abonnement Unibet Coolblue
pi_146270497
Ik heb het nog even verder bestudeerd en Honeywell lijkt inderdaad een vreemde PI regeling te hanteren door vast te zetten hoe vaak in een uur de ketel moet aan slaan. Je zou verwachten dat een intelligent systeem zou werken met een minimale brandduur zodra de ketel is ingeschakeld (1 minuut of langer), maar dat de uiteindelijke brandtijd en de hoeveelheid inschakelmomenten zou variëren en regelen.

Nu kan ik me voorstellen dat rond deze tijd de kamertemperatuur altijd rond de setpoint hangt en daardoor de ketel elk uur een aantal keer inschakelt, terwijl dit totaal niet nodig is. Als honeywell slimmer zou meten en regelen, zou het zien dat de woonkamer nauwelijks afkoelt doordat de buitentemperatuur rond de kamertemperatuur zit. Informatie als 'hoe snel koelt een kamer af?' is cruciaal om mee te nemen in de PI regeling en hiermee dus de hoeveelheid inschakelmomenten te bepalen.

Dit is ook niet echt een bug in het systeem te noemen, maar gewoonweg een vrij simpele en domme manier van regelen en ik denk dat dit alleen aangepast kan worden als Honeywell een volledig nieuwe PI regeling ontwerpt en die kans is niet zo groot.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')