abonnement Unibet Coolblue
pi_139049138
Topic kan nu ook wel hier, check dit bericht.

quote:
Getuige: Opstelten stuurde Kamer verkeerde informatie over Demmink

© ANP.
UPDATE Politie en Justitie waren al in 1997 op de hoogte van de mogelijke betrokkenheid van oud-topambtenaar Joris Demmink en drie hoofdofficieren van justitie bij seksueel misbruik van minderjarige jongens. De namen werden bij de start van het onderzoek naar de seksfeestjes al genoemd, zo verklaarde een getuige vanmorgen tegenover de rechter-commissaris in Utrecht. Ook de huidige staatssecretaris van Justitie Fred Teeven zou op de hoogte zijn geweest.

De getuige, Leendert de Koter, was destijds als rechercheur van de criminele inlichtingendienst betrokken bij het zogeheten Rolodexonderzoek. De Rijksrecherche heeft de namen van Demmink en de drie officieren - Holthuis, Wabeke en Wooldrik - aangedragen, zo verklaarde De Koter onder ede.

Het Rolodexonderzoek zou evenwel geen nadere aanwijzingen hebben opgeleverd tegen Demmink. Hoe dat bij de drie officieren van justitie zat, kon De Koter niet zeggen. Het onderzoek concentreerde zich op Ger van R., Hij zou een faciliterende rol hebben gespeeld bij de orgieën.

Ook staatssecretaris Teeven zou op de hoogte zijn van de namen van de van misbruik verdachte mannen. Teeven was destijds als officier van justitie betrokken bij het onderzoek.

Gelogen
'Ook de (oud-)ministers van' Justitie Ernst Hirsch Ballin, Ivo Opstelten en Piet Hein Donner moeten op de hoogte zijn geweest van het opduiken van de namen in het onderzoek', aldus Volkskrantverslaggever Toine Heijmans vanuit de rechtszaal. 'Donner heeft eerder gezegd dat er 'geen rook' was, maar dat blijkt nu dus niet juist. Of er ook vuur was, is even de vraag. Volgens de getuige is er immers niets belastends gevonden.'

De zaak lijkt daarmee ook een politieke wending te krijgen. Opstelten schreef in 2012 aan de Tweede Kamer dat Demmink niet in het Rolodexonderzoek voorkwam. Volgens de getuige is dat wel degelijk het geval. Heijmans: 'Dus of Opstelten wist het niet, of hij heeft gelogen.'

Onderzoek 'kapotgemaakt'
Ook opmerkelijk is volgens Heijmans dat de getuige beweert dat het onderzoek naar de hoofdverdachte destijds is 'kapotgemaakt'. 'Oftewel: iemand heeft gelekt. De huiszoeking liep op niets uit omdat de verdachte al op de hoogte was. Dat verhaal ging al langer rond, maar wordt nu voor het eerst onder ede bevestigd.'

Heijmans: 'Verder is er gevraagd om een observatieteam in te stellen voor Demmink en de andere drie officieren. Dat werd echter afgewezen door de huidige korpschef van Amsterdam, Pieter-Jaap Aalbersberg. Die werkte destijds bij het CRI.'

Civiele zaak
De rechtszaak tegen Demmink betreft een civiele zaak. De verhoren zijn aangevraagd door stichting De Roestige Spijker, die zegt naar de waarheid te zoeken. Er volgt geen vonnis. Toch is alles wat vandaag ter sprake komt van belang. Als er bewijs boven tafel komt heeft dat grote gevolgen.
Ben benieuwd hoeveel koppen er gaan rollen. Hoe veilig zijn Teeven en Opstelten en Donner nu?

http://www.volkskrant.nl/(...)erzoek-Demmink.dhtml
  zondag 20 april 2014 @ 22:55:45 #2
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_139094207
Ik ben wel benieuwd wat er allemaal van waar is. Maar gezien de uitspraken van enkele betrokkenen denk ik dat de bewindslieden sowieso wel wat uit te leggen hebben.
  zaterdag 10 mei 2014 @ 22:01:02 #3
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_139794313
quote:
'Politie vervalste tapgesprekken Baybasin'

De politie en het Openbaar Ministerie hebben bewust tapgesprekken vervalst in de zaak van de voor moord en drugshandel veroordeelde Hüseyin Baybasin. Gesprekken zijn 'geknipt en geplakt' en onjuist vertaald om de 57-jarige Koerd achter de tralies te krijgen. Tot die conclusie komt wetenschapsfilosoof Ton Derksen in het boek Verknipt bewijs dat maandag wordt gepubliceerd.

'Op een heleboel manieren is dit de ernstigste zaak die ik heb gehad', zegt de emeritus-hoogleraar van de Nijmeegse Radboud Universiteit. 'Er is zo massief en aantoonbaar gelogen. Ik heb honderd telefoontaps beluisterd, en elke keer weer vond ik manipulaties.' Derksen deed eerder onderzoek naar onder meer de justitiële dwaling in de zaak van Lucia de Berk, de Haagse verpleegkundige die tot levenslang werd veroordeeld omdat justitie dacht dat ze zeven patiënten had vermoord. Zij werd in 2010 alsnog vrijgesproken.

Derksen analyseerde de tapgesprekken op vijf verschillende manieren, zowel technisch als inhoudelijk. Hij vond in de zestien taps die door de rechter als bewijs tegen Baybasin werden gebruikt negentig indicaties van manipulatie, en elf vertaalfouten. 'Je stuit op heel vreemde dingen.

Kom maar langs
Baybasin zou bijvoorbeeld vanuit Gilze in Nederland naar Istanbul gebeld hebben, en zegt dan: kom nu maar even langs. Dat kan dus niet.' Al tijdens de rechtszaak werd er gediscussieerd over de betrouwbaarheid van de in totaal zesduizend tapgesprekken - het belangrijkste bewijs tegen Baybasin.

Zowel de rechtbank als het gerechtshof en de Hoge Raad kwamen tot de conclusie dat de taps betrouwbaar waren. Bart Jacobs, hoogleraar computerveiligheid die in 2009 een onderzoek naar de audiobestanden begeleidde, concludeerde destijds dat er 'een beperkt aantal onregelmatigheden' waren.

Onzorgvuldig
Hij deed dit onderzoek in opdracht van de Commissie Evaluatie Afgesloten Strafzaken (CEAS), de commissie vond de resultaten onvoldoende om de zaak te heropenen. Derksen uit in zijn boek felle kritiek op de hoogleraar computerveiligheid. Jacobs vindt juist dat Derksen 'onzorgvuldig gebruik heeft gemaakt van de bevindingen in het audio-onderzoek' van destijds.

Het Openbaar Ministerie wil niet reageren op de beschuldigingen van Derksen, omdat de zaak opnieuw bij de Hoge Raad ligt. Baybasin werd in 1998 in Nederland gearresteerd, en in 2002 tot levenslang veroordeeld. Sindsdien strijdt hij om zijn onschuld te bewijzen.

Volgens hem en zijn advocaat Adèle van der Plas is hij het slachtoffer van een complot: Nederland zou hem hebben veroordeeld in opdracht van Turkije. Als Nederland niet mee zou werken zou Turkije Joris Demmink, destijds topambtenaar, vervolgen wegens pedofilie. Voor dit complot echter heeft Derksen 'geen enkele aanwijzing' gevonden. 'Ik geloof daar niets van.'Hij noemt de naam van Demmink dan ook niet in het boek.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  zondag 18 mei 2014 @ 14:47:18 #4
16715 Mylene
*schatje*
pi_140089107
quote:
'Justitie breidt onderzoek naar Demmink uit'

Het Openbaar Ministerie heeft naar aanleiding van de getuigenverhoren in de zaak Demmink het strafonderzoek naar mogelijk seksueel misbruik van de voormalig topambtenaar op het ministerie van Justitie uitgebreid.

Dat bevestigt woordvoerder Wim de Bruin van het Landelijk Parket in KRO Brandpunt.

“In de getuigenverhoren voor de rechter-commissaris is informatie naar voren gekomen die we nu verder gaan onderzoeken.” Deze zogenoemde voorlopige getuigenverhoren werden afgenomen op verzoek van Stichting De Roestige Spijker.

Het onderzoek beperkt zich niet langer tot de aangiftes van twee Turkse mannen die zeggen door Demmink te zijn misbruikt. Ook andere aantijgingen, zoals klachten van chauffeurs over Demmink worden nu strafrechtelijk onderzocht. “Andere signalen van seksueel misbruik worden nu ook bekeken,” aldus De Bruin.

In KRO Brandpunt meldt vanavond het voormalig hoofd van de chauffeursdienst op het ministerie van Justitie, Tjeerd Postma, dat hij eerder deze week door de Rijksrecherche is gehoord. Postma heeft verklaard dat een chauffeur van Demmink tijdens een dienst rit uit Brussel getuige was van seksuele handelingen op de achterbank met een jongen die onderweg werd opgepikt.

Justitie verwacht dat het onderzoek naar Demmink pas in 2015 zal zijn afgerond.
bron
  zondag 18 mei 2014 @ 20:09:57 #5
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_140101242
Het wordt steeds interessanter
  woensdag 21 mei 2014 @ 22:56:47 #6
213785 zyx1981
Pepernoten iemand?
pi_140224869
En de kogel is door de kerk:

quote:
Hof: OM moet Joris Demmink vervolgen voor misbruik - ‘een blamage voor justitie’

door Annemarie Coevert

Voormalig topambtenaar Joris Demmink moet door het Openbaar Ministerie strafrechtelijk worden vervolgd op verdenking van verkrachting van twee Turkse jongens. Dat besloot het gerechtshof in Arnhem vanmiddag, zo meldt NRC-redacteur Marcel Haenen op basis van een bron bij het hof.

Haenen noemt dit besluit van het hof ‘een blamage voor justitie’:


“Het OM heeft nooit een strafrechtelijk onderzoek in deze zaak uitgevoerd omdat daar geen reden voor zou zijn. Ze hebben slechts ‘oriënterend onderzoek’ uitgevoerd, en op basis hiervan besloten dat het niet nodig was om hier vervolg aan te geven. Nu moet alsnog een strafrechtelijk onderzoek worden gestart in Turkije in opdracht van het hof. Dat is een zeer interessante ontwikkeling in deze zaak.”

In december vorig jaar besloot het OM dat er geen reden was om Demmink, oud-secretaris-generaal van het ministerie van Justitie, te vervolgen. Twee Turkse mannen deden aangifte van kindermisbruik, die midden jaren negentig in Turkije zou hebben plaatsgevonden, maar het OM heeft na onderzoek geen bewijs gevonden dat Demmink destijds in het land is geweest. Dat is ook altijd verklaard door de oud-secretaris-generaal.

Turkije trof geen registratie aan van in- en uitreizen Demmink


De kwestie kwam half december aan de orde tijdens een besloten zitting bij het gerechtshof in Arnhem. Daar kwam een document ter tafel waarin een Turkse officier van justitie vaststelde dat Demmink in 1996 wel degelijk in Turkije was. Dat document is door het ministerie van Justitie als ‘authentiek’ bestempeld, waarop justitie toezegde het te onderzoeken.

Het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken schreef het OM dat uit ‘onderzoek van onze registraties, aan de hand van de identiteitsgegevens ‘Joris DEMMINK’, generlei registratie is aangetroffen van in- en uitreizen door betrokkene in ons land via onze grensovergangen.’

Advocaat Adèle van der Plas, die namens twee Turkse cliënten het hof vraagt om het OM te dwingen tot vervolging van Demmink, liet eind vorig jaar weten dat de reizen van Demmink mogelijk niet geregistreerd werden omdat hij toentertijd de beschikking had over een diplomatiek paspoort.

In 2012 besloot het OM al dat er onvoldoende bewijs was


In 2012 besloot het OM na een oriënterend feitenonderzoek nog dat er onvoldoende bewijs was om Demmink te vervolgen. De rechtszaken waarbij oud-topambtenaar van Justitie Joris Demmink betrokken is, hebben de staat inmiddels al bijna veertigduizend euro gekost, zo bleek in november vorig jaar.

De ex-topambtenaar is betrokken bij verschillende rechtszaken. Zo heeft hij het AD voor de rechter gesleept omdat hij schade zou hebben ondervonden van de berichtgeving van de krant over het vermeende misbruik.
Bron: http://www.nrc.nl/nieuws/(...)r-seksuele-delicten/
pi_141251037
quote:
Demmink zocht jongens in Slowakije

Joris Demmink reisde in de jaren negentig af naar Slowakije om daar op zoek te gaan naar jonge jongens. Samen met de Nederlandse ambassadeur.

Dat Demmink zijn mogelijke werkterrein tijdelijk verlegde van Turkije naar Midden-Europa komt uit de mond van zijn ex-vriend Libor Ctvrtlík via Nieuwe Revu.

Libor was acteur in homo-pornofilms en had in de jaren negentig zeven jaar lang een relatie met Joris Demmink. Die laatste betaalde zijn rechtenstudie en bezorgde hem een baan op een advocatenkantoor in Praag.

Door de commotie rond Demmink zou Libor zijn baan als advocaat hebben verloren en nu werkzaam zijn als kok in een hotel in de Bollenstreek.

'Ambassadeur viel op zeer jeugdige jongens'

Libor hint ernaar dat de Nederlandse ambassadeur mogelijk betrokken was bij de jacht op jonge jongens. "Ze (Demmink en ambassadeur Hans Heinemann- TB) waren privé bevriend en maakten ook een reis naar Slowakije. De ambassadeur viel op zeer jeugdige jongens."

Heinemann ontkent alles tegenover Nieuwe Revu: "Het is absolute flauwekul. Demmink en ik waren bevriend en we hebben getweeën inderdaad een mooie vakantie doorgebracht in Slowakije, maar ik zou wel gek zijn als ambassadeur om me in te laten met dergelijke dingen. Die zijn ook in Slowakije strafbaar. Ik ben er altijd voor uit gekomen dat ik homoseksueel ben, maar ik heb nooit relaties aangeknoopt met mannen van onder de twintig."
http://www.powned.tv/nieu(...)kids_in_slowaki.html
  zondag 27 juli 2014 @ 00:45:36 #8
213785 zyx1981
Pepernoten iemand?
pi_142767071
Kom net dit artikel tegen. Begin 2014 is Demmink in verband gebracht met het pedofielenwereldje van de BBC. De politie van Engeland en Nederland is inmiddels in overleg...

quote:
BBC embroiled in further scandal as executive 'filmed Dutch child abuse movies'

DETECTIVES are investigating claims that a retired BBC ­executive abused young boys at his home in Amsterdam. He is said to have owned a three-storey property near the city centre in the Eighties. Boys from British care homes were allegedly ferried there to take part in sex films.

Police have been told that the BBC employee was involved in the abuse and played a key role in ­distributing the films.

The news comes as Dutch police prepare to re-open an investigation into child sex, which may ­be broadened to include British paedophiles operating in the Netherlands.

A whistleblower tipped off the BBC Investigations Unit two weeks ago about the man, who has since retired from the Corporation.

The information was passed to the Metropolitan Police’s Operation Yewtree, the unit set up in the wake of the Jimmy Savile scandal to look into historic sex crimes.

Although the Sunday Express knows both the identity of the alleged abuser and his former address in Amsterdam, we have decided not to print the details to avoid jeopardising any police investigation. Scotland Yard refused to comment but the BBC last night confirmed it had alerted the Met.

A spokesman said: “Where allegations of criminal wrongdoing are received by the BBC, we pass them on to the police. We cannot comment on individual cases.”

Former social worker Chris Fay, who advised the National Association of Young People In Care, has shown a picture of the former BBC executive to an alleged victim.

Mr Fay said: “He confirmed that this was one of the men who abused him at the flat in Amsterdam when he was a boy.

“The man apparently owned the building. He let the bottom flat to a known British paedophile, kept the middle residence for himself and used the attic for filming pornographic films involving both adults and children.

"He is said to have travelled back and forth between London and Amsterdam, playing a key role in the distribution of the videos throughout Britain and Europe.” Last week, Dutch prosecutors ­confirmed they are to investigate the Netherlands former justice ministry secretary-general Joris Demmink for allegedly raping two Turkish boys.

Demmink will be questioned over allegations that he raped the boys, aged between 12 and 15, while visiting Istanbul in the ­mid-Nineties. He denies the claims and says he was not in Turkey at that time.

In 1998, his name came up during a Dutch inquiry, called the Rolodex Affair, into an Amsterdam paedophile network. The probe was shut down shortly afterwards, prompting accusations of a cover-up.

A spokeswoman for the Office of Public Prosecutions in The Hague said the Demmink case might trigger a wider investigation into British paedophiles in Amsterdam. She said: “The investigation will initially focus solely on the allegations made by the two Turkish boys.

“Whether the investigation starts to look at other things at a later stage, we don’t know, it’s too early to say.”

However, sources revealed Dutch and British police met last summer on the Isle of Wight.


Bron: http://www.express.co.uk/(...)h-child-abuse-movies
pi_142775709
quote:
2s.gif Op zondag 27 juli 2014 00:45 schreef zyx1981 het volgende:
Kom net dit artikel tegen. Begin 2014 is Demmink in verband gebracht met het pedofielenwereldje van de BBC. De politie van Engeland en Nederland is inmiddels in overleg...

[..]

Bron: http://www.express.co.uk/(...)h-child-abuse-movies
Waarom komen ze niet met namen dan?

Echt verschrikkelijk dat dit soort mensen nog steeds vrij rond lopen. Hoe kan dit nu pas naarbuiten komen?
pi_144488675
ff een schopje:

http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)n-zaak-Demmink.dhtml

quote:
Aangifte tegen minister Opstelten in zaak-Demmink
Bewaar
Door: Koen Voskuil
13-9-14 - 16:45 Ivo Opstelten. Inzet Joris Demmink © ANP/AD.

Zes voormalig gevangenisdirecteuren hebben aangifte gedaan tegen minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten. Ze vinden dat de minister zich schuldig heeft gemaakt aan een ambtsmisdrijf, door onderzoek naar aangiften tegen oud-topambtenaar Joris Demmink te vertragen in plaats van voortvarend aan te pakken.

Twee Turkse mannen hebben in 2008 en 2010 aangifte gedaan tegen toenmalig Secretaris-Generaal van Justitie Joris Demmink. Ze zeggen midden jaren negentig als minderjarige jongens in Turkije door hem te zijn misbruikt. Het Openbaar Ministerie doet momenteel strafrechtelijk onderzoek naar deze zaak, nadat deze mannen dat hebben afgedwongen bij het gerechtshof in Arnhem.

Terwijl dit strafrechtelijk onderzoek gaande is, heeft Justitieminister Opstelten zich enkele keren publiekelijk uitgelaten over de zaak-Demmink. Zo zei hij in april van dit jaar tegen de NOS: 'Het was niks, het is niks en het zal niks worden.'

De oud-gevangenisdirecteuren vinden dat Opstelten met dergelijke uitspraken onderzoek naar Demmink 'intentioneel frustreert.' Ze hebben vrijdagmiddag per aangetekende brief een tien kantjes tellende aangifte verstuurd aan het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie. Ook willen ze dat de Tweede Kamer de procureur-generaal van de Hoge Raad vraagt Opstelten strafrechtelijk te vervolgen.
Kleine geheimen dienen beschermd te worden.
Grote geheimen worden beschermd door publiek ongeloof.
pi_144541202
quote:
Directeuren

Zes voormalige gevangenisdirecteuren hebben aangifte gedaan tegen minister Ivo Opstelten van Veiligheid & Justitie vanwege zijn rol in de zaak-Demmink, zo werd gisteren bekend op een doordeweekse zaterdag. 'Er zijn zes aangevers maar het hadden er 30 kunnen zijn', verklaarde oud-bajesdirecteur Bart Molenkamp. En daar begint de eerste vraag al: waarom heeft de rest dan zijn handtekening niet gezet? Omdat Molenkamp allerlei oud-collega's heeft gebeld die voor de eer bedankten?

We kennen Molenkamp en zijn collega Jacques van Huet al van de civiele verhoren voor de rechtbank in Utrecht. Niet lang daarvoor hadden beiden een verklaring bij de notaris afgelegd over een werkbezoek aan Engeland, waar een 'persoonlijke assistente' van Demmink zich erover beklaagde dat ze vlak voor het weekend 'jonge jongens' voor hem moest regelen, alsof die zo in de Gouden Gids staan. De rest van het reizende gezelschap kon zich dit incident niet herinneren, en erger: de desbetreffende 'persoonlijke assistente' ontkende in alle toonaarden. In Utrecht moest Van Huet ook nog eens toegeven dat wat er was verklaard niet geheel juist was. De bedoelde persoon was geen persoonlijke assistente van Demmink, wat het verhaal alleen maar onwaarschijnlijker maakt. Overigens, in november 2013 heeft de justitiemedewerkster aangifte wegens smaad tegen Van Huet en Molenkamp gedaan.

Van Huet overlaadde de rechter commissaris met zoveel details over zijn prachtige carrière dat die aandrong om er wat sneller doorheen te gaan. Nou ja prachtig, vanwege zijn grote mond kreeg hij een conflict met Donner. Dat eindigde - maar daar begon Huet niet over - in een kort geding. Destijds vond Van Huet dat hem een 'loer was gedraaid'.

Molenkamp had nog minder te melden dan zijn collega Van Huet, maar drong op basis van roddels wel aan op een parlementaire enquête. Daarna versprak Molenkamp zich ook nog eens door Demmink 'actief pedofiel' te noemen. Maar dat betekende in zijn opvatting dus niet alleen dat iemand toegeeft aan zijn lusten en een kind misbruikt. Kennelijk werd Molenkamp niet gevraagd of hij daar überhaupt enig bewijs voor had.

De lijst van zes aangevers is een interessante. Niet toevallig staat daar de naam op Cees Boeij. Die werd door topambtenaren van het ministerie van justitie tien jaar geleden naar huis gestuurd. Hij en Van Huet hielden een toespraak tijdens een afscheid van een collega-directeur Peter Scheffelaar Klots, niet verrassend een van de ondertekenaars. Daarin uitten zij kritiek op het versoberde gevangenisregime dat minister Donner voorstond. Donner noemde ze deloyaal.

De volgende ondertekenaar Jos Poelmann, ooit hét gezicht van de TBS, stapte zelf op bij justitie. De toenemende druk vanuit Den Haag werd hem te veel. Altijd was hij bereid tot commentaar in de media als commotie was ontstaan rond TBS. Dat werd hem niet altijd in dank afgenomen. Er ontstaat wederom een beeld van rancuneuze oud justitie medewerkers die nog een appeltje te schillen hebben met hun oud-werkgever.

Dan de aangifte. Die komt er op neer dat Opstelten ten aanzien van Demmink nooit had mogen verklaren 'Het was niks, het is niks en het zal niks worden' 'In plaats van het voortvarend opdracht geven tot een gedegen strafrechtelijk onderzoek wekt de minister met zijn voorbarige uitspraken dat zijn (voormalige) secretaris-generaal boven alle verdenking verheven is de indruk het Openbaar Ministerie te belemmeren in zijn taakuitoefening.'

Het tweede deel van die beschuldiging wordt niet hard gemaakt. Opstelten verwees ter ondersteuning van zijn uitspraken immers naar AIVD onderzoeken en het Rolodex onderzoek, waarin Demmink uiteindelijk geen verdachte was (ook al viel zijn naam in het roddelcircuit). Sterker nog: er loopt inmiddels gewoon een strafrechtelijk onderzoek naar Demmink, waarbij ook andere beschuldigingen dan die van de Turkse verdachten worden meegenomen. Laten de gepensioneerde directeuren dat onderzoek nou eens rustig afwachten, al was het maar omdat Van Huet en Molenkamp actief hebben bijgedragen aan het verspreiden van kantoorroddels waarvan ze zelf hebben toegegeven dat die louter op hearsay waren gebaseerd.
http://barracudanls.blogspot.nl/2014/09/directeuren.html
  Trouwste user 2022 maandag 15 september 2014 @ 09:06:54 #12
7889 tong80
Spleenheup
pi_144542148
De zes voormalig gevangenisdirecteuren die aangifte hebben gedaan tegen minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten vertellen waarom ze dit nu hebben gedaan en waarom ze niet eerder aan de bel trokken. 'Er werden sappige verhalen verteld over Praagse jongensbordelen, maar ik wist nooit wat daarvan waar was. Daarom heb ik er nooit iets mee gedaan.'

Dat legt Jos Poelmann, met zijn 65 jaar de jongste van de aangevers, uit. De voormalig bestuursvoorzitter van de Pompe-stichting, een bekende tbs-instelling in Nijmegen, hoorde op Justitieborrels wel eens geruchten over Demmink.

'Jonge jongens regelen'
Dit voorjaar raakte Poelmann ervan overtuigd dat er meer aan de hand was dan enkele boosaardige roddels. Hij woonde getuigenverhoren bij van twee oud-gevangenisdirecteuren. Zij verklaarden over een zakenreis in 1992, waar een directiesecretaresse van Justitie in een hotelbar uit de school zou zijn geklapt. Ze zou hebben geklaagd dat ze jonge jongens voor Demmink moest regelen.

'Ik ken die twee directeuren als zeer integere, niets uit hun duim zuigende types,' zegt Poelmann. 'Voor mij was duidelijk dat ze niet zaten te liegen. Dit is toch heel eigenaardig, dacht ik.'

Vertragen
Afgelopen vrijdag verstuurden Poelmann en vijf andere oud-gevangenisdirecteuren hun aangifte naar het Openbaar Ministerie (OM) en de Tweede Kamer. Volgens hen is de minister schuldig aan het 'vertragen in plaats van voortvarend afhandelen' van aangiften tegen Demmink.

Dat er nu wel een strafrechtelijk onderzoek tegen de topambtenaar loopt, is afgedwongen door twee Turkse mannen, die zeggen als minderjarigen te zijn misbruikt door Demmink. Daarna heeft Opstelten publiekelijk gezegd in de onschuld van zijn oud-topambtenaar te blijven geloven.

Ook Peter Scheffelaar Klots, jarenlang gevangenisdirecteur in Brabant, kwam op de getuigenverhoren af. Zo hoorde hij een oud-zedenrechercheur vertellen hoe een onderzoek naar vermeend misbruik van minderjarigen door officieren van justitie en hoge justitieambtenaren van hogerhand was stukgemaakt.

'Die verklaringen waren zó glashelder en overtuigend. Er was alle reden voor de minister van Justitie om te zeggen dat er een diepgravend onderzoek moest komen. Maar het bleef oorverdovend stil. Het enige dat Opstelten over de zaak Demmink zei, was: 'Het was niks, het is niks en het wordt niks.''

'Gênant en schandalig' noemt Bart Molenkamp die uitspraak. 'Opstelten gaat daarmee op de stoel van de rechter zitten. Er worden getuigen onder ede gehoord die schokkende dingen verklaren, en de bewindsman zegt spijkerhard dat er niets aan de hand is.'

Kleine kans
Hun aangifte, die ze deze zomer hebben voorbereid en 2 weken terug gezamenlijk in Amsterdam hebben ondertekend, richten de zes aan de Kamercommissie voor Verzoekschriften en Burgerinitiatieven. Ze hopen dat deze de procureur-generaal van de Hoge Raad vraagt om een strafrechtelijk onderzoek in te stellen tegen Opstelten. Al erkennen ze dat de kans daarop klein is.

Wat hopen de heren dan wel te bereiken? Jos Poelmann: 'In elk geval dat het de zaak onder de aandacht van het publiek houdt. Ook van rechters, officieren van justitie, advocaten en de media. Ik hoop dat sommige mensen de moed vatten toch iets te melden en dat Kamerleden doorgaan.'

Integriteit
Poelmann: 'Aan mij werden hele hoge eisen gesteld als het gaat om integriteit. Als er aanleiding was om daar bij een personeelslid aan te twijfelen, moest die persoon meteen op non-actief worden gesteld. Maar het lijkt erop dat dat niet geldt voor topambtenaren op het departement zelf. En als ik ergens een hekel aan heb, is het klassenjustitie.'

Ivo Opstelten verwijst in een reactie naar antwoorden op Kamervragen die Mark Rutte eerder deed. Rutte zei in mei dat Opstelten uitgaat van de onschuld van Demmink en geen reden had daar op terug te komen. 'Ook heeft de minister aangegeven dat het OM niet wordt gehinderd door deze uitspraak.'

http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)ongensbordelen.dhtml

:{
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 maandag 15 september 2014 @ 09:09:31 #13
7889 tong80
Spleenheup
pi_144542171
Struisvogelpolitiek dus. :{

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  maandag 15 september 2014 @ 09:13:58 #14
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_144542220
#exitopstelten
Laffe huichelaar
  maandag 15 september 2014 @ 09:14:41 #15
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144542229
Echt, er gaan al decennia lang de verhalen over de puinhoop die justitie is, maar geen enkele minister is in staat er vat op te krijgen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 15 september 2014 @ 09:15:06 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144542234
quote:
0s.gif Op maandag 15 september 2014 09:13 schreef timmmmm het volgende:
#exitopstelten
Ja, dat lost de boel op
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 15 september 2014 @ 09:17:38 #17
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_144542269
quote:
0s.gif Op maandag 15 september 2014 09:06 schreef tong80 het volgende:


Dat er nu wel een strafrechtelijk onderzoek tegen de topambtenaar loopt, is afgedwongen door twee Turkse mannen, die zeggen als minderjarigen te zijn misbruikt door Demmink.
Terecht dat ze daar onderzoek naar doen. Eigen volk eerst :(

:P
Laffe huichelaar
  maandag 15 september 2014 @ 09:43:15 #18
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_144542646
Het vuurtje blijft mooi opgestookt worden
  maandag 15 september 2014 @ 10:57:52 #19
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_144544208
quote:
0s.gif Op maandag 15 september 2014 09:43 schreef Hexagon het volgende:
Het vuurtje blijft mooi opgestookt worden
Goed toch? Als het aan Justitie ligt, wordt de zaak eindeloos uitgesteld.
Scratch a liberal and you will find a fascist
  Trouwste user 2022 maandag 15 september 2014 @ 12:00:13 #20
7889 tong80
Spleenheup
pi_144545634
quote:
0s.gif Op maandag 15 september 2014 09:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Echt, er gaan al decennia lang de verhalen over de puinhoop die justitie is, maar geen enkele minister is in staat er vat op te krijgen.
Ze zijn er wel toe in staat. Maar de wil ontbreekt. :{

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  maandag 15 september 2014 @ 12:03:12 #21
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144545719
quote:
0s.gif Op maandag 15 september 2014 12:00 schreef tong80 het volgende:

[..]

Ze zijn er wel toe in staat. Maar de wil ontbreekt. :{

:P
Ik denk dat er al veel tanden op zijn stukgebeten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 15 september 2014 @ 15:35:29 #22
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_144551973
quote:
0s.gif Op maandag 15 september 2014 12:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik denk dat er al veel tanden op zijn stukgebeten
Ik denk dat dat wel meevalt. Mensen binnen de organisatie snappen heus wel dat ze hun carriere gedag kunnen zeggen als ze zich met dit soort zaken bemoeien. De affaire Demmink is heus niet de eerste en zeker ook niet de laatste waarbij hoge politici of bestuurders betrokken zijn en in de doofpot gaat.
Scratch a liberal and you will find a fascist
pi_146216904
quote:
Nieuwe getuige legt verklaring af over Demmink

De afgelopen week heeft een nieuwe getuige tegenover een notaris een verklaring afgelegd over pedoseksuele activiteiten van Joris Demmink, de voormalige hoogste ambtenaar van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Het gaat om een getuigenis van een Nederlandse zakenman die in 1995 in Praag in “een besloten club met uitsluitend genodigden” zegt te hebben gezien hoe Demmink ontucht pleegde met twee “erg jonge jongens” van naar schatting 15 en 16 jaar. De ontuchtpleger werd door de Nederlandse gastheer geïntroduceerd als Joris Demmink, ‘een hoge ome van de Nederlandse ambassade’.
het hele artikel staat op NRC.nl
pi_146242821
quote:
Bommetje

Aan de vooravond van de bodemprocedure van Joris Demmink tegen het AD liet de Stichting Roestige Spijker - een van de vele ex-vehikels van Jan Poot - zondag nog even een bommetje vallen. De deftige krant NRC kreeg de primeur, want die wordt in Den Haag ten minste door politici gelezen, zo moet zijn gedacht.

De Roestige Spijker brengt een kersverse belastende verklaring in. En ja, het leek heel even ernstig voor Joris: 'Het gaat om een getuigenis van een Nederlandse zakenman die in 1995 in Praag in “een besloten club met uitsluitend genodigden” zegt te hebben gezien hoe Demmink ontucht pleegde met twee “erg jonge jongens” van naar schatting 15 en 16 jaar. De ontuchtpleger werd door de Nederlandse gastheer geïntroduceerd als Joris Demmink, ‘een hoge ome van de Nederlandse ambassade’.'

Caught with pants down. Of toch niet? Laten we het zo formuleren. De Roestige Spijker heeft geen al te gelukkige hand als het gaat om het selecteren van zogenaamde getuigen, zo bleek dit voorjaar bij openbare verhoren in Utrecht. Zo was er een nogal labiele getuige die er stellig van overtuigd was dat hij ooit bij een Joris op de achterbank had gezeten, maar duidelijke herinneringen aan de man had hij niet. Ook schoven nog een tweetal oud-gevangenisdirecteuren aan met een paar slappe hearsay-verhalen. Een schaamteloze poppenkast die geen enkele duidelijkheid heeft opgeleverd.

En wat heeft de Roestige Spijker nu weer opgetakeld? 'De getuige, die anoniem wil blijven om “mogelijke schadelijke gevolgen voor mijn professionele leven te vermijden”, zegt zich pas dit jaar door gepubliceerde foto’s te hebben gerealiseerd wie hij in 1995 zag.'

Maar wacht eens even, dat wist hij toch al? Of was de naam Joris Demmink nou weer niet twintig jaar blijven hangen? De vermeende zakenman heet toch toevallig niet Koos van Woudenberg?

In een portret genaamd De Geest uit de Fles van de Volkskrant van zaterdag (betaalmuur) lezen we dat Demmink een 'tikkeltje stijf en ongenaakbaar' is. En mysterieus. Geen fan van het homohuwelijk. Demmink vindt dat Nederland zich er internationaal belachelijk mee maakt. Zeggen intimi.

Maar als we alle spannende verhalen mogen geloven deed Joris het op de achterbank van de auto terwijl de chauffeur toekeek (of wegkeek) en in een Praagse club niet eens achter gesloten deuren, in het bijzijn van een Nederlandse zakenman die daar heel toevallig verzeild was geraakt. Waarbij je ook nog iedereen laat weten wie en wat je bent (hoewel, dat van de ambassade klopt dan weer niet).

Thomas Ross, die dan wel weer een roman schrijft op basis van al deze geruchten, formuleerde het als volgt: 'Er bestaat absoluut een netwerk van hooggeplaatste pedoseksuelen maar – oei, oei, oei - schuld moet bewezen worden en dat is bij Demmink tot nu toe niet het geval. As simple as that.'

http://barracudanls.blogspot.nl/2014/11/bommetje.html

Erg jonge jongens. :{
pi_146243061
15-16 jaar zou ik niet pedofiel noemen, als je in amsterdamse gayscene kijkt heb ik wel jongere jongens gezien, en die gingen gewoon vrijwillig met mannen mee naar huis.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')