Jeej thanksquote:Op donderdag 29 mei 2014 15:08 schreef Bortecinem het volgende:
'Mijn' recept is in het NL. Een Bosnisch/Servisch/Kroaat meisje (daarom dat ik gewoon 'Yugo' zeg ) had het voor mij vertaald. En İk heb het gevonden trouwens, maar kan op de een of andere manier niet copy pasten op mijn tel. Ik post het vanavond wel wanneer ik thuis ben.
Precies zoals ik het heb gekregen:quote:
Resultaat (niet mijn foto)quote:Je hebt nodig:
Voor het biscuit:
-6 eieren
-el heet water
-150 gr poedersuiker
-60 gr bloem
-50 gr gemalen walnoten
-1 zakje van. suiker
voor de cremevulling:
-400 ml melk
-1 vanille pudding
-200 gr boter/margarine
-2 a 3 bananen
-3 el. hagelslag
decoratie:
-slagroom
-3 el gemalen walnoten
1. Het eigeel opkloppen met 75 gr poedersuiker. Heet water toevoegen en mixen tot het dik wordt.
Eiwit stijf kloppen en de overige 75 gr poedersuiker en van. suiker toevoegen.
2. In het mengsel met het eigeel de bloem en gemalen walnoten toevoegen. Langzaamaan het eiwit toevoegen. Het mengsel gelijkmatig verdelen over een grote bakplaat en op 180 graden ong 15-20 minuten laten bakken.
3. Op een schone theedoek doe je een beetje suiker en hier doe je gelijk het biscuit op als die uit de oven komt, vervolgens rol je het strak op en laat je het zo afkoelen.
4. Voor de vulling kook je 1 pudding in 400 ml melk. Deze laat je vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.
5. Als alles is afgekoeld, klop je de boter en de poedersuiker op. Hierbij doe je gelijkmatig de pudding en de hagelslag en je mixt het geheel nog een aantal minuten. Daarna zet je het 30 min in de koelkast.
6. Na die 30 min rol je het biscuit weer uit, je verdeelt daar gelijkmatig de cremevulling overheen, op het uiteinde doe je de bananen en dan rol je alles op. Hierna kan je het decoreren met de slagroom.
Ik heb toen ik het maakte niet alle cremevulling erin gedaan, maar ook het geheel ermee bestreken, maar misschien dat jouw bakplaat groter is dus dat je wel alles erin kwijt kan:p
Hmmm, zien er lekker uit!quote:Op vrijdag 30 mei 2014 23:09 schreef Isegrim het volgende:
[ afbeelding ]
Triple chocolate chip cookies. Heb bij Makro de Callebaut callets ontdekt, iets meer dan 8 euro de kilo en erg goede chocola. Mijn vriend en ik verkopen tegenwoordig op kleine schaal brood & koekjes (zie ook broodbaktopic).
gelukkig maarquote:
Ehhhh.... dit is eetbaar?quote:Op vrijdag 6 juni 2014 07:09 schreef Tinuviel het volgende:
Geen echte gebak in de zin van in de oven gemaakt. Maar dit was heerlijk, no-bake cheesecake:
[ afbeelding ]
Taartje volgens de door jouw gestuurde link Bleie (alleen het cheesegedeelte heb ik aangepast). Mijn bodem bestaat uit vanillewafels, klein beetje suiker, boter en kleurstof. Ik heb minder kleurstof gebruikt dan in het origineel en in dat recept gebruiken ze ook nog blauwe suiker, dus vandaar dat het daar veel donkerder is geworden.quote:
Gewat?quote:
Het is zeker eetbaar en niet alleen dat het smaakt heerlijk. De gelei is gewoon van frambozen gemaakt, dus alleen natuurlijke kleurstof. Af en toe een klein beetje kleurstof lijkt me echt geen ramp. In fondant en marsepein voor cakedecoratie zitten toch ook kleurstoffen.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |