abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 15 april 2014 @ 20:55:36 #51
357045 Grifte
Feijenoord
pi_138920691
Na zoveel geblaat met zo'n verslag en gerecht aankomen :')
pi_138920877
quote:
2s.gif Op dinsdag 15 april 2014 19:00 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Beste Johannes. Dank voor je mooie woorden,wordt geapprecieerd.

Kritiek op deze versie van nasi-goreng verwacht ik ook omdat ik weet dat je niet een ieder tevreden kan stellen. In dit geval heb ik mij inderdaad beperkt tot de meest simpele basis. Vlees en allerlei schaaldieren die men her en der opmerkte of andere groentes heb ik deze bewust weggelaten omdat iedereen zo zijn eigen voorkeur heeft hoe hij zijn nasi-goreng wil optuigen.

Mij ging het erom dat ik kon aantonen dat er meer wegen zijn die naar nasi-goreng land leiden dan alleen wat ik dan noem de Hollandse nasi-goreng. Bijna elk land heeft tegenwoordig zijn eigen nasi-goreng en het is maar net welke je smaak is. Of het nu een Javaanse nasi-goreng of een nasi-goreng uit Singapore: Allemaal hebben ze wel hun eigen liefhebbers en het is maar net welke je het lekkerst vindt.

Nogmaals: In deze wilde ik eigenlijk het gezegde. "less is more" eer aan doen door te laten zien hoe weinig je nodig hebt om toch een hele lekkere en smaakvolle nasi-goreng op tafel neer te zetten voor heel weinig geld.

V.w.b. de uitwijking was dit eenmalig omdat ik al eerder uitlegde waarom ik dat voor deze keer deed en bijvoorbeeld deze niet zelf thuis maak. Bij bepaalde Aziatische gerechten wil je die specifieke smaak proeven die je ook in het restaurant proeft en daar is soms een hele hoge temperatuur voor nodig om alle smaken op het juiste moment bij elkaar te laten komen waardoor het bereide gerecht helemaal tot zijn recht komt. Dat klinkt voor een leek als piet leuterig gedrag maar voor een echte rechtgeaarde liefhebber van lekker eten (culinaire fanatici?)zijn juist dit soort kleine details heel erg belangrijk. Daarbij zie ik geen enkele reden om mij op deze leeftijd voor dit soort simpele dingen zelf te gaan inspannen achter het fornuis als ik het ook gewoon kan bestellen en betalen ondanks dat ik al jaren door mijn persoonlijke omgeving gepusht wordt om wat meer in de keuken te gaan staan omdat ik dat veel te weinig doe. }:|

Enige keren dat ik mij nog wel wil inspannen is wanneer naaste familie met aanhang langskomt en ik een BBQ houd zoals een tijdje geleden toen het zulk mooi weer was.

Bert was gewoon een wat kinderachtige flauwe gimmick die bekend staat dat hij overal op let en altijd wel wat te mekkeren heeft op Ernie. In deze was hij een soort extra stok achter de deur die moest zorgen dat ik op dit moment suprême :') niet verslapte.

M.b.t.de verrassing kan ik kort zijn: Dat houdt direct verband met deze trip. :s)
Hoi Iwanius,
ik ben eigenlijk vooral nieuwsgierig wat je gebruikt als smaakversterkers en wat je verstaat onder gemengde Soja? Mocht ik dit recept willen proberen vind ik het wel handig als ik een idee hebt wat jij daarvoor gebruikt. Verder een leuk basisrecept en ik tegenstelling tot veel anderen vind ik het er smakelijk uitzien op de laatste foto.
pi_138920995
quote:
13s.gif Op dinsdag 15 april 2014 18:16 schreef Waterdrinker het volgende:
Smaakversterkers :')
  dinsdag 15 april 2014 @ 21:03:51 #54
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138921130
Beste Iwanius,

Ik heb weinig toe te voegen aan de woorden van Johannes. Deze nasi is gewoon zo als nasi hoort te zijn. Basic, smimpel en ongetwijfeld lekker.

Ben benieuwd hoe hij smaakt :)
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_138921334
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 april 2014 21:01 schreef Onnozelaar het volgende:

[..]

Jij eet altijd zonder smaakversterkers?
  dinsdag 15 april 2014 @ 21:08:25 #56
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138921383
ik vind het trouwens ook mooi om te zien dat in dit gerecht zowel bruine als witte tinten voorkomen _O_

Ook vroeg ik me af of je bang bent om vieze vingers te krijgen gezien je handschoen?
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  dinsdag 15 april 2014 @ 22:47:23 #57
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_138927233
Leuk gedaan, maar hoe hygiënisch het ook lijkt....heet koken met plastic handschoenen is niet echt slim...Voortaan gewoon handen wassen en koken! :)
  woensdag 16 april 2014 @ 02:45:18 #58
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_138932050
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 april 2014 20:59 schreef Ruif het volgende:

[..]

ik ben eigenlijk vooral nieuwsgierig wat je gebruikt als smaakversterkers en wat je verstaat onder gemengde Soja?
gemengde soja = lichte sojasaus + zware sojasaus.
Smaakversterker = ajinomoto
pi_138932088
Had je nou niet even de boel kunnen schoonmaken? Meteen mijn eetlust verpest als ik die gaspit en de directe omgeving zie. ;(
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
pi_138932202
Had je dat fornuis niet eerst even kunnen poetsen? Kolere. :r
pi_138933861
Zoveel smaakversterkers en dark sojasaus...
Basis gebakken rijst is m.i. gewoon oude rijst, geklutst ei, bosuien(aan het einde toevoegen), zout, en beetje of helemaal niet light sojasaus.
  woensdag 16 april 2014 @ 09:38:48 #62
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_138933882
quote:
0s.gif Op woensdag 16 april 2014 04:46 schreef Mint_Clansell het volgende:
Had je dat fornuis niet eerst even kunnen poetsen? Kolere. :r
Dat is zijn keuken niet, dat zie je toch wel. Ik denk ook niet dat hij aan het fornuis staat, eerlijk gezegd.
The love you take is equal to the love you make.
pi_138934174
quote:
0s.gif Op woensdag 16 april 2014 09:37 schreef wiskundenoob het volgende:
Zoveel smaakversterkers en dark sojasaus...
Basis gebakken rijst is m.i. gewoon oude rijst, geklutst ei, bosuien(aan het einde toevoegen), zout, en beetje of helemaal niet light sojasaus.
Jij hebt het begrepen. Jij bent zeker een aziaat? Voor chineze variant; voeg naar keuze toe mais, doperwten, noordzee garnalen.
  woensdag 16 april 2014 @ 09:53:08 #64
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_138934214
Je kunt alles naar eigen smaak doen, maar ik heb op zich geen moeite met sojasaus door nasi. Ik zou trouwens ketjap manis gebruiken. :9
The love you take is equal to the love you make.
pi_138934475
quote:
0s.gif Op woensdag 16 april 2014 09:38 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Dat is zijn keuken niet, dat zie je toch wel. Ik denk ook niet dat hij aan het fornuis staat, eerlijk gezegd.
Wat een prutser. :') Het ziet eruit alsof het in één of ander studentenhok is gemaakt.
  woensdag 16 april 2014 @ 10:05:43 #66
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_138934498
quote:
0s.gif Op woensdag 16 april 2014 10:04 schreef Mint_Clansell het volgende:

[..]

Wat een prutser. :') Het ziet eruit alsof het in één of andere studentenhok is gemaakt.
Ik zie toch duidelijke aanwijzingen dat dit de keuken van een restaurant of afhaalchinees is.
The love you take is equal to the love you make.
pi_138934725
quote:
0s.gif Op woensdag 16 april 2014 09:51 schreef Tarbot het volgende:

[..]

Jij hebt het begrepen. Jij bent zeker een aziaat? Voor chineze variant; voeg naar keuze toe mais, doperwten, noordzee garnalen.
Yep, Chinese afkomst.
pi_138935030
Als jij wiskundenoob bent dan hoop ik niet dat jij bijna afgestudeerd bent. Want anders ken ik jou :P
pi_138935078
quote:
0s.gif Op woensdag 16 april 2014 10:29 schreef Tarbot het volgende:
Als jij wiskundenoob bent dan hoop ik niet dat jij bijna afgestudeerd bent. Want anders ken ik jou :P
Lijkt mij sterk... wie ben ik dan...
  woensdag 16 april 2014 @ 10:34:40 #70
4283 nietzman
Geen zin meer.
pi_138935140
Geen Amerikaans stopcontact te bekennen dus dit topic is waar bevonden.

+10 voor je tipoc.
Ik ga naar huis.
  woensdag 16 april 2014 @ 10:47:23 #71
334993 AMAR420
waar is amar?
pi_138935428
ziet er niet uit
zzzzz
  woensdag 16 april 2014 @ 10:48:37 #72
334993 AMAR420
waar is amar?
pi_138935463
quote:
0s.gif Op woensdag 16 april 2014 09:37 schreef wiskundenoob het volgende:
Zoveel smaakversterkers en dark sojasaus...
Basis gebakken rijst is m.i. gewoon oude rijst, geklutst ei, bosuien(aan het einde toevoegen), zout, en beetje of helemaal niet light sojasaus.
vissaus en sesamolie
zzzzz
pi_138939903
quote:
0s.gif Op woensdag 16 april 2014 10:31 schreef wiskundenoob het volgende:

[..]

Lijkt mij sterk... wie ben ik dan...
Is ook sterk. Was maar een geintje... :) woensdagochtend humor noem ik het maar.
pi_138939979
quote:
14s.gif Op woensdag 16 april 2014 10:48 schreef AMAR420 het volgende:

[..]

vissaus en sesamolie
Ja als je de Thaise variant wilt maken ja. Niet als je de Nederlandse Indische versie wilt maken.
  woensdag 16 april 2014 @ 17:33:20 #75
334993 AMAR420
waar is amar?
pi_138948291
quote:
0s.gif Op woensdag 16 april 2014 13:19 schreef Tarbot het volgende:

[..]

Ja als je de Thaise variant wilt maken ja. Niet als je de Nederlandse Indische versie wilt maken.
nee chinese
zzzzz
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')