Ja, uiteraard constant roeren maar toch kreeg de garde zo aankoekende suiker aan de randen mee. Zelfs met gecondenseerde melk los aan de kook brengen resulteerde in hetzelfde. Drie uur lang onder water houden durfde ik niet aan want te kleine pan dus dan blijf je maar water toevoegen om een ontploffende caramel spree te voorkomen.quote:Op zaterdag 24 mei 2014 10:34 schreef Myraela het volgende:
Oh echt? Wel constant lopen roeren? Heb ik hier echt helemaal geen last van gehad. Pan na gebruik direct onder de hete kraan gezet en het was er zo af.
http://www.thuisafgehaald.nl ?quote:Op zaterdag 24 mei 2014 10:07 schreef Myraela het volgende:
Weggegooid. Had niemand om het aan te geven.
Vond ik het te weinig voor. En het was 's nachts. Wilde gewoon niet dat we de andere helft vandaag ook nog eens op zouden eten. Dan gaat alles bij mij gewoon impulsief de prullenbak in.quote:
ik ook daar wil ik alles over weten!quote:Op dinsdag 27 mei 2014 22:48 schreef Diconnected het volgende:
Ik ga morgen donuts maken, ben benieuwd
Zoveel lyrische verhalen over gelezen dus ook eens gemaakt met zo'n blikje. Het zag er verrukkelijk uit, maar de smaak viel me ook tegen.quote:Op zaterdag 24 mei 2014 10:41 schreef djkoelkast het volgende:
Ik vind de smaak van gecondenseerde melk echt zo vies en dat gaat aan je fudge zitten als je het gebruikt. Smaakt naar koffiemelk.
Ik heb ook wel eens caramel gemaakt door zo'n blikje gezoete gecondenseerde melk 3 uur te laten koken, ook daar zat een hele sterke koffiemelkbijsmaak aan.
Da's juist ongelooflijk lekker, heet ook wel dulche de leche of doce de leite in Zuid-Amerika.quote:Op zaterdag 24 mei 2014 10:41 schreef djkoelkast het volgende:
Ik vind de smaak van gecondenseerde melk echt zo vies en dat gaat aan je fudge zitten als je het gebruikt. Smaakt naar koffiemelk.
Ik heb ook wel eens caramel gemaakt door zo'n blikje gezoete gecondenseerde melk 3 uur te laten koken, ook daar zat een hele sterke koffiemelkbijsmaak aan.
Ik vond het echt zo vies en mijn vriendin ook. Caramel was top, maar die koffiemelkbijsmaak was niet te harden. Heb het na 1 hapje weggegooid.quote:Op dinsdag 27 mei 2014 22:53 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Da's juist ongelooflijk lekker, heet ook wel dulche de leche of doce de leite in Zuid-Amerika.
Smaken verschillen. Als je naar Brazilië of een ander zuid-amerikaans land gaat kom je er niet om heen, het is overal.quote:Op woensdag 28 mei 2014 00:16 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik vond het echt zo vies en mijn vriendin ook. Caramel was top, maar die koffiemelkbijsmaak was niet te harden. Heb het na 1 hapje weggegooid.
Dat is zo'n dooddoener. Natuurlijk verschillen smaken, maar hoe je het wendt of keert: als je zo'n blikje gecondenseerde melk 3 uur kookt zit er een koffiemelkbijsmaak aan en dat komt door het condenseren.quote:Op woensdag 28 mei 2014 00:17 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Smaken verschillen. Als je naar Brazilië of een ander zuid-amerikaans land gaat kom je er niet om heen, het is overal.
Producten van gecondenseerde melk worden in allerlei keukens gebruikt, ik zie het probleem niet zo. Dat jij dat dan toevallig niet lust, ok. Ik vind koffiemelk in mijn koffie bijvoorbeeld ook helemaal prima (al drink ik meestal zwart).quote:Op woensdag 28 mei 2014 00:18 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat is zo'n dooddoener. Natuurlijk verschillen smaken, maar hoe je het wendt of keert: als je zo'n blikje gecondenseerde melk 3 uur kookt zit er een koffiemelkbijsmaak aan en dat komt door het condenseren.
Ik vind het ook smerig als ik ergens cappuccino bestel en het is met houdbare melk gemaakt, dan zit er een kooksmaak aan en dat proef je ook. Er zijn ook mensen die houdbare melk lekker vinden, prima, maar je proeft het altijd.
Ik zeg daar toch ook niks van. Jij begint met smaken verschillen.quote:Op woensdag 28 mei 2014 00:29 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Producten van gecondenseerde melk worden in allerlei keukens gebruikt, ik zie het probleem niet zo. Dat jij dat dan toevallig niet lust, ok. Ik vind koffiemelk in mijn koffie bijvoorbeeld ook helemaal prima (al drink ik meestal zwart).
Ja maar die smaak is gewoon het hele punt van dit product (doce de leite/dulche de leche). Het is een kleffig, extreem zoet goedje met een koffiemelksmaak. What you see is what you get.quote:Op woensdag 28 mei 2014 00:34 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik zeg daar toch ook niks van. Jij begint met smaken verschillen.
Dat is net als dat iemand een scheet laat, een ander zegt "er heeft iemand een scheet gelaten, bah!" en dat jij roept "smaken verschillen!"
Die scheet is gelaten en is te ruiken.
Gecondenseerde melk heeft een bijsmaak en die is te proeven.
De bekende fudgeblokjes hebben dan weer geen koffiemelksmaak. Misschien zo veel suiker er doorgetieft dat je het niet meer proeft.quote:Op woensdag 28 mei 2014 00:35 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ja maar die smaak is gewoon het hele punt van dit product (doce de leite/dulche de leche). Het is een kleffig, extreem zoet goedje met een koffiemelksmaak. What you see is what you get.
Volgens mij zit daar room in, geen gecondenseerde melk.quote:Op woensdag 28 mei 2014 00:41 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
De bekende fudgeblokjes hebben dan weer geen koffiemelksmaak. Misschien zo veel suiker er doorgetieft dat je het niet meer proeft.
Ik zie alleen tegenop de frituurlucht in m'n huis gelukkig kan de keukendeur open.quote:
dat kan hier nu even niet. de regen staat precies op die kantquote:Op woensdag 28 mei 2014 09:40 schreef Diconnected het volgende:
[..]
Ik zie alleen tegenop de frituurlucht in m'n huis gelukkig kan de keukendeur open.
Gelukkig is het bij mij overdekt, dus geen regen naar binnen. Tenzij het gaat stormen vanmiddagquote:Op woensdag 28 mei 2014 09:41 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
dat kan hier nu even niet. de regen staat precies op die kant
Ah, dan is dat de redenquote:Op woensdag 28 mei 2014 00:43 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Volgens mij zit daar room in, geen gecondenseerde melk.
Als je verse olie gebruikt (donuts bak je net als oliebollen het beste in arachideolie) dan ruik je dat echt niet hoor. Als ik met oud & nieuw oliebollen bak stinkt het huis ook niet.quote:Op woensdag 28 mei 2014 09:40 schreef Diconnected het volgende:
[..]
Ik zie alleen tegenop de frituurlucht in m'n huis gelukkig kan de keukendeur open.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |