Thanx voor de link! Man man wat een werk, respect hoor!quote:Op woensdag 12 november 2014 10:25 schreef devlinmr het volgende:
[..]
Mocht je het zelf willen proberen:
http://www.weekendbakery.(...)e-franse-croissants/
Heb wel een paar tweaks doorgevoerd.
Heb ipv in 3 delen vouwen in 4 delen gevouwen. (bovenste helft naar het midden onderste helft ook naar het midden en dan dubbel vouwen)
Ook heb ik speciaal korstdeegmeel gebruikt ipv het in het recept genoemde meel.
Valt op zich mee. Eerste dag deeg maken heb je zo gedaan. Mag namelijk niet lang gekneed worden.quote:Op woensdag 12 november 2014 14:39 schreef Sangha het volgende:
[..]
Thanx voor de link! Man man wat een werk, respect hoor!
Ik had laatst ook dat recept gevolgd en de hoeveelheid werk viel wel mee. Wel een beetje jammer dat na 3 dagen werk ze er bij mij mooi uitzagen maar van binnen gewoon een homp half gaar deeg waren en dus zo de vuilnisbak in konden. Geen idee wat er precies verkeerd is gegaan, ik vermoed de oven temperatuur / tijd niet helemaal goed maar als ik jouw verhaal zo lees misschien ook wel te lang aan het rollen geweest. Binnenkort nog maar eens een keer een poging wagen want als het eindelijk lukt is het denk ik wel echt genieten.quote:Op woensdag 12 november 2014 14:48 schreef devlinmr het volgende:
[..]
Valt op zich mee. Eerste dag deeg maken heb je zo gedaan. Mag namelijk niet lang gekneed worden.
2e dag is vooral wachten. Het uitrollen moet je snel doen om het deeg zo koud mogelijk te houden dus ik denk max 3 minuten rollen maar dan wel 2x een half uur wachten als het weer in de koeling ligt.
3e dag is uitrollen en snijden (15-20 minuten) en 2 uur (minimaal) wachten tot het gerezen is
Bakken gaat dan weer snel maar het opeten nog veel sneller
Moet daarbij zeggen dat dit wel poging 3 of 4 was voordat ze perfect waren.
1ste keer te lang aan het uitrollen waardoor er geen laagjes ontstonden maar gewoon een deeg met veel boter.
2e keer, te warm laten rijzen --> alle boter eruit gesmolten
3e keer was bijna goed alleen was het eindresultaat niet helemaal perfect
4e keer perfect.
Heel fraai, applaus!quote:Op maandag 10 november 2014 14:50 schreef devlinmr het volgende:
Van het weekend croissantjes gebakken
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wow, dat moet wel echt een lieve partner zijn....quote:Op donderdag 13 november 2014 16:37 schreef minilot het volgende:
Omdat mijn lief vandaag een lange dag had bereidde ik gisterenavond no knead-deeg voor en stond ik om 05:15 uur vanmorgen op om te gaan bakken.
Slaperige telefoonfoto van slordig brood:
[ afbeelding ]
Witte broodjes met olijfolie en zoete volkorenbroodjes met krenten & poedersuiker. Meteen erna weer terug in bed gesprongen, maar ik heb begrepen dat ze erg lekker waren.
quote:Op donderdag 13 november 2014 16:49 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Wow, dat moet wel echt een lieve partner zijn....
Geldt het luchtdicht bewaren ook voor meel, dat nog luchtdicht verpakt is?quote:Op zondag 9 november 2014 10:00 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Stofmot zit doorgaans al in je meel als je het koopt. Je voorkomt het niet. Wel is het belangrijk om je melen en andere droge waren luchtdicht te bewaren om te voorkomen dat andere producten besmet raken.
Tinuviel, gezien de vragen die je stelt lijk je me onervaren en misschien onzeker in het broodbakken. Waarom begin je niet gewoon met het recept precies volgen? Zodra je dan wat meer feeling hebt met bakken, kun je zelf gaan spelen met ingrediënten.quote:Op zondag 16 november 2014 12:26 schreef Tinuviel het volgende:
Ik heb een recept voor olijvenbrood. Deze wil ik wel met wat volkorenmeel doen. Moet ik dan een andere rijs en of baktijd aanhouden (/noob vraagje)?
Ik doe iig altijd een ziplock-zak om een zak meel heen.quote:Op zondag 16 november 2014 14:15 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Geldt het luchtdicht bewaren ook voor meel, dat nog luchtdicht verpakt is?
Klopt, ze stonden denk ik te laag in de oven. De onderkant heeft wel een kleurtje en gaar zijn ze ook. Dit is de onderkant:quote:
Dat lijkt er meer op inderdaad.quote:Op maandag 17 november 2014 06:58 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Klopt, ze stonden denk ik te laag in de oven. De onderkant heeft wel een kleurtje en gaar zijn ze ook. Dit is de onderkant:
[ afbeelding ]
Ja heb een klein stukje geproeft en dat smaakte erg goed. Samen met houmous zal het heerlijk zijn.quote:
Stoom voorkomt de vorming van je korst, zodat je deeg langer doorrijst (oven spring). Daarom stoom je in het begin, en niet aan het einde.quote:Op woensdag 12 november 2014 10:43 schreef devlinmr het volgende:
[..]
Vwb luchtiger, een langere rijstijd zou kunnen helpen. Zorg er ook voor dat je deeg rond de 24 graden is (lauw water gebruiken bv)
Voor de korst: gebruik je stoom in je oven? Stoom helpt bij het maken van een krokante korst. Vwb de kleur zou je een schepje suiker door je deeg kunnen doen. Suikers zorgen voor een donkerdere kleur.
Verder is veel afhankelijk van je type oven (hetelucht?) en je kneedtechnieken.
Deze lijken nog rauwquote:Op zondag 16 november 2014 20:22 schreef Tinuviel het volgende:
Olijvenbolletjes komen net uit de oven:
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |