abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 6 juni 2014 @ 13:50:20 #176
280727 Njosnavelin
tête folle
pi_140778382
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juni 2014 01:20 schreef Ramonia het volgende:
Zo, ik ben ook weer even wakker. Scriptie, essays etc. Deze taartjes van me gingen redelijk viral op Pinterest gisteren :) (oké, ik zat gewoon keihard te zweten voor m'n computer, zo excited was ik).

Gewoon simpel "rough puff" met wat appel erbovenop. Heb er wat vanille overheen gedaan (zo'n molentje uit 'n Duitse supermarkt) en geabricoteerd.

[ afbeelding ]
Wauw, dat ziet er lekker uit.
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
  vrijdag 6 juni 2014 @ 13:53:16 #177
221912 minilot
Nancy boy
pi_140778483
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juni 2014 01:20 schreef Ramonia het volgende:
Zo, ik ben ook weer even wakker. Scriptie, essays etc. Deze taartjes van me gingen redelijk viral op Pinterest gisteren :) (oké, ik zat gewoon keihard te zweten voor m'n computer, zo excited was ik).

Gewoon simpel "rough puff" met wat appel erbovenop. Heb er wat vanille overheen gedaan (zo'n molentje uit 'n Duitse supermarkt) en geabricoteerd.

[ afbeelding ]
Hongerigmakende foto, ziet er verschikkelijk lekker uit! :9

Maar: 'abricoteren' - zelf bedacht of is dat werkelijk een term voor ergens wat losgeroerde abrikozenjam overheen smeren? :D

-> Edit: laat maar, is inderdaad een bestaande term. Goh! :)

[ Bericht 3% gewijzigd door minilot op 06-06-2014 14:02:36 ]
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 6 juni 2014 @ 14:05:55 #178
221912 minilot
Nancy boy
pi_140778921
(Ik vind het een Johnny! :+ )

Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 6 juni 2014 @ 14:36:49 #179
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_140779894
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 juni 2014 13:42 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Het is zeker eetbaar en niet alleen dat het smaakt heerlijk. De gelei is gewoon van frambozen gemaakt, dus alleen natuurlijke kleurstof. Af en toe een klein beetje kleurstof lijkt me echt geen ramp. In fondant en marsepein voor cakedecoratie zitten toch ook kleurstoffen.
Oh ik vind kleurstoffen ook geen probleem hoor. Zelf maak ik namelijk ook taarten met blauwe, paarse, gifgroene etc. marsepein.
  vrijdag 6 juni 2014 @ 19:40:19 #180
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_140787538
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juni 2014 14:05 schreef minilot het volgende:
(Ik vind het een Johnny! :+ )

[ afbeelding ]
O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 6 juni 2014 @ 19:44:44 #181
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_140787679
Die cheesecake ziet er zo uit als wanneer een 14-jarige met een vriendin een taart gaat maken :P
Als je 'm strakker had opgemaakt en/of de blauwe kleurstof had weggelaten, had hij er echt lekkerder uit gezien. Ongeacht hoe heerlijk hij nu smaakt.
Of kleurstof niet weglaten maar er veel meer van gebruiken en de topping ook feller van kleur maken. Dan had het er ook mooier uit gezien denk ik
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 6 juni 2014 @ 19:48:37 #182
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_140787801
Heeft iemand toevallig nog een grrrrrruwelijk lekker recept voor Schwarzwälder Kirsch taart?
Ik vind dat zooo lekker en goede jeugdherinneringen aan :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_140788030
Nou ja, uiteindelijk gaat het toch om de smaak? Mijn taarten verdienen over het algemeen ook geen schoonheidsprijs, maar ze smaken er echt niet minder om.
  Moderator vrijdag 6 juni 2014 @ 20:31:17 #184
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_140789013
Er is een verschil tussen 'er niet zo geikt uitzien' en er uit zien of het radioactief is of onder de motorkap van je auto thuis hoort :P
Blauwe cola was ook heel vies, alleen omdat het de kleur van antivries had, terwijl de smaak niet anders was dan die van ice cola (transparante cola zeg maar).
Blauwe M&M's werken dan weer wel.

Overigens bestaat er ook een natuurlijke blauwe kleurstof die je in eten kunt verwerken, gemaakt van een algenextract.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_140801206
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juni 2014 13:25 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Gewat?

Maar ziet er wel erg lekker en simpel uit zeg. Zou misschien ook wel kunnen met een restje bladerdeeg (mini tartetatinnetjes?).
Met verwarmde abrikozenjam (wel zeven om de stukjes eruit te halen) besmeren :) @Minilot, je zou inderdaad denken dat het geen echt woord is! Ik heb het geleerd uit het boek van dhr. Holtkamp (De Banketbakker).

Kan zeker met een restje bladerdeeg. Worden ze wel wat hoger van, maar dat zal niemand schaden ;)
http://www.dutchiebaking.com
  zaterdag 7 juni 2014 @ 11:05:24 #186
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_140801978
Holtkamp O+

Er zitten er hier gelukkig genoeg van in de buurt, keuze zat O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_141129203
Voor vaderdag vandaag schwarzwalder kirschtorte gemaakt. O+



Jullie nog gebakken?
  zondag 15 juni 2014 @ 22:14:20 #188
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_141130023
quote:
14s.gif Op zondag 15 juni 2014 22:05 schreef Myraela het volgende:
Voor vaderdag vandaag schwarzwalder kirschtorte gemaakt. O+

[ afbeelding ]

Jullie nog gebakken?
Geen vaderdag hier, anders had die ook op het programma gestaan.

Lekker hoor!

Ik ga morgen een kokos taartje maken voor op werk, als hij lukt tenminste
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_141130836
Voor vader een brownie gebakken van 2 soorten chocolade. Geen foto helaas.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  † In Memoriam † zondag 15 juni 2014 @ 22:43:00 #190
37843 lady-wrb
kortaf
pi_141132019
quote:
14s.gif Op zondag 15 juni 2014 22:05 schreef Myraela het volgende:
Voor vaderdag vandaag schwarzwalder kirschtorte gemaakt. O+

[ afbeelding ]

Jullie nog gebakken?
wat een schoonheid :~
pi_141142636
Prachtig Myraela!

Ik heb gisteren brownies gebakken en ze zijn errug goed gelukt, al zeg ik het zelf. Op de foto niet helemaal goed te zien, maar ze zijn zo lekker kleffig van binnen.

pi_141144508
quote:
14s.gif Op zondag 15 juni 2014 22:05 schreef Myraela het volgende:
Voor vaderdag vandaag schwarzwalder kirschtorte gemaakt. O+

[ afbeelding ]

Jullie nog gebakken?
Hij ziet er prachtig uit! O+ En ik hang bijna tegen het scherm van trek :9~
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_141147799
YUM die Schwarzwalder :)
http://www.dutchiebaking.com
pi_141174371
Lekker die Schwarzwälder Kirsch en de Brownies zijn er ook fantastisch uit.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_141206113
Heeft iemand hier al eens geprobeerd om een red velvet cake oranje te kleuren? Zo ja, is dat gelukt? Met welk recept?
Een vriendin van me gaat trouwen, alle dames gaan de avond van tevoren bij haar slapen en ik ben in charge of de versnaperingen. Nu dacht ik aan zo'n barbietaart van orange velvet cake, en dan met witte fondant of marsepein of wat dan ook bekleden. Dat verwacht ze nooit.
pi_141207196
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 juni 2014 17:25 schreef j0k3 het volgende:
Heeft iemand hier al eens geprobeerd om een red velvet cake oranje te kleuren? Zo ja, is dat gelukt? Met welk recept?
Een vriendin van me gaat trouwen, alle dames gaan de avond van tevoren bij haar slapen en ik ben in charge of de versnaperingen. Nu dacht ik aan zo'n barbietaart van orange velvet cake, en dan met witte fondant of marsepein of wat dan ook bekleden. Dat verwacht ze nooit.
gewoon oranje kleurstof gebruiken ipv rood. Moet lukken :)
pi_141207483
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 juni 2014 17:25 schreef j0k3 het volgende:
Heeft iemand hier al eens geprobeerd om een red velvet cake oranje te kleuren? Zo ja, is dat gelukt? Met welk recept?
Een vriendin van me gaat trouwen, alle dames gaan de avond van tevoren bij haar slapen en ik ben in charge of de versnaperingen. Nu dacht ik aan zo'n barbietaart van orange velvet cake, en dan met witte fondant of marsepein of wat dan ook bekleden. Dat verwacht ze nooit.
Ik denk eigenlijk dat je daar geen mooie oranje kleur mee krijgt. Waarom geen normale cake oranje kleuren als je graag oranje wilt?
pi_141207637
quote:
14s.gif Op dinsdag 17 juni 2014 18:01 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik denk eigenlijk dat je daar geen mooie oranje kleur mee krijgt. Waarom geen normale cake oranje kleuren als je graag oranje wilt?
omdat ik weet dat ze van red velvet houdt :)

Morgen anders maar even uitproberen met wat verschillende verhoudingen gele/rode kleurstof... Nederland speelt, kan ik dat mooi als excuus gebruiken.
pi_141214871
Ik ben het gaan proberen :P staan nu in de oven. Volgens mijn vriend was het tot nu toe meer bruin.. Maar ik heb nog hoop :)
  Moderator dinsdag 17 juni 2014 @ 20:13:14 #200
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_141215289
Gewoon waar rood staat vervangen voor oranje?
Natuurlijk wel paprika-extract gebruiken hè ;)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')