote de notitite:
"Een zorgvuldig, geleidelijk organisch proces, waarbij groepen pas samen gaan als kinderen daar aan toe zijn. "
nooit dus ;)

Ik vind dat ze het geloof op welke manier dan ook niet op mogen dringen, ook niet door een fusie. Dan gaan ze maar bijbelklasjes doen.
Je zou er haast een boek over schrijven!
  maandag 2 juni 2014 @ 19:41:11 #72
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_140642168
quote:
0s.gif Op maandag 2 juni 2014 19:29 schreef Luigi het volgende:
Misschien kunnen ze bidden richting het flying spaghetti monster. Da's een soort win win dan.
ik zou gewoon uit dwarsigheid mijn kind in piratenkleren met een vergiet op naar school sturen :@

En ik ging op zeker op zoek naar een andere school. Dat zij uit de goedheid van hun hart mijn kind bewust gaan indoctrineren. Nee dank.
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
  maandag 2 juni 2014 @ 19:41:54 #73
35189 Troel
scherp en bot
pi_140642186
Hier wordt op school overigens niemand gedwongen om mee te bidden? Wel wordt er verwacht dat je stil bent als anderen bidden.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_140642239
Bedankt Troel. Misschien valt het allemaal wel mee. Eerst maar eens met andere ouders praten.
Nouja, eerst maar eens om half negen naar de ouderavond (duivelsmiley)
  maandag 2 juni 2014 @ 19:43:38 #75
35189 Troel
scherp en bot
pi_140642264
quote:
0s.gif Op maandag 2 juni 2014 19:06 schreef livelink het volgende:
Voor de ouders van school B scheelt het enorm dat de grondslag niet wijzigt. Tuurlijk moet de MR daar ook instemmen met een bestuurlijke overname, maar de oudergeleding van de MR in school A is de enige die instemming mag en kan geven voor de grondslagwijziging voor school A.
De grondslag wijzigt niet. Maar uiteindelijk zal de MR en de ouderraad veranderen en zullen daar ook mensen in komen die oorspronkelijk vanuit school A komen. En dan is het de vraag of er uiteindelijk veel terug te vinden is van de grondslag ;)

Daarom: vraag ook eens wat zij ervan vinden :)
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')