abonnement Unibet Coolblue
  Moderator / KerstCrewQuizWinner zondag 18 mei 2014 @ 12:55:33 #76
39237 crew  H_T
2733
pi_140085585
quote:
1s.gif Op zondag 18 mei 2014 07:08 schreef Tinuviel het volgende:

[..]
Wat jammer van de soezen Hawaii-Tim. Moet je nu snel nog iets anders bakken of iets kopen? Of heb je de soezen gewoon zo gemaakt?
:N Het was voor een tea party die middag. Op tijd iets anders maken ging niet meer lukken. Naar verwachting zou er meer dan genoeg ander eten zijn (en dat was ook zo), dus heb het maar gelaten voor wat het is en ben met lege handen en excuses die kant op gegaan
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_140095240
Eerste keer macarons gemaakt, wel met een kant en klare mix:
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_140095330
Ik denk dat het niet helemaal is gelukt of wel? :T
  User die het meest klaagt 2022 zondag 18 mei 2014 @ 18:24:21 #79
414785 sirdanilot
pi_140096501
Mwah, ze zijn 'cracked' (beslag te droog? te lang gedroogd aan de lucht? niet op de werkbank geslagen met de ovenschaal? geen idee) maar verder ziet het er niet al te slecht uit volgens mij. Naar wat ik op internet erover heb gelezen/gezien dan.

Ik ga er zelf niet aan beginnen, macarons. Ingrediënten te duur (amandelmeel), véééél te veel moeite, véél te veel kans op mislukt resultaat, lastig, en volgens mij is het niet dusdanig lekker dat al die dingen gerechtvaardigd worden.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_140096612
Vind ze er best lekker uit zien!!
  zondag 18 mei 2014 @ 18:30:38 #81
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_140096720
Ik kan die dingen hrelaas niet meer zien zonder dit in mijn hoofd te horen en meestal mee te neuriën ook nog :')

Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 18 mei 2014 @ 18:34:11 #82
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_140096853
quote:
0s.gif Op zondag 18 mei 2014 18:24 schreef sirdanilot het volgende:
Mwah, ze zijn 'cracked' (beslag te droog? te lang gedroogd aan de lucht? niet op de werkbank geslagen met de ovenschaal? geen idee) maar verder ziet het er niet al te slecht uit volgens mij. Naar wat ik op internet erover heb gelezen/gezien dan.

Ik ga er zelf niet aan beginnen, macarons. Ingrediënten te duur (amandelmeel), véééél te veel moeite, véél te veel kans op mislukt resultaat, lastig, en volgens mij is het niet dusdanig lekker dat al die dingen gerechtvaardigd worden.
Duur vind ik wel mee vallen als je zelf maakt, maar ik vind het gewoon niet zo speciaal en de moeite niet waard daarom. En heb ze vaak genoeg geprobeerd, ook van bekende en dure winkels (o.a. Sprüngli in Zürich, Ladurée in Parijs en nog wat tentjes).
Het is gewoon nooit wat ik ervan verwacht. Doe mij maar lekker een ander gebakje of koekje ;)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_140099610
quote:
0s.gif Op zondag 18 mei 2014 18:24 schreef sirdanilot het volgende:
Mwah, ze zijn 'cracked' (beslag te droog? te lang gedroogd aan de lucht? niet op de werkbank geslagen met de ovenschaal? geen idee) maar verder ziet het er niet al te slecht uit volgens mij. Naar wat ik op internet erover heb gelezen/gezien dan.

Ik ga er zelf niet aan beginnen, macarons. Ingrediënten te duur (amandelmeel), véééél te veel moeite, véél te veel kans op mislukt resultaat, lastig, en volgens mij is het niet dusdanig lekker dat al die dingen gerechtvaardigd worden.
Dank voor je tips en voor het kleine compliment. Die ga ik zeker in gedachten houden als ik het weer maak. Heb nu precies de aanwijzing op het pakket gevolgd. Ze kwamen zo cracked uit de oven. Wellicht was de temperatuur van de oven iets te hoog. Op mijn oven is 50 graden voor het rusten en de 150 graden voor het bakken lastig precies in te stellen.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  † In Memoriam † zondag 18 mei 2014 @ 22:23:44 #84
37843 lady-wrb
kortaf
pi_140109909
nadat ik ze ooit een paar keer gemaakt heb, zeurt mijn zoon me gek om macarons :')
ik heb ze zowel met een kant en klaarpak als met gekocht amandelmeel gemaakt.
het is en blijft een behoorlijke klus en het resultaat is best lekker, maar of het het werk waard is, daar lopen de meningen van mijn zoon en mij uiteen :P

tinuviel, ik heb bij xenos van die macaronmatjes gekocht en die zijn best handig om de maten.
en met een spuitzak gaat het ook een stuk makkelijker
de hema heeft ook een tijd geleden een macaronset in het assortiment gehad. dat bestond uit een spuitzak met spuitmond, een papier met cirkels dat je onder je bakpapier kan leggen en en receptenboekje.
pi_140112260
Oefening baart kunst, Tinuviel. Macarons zijn moeilijk maar ook weer niet. Nooit een kant en klare mix geprobeerd maar na het lezen van alle blogposts van notsohumblepie over macarons en zelf een paar keer proberen moet het lukken. Ik weet het zeker.

Mijn eerste macaron maakte ik een paar jaar terug, vond ze toen meh. Mijn eerste macaron uit de winkel was ook een paar jaar terug, ook meh. Totdat ik macarons van Poptasi probeerde, die vond ik super lekker. Heb sindsdien een macaron obsessie ontwikkeld. Macarons kunnen ongelofelijk lekker zijn als ze goed zijn gemaakt.

Mijn laatste macaron creaties:



De 'koekjes' lukken redelijk, maar ben nog niet tevreden over de vulling. Dus dat is waar mijn focus momenteel ligt. :P
pi_140112318
Zien er fantastisch uit :)!
pi_140113364
quote:
0s.gif Op zondag 18 mei 2014 22:57 schreef Unites het volgende:
Zien er fantastisch uit :)!
Thanks! :)
pi_140119353
Lady dank voor de tip. Ik heb nu een spuitzak gebruikt, maar wel een opzetstuk met hele kleine opnening. Dat was geen aanrader. Volgende keer gebruik ik de grotere opening.

Bortecinem, die zien er lekker uit. Wat is de vulling daarin? De vulling die ik had (kant en klaar) was echt een ramp.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_140129250
Vulling was een Franse botercreme met mokka. Ik weet niet of het door de mokka kwam (kant en klare mokka aroma uit een potje), maar ik vond 'm niet zo lekker. De volgende keer ga ik experimenteren met ganach, confituur, dulce de leche en caramel. :9
  dinsdag 20 mei 2014 @ 10:37:56 #90
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_140161166
mooi hoor die macarons! Welk recept gebruik je?
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  † In Memoriam † dinsdag 20 mei 2014 @ 19:22:13 #91
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_140176797
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 mei 2014 11:25 schreef Hawaii_Tim het volgende:

[..]

Kan ook zijn dat hij niet van amandelen houdt he ;)
Dan moet ie geen gevulde koeken eten :P
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_140177027
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 10:37 schreef -Mellow- het volgende:
mooi hoor die macarons! Welk recept gebruik je?
Deze:

http://notsohumblepie.blo(...)ting-new-recipe.html
  Moderator / KerstCrewQuizWinner dinsdag 20 mei 2014 @ 19:27:20 #93
39237 crew  H_T
2733
pi_140177063
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 19:22 schreef Skaai het volgende:

[..]

Dan moet ie geen gevulde koeken eten :P
Ik luste eerst wel amandelspijs, maar geen amandelen. En wel ketchup, maar geen echte tomaat. Die twee zijn verholpen, maar ik heb nog steeds dat ik chemische banaan heerlijk vind, maar niks moet hebben van echte banaan
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_140217862
Ik ben weer druk aan het bakken na alle goede tips hier (biowinkels, toko's, heb ze zo ongeveer leeggekocht) :)
Ik heb eindelijk een beetje een normaal brood weten te bakken van rijstmeel, tapiocameel en maismeel:



Wel nog érg compact, dus volgende keer langer rijzen!
pi_140277541
Bleie mag ik het recept van je cheesecake uit het vorigetopic svp? Degene met de rode coulis bovenop.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_140277896
De cheesecake zelf was het recept voor New York cheesecake van Nigella Lawson (Goddelijke huisvrouw), maar daar kun je elk recept voor gebruiken. Er is een cheesecaketopic met een heerlijk recept (ik denk daar in de OP). Voor de topping had ik dit recept gebruikt: http://www.hungryhappenin(...)kes-topped-with.html - ik heb geloof ik 3 blaadjes gelatine gebruikt (hmm, eten jullie dat wel?). Hoeveelheid was prima voor een springvorm van 24 cm.
pi_140279192
Bleie gewone gelatine doen we idd niet. Dat product is ook wel kosher te verkrijgen, dan is het geen probleem en anders agar agar zal ook wel Werken denk ik.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_140305370
Weet niet precies waar ik dit moet posten. Want echt "bakken" is het niet. Maar het is zoet. En lekker. :D En supersimpel. Fudge maken. _O_ Al probeer ik het de volgende keer met poedersuiker, want nu zat er nog een korrel in van de suiker, terwijl het best lang heeft staan koken.



Heb de helft weggedaan. Want het is niet super gezond (lees fucking ongezond) en we konden er niet vanaf blijven. :')
  zaterdag 24 mei 2014 @ 09:45:02 #99
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_140305860
Als in weggegooid? :o Of weggegeven?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_140306187
Weggegooid. :@ Had niemand om het aan te geven.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')