Peruaans eten is fenomenaal. En na Azië vermoed ik dat zuid Amerika wel eens de volgende trend kan zijn.quote:Op dinsdag 3 oktober 2017 19:36 schreef Iwanius het volgende:
Doet mij heel erg denken aan toen ik ooit in een ver verleden in Japan was en bij de befaamde Sukiyabashi Jiro sushi ging eten en qua interieur het er net zo 'karig' uitzag. Maar beste sushi ooit.
[..]
Opvolgend:
Het wordt een keuken die veel weg heeft van Ron Gastro's bar met dat "sharing" eten wat nu zo 'hip' is. De basis wordt de Peruaanse keuken met Aziatische invloeden en andere Zuid-Amerikaanse keuken invloeden.
Comeback nr 38 voor Tedjequote:Op zondag 8 oktober 2017 11:32 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
Maassilo Rotterdam wordt in 2018 "Lovers Hotel?/Brasserie/Loungeclub"
[ afbeelding ]
Vanaf volgend jaar maart 2018 zal de Rotterdamse Maassilo verbouwd zijn tot een lounge-club achtige setting met een dakterras en restaurant in 1, en een aparte naam krijgen die beter omschreven kan worden als een veredeld "lovers hotel" volgens eigenaar Ted Langenbach, die hiermee niet alleen het Rotterdamse uitgaansleven nieuw leven probeert in te blazen, maar ook na zijn befaamde Now & Wow periode weer denkt een prominente rol in Rotterdam te kunnen spelen zoals hij dat voorheen deed met Now & Wow.
Precies wat ik ook dacht.quote:Op dinsdag 10 oktober 2017 15:53 schreef Iwanius het volgende:
Die weet van gekkigheid niet meer wat te doen.
Ik vind okonomiyakiquote:Op dinsdag 10 oktober 2017 15:53 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Die weet van gekkigheid niet meer wat te doen. En dat voor een 'drie' sterren-chef met deze nieuwe opzet.
[ afbeelding ]
Okonomiyaki met Bonito vlokken die ik in 2015 bij de FG Noodle Opening at.
Inderdaad enorm lekker, maar sjiek... Nee.quote:Op dinsdag 10 oktober 2017 17:54 schreef _Arual_ het volgende:
[..]
Ik vind okonomiyaki
Maar het is geen chic voer. Integendeel.
Een goede gebraden gans is een gave god'squote:Op dinsdag 10 oktober 2017 19:56 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Inderdaad enorm lekker, maar sjiek... Nee.
Aan de andere kant, goed bereide simpele gerechten vind ik vaak heel prettig. Misschien geen ster waard en allesbehalve haute cuisine. Will lekker eten. Soms ook echt enorm genieten.
Absoluut. Of een goede stamppot rauwe andijvie... Dan kun je me opvegenquote:Op dinsdag 10 oktober 2017 19:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een goede gebraden gans is een gave god's
Met spekjes?quote:Op dinsdag 10 oktober 2017 19:58 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Absoluut. Of een goede stamppot rauwe andijvie... Dan kun je me opvegen
Haha, uiteraard.quote:
quote:Op dinsdag 10 oktober 2017 20:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik kan van heel veel dingen genieten, van een snee versgebakken zuurdesembrood met wat zoute boter tot oesters zo uit zee. Zeer culinaire zaken als zee egel kaviaar, maar net zo goed een goede kroket.
Een gewoon gekookte aardappel (bv opperdoes) met wat zout of een snuif boter
Zeker en mits goed bereid erg lekker. Niet echt met kapsalon te vergelijken.quote:Op dinsdag 24 oktober 2017 20:23 schreef RobinOok het volgende:
Okonomiyaki is natuurlijk gewoon de kapsalon van Japan.
Vroeg ik me ook al af. Misschien bedoelt hij Arubaanse ayaka?quote:Op woensdag 25 oktober 2017 00:01 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Wat is ayakiba trouwens? Ken ik niet.
quote:Topkok Yotam Ottolenghi wint de Johannes van Damprijs 2016. Hij krijgt de onderscheiding vanwege zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de gastronomie.
Topkok Yotam Ottolenghi wint Johannes van Damprijs
De prijs, genoemd naar culinair journalist Johannes van Dam, is een internationale oeuvreprijs. Hij wordt toegekend door de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam aan een persoon die veel heeft gedaan aan de verspreiding van kennis van de gastronomische cultuur. De prijs wordt op 17 november aan Ottolenghi overhandigd.
Over Yotam Ottolenghi
Ottolenghi groeide op in Israël. Ottolenggi, aanvankelijk werkzaam als journalist, verhuisde in 1997 naar Londen en volgde daar een Franse kookopleiding. Hij deed ervaring op in diverse sterrenrestaurants en startte uiteindelijk zijn eigen zaak: Ottolenghi deli in Notting Hill in 2002. Doel was om het beste kant-en-klare eten in Londen te verkopen. Na drie afhaalrestaurants is er sinds 2011 ook een ‘echt’ restaurant, genaamd Nopi.
De Israëlisch-Britse Ottolenghi heeft tevens verschillende kookboeken op zijn naam staan, zoals Plenty, Jeruzalem en het net verschenen Sweet. Ottolenghi’s kookboeken over zijn moderne, op groenten gebaseerde Arabische kookstijl, zijn wereldwijd immens populair.
Nacarat
Angelo Kremmydas één van de chefs bij Ron Blaauws nieuwe restaurant Nacarat in Amsterdam was head chef bij een van de restaurants van Ottolenghi.
Johannes van Damprijs
De vorige winnaar (2015) was chef-kok John Halvemaan. De Johannes van Damprijs is een internationale oeuvreprijs die sinds 2013 wordt uitgereikt door de Universiteit van Amsterdam aan een persoon die zich buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt voor de verspreiding van de kennis van de internationale gastronomie. De prijs is vernoemd naar Johannes van Dam, vooral bekend als culinair journalist voor Het Parool en Elsevier.
twitter:ElizabethOnFood twitterde op donderdag 09-11-2017 om 09:03:44 The 2018 Bib Gourmands for the Netherlands, Belgium, and Luxembourghttps://t.co/PEByBGKv91 #michelinguide2018 reageer retweet
CUL / Weer tijd voor lijstjes en onderscheidingen!quote:Op donderdag 9 november 2017 10:37 schreef Tarado het volgende:twitter:ElizabethOnFood twitterde op donderdag 09-11-2017 om 09:03:44 The 2018 Bib Gourmands for the Netherlands, Belgium, and Luxembourghttps://t.co/PEByBGKv91 #michelinguide2018 reageer retweet
Je laat je weer van je beste kant zien. Vrolijk kerstfeest.quote:Op woensdag 27 december 2017 01:18 schreef RobinOok het volgende:
Goeie match, die had ik ook al eens bedacht : de Italiaanse keuken en McDonalds. Beide kleuterkeukend.
Kleutergedragquote:Op woensdag 27 december 2017 01:18 schreef RobinOok het volgende:
Goeie match, die had ik ook al eens bedacht : de Italiaanse keuken en McDonalds. Beide kleuterkeukens.
Oh, leuk voor ze. Jammer, ik kom werkelijk nóoit in Roermond.quote:Op donderdag 4 januari 2018 16:17 schreef FrankRicard het volgende:
Boreas begint een nieuw restaurant in Roermond
https://www.ed.nl/heeze-l(...)n-roermond~a2c9e8a5/
https://www.parool.nl/sta(...)ent&utm_content=freequote:Restaurant Bridges en Le Petit Bistro in hotel The Grand gaan op de schop. De restaurants moeten toegankelijker worden voor Amsterdammers, met onder andere een levendige bar waar je ook gewoon een hamburger kunt eten.
Al sinds 2014 één ster, en dan toch iets willen verbeteren? Bridges en Le Petit Bistro in hotel The Grand sluiten van 22 januari tot en met 12 maart de deuren voor een grote renovatie. Niet van de menukaart van sterrenchef Andrès Delpeut, wel van de indeling en inrichting.
Doel is om laagdrempeliger te worden en ook de gewone Amsterdammer eens binnen te krijgen. Want het is al lang niet meer zo dat je opgeprikt in een colbert aan tafel hoeft in The Grand, zegt food&beverage manager Elise Nouwen. "De helft van ons personeel loopt gewoon in spijkerbroek."
Nouwen: "Het heeft veel voordelen om een Michelinster te hebben, maar het maakt de toegankelijkheid voor gasten soms hoogdrempeliger. Oók door onze locatie, dat is nogal een fort."
Levendige bar
Wat The Grand volgens Nouwens nu mist is een 'destination' bar, waar je heen gaat om een lekkere cocktail te drinken, of een koffie overdag, en daarna misschien ook nog wat te eten. "Dat hoeft niet direct 5-gangen in Bridges te zijn, maar kan ook in Bridges Bistro of zelfs aan de bar."
Aan Bridges wordt alleen de keuken verbouwd, die krijgt een chef's table. Dat betekent dat gasten letterlijk in de keuken plaatsnemen en de koks op hun vingers kunnen kijken. Ook komt er een deel voor private dining.
Pop-up in de bieb
Lekkerbekken kunnen in de tussentijd terecht bij pop-uprestaurant La Gita, in de bibliotheek van The Grand. Daar staan Italiaanse gerechten en klassiekers uit Le Petit Bistro op de kaart.
quote:Suikerstroop, een belangrijke ingrediënt van typisch Nederlandse producten als de Groningse kruidkoek of de Limburgse zoervleisj, gaat voortaan met een Europese erkenning door het leven. Brussel voegde het zoete goedje vandaag toe aan één van zijn drie speciale kwaliteitsregisters.
https://www.nu.nl/eten-en(...)-van-nederland-.htmlquote:Het restaurant De Librije is dinsdag tijdens de Restaurant Awards 2018 verkozen tot het beste restaurant van Nederland. Het driesterrenrestaurant uit Zwolle wint de prijs voor de vierde keer op rij.
"Opnieuw bedankt dat jullie weer op ons gestemd hebben en ik zou zeggen: ga zo door", zegt eigenaar Jonnie de Boer. "Bedankt voor jullie vertrouwen en ja, we worden al bijna oude rotten in het vak, maar fijn dat jullie ons nog steeds zo zien zitten", vult mede-eigenaar Thérèse de Boer aan.
De winnaars van de prijzen worden bepaald aan de hand van stemmen die worden gegeven door vijfhonderd chefs en restauranteigenaars. In uiteenlopende categorieën bepalen zij vervolgens hun favoriete winnaars.
Beste Visrestaurant
De Kromme Watergang (Hoofdplaat)
Beste Groenterestaurant
Niven (Rijswijk)
Beste Biologische Restaurant
De Kas (Amsterdam)
Beste Italiaanse Resturant
Toscanini (Amsterdam)
Beste Fromager
Fred (Rotterdam)
Beste Vleesrestaurant
The Roast Room (Amsterdam)
Beste Wijnrestaurant en Meest Romantische Restaurant
Ciel Bleu (Amsterdam)
Beste Prijs/Kwaliteit in Nederland
Hofstede De Blaak (Tilburg)
Beste Nieuwkomer
De Rozario (Helmond)
Beste Aziatische Restaurant
HangTing Cuisine (Den Haag)
Dat is dus het, niet onverwachte, resultaat van de stemming en de nominaties die ik al hier postte:quote:Op dinsdag 30 januari 2018 13:57 schreef borisz het volgende:
https://www.nu.nl/eten-en(...)-van-nederland-.html
is wel een leuk restaurant, bestaat ook al een tijdje, vond wel altijd dat je erna naar de keuken ruikt, maar misschien hebben ze dat inmiddels beter voor elkaar.quote:Op dinsdag 30 januari 2018 14:07 schreef borisz het volgende:
Bij Toscanini zou ik wel willen eten. Mede door de Podcast Cheft waarin de eigenaar geïnterviewd werd tijdens het maken van een pasta AOP
Maar wel beste Italiaan van Nederlandquote:Op dinsdag 30 januari 2018 14:13 schreef golfer het volgende:
Ik vind ze voor een Italiaan erg prijzig.
http://www.missethoreca.n(...)09CA4A0064169727EYI4quote:Het Scheveningse restaurant Cottontree Mer, voorheen sterrestaurant Seinpost, heeft op 2 februari de deuren moeten sluiten wegens economische omstandigheden. De omzet bleef achter na de naamswijziging en het verlies van de Michelinster, die het restaurant sinds 2005 had.
Restaurant Cottontree Mer is gesloten vanwege ‘economische omstandigheden’, laat onderneemster Manon Heinrichs weten. ‘Eind 2015 hebben we het concept gewijzigd en de naamsverandering doorgevoerd. Dat was voor Michelin reden om onze ster af te nemen. Dat heeft ontzettend veel impact gehad, meer dan we hadden verwacht.’
https://retailtrends.nl/n(...)fritz-naar-nederlandquote:De Duitse curryworstformule Bobby & Fritz opent dit jaar tien vestigingen in Nederland en België. De eerste locatie komt in april vlakbij station Arnhem Centraal.
Bobby & Fritz heeft momenteel 25 vestigingen in Duitsland en Zwitserland. Binnen vijf jaar wil de foodformule naar honderd locaties in Nederland en België, inclusief mobiele foodtrucks op festivals. De in 2013 opgerichte keten wordt in Nederland geëxploiteerd door Fabbene, dat ook onder meer de Nederlandse en Belgische uitbreiding van koffieketen Cofee Fellows begeleidt.
De eerste Nederlandse vestiging van zeventig vierkante meter opent aan de Arnhemse Oude Stationsstraat. De curryworstverkoper zegt voor deze locatie te hebben gekozen omdat werkende, reizende en studerende bezoekers er samen komen. In de eerste winkel komen negen mensen te werken.
Het stationsgebied van Arnhem is de laatste jaren veranderd van een OV-knooppunt in ‘een echte bestemming’, zegt director retail Chris Lanting van vastgoedadviseur Colliers. “De komst van Bobby & Fritz sluit hierbij aan en is een goede uitbreiding van het gebied.”
https://www.rtlz.nl/busin(...)i-is-er-nog-niet-uitquote:Five Guys, Dunkin' Donuts, Taco Bell, Pizza Hut en TGI Friday's. Met de komst of terugkeer van maar liefst vijf Amerikaanse ketens in 2017 is ook het aantal fastfoodzaken in Nederland toegenomen. "De Nederlandse consument wil geen driegangenmenu meer."
Dat blijkt uit onderzoek van ABN Amro. Volgens de bank daalde het aantal fastfoodzaken tussen 2005 en 2012, maar is er sindsdien sprake van een opleving. Op 1 januari van dit jaar telde Nederland 6240 fastfoodwinkels, tegen 6070 begin 2005. Het dieptepunt lag middenin de economische crisis, toen het aantal daalde naar onder de 6000.
De fastfoodbranche profiteert van consumenten die steeds vaker buiten de deur eten en daarbij kiezen voor gemak, stelt ABN. De bank denkt dan ook dat dit jaar de consumptie van fastfood verder zal toenemen, met een stijging van de verkoopvolumes met 5 procent. Eerder al kondigden verschillende ketens al aan het aantal vestigingen de komende jaren flink uit te breiden.
Geen drie gangen meer
Ook fastfoodkenner Ubel Zuiderveld, die bij het Foodservice Instituut Nederland onderzoek doet naar voeding en verschillende boeken schreef over fastfood waaronder het Nationaal snack handboek, denkt dat de groei er voorlopig nog niet uit is. "Het moet allemaal steeds sneller", zegt hij. "De Nederlandse consument wil geen driegangenmenu meer."
Wat de groei ook aanwakkert, is het 'chronische tekort' aan keukenpersoneel, zegt de foodwatcher. "Overal wordt gezocht naar gekwalificeerde koks." Fastfood bereiden daarentegen stelt volgens hem nauwelijks iets voor. "In een paar uur weet je hoe het werkt en wat je moet doen."
Jaar lang gratis donuts
De reden dat de Amerikaanse fastfoodketens de Atlantische Oceaan oversteken, heeft alles te maken met het feit dat de groei er in eigen land uit is, zegt Zuiderveld. Daarbij is de consument vaak al bekend met het merk door sociale media en buitenlandse reizen. "Als er een nieuwe zaak wordt geopend, staan er zo honderden mensen in de rij."
Hij doelt daarbij op de opening van vestigingen van Dunkin' Donuts, waarbij de eerste honderd klanten iedere dag een gratis donut kunnen ophalen. Zo bivakkeerden bij de nieuwe filialen in Hilversum, Utrecht en Amsterdam mensen in tentjes voor de deur om kans te maken op een jaar lang gratis donuts.
Saladebars en pokétentjes
Niet alleen de komst van de Amerikanen zorgde voor een stijging. Ook Nederlandse ondernemers hebben het aantal winkels uitgebreid. Zo kreeg La Place er een tiental vestigingen bij en ook de sushirestaurants, saladebars en pokétentjes verspreiden zich snel, met name in de grote steden.
De foodwatcher signaleert een duidelijk verschil tussen de grote steden en landelijke gebieden. "Op het platteland doen de traditionele Nederlandse snackbars het nog aardig, maar in de stad wordt de plek ingenomen door eigentijdse, verantwoorde concepten van millennials."
Healthy foodconcepten
Want fastfood staat lang niet meer synoniem voor ongezond eten, zeggen zowel ABN Amro als Zuiderveld. Niet alleen spelen bestaande ketens als McDonald's en Subway in op gezondheidstrends met glutenvrije burgers, speltbroodjes en vegetarische snacks, ook stedelijke 'healthy foodconcepten' winnen terrein.
Als voorbeeld noemt Zuiderveld SLA, een organic saladebar die sinds de opening van de eerste winkel in 2013 is uitgebreid naar twaalf vestigingen in zowel Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Haarlem. "Ook dat is fastfood. Je stelt een salade samen, bestelt er een gezond sapje bij en binnen een minuut ben je klaar."
Ik las net een stukje voor aan vriendlief en hij héél enthousiast: Five Guys in Nederland!?! Waar!!quote:
Eindhoven nu al en vanaf 5 maart in Utrecht nu al en later volgen Rotterdam en Den Haag.quote:Op donderdag 1 maart 2018 19:17 schreef Isabeau het volgende:
Ik las net een stukje voor aan vriendlief en hij héél enthousiast: Five Guys in Nederland!?! Waar!!
.
Tadaaa CUL / Amerikaanse fastfoodketen Five Guys opent zaak op Hoog Catharijnequote:Op donderdag 1 maart 2018 19:17 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik las net een stukje voor aan vriendlief en hij héél enthousiast: Five Guys in Nederland!?! Waar!!
Ik had er nog nooooit van gehoord. Blijken regelmatig uitgekozen te zijn als beste hamburgerketen in de VS.
15 euro voor een hamburger met friet, terwijl het slechts marginaal beter is dan de Mac . Je kunt in Eindhoven beter verder lopen naar de Burger (of de Wildeman) ben je hetzelfde kwijt, maar heb je een hamburger die stukken beter is. En dan ben ik er nog met carnaval geweest ook, en na een paar bier ben ik normaal gesproken niet zo kritisch meer.quote:Op donderdag 1 maart 2018 19:17 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik las net een stukje voor aan vriendlief en hij héél enthousiast: Five Guys in Nederland!?! Waar!!
Ik had er nog nooooit van gehoord. Blijken regelmatig uitgekozen te zijn als beste hamburgerketen in de VS.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |