Wat tof!quote:Op zondag 29 juni 2014 15:14 schreef djkoelkast het volgende:
Misschien niet helemaal in het baktopic thuishorend, maar wèl zelf gemaakt (gezouten, gekruid, gerookt) en zonder nitriet: bacon
[ afbeelding ]
Met dank aan Bramito voor de tips!
Hij is mooi!quote:Op zondag 29 juni 2014 15:14 schreef djkoelkast het volgende:
Misschien niet helemaal in het baktopic thuishorend, maar wèl zelf gemaakt (gezouten, gekruid, gerookt) en zonder nitriet: bacon
[ afbeelding ]
Met dank aan Bramito voor de tips!
Dankje Ik kreeg wel als commentaar van de juryleden dat ik ipv blikananas beter verse had kunnen gebruiken maarja, met die meringuebotercreme durfde ik dat niet aan (iets met enzymen, dan kan t allemaal gaan schiften). Bleek dat je ananas eventjes kunt koken of grillen Weer wat geleerd!quote:
Niks gezegd over die gebleekte en daarna geverfde kersen? Mooie verse dieprode kersen hadden toch niet misstaan.quote:Op woensdag 2 juli 2014 20:05 schreef Ramonia het volgende:
[..]
Dankje Ik kreeg wel als commentaar van de juryleden dat ik ipv blikananas beter verse had kunnen gebruiken maarja, met die meringuebotercreme durfde ik dat niet aan (iets met enzymen, dan kan t allemaal gaan schiften). Bleek dat je ananas eventjes kunt koken of grillen Weer wat geleerd!
Misschien heeft ze die wel zelf gekonfijt? Ik vind deze juist beter bij het thema passen.quote:Op woensdag 2 juli 2014 20:07 schreef djkoelkast het volgende:
Niks gezegd over die gebleekte en daarna geverfde kersen? Mooie verse dieprode kersen hadden toch niet misstaan.
Ik weet hoe ze gemaakt worden dus ik vind ze een beetje engquote:Op woensdag 2 juli 2014 20:10 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Misschien heeft ze die wel zelf gekonfijt? Ik vind deze juist beter bij het thema passen.
Keuringsdienst van waarde had er een aflevering over. Lijkt me zelfs godsonmogelijk om zelf te doen zodat ze doorzichtig worden.quote:Op woensdag 2 juli 2014 20:15 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik weet hoe ze gemaakt worden dus ik vind ze een beetje eng
Dat is ongeveer hetzelfde, een bepaald soort kers wordt in een chemisch bad geweekt om de kleur er uit te krijgen, daarna wordt er synthetische kleurstof aan toegevoegd (en suiker en conserveermiddelen etc.). In jouw geval ook een scheutje likeur.quote:Op woensdag 2 juli 2014 20:31 schreef Ramonia het volgende:
Haha nee daar werd niets over gezegd Dit waren maraschinokersen uit zo'n potje overigens, niet geglaceerde (mocht daar nog verwarring over ontstaan - ik heb de betreffende KvW aflevering verder niet gezien). Aangezien het een Piña Colada geïnspireerde taart was vond ik dat wel passen Verder ben ik enorm fan van verse kersen hoor!
Haha ik hou nu eenmaal van productvarianten die minder of niet bewerkt zijn, zo gebruik ik ongeraffineerde suikers, eieren van eigen kippen die biologisch gevoed krijgen, veel volkorenproducten en dan het liefst van alternatieve granen. Veel zelf maken, dus zelf basterdsuiker maken (rietsuiker + ingedikte bietenstroop voor donkere of rietsuiker + maplesyrup voor lichte) etc. en waar mogelijk biologisch.quote:Op woensdag 2 juli 2014 20:40 schreef Ramonia het volgende:
Thanks voor de info @djkoelkast Speciaal voor jou (nouja..) binnenkort iets met verse kersen!
Check eens de blog van 1 van mijn beste vriendinnen Zij is daar ook heel erg mee bezig. Tof trouwens, zelf basterdsuiker maken! Ik heb daar zelf echt geen tijd voor...quote:Op woensdag 2 juli 2014 20:47 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Haha ik hou nu eenmaal van productvarianten die minder of niet bewerkt zijn, zo gebruik ik ongeraffineerde suikers, eieren van eigen kippen die biologisch gevoed krijgen, veel volkorenproducten en dan het liefst van alternatieve granen. Veel zelf maken, dus zelf basterdsuiker maken (rietsuiker + ingedikte bietenstroop voor donkere of rietsuiker + maplesyrup voor lichte) etc. en waar mogelijk biologisch.
Het grootste verschil zit hem overigens in de smaak, het is allemaal echt heel erg veel lekkerder.
Geen tijd voor? Als je 100g basterdsuiker nodig hebt doe je 95g rietsuker + 5g maplesyrup in een bakje en je roert wat met een vork. Klaar. Kost je 20 seconden extra ten opzichte van een zak suiker waar ze geïnverteerde suiker (gewat?) in gooien. Ben ik er liever iets langer mee bezigquote:Op woensdag 2 juli 2014 20:50 schreef Ramonia het volgende:
[..]
Check eens de blog van 1 van mijn beste vriendinnen Zij is daar ook heel erg mee bezig. Tof trouwens, zelf basterdsuiker maken! Ik heb daar zelf echt geen tijd voor...
Ohhhh ik dacht dat het ingewikkelder zou zijn Ik ben gewoon te lui om te googlen, sorry Maar dat is voor donkerbruine basterdsuiker? Of lichte?quote:Op woensdag 2 juli 2014 20:52 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Geen tijd voor? Als je 100g basterdsuiker nodig hebt doe je 95g rietsuker + 5g maplesyrup in een bakje en je roert wat met een vork. Klaar. Kost je 20 seconden extra ten opzichte van een zak suiker waar ze geïnverteerde suiker (gewat?) in gooien. Ben ik er liever iets langer mee bezig
Die blog ga ik binnenkort eens helemaal bekijken, leuk!
Ook te lui om zijn posts goed te lezenquote:Op woensdag 2 juli 2014 20:54 schreef Ramonia het volgende:
Ohhhh ik dacht dat het ingewikkelder zou zijn Ik ben gewoon te lui om te googlen, sorry Maar dat is voor donkerbruine basterdsuiker? Of lichte?
Maple syrup is nu trouwens tijdelijk te koop bij Lidlquote:Op woensdag 2 juli 2014 20:47 schreef djkoelkast het volgende:
zelf basterdsuiker maken (rietsuiker + ingedikte bietenstroop voor donkere of rietsuiker + maplesyrup voor lichte)
Viel mee toch, dat eerste? Ik bedoelde dat ik te lui was om te googlen hoe ik zelf basterdsuiker moet maken!quote:Op woensdag 2 juli 2014 21:20 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Ook te lui om zijn posts goed te lezen
[..]
Maple syrup is nu trouwens tijdelijk te koop bij Lidl
Lichte basterdsuiker denk ik.quote:Op woensdag 2 juli 2014 21:20 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Ook te lui om zijn posts goed te lezen
[..]
Maple syrup is nu trouwens tijdelijk te koop bij Lidl
Ik woon in zo'n "kansenwijk", waar de wat duurdere/exotische dingen niet snel uitverkocht zijn. Ik kan hier ook altijd nog volkorenbrood halen vlak voor sluitingstijd, in de meeste andere winkels is dan alleen witbrood over.quote:Op woensdag 2 juli 2014 21:22 schreef Molo het volgende:
Lichte basterdsuiker denk ik.
En maple syrup is al uitverkocht op vrijwel alle plekken
Hahaha, briljant voordeel welquote:Op woensdag 2 juli 2014 21:36 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Ik woon in zo'n "kansenwijk", waar de wat duurdere/exotische dingen niet snel uitverkocht zijn. Ik kan hier ook altijd nog volkorenbrood halen vlak voor sluitingstijd, in de meeste andere winkels is dan alleen witbrood over.
Maple syrup hebben ze meestal ook wel bij natuurwinkels!quote:Op woensdag 2 juli 2014 21:22 schreef Molo het volgende:
[..]
Lichte basterdsuiker denk ik.
En maple syrup is al uitverkocht op vrijwel alle plekken
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |