Hoe rook het dan?quote:Op zondag 4 mei 2014 11:24 schreef -Mellow- het volgende:
[..]
ja, maar het rook echt niet goed, en hij was ook iets ingezakt
Die van mij was laatste volledig beschimmeld. Nieuwe gemaakt volgens de methode van Levine. Ging prima maar hij is superactief. Binnen vijf uur verdubbeld en hij zakt niet meer in zoals mijn oude desem dat doet. Beetje vreemd. Na twee dagen lijkt de bovenkant ook wat uit te drogen terwijl dit bij mijn oude desem niet zo was. Misschien is het omdat het een jonge desem is, terwijl die andere al jaren oud was. Er brood mee bakken gaat overigens prima.quote:Op zondag 4 mei 2014 12:21 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Hoe rook het dan? Mijn desem staat echt al een tijd te rusten, weinig tijd gehad om te bakken. Moet hem binnenkort maar weer eens tot leven wekken.
Heel veel hooch. Zal goed naar alcohol ruiken.quote:Op zondag 4 mei 2014 12:21 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Hoe rook het dan?
Mijn desem staat echt al een tijd te rusten, weinig tijd gehad om te bakken. Moet hem binnenkort maar weer eens tot leven wekken.
[ link | afbeelding ]
Had de rand van de pot wel even schoon mogen maken voordat hij de koelkast in ging... maarja Iig veel hooch.
Ja hij staat ook al echt een lange tijd te rusten. Wou gisteren gaan voeden zodat ik iig in de loop van de week, of komend weekend dan weer eens wat kan bakken; is de batterij van mn weegschaal leeg. Dusquote:Op zondag 4 mei 2014 12:30 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Heel veel hooch. Zal goed naar alcohol ruiken.
Oh, goede tip. Ik gebruik het liefst mn theelepelsetje, maar Nederlandse recepten geven altijd grammen.quote:Op zondag 4 mei 2014 12:36 schreef bloempje-moi het volgende:
Overigens gebruik ik altijd een lepelweegschaal voor het afwegen van gist en zout. Heb er zelf best wat voor betaald bij een kookwinkel maar ik zag ze gisteren bij de Blokker voor 8 euro. Ik vind ze ideaal.
moeilijk te omschrijven, maar wel echt onaangenaam, beetje bedorven. En ook wel naar alcohol...quote:Op zondag 4 mei 2014 12:21 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Hoe rook het dan?
Mijn desem staat echt al een tijd te rusten, weinig tijd gehad om te bakken. Moet hem binnenkort maar weer eens tot leven wekken.
[ link | afbeelding ]
Had de rand van de pot wel even schoon mogen maken voordat hij de koelkast in ging... maarja Iig veel hooch.
Nee, nog niet gedaan.quote:Op vrijdag 18 april 2014 21:54 schreef computergirl het volgende:
[..]
Bak je ook wel eens met glutenvrije melen zoals boekweit, haver, teff etc?
vanochtend toch maar om 5 uur opgestaan? Je kunt ze tot op ongeveer 2/3 van de rijstijd laten staan en dan voor de nacht in de koelkast zetten. De ochtend erna oven voorverwarmen en direct uit de koelkast de oven inquote:Op woensdag 7 mei 2014 11:27 schreef regnavetto het volgende:
Als ik nu vanavond broodjes maak. Tot hoever moet ik ze dan voorbakken zodat ik morgen ochtend niet om 5 uur me bed uit hoef om lekker verse broodjes te hebben?
Haha jep vroeg eruit gegaanquote:Op donderdag 8 mei 2014 22:06 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
vanochtend toch maar om 5 uur opgestaan? Je kunt ze tot op ongeveer 2/3 van de rijstijd laten staan en dan voor de nacht in de koelkast zetten. De ochtend erna oven voorverwarmen en direct uit de koelkast de oven in
krijg je bij zuurdesembrood een mooie korst met allemaal barstjes of eigenlijk 'blistered crust'
Ja geen zuurdesem brood maar Filipijns 'pan de sal' brood.quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |