abonnement Unibet Coolblue
pi_140305166
Ik ben benieuwd naar de nasi van Wisheh. Een goed recept kan overal en van iedereen vandaan komen is mijn ervaring. Wanneer iemand heel stellig is, dan wordt mijn interesse juist gewekt.
pi_140305239
Waar is de trassi? Verder mooie basic nasi. K had de aromat en ve tsin eruit gelaten en smaak met iets anders gemaakt. Maar iig been conimex, waarvoor mijn complimenten!
Whatever...
pi_140306145
quote:
2s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 08:00 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Als indo.... :') Probeer je nu een beetje de IWAB type uit te hangen alsof dat een soort kwalificatie is wie de beste nasi maakt nl. dat je indo bent? Dan heb je allereerst als indo de OP niet goed gelezen wat de insteek was. Dus een lesje goed leren lezen zou goed bij je passen als indo. Of moet de blanda zoals vroeger in de koloniale tijd je weer gaan onderwijzen met aap,noot, mies op de plantage, zodat je leert goed te lezen en te begrijpen alvorens je probeert indruk te maken?

Oh en ��als indo weet je waarschijnlijk wel dat er ook in Indonesie in de verschillende regio's al allerlei variaties op "de nasi-goreng"is,dus jouw aangehaalde garnalen en spek maken geen enkele indruk dan dat je poogt een beetje interessant te doen. Maar laat gerust jouw geweldige creatie zien in een apart topic,weet ik dat ik het net zo als jij hier doet heerlijk kan fileren. }:|

Als indo...tsss alsof je een patent nog hebt op de nasi. Sodemieter toch op malloot. :r
Waarom doe je zo verheven? Daarnaast verkondig jij allerlei onzin in elke post. Je schrijft in je OP dat je even aan ons laat zien hoe lekkere gebakken rijst gemaakt dient te worden, maar vervolgens kom je met 'basis' gebakken rijst. Deceptie alom. In je OP geef je tevens een sneer naar mensen die bij de afhaalchinees hun portie gebakken rijst halen, terwijl jij exact een kopie van de afhaalchinees aan ons voorschotelt en in exact dezelfde omgeving bereid is, keuken die ontzettend ranzig is.

[ Bericht 2% gewijzigd door wiskundenoob op 24-05-2014 15:51:17 ]
pi_140306199
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 18:55 schreef Wisheh het volgende:
Ik als indo moet toch zeggen dat dit aardige slechte nasi goreng is. Ik mis ten eerste al de garnalen en spek. Ik ga ook maar eens een topic maken met hoe wij dat hier doen. En waar is de sambal? :(
Ik ben benieuwd naar jouw versie :)

Ben het er wel mee eens dat de vetsin een aromat eruit kunnen. Spek en garnalen (+trasi) kunnen dan de umami smaak geven die je mist door het weglaten van de poeders.
Whatever...
pi_140321356
quote:
2s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 08:00 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Als indo.... :') Probeer je nu een beetje de IWAB type uit te hangen alsof dat een soort kwalificatie is wie de beste nasi maakt nl. dat je indo bent? Dan heb je allereerst als indo de OP niet goed gelezen wat de insteek was. Dus een lesje goed leren lezen zou goed bij je passen als indo. Of moet de blanda zoals vroeger in de koloniale tijd je weer gaan onderwijzen met aap,noot, mies op de plantage, zodat je leert goed te lezen en te begrijpen alvorens je probeert indruk te maken?

Oh en als indo weet je waarschijnlijk wel dat er ook in Indonesie in de verschillende regio's al allerlei variaties op "de nasi-goreng"is,dus jouw aangehaalde garnalen en spek maken geen enkele indruk dan dat je poogt een beetje interessant te doen. Maar laat gerust jouw geweldige creatie zien in een apart topic,weet ik dat ik het net zo als jij hier doet heerlijk kan fileren. }:|

Als indo...tsss alsof je een patent nog hebt op de nasi. Sodemieter toch op malloot. :r
Op je teentjes getrapt? Doe normaal man, je lijkt wel een kleuter met zon reactie. Je doet zelf in de OP alsof je weet wat je doet maar als ik bijvoorbeeld al de Aromat voorbij zie komen dan kunnen we je toch helaas niet helemaal serieus nemen.
pi_140323146
Ik, als niet praktiserend Indo :') , kan zowel zwartgeblakerde nasi als nasi met spek (meerderheid van Indonesie is islamitisch) niet waarderen. Ik ben het ermee eens dat het geen kleffige zooi hoort te zijn maar met verse zilvervliesrijst heb ik dat probleem eigenlijk nooit gehad
pi_140326891
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 10:08 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ik ben benieuwd naar jouw versie :)

Ben het er wel mee eens dat de vetsin een aromat eruit kunnen. Spek en garnalen (+trasi) kunnen dan de umami smaak geven die je mist door het weglaten van de poeders.
ve-tsin is een redelijk normale smaakversterker die van nature voorkomt in westerse voedingsmiddelen zoals gerijpte kaas en zongedroogde tomaten, en tegenwoordig vaak in poedervorm in oosterse keukens gebruikt wordt. Het gekke is alleen dat dit poeder door bepaalde westerse stromingen zonder enige kennis van zaken wordt gedemoniseerd.

Verder: spek? dat hoort meer bij Chinese gebakken rijstgerechten, indonesie is grotendeels islamitisch.
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_140327751
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 22:25 schreef Sicstus het volgende:

[..]

ve-tsin is een redelijk normale smaakversterker die van nature voorkomt in westerse voedingsmiddelen zoals gerijpte kaas en zongedroogde tomaten, en tegenwoordig vaak in poedervorm in oosterse keukens gebruikt wordt. Het gekke is alleen dat dit poeder door bepaalde westerse stromingen zonder enige kennis van zaken wordt gedemoniseerd.

Verder: spek? dat hoort meer bij Chinese gebakken rijstgerechten, indonesie is grotendeels islamitisch.
Ik weet waar vetsin in voorkomt. Maar vetsin is net als vanilline, plat vergeleken met echte vanille. Smaakmakers met veel glutamaat maar ook andere smaakverstekrers verdiepen de smaak veel meer. Nucleotiden bijvoorbeeld versterken het efrect van glutamaat, en glutamyl peptiden en diverse stoffen uit gist, paddenstoelen, ui en knoflook doen dat soort dingen ook. Kokumi wordt momenteel als 6e smaak genoemd trouwens. Zoek maar eens.

Met name fermenteren, rijpen, aging zorgt voor meer umami en kokumi stoffen in het voedsel. Goudse kaas (zeer oude) bevat niet alleen veel MSG, maar ook allerlei andere stoffen die de smaak vol, diep, warm en 'mondvullend' maken.

Je kunt op zich best ergens vetsin aan toevoegen, maar alsnog gaat dat het gerecht niet maken. Dit is ook de reden dat pakjes en zakjes toch niet zo goed proeven als het echte ding. Dus ik voeg liever sojasaus toe, of spek, een uitje, knoflook, kas, ipv vetsin.

De complexiteit van een goed klaargemaakt gerecht is niet met een enkel poedertje te bereiken. Ik ben dus verder helemaal neit tegen vetsin, maar ik vind dat er betere alternatieven zijn mbt smaak.

En oja, indonesie is pas rond 1600 geislamiseerd, toen pas waren java en sumatra serieus islamitisch. Het geloof had zih overigens gemengd met de animistische religies aldaar, dus wat je zegt klopt vooral voor nu, maar niet perse voor traditionele gerechten. Overigens zou het spek ook wel eens door Nederlanders in indonesie zijn geintroduceerd.
Whatever...
pi_153933569


Daar ik ooit beloofde een verrassing in petto te hebben op nasi-goreng gebied vond ik het vandaag maar eens tijd om deze in te lossen d.m.v. mijn Thaise traditionele nasi-goreng en wel zoals deze in het uiterste noorden (Chiang Rai e.d.) van Thailand wordt bereidt (grens Laos) en hemelsbreed verschilt in smaak met het 'toeristen'voer uit Bangkok en omstreken en die de meesten in Nederland wel kennen als ze buiten de deur gaan eten in Rotterdam bij toko's zoals De Kleine Ondeugd,Warisan,Hua Hin,Suwannaphom,Lulu,See You See Me etc.

Uiteraard zoals bij mijn eerste nasi-goreng is ook hier 'Bert'weer volop aanwezig.


Dit keer een schone keuken,maar wat wil je: Het is tenslotte maandag ;)



( De basis staat klaar om te gebruiken: Fijn gesneden chili's in azijn,knoflook olie en gesneden peterselie i.c.m.Am Choi,koude oude rijst
en eigeel...en....Bert!)



Vol die vlam - 250 graden Celcius en oplopend - en knoflook olie erin)



Eieren klutsen en daarna in de wok zodat het even zoals hierboven uitziet.



Daarna gooien we er stukken gesneden ui erbij en drukken alles flink aan zodat het goed vermengd geraakt en nog steeds een volle vlam.



Teentjes knoflook erbij en daarna gelijk de koude rijst en flink te keer gaan met de grote soeplepel zodat alles goed vermengd wordt en niet aanbrand.



Alleen nog droogzout en suiker toevoegen om de basis! gereed te hebben en op smaak! Nadat dat geconstateerd is gaan we de nasi-goreng aankleden op mijn manier en dus gaan de gewassen grote garnalen er ook bij. Onderwijl blijven spelen met die grote soeplepel zodat alles met elkaar wordt vermengd en vooral niet aanbrand.



Hierna terwijl gooien we er zwarte peper bij zodat de nasi-goreng i.c.m. met de eerder gebruikte specerijen nu ook meer een kleurtje begint te krijgen. De garnalen zien er langzamerhand goed uit en dus tijd voor...



Stukjes krab! :9~ :9~ :9~ en mengen maar met die hoge vlam.



Kijk eens even...dat begint er uit uit te zien zoals ik mijn traditionele Thaise nasi-goreng wil en zie en herken zoals die in het hoge noorden wordt bereidt. MAAR... we zijn er nog niet!



Fijn gesneden peterselie erbij en er komt al iets meer kleur in...Hmmm...nog maar wat erbij maar wat.... O-)



Rode uien! *O* Ben ik gek op maar er moet nog wat bij. Oh wacht...ik had nog de restanten groenvoer ergens staan.



Boeja...alle gesneden Am Choi en resten van het overige groenvoer erbij en nog even flink mengen en op de volle vlam laten staan en dan zijn we klaar...nou ja: Wel even proeven of het geworden is zoals ik het wilde.



Zo...klaar en het ziet er goed uit! Wat een fraaie kleuren palet! Maar het is wel bloedje warm in de keuken...wil ff paffen maar dan wordt degene die de foto's naast mij schiet en van wie de keuken is boos,dus dat doen we maar niet. Daarbij is een rooksmaak in je mond erg vies als je zo een goddelijke traditionele nasi-goreng gaat proeven.



Even proeven....g o d d e l i j k ! :Y :Y :Y johannes_vermeer en consorten eat ur heart out.. ;) *grapje*



Bert heeft het ook goed gekeurd en i.c.m. de fijn gesneden chili's gaat mij dit heerlijk smaken.



En zo ziet het eruit i.c.m. een frisje. Noord-Thaise traditionele nasi-goreng die zelfs de goedkeuring kreeg van degene die dit keer niet zelf achter het fornuis stond maar mijn foto-camera vasthield en de foto's maakte en die ook wonderwel bijna allemaal goed gelukt zijn.


[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 29-06-2015 19:43:42 ]
pi_153933773
Ziet er goed uit voor een beginner. Nog een jaartje oefenen en je kan de nasi a la johannes bereiden. ^O^
pi_153933856
quote:
3s.gif Op dinsdag 15 april 2014 18:07 schreef Iwanius het volgende:
Nadat ik als een van de weinigen binnen CUL de nasi van CUL collega Johannes en consorten aan de kaak stelde en aangaf dat dit niet mijn idee van een echt lekkere nasi-goreng is, gewoon omdat ik een betere en veel smakelijke nasi-goreng gewend ben en dit onder de "Hollandse"zondagschinees (flauw en smaakloos = Indische nasi imitatie) nasi-goreng schaarde,beloofde ik eenmalig een eigen nasi-goreng naar FOK! te loodsen die voor mij het voorbeeld is van hoe een hele simpele nasi-goreng eruit behoort te zien en vooral behoort te smaken. :s)

En omdat ik erbij blijf dat een echte goede nasi-goreng zoals ik dat ken het beste bereid kan worden in een diepe metalen wok,bijbehorende branders en hoge vlam (en temperaturen van boven de 250 graden) is voor deze ene keer uitgeweken naar een professionele horeca-keuken alwaar ik voor deze ene keer de simpele receptuur laat zien. Mijn dank gaat ook uit naar de eigenaar en kok die mij gebruik lieten maken van hun keuken. Het is immers bekend dat elke goede restaurateur en kok mensen van buiten, en zelfs eigen personeel, niet in in hun keuken laat,laat staan gebruik laat maken van hun eigen apparatuur. In deze werd voor mij een uitzondering gemaakt.

Opvallende toeschouwer bij dit alles is Bert die menigeen zal kennen van kinderserie Sesamstraat. _O-

Als laatste: Er bestaat geen definitieve nasi-goreng mocht iemand dat denken!

Nasi-goreng is van oudsher niets anders dan oude rijst die met allerlei specerijen weer wordt opgefleurd ten einde geen eten te verspillen.Niet voor niets is nasi-goreng ook van oudsher een armen mensen gerechtje. Daarbij zijn er bijvoorbeeld al +/- 26 verschillende nasi-goreng variaties over de gehele wereld.

Daarom laat ik hier niets anders zien dan de basis! van een goede nasi-goreng. Dus alleen het meest noodzakelijke. Allerlei vleessoorten en schaaldieren erbij is allemaal smuk en kan je naar eigen behoeven later toevoegen.M.a.w. dit is in principe thuis makkelijk na te maken en kost qua ingrediënten amper wat! :Y

Bruine Nasi-goreng.

[ afbeelding ]
Zout & Ajinamoto (smaakversterker) & Aromat (knor smaakversterker) geklutste eieren,prei,kouseband,knoflook & uien en vooraan een sojasaus mix van lichte & zware sojasaus.


[ afbeelding ]
Sojaolie erin en daar de wok al behoorlijk heet is wachten tot de olie gaat knetteren en met je spatel ondertussen wat roeren om de boel te versnellen.


[ afbeelding ]
Geklutste eieren er in en een lage vlam even aanhouden.


[ afbeelding ]
Bakje met knoflook en uitjes erin en roeren maar. Nog steeds lage vlam.


[ afbeelding ]
Bakje kousenband erin en flink roeren. Hoge vlam nu omdat dit snel en kortstondig gaar moet worden en omdat zo meteen de rijst erbij komt.


[ afbeelding ]
Oude & koude rijst erbij en hoogste stand qua vlam en flink aanzetten om de rijst snel los en goed gegaard en vermengd te krijgen met de eerder ingebrachte specerijen en nu ook de prei. Kortom aanpoten met die spatel. :{


[ afbeelding ]
Nu gooien we het bakje met het zout en de verschillende smaakversterkers erbij.

Ondertussen gewoon doorgaan met het spelen met die spatel want het geheel moet lekker knapperig worden,de smaken van de verschillende ingredienten moeten goed met elkaar vermengt geraken en niet aanbranden, want anders krijgt de gebakken rijst een rokerige(aangebrande) smaak en is alles voor niets geweest!


[ afbeelding ]
Nu is het tijd voor het bakje gemengde sojasaus die mijn nasi dus die mooie bruine kleur geeft waar ik altijd op doelde.En ondertussen gewoon door blijven spelen met die spatel want ik zie nog voldoende 'witte' rijstkorrels. :Y


[ afbeelding ]
Kijk eens wat al dat spelen met die spatel heeft opgeleverd *) (ook omdat ik nog wat extra van die soja-mix erbij heb gedaan om het kleuringsproces te versnellen.).


Maar! ik mis nog wat omdat door het continue op een hoge vlam te bereiden de kans bestaat dat de rijstkorrel te droog wordt. Dus?

[ afbeelding ]
Sesam olie erbij om de rijstkorrel wat vetter (natter) te maken en waardoor de kruidige smaak bewaart blijft!


[ afbeelding ]
En zo ziet het eruit. Een doodsimpele en smaakvolle nasi-goreng zonder allerlei poespas.
Niet te droge rijstkorrel,geen overdadigheid aan allerlei groenten maar wel vol gekruid in smaak! M.a.w.gewoon simpel,eenvoudig en vooral lekker! :s)

Allemachtig, wat ziet dat er verschrikkelijk slecht uit
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_153933996
quote:
0s.gif Op maandag 29 juni 2015 19:49 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Allemachtig, wat ziet dat er verschrikkelijk slecht uit
Lekker makkelijk, een beginner afzeiken. :{w Of denk je soms dat iedereen zo goed kan koken als Johannes?
pi_153934282
quote:
0s.gif Op maandag 29 juni 2015 19:54 schreef gargamelnl het volgende:

[..]

Lekker makkelijk, een beginner afzeiken. :{w Of denk je soms dat iedereen zo goed kan koken als Johannes?
sorry.

Ik kan zelfs niet zo goed koken.

Maar ik heb zijn tweede poging gezien, en dat zag er al een stuk beter uit. ^O^
Spijt me, ik had meer moeten lezen.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_153937707
quote:
0s.gif Op maandag 29 juni 2015 19:37 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]

Daar ik ooit beloofde een verrassing in petto te hebben op nasi-goreng gebied vond ik het vandaag maar eens tijd om deze in te lossen d.m.v. mijn Thaise traditionele nasi-goreng en wel zoals deze in het uiterste noorden (Chiang Rai e.d.) van Thailand wordt bereidt (grens Laos) en hemelsbreed verschilt in smaak met het 'toeristen'voer uit Bangkok en omstreken en die de meesten in Nederland wel kennen als ze buiten de deur gaan eten in Rotterdam bij toko's zoals De Kleine Ondeugd,Warisan,Hua Hin,Suwannaphom,Lulu,See You See Me etc.

Uiteraard zoals bij mijn eerste nasi-goreng is ook hier 'Bert'weer volop aanwezig.

[ afbeelding ]
Dit keer een schone keuken,maar wat wil je: Het is tenslotte maandag ;)


[ afbeelding ]
( De basis staat klaar om te gebruiken: Fijn gesneden chili's in azijn,knoflook olie en gesneden peterselie i.c.m.Am Choi,koude oude rijst
en eigeel...en....Bert!)


[ afbeelding ]
Vol die vlam - 250 graden Celcius en oplopend - en knoflook olie erin)


[ afbeelding ]
Eieren klutsen en daarna in de wok zodat het even zoals hierboven uitziet.


[ afbeelding ]
Daarna gooien we er stukken gesneden ui erbij en drukken alles flink aan zodat het goed vermengd geraakt en nog steeds een volle vlam.


[ afbeelding ]
Teentjes knoflook erbij en daarna gelijk de koude rijst en flink te keer gaan met de grote soeplepel zodat alles goed vermengd wordt en niet aanbrand.


[ afbeelding ]
Alleen nog droogzout en suiker toevoegen om de basis! gereed te hebben en op smaak! Nadat dat geconstateerd is gaan we de nasi-goreng aankleden op mijn manier en dus gaan de gewassen grote garnalen er ook bij. Onderwijl blijven spelen met die grote soeplepel zodat alles met elkaar wordt vermengd en vooral niet aanbrand.


[ afbeelding ]
Hierna terwijl gooien we er zwarte peper bij zodat de nasi-goreng i.c.m. met de eerder gebruikte specerijen nu ook meer een kleurtje begint te krijgen. De garnalen zien er langzamerhand goed uit en dus tijd voor...


[ afbeelding ]
Stukjes krab! :9~ :9~ :9~ en mengen maar met die hoge vlam.


[ afbeelding ]
Kijk eens even...dat begint er uit uit te zien zoals ik mijn traditionele Thaise nasi-goreng wil en zie en herken zoals die in het hoge noorden wordt bereidt. MAAR... we zijn er nog niet!


[ afbeelding ]
Fijn gesneden peterselie erbij en er komt al iets meer kleur in...Hmmm...nog maar wat erbij maar wat.... O-)


[ afbeelding ]
Rode uien! *O* Ben ik gek op maar er moet nog wat bij. Oh wacht...ik had nog de restanten groenvoer ergens staan.


[ afbeelding ]
Boeja...alle gesneden Am Choi en resten van het overige groenvoer erbij en nog even flink mengen en op de volle vlam laten staan en dan zijn we klaar...nou ja: Wel even proeven of het geworden is zoals ik het wilde.


[ afbeelding ]
Zo...klaar en het ziet er goed uit! Wat een fraaie kleuren palet! Maar het is wel bloedje warm in de keuken...wil ff paffen maar dan wordt degene die de foto's naast mij schiet en van wie de keuken is boos,dus dat doen we maar niet. Daarbij is een rooksmaak in je mond erg vies als je zo een goddelijke traditionele nasi-goreng gaat proeven.


[ afbeelding ]
Even proeven....g o d d e l i j k ! :Y :Y :Y johannes_vermeer en consorten eat ur heart out.. ;) *grapje*


[ afbeelding ]
Bert heeft het ook goed gekeurd en i.c.m. de fijn gesneden chili's gaat mij dit heerlijk smaken.


[ afbeelding ]
En zo ziet het eruit i.c.m. een frisje. Noord-Thaise traditionele nasi-goreng die zelfs de goedkeuring kreeg van degene die dit keer niet zelf achter het fornuis stond maar mijn foto-camera vasthield en de foto's maakte en die ook wonderwel bijna allemaal goed gelukt zijn.

Sjezus man, bij de commando´s...
Ik zwaai naar dieren.
  Forum Admin maandag 29 juni 2015 @ 22:07:29 #165
54263 crew  Pharkus
eeuwig vader, deeltijd autist
pi_153937936
Neem maar een bakje voor me mee ;)
Een vel leeg papier kan altijd nog een mooie tekening worden.
pi_153938116
Ziet er goed uit Iwanius, lekker koud pilsje er bij tis tenslotte maandag :7
blablablabla
  maandag 29 juni 2015 @ 22:25:42 #167
325896 Thezappa
Fok!dealer
pi_153938522
Lijkt me goed te vreten
aandeel Fok! hier te krijgen , pm voor vraagprijs
  Knapste mannelijke user 2022 maandag 29 juni 2015 @ 23:21:44 #168
206731 Mortaxx
Doomer
pi_153940692
Ik ben benieuwd hoe johannes dit gaat overtreffen
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
pi_153941855
Herken je onderstaande clip van mijn meest favoriete tv kok?


Als Johannes deze nasi gaat proberen na te maken in mijn nabijzijn (en ik heb hem een pm gestuurd met link) ben ik die mevrouw... :D

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 29-06-2015 23:54:41 ]
  Knapste mannelijke user 2022 maandag 29 juni 2015 @ 23:57:35 #170
206731 Mortaxx
Doomer
pi_153942041
Een masterclass nasi bereiden. Daar zou ik graag bij zijn
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
pi_153942306
Een jury van 3-5 personen heb ik zo samengesteld en dan geen amateurs maar mensen die er echt toedoen in de horeca-wereld en de traditioneelheid van de gerechten tot in hun vingers kennen. :Y Die plezier je echt niet met fantasie 'yosti' nasi-goreng's. Die serveren je bij een eerste aanblik van je gerecht al af met zinnen als: "Was je dronken?"..."Wat moet dit voorstellen?" ..."Denk je dat wij een grapje zijn?"...Wil je niet een andere hobby zoeken dan dit?"...

[ Bericht 32% gewijzigd door #ANONIEM op 30-06-2015 00:10:12 ]
  Trouwste user 2022 dinsdag 30 juni 2015 @ 08:56:35 #172
7889 tong80
Spleenheup
pi_153946433
Briljant topic :D _O_

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_153950991
quote:
2s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 00:07 schreef Iwanius het volgende:
'yosti' nasi-goreng's
Het is trouwens josti ipv yosti :')
Dat weet zelfs een josti :D
  Redactie Frontpage donderdag 2 juli 2015 @ 12:07:40 #174
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_154000997
Vetsin :r
Ta mère
El Coño
ウイスキー
  donderdag 2 juli 2015 @ 13:09:39 #175
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_154002428
Bij welk restaurant heb je nou staan koken?
Snobs have more fun!
KLIK!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')