Hoi Iwanius,quote:Op dinsdag 15 april 2014 19:00 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Beste Johannes. Dank voor je mooie woorden,wordt geapprecieerd.
Kritiek op deze versie van nasi-goreng verwacht ik ook omdat ik weet dat je niet een ieder tevreden kan stellen. In dit geval heb ik mij inderdaad beperkt tot de meest simpele basis. Vlees en allerlei schaaldieren die men her en der opmerkte of andere groentes heb ik deze bewust weggelaten omdat iedereen zo zijn eigen voorkeur heeft hoe hij zijn nasi-goreng wil optuigen.
Mij ging het erom dat ik kon aantonen dat er meer wegen zijn die naar nasi-goreng land leiden dan alleen wat ik dan noem de Hollandse nasi-goreng. Bijna elk land heeft tegenwoordig zijn eigen nasi-goreng en het is maar net welke je smaak is. Of het nu een Javaanse nasi-goreng of een nasi-goreng uit Singapore: Allemaal hebben ze wel hun eigen liefhebbers en het is maar net welke je het lekkerst vindt.
Nogmaals: In deze wilde ik eigenlijk het gezegde. "less is more" eer aan doen door te laten zien hoe weinig je nodig hebt om toch een hele lekkere en smaakvolle nasi-goreng op tafel neer te zetten voor heel weinig geld.
V.w.b. de uitwijking was dit eenmalig omdat ik al eerder uitlegde waarom ik dat voor deze keer deed en bijvoorbeeld deze niet zelf thuis maak. Bij bepaalde Aziatische gerechten wil je die specifieke smaak proeven die je ook in het restaurant proeft en daar is soms een hele hoge temperatuur voor nodig om alle smaken op het juiste moment bij elkaar te laten komen waardoor het bereide gerecht helemaal tot zijn recht komt. Dat klinkt voor een leek als piet leuterig gedrag maar voor een echte rechtgeaarde liefhebber van lekker eten (culinaire fanatici?)zijn juist dit soort kleine details heel erg belangrijk. Daarbij zie ik geen enkele reden om mij op deze leeftijd voor dit soort simpele dingen zelf te gaan inspannen achter het fornuis als ik het ook gewoon kan bestellen en betalen ondanks dat ik al jaren door mijn persoonlijke omgeving gepusht wordt om wat meer in de keuken te gaan staan omdat ik dat veel te weinig doe.
Enige keren dat ik mij nog wel wil inspannen is wanneer naaste familie met aanhang langskomt en ik een BBQ houd zoals een tijdje geleden toen het zulk mooi weer was.
Bert was gewoon een wat kinderachtige flauwe gimmick die bekend staat dat hij overal op let en altijd wel wat te mekkeren heeft op Ernie. In deze was hij een soort extra stok achter de deur die moest zorgen dat ik op dit moment suprême niet verslapte.
M.b.t.de verrassing kan ik kort zijn: Dat houdt direct verband met deze trip.
gemengde soja = lichte sojasaus + zware sojasaus.quote:Op dinsdag 15 april 2014 20:59 schreef Ruif het volgende:
[..]
ik ben eigenlijk vooral nieuwsgierig wat je gebruikt als smaakversterkers en wat je verstaat onder gemengde Soja?
Dat is zijn keuken niet, dat zie je toch wel. Ik denk ook niet dat hij aan het fornuis staat, eerlijk gezegd.quote:Op woensdag 16 april 2014 04:46 schreef Mint_Clansell het volgende:
Had je dat fornuis niet eerst even kunnen poetsen? Kolere.
Jij hebt het begrepen. Jij bent zeker een aziaat? Voor chineze variant; voeg naar keuze toe mais, doperwten, noordzee garnalen.quote:Op woensdag 16 april 2014 09:37 schreef wiskundenoob het volgende:
Zoveel smaakversterkers en dark sojasaus...
Basis gebakken rijst is m.i. gewoon oude rijst, geklutst ei, bosuien(aan het einde toevoegen), zout, en beetje of helemaal niet light sojasaus.
Wat een prutser. Het ziet eruit alsof het in één of ander studentenhok is gemaakt.quote:Op woensdag 16 april 2014 09:38 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Dat is zijn keuken niet, dat zie je toch wel. Ik denk ook niet dat hij aan het fornuis staat, eerlijk gezegd.
Ik zie toch duidelijke aanwijzingen dat dit de keuken van een restaurant of afhaalchinees is.quote:Op woensdag 16 april 2014 10:04 schreef Mint_Clansell het volgende:
[..]
Wat een prutser. Het ziet eruit alsof het in één of andere studentenhok is gemaakt.
Yep, Chinese afkomst.quote:Op woensdag 16 april 2014 09:51 schreef Tarbot het volgende:
[..]
Jij hebt het begrepen. Jij bent zeker een aziaat? Voor chineze variant; voeg naar keuze toe mais, doperwten, noordzee garnalen.
Lijkt mij sterk... wie ben ik dan...quote:Op woensdag 16 april 2014 10:29 schreef Tarbot het volgende:
Als jij wiskundenoob bent dan hoop ik niet dat jij bijna afgestudeerd bent. Want anders ken ik jou
vissaus en sesamoliequote:Op woensdag 16 april 2014 09:37 schreef wiskundenoob het volgende:
Zoveel smaakversterkers en dark sojasaus...
Basis gebakken rijst is m.i. gewoon oude rijst, geklutst ei, bosuien(aan het einde toevoegen), zout, en beetje of helemaal niet light sojasaus.
Is ook sterk. Was maar een geintje... woensdagochtend humor noem ik het maar.quote:Op woensdag 16 april 2014 10:31 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Lijkt mij sterk... wie ben ik dan...
Ja als je de Thaise variant wilt maken ja. Niet als je de Nederlandse Indische versie wilt maken.quote:
nee chinesequote:Op woensdag 16 april 2014 13:19 schreef Tarbot het volgende:
[..]
Ja als je de Thaise variant wilt maken ja. Niet als je de Nederlandse Indische versie wilt maken.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |