abonnement Unibet Coolblue
pi_139432028
Ik ben verschrikkelijk jaloers. Ik ben zelfs jaloers op de ik van een jaar geleden.
Tap tap tap
pi_139432515
quote:
0s.gif Op woensdag 30 april 2014 20:18 schreef Mange-tout het volgende:

[..]

Wat bedoel je daarmee? :)

[..]

Ik vind dat ergens een gevaarlijke/moeilijke keuze, want wat als je plots dan helemaal geen vrienden blijkt te hebben, of je juist meer meegesleurd wordt door je negatieve gedachten en niet tot het inzicht komt dat die maar ridicuul zijn? Top voor je dat het heeft gewerkt, though. Ik ben nu redelijk druk met werken en sociaal contact om zo weinig mogelijk bij stomme gedachten te moeten stilstaan.

Algemene vraag: zijn jullie wel eens jaloers op vrienden bij wie alles wel gemakkelijk lijkt te gaan?
Hier lieten mijn vrienden me collectief vallen toen het slechter ging :') (terwijl ik toen nog niet eens depressief was).
En het vangnet familie had me daarvoor al laten vallen.

Zal dus nooit meer van een vangnet uitgaan. ..
  woensdag 30 april 2014 @ 22:38:08 #228
112899 missbehavin
konnichiwa bitches
pi_139434199
Dat jaloers zijn heb ik zeker
I'm in the basement, you're in the sky
I'm in the basement baby, drop on by
~ this world is only gonna break your heart ~
pi_139435951
quote:
0s.gif Op woensdag 30 april 2014 22:05 schreef CherryLips het volgende:
Ik ben verschrikkelijk jaloers. Ik ben zelfs jaloers op de ik van een jaar geleden.
Gelukkig heb ik daar geen last van want er is eigenlijk nooit echt een periode geweest voor mij waarin het echt voor de wind ging :')

Maar het is moeilijk hoor, om te beseffen dat dat wat je had, weg is (wellicht voor langere tijd).
Maar met minder genoegen moeten nemen is wel te doen, maar je moet er wel veel voor laten.

Ik leef al jaren van een minimum inkomen en kan er goed van leven...zolang ik nooit op vakantie ga, geen auto of andere dure dingen aanschaf, nooit uit ga, geen luxe-artikelen koop (het modernste dat ik heb is een computer van ruim 4 jaar oud...en dat voor een computerhobbyist :') ), geen huisdieren heb, zo min mogelijk kleding koop, geen nieuwe games koop (en dat voor een gameshobbyist :') ), geen planten koop die dood kunnen gaan, afhankelijk ben van de afdankertjes van familie of vrienden of spullen die ik van de straat haal (droger was van mn zus (al gebruik ik dat ding nauwelijks om stroom uit te sparen en mn wasmachine was een mazzeltje van de straat van iemand die ging samenwonen _O-. Het gros van mn meubels zoals mn bed, bank en stoelen heb ik ook gekregen of van de straat), geen abo op een sportschool of anderzijds geld aan sporten uitgeef en geen hobbies heb waarvoor (veel (en veel is relatief natuurlijk)) geld nodig is.
Mn bed was trouwens niet compleet (die ondersteunen ontbraken) dus heb ik maar 3 stapels bakstenen gekocht waar de boel nu op staat te steunen _O-
Opleiding? Geen geld voor
Mn woning helemaal afschilderen? Geen geld voor
Mn gordijnen waren rollen stof van mn moeder die zij over had nadat haar winkel afgefikt was en daar heeft zij toch nog wat moois van kunnen breien O+
Het enige wat ik wel nog heb is dat ik rook, maar daar zal ik noodgedwongen mee moeten stoppen gezien de bezuinigingen die mij volgend jaar te wachten staan (dank je wel VVD). Het is of stoppen met roken of mn internetabo afzeggen (of lid worden van de voedselbank, maar dat wil ik nog even uitstellen) en voor de rest heb ik vrijwel helemaal niets extra's meer...ik heb er gewoon het geld niet meer voor. Geld om te meeten heb ik volgend jaar ook niet meer (of het moet in Amsterdam zijn oid) want ik kan dan de treinkaartjes niet meer betalen.
Scheren doe ik alleen maar als ik moet daar scheermesjes best wel duur zijn en ik dat geld beter kan besteden (zoals aan de supermarkt of de huur).
Kachel zet ik in de winter laag omdat ik de stookkosten nauwelijks nog kan opbrengen en ga zo maar door.

Zeg maar 5 jaar terug was ik wel arm, maar voelde me niet zo, omdat ik (met in achtneming van bovenstaande "regels") nog prima rond kon komen en elke maand wel geld overhield waar ik extra's mee kon doen zoals een nieuwe 2ehands fiets kopen toen mn oude -echt- helemaal op was (geraamde reparatiekosten was geloof ik iets van 280 euro maar ik fietste dan ook met nog maar 1 remkabeltje bijvoorbeeld, bijna onder een vrachtwagen gekomen 1 keertje toen de 2e remkabel brak maar dat had ik op dat moment toch niet zo erg gevonden) of bijvoorbeeld fok!meets afgaan.

En als iemand dit leest, dan zal 90% denken "Joh, dan ga je toch werken?"
:') been there, het "werkte" niet voor mij, ik werd er alleen maar suicidaal-depressief van, het zoog me leeg.
Kan ik ooit weer werken? Geen idee maar zoals het er nu uit ziet, zijn de voortekenen niet echt gunstig.

.

Ben ik jaloers op anderen die wel een prima leven hebben? Nee, al een jaartje of 10 niet meer. Ik ben nu tevreden met wat ik -wel- heb. Vrienden en familie waar ik (niet altijd :') maar toch) op kan bouwen. Meestal als mensen onbegripvol voor mijn situatie zijn (van het niveau "Dan ga je toch werken?" zeg maar), dan laat ik de boel de boel, het heeft toch geen zin om het uit te gaan zitten leggen want mensen snappen het toch niet, net zoals veel mensen geen flauw idee hebben wat burn-out of depressie nou -echt- inhoudt.
Ik ben door zo'n strontleven gegaan waarin niets me gegund werd dat ik nu vrede heb met wat ik wel heb. Alleen jammer dat volgend jaar zo'n financiele strop gaat worden, ik moet nog maar zien hoe ik dat ga doen. Elk jaar weer bezuinigingen maar op een gegeven moment is de rek gewoon op en zal ik moeten snijden in mn internet (wat eigenlijk geen optie is gezien ik kwa contact erg afhankelijk ben geworden van dat medium) of idd voedselbank.

Maar ach, zolang ik nog kan modden en gamen met mn vrienden (ik haal mn spellen voor 50 cent bij de noppes) en überhaubt vrienden en familie en andere contacten heb met wie ik het prima kan vinden, vind ik het allemaal ook wel prima...maar ik moet wel een beetje waardig kunnen leven.

Nah ik kan zo nog wel een half uurtje doortikken, maar vind het wel mooi geweest nu :P
pi_139441428
quote:
0s.gif Op woensdag 30 april 2014 23:10 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

...ff inkorten hoor ;)
Welke bezuinigingen spelen je dan specifiek parten?

Stoppen met roken is wel gezond ;) Maar verder vind ik het wel een beetje schandalig klinken dat je echt niks meer kan :( Fijne regering...

Knap dat je je toch nog relatief goed kan redden zo.

Wat betreft jaloers: als mensen leuke dingen gaan doen en ik er niet aan mee kan of mag doen. Dan voel ik me 'vergeten' of 'stom' omdat ik t niet kan volhouden bijvoorbeeld. Verder heb ik erg veel moeite met mensen die t voor de wind gaat en heel makkelijk even voor jou invult hoe zwaar jouw leven zou moeten zijn (de 'stel je niet aan' types)
"In the midst of winter, I found there was, within me, an invincible summer".
-Albert Camus.
pi_139442401
quote:
0s.gif Op woensdag 30 april 2014 23:10 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

-ingekort-
Paar vragen misschien vind je ze stom, kan!!
- is je huur heel hoog of valt het mee?
- wat hou je dan ong over per maand?
- zijn er geen potjes waar je aanspraak op hebt?
- hoeveel geld geef je uit aan boodschappen?
- heb je dan nu wel een fiets?
- rook je veel?
- zijn er misschien gratis dingen die je wel leuk vindt? Bijv. Sport heb je van nike gratis op maandag bootcamp en op woensdag hardlopen. Of gratis yoga etc. in Amsterdam zijn heel veel van dit soort initiatieven
- er zijn ook cafeetjes waar je kan betalen naar wat je er voor over hebt (trust, in de pijp) mocht je een keer honger hebben en geen geld?

Probeer mee te denken misschien zit je er wel helemaal niet op te wachten.. Snap ook wel dat 'even' leuke dingen ondernemen makkelijker gezegd is dan gedaan..
Kan je in de winter overdag niet in de bieb zitten? Gebouw bij het IJ is erg mooi en volgens mij is het internet gratis
Worry is a misuse of imagination
  donderdag 1 mei 2014 @ 07:47:45 #232
233895 Murmeli
buiten spelen
pi_139442457
Ik begrijp werkelijk niet hoe je ervoor kunt kiezen om nog steeds te roken als je zo weinig geld hebt.
Tip: ga nu vast stoppen, dan heb je dat vast gehad en kan je misschien de komende maanden wat uitgaven doen waar je volgend jaar geen geld voor hebt.
Spelende vrouw, wat heeft u nu geleerd?
pi_139443039
Voor de jaloerse mensen: proberen jullie iets tegen die jaloezie te doen? Zoja, hoe? :)
  donderdag 1 mei 2014 @ 09:08:41 #234
267824 duracellkonijntje
Oplaadbare batterij
pi_139443371
quote:
0s.gif Op woensdag 30 april 2014 17:35 schreef zomertje het volgende:

[..]

Thanks. Voor jou is rust dus blijkbaar ook goed :)
Haha ja, voor wie niet he. Je kent het gevoel wel als je niet uitgeslapen bent, sloom, concentratie van een theezakje, je voelt je down. De hele dag duurt dan ineens drie keer zo lang.

[
quote:
0s.gif Op woensdag 30 april 2014 18:39 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Depressies zijn in het algemeen toch niet onbekend? Er heerst alleen soms nog een stigma op. Van, wat heb je? Depressief? Boe-fucking-hoe knul, ga gewoon aan het werk.

( :') !!!! )
Ja what the actual fuck he. Soms wilde ik dat er een soort machine was die mensen tijdelijk depressief, overspannen of burnout kon maken. Konden zij ook eens voelen hoe het is. Hebben we dat 'je stelt je aan' ook meteen niet meer.

quote:
[..]

Dat herken ik wel ja. Een aantal jaar geleden toen ik bij een psycholoog was had ik door dat ondanks dat ik kon zeggen dat het wel okee ging, qua functioneren vooral, er toch altijd het gevoel bleef dat er iets niet klopte.
Klopt. Achja, de truc is naar mijn mening er gewoon niet te veel mee bezig zijn. Het is een stemmetje dat je gewoon kunt negeren en des te meer aandacht je het geeft, des te meer het je dwars gaat zitten.
Ignorance is bliss
pi_139450633
Meh, Gray is down. Niet depressief, maar wel flink down. Het meisje waarmee ik verkering Had heeft me keihard vernederd door met een ander te gaan. Harder nog is dat ze er voor mn neus mee rondparadeert alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Harteloos. Echt pijnlijk.

Lang geleden dat ik zulk hartzeer heb gevoeld. En zo jammer ook, want het werpt op de hele relatie een schaduw. Waar ik dit aan verdiend heb, geen idee.
  donderdag 1 mei 2014 @ 14:00:42 #236
103397 minthy
Lief-ish
pi_139450799
quote:
9s.gif Op donderdag 1 mei 2014 13:56 schreef Gray het volgende:
Meh, Gray is down. Niet depressief, maar wel flink down. Het meisje waarmee ik verkering Had heeft me keihard vernederd door met een ander te gaan. Harder nog is dat ze er voor mn neus mee rondparadeert alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Harteloos. Echt pijnlijk.

Lang geleden dat ik zulk hartzeer heb gevoeld. En zo jammer ook, want het werpt op de hele relatie een schaduw. Waar ik dit aan verdiend heb, geen idee.
Dat is een waanzinnig misselijke streek... Sterkte jong! *;
Tante minthy!! O+
Achtbaan1 is voor mij te intens
pi_139451049
quote:
0s.gif Op woensdag 30 april 2014 20:18 schreef Mange-tout het volgende:

Ik vind dat ergens een gevaarlijke/moeilijke keuze, want wat als je plots dan helemaal geen vrienden blijkt te hebben, of je juist meer meegesleurd wordt door je negatieve gedachten en niet tot het inzicht komt dat die maar ridicuul zijn? Top voor je dat het heeft gewerkt, though. Ik ben nu redelijk druk met werken en sociaal contact om zo weinig mogelijk bij stomme gedachten te moeten stilstaan.
Mja, ik snao het wel. Maar dat 'meesleuren' door stomme gedachten. Dat is altijd nog een eigen keus.

Gray had ooit dit filmpje gepost..

En toen kwam ik eigenlijk op het idee om er niet meer van weg te rennen. Want dat bouwt toch wel onderhuidse angst op. Ik ben juist niet driftig op zoek gegaan naar sociale contacten en werk omdat ik merkte dat ik wegliep. Maar waarvoor? Jij zegt stomme gedachten. Toen dacht ik, hoezo stomme gedachten? Wat voor gedachten zijn het? Toen ben ik maar eens gaan zitten en die gedachten kwamen op me af! Omarm de kutgevoelens en ze rennen van je weg.

Het filmpje is dus niet een; 'boehoe ik voel me zo kut en depressief filmpje' maar een 'kom tot inzicht dat je er niet van weg moet lopen'.

quote:
Algemene vraag: zijn jullie wel eens jaloers op vrienden bij wie alles wel gemakkelijk lijkt te gaan?
Nee natuurlijk niet. Ik denk dat de meesten hier wel hebben geleerd dat wat 'lijkt te zijn' in werkelijkheid niet zo is. Iedereen heeft issues. Van groot tot klein, van dom tot slim, van rijk tot arm. Iedereen heeft ze.
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_139451086
quote:
9s.gif Op donderdag 1 mei 2014 13:56 schreef Gray het volgende:
Meh, Gray is down. Niet depressief, maar wel flink down. Het meisje waarmee ik verkering Had heeft me keihard vernederd door met een ander te gaan. Harder nog is dat ze er voor mn neus mee rondparadeert alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Harteloos. Echt pijnlijk.

Lang geleden dat ik zulk hartzeer heb gevoeld. En zo jammer ook, want het werpt op de hele relatie een schaduw. Waar ik dit aan verdiend heb, geen idee.
Euw :- ( Dat is niet best. Je verdient beter dan dat knul! ^O^
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_139452411
Nou mensen, ik heb die baan bij de apotheek :D ik ben benieuwd, ik moet namelijk om 7 uur beginnen _O- Maar het is me wel een pak van het hart, het betaalt niet super maar als het goed is kan ik in ieder geval weer fatsoenlijk boodschappen doen. Vlees FTW.
Tap tap tap
pi_139452888
quote:
0s.gif Op donderdag 1 mei 2014 14:49 schreef CherryLips het volgende:
Nou mensen, ik heb die baan bij de apotheek :D ik ben benieuwd, ik moet namelijk om 7 uur beginnen _O- Maar het is me wel een pak van het hart, het betaalt niet super maar als het goed is kan ik in ieder geval weer fatsoenlijk boodschappen doen. Vlees FTW.
Gefeliciteerd!
pi_139453006
quote:
9s.gif Op donderdag 1 mei 2014 13:56 schreef Gray het volgende:
Meh, Gray is down. Niet depressief, maar wel flink down. Het meisje waarmee ik verkering Had heeft me keihard vernederd door met een ander te gaan. Harder nog is dat ze er voor mn neus mee rondparadeert alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Harteloos. Echt pijnlijk.

Lang geleden dat ik zulk hartzeer heb gevoeld. En zo jammer ook, want het werpt op de hele relatie een schaduw. Waar ik dit aan verdiend heb, geen idee.
Wat een kutstreek... vrouwen :N ;)
Sterkte...
pi_139453107
quote:
0s.gif Op donderdag 1 mei 2014 14:49 schreef CherryLips het volgende:
Nou mensen, ik heb die baan bij de apotheek :D ik ben benieuwd, ik moet namelijk om 7 uur beginnen _O- Maar het is me wel een pak van het hart, het betaalt niet super maar als het goed is kan ik in ieder geval weer fatsoenlijk boodschappen doen. Vlees FTW.
Tof :)

quote:
9s.gif Op donderdag 1 mei 2014 13:56 schreef Gray het volgende:
Meh, Gray is down. Niet depressief, maar wel flink down. Het meisje waarmee ik verkering Had heeft me keihard vernederd door met een ander te gaan. Harder nog is dat ze er voor mn neus mee rondparadeert alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Harteloos. Echt pijnlijk.

Lang geleden dat ik zulk hartzeer heb gevoeld. En zo jammer ook, want het werpt op de hele relatie een schaduw. Waar ik dit aan verdiend heb, geen idee.
Wat een trut... naja, als ze zo is dan kun je er maar beter ook niet je energie aan besteden, ze is t niet waard... sterkte met de boel weer een beetje op een rijtje krijgen.
"In the midst of winter, I found there was, within me, an invincible summer".
-Albert Camus.
pi_139454642
quote:
0s.gif Op donderdag 1 mei 2014 02:34 schreef zomertje het volgende:

[..]

Welke bezuinigingen spelen je dan specifiek parten?

Stoppen met roken is wel gezond ;) Maar verder vind ik het wel een beetje schandalig klinken dat je echt niks meer kan :( Fijne regering...

Knap dat je je toch nog relatief goed kan redden zo.

Wat betreft jaloers: als mensen leuke dingen gaan doen en ik er niet aan mee kan of mag doen. Dan voel ik me 'vergeten' of 'stom' omdat ik t niet kan volhouden bijvoorbeeld. Verder heb ik erg veel moeite met mensen die t voor de wind gaat en heel makkelijk even voor jou invult hoe zwaar jouw leven zou moeten zijn (de 'stel je niet aan' types)
quote:
1s.gif Op donderdag 1 mei 2014 07:40 schreef Probability het volgende:

[..]

Paar vragen misschien vind je ze stom, kan!!
- is je huur heel hoog of valt het mee?
- wat hou je dan ong over per maand?
- zijn er geen potjes waar je aanspraak op hebt?
- hoeveel geld geef je uit aan boodschappen?
- heb je dan nu wel een fiets?
- rook je veel?
- zijn er misschien gratis dingen die je wel leuk vindt? Bijv. Sport heb je van nike gratis op maandag bootcamp en op woensdag hardlopen. Of gratis yoga etc. in Amsterdam zijn heel veel van dit soort initiatieven
- er zijn ook cafeetjes waar je kan betalen naar wat je er voor over hebt (trust, in de pijp) mocht je een keer honger hebben en geen geld?

Probeer mee te denken misschien zit je er wel helemaal niet op te wachten.. Snap ook wel dat 'even' leuke dingen ondernemen makkelijker gezegd is dan gedaan..
Kan je in de winter overdag niet in de bieb zitten? Gebouw bij het IJ is erg mooi en volgens mij is het internet gratis
Hardlopen heb ik gedaan maar ik liep allemaal blessures op, waarna ik tot het wandelgroepje degradeerde en ik zoiets had van "nou heeft lekker veel zin zo :')" dus daar ben ik toen mee gestopt.
Amsterdam is evengoed nog niet gratis en met de fiets is het te ver (ik woon in de Zaanstreek).
Btw je hoeft me niet te vertellen hoe mooi Amsterdam is O+
Potjes, jaja die zijn er zeker. 1 van de redenen van de toekomstige financiele krapte is dat 1 van die potjes verdwenen is (weet effe niet meer hoe die heette). Er is ook een potje compensatie eigen risiko voor mensen zoals ik...80 euro per jaar, nou dat tikt lekker aan :')
Ik krijg nu elk jaar de maximale huurverhoging van 4% (dank je wel VVD, alsof ik een huis zou kunnen kopen :') ) en daarvan wordt maar de helft vergoed met de huurtoeslag en zo zijn er wel meer dingetjes.
quote:
0s.gif Op donderdag 1 mei 2014 07:47 schreef Murmeli het volgende:
Ik begrijp werkelijk niet hoe je ervoor kunt kiezen om nog steeds te roken als je zo weinig geld hebt.
Tip: ga nu vast stoppen, dan heb je dat vast gehad en kan je misschien de komende maanden wat uitgaven doen waar je volgend jaar geen geld voor hebt.
Ik ben gaan roken toen ik net een hele diepe en zware periode begon af te sluiten. De planning is overigens dat ik dit jaar ga stoppen maar dan moet er niet te veel shit op mijn pad komen want dat is echt zo fukking moeilijk om te stoppen daarmee.
quote:
9s.gif Op donderdag 1 mei 2014 13:56 schreef Gray het volgende:
Meh, Gray is down. Niet depressief, maar wel flink down. Het meisje waarmee ik verkering Had heeft me keihard vernederd door met een ander te gaan. Harder nog is dat ze er voor mn neus mee rondparadeert alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Harteloos. Echt pijnlijk.

Lang geleden dat ik zulk hartzeer heb gevoeld. En zo jammer ook, want het werpt op de hele relatie een schaduw. Waar ik dit aan verdiend heb, geen idee.
I know the feeling ;(
quote:
0s.gif Op donderdag 1 mei 2014 14:49 schreef CherryLips het volgende:
Nou mensen, ik heb die baan bij de apotheek :D ik ben benieuwd, ik moet namelijk om 7 uur beginnen _O- Maar het is me wel een pak van het hart, het betaalt niet super maar als het goed is kan ik in ieder geval weer fatsoenlijk boodschappen doen. Vlees FTW.
O geweldig! *O*
pi_139457332
quote:
0s.gif Op woensdag 30 april 2014 23:10 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

-Knip-
Ik vind het erg knap van je dat jij ondanks het moeilijke leven dat jij hebt gehad en het minimalistische leven wat jij nu toch zo positief kunt blijven. Hoe heb je die omslag weten te maken?

Heeft jouw gemeente geen minimaregelingen waarmee jij toch dingen kunt ondernemen? In de gemeente waar ik woon woon is er bijvoorbeeld een Sport- en Cultuurfonds. Die vergoed 130 euro aan sportkosten per jaar, geeft een gratis bieb abonnement weg en nog een aantal andere dingen.
  donderdag 1 mei 2014 @ 17:32:27 #245
233895 Murmeli
buiten spelen
pi_139457455
Gray -O- klote zeg. Wat een kutstreek.

CL: *O* jeej! Fijn zeg!

Koffie: jep stoppen is kut maar het levert wel geld op :)
Spelende vrouw, wat heeft u nu geleerd?
pi_139457643
quote:
9s.gif Op donderdag 1 mei 2014 13:56 schreef Gray het volgende:
Meh, Gray is down. Niet depressief, maar wel flink down. Het meisje waarmee ik verkering Had heeft me keihard vernederd door met een ander te gaan. Harder nog is dat ze er voor mn neus mee rondparadeert alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Harteloos. Echt pijnlijk.

Lang geleden dat ik zulk hartzeer heb gevoeld. En zo jammer ook, want het werpt op de hele relatie een schaduw. Waar ik dit aan verdiend heb, geen idee.
Wat een klote streek. Heb het zelf in het verleden ook een keer meegemaakt. Zag je het aankomen of kwam het volkomen onverwachts? Sterkte iig.
  donderdag 1 mei 2014 @ 18:03:48 #247
112899 missbehavin
konnichiwa bitches
pi_139458394
quote:
0s.gif Op donderdag 1 mei 2014 14:49 schreef CherryLips het volgende:
Nou mensen, ik heb die baan bij de apotheek :D ik ben benieuwd, ik moet namelijk om 7 uur beginnen _O- Maar het is me wel een pak van het hart, het betaalt niet super maar als het goed is kan ik in ieder geval weer fatsoenlijk boodschappen doen. Vlees FTW.
Goed zo meisje! :*
I'm in the basement, you're in the sky
I'm in the basement baby, drop on by
~ this world is only gonna break your heart ~
  donderdag 1 mei 2014 @ 18:06:17 #248
112899 missbehavin
konnichiwa bitches
pi_139458448
Verder gaat het hier kut, anders kan ik het niet zeggen. Lief heeft het maar moeilijk met me :{
Morgen weer naar hem toe, en ik ben nu sticky ribs aan het maken voor hem, om morgen mee te nemen. Hoop dat het helpt als ik hem een beetje verwen....
I'm in the basement, you're in the sky
I'm in the basement baby, drop on by
~ this world is only gonna break your heart ~
  donderdag 1 mei 2014 @ 18:07:28 #249
112899 missbehavin
konnichiwa bitches
pi_139458481
Oh en ik rookte ook als een schoorsteen, maar sinds een paar maanden overgestapt op de electrische sigaret, veel lekkerder én goedkoper
I'm in the basement, you're in the sky
I'm in the basement baby, drop on by
~ this world is only gonna break your heart ~
pi_139458651
quote:
0s.gif Op donderdag 1 mei 2014 17:29 schreef Jaeger85 het volgende:

[..]

Ik vind het erg knap van je dat jij ondanks het moeilijke leven dat jij hebt gehad en het minimalistische leven wat jij nu toch zo positief kunt blijven. Hoe heb je die omslag weten te maken?

Heeft jouw gemeente geen minimaregelingen waarmee jij toch dingen kunt ondernemen? In de gemeente waar ik woon woon is er bijvoorbeeld een Sport- en Cultuurfonds. Die vergoed 130 euro aan sportkosten per jaar, geeft een gratis bieb abonnement weg en nog een aantal andere dingen.
Tsja, wat moet ik anders he? :P
Mn periode van algehele malaise heb ik nu wel gehad en het heeft jaren geduurd voordat ik uit het dal begon te klimmen. Ik zeg altijd "Je moet roeien met de riemen die je hebt" en ik heb het wat minder getroffen wat bepaalde zaken betreft, maar er zijn ook pluspunten en daar concentreer ik me op. Zolang ik nog enigszins waardig kan leven en niet het gevoel heb dat ik -echt- arm ben (ik hoor officieel bij de 1% armste huishoudens van de gemeente waar ik woon en dat is al niet zo'n rijke gemeente _O- ) dan red ik me wel. De dingen die ik moet laten, tsja, ik kan ook wel zonder. In de loop der tijd ben ik best wel goed geworden in hoe ik minimaal-materialistisch in het leven kan staan.

Een aantal dingen kan ik gelukkig nog wel doen en daar stort ik me dan ook in. Waar ik momenteel de meeste tijd in steek is (het modden van) games en mn sociale contacten waarnaast ik ook mn huishouden draaiende moet houden. Dude vakanties enzo heb je allemaal niet nodig (al is het wel erg lekker als het er dan toch nog van komt), net zo min als een smartphone (gewoon ouderwets kaartlezen in een bushokje lukt me ook nog wel, skillz haha!) of een tablet of smarttop of whatever :P

Wat ik niet echt kan is plannen: Mijn hoofd is, ondanks medicatie, een puinhoop en ik ben snel het overzicht kwijt. Dit uit zich bij mij bijvoorbeeld in dat ik de vaste huishoudendingen moeilijk in regelmaat kan brengen. Afspraken met vrienden bijvoorbeeld plan ik wel, omdat het anders niet gaat.

En met een simpele internetverbinding kom ik al een heel end, surfen op zich is nog steeds gratis :P en met een beetje handig zoekwerk kan je een heel end komen.

Ik heb genoeg te doen maar door mn slechte planningsvermogen heb ik altijd tijd tekort (ik wissel mn activiteiten zoveel mogelijk af zeg maar).

Ik meen me te kunnen herinneren dat ik ooit die sportvergoeding had aangevraagd maar die was afgewezen ofzo. Wellicht een idee om dat komend jaar alsnog opnieuw aan te vragen.

Volgend financiele jaar is geen nachtmerrie, maar wel een slechte droom. Ik ga er ruim 600 euro per jaar op achteruit in 1 jaar en das nog niet de 5% verlaging van mn wajong meegerekend (die gaat van 75% naar 70%) en ook exclusief eventuele verhoging van het eigen risiko.

Ruim 5 jaar geleden had ik een maandelijks spaarvermogen van rond de 150 euro/maand, maar dat is door voorgaande bezuinigingen geslonken naar zo'n 50 euro in de maand. Volgend jaar is die 50 euro ruimschoots verdampt dus doorgaan met roken is sowieso geen optie.

.

En hoe ik die omslag heb kunnen maken? Nou dat ging eigenlijk vanzelf daar ik uit een arm gezin ben gekomen (ik ken trouwens wel mkensen uit zo'n beetje alle financiele lagen van de bevolking dus kan het wel een beetje proeven en dan vind ik het al best :) ). Kernwoord is denk ik: Het went

quote:
0s.gif Op donderdag 1 mei 2014 17:32 schreef Murmeli het volgende:
Koffie: jep stoppen is kut maar het levert wel geld op :)
Nou, in mijn geval zal ik er alsnog financieel op achteruit gaan maar ik zal dan tenminste niet chronisch rood gaan staan (zie bovenstaande rekensommetje) en moeten leven van potje naar potje (vakantiegeld bijvoorbeeld, daar ga ik een vriezertje van kopen omdat het vriezertje van mn huidige koelkast nooit goed gewerkt heeft en een vliegticket naar Berlijn omdat mn vader dit jaar gaat trouwen O+ en daar -moet- ik natuurlijk gewoon bij zijn :P
Dat tripje naar Berlijn wordt dus mn vakantie van dit jaar, voor de rest heb ik hooguit nog een enkele fok!meet oid maar moet maar zien hoe dat gaat lopen.

Ik kan nog wel even doorgaan over de details van het heven met een minimum inkomen, maar het is echt allemaal niet zo slecht als het lijkt :P
Ik heb een dak boven mn hoofd (een dak waar ik alleen maar tussen 4 houten planken weg zal gaan als het aan mij ligt :P ), ik kan eten kopen zonder dat ik teveel op de centen moet letten (it's a way of life en dan gaat het min of meer vanzelf), ik kan mezelf redden en krijg nog ondersteuning ook en prive gaat het leven goed nu, of tenminste het voelt nog steeds goed :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')