abonnement bol.com Unibet Coolblue
  woensdag 13 augustus 2014 @ 21:46:59 #176
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_143393433
quote:
1s.gif Op woensdag 13 augustus 2014 14:34 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dat is wel wat wettelijk vastgelegd is. Ik vraag me alleen of het ook gebeurt, want er is toch wel een enorm kleurverschil tussen ons 100% volkorenbrood en het 'volkoren' uit de supermarkt... Ik ben echt benieuwd hoe dat kan.
Wellicht meer rijsmiddelen en brood verbeteraar spul waardoor het lichter lijkt?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 13 augustus 2014 @ 22:32:59 #177
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_143395535
quote:
1s.gif Op woensdag 13 augustus 2014 21:46 schreef Molo het volgende:

[..]

Wellicht meer rijsmiddelen en brood verbeteraar spul waardoor het lichter lijkt?
Dat zou best kunnen, want het is natuurlijk voor het grootste deel gebakken lucht. :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  woensdag 13 augustus 2014 @ 22:57:42 #178
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_143396656
quote:
0s.gif Op woensdag 13 augustus 2014 22:32 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dat zou best kunnen, want het is natuurlijk voor het grootste deel gebakken lucht. :D
Ik bedoelde kleur eigenlijk, maar luchtigheid ook natuurlijk ja :D

Vooral van die enige gaten erin waardoor je niks er normaal op kunt smeren :')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 15 augustus 2014 @ 07:46:35 #179
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_143437708
-Nevermind-

[ Bericht 92% gewijzigd door morgane op 15-08-2014 08:09:30 ]
pi_143566737
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 15:25 schreef minilot het volgende:

[..]

Ha, thanks! Ik heb er inmiddels ook wel meer over gelezen en het klinkt als een puik brood, zij het wel loodzwaar ja :) Wat at je erbij/op?

Enneh, verzoekje.. Je foto's zijn schitterend maar eerlijk is eerlijk: met een hete oven en een scherp mesje krijgt haast iedereen wel een mooie korst voor elkaar! ;)
Ik geloof absoluut dat jullie broden fantastisch zijn, maar ik zou af en toe toch ook graag een foto van het kruim willen zien. :@ :)
Volkoren spelt:





Morgen voor lunch een brood dat 75% volkoren tarwe is en 25% roggemeel. Die lijkt wat mooier opgebold dan deze, zal daar ook en foto van maken.
pi_143568013
Kennen jullie misschien goede broodbakworkshops/cursussen? Ik zoek iets wat in het weekend plaatsvindt en waar je verschillende (2-3) soorten deeg behandelt :s)
pi_143568169
Ik hoop stiekem dat LHO straks in zn nieuwe werkplek eens wat workshops kan geven :P
pi_143568302
http://uitdekeukenvanarde(...)us-brood-bakken.html

Geen persoonlijke ervaring, maar de recepten op haar site zijn erg goed.
pi_143568463
quote:
17s.gif Op maandag 18 augustus 2014 20:49 schreef douche-eendje het volgende:
Ik hoop stiekem dat LHO straks in zn nieuwe werkplek eens wat workshops kan geven :P
:D Dat is wel de bedoeling. Heb al eens een workshop gegeven op Rotterdamse Oogst (Farmers Market), aangegeven dat ik plek had voor 6 a 8 mensen. Ik was de enige workshop die vol zat, met 9 personen :D

Was erg leuk, enthousiaste mensen, mooie reacties. Workshop was vooral op het deeg gericht (want: Buiten, geen oven, en geen 27 uur de tijd), dus mensen thuis hun deeg laten rijzen en bakken. Foto's op laten sturen van resultaat; erg leuk om terug te zien :)
pi_143568822
quote:
2s.gif Op maandag 18 augustus 2014 20:56 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

:D Dat is wel de bedoeling. Heb al eens een workshop gegeven op Rotterdamse Oogst (Farmers Market), aangegeven dat ik plek had voor 6 a 8 mensen. Ik was de enige workshop die vol zat, met 9 personen :D

Was erg leuk, enthousiaste mensen, mooie reacties. Workshop was vooral op het deeg gericht (want: Buiten, geen oven, en geen 27 uur de tijd), dus mensen thuis hun deeg laten rijzen en bakken. Foto's op laten sturen van resultaat; erg leuk om terug te zien :)
Tof. Ik heb nog altijd een pot desem in de koelkast in ruststand staan en op zich heb ik alle ingrediënten in huis/of zo in huis te halen (molen in de buurt heeft echt prachtig meel&bloem), maar ik vind mijn brood niet altijd even mooi. Wellicht dat er wat truukjes zijn die ik nog niet ken of mijn kneedtechniek niet voldoende is, daarom wil ik stiekem wel eens de kunst afkijken :+

Ik woon niet bepaald om de hoek (Alkmaar), maar volg jullie andere topic met interesse en het zou leuk zijn om tzt eens zoiets te kunnen doen ^O^
pi_143581821
Ik woon in Nijmegen dus ook voor mij is dat wat ver weg maar het lijkt me wel erg leuk!
Bedankt voor de link ook. Helaas zit zij altijd meteen vol.
pi_144907149
Ik heb vandaag voor de eerste keer in m'n leven brood gebakken. Ik heb dit recept aangehouden en er zijn twee mooie broodjes uitgekomen (niet gebakken in een broodblik). Het brood is erg lekker maar je proeft duidelijk een zurige smaak en die van de gist. Ik weet niet of dit normaal is? Kan ik de volgende keer wat minder gist gebruiken in het uiteindelijke deeg en de boel wat langer laten rijzen, of smaakt het brood van dit recept gewoon zo?
TARDIS. † 22-7-2015 *22-1-2016
  zaterdag 4 oktober 2014 @ 13:13:52 #188
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145184191
Vlechtbrood rozemarijn-honing van vandaag voor en na het bakken. Erg goed gelukt.



Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_145185998
Mooi hoor
pi_145186020
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 oktober 2014 13:13 schreef Isegrim het volgende:
Vlechtbrood rozemarijn-honing van vandaag voor en na het bakken. Erg goed gelukt.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Heel mooi! :Y
Ook nog een crumbshot beschikbaar toevallig? *)
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 4 oktober 2014 @ 15:27:19 #191
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145187630
Zijn voor een klant. Maar er is uit dezelfde batch wel een gewoon witbrood dat we vanavond zelf opeten. Als ik het niet vergeet maak ik daar een crumbshot van. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_145190722
Prachtig!
  zaterdag 4 oktober 2014 @ 23:26:51 #193
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145201180
Disclaimer: telefoonfoto met veel te weinig licht. Maar hier is een crumbshot van een brood uit dezelfde batch:

Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 4 oktober 2014 @ 23:33:42 #194
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145201420
En ja, dit is echt 100% witbrood. :Y Wij gebruiken ongebleekte tarwebloem van Demeter en die is zo donker dat sommige mensen denken dat het bruinbrood is. :D

Wat ik echt wonderlijk vind, is dat die bloem (we bestellen dat nu per 25kg) bijna boterachtig ruikt als je je snufferd in de ton steekt. Een heerlijke, zoetige geur.

We gebruiken deze bloem omdat hij echt mooi bakt. Het biodynamische aspect zal ons eerlijk gezegd jeuken. Biologisch heeft wel onze voorkeur, maar biodynamisch is onzinnige hokuspokus. :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_145302501
Vandaag voor het eerst brood gebakken. Het was erg lekker van smaak, de structuur leek op een stokbrood, harde korst en een zachte/beetje vochtige binnenkant.
Wel zaten er weinig grote luchtgaatjes in het brood. Ik denk dat het komt doordat ik niet lang genoeg gekneed heb en te veel heb doorgeslagen.

Binnenkort nog een keertje oefenen, het smaakte wel echt heel lekker, dus dat was alvast gelukt. :)
  dinsdag 7 oktober 2014 @ 19:02:46 #196
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145303554
Het is al heel wat dat je eerste brood gewoon gelukt is. De eerste keer dat ik brood bakte, kon je er iemand de hersens mee inslaan. :')
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_145309754
Ik had zondag witte bolletjes gebakken voor bij de lunch. Waren heerlijk!

pi_145381690
Ik heb een gistdeeg van Maandag in de koelkast staan, zou dit nog steeds bruikbaar zijn?
Ruikt wat sterk, maar op zich niet zuur/verkeerd. Is natuurlijk al aardig doorgegist, weet niet of er uberhaupt nog leven in zit...
pi_145387323
Ik heb sinds kort weer een heule fijne oven dus ik wil ook weer eens een poging wagen. :D
Gebruiken jullie eigenlijk een ovensteen of niet? Ik heb er een maar is het aan te raden?
pi_145387434
Zeker aan te raden! Ik heb sinds kort juist geen fijne oven meer en mis m'n steen dus flink ;(
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')