Het was voor een tea party die middag. Op tijd iets anders maken ging niet meer lukken. Naar verwachting zou er meer dan genoeg ander eten zijn (en dat was ook zo), dus heb het maar gelaten voor wat het is en ben met lege handen en excuses die kant op gegaanquote:Op zondag 18 mei 2014 07:08 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Wat jammer van de soezen Hawaii-Tim. Moet je nu snel nog iets anders bakken of iets kopen? Of heb je de soezen gewoon zo gemaakt?
Duur vind ik wel mee vallen als je zelf maakt, maar ik vind het gewoon niet zo speciaal en de moeite niet waard daarom. En heb ze vaak genoeg geprobeerd, ook van bekende en dure winkels (o.a. Sprüngli in Zürich, Ladurée in Parijs en nog wat tentjes).quote:Op zondag 18 mei 2014 18:24 schreef sirdanilot het volgende:
Mwah, ze zijn 'cracked' (beslag te droog? te lang gedroogd aan de lucht? niet op de werkbank geslagen met de ovenschaal? geen idee) maar verder ziet het er niet al te slecht uit volgens mij. Naar wat ik op internet erover heb gelezen/gezien dan.
Ik ga er zelf niet aan beginnen, macarons. Ingrediënten te duur (amandelmeel), véééél te veel moeite, véél te veel kans op mislukt resultaat, lastig, en volgens mij is het niet dusdanig lekker dat al die dingen gerechtvaardigd worden.
Dank voor je tips en voor het kleine compliment. Die ga ik zeker in gedachten houden als ik het weer maak. Heb nu precies de aanwijzing op het pakket gevolgd. Ze kwamen zo cracked uit de oven. Wellicht was de temperatuur van de oven iets te hoog. Op mijn oven is 50 graden voor het rusten en de 150 graden voor het bakken lastig precies in te stellen.quote:Op zondag 18 mei 2014 18:24 schreef sirdanilot het volgende:
Mwah, ze zijn 'cracked' (beslag te droog? te lang gedroogd aan de lucht? niet op de werkbank geslagen met de ovenschaal? geen idee) maar verder ziet het er niet al te slecht uit volgens mij. Naar wat ik op internet erover heb gelezen/gezien dan.
Ik ga er zelf niet aan beginnen, macarons. Ingrediënten te duur (amandelmeel), véééél te veel moeite, véél te veel kans op mislukt resultaat, lastig, en volgens mij is het niet dusdanig lekker dat al die dingen gerechtvaardigd worden.
Dan moet ie geen gevulde koeken etenquote:Op zaterdag 17 mei 2014 11:25 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Kan ook zijn dat hij niet van amandelen houdt he
Deze:quote:Op dinsdag 20 mei 2014 10:37 schreef -Mellow- het volgende:
mooi hoor die macarons! Welk recept gebruik je?
Ik luste eerst wel amandelspijs, maar geen amandelen. En wel ketchup, maar geen echte tomaat. Die twee zijn verholpen, maar ik heb nog steeds dat ik chemische banaan heerlijk vind, maar niks moet hebben van echte banaanquote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |