Ja precies, het is lekker als je het vorige gerecht er nog een beetje in kan herkennen.quote:Op donderdag 22 mei 2014 11:05 schreef vats het volgende:
[..]
beter een gebruikte als een schone wok.... schoon heeft geen smaak.
Ik chargeerde een beetje maar de strekking van mijn antwoord was dat door juist verse rijst te gebruiken verknal je juist waar een goede basis nasi aan behoort te voldoen nl. dat de rijstkorrel niet slap is. Natuurlijk merk je er weinig van als je er allerlei groentes en andere smuk doorheen gooit maar het fijne van een goed bereide nasi zoals ik die ken is dat je met name de stevige rijstkorrel proeft die als het goed is alle smaken die je in de basis gebruikt hebt ook bevat. Wanneer deze waterig en slap is dan proef je dus...dat nou net niet.quote:Op donderdag 22 mei 2014 12:56 schreef Tarado het volgende:
Het slaat ook nergens op, als je pap krijgt is de rijst niet goed gekookt
Heb je mij anders horen beweren beste Johannes.quote:Op donderdag 22 mei 2014 12:41 schreef johannes_vermeer het volgende:
Wat is dit nou weer voor een opmerking? Ik dacht dat we Nasi vrienden waren?
Dat is al een stuk beter jaquote:Op donderdag 22 mei 2014 16:33 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Heb je mij anders horen beweren beste Johannes.
Misschien was mijn reactie iets te sterk aangezet met het woord "vervloek". Bij deze sorry dan, maken we er van "niet mijn ding is." Zo beter?
Fijn dat ik je van dienst kon zijn en ik denk dat dat ook voor Johannes geldt.quote:Op donderdag 22 mei 2014 17:24 schreef TanteMordecai het volgende:
Review: Ik heb onlangs zowel de nasi van Johannes als die van Iwanius gemaakt.
Als niet-objectieve liefhebber van Surinaamse nasi moet ik eerlijk toegeven dat die van Iwanius qua smaak, structuur en zelfs qua inhoud het dichtste bij de nasi komt die ik ken van 'omoe Snesi' , oftwel Surinaamse afhaalzaakjes.
Niettemin vind ik de nasi van Johannes net zo goed smaken. Mijn tafelgenoten vonden dat ook. Het is alleen anders; waarschijnlijk een meer Indisch-Hollandse smaak. En ja, door de rijst maar zeker ook door de verse groenten uit Johannes' recept smaakt het geheel wat 'gezonder'. Maar die vn Iwanius brings back memories. Ik heb het in dit geval alleen over de smaak.
In ieder geval heb ik veel gehad aan beide recepten. Dat ik nog meer van jullie recepten mag blijven zien en maken.
Als nasi-fan denk ik dat inderdaad, de nasi van Iwanius meer 'authentiek' is en de nasi van Johannes meer, wat ze in culinaire kringen noemen, 'Fusion' is.quote:Op donderdag 22 mei 2014 17:24 schreef TanteMordecai het volgende:
Review: Ik heb onlangs zowel de nasi van Johannes als die van Iwanius gemaakt.
Als niet-objectieve liefhebber van Surinaamse nasi moet ik eerlijk toegeven dat die van Iwanius qua smaak, structuur en zelfs qua inhoud het dichtste bij de nasi komt die ik ken van 'omoe Snesi' , oftwel Surinaamse afhaalzaakjes.
Niettemin vind ik de nasi van Johannes net zo goed smaken. Mijn tafelgenoten vonden dat ook. Het is alleen anders; waarschijnlijk een meer Indisch-Hollandse smaak. En ja, door de rijst maar zeker ook door de verse groenten uit Johannes' recept smaakt het geheel wat 'gezonder'. Maar die vn Iwanius brings back memories. Ik heb het in dit geval alleen over de smaak.
In ieder geval heb ik veel gehad aan beide recepten. Dat ik nog meer van jullie recepten mag blijven zien en maken.
Met beide recepten kun je nog alle kanten op.quote:Op donderdag 22 mei 2014 22:59 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Als nasi-fan denk ik dat inderdaad, de nasi van Iwanius meer 'authentiek' is en de nasi van Johannes meer, wat ze in culinaire kringen noemen, 'Fusion' is.
En uiteindelijk zijn beiden zalig.
Nee, nasi=rijstquote:Op vrijdag 23 mei 2014 16:59 schreef Iwanius het volgende:
Nee,nasi is oude,koude, witte rijst van sowieso een dag oud die opgefleurd wordt met allerlei specerijen ten einde iets eetbaars te hebben.
Zal ik ook gaan muggenziften? Nasi bestaat uit rijst...quote:
Jij was aan het ziften, nasi is maleis voor rijst.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 17:03 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Zal ik ook gaan muggenziften? Nasi bestaat uit rijst...
De naam is gewoon gegeven om het beestje een naam te geven.Meer niet Piet.
Ja,Piet je vertelt mij niets nieuws. Zal ik ook een rijtje opsommen want zoals je wel zal weten zijn er veel meer variaties met bijbehorende benamingen.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 17:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Nasi Goreng, gebakken rijst
Nasi Koening, rijst, geel gekleurd met koenjit
Wat Piet stelt valt geen speld tussen te krijgen, over de "juiste" bereiding van nasi de te meer maar dat maakt het toch ook interessantquote:Op vrijdag 23 mei 2014 17:10 schreef Iwanius het volgende:
Maar was dat de vraag dan? of heb ik iets gemist. Ik geef aan de bereidingswijze terwijl jij doorgaat over de benaming.
[..]
Ja,Piet je vertelt mij niets nieuws. Zal ik ook een rijtje opsommen want zoals je wel zal weten zijn er veel meer variaties met bijbehorende benamingen.
Graag!quote:Op vrijdag 23 mei 2014 18:55 schreef Wisheh het volgende:
... Ik ga ook maar eens een topic maken met hoe wij dat hier doen. En waar is de sambal?
Als indo.... Probeer je nu een beetje de IWAB type uit te hangen alsof dat een soort kwalificatie is wie de beste nasi maakt nl. dat je indo bent? Dan heb je allereerst als indo de OP niet goed gelezen wat de insteek was. Dus een lesje goed leren lezen zou goed bij je passen als indo. Of moet de blanda zoals vroeger in de koloniale tijd je weer gaan onderwijzen met aap,noot, mies op de plantage, zodat je leert goed te lezen en te begrijpen alvorens je probeert indruk te maken?quote:Op vrijdag 23 mei 2014 18:55 schreef Wisheh het volgende:
Ik als indo moet toch zeggen dat dit aardige slechte nasi goreng is. Ik mis ten eerste al de garnalen en spek. Ik ga ook maar eens een topic maken met hoe wij dat hier doen. En waar is de sambal?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |