Wellicht meer rijsmiddelen en brood verbeteraar spul waardoor het lichter lijkt?quote:Op woensdag 13 augustus 2014 14:34 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dat is wel wat wettelijk vastgelegd is. Ik vraag me alleen of het ook gebeurt, want er is toch wel een enorm kleurverschil tussen ons 100% volkorenbrood en het 'volkoren' uit de supermarkt... Ik ben echt benieuwd hoe dat kan.
Dat zou best kunnen, want het is natuurlijk voor het grootste deel gebakken lucht.quote:Op woensdag 13 augustus 2014 21:46 schreef Molo het volgende:
[..]
Wellicht meer rijsmiddelen en brood verbeteraar spul waardoor het lichter lijkt?
Ik bedoelde kleur eigenlijk, maar luchtigheid ook natuurlijk jaquote:Op woensdag 13 augustus 2014 22:32 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dat zou best kunnen, want het is natuurlijk voor het grootste deel gebakken lucht.
Volkoren spelt:quote:Op dinsdag 12 augustus 2014 15:25 schreef minilot het volgende:
[..]
Ha, thanks! Ik heb er inmiddels ook wel meer over gelezen en het klinkt als een puik brood, zij het wel loodzwaar ja Wat at je erbij/op?
Enneh, verzoekje.. Je foto's zijn schitterend maar eerlijk is eerlijk: met een hete oven en een scherp mesje krijgt haast iedereen wel een mooie korst voor elkaar!
Ik geloof absoluut dat jullie broden fantastisch zijn, maar ik zou af en toe toch ook graag een foto van het kruim willen zien.
Dat is wel de bedoeling. Heb al eens een workshop gegeven op Rotterdamse Oogst (Farmers Market), aangegeven dat ik plek had voor 6 a 8 mensen. Ik was de enige workshop die vol zat, met 9 personenquote:Op maandag 18 augustus 2014 20:49 schreef douche-eendje het volgende:
Ik hoop stiekem dat LHO straks in zn nieuwe werkplek eens wat workshops kan geven
Tof. Ik heb nog altijd een pot desem in de koelkast in ruststand staan en op zich heb ik alle ingrediënten in huis/of zo in huis te halen (molen in de buurt heeft echt prachtig meel&bloem), maar ik vind mijn brood niet altijd even mooi. Wellicht dat er wat truukjes zijn die ik nog niet ken of mijn kneedtechniek niet voldoende is, daarom wil ik stiekem wel eens de kunst afkijkenquote:Op maandag 18 augustus 2014 20:56 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Dat is wel de bedoeling. Heb al eens een workshop gegeven op Rotterdamse Oogst (Farmers Market), aangegeven dat ik plek had voor 6 a 8 mensen. Ik was de enige workshop die vol zat, met 9 personen
Was erg leuk, enthousiaste mensen, mooie reacties. Workshop was vooral op het deeg gericht (want: Buiten, geen oven, en geen 27 uur de tijd), dus mensen thuis hun deeg laten rijzen en bakken. Foto's op laten sturen van resultaat; erg leuk om terug te zien
Heel mooi!quote:Op zaterdag 4 oktober 2014 13:13 schreef Isegrim het volgende:
Vlechtbrood rozemarijn-honing van vandaag voor en na het bakken. Erg goed gelukt.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |