abonnement bol.com Unibet Coolblue
  donderdag 17 april 2014 @ 13:23:23 #26
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138976645
Ook lekker, half en half witvis en gerookte zalm, aan stukken, in een ovenschotel, met room, knoflook en wat zout en peper in de oven
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_138978412
quote:
0s.gif Op donderdag 17 april 2014 13:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Ook lekker, half en half witvis en gerookte zalm, aan stukken, in een ovenschotel, met room, knoflook en wat zout en peper in de oven
Vast lekker, maar wel een beetje saai. ;)
Let me see you stripped down to the bone
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 17 april 2014 @ 15:06:31 #28
414785 sirdanilot
pi_138979823
Met ladingen boter en/of room kan ik alles wel lekker maken :') Geen kunst aan. Wel leuk voor de feestdagen, maar niet voor de dagelijkse maaltijd. Misschien dat ik b.v. jouw aardappelgratin wel maak voor de pasen.

Met pasen eten wij overigens eend. Weet jij nog iets leuks met een hele eend, Piet? Een paar jaar terug hadden we hem in de oven bereid en dan één of andere ingewikkelde saus met het braad-spul dat van de eend afkwam en rode wijn. Duurde heel lang maar was wel erg lekker. Maar misschien is er ook een simpelere manier.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 17 april 2014 @ 15:09:47 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138979912
Ik doe graag moeilijk.
Aardappel gratin bij eend? Zou gewoon puree en rode kool erbij doen, of spruitjes.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_138979940
quote:
0s.gif Op donderdag 17 april 2014 15:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik doe graag moeilijk.
Aardappel gratin bij eend? Zou gewoon puree en rode kool erbij doen, of spruitjes.
Vis met room en knoflook in de oven stoppen is niet moeilijk. ;)

Verder ben ik juist zéér voor elke dag een feestdag op tafel hoor. :Y ^O^
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 17 april 2014 @ 15:13:04 #31
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138980017
Saus voor je eend
paar lepels suiker in een steelpan, daar wat water en azijn bij, inkoken en carameliseren. Blussen met rode wijn en boullion (van het karkas van de eend, je kan ook kippenboullion nemen).
Blaadje laurier, knoflookteentje, wat groene kruiden, eventueel 1 ansjovisfiletje

Bij gebrek aan bittere sinaasappels een flinke lepel bittere sinaasappelmarmelade.
Snij uit een aantal navel sinaasappels filets en het sap uit de resten doe je bij de saus
Als de saus voldoende gereduceert is haal je hem door een zeef en voeg een flinke scheut grand marnier toe (de gele is goed genoeg) en je bind hem met een sausbinder zoals rijstbloem of pijlwortel, of aardappelmeel.

Breng aan de kook en laat heel even doorkoken tot de smaak van je bindmiddel weg is.
Afmonteren met een flinke kluit boter.
Spiegel van de saus op het bord, de op de huid gebraden roze eendeborst filet aan plakjes snijden en er als een waaier opleggen en garneren met de sinaasappelfilets
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_139003995
Iemand tips om rode kool met appel zelf te maken? Ik bedoel insider tips zoals welke kruiden je erbij doet enzo?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  vrijdag 18 april 2014 @ 09:41:37 #33
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139004067
Appel, peper, zout, laurierblad, wat azijn, wat suiker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_139009588
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 april 2014 09:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Appel, peper, zout, laurierblad, wat azijn, wat suiker
Dankje.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_139020507
Piet, ik wil morgen ossenstaart-ragout maken en dat opeten met pasta... ik heb het internet een beetje doorgespit maar ben nog niet echt veel fatsoenlijks tegen gekomen. Ik wil als basis iig tomaten, en een ietswat dikkere saus als resultaat. Heb jij nog een leuk recept liggen?
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
  vrijdag 18 april 2014 @ 19:41:47 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139021375
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 april 2014 19:18 schreef Miauw_Zedong het volgende:
Piet, ik wil morgen ossenstaart-ragout maken en dat opeten met pasta... ik heb het internet een beetje doorgespit maar ben nog niet echt veel fatsoenlijks tegen gekomen. Ik wil als basis iig tomaten, en een ietswat dikkere saus als resultaat. Heb jij nog een leuk recept liggen?
Beter dan dit recept van Heston Blumenthal bewerkt door mijn onbereikbare liefde Robinook gaat het niet worden
https://kokrobin.wordpress.com/2008/06/04/spaghetti-bolognese/
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 18 april 2014 @ 20:06:47 #37
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_139022296
Haha! Charmeur! :)
pi_139039848
Ik heb vandaag mijn borststuk opgehaald maar nu zit ik ook met een zak gedroogde stukjes vlees (dryaged), kan ik daar nog wat mee ? de slager had het over bouillon trekken maar geen idee hoe ik dat moet doen, gewoon in het water gooien met wortelen, prei, ui, en weet ik veel wat nog meer of eerst aanbraden ?
pi_139040286
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 april 2014 19:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Beter dan dit recept van Heston Blumenthal bewerkt door mijn onbereikbare liefde Robinook gaat het niet worden
https://kokrobin.wordpress.com/2008/06/04/spaghetti-bolognese/
Vast niet, maar de Italianen hebben ook een stoofpotje naar de slager vernoemd:
Coda alla Vaccinaria
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 19 april 2014 @ 12:59:47 #40
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139041012
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 april 2014 11:58 schreef Sorella het volgende:
Ik heb vandaag mijn borststuk opgehaald maar nu zit ik ook met een zak gedroogde stukjes vlees (dryaged), kan ik daar nog wat mee ? de slager had het over bouillon trekken maar geen idee hoe ik dat moet doen, gewoon in het water gooien met wortelen, prei, ui, en weet ik veel wat nog meer of eerst aanbraden ?
Je kan het aanbraden maar dat hoeft niet. IDD met groente en kruiden en water opzetten en lekker lang laten trekken, zo dat het net niet kookt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 19 april 2014 @ 15:55:00 #41
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_139044491
Ik had toevallig vorig weekend een vacuumpack ossenstaart gekocht bij mijn Turkse slager. Staat nu te pruttelen. Gebruikte een recept dat redelijk dicht bij de klassieke Italiaanse manier van bereiden ligt (met een blik tomaten), alleen ook met sojasaus, hoisinsaus, rijstwijn en sinaasappelschil. Ik vind het nu naar Chinese tomatensoep smaken, maar volgens mij gaat het heel lekker worden. :Y
  zaterdag 19 april 2014 @ 20:32:35 #42
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139051667
Piet,

Ik had vanochtend 700 gram Lamsvlees (schouder) bij de Turk gehaald. Daar ben ik later op de middag mee terug gegaan nadat ik klaar was met snijden. Ik had zo'n 400 gram vlees waar ik nog wat vet aan had laten zitten en 300 gram puur vet, geen bot, wel wat knars-achtig spul.
Daar was ik het niet helemaal mee eens. Ik begrijp dat er vet aan moet zitten, dit maakt de smaak van het vlees juist. Maar bijna de helft? Nee, dat vond ik wat veel.
Verhitte discussie met de slager, dom blondje behandeling etc. etc. maar ik kreeg een stukje extra mee ter compensatie.
OK, tajine gekookt, smaakte heerlijk.
Maar nu heb ik dus al dat vet nog liggen, kan ik daar nog iets mee doen? Uitbakken/smelten ofzoiets? Ik vind het zo zonde, de smaak is zo lekker. Er zitten nog hele dunnen flarden vlees aan links en rechts.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zaterdag 19 april 2014 @ 20:44:33 #43
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139052116
quote:
17s.gif Op zaterdag 19 april 2014 20:32 schreef Puckzzz het volgende:
Piet,

Ik had vanochtend 700 gram Lamsvlees (schouder) bij de Turk gehaald. Daar ben ik later op de middag mee terug gegaan nadat ik klaar was met snijden. Ik had zo'n 400 gram vlees waar ik nog wat vet aan had laten zitten en 300 gram puur vet, geen bot, wel wat knars-achtig spul.
Daar was ik het niet helemaal mee eens. Ik begrijp dat er vet aan moet zitten, dit maakt de smaak van het vlees juist. Maar bijna de helft? Nee, dat vond ik wat veel.
Verhitte discussie met de slager, dom blondje behandeling etc. etc. maar ik kreeg een stukje extra mee ter compensatie.
OK, tajine gekookt, smaakte heerlijk.
Maar nu heb ik dus al dat vet nog liggen, kan ik daar nog iets mee doen? Uitbakken/smelten ofzoiets? Ik vind het zo zonde, de smaak is zo lekker. Er zitten nog hele dunnen flarden vlees aan links en rechts.
Uitbakken op laag vuur, vet kan je gebruiken als bak/braadvet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 19 april 2014 @ 22:07:54 #44
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_139055593
Dus, Puckzz, als ik het goed begrijp ging je bij je slager klagen over de bouw van een lam?!?!? :')
Dat noem ik wel lef hebben.....

En heeeeeel netjes dat hij je toch compenseerde.
  zaterdag 19 april 2014 @ 22:12:56 #45
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139055871
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 april 2014 22:07 schreef RobinOok het volgende:
Dus, Puckzz, als ik het goed begrijp ging je bij je slager klagen over de bouw van een lam?!?!? :')
Dat noem ik wel lef hebben.....

En heeeeeel netjes dat hij je toch compenseerde.
Sorry hoor, over de 'bouw' van een lam? Nou nee, niet echt. Maar wel dat er bijna de helft vet aan zat.
Ik heb eerder deze week nog lamsvlees van het schouder gehad van een andere slager en dat was tenminste gewoon normale vlees/vet verhouding.

En excuses dat ik geen expert...jeetje...
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zaterdag 19 april 2014 @ 22:15:44 #46
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_139056026
Lamsschouder

Dat is nu eenmaal niet echt vetarm. Als ik zo'n hele schouder koop en 'm ontbeen en in blokjes doe voor een curry ben ik wel meer dan de helft kwijt aan afsnijdsel, vet en bot. Dus 400 gram over houden aan 700 gram lijkt mij vrij netjes. Ik weet niet wat je per kilo betaalde, maar ik ben altijd nog goedkoper uit dan wanneer ik het in een Nederlandse winkel koop.

Wil je zo min mogelijk verlies, koop dan bout.
  zaterdag 19 april 2014 @ 22:44:52 #47
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139057152
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 april 2014 22:07 schreef RobinOok het volgende:
Dus, Puckzz, als ik het goed begrijp ging je bij je slager klagen over de bouw van een lam?!?!? :')
Dat noem ik wel lef hebben.....

En heeeeeel netjes dat hij je toch compenseerde.
Schouder, niet bout
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 19 april 2014 @ 22:48:40 #48
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_139057282
?
  zaterdag 19 april 2014 @ 22:49:06 #49
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139057294
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 april 2014 22:15 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Lamsschouder

Dat is nu eenmaal niet echt vetarm. Als ik zo'n hele schouder koop en 'm ontbeen en in blokjes doe voor een curry ben ik wel meer dan de helft kwijt aan afsnijdsel, vet en bot. Dus 400 gram over houden aan 700 gram lijkt mij vrij netjes. Ik weet niet wat je per kilo betaalde, maar ik ben altijd nog goedkoper uit dan wanneer ik het in een Nederlandse winkel koop.

Wil je zo min mogelijk verlies, koop dan bout.
Bij die andere slager was het erg duur. 300 gram voor ruim 8 euro. Hier betaalde ik voor die 700 gram 7 euro.
Maar ik neem natuurlijk alle advies ter harte die ik hier krijg. Ik wist dit niet. Volgende keer bout nemen dus.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zaterdag 19 april 2014 @ 23:05:15 #50
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_139057913
Ja, en gewoon altijd nadenken en rekenen. Het rare bij mijn Turkse slager is dat de lamsbout zonder been per saldo goedkoper is dan de lamsbout met been. Ik zou verwachten dat met been goedkoper is, omdat ze er minder werk aan hebben. Maar niet dus..


Maar dat heb ik ook met kippenbouten. Iedereen roept altijd dat die goedkoper zijn dan filet, maar als ik bouten ontbeen, dan blijken ze per kilo echt duurder.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')