Oom van mijn vriendin heeft het voor ons meegenomen uit Canadaquote:Op woensdag 2 juli 2014 21:20 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Ook te lui om zijn posts goed te lezen
[..]
Maple syrup is nu trouwens tijdelijk te koop bij Lidl
Ontgeurde kokosolie even invriezen (10-15 minuten) dan kun je dat perfect als vervanging gebruiken. Reuzel of ossewit is wel lekkerder, maar soit, het kan.quote:Op donderdag 3 juli 2014 23:16 schreef Ramonia het volgende:
Ik zat eens te kijken naar hot watercrust pastry voor wat kleine pies, maar nu wordt in zo ongeveer alle recepten niervet gebruikt. Heeft iemand ervaring met het vervangen van niervet door roomboter in dat soort deeg? Voor "vegetarian suet" hoef je hier in FRL niet aan te kloppen, het zal vast te krijgen zijn in expatwinkels maar die zijn hier helaas niet
Oeh dat klinkt top! Maareh, waarom invriezen? Want het moet toch aan de kook gebracht worden? In mincemeat zou dat invriezen denk ik wel goed werken trouwens!quote:Op donderdag 3 juli 2014 23:20 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ontgeurde kokosolie even invriezen (10-15 minuten) dan kun je dat perfect als vervanging gebruiken. Reuzel of ossewit is wel lekkerder, maar soit, het kan.
Ik gebruik het zo altijd in mijn rough puff: boter + kokosolie even invriezen en dan raspen. Naar recept van Mary Berry, alleen dan dus kokosolie bij gebrek aan reuzel.
Inmiddels heb ik ook biologische reuzel gevonden
Ik ken je recept niet, maar als daar al het deeg + vet bij elkaar gekookt wordt is dat niet nodig. Als je flakey deeg wil dan heb je echt 'brokjes' vet nodig en dan is invriezen heel handig. Niet stijfbevroren, maar eventjes wat harder laten worden.quote:Op donderdag 3 juli 2014 23:21 schreef Ramonia het volgende:
[..]
Oeh dat klinkt top! Maareh, waarom invriezen? Want het moet toch aan de kook gebracht worden? In mincemeat zou dat invriezen denk ik wel goed werken trouwens!
Mja, vegetariër Thanks tho!quote:Op donderdag 3 juli 2014 23:22 schreef Molo het volgende:
Ik zag vanmiddag bij een AH in Rotterdam een Pools schap staan met allemaal borsjt spullen, augurken, mierikswortel enzo, maar ook reuzel. Helemaal niet duur ook.
Wellicht dat eens proberen?
Melk + water + vetstof laten koken, daar dan bloem + zout aan toevoegen. Defying all rules of pastry!quote:Op donderdag 3 juli 2014 23:23 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik ken je recept niet, maar als daar al het deeg + vet bij elkaar gekookt wordt is dat niet nodig. Als je flakey deeg wil dan heb je echt 'brokjes' vet nodig en dan is invriezen heel handig. Niet stijfbevroren, maar eventjes wat harder laten worden.
Dan kun je eigenlijk alle witte vetten (reuzel, ossewit) wel vervangen voor kokosolie of palmolie, wel de ontgeurde variant, want anders smaakt alles naar kokos en da's niet altijd wat je wil.quote:
Dan hoef je natuurlijk ook niet in te vriezen Gewoon 1 op 1 vervangen.quote:Op donderdag 3 juli 2014 23:25 schreef Ramonia het volgende:
[..]
Melk + water + vetstof laten koken, daar dan bloem + zout aan toevoegen. Defying all rules of pastry!
Ik doe inderdaad voor al mn flaky pastry de boter eventjes in de vriezer! Vooral met de opkomende temperaturen..Heb ooit eens croissantjes staan maken in 28c (nooit, maar dan ook nooit weer!).
Ja dan is dat niet echt een ideequote:
I'll keep ya posted! ^^quote:Op donderdag 3 juli 2014 23:31 schreef Molo het volgende:
[..]
Ja dan is dat niet echt een idee
Ben benieuwd hoe het smaakt met kokosolie
Heel neutraal van smaak, kun je overal wel in gebruiken. Ook een boterveranger, alleen vind ik boter veel te lekkerquote:Op donderdag 3 juli 2014 23:31 schreef Molo het volgende:
[..]
Ja dan is dat niet echt een idee
Ben benieuwd hoe het smaakt met kokosolie
quote:
Ik gebruik zowel ontgeurde als gewone regelmatig, maar nog nooit in een bakrecept gebruikt zoals deze.quote:Op donderdag 3 juli 2014 23:35 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Heel neutraal van smaak, kun je overal wel in gebruiken. Ook een boterveranger, alleen vind ik boter veel te lekker
Ik heb ze vandaag ook willen maken, alleen dan in een grote hoeveelheid (4 x het recept) voor de verkoop. Nou mislukt er dus echt nooit iets bij mij, maar volgens mij is het totaal mislukt. Ziet er niet uit in elk geval. En dat is dus o.a. 800g Callebaut-chocola. Vraag me af of ik ergens een fout heb gemaakt met hoeveelheden ofzo. Het ruikt wel heerlijk dus we kunnen het altijd nog zelf opeten.quote:Op donderdag 3 juli 2014 23:37 schreef Molo het volgende:
[..]
As we speak brownie receptjes zitten bekijken en ik ga toch voor die van Laura Vitale, fudgy brownies.
Al eerder gemaakt met walnoten erdoor, gruwelijk lekker
http://www.laurainthekitchen.com/recipes/fudgy-brownies/
Nu even snel maken, dan kan ik ze morgenochtend meenemen op weekendje weg
Uh oh.. wat is er gebeurd?quote:Op vrijdag 4 juli 2014 21:49 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik heb ze vandaag ook willen maken, alleen dan in een grote hoeveelheid (4 x het recept) voor de verkoop. Nou mislukt er dus echt nooit iets bij mij, maar volgens mij is het totaal mislukt. Ziet er niet uit in elk geval. En dat is dus o.a. 800g Callebaut-chocola. Vraag me af of ik ergens een fout heb gemaakt met hoeveelheden ofzo. Het ruikt wel heerlijk dus we kunnen het altijd nog zelf opeten.
Er zitten echt veel te grote scheuren in, hij is aan de randen half over de vorm heen gekropen, de structuur lijkt raar en hij is té donker aan de bovenkant. Maar ik laat 'm even afkoelen en kijk hoe hij dan is. De smaak is namelijk uitstekend, misschien kan ik er kleine blokjes van maken ofzo. Of desnoods een soort brokken o.i.d.quote:
Hmmz overdosering bakpoeder? Of misschien verkeerde temperatuur oven :\quote:Op vrijdag 4 juli 2014 22:04 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Er zitten echt veel te grote scheuren in, hij is aan de randen half over de vorm heen gekropen, de structuur lijkt raar en hij is té donker aan de bovenkant. Maar ik laat 'm even afkoelen en kijk hoe hij dan is. De smaak is namelijk uitstekend, misschien kan ik er kleine blokjes van maken ofzo. Of desnoods een soort brokken o.i.d.
Ik heb er alle vertrouwen in! (wel ff piccies or it didn't happen hč? ). En nu houd ik op met posten want anders moet ik straks een nieuw topic maken en daar heb ik geen verstand vanquote:Op vrijdag 4 juli 2014 22:12 schreef Isegrim het volgende:
Er zit helegaar geen bakpoeder in...
We maken er wel wat van.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |