abonnement Unibet Coolblue
pi_141363226
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juni 2014 23:27 schreef Isegrim het volgende:
Het stoeremannenschort zat in de was. :P
:D
  zaterdag 21 juni 2014 @ 10:47:23 #102
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_141364675
Ik had voor afgelopen kerstmis voor zo'n cadeaudobbelspel met m'n schoonfamilie het volgende schort gekocht:

.

Uiteindelijk had m'n vriend hem gewonnen *O* Ik moet elke keer weer lachen als ik thuiskom en hij in dat schort staat te koken :D
  zaterdag 21 juni 2014 @ 16:37:09 #103
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_141373099






(Brood op de foto is voor het diner; witbrood van 4,5kg :D )

Wat een geweldige dag. *O* Twee uur voor tijd al het brood weg. :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 21 juni 2014 @ 16:41:53 #104
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_141373268
Wow wat tof!
En gezellig met Wild Vleesch op de foto zie ik :D

Ik was vandaag op de Midden Delfland dag, was ook super leuk. Anders was ik daarheen gekomen. Ziet er leuk uit!
En goed weer ook *O*
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_141373302
*O*

Geweldig. Wat fijn dat het leuk was, en ook nog eens alles verkocht!
pi_141373483
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 juni 2014 16:37 schreef Isegrim het volgende:

Wat een geweldige dag. *O* Twee uur voor tijd al het brood weg. :D
^O^
  zaterdag 21 juni 2014 @ 16:50:46 #107
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_141373534
Wild Vleesch had ribs gemaakt voor ons als lunch; goddelijk. :9

Die bakkerij, die komt er wel! :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 21 juni 2014 @ 20:09:28 #108
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_141380850
Tof Isegrim! :D

Sinds een tijdje bak ik brood met verschillende broodmixen in m'n broodbakmachine, maar ik loop tegen een paar dingen aan:
- Hoe kan ik voorkomen dat de sneetjes brood aan elkaar vriezen in de vriezer? Misschien nog verder af laten koelen voordat ik het brood invries?
- Hoe kom ik aan goede broodzakken?
- Ik ben het soms een beetje zat dat er zulke grote gaten in het brood zitten door de kneedarmen van de broodbakmachine. Ik zou dus ook graag eens brood willen bakken in de oven. Ik heb een broodvorm. Het lijkt me wel fijn om de deegfunctie van de broodbakmachine te gebruiken. Hoe pak ik dit aan?
-Ik zou ook graag eens (het liefst volkoren)brood helemaal zelf willen bakken. Hopelijk kan ik de ingrediënten goedkoop kopen bij de molen hier in de buurt. Iemand een goed recept voor deze broodbaknoob?
pi_141387046
Ik kan je alleen maar helpen met de deegfunctie. Ik laat de machine gewoon deeg maken (doe alles in de juiste volgorde in de machine en dan de deegfunctie) vervolgens in een broodvorm en ik kijk op internet even na hoe lang het in de oven moet op welke temperatuur als je het deeg handmatig gemaakt zou hebbe.

Wat ik ook regelmatig maak met de deegfunctie is een "borrelbrood". Hiervoor gebruik ik witbroodmix, en doe daar geperste knoflook, stukjes zongedroogde tomaat en diverse kruiden in. En ipv boter, olie van de tomaatjes. Hiervan deeg maken en als het klaar is op een ovenplaat uitspreiden en nog wat rozemarijn, grof zeezout en olijfolie erover en dat bakken als foccacia (temp en tijd). Heerlijk om te dippen in lekkere olijfolie.

Oh ja, en de plakjes brood vries ik per stuk in.
We have far more in common than that which devides us..
pi_141394310
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 juni 2014 20:09 schreef morgane het volgende:
Tof Isegrim! :D

Sinds een tijdje bak ik brood met verschillende broodmixen in m'n broodbakmachine, maar ik loop tegen een paar dingen aan:
- Hoe kan ik voorkomen dat de sneetjes brood aan elkaar vriezen in de vriezer? Misschien nog verder af laten koelen voordat ik het brood invries?
- Hoe kom ik aan goede broodzakken?
- Ik ben het soms een beetje zat dat er zulke grote gaten in het brood zitten door de kneedarmen van de broodbakmachine. Ik zou dus ook graag eens brood willen bakken in de oven. Ik heb een broodvorm. Het lijkt me wel fijn om de deegfunctie van de broodbakmachine te gebruiken. Hoe pak ik dit aan?
-Ik zou ook graag eens (het liefst volkoren)brood helemaal zelf willen bakken. Hopelijk kan ik de ingrediënten goedkoop kopen bij de molen hier in de buurt. Iemand een goed recept voor deze broodbaknoob?
Aan het uiteinde van je schouders zitten ook twee deegfuncties :Y
pi_141394348
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 juni 2014 16:42 schreef Bleie het volgende:
*O*

Geweldig. Wat fijn dat het leuk was, en ook nog eens alles verkocht!
Was erg gaaf ja, aan de ene kant jammer dat je veel mensen nee moet verkopen, aan de andere kant mooi dat het zo rap gaat.
pi_141400749
Ik had gisteren voor een barbecue met vrienden ook een zuurdesem gebakken, en zowaar weer eens een foto gemaakt van de binnenkant. Viel enorm in de smaak!

  maandag 23 juni 2014 @ 08:21:27 #113
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_141440071
quote:
2s.gif Op zondag 22 juni 2014 00:39 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Aan het uiteinde van je schouders zitten ook twee deegfuncties :Y
:D
pi_141440350
quote:
0s.gif Op maandag 23 juni 2014 08:21 schreef morgane het volgende:

[..]

:D
Ik begin altijd kort met de mixer, een minuut of drie tot alles gemengd is. Hand bloem er over, en dan met de hand verder kneden.
  maandag 23 juni 2014 @ 12:21:55 #115
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_141445375
Scheelt aardige plak vingers idd. Nouja als je het goed doet zijn je handen vrij schoon. Ik kan soms helaas niet kneden vanwege allergie aan mijn handen (soms). En dan doet alles pijn dus moet ik wel de mixer gebruiken. Of een no-knead brood :p .
  maandag 23 juni 2014 @ 12:58:28 #116
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_141446369
Latex handschoenen een optie eventueel?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_141447207
Ik haat met de hand kneden, doe alles met de mixer.
  maandag 23 juni 2014 @ 23:50:09 #118
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_141474973
Aan de handen kan ik er iig niet goed tegen...
Begint heel erg te zweten en soort van branden.

Maar geen probleem hoor 9/10 keer met de hand. Het komt een paar dagen per maand hooguit voor. Vooral afhankelijk van weer.

Welk brood zouden jullie maken met een 25% volkoren 1050 spelt?
Ander meel type 450. Vorige keer 1:1 geprobeerd maar een iets te zwaar brood. Werd sowieso houtskool want de oven ging richting de 300°C. :( . was van boven en binnen heel mooi. Maar van onder ge bbqeud
pi_141475508
Ik kneed nooit, ben lui en fan van no-knead bread. :) Heb nu een half mais/half wit no kneadbrood staan rijzen.
mag het weten
pi_141573683
Moet ook maar weer eens aan de slag. Tijd geleden dat ik heb gebakken. Ik mis Maximus :( :'(
Ja doei.
pi_141574244
Ik mis Maximus ook :(

Gebruiken jullie een KA voor het kneden van brooddeeg? Ik ben sinds kort in het bezit van een Kitchenaid maar ik ben een beetje teleurgesteld in de manier waarop het brood gekneed wordt. Vaak moet ik het met de hand nog nadoen want het deeg rolt zich alleen maar rondom de haak en de gluten lijken niet goed te worden opgebouwd. Zelfs na een kwartier kan ik er nauwelijks een vliesje van trekken.
pi_141574308
Gebruik geen KA, maar kwam wel her en der tegen dat je voor een KA of een Kenwood beter een losse deeghaak kan bestellen dan het ding dat er bij zit.
pi_141575441
Ik mis Maximus ook...

Gisteren weer brood gebakken, een foccaccia met verse oregano (uit eigen tuin)



Weet nog niet hoe het er van binnne uit ziet / hoe het smaakt, want wordt straks pas aangesneden.

@bloempje-moi: ik kneed met een Bosch. Onder andere voor deze machine gekozen omdat hij goed brooddeeg kon kneden, en dat gaat inderdaad prima. In het begin rolt het deeg inderdaad wel wat om de haak, maar als ik hem rustig door laat gaan, komt het vanzelf weer goed. Hoef eigenlijk nooit na te kneden, en kan er ook een vliesje van trekken, na 5-10 minuten (beetje afhankelijk van het recept).
pi_141576063
Hoe wordt dat precies bedoeld met een vliesje?
Ik lees het wel eens en heb het ook op een filmpje gezien maar het is mij niet helemaal duidelijk wat ze nou precies willen?
Een stukje deeg pakken en dit zeg maar trekken zodat je een vliesje krijgt toch? Dan zijn de gluten ontwikkeld heb ik begrepen?
  donderdag 26 juni 2014 @ 16:39:42 #125
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_141579704
Ja, daar komt het op neer. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')