Vast lekker, maar wel een beetje saai.quote:Op donderdag 17 april 2014 13:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Ook lekker, half en half witvis en gerookte zalm, aan stukken, in een ovenschotel, met room, knoflook en wat zout en peper in de oven
Vis met room en knoflook in de oven stoppen is niet moeilijk.quote:Op donderdag 17 april 2014 15:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik doe graag moeilijk.
Aardappel gratin bij eend? Zou gewoon puree en rode kool erbij doen, of spruitjes.
Dankje.quote:Op vrijdag 18 april 2014 09:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Appel, peper, zout, laurierblad, wat azijn, wat suiker
Beter dan dit recept van Heston Blumenthal bewerkt door mijn onbereikbare liefde Robinook gaat het niet wordenquote:Op vrijdag 18 april 2014 19:18 schreef Miauw_Zedong het volgende:
Piet, ik wil morgen ossenstaart-ragout maken en dat opeten met pasta... ik heb het internet een beetje doorgespit maar ben nog niet echt veel fatsoenlijks tegen gekomen. Ik wil als basis iig tomaten, en een ietswat dikkere saus als resultaat. Heb jij nog een leuk recept liggen?
Vast niet, maar de Italianen hebben ook een stoofpotje naar de slager vernoemd:quote:Op vrijdag 18 april 2014 19:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Beter dan dit recept van Heston Blumenthal bewerkt door mijn onbereikbare liefde Robinook gaat het niet worden
https://kokrobin.wordpress.com/2008/06/04/spaghetti-bolognese/
Je kan het aanbraden maar dat hoeft niet. IDD met groente en kruiden en water opzetten en lekker lang laten trekken, zo dat het net niet kookt.quote:Op zaterdag 19 april 2014 11:58 schreef Sorella het volgende:
Ik heb vandaag mijn borststuk opgehaald maar nu zit ik ook met een zak gedroogde stukjes vlees (dryaged), kan ik daar nog wat mee ? de slager had het over bouillon trekken maar geen idee hoe ik dat moet doen, gewoon in het water gooien met wortelen, prei, ui, en weet ik veel wat nog meer of eerst aanbraden ?
Uitbakken op laag vuur, vet kan je gebruiken als bak/braadvetquote:Op zaterdag 19 april 2014 20:32 schreef Puckzzz het volgende:
Piet,
Ik had vanochtend 700 gram Lamsvlees (schouder) bij de Turk gehaald. Daar ben ik later op de middag mee terug gegaan nadat ik klaar was met snijden. Ik had zo'n 400 gram vlees waar ik nog wat vet aan had laten zitten en 300 gram puur vet, geen bot, wel wat knars-achtig spul.
Daar was ik het niet helemaal mee eens. Ik begrijp dat er vet aan moet zitten, dit maakt de smaak van het vlees juist. Maar bijna de helft? Nee, dat vond ik wat veel.
Verhitte discussie met de slager, dom blondje behandeling etc. etc. maar ik kreeg een stukje extra mee ter compensatie.
OK, tajine gekookt, smaakte heerlijk.
Maar nu heb ik dus al dat vet nog liggen, kan ik daar nog iets mee doen? Uitbakken/smelten ofzoiets? Ik vind het zo zonde, de smaak is zo lekker. Er zitten nog hele dunnen flarden vlees aan links en rechts.
Sorry hoor, over de 'bouw' van een lam? Nou nee, niet echt. Maar wel dat er bijna de helft vet aan zat.quote:Op zaterdag 19 april 2014 22:07 schreef RobinOok het volgende:
Dus, Puckzz, als ik het goed begrijp ging je bij je slager klagen over de bouw van een lam?!?!?
Dat noem ik wel lef hebben.....
En heeeeeel netjes dat hij je toch compenseerde.
Schouder, niet boutquote:Op zaterdag 19 april 2014 22:07 schreef RobinOok het volgende:
Dus, Puckzz, als ik het goed begrijp ging je bij je slager klagen over de bouw van een lam?!?!?
Dat noem ik wel lef hebben.....
En heeeeeel netjes dat hij je toch compenseerde.
Bij die andere slager was het erg duur. 300 gram voor ruim 8 euro. Hier betaalde ik voor die 700 gram 7 euro.quote:Op zaterdag 19 april 2014 22:15 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Lamsschouder
Dat is nu eenmaal niet echt vetarm. Als ik zo'n hele schouder koop en 'm ontbeen en in blokjes doe voor een curry ben ik wel meer dan de helft kwijt aan afsnijdsel, vet en bot. Dus 400 gram over houden aan 700 gram lijkt mij vrij netjes. Ik weet niet wat je per kilo betaalde, maar ik ben altijd nog goedkoper uit dan wanneer ik het in een Nederlandse winkel koop.
Wil je zo min mogelijk verlies, koop dan bout.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |