abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 24 april 2014 @ 00:48:52 #1
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_139203279
http://static3.hln.be/sta(...)edia_xll_6683062.jpg

Miljoenen voortvluchtigen, waartegen een arrestatiebevel loopt, kunnen in de VS ongehinderd wapens kopen. Dat komt omdat politiediensten vaak nalaten om de namen van gezochte personen door te geven aan de FBI, die een nationale databank bijhoudt van voortvluchtigen. Zo schrijft de Amerikaanse krant USA Today vandaag op zijn website.

Aldus zijn er volgens een eigen onderzoek van de krant alleen al in vijf Amerikaanse staten 2,5 miljoen uitgevaardigde arrestatiebevelen die niet doorgegeven zijn aan de FBI. Politie en gerecht in de afzonderlijke staten zijn niet verplicht om hun gegevens te delen met de federale FBI.

Honderdduizenden mensen tegen wie een arrestatiebevel loopt, om welk vergrijp dan ook, kunnen zo een wapen kopen, terwijl hen dat bij wet verboden is. De namen van voortvluchtigen ontbreken immers al te vaak in de nationale databank, het zogeheten "National Instant Background Check System".

USA Today stelt vast dat ondanks grote inspanningen de afgelopen jaren, de nationale databank nog steeds grote gaten vertoont, waardoor het te gemakkelijk blijft voor voortvluchtigen, maar ook voor criminelen en zwakzinnigen om aan een wapen te geraken. In dertig staten en Washington D.C. wordt nu enkel de (gebrekkige) databank van de FBI gebruikt om potentiële kopers van wapens na te trekken.

Een ander onderzoek van de krant vorige maand bracht aan het licht dat tienduizenden personen gezocht voor diefstal, aanranding of moord, aan het gerecht kunnen ontsnappen door simpelweg naar een andere staat te vluchten. Zo bleek dat in Washington één op de zes mensen die aangeklaagd worden voor moord, al gezocht werden voor een andere misdaad.
  donderdag 24 april 2014 @ 01:02:54 #2
382016 Brum_brum
Brum brum bruuuum
pi_139203465
Je leeft in een land waar relatief meer mensen achter de tralies zitten dan in lichtpuntjes zoals Iran en China. Vooral dankzij drugsvergrijpen waar de overheid en de president ook schuldig aan zijn, maar het grote probleem is het feit dat die boosaardige ''criminele'' mensen zichzelf kunnen verdedigen. _O-
http://www.dailymail.co.u(...)s-minority-boys.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Allegations_of_CIA_drug_trafficking
pi_139203533
Wat vind je er zelf van TS en wat is de bron van de tekst?
dag
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')