abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_139100961


Hoe te posten in dit topic :?
Simpel! Zet de titel van de zojuist gekeken film neer, al dan niet bold plus IMDb-linkje. Vervolgens een mooie filmposter of frappant screenshot (geen gele kikkers of Moviemeterplaatjes!) en daaronder een verhaaltje wat je nu zo gaaf of niet gaaf aan de film vindt. Let op: controversiële meningen worden ten zeerste gewaardeerd! Ter afsluiting geef je de film nog de waardering in of sterren of een cijfer van 1 tot en met 10. Of je doet toch iets heel anders, dat mag ook. Loze maanddumps wat je gezien hebt of nietszeggende ultiem korte recensies worden desalniettemin minder gewaardeerd.

Meningen en vragen over het plot dienen gemarkeerd te worden met de spoiler-tag zodat je voor anderen de film niet verpest, als men ooit besluit de film nog eens te kijken :).

Kijkerslijstjes over de hele maand worden niet gewaardeerd.

Dat we elkaar mogen aansteken tot het kijken van elkaars filmkeuze ^O^

Vorige topics.

OP topicreeks
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_139101016
Lapo vorige topic van Angel:

quote:
0s.gif Op maandag 21 april 2014 02:43 schreef Ang3l het volgende:

[..]



Olive liegt tegen haar beste vriendin Rhinannon over het verliezen van haar maagdelijkheid. Haar leugen heeft verstrekkende gevolgen op haar middelbare school.

Een van mijn guitly pleasures. Omdat Emma Stone hilarisch is. De muziek perfect bij de film past. De dialoog is zoals elke Diablo Cody film zou moeten zijn en omdat Stanley Tucci elke scene waar hij in speelt steelt. Gewoon een leuke luchtige film.

Imdb: 7.3
Ik: 8-

_O_ Ook mijn guilty pleasure. Want idd de scherpe dialogen en one liners, de sarcastische emma stone, de heerlijke Stanley Tucci en de immer briljante en zwaar underrated Patrica Clarkson (mijn favoriete actrice of all time)

De quotes zijn inmiddels ingeburgerd in onze vriendengroep. "Spell it with your peas!!!"
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_139102801
The Best Exotic Marigold Hotel (2011) - IMDb

Vermakelijke film! Goede acteurs, leuk verhaal, lekker Brits.

Imdb: 7,3
Danos: 7,5
Even a broken clock is right twice a day.
  maandag 21 april 2014 @ 11:40:42 #4
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_139104764
Omdat het bijna de laatste post was en ik het een aanrader vind:

Spies & Glistrup (2013) - IMDb



Briljant geestige Deense film gebaseerd op grotendeels waargebeurde feiten.

De Deense luchtvaartpionier en levensgenieter Simon Spies raakt tijdens zijn studietijd bevriend met Mogens Glistrup, die op zou groeien tot een controversiële advocaat nadat hij op nationale televisie zijn bewondering uitsprak voor belastingontduikers en hen de vrijheidsstrijders van zijn tijd noemde. De film pikt het excentrieke tweetal op in 1965, wanneer ze elkaar na vijftien jaar, voor het eerst sinds hun studietijd weer ontmoeten. Na deze ontmoeting begint hun vriendschap wederom op te bloeien, gestimuleerd door hun succesvolle samenwerking binnen het luchtbedrijf van Spies. Het geld begint te stromen, en terwijl Spies zijn nieuw verworven rijkdom gebruikt om de grenzen van zijn persoonlijke vrijheid op te zoeken, ontwikkelt Glistrup zijn radicale 'zero tax' wetgeving, waarmee hij probeert de staat op z'n kop te zetten De film volgt het tweetal in de zeven jaar na hun hereniging: een wonderbaarlijke periode vol met psychedelische experimenten en revolutionaire ideeën.
Veel vrije seks van vooral Spies.

De rol van Simon Spies wordt vertolkt door een bijna onherkenbare Pilou Asbæk (Kasper Juul in Borgen) en de rol van de rare echt bestaand hebbende rechts-radicale, racistische Glistrup wordt eng realistisch gespeeld door Nicholas Bro.

IMDb: 6,8
Ik (omdat ik veel herken uit die tijd): 7,8
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 21 april 2014 @ 12:13:50 #5
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_139105701
El Dorado (1966)
Die John Wayne blijft een baas mên. In deze western bemoeit ie zich met een ruzie tussen een familie en een bende. Robert Mitchum die op een gegeven moment een dronken sheriff speelt, was ook tof. Het is alleen jammer dat het verhaal in de tweede helft wat stokt, daar had wel wat uitgesneden kunnen worden. Cijfer: 7

Django (1966)
Leuk hoor, zo'n onvervalste spaghetti-western, die een en al Tarantino-esk aandoet! Verhaaltechnisch stelt het weinig voor. Een mysterieuze vreemdeling die een nog mysterieuzere grafkist meesleept, zorgt voor orde en rust in een wegkwijnend stadje door het op te nemen tegen de Mexicanen en de Ku Klux Klan. Af en toe lekker gaat het over the top met veel geweld: peng peng peng peng! Wat er verder nog uitspringt in deze film is de bijzonder chille soundtrack van Luis Bacalov, die leentjebuur bij Morricone heeft gespeeld. Cijfer: 7,5

Als adelaars vielen ze aan (1968)
Waar de Tweede Wereldoorlog nog een superspannend spionage-avontuur is! Zo kun je Where Eagles Dare nog het best omschrijven. Richard Burton gaat samen met Clint Eastwood en een kleine groep soldaten een burcht infiltreren om daar een gevangen genomen generaal te bevrijden. Het zorgt voor veel actie en hachelijke momenten. Over de papperige Burton ben ik niet zo te spreken, Eastwood daarentegen vond ik wel cool: 73 dode Duitsers heeft ie op zijn geweten in deze film! Cijfer: 7,5

Do the Right Thing (1989)
Topper in het socio-kritische genre rechtstreeks uit een multiraciale buurt in Brooklyn. Het is zinderend heet in deze film en de spanningen lopen dan ook nog hoog op rond een pizzeria. Allerlei karakters komen aan bod: typische Italianen, leipe Koreanen en een heel scala aan Afro-Amerikanen. Ze hebben allemaal hun (meestal komische) nukken en daarbij worden de goed en hip geschreven dialogen tussen hen tof gebracht. Een feestje om naar te kijken dus :Y.

Ohja, ook nog even vermelden dat Spike Lee de film lekker vlot geschoten heeft met origineel en verschillend camerawerk. Anyway, dit alles maakt de film daardoor niet zo zwaar om naar te kijken. De anti-racistische boodschap wordt bij de kijker er namelijk niet ingeramd, zeker als blijkt dat alle karakters er eigenlijk een zooi van maken uiteindelijk. Cijfer: 8
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_139114662
La belle et la bête



Mooie film!, film gaat heel anders dan ik ken van de Disney tekenfilm.
Film gaat over een vader met 3 zonen en 3 dochters.. die na ''failliet'' te zijn gegaan naar het plattenland moet verhuizen in armoede, als de vader dan per ongeluk op een oud kasteel stuit en daar rijkdom vind en 'één roos, zal hij die ene roos met zijn leven moeten bekopen..
Maar dan gaat zijn dochter ipv hem.. en dan.....
Film is mooi gemaakt, wat wel jammer is, dit is nou echt een film waar 3D heel mooi eruit zou komen - dat is een gemiste kans!
De acteerprestaties zijn prima, en ook de kledij is goed gedaan.
Mooie film om te zien
7
pi_139119163
Blood Ties



Het verhaal speelt zich af in de New Yorkse maffiawereld tijdens de jaren ’70 en volgt twee broers die elk aan de andere kant van de wet staan. De jongste van de twee (Crudup) is een politieagent terwijl de oudste (Owen) net voorwaardelijk is vrijgelaten. Alhoewel de oudste broer alle mogelijke moeite doet om uit zijn vroegere milieu weg te blijven, wordt hij gedwongen naar de onderwereld terug te keren om zijn jongere broer te helpen. Om de zaken nog wat moeilijker te maken is de jongste broer ook nog eens verliefd op de vrouw van een misdadiger die door zijn toedoen achter de tralies zit.

Het verhaal van de twee broers die elkaar op het einde tóch nog vinden vond ik het mooiste
aan de film.

daarom toch nog een 7 of misschien wel een 8

Blood Ties (2013) - IMDb
  User die je het meest gemist hebt 2022 maandag 21 april 2014 @ 20:19:27 #8
78918 SeLang
Black swans matter
pi_139121305
Into the Wild (2007)
After graduating from Emory University, top student and athlete Christopher McCandless abandons his possessions, gives his entire $24,000 savings account to charity and hitchhikes to Alaska to live in the wilderness. Along the way, Christopher encounters a series of characters that shape his life.

Waar gebeurd verhaal. Hoewel de hoofdpersoon redelijk dom bezig is kan ik me er toch goed mee identificeren. Ik had deze film al eens eerder gezien en hij blijft goed.
8,0

Goodfellas (1990)
Henry Hill and his friends work their way up through the mob hierarchy.

Ik heb deze klassieker denk ik tussen de 10 en 20x gezien en elke keer kijk ik hem in één adem uit. Eén van mijn favoriete films allertijden. Alles klopt. Het is grappig en toch serieus te nemen, de muziek past erbij, het is goed geacteerd en er zijn een aantal scenes waarbij ik elke keer, ook na de film 20x te hebben gezien, nog steeds moet lachen. Ik twijfel er niet aan dat ik deze film over een half jaar opnieuw zit te kijken.
9,5

American Hustle (2013)
A con man, Irving Rosenfeld, along with his seductive partner Sydney Prosser, is forced to work for a wild FBI agent, Richie DiMaso, who pushes them into a world of Jersey powerbrokers and mafia.

Vorige week gezien in het vliegtuig. Onderhoudende film, goed gedaan.
8,0

Killing Zoe (1993)
n American vault-cracker ( Zed ) meets up with an old friend ( Eric ) in Paris. Eric and his gang have planned to raid the only bank in the city which is open on Bastille day. Zed is trapped in a situation beyond his control when heroin abuse, poor planning and a call-girl named Zoe all conspire to turn the robbery into a very bloody seige.

Ook dit is een van mijn favorieten. Misschien geen meesterwerk ofzo maar het is een film die ik elke keer weer wil zien (waarschijnlijk 10x gezien inmiddels, inclusief toen hij uitkwam in een filmhuis).
8,0

Downfall (2004)" Der Untergang" (original title)
Traudl Junge, the final secretary for Adolf Hitler, tells of the Nazi dictator's final days in his Berlin bunker at the end of WWII.

Dit is een fantastische film, waar Hitler imo op een zeer geloofwaardige manier wordt neergezet. Niet als de vlakke karikatuur zoals hij meestal wordt afgebeeld maar als een echt mens. Maar dat is niet het enige goede aan deze film. Deze film is historisch zeer accuraat (voor zover het mogelijk is te weten). Bijna alle scenes in deze film zijn historisch onderbouwd en als iemand die erg veel heeft gelezen over WO-II herkende ik gelijk veel details en gebeurtenissen uit de film toen ik hem voor het eerst zag. Het is bijna een gedramatiseerde documentaire.
9,5
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_139126732


Pompeii (2014)

Pompeii het laatste avontuur van regisseur Paul W.S. Anderson. Bij het zien van deze naam begonnen mijn zintuigen al vibreren in een negatieve zin. Bij het zien van zijn naam in de opening van de film, dacht ik gelijk aan een hoofdrol voor Milla Jovovich echter was dit gelukkig niet het geval. Maar de geselecteerde cast heeft de film er niet beter op gemaakt helaas.

Het eerste uur van de film, begint traag en is weinig adrenaline en actievol te noemen. Vreemd aangezien de film deels ook draait om gladiatoren gevechten. Maar met slechts 1 kort gevecht van 13 seconden in de eerste helft was dit een beetje magertjes. Wat wel direct opviel was de grote hoeveelheid zoetsappigheid en romantiek die te voorspellen viel voor de 2e helft van de film.
Ja deze film is eigenlijk Romio and Julia met een vuur squirtende berg, een paard, een paardenfluisteraar en donkere gladiator als extra element.

Oja en een slecht neergezette Roman Senator gespeeld door Kiefer Sutherland Normaal vind ik Kiefer geen slechte speler, echter weet hij deze rol niet goed neer te zetten.

Om niet te veel te verraden, zal ik nu kort samenvatten in Spoilertags wat er gebeurd.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
- punten,

Het script,
3D (werkelijk waar voegt dit niets toe! je ziet niets anders dan een beetje stof. zelfs de uitbarsting zelf is niet eens indrukwekkend gemaakt in 3d.
De cast
Slechte vogelperspectief animaties.
lage kwaliteit van cgi in de stad en de berg in de achtergrond.

+ punten

De uitbarsting zelf is imponerend en bruut en mooi.
Verrassend einde
Muziek
Geen zombies ;)
Emily Browning (prettige verschijning)

Mijn eindconclusie, een 5,5
Omdat zeker niet zo slecht is als zijn Resident Evil films.

(Let op, mijn mening andere vinden het misschien een fantastische film!)
Mijn Usericon bevat seksueel getinte, gewelddadige en schokkende inhoud!
pi_139129228
quote:
0s.gif Op maandag 21 april 2014 20:19 schreef SeLang het volgende:
Into the Wild (2007)
After graduating from Emory University, top student and athlete Christopher McCandless abandons his possessions, gives his entire $24,000 savings account to charity and hitchhikes to Alaska to live in the wilderness. Along the way, Christopher encounters a series of characters that shape his life.

Waar gebeurd verhaal. Hoewel de hoofdpersoon redelijk dom bezig is kan ik me er toch goed mee identificeren. Ik had deze film al eens eerder gezien en hij blijft goed.
8,0
Eens. Een van mijn favorieten, mede vanwege de prachtige muziek (Eddie Vedder):

The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
  maandag 21 april 2014 @ 22:21:25 #11
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_139129450
quote:
17s.gif Op maandag 21 april 2014 22:16 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Eens. Een van mijn favorieten, mede vanwege de prachtige muziek (Eddie Vedder):

Ook één van mijn favorieten :)
pi_139138201
Getaway (2013) - IMDb

Aangezien m'n wederhelft uit Bulgarije komt en we laatst nog in Sofia hebben geslapen leek dit ons wel leuk om te zien, maar de hele film slaat nergens op, zit vol fouten, super ongeloofwaardig en kon net zo goed in elke andere stad opgenomen zijn.

De Bulgaarse borden kloppen niet, het zijn totaal andere auto's die er rondrijden, sommige locaties kloppen niet, eigenlijk is het gewoon een kutfilm en het heeft verder niks met Bulgarije te maken. Ook zijn sommige dingen die op muren zijn geschreven in een compleet andere taal, Macedonisch of Russisch en praat iedereen engels.

Mooie samenvatting op IMDb app (review, beste quote en goofs):



Deze film krijg van mij een

3.
pi_139139549
Pompeii (2014)



Het gegeven is mooi, een episch drama met als decor de uitbarsting van de Vesuvius. Maar daar houdt het eigenlijk al gelijk mee op. De uitwerking voelt basaal aan. De clichés vliegen je werkelijk om de oren. Ik zal er niet teveel op inhaken, want dan verklap ik waarschijnlijk het hele plot. De acteurs zijn eigenlijk niet eens zo heel slecht gecast. Ik ben sowieso al een fan van de tijdloze Emily Browning. En ook de rol van slaaf, vertolkt door Kit Harington is naar mijn mening goed gekozen. Kiefer Sutherland speelt daarentegen één van zijn mindere rollen. Zijn overgeacteerde accent begint al snel vervelend te worden.

En dan hebben we nog de uitbarsting van de Vesuvius. Ik ben geen deskundige op het gebied van vulkaanuitbarstingen, maar chronologisch klopt het volgens mij niet helemaal. Het is wat dat betreft perfect in lijn met de film.

De laatste scene is eigenlijk illustratief voor het fantasieloze verhaal. Met een beetje meer inspanning had dit net zo mooi als de stop motion scene uit Source Code kunnen worden. Helaas heeft de film op dat moment al zijn charme al verloren.

Ik kan eigenlijk alleen maar tot de conclusie komen, dat dit een gemiste kans is. Het geheel doet erg slordig aan. Er had veel meer ingezeten.

Beoordeling: 5.5

[ Bericht 4% gewijzigd door Devv op 22-04-2014 14:36:04 ]
  dinsdag 22 april 2014 @ 11:16:23 #14
310170 kawa4
gratis is goed!!!!
pi_139140311
gisteren V for Vendetta nog maar weer eensch gekeken

quote:
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Duitsland
Thriller / Actie
132 minuten

geregisseerd door James McTeigue
met Natalie Portman, Hugo Weaving en Stephen Rea

In een futuristische toekomst is Groot-Brittannië een totalitaire staat geworden. Tegen deze achtergrond wordt de jonge vrouw Evey (Natalie Portman) van de dood gered door een gemaskerde man, beter bekend als "V". V is weergaloos en charismatisch, maar vooral meester in list en bedrog en zeer bekwaam in de vechtkunst. Hij ontketent een revolutie als hij twee belangrijke regeringsgebouwen opblaast en het door de regering gecontroleerde radio- en TV-station overneemt. V spoort zijn burgervrienden aan in opstand te komen tegen de tirannie en onderdrukking van het onmenselijke schrikbewind. Als Evey de waarheid blootlegt over V's mysterieuze achtergrond en hiermee ook de waarheid over zichzelf ontdekt, is zij zijn onwaarschijnlijke bondgenoot in de strijd voor vrijheid en gerechtigheid in een samenleving die geplaagd wordt door wreedheid en corruptie.
ik ken deze film nog niet zo lang ( pas een jaartje of 1.5 á 2 :@ )
maar dit begint zo stilletjes aan mn favoriete film allertijden te worden

zeer goede film, met een geweldige Hugo Weaving als V
een vrij unieke film( en tegenwoordig een vrij actuele film).

film begint goed, en wordt alleen maar beter naarmate de film vorderd

ik geef hem 4.5 / 5
mee bekant vangde gin haas.
pi_139140739
Salinui chueok (2003) - IMDb


Als er in de provincie twee mooie vrouwen vermoord worden heeft de hoofdrechercheur (met ouderwetse opspoor- en 'ondervragingsmethoden') een verdachte te pakken. Als er echter een nieuwe rechercheur (fbi-style, profiler) zich bij de zaak voegt blijkt het allemaal niet te kloppen. Gebaseerd op de het verhaal van zuid Korea's eerste seriemoordenaar eind jaren 90.

Met een beetje donkere humor, beetje cultureshock, mooie shots, een stel bazen detectives en een leipe seriemoordenaar kom je al een heel eind. Leuk als je van murdermysteries houdt.

Imdb: 8.1
Ik: 8+

[ Bericht 0% gewijzigd door HostiMeister op 22-04-2014 13:59:00 ]
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
pi_139145119
The Secret Life of Walter Mitty

Een editor van een tijdschrift doet nogal eens dagdromen en moet voor een laatste uitgave op zoek naar een verdwenen fotograaf, en ondertussen wil ie ook nog een collega veroveren. Leuk concept dat ook wel aardig uitgewerkt is maar het verhaal eromheen kon me nauwelijks boeien. Bovendien duurt de film 2 uur en dat vond ik voor dit concept en verhaal gewoon te lang. Stiller en de rest vd cast doen het verder prima, visueel ziet er dus leuk uit maar erg boeiend vond ik het niet.

6.3

The Legend of Hercules

Genadeloos geflopte bewerking van de klassieke held en dat is deels terecht, maar als puur simpel vermaak zijn er slechtere films te vinden. De effects zijn niet altijd top maar beter dan de trailer doet vermoeden, het verhaal verloopt vlotjes en de cast was wel ok. Logisch of erg meesleepend is het, uiteraard, niet maar als je even af wilt schakelen met een no nonsense actiefilmpje die wat elementen van gladiator geleend heeft (maar uiteraard niet zo goed uitgevoerd) dan zijn er toch genoeg slechtere opties te bedenken.

6.0

Tropa de Elite 2

Ooit deel 1 gezien maar dat is geen must voor dit vervolg, behalve dat de hoofdrolspeler dezelfde is en deze gaat van de BOPE eenheid naar de politiek om daar het e.e.a. te veranderen. Dat lukt ook maar de gevolgen zijn desastreus en dus moet hij opnieuw zijn handen vuil gaan maken. Interessant verhaal (dat me bij vlagen aan The Wire deed denken) en een uitstekende uitwerking. En beter dan het ook al niet slechte eerste deel.

8.5

Bros before Ho's

Aardige poging om na New Kids iets anders te doen maar een regelrecht succes is het niet. Een regelrechte mislukking ook niet want af en toe is het best geinig maar al met al had ik het toch wat leuker verwacht.

6.2
pi_139147234
Heeft iemand Noah en Divergent al gezien? Ik ben benieuwd wat jullie van die films vonden.
An Amateur trains untill he does it right!
A Professional trains untill he can't do it wrong!
pi_139148935
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 april 2014 15:17 schreef Pro_Shifty het volgende:
Heeft iemand Noah en Divergent al gezien? Ik ben benieuwd wat jullie van die films vonden.
Kijk hem en laat het ons weten.
  dinsdag 22 april 2014 @ 17:18:02 #19
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_139151028
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 april 2014 16:14 schreef JDx het volgende:

[..]

Kijk hem en laat het ons weten.
Het zijn twee films ;)

Noah
Divergent

Beide niet gezien, maar van Noah heb ik in dit topic al een recensie gelezen. (vorige deel?)
pi_139151215
ZULU



Erg matige film,
Film gaat over 2 agenten die een aparte moord onderzoeken en dan ontdekken ze dat het door een nieuwe soort drug komt..
Maar film mist spanning, en is helaas vrij voorspelbaar.
De acteerprestaties zijn op zich wel redelijk, bloom weet een best goeie rauwe agenten rol aan te nemen..
Maar overal een teleurstelling, jammer. Heb je hem nog niet gezien gewoon laten schieten
5-
pi_139152411
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 april 2014 17:18 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

Het zijn twee films ;)

Noah
Divergent

Beide niet gezien, maar van Noah heb ik in dit topic al een recensie gelezen. (vorige deel?)
Jup, de mijne. Tegenvaller, zwaar tegenvallend. De normaal zo geniale Aronofsky mocht 5 minuutjes film maken, zo leek het.

Divergent wil ik heel graag zien.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_139172269
The Selfish Giant
Arbor en Swifty zijn twee tieners die zich eigenlijk met school en hun toekomst bezig zouden moeten houden. Maar voor het snelle geld besluiten ze, na van school te zijn gestuurd, schroot te gaan verzamelen voor een lokale ijzerboer. Hun families hebben al genoeg problemen van zichzelf om zich echt om hun te bekommeren en dus kunnen ze hun gang gaan. Wanneer de twee dan langzaam van oude pannen overstappen op ongebruikt koper weet je als kijker wel hoe laat het is.
Mooi vormgegeven sociaal-drama gesitueerd in een achterstandswijk in het noorden van Engeland. Tussen weilanden met paarden en vervallen industrie. De armoede is voelbaar, de kansen klein. Je kunt je vrij makkelijk verplaatsen in wat de beweegredenen van de hoofdpersonages zouden kunnen zijn, en dat wat ze doen in hoge mate bepaald is door de omgeving. Een beetje a la Ken Loach.

7,5/10
pi_139194070
The Secret Life Of Walter Mitty

Walter Mitty is een saaie meneer die veel dagdroomt en sinds zijn skateboarddagen in zijn jeugd niets interessants heeft gedaan. Voor zijn werk doet hij dingen met negatieven die fotograven naar zijn werkgever opsturen. Dan mist er een belangrijk negatief en gaat hij ernaar opzoek.

Prachtige film! Ben Stiller zet Mitty keurig neer En het verplichte sentiment ligt er niet te dik bovenop. Al snel in de film dacht ik: "Ik word boos als
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"
maar zelfs toen dat het geval bleek vond ik het niet erg. Ik voelde me goed na het kijken van de film en daar gaat het om.
Ik en mijn leger van stokstaartjes.
  FOK!-Schrikkelbaas woensdag 23 april 2014 @ 21:31:10 #24
862 Arcee
Look closer
pi_139195196
quote:
0s.gif [b]Op maandag 21 april 2014 20:19 schreef Downfall (2004)" Der Untergang" (original title)
Traudl Junge, the final secretary for Adolf Hitler, tells of the Nazi dictator's final days in his Berlin bunker at the end of WWII.

Dit is een fantastische film, waar Hitler imo op een zeer geloofwaardige manier wordt neergezet. Niet als de vlakke karikatuur zoals hij meestal wordt afgebeeld maar als een echt mens. Maar dat is niet het enige goede aan deze film. Deze film is historisch zeer accuraat (voor zover het mogelijk is te weten). Bijna alle scenes in deze film zijn historisch onderbouwd en als iemand die erg veel heeft gelezen over WO-II herkende ik gelijk veel details en gebeurtenissen uit de film toen ik hem voor het eerst zag. Het is bijna een gedramatiseerde documentaire.
9,5
En Hitler spreekt Duits.
pi_139208410
Snowpiercer (2013) - IMDb


In een ijskoude toekomst leeft de overgebleven mensheid in een klasse systeem op een gigantische trein die aangedreven wordt door een 'enternal engine'. De lagere klasse is het zat en besluit om een revolutie in te zetten.

Toevallig ook een film van Bong Joon-ho, zijn Engelstalig debuut. Een film waar je de term 'So it is' bij in acht moet nemen, want shit is zoals het is. Als je daar doorheen kan kijken is het een boeiende film, boeiender dan ik in eerste instantie dacht. Een toffe sci-fi in met een interessante kijk op de gecreëerde maatschappij. Enige minpuntje vond het ik einde, maar dat kan persoonlijk zijn.

Imdb: 7.1
Ik: 8- (met een ander einde was het een 8+ geweest).
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')