Niet te veel vlees halen en zo dit jaar, zonde!!quote:Op vrijdag 25 april 2014 13:49 schreef iamredleader het volgende:
Heren, jullie zijn allebei heel erg welkom
Check. Zal dit jaar iets beter inkopenquote:Op vrijdag 25 april 2014 13:52 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Niet te veel vlees halen en zo dit jaar, zonde!!
Veel plezier!quote:Op vrijdag 25 april 2014 17:53 schreef iamredleader het volgende:
Ik ga nu dood beest op open vuur doen, tot later
Geen vriezer?quote:Op vrijdag 25 april 2014 15:22 schreef iamredleader het volgende:
Check. Zal dit jaar iets beter inkopen
Ik ben dan wel geen Jojo maar kan wel bakken.quote:Op vrijdag 25 april 2014 18:36 schreef wyccie het volgende:
Jojo, ik ga de lemon drizzle cake maken. Er wordt softened unsalted butter genoemd. Die moet ik met suiker 'beaten', daarna gaan er eieren bij. Moet ik de boter, die ik op kamertemperatuur zacht heb laten worden, eerst in een pannetje smelten of kan het zo met suiker en ei gekneed worden?
Ik zou nu ook zoiets hebben van "zak er maar in" inderdaad. Was jij eigenlijk ooit nog aan die geplande opleiding begonnen.quote:Op donderdag 24 april 2014 22:16 schreef LadyBlack het volgende:
Thx!
En ik voelde me vandaag nog wel half schuldig dat ik niet op mn werk was, want overdag ging t eigenlijk wel aardig. Maar nu weet ik wel dat t goed was dat ik niet een hele dag heb zitten bellen.
En ik vlieg er binnenkort toch uit wegens ziekteverzuim, dus dat maakt nou ook niet meer uit
Dit De boter in blokjes snijden kan helpen met het mengen, omdat je dan niet door zo'n groot stuk heen hoeft. Het 'beaten' zelf kan met een pollepel of liever een handmixer, garde zou ik niet doen.quote:Op vrijdag 25 april 2014 20:20 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Ik ben dan wel geen Jojo maar kan wel bakken.
Kamertemperatuur, en als het goed is moet je het kloppen/ stevig roeren en niet kneden. Wanneer je de boter/ suiker combo luchtig ziet worden en van kleur ziet veranderen (enigszins dan, het wordt niet smurfenblauw) zit je goed.
Jawel, maar vers vlees kort van tevoren halen en dan die avond alles op het vuur+serveren&opeten is het bestequote:
Oh, oeps. Had al kunnen vinden dat het op kamertemperatuur moest zijn. Maar ik heb het dus wel zitten kneden. En een beetje soort van roeren, want toen de 4 eieren erbij gingen werd het wel erg nat.quote:Op vrijdag 25 april 2014 20:20 schreef _Ophelia_ het volgende:
Ik ben dan wel geen Jojo maar kan wel bakken.
Kamertemperatuur, en als het goed is moet je het kloppen/ stevig roeren en niet kneden. Wanneer je de boter/ suiker combo luchtig ziet worden en van kleur ziet veranderen (enigszins dan, het wordt niet smurfenblauw) zit je goed.
Vlak na het maken is het sap nog niet gelijkmatig over de cake verdeeld. Kan best zijn dat het morgen alweer beter isquote:Op vrijdag 25 april 2014 22:16 schreef wyccie het volgende:
Hij is wat compacter, maar ook best nat van de lemon drizzle. Ik denk dat ik de citroen te goed heb uitgeknepen en te veel over de cake heb gegoten. Best zuur ook, maar dat vind ik wel lekker.
dat uiteraardquote:Op vrijdag 25 april 2014 20:20 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Ik ben dan wel geen Jojo maar kan wel bakken.
Kamertemperatuur, en als het goed is moet je het kloppen/ stevig roeren en niet kneden. Wanneer je de boter/ suiker combo luchtig ziet worden en van kleur ziet veranderen (enigszins dan, het wordt niet smurfenblauw) zit je goed.
quote:Op zaterdag 26 april 2014 06:24 schreef MadMaster het volgende:
Ja, Koningsdag.
Vroeg je nest uit om een parkeerplek te hebben...
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |