abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 17 november 2017 @ 20:24:04 #256
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_175139073
Eigenaars Librije openen restaurant op Bonaire.

Het was altijd een droom voor Librije-eigenaars Jonnie en Thérèse Boer: een restaurant openen in het buitenland. Toen het juiste plan voorbijkwam, op hun geliefde eiland Bonaire nog wel, grepen ze hun kans. Morgen gaat het restaurant open, er wordt al volop getest.

"Ik zit net naar livebeelden van het ontbijt te kijken", zegt Jonnie Boer glunderend als hij aan de telefoon komt. "Ze serveren het ontbijt en hebben het heel druk." Hij heeft elf camera's opgehangen in het restaurant en in de keuken, vertelt hij. "Zodat ik altijd mee kan kijken."

Want Brass Boer wordt dan een restaurant van Jonnie en Thérèse Boer, de eigenaars van driesterrenzaak de Librije in Zwolle, zelf zullen ze er maar een paar keer per jaar te vinden zijn. De rest van de tijd wordt het restaurant gerund door hun team. Onder goedkeurend oog van Jonnie zelf, dus.

Ze wilden het al langer, een restaurant openen in het buitenland, vertelt Thérèse Boer. Toen de eigenaar van Delfins Beach Resort op Bonaire langskwam met de vraag of ze het restaurant in zijn resort wilden runnen, waren ze direct enthousiast.

"We zijn gek van Bonaire", zegt ze. "We komen er al heel lang, en de eigenaar was al best ver met het resort. Het is niet superluxe, maar wel goed verzorgd, met een fijne uitstraling. Dat was voor

Brass Boer wordt geen tweede (of derde) Librije. "Librije, en ook Librije's Zusje, zijn van heel hoog niveau. Dit wordt echt een beachrestaurant", zegt Thérèse. "We hebben het ook zo ingericht, met veel hout en palmen, dat het een relaxte sfeer zal krijgen."


Toch komt er wel wat Librije terug in Brass Boer. De chef, Stefan Martens, is opgeleid in de keuken van de Librije. Hij wordt vergezeld door een klein team van Librije-personeel. Op de kaart staan wat omgebouwde klassiekers van de Librije, gecombineerd met lokale gerechtjes en producten.

In augustus zijn Jonnie en Thérèse een paar weken het eiland overgereisd om te spreken met lokale producenten en inspiratie op te doen voor de nieuwe kaart. "We hebben bijvoorbeeld gedoken naar koraalduivel", vertelt Thérèse. "Die staat nu als kibbeling op de kaart."

De koraalduivel is bepaald niet inheems op Bonaire en groeide de laatste jaren uit tot een ware plaag. Een simpele manier om de explosieve groei in toom te houden? Ze opeten. Als kibbeling, bijvoorbeeld.

Verder op de kaart: de Thaise kippensoep tom kha kai, maar dan met leguaan, en een cactussoep gebaseerd op de soep die Jonnie en Thérèse bij een gezin thuis te eten kregen. "Het is leuk om te zien dat ook op zo'n klein eiland zoveel ambacht is", zegt Thérèse, "om hun producten te leren kennen en juist die dan ook te gebruiken."


In totaal zal de kaart bestaan uit veertien kleine gerechtjes, aangevuld met grotere gerechten om te delen. "We hebben bijvoorbeeld een heel lekkere geitenstoofpot op de kaart staan om te delen", zegt Jonnie. "Dat is echt een lokale specialiteit."

Een ander groot verschil met de Nederlandse Librije-tak: de prijs. Het beachrestaurant wordt een stuk zachter geprijsd dan de sterrenzaken in Nederland.

"De vaste gasten van de Librije komen eens in het halfjaar, of eens in het jaar", zegt Thérèse daarover. "We zitten in het hogere segment, en zitten vaak vol. Hier kunnen gasten juist vaker terugkomen en veel genieten van alles wat we bieden."
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 20 november 2017 @ 15:21:15 #257
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_175196100
Bron: Misset Horeca.
Iens ontevreden over AH-restaurantactie; einde dreigt

Na drie edities dreigt er een eind te komen aan de restaurantacties van Albert Heijn en Iens waarbij klanten sparen voor een gratis tweede driegangendiner. Voor AH is de actie een succes, maar Iens, uitvoerder van de actie, is minder tevreden.
De actie zou weinig meerwaarde voor ‘het merk’ Iens hebben, meldt De Telegraaf. Volgens directeur Almir Ambeskovic zijn de twee partijen in gesprek over een actie voor komend jaar, maar wil hij niet hetzelfde ‘kunstje’ nog een keer herhalen ondanks het succes van de actie. ‘Hoewel de schaal ongekend is, zijn er voor ons geen nieuwe inzichten uit voortgekomen. En je kunt jezelf niet eeuwig herhalen’, aldus de Iens-directeur. AH zegt nog met Iens in gesprek te zijn over de toekomst van de actie.

De actie van AH en Iens, waar zo’n duizend restaurants aan meedoen, zorgt jaarlijks voor honderdduizenden reserveringen. Met een volle spaarkaart van tien zegels, een zegel voor elke bestede ¤10, kregen klanten een tweede gratis driegangendiner in een van de deelnemende restaurants. AH zou zo veel klanten binden en trekken.

De actie zorgt voor verdeelde reacties onder de deelnemende restaurants. De een was blij omdat hij het in het laagseizoen werd volgeboekt, anderen zeggen dat de actie ze duizenden euro’s kost. Het laatste jaar nam de kritiek toe onder horecabedrijven, mede door de vermeende dominante marktpositie van Iens. Iens-directeur Ambeskovic ziet vooral positieve effecten. Volgens hem gaan door de korting mensen vaker uit eten en geven ze bijvoorbeeld meer uit aan wijn.

Het leidt volgens hem zelfs tot een cultuurverandering. ‘Nederland heeft niet de eetcultuur van Zuid-Europa, hier gaan mensen nu eenmaal minder vaak uit eten. Maar dat is langzaam aan het veranderen doordat ze meer waar voor hun geld krijgen.’ Ambeskovic zegt de samenwerking met AH te waarderen, en wil blijven samenwerken, maar dan wel op een andere manier. ‘We hopen dat we onze succesvolle samenwerking op een andere manier kunnen voortzetten’

Iens introduceerde recent het eerste Iens Festival. Een online campagne, waarbij restaurants bezoekers voordelig laten kennismaken met hun keuken. Restaurant geven tijdens het Iens Festival 50 procent korting op de totale rekening. Ondernemers reageren ook op deze nieuwe Iens-actie kritisch op de Facebooksite van Misset Horeca.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 20 november 2017 @ 17:26:24 #258
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_175198845
Op zondag 19 november is Joris Bijdendijk, chef-kok RIJKS* in Amsterdam, geïnaugureerd tot SVH Meesterkok. Onder grote belangstelling van verschillende toonaangevende SVH Meesterkoks, familie, vrienden, zakelijke relaties en zijn vrouw en twee kinderen, is de officiële uitslag van de Meesterproef vastgesteld en ontving Joris het Meesterlint en het SVH Meesterdiploma.


Nederland heeft op dit moment 282 SVH Meesters verdeeld over de zes SVH Meestertitels (SVH Meestergastheer, Meesterhorecaondernemer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker en Wijnmeester). In 1980 is de eerste SVH Meesterkok geslaagd voor de Meesterproef. Vanaf dat moment staat de SVH Meestertitel symbool voor de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de Nederlandse horeca kan behalen. SVH Meesters leveren een grote bijdrage aan het imago van het vak.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 27 december 2017 @ 00:02:34 #259
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_176026854
In Milaan is de beroemde Italiaanse chefkok Gualtiero Marchesi (87) overleden. Hij werd beschouwd als de grondlegger van de vernieuwde Italiaanse keuken en was beroemd om zijn saffraanrisotto met bladgoud. Volgens Italiaanse media overleed Marchesi aan een hartaanval.



Marchesi's ouders hadden een restaurant in Milaan. Hij ging op zijn 17e van school om te gaan werken in een hotel in het Zwitserse St. Moritz en volgde daarna een opleiding aan de hotelschool in Luzern.

Na zijn opleiding werkte hij in gerenommeerde restaurants in Parijs, Dijon en Roanne voor hij terugkeerde naar Milaan, waar hij samen met zijn ouders een klein hotel opende en een restaurant begon.
Michelinsterren

Binnen een jaar kreeg hij zijn eerste Michelinster, een tweede volgde het jaar daarop en na zeven jaar volgde ook de felbegeerde derde ster. Marchesi was de eerste chefkok in Italië die van Michelin drie sterren kreeg.

Behalve in Milaan had Marchesi ook restaurants in Parijs en Rome en in 2011 was hij de eerste chefkok die voor McDonald's recepten bedacht voor twee hamburgers en een dessert.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 27 december 2017 @ 01:18:59 #260
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_176028291
Goeie match, die had ik ook al eens bedacht : de Italiaanse keuken en McDonalds. Beide kleuterkeukens. :s)

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 27-12-2017 01:28:38 ]
pi_176028368
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 01:18 schreef RobinOok het volgende:
Goeie match, die had ik ook al eens bedacht : de Italiaanse keuken en McDonalds. Beide kleuterkeukend. :s)
Je laat je weer van je beste kant zien. Vrolijk kerstfeest.
Whatever...
  woensdag 27 december 2017 @ 01:29:20 #262
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_176028430
Kerst is voorbij!
  woensdag 27 december 2017 @ 08:29:07 #263
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_176030090
quote:
1s.gif Op woensdag 27 december 2017 01:18 schreef RobinOok het volgende:
Goeie match, die had ik ook al eens bedacht : de Italiaanse keuken en McDonalds. Beide kleuterkeukens. :s)
Kleutergedrag
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_176283458
Boreas begint een nieuw restaurant in Roermond
https://www.ed.nl/heeze-l(...)n-roermond~a2c9e8a5/
Want ik heb destijds besloten, dat ik de harde weg ontwijk.
Dus blijf ik lopen door de sloten, het liefst in zeven tegelijk.
BZB - Zeven Sloten
pi_176283886
Grappig. Kom altijd 1? 2?x per jaar zo ene beetje in Roermond (veteranengebeuren) en dan is het wel makkelijk als je weet dat deze nieuwe 'toko' er is.
  donderdag 4 januari 2018 @ 18:52:25 #266
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_176286593
quote:
0s.gif Op donderdag 4 januari 2018 16:17 schreef FrankRicard het volgende:
Boreas begint een nieuw restaurant in Roermond
https://www.ed.nl/heeze-l(...)n-roermond~a2c9e8a5/
Oh, leuk voor ze. Jammer, ik kom werkelijk nóoit in Roermond.
  maandag 8 januari 2018 @ 12:31:08 #267
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_176363083


Restaurants komen met concurrent voor reserveringssite Iens


Uit onvrede over de hoge kosten en macht van reserveringssite Iens komt de restaurantbranche met een eigen, concurrerende site. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) lanceert 'Bookdinners' vandaag op de Horecava-beurs. De site is al een tijdje in de lucht en er zijn zo'n 2000 restaurants bij aangesloten.

Iens is veruit de meestgebruikte reserveringssite in Nederland, maar restauranthouders zijn een flink deel van hun marge kwijt aan reserveringen via de dienst. Per reservering per persoon betalen ze 1,50 euro of 2 euro, afhankelijk van welk pakket ze hebben. Als je als consument dus via Iens een etentje voor vier reserveert, betaalt het restaurant daarvoor tot wel 8 euro aan de site. En daar komt nog een maandelijks abonnement van 29 of 69 euro bij.

De reserveringssite van KHN is veel goedkoper. Tot juli is hij gratis voor restaurants, daarna betalen ze alleen een vast bedrag van 15 euro per maand. Ze hoeven verder niks te betalen per reservering.

"Bestaande platforms als Iens hebben goed werk gedaan. Restaurants hebben ook geprofiteerd van Iens", zegt Bernadet Naber van KHN. "Maar we zien dat de macht van platforms steeds groter is geworden en de voorwaarden steeds verder verslechteren. Zo krijgen restaurants niet het e-mailadres van mensen die via Iens reserveren, waardoor ze via die weg niet aan klantenbinding kunnen doen. Bookdinners is een antwoord op de klachten van restaurants."

In 2015 werd Iens gekocht door het Amerikaanse bedrijf Tripadvisor. En in 2016 nam datzelfde bedrijf de enige grote concurrent op de reserveringsmarkt, Couverts, over van RTL. "Wij hebben in tegenstelling tot Iens geen winstoogmerk", zegt Naber. "De 15 euro die wij vragen is puur om de site in de lucht te houden en te verbeteren en voor wat marketing."

In een reactie wenst Iens de nieuwe concurrent alle goeds. "We wensen hen veel succes met het lanceren van het platform", zegt marketingmanager Glenda Caradonna. "Concurrentie is gezond, je houdt elkaar scherp. Wij geloven erg in ons eigen product."

De horeca-brancheorganisatie denkt ook na over het starten van een bestelsite, uit onvrede over de macht van Thuisbezorgd. Bij Thuisbezorgd is de commissie per 1 januari verhoogd van 12 naar 13 procent per bestelling.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 8 januari 2018 @ 16:50:36 #268
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_176369315
Goed initiatief, niet klagen en jammeren maar wat eraan doen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 8 januari 2018 @ 18:32:40 #269
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_176371291
Drenthe heeft weer een prijsje te pakken:
Het team van De Loohoeve uit Schoonloo, bestaande uit Jeroen Brouwer, Marleen Brouwer en Jorgo Tzanos, heeft maandag 8 januari op de Horecava De Gouden Koksmuts in de wacht gesleept. Volgens de jury waren het vis- en groentegerecht van De Loohoeve ‘overduidelijk’ het beste.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 11 januari 2018 @ 16:40:52 #270
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_176435364
Horecava-nieuws:

Wordt De Librije*** voor de vierde keer op rij het ‘Beste Restaurant van Nederland’? Of gaat deze keer een ander restaurant er met de titel vandoor? De 500 beste chefs van Nederland beoordelen elkaar in deze verkiezing. Behalve het ‘Beste Restaurant’ zijn er nog 11 andere categorieën met genomineerden.

De Restaurant Awards 2018 worden begin 2018 voor de vierde keer uitgereikt. Alleen de 500 beste chefs en restauranteigenaren van ons landje, mogen bepalen wie zij de beste vinden.

Hieronder alle genomineerden op een rij:

Genomineerden Beste Restaurant van Nederland:
De Librije***
Librije’s Zusje**
Inter Scaldes***
De Groene Lantaarn**
De Leest***

Genomineerden Beste Wijn Restaurant:
Ciel Bleu**
Zarzo*
De Librije***
Waterproef & Da Vinci*

Genomineerden Beste Vis Restaurant:
De Kromme Watergang**
Visaandeschelde
Spetters*
Pure C*
Zeezout

Genomineerden Beste Aziatische Restaurant:
HanTing Cuisine
Asian Glories
O&O
Yamazato*
Taiko

Genomineerden Beste Nieuwkomer van Nederland:
De Rozario
VISTA*
AIRepublic*
The White Room*
Meliefste

Genomineerden Beste Vlees Restaurant:
De Librije***
The Roast Room
CEO Baas van het Vlees
Rijsel & Kaatje bij de Sluis

Genomineerden Beste Groente Restaurant:
Niven*
Vermeer*
Bolenius*
BAK
De Nieuwe Winkel!

Genomineerden Beste Prijs/Kwaliteits Restaurant:
De Loohoeve
Hofstede De Blaak
RIJKS*
Le Hollandais
De Vlindertuin*!

Genomineerden Meest Romantische Restaurant:
Ciel Bleu**
De Groene Lantaarn**
Vinkeles*
De Bokkedoorns**
Fred**

Genomineerden Beste Italiaanse Restaurant:
Toscanini
Mario Uva
Cucina del Mondo*
Coco Pazzo
La Dolce Vita

Genomineerden Beste Biologische Restaurant:
De Kas
Eindeloos
Bolenius*
BAK
Vermeer*

Genomineerden Beste Fromager van Nederland:
Fred**
De Bokkedoorns**
Bord’eau*
Perceel*
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 12 januari 2018 @ 13:46:19 #271
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_176452117
quote:
Restaurant Bridges en Le Petit Bistro in hotel The Grand gaan op de schop. De restaurants moeten toegankelijker worden voor Amsterdammers, met onder andere een levendige bar waar je ook gewoon een hamburger kunt eten.

Al sinds 2014 één ster, en dan toch iets willen verbeteren? Bridges en Le Petit Bistro in hotel The Grand sluiten van 22 januari tot en met 12 maart de deuren voor een grote renovatie. Niet van de menukaart van sterrenchef Andrès Delpeut, wel van de indeling en inrichting.

Doel is om laagdrempeliger te worden en ook de gewone Amsterdammer eens binnen te krijgen. Want het is al lang niet meer zo dat je opgeprikt in een colbert aan tafel hoeft in The Grand, zegt food&beverage manager Elise Nouwen. "De helft van ons personeel loopt gewoon in spijkerbroek."

Nouwen: "Het heeft veel voordelen om een Michelinster te hebben, maar het maakt de toegankelijkheid voor gasten soms hoogdrempeliger. Oók door onze locatie, dat is nogal een fort."

Levendige bar
Wat The Grand volgens Nouwens nu mist is een 'destination' bar, waar je heen gaat om een lekkere cocktail te drinken, of een koffie overdag, en daarna misschien ook nog wat te eten. "Dat hoeft niet direct 5-gangen in Bridges te zijn, maar kan ook in Bridges Bistro of zelfs aan de bar."

Aan Bridges wordt alleen de keuken verbouwd, die krijgt een chef's table. Dat betekent dat gasten letterlijk in de keuken plaatsnemen en de koks op hun vingers kunnen kijken. Ook komt er een deel voor private dining.


Pop-up in de bieb
Lekkerbekken kunnen in de tussentijd terecht bij pop-uprestaurant La Gita, in de bibliotheek van The Grand. Daar staan Italiaanse gerechten en klassiekers uit Le Petit Bistro op de kaart.
https://www.parool.nl/sta(...)ent&utm_content=free
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_176455011
Suikerstroop op lijst Europees culinair erfgoed :)

Vind ik leuk. Morgen eet ik toevallig pannenkoeken :9

https://www.ad.nl/economi(...)-erkenning~a5157ee1/

quote:
Suikerstroop, een belangrijke ingrediënt van typisch Nederlandse producten als de Groningse kruidkoek of de Limburgse zoervleisj, gaat voortaan met een Europese erkenning door het leven. Brussel voegde het zoete goedje vandaag toe aan één van zijn drie speciale kwaliteitsregisters.
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  zaterdag 20 januari 2018 @ 14:44:31 #273
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_176633947
Wereldberoemde Franse topkok Paul Bocuse (91) overleden

Het Franse ministerie van Binnenlandse zaken heeft bekendgemaakt dat topchef Paul Bocuse op 91-jarige leeftijd is overleden.

'Paul Bocuse, de paus van de Franse gastronomie, waarvan hij decennialang wereldwijd de belichaming was, is overleden', liet minister en voormalig burgemeester van Lyon Gerard Collomb vandaag bedroefd via Twitter weten.

Bocuse, die al een aantal jaren aan de ziekte van Parkinson leed en een hartkwaal had, overleed op 91-jarige leeftijd in zijn beroemde restaurant L'Auberge du Pont de Collonges in de buurt van Lyon, meldt een vriend van de familie.

Zijn truffelsoep maakte Bocuse wereldberoemd. Hij wordt gezien als grondlegger van de 'nouvelle cuisine', een kookstijl met lichte en verse ingrediënten in relatief kleine porties. Als eerbetoon werd de meest prestigieuze internationale prijs onder topchefs naar hem vernoemd: Le Bocuse D'Or.

Bocuse, die diverse kookboeken schreef en drie Michelinsterren in de wacht sleepte met zijn restaurant, had veel leerlingen. Een daarvan was de Oostenrijker Eckart Witzigmann, de eerste Duitstalige chef-kok die drie Michelinsterren kreeg.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 22 januari 2018 @ 12:03:17 #274
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_176671037
Menno Post, chefkok van de Bokkendoorns (2 Michelinsterren) gaat per 1 maart a.s. daar weg na een 'verschil van inzicht' met Pascal Beerens. Hij zou eerder samen met Pascal de zaak helemaal overnemen. Dat gaat nu dus niet door.
Wat hij hierna gaat doen is nu nog niet duidelijk.

'Nu zit ik in het middelpunt van mijn carrière en moet een aantal beslissingen nemen. Daarin ben ik super gespannen, maar ik moet ook kiezen om m'n gezinsleven te combineren met m'n werk en daarin honderd procent controle houden.'

Post is met een aantal partijen in gesprek zo zegt hij. Ook heeft hij locaties in zijn hoofd waar hij over nadenkt. Maar precies weet hij het nog niet.

Roy Eijkelkamp (31), onder Post al keukenchef van De Bokkedoorns, neemt het stokje van Post over. 'Het is jammer hoe het gelopen is, maar voor mij betekent het een mooie uitdaging. Ik word een grote jongen, om het zo maar eens te zeggen.' Eijkelkamp laat weten wel klaar te zijn voor deze stap. Ik denk dat ik open eigen benen kan staan. In de keuken had ik al een grote vrijheid en zelfstandigheid.'

John Beeren, de financieel eigenaar van De Bokkedoorns, zoals hij het zelf omschrijft, laat desgevraagd weten dat Menno Post hem heeft laten weten meer tijd te willen hebben voor zijn jonge gezin. 'Meer kan ik er niet van maken. Post was nog geen eigenaar, dus juridische consequenties zitten er niet aan zijn vertrek. Ook hebben we zijn opvolger in huis. Het overnametraject gaat gewoon door, maar nu gaat Pascal het alleen doen', besluit John Beeren.

Pascal Beeren beaamt de woorden van zijn vader dat nu alleen zijn handtekening onder het overnamecontract komt te staan. 'Menno en ik waren heel ver in het traject. Het moment van tekenen zat er aan te komen. En dan ga je toch goed nadenken. Doe ik het wel? Doe ik het niet? En op een paar punten lagen we niet op één lijn. Niet schrikbarend en er is ook geen sprake van een ruzie tussen ons, maar gewoon zoals ondernemers dat hebben binnen een bedrijf. Menno heeft voor zijn gezin gekozen. En dat respecteer ik. Meer is er niet aan de hand. De Bokkedoorns verliest een fantastische chef. Gelukkig hebben we de opvolging in huis. Roy werkt hier al tien jaar, vijf jaar onder Lucas Rive en vijf jaar onder Menno Post. Twee goede leermeesters!'

Op de vraag of Roy Eijkelkamp klaar is voor deze stap zegt Pascal Beeren direct 'ja'. 'Anders hadden we hem niet gevraagd. Hij kan dit zeker aan. Natuurlijk is het spannend voor iedereen, maar dat is een chefs-wissel altijd.'

Bijna een jaar geleden zei Pascal Beeren dat hij als eigenaar van De Bokkedoorns een lossere koers wilde varen. 'Dat doen we ook. En daar gaan we meer door.We zijn echt al een heel eind. Meer bravoure, verfrissender, jonger. Gewaagdere gerechten op de kaart. De omgang met gasten is veel losser geworden. Vroeger hadden we heel veel zakelijke mensen en die vragen toch wat meer privacy en discretie aan tafel dan leisure. Mensen die prive komen zijn een avondje uit. Daar mag je wel een dolletje mee maken.'

[ Bericht 83% gewijzigd door golfer op 22-01-2018 12:47:38 (aanvulling) ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 30 januari 2018 @ 13:57:41 #275
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_176838028
quote:
Het restaurant De Librije is dinsdag tijdens de Restaurant Awards 2018 verkozen tot het beste restaurant van Nederland. Het driesterrenrestaurant uit Zwolle wint de prijs voor de vierde keer op rij.
"Opnieuw bedankt dat jullie weer op ons gestemd hebben en ik zou zeggen: ga zo door", zegt eigenaar Jonnie de Boer. "Bedankt voor jullie vertrouwen en ja, we worden al bijna oude rotten in het vak, maar fijn dat jullie ons nog steeds zo zien zitten", vult mede-eigenaar Thérèse de Boer aan.

De winnaars van de prijzen worden bepaald aan de hand van stemmen die worden gegeven door vijfhonderd chefs en restauranteigenaars. In uiteenlopende categorieën bepalen zij vervolgens hun favoriete winnaars.

Beste Visrestaurant
De Kromme Watergang (Hoofdplaat)

Beste Groenterestaurant
Niven (Rijswijk)

Beste Biologische Restaurant
De Kas (Amsterdam)

Beste Italiaanse Resturant
Toscanini (Amsterdam)

Beste Fromager
Fred (Rotterdam)

Beste Vleesrestaurant
The Roast Room (Amsterdam)

Beste Wijnrestaurant en Meest Romantische Restaurant
Ciel Bleu (Amsterdam)

Beste Prijs/Kwaliteit in Nederland
Hofstede De Blaak (Tilburg)

Beste Nieuwkomer
De Rozario (Helmond)

Beste Aziatische Restaurant
HangTing Cuisine (Den Haag)
https://www.nu.nl/eten-en(...)-van-nederland-.html
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  dinsdag 30 januari 2018 @ 14:03:29 #276
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_176838169
quote:
Dat is dus het, niet onverwachte, resultaat van de stemming en de nominaties die ik al hier postte:
CUL / CULinair nieuws #1
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 30 januari 2018 @ 14:07:55 #277
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_176838280
Bij Toscanini zou ik wel willen eten. Mede door de Podcast Cheft waarin de eigenaar geïnterviewd werd tijdens het maken van een pasta AOP :9
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  dinsdag 30 januari 2018 @ 14:11:28 #278
131800 Tarado
capô de fusca
pi_176838394
quote:
14s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 14:07 schreef borisz het volgende:
Bij Toscanini zou ik wel willen eten. Mede door de Podcast Cheft waarin de eigenaar geïnterviewd werd tijdens het maken van een pasta AOP
is wel een leuk restaurant, bestaat ook al een tijdje, vond wel altijd dat je erna naar de keuken ruikt, maar misschien hebben ze dat inmiddels beter voor elkaar.
  dinsdag 30 januari 2018 @ 14:13:21 #279
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_176838435
Ik vind ze voor een Italiaan erg prijzig.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_176838794
quote:
15s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 14:13 schreef golfer het volgende:
Ik vind ze voor een Italiaan erg prijzig.
Maar wel beste Italiaan van Nederland :+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 30 januari 2018 @ 15:14:59 #281
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_176839917
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 14:28 schreef Isabeau het volgende:

Maar wel beste Italiaan van Nederland :+
Volgens een verkiezing van WC-eend.
Ik vind Diga in Haarlem beter en goedkoper.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 31 januari 2018 @ 14:52:36 #282
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_176861498

Frans driesterrenrestaurant Le Suquet levert succesvol Michelinsterren in


Nooit eerder lukte het een sterchef om zijn sterren ‘in te leveren’, tot nu. Driesterrenrestaurant Le Suquet van de Franse chef Sébastien Bras, zoon van de legendarische Michel Bras, staat op eigen verzoek niet meer opgenomen in de Michelingids voor Frankrijk, die maandag verschijnt.

Met enige regelmaat duiken geluiden op van door Michelin gedecoreerde chefs die een haat-liefdeverhouding hebben met hun ster(ren). Verzoeken aan de bandenfabrikant om de sterren terug te kunnen geven, vonden echter nooit gehoor. Zeker niet van een driesterrenrestaurant. Le Suquet van Sébastien Bras lukte het wel.

Het argument van Michelin was altijd: de sterren zijn niet van de chef, hij kan ze dus ook niet teruggeven. Ook werd gezegd dat de gids er is voor gasten, niet voor de chefs. Hierom werden verzoeken om geen sterren meer toe te kennen, nooit gehonoreerd.

Tot nu dus. Bras is in gesprek gegaan met Michelin en heeft te kennen gegeven dat de druk die de drie sterren met zich meebrachten, hem teveel werden. In september 2017 zei hij Michelin te hebben gevraagd Le Suquet niet meer op te nemen in de nieuwe gids, die maandag 5 februari verschijnt.

Michelin gaf destijds aan het verzoek in overweging te nemen. De uitkomst is uniek, want de gids heeft gehoor gegeven aan Bras. Dat is wereldwijd voor het eerst dat de gids een restaurant op verzoek van dat restaurant niet meer in de gids opneemt.

Alleen sluiting, drastische conceptwijziging, kwaliteitsvermindering of een wisseling van chef-kok was tot nu toe reden voor de gids om een sterren af te nemen of een restaurant niet meer in de gids te zetten.

Bras zei de druk niet meer aan te kunnen. Toen hij 18 jaar geleden Le Suquet, de driesterrenzaak van zijn vader Michel Bras, overnam, behield hij de sterren. ‘We worden twee tot drie keer per jaar bezocht door inspecteurs. Alleen weet je nooit wanneer. Elk van de 500 borden die hier dagelijks de keuken uitgaan, kan bij een inspecteur van Michelin op tafel komen. Die gedachte kan ik niet meer aan, ik wil me niet voortdurend afvragen: zal dit de inspecteurs van Michelin wel bevallen?’, zegt hij in De Standaard.

‘Het leek ons moeilijk om iemand erin te laten staan die publiek te kennen heeft gegeven dat hij niet langer een sterrenchef wil zijn’, zegt Claire Dorland-Clauzel, lid van het directiecomité van Michelin. Of dit besluit de deur opent voor Nederlandse chefs die van hun ster afwillen, kan de Benelux-afdeling niet zeggen. ‘Dit is een besluit dat in Parijs genomen is.’

In het verleden hebben in ieder geval twee restaurants ‘hun ster(ren) ingeleverd’, door het concept drastisch te wijzigen: In d’n Dillegaard in 2009 en restaurant Ron Blaauw in 2013.

Bras is opgelucht met het besluit van Michelin. Dat er wellicht minder gasten naar Le Suquet in Laguiole komen, neemt hij op de koop toe. ‘Ik zal aan bekendheid verliezen, maar aan vrijheid winnen.’
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 8 februari 2018 @ 15:29:53 #283
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_177035083
Bron: http://www.missethoreca.n(...)aultmillau-101298936

Jan van Lissum zegt per direct de samenwerking met GaultMillau op en stopt met de gelijknamige hotel- en restaurantgids voor Nederland.
Dit laat hij weten aan Misset Horeca. ‘Er werden te veel commerciële activiteiten van ons verwacht. Geld verdienen over de rug van chefs komt onze objectiviteit niet ten goede. Dat willen we ook gewoon niet.’

Van Lissum gaf de eetgids sinds 2007 uit. De GaultMillau-gids groeide uit tot een van de belangrijkste gidsen van ons land met uitstekende oplagecijfers. Van de meest recente editie zijn zo’n 25.000 exemplaren gedrukt, laat Van Lissum weten.

GM voert volgens Van Lissum al een aantal jaren de druk op om telkens meer omzet te genereren. ‘Wij zijn er voor consumenten. We willen objectief blijven en geen geld verdienen over de rug van chefs.’ Een voorbeeld dat Van Lissum geeft is het organiseren van een groot gala diner. ‘Ik laat chefs opdraven en dan zeker winst pakken en die in eigen zak steken? Daar pas ik voor. Zoals Tripadvisor wil ik niet worden.’ Van Lissum heeft nu de knoop doorgehakt omdat hij op het punt stond om bij te tekenen voor zes jaar.

‘Ik heb geen tijd en geen zin om nieuwe – commerciële – evenementen te gaan organiseren. We doen al zo veel. De markt is naar mijn mening vol. En dat het verdienmodel dan wat gering is, dat nam ik op de koop toe.’

Dat Jan van Lissum stopt wil niet per se zeggen dat de GaultMillau gids niet meer verschijnt in Nederland. De Franse moederorganisatie kan in Nederland op zoek gaan naar een andere partij die de gids wil uitgeven en het traject van inspecties gaat uitvoeren.

Jan van Lissum laat Misset Horeca weten dat hij hard nadenkt over zijn volgende stappen. ‘Nu ben ik allereerst opgelucht dat de kogel door de kerk is. We konden ons niet meer vinden in de strategie van GaultMillau. Dat we iets gaan doen met onze kennis en ons netwerk, daar voeren we nu overleg over. Wat is een ideale vorm? Een doorbraak is er nog niet, dus ja of nee als antwoord op de vraag of ik met een eigen gids of ranglijst kom – in welke vorm dan ook, – kan ik nog niet geven.’
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport maandag 12 februari 2018 @ 17:45:31 #284
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_177134585
quote:
Het Scheveningse restaurant Cottontree Mer, voorheen sterrestaurant Seinpost, heeft op 2 februari de deuren moeten sluiten wegens economische omstandigheden. De omzet bleef achter na de naamswijziging en het verlies van de Michelinster, die het restaurant sinds 2005 had.

Restaurant Cottontree Mer is gesloten vanwege ‘economische omstandigheden’, laat onderneemster Manon Heinrichs weten. ‘Eind 2015 hebben we het concept gewijzigd en de naamsverandering doorgevoerd. Dat was voor Michelin reden om onze ster af te nemen. Dat heeft ontzettend veel impact gehad, meer dan we hadden verwacht.’

http://www.missethoreca.n(...)09CA4A0064169727EYI4
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  dinsdag 13 februari 2018 @ 11:45:57 #285
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_177147948
Slecht nieuws voor Iwanius:
http://www.missethoreca.n(...)toegestaan-101299168

Rookruimtes in de horeca zijn niet langer toegestaan. Dat heeft het hof in Den Haag dinsdag 13 februari bepaald. Volgens de rechter is de uitzondering in strijd met de Kaderovereenkomst van de Wereldgezondheidsorganisatie voor de bestrijding van tabaksgebruik.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 20 februari 2018 @ 19:00:57 #286
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_177326801
Vegter vecht niet meer
https://www.telegraaf.nl/(...)letjes-gaat-failliet
Vanaf nu je nieuwjaarrolletjes zelf bakken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 20 februari 2018 @ 20:47:25 #287
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_177329308
Ah gossie. :{
  Moderator / Redactie Sport maandag 26 februari 2018 @ 19:19:17 #288
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_177467241
quote:
De Duitse curryworstformule Bobby & Fritz opent dit jaar tien vestigingen in Nederland en België. De eerste locatie komt in april vlakbij station Arnhem Centraal.

Bobby & Fritz heeft momenteel 25 vestigingen in Duitsland en Zwitserland. Binnen vijf jaar wil de foodformule naar honderd locaties in Nederland en België, inclusief mobiele foodtrucks op festivals. De in 2013 opgerichte keten wordt in Nederland geëxploiteerd door Fabbene, dat ook onder meer de Nederlandse en Belgische uitbreiding van koffieketen Cofee Fellows begeleidt.

De eerste Nederlandse vestiging van zeventig vierkante meter opent aan de Arnhemse Oude Stationsstraat. De curryworstverkoper zegt voor deze locatie te hebben gekozen omdat werkende, reizende en studerende bezoekers er samen komen. In de eerste winkel komen negen mensen te werken.

Het stationsgebied van Arnhem is de laatste jaren veranderd van een OV-knooppunt in ‘een echte bestemming’, zegt director retail Chris Lanting van vastgoedadviseur Colliers. “De komst van Bobby & Fritz sluit hierbij aan en is een goede uitbreiding van het gebied.”
https://retailtrends.nl/n(...)fritz-naar-nederland
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport donderdag 1 maart 2018 @ 12:10:34 #289
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_177525202
quote:
Five Guys, Dunkin' Donuts, Taco Bell, Pizza Hut en TGI Friday's. Met de komst of terugkeer van maar liefst vijf Amerikaanse ketens in 2017 is ook het aantal fastfoodzaken in Nederland toegenomen. "De Nederlandse consument wil geen driegangenmenu meer."

Dat blijkt uit onderzoek van ABN Amro. Volgens de bank daalde het aantal fastfoodzaken tussen 2005 en 2012, maar is er sindsdien sprake van een opleving. Op 1 januari van dit jaar telde Nederland 6240 fastfoodwinkels, tegen 6070 begin 2005. Het dieptepunt lag middenin de economische crisis, toen het aantal daalde naar onder de 6000.

De fastfoodbranche profiteert van consumenten die steeds vaker buiten de deur eten en daarbij kiezen voor gemak, stelt ABN. De bank denkt dan ook dat dit jaar de consumptie van fastfood verder zal toenemen, met een stijging van de verkoopvolumes met 5 procent. Eerder al kondigden verschillende ketens al aan het aantal vestigingen de komende jaren flink uit te breiden.

Geen drie gangen meer
Ook fastfoodkenner Ubel Zuiderveld, die bij het Foodservice Instituut Nederland onderzoek doet naar voeding en verschillende boeken schreef over fastfood waaronder het Nationaal snack handboek, denkt dat de groei er voorlopig nog niet uit is. "Het moet allemaal steeds sneller", zegt hij. "De Nederlandse consument wil geen driegangenmenu meer."

Wat de groei ook aanwakkert, is het 'chronische tekort' aan keukenpersoneel, zegt de foodwatcher. "Overal wordt gezocht naar gekwalificeerde koks." Fastfood bereiden daarentegen stelt volgens hem nauwelijks iets voor. "In een paar uur weet je hoe het werkt en wat je moet doen."

Jaar lang gratis donuts
De reden dat de Amerikaanse fastfoodketens de Atlantische Oceaan oversteken, heeft alles te maken met het feit dat de groei er in eigen land uit is, zegt Zuiderveld. Daarbij is de consument vaak al bekend met het merk door sociale media en buitenlandse reizen. "Als er een nieuwe zaak wordt geopend, staan er zo honderden mensen in de rij."

Hij doelt daarbij op de opening van vestigingen van Dunkin' Donuts, waarbij de eerste honderd klanten iedere dag een gratis donut kunnen ophalen. Zo bivakkeerden bij de nieuwe filialen in Hilversum, Utrecht en Amsterdam mensen in tentjes voor de deur om kans te maken op een jaar lang gratis donuts.

Saladebars en pokétentjes
Niet alleen de komst van de Amerikanen zorgde voor een stijging. Ook Nederlandse ondernemers hebben het aantal winkels uitgebreid. Zo kreeg La Place er een tiental vestigingen bij en ook de sushirestaurants, saladebars en pokétentjes verspreiden zich snel, met name in de grote steden.

De foodwatcher signaleert een duidelijk verschil tussen de grote steden en landelijke gebieden. "Op het platteland doen de traditionele Nederlandse snackbars het nog aardig, maar in de stad wordt de plek ingenomen door eigentijdse, verantwoorde concepten van millennials."

Healthy foodconcepten
Want fastfood staat lang niet meer synoniem voor ongezond eten, zeggen zowel ABN Amro als Zuiderveld. Niet alleen spelen bestaande ketens als McDonald's en Subway in op gezondheidstrends met glutenvrije burgers, speltbroodjes en vegetarische snacks, ook stedelijke 'healthy foodconcepten' winnen terrein.

Als voorbeeld noemt Zuiderveld SLA, een organic saladebar die sinds de opening van de eerste winkel in 2013 is uitgebreid naar twaalf vestigingen in zowel Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Haarlem. "Ook dat is fastfood. Je stelt een salade samen, bestelt er een gezond sapje bij en binnen een minuut ben je klaar."
https://www.rtlz.nl/busin(...)i-is-er-nog-niet-uit

en zie https://insights.abnamro.(...)groeit-door-in-2018/
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_177533703
quote:
Ik las net een stukje voor aan vriendlief en hij héél enthousiast: Five Guys in Nederland!?! Waar!!
Ik had er nog nooooit van gehoord. Blijken regelmatig uitgekozen te zijn als beste hamburgerketen in de VS.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 1 maart 2018 @ 20:28:52 #291
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_177535759
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 19:17 schreef Isabeau het volgende:

Ik las net een stukje voor aan vriendlief en hij héél enthousiast: Five Guys in Nederland!?! Waar!!
.
Eindhoven nu al en vanaf 5 maart in Utrecht nu al en later volgen Rotterdam en Den Haag.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 1 maart 2018 @ 21:19:49 #292
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_177537124
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 19:17 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik las net een stukje voor aan vriendlief en hij héél enthousiast: Five Guys in Nederland!?! Waar!!
Ik had er nog nooooit van gehoord. Blijken regelmatig uitgekozen te zijn als beste hamburgerketen in de VS.
Tadaaa CUL / Amerikaanse fastfoodketen Five Guys opent zaak op Hoog Catharijne
Spoilers!
pi_177543373
Horeca Monopoly in Eindhoven, 'by Zarzo'
EINDHOVEN - De gelauwerde sterrenkok Adrian Zarzo breidt zijn horeca-imperium in Eindhoven verder uit. "Als een restaurant loopt, kan het gaan vervelen."


Dat een tarbot straks bij de verschillende Zarzo's op de menukaart staat, ziet hij niet als een probleem. Overal oesters: moet kunnen. Maar bij restaurant-eigenaar Adrian Zarzo zijn dezelfde bloemen, dezelfde vazen of een gedeeld servies in de vier zaken waaruit zijn horeca-imperium straks bestaat, uit den boze. "Er moeten duidelijke verschillen zijn."


Het lijkt wel alsof de man achter sterrenrestaurant Zarzo een potje Monopoly Horeca-editie aan het spelen is. Maar dan in het echt. Met als duurste 'straat' Bleekweg waar Zarzo (één ster) huist. Tegenover hem: het Stratumseind, de plek van Valenzia by Zarzo en waar tapas met Aziatische en Spaanse invloeden worden geserveerd. En achter hem de Geldropseweg. Daar wordt op dit moment druk geklust aan nog eens twee nieuwe Zarzo-zaken. Ze zijn 'Bodega by Zarzo' en 'Sun by Zarzo' gedoopt.

Tafellinnen
Voor dat laatste restaurant Sun zet hij zijn principes opzij. Tot dusver heeft hij 'het' altijd buiten de deur weten te houden maar nu is hij alsnog overstag. Er komt voor dat nieuwe restaurant tafellinnen. Een opportunistische keuze, legt Zarzo uit. "Het vorige restaurant op die plek, Restaurant Zuid (dat vorig jaar zomer op de fles ging, red.), had ook tafellinnen", zegt Zarzo. Omdat de restaurants ook in het hetzelfde segment opereren, is hij op zijn hoede. ,,Gasten gaan dan toch vergelijken." Tafelkleden dus, tot grote tevredenheid van zakelijk partner Sunny Devens.

Ze zijn een goed team, vinden ze. Sunny: "Ik ben verantwoordelijk voor de bediening en de administratie, Adrian is de creatieveling. Hij doet de keuken." Adrian: "Ik joviaal, zij zakelijk. Het is belangrijk dat we elkaar aanvullen want een slag is niet altijd gewonnen met steeds dezelfde aanpak." Waarom twee nieuwe restaurants? Adrian: "Als alles loopt en je zaak staat, kan het gaan vervelen. We vonden het wel tijd voor iets nieuws."

Dat 'iets nieuws' werd aanvankelijk gezocht in een nieuwe locatie voor vlaggenschip Zarzo. Maar interesse in een nieuwbouw in de directe omgeving draaide uiteindelijk op niets uit. "Daarom gaan we nu in de zomer drie weken dicht voor een verbouwing. Er komen beneden wat meer nisjes om rustiger te kunnen zitten en ook boven komen wat extra tafels. Ook de wijnkelder wordt wat ruimer", zegt de wijnkenner.

Adrian Zarzo in de wijnkelder van sterrenrestaurant Zarzo.
Adrian Zarzo in de wijnkelder van sterrenrestaurant Zarzo. © Kees Martens
Metamorfose
Voordat Zarzo een metamorfose ondergaat, gaan eerst de nieuwe zaken open. 'Sun' richt zich op de Frans-Mediterraanse keuken. De kaart is er een slagje eenvoudiger dan bij Zarzo. In het pand ernaast komt Bodega by Zarzo. Een beruchte locatie. Bij voorganger café Borreluur was de lijst van incidenten lang en waren veel bezoekers volgens de burgemeester bekenden van de politie. De burgemeester legde de sluiting op na een reeks geweldincidenten. Zarzo maakt er nu een wijnbar van met op de kaart kleine gerechtjes die achter de bar worden klaargemaakt. Sunny: ,,Met boquerones (gefrituurde ansjovis) bijvoorbeeld. Een prettige plek om iets te drinken, voor of na het eten."

In mei gaan de nieuwe restaurants open.
https://www.ed.nl/eindhov(...)n-by-zarzo~a08939bb/

Adrian! Wat een toevoeging voor Eindhoven.

[ Bericht 5% gewijzigd door JaafkeJunior op 02-03-2018 08:54:03 (Copypaste foutje.) ]
pi_177545493
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 19:17 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik las net een stukje voor aan vriendlief en hij héél enthousiast: Five Guys in Nederland!?! Waar!!
Ik had er nog nooooit van gehoord. Blijken regelmatig uitgekozen te zijn als beste hamburgerketen in de VS.
15 euro voor een hamburger met friet, terwijl het slechts marginaal beter is dan de Mac 8)7. Je kunt in Eindhoven beter verder lopen naar de Burger (of de Wildeman) ben je hetzelfde kwijt, maar heb je een hamburger die stukken beter is. En dan ben ik er nog met carnaval geweest ook, en na een paar bier ben ik normaal gesproken niet zo kritisch meer. :)
Want ik heb destijds besloten, dat ik de harde weg ontwijk.
Dus blijf ik lopen door de sloten, het liefst in zeven tegelijk.
BZB - Zeven Sloten
pi_177546682
Precies. Dat doelbewust duur maken van gerechten vanwege het korte termijn denken i.c.m. de hebberigheid van de uitbaters, ben ik gewoon klaar mee en ga ik geen geld meer aan besteden. Blijven ze maar lekker afhankelijk van dat hipstervolk die incidenteel langskomt i.p.v gasten zoals ik.
  maandag 5 maart 2018 @ 13:10:44 #296
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_177619281
Maandag 5 maart 2018 gaat de elfde Restaurant Week van organisator Dining City van start. Voor deze editie hebben 179 nieuwe restaurants zich aangemeld, laat topman Jeroen van den Brink van Dining City weten. Niet elke zaak mag deelnemen: restaurants die lager scoren dan een 7 worden uitgesloten van deelname.
De elfde Restaurant Week gaat van start op maandag 5 maart 2018 en duurt tot 21 maart. De 600 deelnemende restaurants serveren hun gasten een driegangenmenu voor 27,50 euro.

Onder de deelnemers bevinden zich 70 Michelinsterren. Deze restaurants vallen in de categorie Restaurant Week Special en vragen afwijkende prijzen. Deelnemers met sterren zijn bijvoorbeeld Moshik**, ’t Nonnetje**, Katseveer*, Calla’s*, The White Room*, De Bokkedoorns, Cheval Blanc, Aan de Zweth en ’t Raedhuys*.

Volgens CEO Jeroen van den Brink heeft de Restaurant Week van DiningCity in haar historie al drie miljoen reserveringen opgeleverd voor de deelnemende restaurants. Per reserveren gaat het gemiddeld om 2,5 gasten dus hebben 1,2 miljoen verschillende mensen een restaurant gereserveerd voor deze actie.

Naast de menukorting voor de gast, betalen deelnemers tien procent van de menuprijs per couvert aan Dining City. ‘Food only. Over de dranken betalen de restaurants niets aan ons,’ aldus Jeroen van den Brink.

De gemiddelde omzet per gast die deelnemers boeken in een Restaurant Week is 63 euro. Dit gemiddelde wordt wel behoorlijk opgeschroefd door sterrestaurants die fors meer vragen voor hun menu. ‘Het is een gemiddelde,’ verduidelijkt Van den Brink. ‘Voor sterzaken is de omzet per gast al snel 125 tot 150 euro. Dat trekt het gemiddelde flink omhoog. Maar bij de reguliere restaurants is de omzet ook zo 40 plus euro. Flesje wijn er bij, koffie/thee en je zit zo op dat bedrag per gast.
Met drie miljoen reserveringen tot nu toe vindt Dining City dat ze mogen praten over een succesvolle actie. ‘Het concept blijft daarom dit jaar ook weer ongewijzigd. Een driegangen kennismakingsmenu voor een zeer aantrekkelijke prijs van ¤ 27,50. De geselecteerde restaurants begeven zich voornamelijk in het hogere en duurdere segment.’

De Nationale Restaurant Week is in 2007 opgezet door DiningCity met het idee om (dure) restaurants voor iedereen toegankelijk te maken. Van den Brink. ‘Ik wilde dat gasten bij restaurants konden reserveren die ze wellicht anders niet zomaar zouden bezoeken. Voor restaurateurs betekent dit nieuwe leuke gasten en voor gasten een fijne ervaring en herinnering waardoor ze wellicht nog eens zullen reserveren. Een win-win voor beide partijen.’
68 procent gasten wil herhaalbezoek

Uit onderzoek onder de mensen die reserveren blijkt dat 68 procent zegt opnieuw bij het restaurant te willen eten na de actieperiode. Hoeveel procent van de gasten dat ook daadwerkelijk doet, weet Van den Brink niet. ‘De vraag in onze enquête, ingevuld door 3310 gasten, gaf aan dat 68 procent opnieuw bij het restaurant zou willen terugkeren. Vanaf 2019 gaan we ook daadwerkelijk meten hoeveel gasten dat doen, dat kunnen wij nu nog niet.’

In 2016 kondigde de Restaurant Week een strengere selectie aan van deelnemende restaurants. Het aantal werd destijds teruggebracht van 1000 naar 500 zaken. Van den Brink: ‘We zijn nu nog strenger geworden. Restaurants onder de 7,0 mogen helaas niet meedoen. We hebben heel veel aanmeldingen ontvangen (ook van nieuwe restaurants) maar meer dan de helft van deze restaurants hebben wij helaas moeten teleurstellen.’

Restaurants moeten minimaal een 7 scoren in de reviews van DiningCity of Restaurant Week. Na elke reservering krijgen gasten een mail met het verzoek een review te schrijven. ‘Nieuwe restaurants krijgen een wildcard voor de eerste keer mits ze aan een aantal criteria voldoen en daarbij letten we op prijs, menukaart et cetera.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 16 maart 2018 @ 14:00:32 #297
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_177862688
THuisbezorgd vindt het allemaal wel meevallen met de commissie
https://www.bnr.nl/progra(...)e-kan-nog-wat-omhoog
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 16 maart 2018 @ 14:02:02 #298
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_177862720
Na bijna vier jaar komt er een eind aan de eerste in de reeksch.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 16 maart 2018 @ 14:02:13 #299
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_177862724
Op naar deel II
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 16 maart 2018 @ 14:02:19 #300
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_177862725
Bijna
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 16 maart 2018 @ 14:02:22 #301
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_177862728
Vol
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')