Ik heb er net een paar op had gewone gemaakt en maismeel-versie. Die laatste waren het lekkerstequote:Op zondag 26 oktober 2014 09:41 schreef minilot het volgende:
Simpele kleine no-knead-broodjes van vanmorgen:
[ afbeelding ]
Crumbshot
[ afbeelding ]
Het is in NL lastig, het is het enige land wat ik ken waar op de bloem niet staat welk type het is, voor koekjes/gebak of voor brood.quote:Op zondag 9 november 2014 13:48 schreef Fixers het volgende:
Waar kopen jullie meel en bloem? Ik gebruik meestal standaard tarwebloem, de goedkoopste uit de super, die ik altijd in huis heb. Uit de tijd dat ik in engeland in de keuken stond weet ik nog dat er vaten stonden met hard flour en soft flour. Maar ik kan me zo niet heugen dat op de pakken bloem in de super aangeduid staat wat voor bloem het precies is.
Stom hè?quote:Op zondag 9 november 2014 15:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het is in NL lastig, het is het enige land wat ik ken waar op de bloem niet staat welk type het is, voor koekjes/gebak of voor brood.
Ik ga naar een molen. En soms naar Duitsland.quote:Op zondag 9 november 2014 13:48 schreef Fixers het volgende:
Waar kopen jullie meel en bloem? Ik gebruik meestal standaard tarwebloem, de goedkoopste uit de super, die ik altijd in huis heb. Uit de tijd dat ik in engeland in de keuken stond weet ik nog dat er vaten stonden met hard flour en soft flour. Maar ik kan me zo niet heugen dat op de pakken bloem in de super aangeduid staat wat voor bloem het precies is.
Leuk dat je no-knead zo klein kan maken! Heb je van die kleine ronde ovenschaaltjes gebruikt? Of meerdere losse bolletjes in een grote pan?quote:Op zondag 9 november 2014 11:22 schreef Oceanonix het volgende:
Ik ben ook weer begonnen met broodbakken. Gedurende de zomermaanden heb ik te weinig tijd.
de no knead broodjes van vanochtend
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
en een zuurdesembrood van gisteren:
[ afbeelding ]
de korst van dit brood was erg licht, te licht naar mijn zin.
kost 3 dagen, maar dan heb je ook wat.quote:
zo klein zijn ze niet. Het eerder genoemde recept heb ik gebruikt en daarvan 6 bolletjes gemaakt.quote:Op maandag 10 november 2014 10:17 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Leuk dat je no-knead zo klein kan maken! Heb je van die kleine ronde ovenschaaltjes gebruikt? Of meerdere losse bolletjes in een grote pan?
Yep.. en volgens mijn ouders die ongeveer 6 maanden per jaar in Frankrijk wonen, beter dan die van menige boulangerie aldaar. Best wel trots dus.quote:
Kicken!quote:Op maandag 10 november 2014 18:28 schreef devlinmr het volgende:
[..]
Yep.. en volgens mijn ouders die ongeveer 6 maanden per jaar in Frankrijk wonen, beter dan die van menige boulangerie aldaar. Best wel trots dus.
Zien er echt top uit!quote:Op maandag 10 november 2014 14:50 schreef devlinmr het volgende:
Van het weekend croissantjes gebakken
Mocht je het zelf willen proberen:quote:Op woensdag 12 november 2014 09:38 schreef Sangha het volgende:
Ik had van het weekend foccacia gemaakt, simpel broodje, lekkere smaak, maar veel te droog in mijn geval.
[..]
Zien er echt top uit!
Vwb luchtiger, een langere rijstijd zou kunnen helpen. Zorg er ook voor dat je deeg rond de 24 graden is (lauw water gebruiken bv)quote:Op dinsdag 11 november 2014 21:43 schreef Tinuviel het volgende:
Mooie broden, brodjes en croissants
Even in de herhaling:
Ik heb even een aantal noob vraagjes: hoe krijg ik mijn brood luchtiger, ook als het zwaar meel is zoals volkoren? Hoe krijg ik verschillen in de kleur en hardheid van de korst, is dat puur de temperatuur? Alvast dank voor de hulp.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |