abonnement Unibet Coolblue
pi_146455993
quote:
0s.gif Op zondag 26 oktober 2014 09:41 schreef minilot het volgende:
Simpele kleine no-knead-broodjes van vanmorgen:
[ afbeelding ]

Crumbshot >:)
[ afbeelding ]
Ik heb er net een paar op :9 had gewone gemaakt en maismeel-versie. Die laatste waren het lekkerste :Y
pi_146456676
Echt vaker komen hier. Was even vergeten hoe lekker zelf gebakken brood kan zijn. Tot ik vorige week brood bakte in mijn braadpan. Beetje boter en zeezout erop en een kom zelfgemaakte snert erbij.
pi_146456986
Ik ben ook weer begonnen met broodbakken. Gedurende de zomermaanden heb ik te weinig tijd.

de no knead broodjes van vanochtend





en een zuurdesembrood van gisteren:

de korst van dit brood was erg licht, te licht naar mijn zin.
pi_146457760
Brood dat ik gisteren gemaskt had was volledig mislukt. -O-

Het wilde al niet erg rijzen, en bleek bij aansnijden ook nog eens niet gaar te zijn. Volgende keer weer beter.
pi_146461526
Waar kopen jullie meel en bloem? Ik gebruik meestal standaard tarwebloem, de goedkoopste uit de super, die ik altijd in huis heb. Uit de tijd dat ik in engeland in de keuken stond weet ik nog dat er vaten stonden met hard flour en soft flour. Maar ik kan me zo niet heugen dat op de pakken bloem in de super aangeduid staat wat voor bloem het precies is.
  zondag 9 november 2014 @ 14:37:17 #256
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_146463293
Wij kopen bij http://www.biovoordeel.nl. :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 9 november 2014 @ 15:15:15 #257
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146464432
quote:
0s.gif Op zondag 9 november 2014 13:48 schreef Fixers het volgende:
Waar kopen jullie meel en bloem? Ik gebruik meestal standaard tarwebloem, de goedkoopste uit de super, die ik altijd in huis heb. Uit de tijd dat ik in engeland in de keuken stond weet ik nog dat er vaten stonden met hard flour en soft flour. Maar ik kan me zo niet heugen dat op de pakken bloem in de super aangeduid staat wat voor bloem het precies is.
Het is in NL lastig, het is het enige land wat ik ken waar op de bloem niet staat welk type het is, voor koekjes/gebak of voor brood.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 9 november 2014 @ 16:01:14 #258
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_146465807
quote:
1s.gif Op zondag 9 november 2014 15:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het is in NL lastig, het is het enige land wat ik ken waar op de bloem niet staat welk type het is, voor koekjes/gebak of voor brood.
Stom hè?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_146466149
Ik koop het bij een molen/grutterij :)
pi_146468222
Heb toch nog een zakje speltbloem (helaas geen meel) gevonden die op een andere plek was opgeborgen en dus geen wormpjes had. Aangezien ik zin had in bakken, daar vanmiddag een broodje van gevormd volgens het boek van Paul Hollywood. Ben erg benieuwd!
Somebody that I used to know
pi_146470698
quote:
0s.gif Op zondag 9 november 2014 13:48 schreef Fixers het volgende:
Waar kopen jullie meel en bloem? Ik gebruik meestal standaard tarwebloem, de goedkoopste uit de super, die ik altijd in huis heb. Uit de tijd dat ik in engeland in de keuken stond weet ik nog dat er vaten stonden met hard flour en soft flour. Maar ik kan me zo niet heugen dat op de pakken bloem in de super aangeduid staat wat voor bloem het precies is.
Ik ga naar een molen. En soms naar Duitsland.
pi_146473660
Resultaat speltbloem:





Heb voor het eerst het idee dat ik het broodbakproces een beetje onder de knie heb. Qua textuur vind ik hem erg lekker: zijdezacht, heerlijk licht. Qua smaak vind ik hem iets te zout.
Somebody that I used to know
pi_146488952
Ik heb gisteren engelse krentenbollen gebacken. Ben erg tevreden met het resultaat. Ze zijn luchtiger en de korst minder hard, dan de lichting daarvoor. Al hoort er volgens het recept nog citronaat en orangeaat in en kristalsuiker bovenop. Dat heb ik dus weggelaten. Hoewel ik hem een volgende keer met citronaat en orangeaat wil maken, vind dat zelf namelijk erg lekker:

Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  maandag 10 november 2014 @ 10:17:27 #264
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_146491657
quote:
0s.gif Op zondag 9 november 2014 11:22 schreef Oceanonix het volgende:
Ik ben ook weer begonnen met broodbakken. Gedurende de zomermaanden heb ik te weinig tijd.

de no knead broodjes van vanochtend

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

en een zuurdesembrood van gisteren:
[ afbeelding ]
de korst van dit brood was erg licht, te licht naar mijn zin.
Leuk dat je no-knead zo klein kan maken! Heb je van die kleine ronde ovenschaaltjes gebruikt? Of meerdere losse bolletjes in een grote pan?
pi_146498562
Van het weekend croissantjes gebakken



Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
  maandag 10 november 2014 @ 15:15:33 #266
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_146499540
From scratch? Prachtig!
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_146503088
quote:
0s.gif Op maandag 10 november 2014 15:15 schreef Isegrim het volgende:
From scratch? Prachtig!
:Y kost 3 dagen, maar dan heb je ook wat.
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_146504723
quote:
0s.gif Op maandag 10 november 2014 10:17 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Leuk dat je no-knead zo klein kan maken! Heb je van die kleine ronde ovenschaaltjes gebruikt? Of meerdere losse bolletjes in een grote pan?
zo klein zijn ze niet. Het eerder genoemde recept heb ik gebruikt en daarvan 6 bolletjes gemaakt.
pi_146505429
Prachtige croissants!! :D
pi_146506178
quote:
1s.gif Op maandag 10 november 2014 18:05 schreef Zo-is-dat het volgende:
Prachtige croissants!! :D
Yep.. en volgens mijn ouders die ongeveer 6 maanden per jaar in Frankrijk wonen, beter dan die van menige boulangerie aldaar. Best wel trots dus. :P
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_146553105
Mooie broden, brodjes en croissants

Even in de herhaling:

Ik heb even een aantal noob vraagjes: hoe krijg ik mijn brood luchtiger, ook als het zwaar meel is zoals volkoren? Hoe krijg ik verschillen in de kleur en hardheid van de korst, is dat puur de temperatuur? Alvast dank voor de hulp.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  dinsdag 11 november 2014 @ 21:46:00 #272
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_146553214
quote:
0s.gif Op maandag 10 november 2014 18:28 schreef devlinmr het volgende:

[..]

Yep.. en volgens mijn ouders die ongeveer 6 maanden per jaar in Frankrijk wonen, beter dan die van menige boulangerie aldaar. Best wel trots dus. :P
Kicken! 8-)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_146564214
Ik had van het weekend foccacia gemaakt, simpel broodje, lekkere smaak, maar veel te droog in mijn geval. :{

quote:
0s.gif Op maandag 10 november 2014 14:50 schreef devlinmr het volgende:
Van het weekend croissantjes gebakken
Zien er echt top uit! :D
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
pi_146565236
quote:
0s.gif Op woensdag 12 november 2014 09:38 schreef Sangha het volgende:
Ik had van het weekend foccacia gemaakt, simpel broodje, lekkere smaak, maar veel te droog in mijn geval. :{

[..]

Zien er echt top uit! :D
Mocht je het zelf willen proberen:

http://www.weekendbakery.(...)e-franse-croissants/

Heb wel een paar tweaks doorgevoerd.
Heb ipv in 3 delen vouwen in 4 delen gevouwen. (bovenste helft naar het midden onderste helft ook naar het midden en dan dubbel vouwen)
Ook heb ik speciaal korstdeegmeel gebruikt ipv het in het recept genoemde meel.
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_146565684
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 november 2014 21:43 schreef Tinuviel het volgende:
Mooie broden, brodjes en croissants

Even in de herhaling:

Ik heb even een aantal noob vraagjes: hoe krijg ik mijn brood luchtiger, ook als het zwaar meel is zoals volkoren? Hoe krijg ik verschillen in de kleur en hardheid van de korst, is dat puur de temperatuur? Alvast dank voor de hulp.
Vwb luchtiger, een langere rijstijd zou kunnen helpen. Zorg er ook voor dat je deeg rond de 24 graden is (lauw water gebruiken bv)
Voor de korst: gebruik je stoom in je oven? Stoom helpt bij het maken van een krokante korst. Vwb de kleur zou je een schepje suiker door je deeg kunnen doen. Suikers zorgen voor een donkerdere kleur.
Verder is veel afhankelijk van je type oven (hetelucht?) en je kneedtechnieken.
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')