abonnement Unibet Coolblue
  Moderator woensdag 2 juli 2014 @ 23:01:03 #276
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_141835159
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 21:20 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Ook te lui om zijn posts goed te lezen :D

[..]

Maple syrup is nu trouwens tijdelijk te koop bij Lidl *O*
Oom van mijn vriendin heeft het voor ons meegenomen uit Canada :D
Nog geen ervaring met wat ze hier verkopen, want ik gebruikte meestal honing hiervoor, maar maple/ahorn is toch geschikter.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_141871949
Ik zat eens te kijken naar hot watercrust pastry voor wat kleine pies, maar nu wordt in zo ongeveer alle recepten niervet gebruikt. Heeft iemand ervaring met het vervangen van niervet door roomboter in dat soort deeg? Voor "vegetarian suet" hoef je hier in FRL niet aan te kloppen, het zal vast te krijgen zijn in expatwinkels maar die zijn hier helaas niet :(
http://www.dutchiebaking.com
  Moderator donderdag 3 juli 2014 @ 23:20:22 #278
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_141872103
quote:
0s.gif Op donderdag 3 juli 2014 23:16 schreef Ramonia het volgende:
Ik zat eens te kijken naar hot watercrust pastry voor wat kleine pies, maar nu wordt in zo ongeveer alle recepten niervet gebruikt. Heeft iemand ervaring met het vervangen van niervet door roomboter in dat soort deeg? Voor "vegetarian suet" hoef je hier in FRL niet aan te kloppen, het zal vast te krijgen zijn in expatwinkels maar die zijn hier helaas niet :(
Ontgeurde kokosolie even invriezen (10-15 minuten) dan kun je dat perfect als vervanging gebruiken. Reuzel of ossewit is wel lekkerder, maar soit, het kan.
Ik gebruik het zo altijd in mijn rough puff: boter + kokosolie even invriezen en dan raspen. Naar recept van Mary Berry, alleen dan dus kokosolie bij gebrek aan reuzel.
Inmiddels heb ik ook biologische reuzel gevonden :D
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_141872160
quote:
0s.gif Op donderdag 3 juli 2014 23:20 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ontgeurde kokosolie even invriezen (10-15 minuten) dan kun je dat perfect als vervanging gebruiken. Reuzel of ossewit is wel lekkerder, maar soit, het kan.
Ik gebruik het zo altijd in mijn rough puff: boter + kokosolie even invriezen en dan raspen. Naar recept van Mary Berry, alleen dan dus kokosolie bij gebrek aan reuzel.
Inmiddels heb ik ook biologische reuzel gevonden :D
Oeh dat klinkt top! Maareh, waarom invriezen? Want het moet toch aan de kook gebracht worden? In mincemeat zou dat invriezen denk ik wel goed werken trouwens!
http://www.dutchiebaking.com
  donderdag 3 juli 2014 @ 23:22:32 #280
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_141872187
Ik zag vanmiddag bij een AH in Rotterdam een Pools schap staan met allemaal borsjt spullen, augurken, mierikswortel enzo, maar ook reuzel. Helemaal niet duur ook.
Wellicht dat eens proberen?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Moderator donderdag 3 juli 2014 @ 23:23:27 #281
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_141872238
quote:
0s.gif Op donderdag 3 juli 2014 23:21 schreef Ramonia het volgende:

[..]

Oeh dat klinkt top! Maareh, waarom invriezen? Want het moet toch aan de kook gebracht worden? In mincemeat zou dat invriezen denk ik wel goed werken trouwens!
Ik ken je recept niet, maar als daar al het deeg + vet bij elkaar gekookt wordt is dat niet nodig. Als je flakey deeg wil dan heb je echt 'brokjes' vet nodig en dan is invriezen heel handig. Niet stijfbevroren, maar eventjes wat harder laten worden.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_141872244
quote:
1s.gif Op donderdag 3 juli 2014 23:22 schreef Molo het volgende:
Ik zag vanmiddag bij een AH in Rotterdam een Pools schap staan met allemaal borsjt spullen, augurken, mierikswortel enzo, maar ook reuzel. Helemaal niet duur ook.
Wellicht dat eens proberen?
Mja, vegetariër :) Thanks tho!
http://www.dutchiebaking.com
pi_141872343
quote:
0s.gif Op donderdag 3 juli 2014 23:23 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ik ken je recept niet, maar als daar al het deeg + vet bij elkaar gekookt wordt is dat niet nodig. Als je flakey deeg wil dan heb je echt 'brokjes' vet nodig en dan is invriezen heel handig. Niet stijfbevroren, maar eventjes wat harder laten worden.
Melk + water + vetstof laten koken, daar dan bloem + zout aan toevoegen. Defying all rules of pastry!

Ik doe inderdaad voor al mn flaky pastry de boter eventjes in de vriezer! Vooral met de opkomende temperaturen..Heb ooit eens croissantjes staan maken in 28c (nooit, maar dan ook nooit weer!).
http://www.dutchiebaking.com
  Moderator donderdag 3 juli 2014 @ 23:26:12 #284
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_141872362
quote:
0s.gif Op donderdag 3 juli 2014 23:23 schreef Ramonia het volgende:

[..]

Mja, vegetariër :) Thanks tho!
Dan kun je eigenlijk alle witte vetten (reuzel, ossewit) wel vervangen voor kokosolie of palmolie, wel de ontgeurde variant, want anders smaakt alles naar kokos en da's niet altijd wat je wil.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator donderdag 3 juli 2014 @ 23:26:43 #285
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_141872395
quote:
0s.gif Op donderdag 3 juli 2014 23:25 schreef Ramonia het volgende:

[..]

Melk + water + vetstof laten koken, daar dan bloem + zout aan toevoegen. Defying all rules of pastry!

Ik doe inderdaad voor al mn flaky pastry de boter eventjes in de vriezer! Vooral met de opkomende temperaturen..Heb ooit eens croissantjes staan maken in 28c (nooit, maar dan ook nooit weer!).
Dan hoef je natuurlijk ook niet in te vriezen ;) Gewoon 1 op 1 vervangen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_141872474
Woop woop! Ik ga het met kokosolie proberen - veel dank!
http://www.dutchiebaking.com
  donderdag 3 juli 2014 @ 23:31:30 #287
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_141872570
quote:
0s.gif Op donderdag 3 juli 2014 23:23 schreef Ramonia het volgende:

[..]

Mja, vegetariër :) Thanks tho!
Ja dan is dat niet echt een idee :D

Ben benieuwd hoe het smaakt met kokosolie :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_141872666
quote:
1s.gif Op donderdag 3 juli 2014 23:31 schreef Molo het volgende:

[..]

Ja dan is dat niet echt een idee :D

Ben benieuwd hoe het smaakt met kokosolie :)
I'll keep ya posted! ^^
http://www.dutchiebaking.com
  Moderator donderdag 3 juli 2014 @ 23:35:57 #289
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_141872770
quote:
1s.gif Op donderdag 3 juli 2014 23:31 schreef Molo het volgende:

[..]

Ja dan is dat niet echt een idee :D

Ben benieuwd hoe het smaakt met kokosolie :)
Heel neutraal van smaak, kun je overal wel in gebruiken. Ook een boterveranger, alleen vind ik boter veel te lekker :9
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  donderdag 3 juli 2014 @ 23:37:52 #290
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_141872853
quote:
0s.gif Op donderdag 3 juli 2014 23:33 schreef Ramonia het volgende:

[..]

I'll keep ya posted! ^^
^O^

As we speak brownie receptjes zitten bekijken en ik ga toch voor die van Laura Vitale, fudgy brownies.
Al eerder gemaakt met walnoten erdoor, gruwelijk lekker :9~

http://www.laurainthekitchen.com/recipes/fudgy-brownies/

Nu even snel maken, dan kan ik ze morgenochtend meenemen op weekendje weg :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  donderdag 3 juli 2014 @ 23:39:23 #291
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_141872913
quote:
0s.gif Op donderdag 3 juli 2014 23:35 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Heel neutraal van smaak, kun je overal wel in gebruiken. Ook een boterveranger, alleen vind ik boter veel te lekker :9
Ik gebruik zowel ontgeurde als gewone regelmatig, maar nog nooit in een bakrecept gebruikt zoals deze.
Wel in curries, kokosgerechtjes, voor gebakken ei of vlees in te maken.

Ik vind boter overigens ook lekkerder, ben er echt gek op O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 4 juli 2014 @ 21:49:57 #292
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_141905392
quote:
1s.gif Op donderdag 3 juli 2014 23:37 schreef Molo het volgende:

[..]

^O^

As we speak brownie receptjes zitten bekijken en ik ga toch voor die van Laura Vitale, fudgy brownies.
Al eerder gemaakt met walnoten erdoor, gruwelijk lekker :9~

http://www.laurainthekitchen.com/recipes/fudgy-brownies/

Nu even snel maken, dan kan ik ze morgenochtend meenemen op weekendje weg :)
Ik heb ze vandaag ook willen maken, alleen dan in een grote hoeveelheid (4 x het recept) voor de verkoop. Nou mislukt er dus echt nooit iets bij mij, maar volgens mij is het totaal mislukt. Ziet er niet uit in elk geval. ;( En dat is dus o.a. 800g Callebaut-chocola. :'( Vraag me af of ik ergens een fout heb gemaakt met hoeveelheden ofzo. Het ruikt wel heerlijk dus we kunnen het altijd nog zelf opeten. :')
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_141905520
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 juli 2014 21:49 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ik heb ze vandaag ook willen maken, alleen dan in een grote hoeveelheid (4 x het recept) voor de verkoop. Nou mislukt er dus echt nooit iets bij mij, maar volgens mij is het totaal mislukt. Ziet er niet uit in elk geval. ;( En dat is dus o.a. 800g Callebaut-chocola. :'( Vraag me af of ik ergens een fout heb gemaakt met hoeveelheden ofzo. Het ruikt wel heerlijk dus we kunnen het altijd nog zelf opeten. :')
Uh oh.. wat is er gebeurd?
http://www.dutchiebaking.com
  vrijdag 4 juli 2014 @ 22:04:23 #294
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_141906299
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 juli 2014 21:52 schreef Ramonia het volgende:

[..]

Uh oh.. wat is er gebeurd?
Er zitten echt veel te grote scheuren in, hij is aan de randen half over de vorm heen gekropen, de structuur lijkt raar en hij is té donker aan de bovenkant. Maar ik laat 'm even afkoelen en kijk hoe hij dan is. De smaak is namelijk uitstekend, misschien kan ik er kleine blokjes van maken ofzo. Of desnoods een soort brokken o.i.d.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_141906718
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 juli 2014 22:04 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Er zitten echt veel te grote scheuren in, hij is aan de randen half over de vorm heen gekropen, de structuur lijkt raar en hij is té donker aan de bovenkant. Maar ik laat 'm even afkoelen en kijk hoe hij dan is. De smaak is namelijk uitstekend, misschien kan ik er kleine blokjes van maken ofzo. Of desnoods een soort brokken o.i.d.
Hmmz overdosering bakpoeder? Of misschien verkeerde temperatuur oven :\

Misschien een lekkere brownietaart, een cirkel uitsteken, frambozenmousse/caramel/fruit eroverheen (zie je ook die rare bovenkant niet meer :)
http://www.dutchiebaking.com
  vrijdag 4 juli 2014 @ 22:12:22 #296
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_141906916
Er zit helegaar geen bakpoeder in...

We maken er wel wat van. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_141907066
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 juli 2014 22:12 schreef Isegrim het volgende:
Er zit helegaar geen bakpoeder in...

We maken er wel wat van. :Y
Ik heb er alle vertrouwen in! (wel ff piccies or it didn't happen hč? :D). En nu houd ik op met posten want anders moet ik straks een nieuw topic maken en daar heb ik geen verstand van :')
http://www.dutchiebaking.com
  vrijdag 4 juli 2014 @ 22:15:09 #298
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_141907119
Ik ga echt geen foto's maken van dit gedrocht. :{w :') Slecht voor mijn reputatie. _O-
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 7 juli 2014 @ 15:19:18 #299
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_142006518
Oh das jammer zeg ;(

Ik heb ze nu een keer of 4 gemaakt en altijd gelukt eigenlijk, als de ingrediënten maar niet te warm zijn tijdens het mengen.

Was het uiteindelijk wel eetbaar?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 7 juli 2014 @ 19:04:28 #300
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_142014751
Ja, heerlijk! :D Ik heb 'm in repen gesneden, bovenzijde eraf gesneden, blokjes gemaakt. En ze uitgedeeld als Brownie Bits. :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')