abonnement Unibet Coolblue
pi_168545811
quote:
3s.gif Op maandag 30 januari 2017 12:55 schreef golfer het volgende:
Parkheuvel in Rotterdam heeft tijdens de wintersluiting het interieur wat aangepast:

Was in december al te zien hoor, toen ik er was. Maar goed, alles om wat hipper publiek aan te trekken met een dikke portemonnee. Denk dat hij ook iets aan zijn prijs moet doen of de porties iets meer volume geven voor de prijs die hij vraagt.

Het is en blijf een beetje gênant dat een chef-kok als hij nog te klassiek denkt door uit te gaan van: "Ik heb een bekende naam,zaak en dus komt men wel"

Dat is nog altijd 1 van de meest misplaatste arrogante denkwijzen van een hoop ondernemers en...men wil maar niet leren en vervalt er iedere keer in. Ze vergeten voor het gemak dat de consument steeds meer keuze heeft waar op niveau te gaan eten en elke maand wel ergens een nieuwe/ goede tent wordt geopend. Dus moet je gewoon meer doen voor je geld om je trouwe klanten te behouden en met trouwe klanten bedoel ik zij die elke week minstens 1 of 2 keer langskomen en goed fêteren.

2 Michellinsterren hebben en door de weeks ( ma-di-woe-do) met lunches amper tot niet iemand als gast hebben die goed fêteert, kan echt niet vind ik. Die ene gast die eens in het jaar alleen voor 1 gerechtje komt (goedkoopste) en een glaasje huiswijn alias "voor de sier eten"noem ik dat, daar heb je niks aan.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 30-01-2017 16:42:18 ]
  dinsdag 31 januari 2017 @ 14:39:01 #152
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_168566714
In het kader van de tent toch ook met lunches vol te krijgen dit bericht:

Nadat François Geurds eerder al de all-inlunch introduceerde bij zijn met één Michelinster bekroonde FG Food Labs in Rotterdam, doet hij dat nu ook bi FG Restaurant.
Van dinsdag tot en met zaterdag kun je tot en met eind februari genieten van een lunch voor een vaste prijs van 75 euro.
Voor een vaste prijs kun je tot en met 28 februari van dinsdag tot en met zaterdag lunchen bij het met twee Michelinsterren bekroonde FG Restaurant in Rotterdam.
Voor 75 euro serveert François Geurds drie gangen inclusief begeleidende wijnen, amuses, tafelwater en koffie of thee met huisgemaakte friandises.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 3 februari 2017 @ 14:23:04 #153
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_168640013
Dunkin’ Donuts komt weer terug naar Nederland! Eind jaren ’90 probeerde de Amerikaanse donutketen al voet aan de grond te krijgen, maar zonder succes.



De eerste Nederlandse vestiging van Dunkin’ Donuts wordt op 23 maart geopend aan de Nieuwendijk 147 in Amsterdam. Er zullen de komende vijf jaar nog eens vijfentwintig Nederlandse filialen volgen.
De eerste franchiseovereenkomst is gesloten met het Amsterdamse bedrijf Amba Daoud, laat Dunkin’ Donuts vandaag weten. Amba Daoud is tevens het bedrijf achter Ice Bakery en Duo Penotti Amsterdam.

Dunkin’ Donuts heeft momenteel meer dan 12.000 restaurants in 45 landen. In Europa is het bedrijf op 240 locaties actief.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_168641860
Leuk :) ik hou van donuts :9
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_168731314
quote:




Koning en Koningin eten niet bij FG maar bij Joelia Rotterdam.

Koninklijk paar vierde 15-jarig huwelijk in Rotterdam

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdagmiddag 2 februari in Rotterdam met de lunch bij sterrenrestaurant Joelia hun 15de trouwdag gevierd.

Het koninklijk bezoek aan het haute-cuisinerestaurant zat aan de straatkant . Ondanks de raamfolie waren Willem-Alexander en Máxima voor meerdere mensen goed te herkennen. Ze bleven even staan voor de zaak om een fotootje te maken.

,,Het was heel bijzonder toen ze binnen kwamen lopen'', zeiden twee vrouwen die vlak bij het koningspaar zaten. ,,Ze waren heel herkenbaar. We hebben niet gezien wat ze aten. Ze moeten ruimte hebben voor intimiteit.''

Ook sterrenkok Mario Ridder wilde na afloop niet kwijt wat hij had voorgeschoteld aan de vorst en vorstin.
Leuk voor Mario, verdiend hij ook. Wat zal zijn grote vijand die 'bolle' ervan balen (hij kan Mario niet uitstaan) dat Lex zijn verjaardag bij Mario vierde en niet zoals hij zelf vindt bij " het beste restaurant van Zuid-Holland waar de sterren komen eten, FG 2.0." :') Ach.. settelen voor Marco Borsato in jou toko is toch ook leuk?

V.w.b. waar Lex en Maxima zaten; Ze zaten aan de grote chef's table vlakbij de keuken (kant Hilton) en niet aan de kant van de Coolsingel zoals geopperd werd in het AD stuk, gewoon omdat dat de mooiste tafel is.

En wat ze aten was volgens zegge in grote lijnen Mario's favorieten menu, maar dan niet het hele menu van 10, maar 7 gerechten. Champagne was een Taittinger Comtes de Champagne Blanc de Blancs 2006 en de wijn een Ramón Roqueta Reserva 2012.

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 07-02-2017 12:07:08 ]
  Moderator / Redactie Sport donderdag 23 februari 2017 @ 18:58:40 #156
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_169097658
quote:
Albert Heijn gaat in grotere supermarkten een café en een restaurant openen. Het is heel logisch dat ze hiermee beginnen en je had verwacht dat ze dat een paar jaar eerder zouden doen, zegt supermarktdeskundige Jan-Willem Grievink van het Foodservcie Instituut.

Vrijdag opent in de Albert Heijn ​op het Gelderlandplein in Amsterdam een Bakery Café en een Deli Kitchen. Ook in de Albert Heijn achter het paleis op de Dam en een Albert Heijn in Eindhoven komen deze nieuwe formules. Daarnaast komen ze dit jaar in nog een paar vestigingen. Uiteindelijk zullen er in 'tientallen' Albert Heijns een Bakery Café of Deli Kitchen te vinden zijn.

In het Bakery Café kun je naast eten negen verschillende soorten koffie en ook sappen en appeltaart bestellen die je ter plekke kunt nuttigen.

Dan zijn er de Deli Kitchens, een soort traiteurs waar je maaltijden kunt bestellen en samenstellen. Denk bijvoorbeeld aan pizza's, salades, verschillende soorten vlees en groente, die je mee naar huis kunt nemen of in de Albert Heijn.

We eten steeds minder thuis
Consumenten eten steeds minder thuis en besluiten steeds vaker op het laatste moment wat, waar en hoe ze eten. Supermarkten zien dus een markt in cafés en restaurants, zegt Grievink. Ook eten Nederlanders vaker per dag kleinere porties, zegt hij. Logisch dus dat Albert Heijn hierop inspeelt, vindt hij.

Voor een flink deel van de supermarkten in Nederland is de lunch nu al belangrijk, aldus Grievink. Medewerkers van kantoren of bedrijven lopen volgens hem nu al vaak naar een supermarkt in de buurt om iets een broodje, appel of een toetje te halen.

Nu nog nemen ze dat mee, om het buiten of op het werk te eten, maar straks eten ze het misschien wel op in het café of restaurant van Albert Heijn.

Minder producten
De Bakery Cafés zullen vooraan in de winkels komen. De Deli Kitchens meer verder de supermarkt in. Het hangt af van de grootte van de vestiging hoe groot de Bakery Cafés en Deli Kitchens zullen zijn. Ook kan het zijn dat in sommige vestigingen alleen de een of de ander zal komen, dat hangt mede af van de buurt waar de Albert Heijn staat.

Omdat consumenten vaker niet thuis koken zullen supermarkten straks ook vierkante meters over hebben en die ruimte kunnen ze gebruiken om een restaurant of café te openen, denkt Grievink.

Dekamarkt, Emté en Jumbo
Andere supermarkten hebben nu al restaurants in hun vestiging. Zo kocht Jumbo vorig jaar La Place uit de boedel van het failliete V&D. Dat gebeurde ook met de gedachte restaurants in supermarkten te openen.

Dekamarkt heeft in drie supermarkten een 'World of Food', terwijl ook Emté en Hoogvliet restaurants hebben in supermarkten. Verder hebben bijvoorbeeld de Hema en Ikea al jarenlang een restaurant in vestigingen.

Vorig jaar zei topman Dick Boer van Ahold Delhaize, en hiervoor de baas bij Albert Heijn, nog niets te zien in restaurants in supermarkten. Dat zou 'te langzaam' zijn voor een snelle hap. Inmiddels ziet Albert Heijn dat blijkbaar anders.

AH to go
Grievink denkt dat Albert Heijn succesvol kan zijn met restaurants en cafés, omdat ze zo bekend zijn. Hij wijst erop dat Albert Heijn nu al actief is met AH to go, op stations, bij universiteiten en ziekenhuizen. Ook andere supermarkten openen trouwens 'citystores', zoals Spar.

Grievink denkt dat Albert Heijn voordeel kan hebben bij de ervaring die Ahold, het moederconcern van Albert Heijn, heeft opgedaan in de supermarkten in de VS. Daar zijn nu al vaak restaurants is supermarkten en is warm eten in supermarkten of daar even iets afhalen normaal.
http://www.rtlz.nl/busine(...)at-niet-eerder-deden
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator maandag 27 februari 2017 @ 14:18:00 #157
9859 crew  Karina
Woman
pi_169177114
Amsterdams nieuwtje, denk dat de meeste Amsterdammers hier deze tent nog wel kennen van vroeger, Carel's Café. Ik kwam er zelf ook af en toe, mijn werkgever destijds was een kennis van Carel. Enfin, Carel gaat weer terug naar zijn roots en Carels gaat weer open in de Frans Halsstraat:

quote:
Het nieuwste concept van Carels: Eetcafé Carels
Carels wil weer een laagdrempelig, gezellig eetcafé worden, net als vroeger. Op 31 maart wordt het groots heropend.

Het wil maar niet van de grond komen met het vroeger iconische eetcafé in De Pijp. Na de sluiting in 2008 werden de afgelopen paar jaar verschillende concepten verzonnen, maar zonder succes.

Het heette anderhalf jaar The Dutch Co en werd daarna omgedoopt tot brasserie Frans, waar eetrecensent Hiske Versprille niet al te best at. Daarna veranderde de naam weer naar Carels en stond chef-kok Ricardo van Ede nog even aan het roer, maar die was alweer weg voor je met je ogen kon knipperen.

Carels gaat weer wat nieuws proberen - of eigenlijk terug naar wat ouds - en is vanaf maart weer gewoon Eetcafé Carels in de Frans Halssstraat, alsof er nooit iets gebeurd is. Vanaf 2 maart is de nieuwe menukaart beschikbaar, 31 maart is de feestelijke heropening.

Bron
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  Moderator / Redactie Sport woensdag 8 maart 2017 @ 15:28:21 #158
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_169372875
quote:
Taco Bell, de Amerikaanse fastfoodketen met Mexicaanse invloeden, opent komende maand zijn eerste Nederlandse vestiging in Eindhoven. Het nieuwe restaurant is het eerste van de ruim twintig geplande restaurants in Nederland in de komende vier jaar.

De nieuwe vestiging van Taco Bell in Eindhoven heeft tachtig zitplaatsen, gratis wifi en oplaadpunten voor telefoons en laptops. Naast de crunchy taco’s, burrito’s en nacho’s, staat er een nieuw soort quesadilla op de kaart. Speciaal voor de Nederlandse markt wordt er verse Pico de Gallo salsa toegevoegd.

Mexicaans bier of frisdrank
Gasten hebben bij alle maaltijden de keuze uit vier verschillende soorten vlees: Taco Bellspicy chicken, grilled chicken, seasoned beef en slow cooked pulled pork. Ook is er een vegetarische variant met bonen. Ook kunnen gasten kiezen uit een Mexicaans of normaal biertje of een van de bekende frisdranken.

Op het moment heeft Taco Bell meer dan 300 restaurants in 26 landen buiten de Verenigde Staten. De keten wil de komende tien jaar 1.000 vestigingen buiten Amerika openen. Tegen 2022 wilt Taco Bell een 15 miljard dollar merk zijn met 9000 restaurants wereldwijd. Na de start in Eindhoven zal Taco Bell later dit jaar meer restaurants openen in Nederland.
http://www.missethoreca.n(...)-nederland-101262112
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_169374337
quote:
Leuk, al vind ik het bijgaande plaatje in die link er verre van smakelijk uit zien..
pi_169395043
quote:
0s.gif Op woensdag 8 maart 2017 22:51 schreef possetje het volgende:
VET NIEUWS: JAPAN OPENT 'S WERELDS EERSTE MAYONAISE-RESTAURANT

Waar we het in healthy Holland tegenwoordig moeten doen met sla-ketens en avocado-restaurants, openen in Japan binnenkort twee pop-up mayonaise-restaurants.

07.03.2017 | 11:55 uur | Suzette Hermsen

SAAI

Hoewel we allemaal heus gezond willen blijven (en toegegeven, we stonden wel te juichen voor het avocado-restaurant), is een leven zonder mayonaise simpelweg saai. Dus restaurants die helemaal in het teken staan van mayo? Dat klinkt tóp.

MAYOSTUEUZE KAART

Wat je allemaal kunt krijgen in de restaurants? Een kleine greep uit de mayostueuze kaart: kip met mayo, omeletjes gemaakt met mayo, broodjes met mayo, maar ook toetjes met mayo… Klinkt (mayo)nasty, maar het zou zomaar eens heel lekker kunnen zijn.

LEES OOK
Smullen: New York krijgt winkel waar alles om ‘cookie dough’ draait

KEWPIE

De bedenker van het concept is Kewpie, het merk achter de bekende Japanse (licht pittige) mayonaise. Het bedrijf bestaat al 92 jaar, maar nooit eerder kwamen ze op het idee voor een mayonaise-restaurant.

Het pop-uprestaurant opent van 1 t/m 31 maart in het Royal Garden Cafe in Shibuya (4-3 Udagawachō) en van 3 t/m 30 april in het Royal Garden Cafe in Nagoya.

SNACKS | ETEN & DRINKEN | LIFESTYLE | BUITENLAND | REIZEN

[ afbeelding ]

http://www.lindanieuws.nl(...)ayonaise-restaurant/
Let me see you stripped down to the bone
pi_169396056
Ja ik eet wel eens een broodje mayo en dan worden veel mensen misselijk bij het idee,

Zeg ik dan echter tegen ze : ik ga een broodje eten met gekookt eigeel, met mosterd, olijfolie, snufke zout en peper, en wat mosterd en theelepeltje suiker? Dan zeggen ze gelijk : Ow klinkt intressant!
pi_169400329
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2017 18:08 schreef possetje het volgende:
Ja ik eet wel eens een broodje mayo en dan worden veel mensen misselijk bij het idee,

Zeg ik dan echter tegen ze : ik ga een broodje eten met gekookt eigeel, met mosterd, olijfolie, snufke zout en peper, en wat mosterd en theelepeltje suiker? Dan zeggen ze gelijk : Ow klinkt intressant!
Mayo van olijfolie is smerig.
  Moderator / Redactie Sport maandag 13 maart 2017 @ 15:53:18 #163
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_169484983
quote:
‘Een dag van verbazing en ongeloof’, zo reageert het team van sterrestaurant Wereldmuseum op het nieuws dat het de deuren moet sluiten op 31 maart.

Wereldmuseum Rotterdam sluit sterrestaurant: ‘verbazing en ongeloof’
Het Wereldmuseum Rotterdam wil het restaurant sluiten met als doel de museale functie weer voorop te stellen. Daarnaast spelen economische factoren een rol, zo laat Jan Willem Sieburgh, directeur van het Wereldmuseum weten. ‘Alles afwegende was het voornemen om het restaurant te sluiten onvermijdelijk. Dat bleek ook uit de externe onderzoeken en adviezen die wij daarover hebben ingewonnen.’

Reactie Restaurant Wereldmuseum
‘Wij vinden het vreselijk jammer dat we niet verder kunnen gaan met ‘ons dingetje’, reageert het team van het restaurant, waaronder chef-kok Wim Severein en restaurantmanager Ingrid Buikema. ‘Op dit moment hebben we nog geen tijd gehad om ons af te vragen wat we gaan doen: de toekomst zal dat uitwijzen.’

Verlies voor de stad
Directeur Sieburgh noemt het sluiten van het sterrestaurant een verlies voor de stad Rotterdam. ‘De equipe van het restaurant is van topkwaliteit. Wij weten zeker dat de medewerkers goed terecht zullen komen en wij zullen hen daarbij, indien en waar mogelijk, ondersteunen. Wij vertrouwen erop dat hun kwaliteiten elders in de stad opnieuw tot bloei komen.’

Nieuwe koers
Het restaurant past niet meer in de nieuwe koers van het museum, dat een samenwerking heeft beoogd met het Nationaal Museum van Wereldculturen. Sieburgh: ‘Het Wereldmuseum Rotterdam en het Nationaal Museum van Wereldculturen hebben intensief overlegd over een verregaande vorm van samenwerking. Dit heeft geresulteerd in een gezamenlijk meerjarenbeleidsplan en een herziene meerjarenbegroting voor de lopende cultuurplanperiode 2017- 2020.’ Met dit plan voldoet het Rotterdamse museum aan de wens van het college van B&W en de gemeenteraad, die ¤ 5 miljoen per jaar ter beschikking hebben gesteld aan het Wereldmuseum, op voorwaarde dat voor 1 juni 2017 een samenwerkingsovereenkomst getekend zou zijn tussen het Wereldmuseum en het Nationaal Museum van Wereldculturen.

Gemeenschappelijke beleidslijn
‘Wij verwachten die overeenkomst voor 1 mei 2017 te kunnen ondertekenen. Daarmee is de toekomst van het Wereldmuseum verzekerd. Het voornemen het restaurant te sluiten is in overeenstemming met de gemeenschappelijke beleidslijn die de afgelopen maanden is ontwikkeld.’
http://www.missethoreca.n(...)A85C848657100C90CYI4

Of de link naar de NRC --> https://www.nrc.nl/nieuws(...)ant-7343114-a1550074

[ Bericht 2% gewijzigd door borisz op 13-03-2017 16:26:11 ]
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  maandag 13 maart 2017 @ 16:23:12 #164
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169485599
quote:
Eten wordt nog steeds niets als cultureel gezien in Calvijnistan
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator / Redactie Sport maandag 20 maart 2017 @ 18:41:18 #165
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_169658238
quote:
Nederlandse mosselvissers zullen met weinig plezier terugdenken aan afgelopen jaar. Zowel de aanvoer als de gemiddelde mosselprijs was ten opzichte van een jaar eerder niet om over naar huis te schrijven. Veel vissers lukte het niet eens om quitte te draaien.

Beroerd jaar voor de mosselsector
Dat blijkt uit een rapport over de visserij dat de universiteit van Wageningen vrijdag publiceerde. Mosselvissers kampten onder meer met een tijdelijk verbod op de handel in de schelpdieren, nadat in het oostelijk deel en de noordelijke tak van de Oosterschelde de giftige stof tetrodotoxine (TTX) was aangetroffen. Bovendien waren er in omringende landen meer mosselen te verkrijgen.

Aanvoer mosselen
De aanvoer van mosselen daalde in vergelijking met 2015 met ruim een derde tot 36 miljoen kilo. De gemiddelde prijs per kilo daalde met meer dan een vijfde tot 0,84 euro per kilo.

Bij Zeevisserij wel de vlag uit
Anders dan de mosselsector ging bij de zeevisserij de vlag wel uit. Ten opzichte van 2015 werd het nettoresultaat ruimschoots verdubbeld tot 88 miljoen euro. Dat betekende de grootste winst in vijftig jaar. De sector profiteerde onder meer van de lagere prijzen voor brandstof.

Vis duurder
Daarnaast werd de vis duurder betaald. Vooral garnalen werden fors duurder. De aanvoerprijs steeg met 105 procent tot gemiddeld circa 7,30 euro per kilo. Tong werd 2 procent duurder tot 11 euro per kilo. Voor een kilo schol werd afgelopen jaar gemiddeld 1,70 euro betaald, 10 procent meer in vergelijking met 2015.

Ook de lonen van de vissers op zee stegen explosief tot in totaal 106 miljoen euro. Volgens de kenners betekent dit dat er ruimte is om te investeren in bijvoorbeeld vlootvernieuwing.
http://www.missethoreca.n(...)sselsector-101264985
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator woensdag 22 maart 2017 @ 21:25:18 #166
9859 crew  Karina
Woman
pi_169709725
Een van de vestigingen van Dunkin Donuts komt dus in de Beethovenstraat (Amsterdam-Zuid). Liep er gisteren langs. Ik was wel een beetje verbaasd: vind de Beethovenstraat niet echt een plek ervoor, dat is een nogal 'deftige', om het zo maar te noemen, winkelstraat.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  woensdag 22 maart 2017 @ 23:02:40 #167
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169712799
quote:
99s.gif Op woensdag 22 maart 2017 21:25 schreef Karina het volgende:
Een van de vestigingen van Dunkin Donuts komt dus in de Beethovenstraat (Amsterdam-Zuid). Liep er gisteren langs. Ik was wel een beetje verbaasd: vind de Beethovenstraat niet echt een plek ervoor, dat is een nogal 'deftige', om het zo maar te noemen, winkelstraat.
Toch niet waar Meidi Ya zat?
  woensdag 22 maart 2017 @ 23:33:06 #168
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_169713563
Net terug van "Surrealisme proeven", gerechten van Salvador Dali bereid door sterrenchefs in Boijmans van Beuningen.

Dat was smakelijk en bizar. :)

Niet meer aanwezig in dit forum.
  donderdag 23 maart 2017 @ 00:10:41 #169
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_169714132
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2017 23:33 schreef Molurus het volgende:
Net terug van "Surrealisme proeven", gerechten van Salvador Dali bereid door sterrenchefs in Boijmans van Beuningen.

Dat was smakelijk en bizar. :)

Top!
Kan je er ook een verslag van doen in CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #23 ?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_169714208
quote:
14s.gif Op donderdag 23 maart 2017 00:10 schreef golfer het volgende:

[..]

Top!
Kan je er ook een verslag van doen in CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #23 ?
Sure. Ik heb ook foto's van de gerechten, en de menukaart. Kan alleen niet garanderen wanneer het erop staat, kan even duren.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  Moderator donderdag 23 maart 2017 @ 10:01:30 #171
9859 crew  Karina
Woman
pi_169717345
quote:
1s.gif Op woensdag 22 maart 2017 23:02 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Toch niet waar Meidi Ya zat?
Het was wel op een hoek volgens mij, ongeveer hoogte AH.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  donderdag 23 maart 2017 @ 11:22:31 #172
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169718751
Nee, op google maps te zien is dat een hoek verderop.
Meidi Ya zat op 18-20.
Niet belangrijk ook. Sorry voor de afleiding. :P
  donderdag 23 maart 2017 @ 17:37:50 #173
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_169725465
quote:
99s.gif Op woensdag 22 maart 2017 21:25 schreef Karina het volgende:
Een van de vestigingen van Dunkin Donuts komt dus in de Beethovenstraat (Amsterdam-Zuid). Liep er gisteren langs. Ik was wel een beetje verbaasd: vind de Beethovenstraat niet echt een plek ervoor, dat is een nogal 'deftige', om het zo maar te noemen, winkelstraat.
Drukte bij opening eerste vestiging Dunkin' Donuts in Nederland.

In Amsterdam is de eerste vestiging van het Amerikaanse Dunkin' Donuts donderdagochtend om 7.00 uur geopend. De eerste honderd klanten kregen een jaar lang iedere dag een gratis donut.
Woensdagavond om 23.00 uur stonden de eerste fans al voor de deur. Wereldwijd heeft de donutwinkel meer dan 12.200 zaken in 45 landen. De zaak is geopend aan de Nieuwendijk.

Operationeel directeur van Dunkin' Donuts Nederland is Roberto Fava, ook wel bekend als ondernemer achter de Ice Bakery-keten die crêpes met Nutella verkoopt in Amsterdam. Op termijn wil hij circa 160 filialen in ons land bouwen.

Fava vertelde in december dat er wordt afgestapt van de zoete roze en oranje kleuren, waar de keten in de Verenigde Staten bekend om staat. De Nederlandse winkels worden de eerste vestigingen met warme kleuren en sfeervol hout, wat meer in Nederland zou moeten aanspreken.

Voor 2000 waren er al vijf winkels van Dunkin' Donuts in Nederland, maar die werden uiteindelijk weer gesloten. Fava wijst erop dat in de tussentijd de formule is veranderd.

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 23-03-2017 17:52:25 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 23 maart 2017 @ 18:40:35 #174
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169726486
quote:
11s.gif Op donderdag 23 maart 2017 17:37 schreef golfer het volgende:

[..]
. Wereldwijd heeft de donutwinkel meer dan 12.200 zaken in 45 landen.

Ergens doen ze dan toch iets goed, maar zijn het goede donuts?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator donderdag 23 maart 2017 @ 18:48:54 #175
9859 crew  Karina
Woman
pi_169726665
quote:
11s.gif Op donderdag 23 maart 2017 17:37 schreef golfer het volgende:

[..]

Drukte bij opening eerste vestiging Dunkin' Donuts in Nederland.

In Amsterdam is de eerste vestiging van het Amerikaanse Dunkin' Donuts donderdagochtend om 7.00 uur geopend. De eerste honderd klanten kregen een jaar lang iedere dag een gratis donut.
Woensdagavond om 23.00 uur stonden de eerste fans al voor de deur. Wereldwijd heeft de donutwinkel meer dan 12.200 zaken in 45 landen. De zaak is geopend aan de Nieuwendijk.
Ja gratis he dan staan de Nederlnaders in de rij _O-
quote:
Operationeel directeur van Dunkin' Donuts Nederland is Roberto Fava, ook wel bekend als ondernemer achter de Ice Bakery-keten die crêpes met Nutella verkoopt in Amsterdam. Op termijn wil hij circa 160 filialen in ons land bouwen.

Fava vertelde in december dat er wordt afgestapt van de zoete roze en oranje kleuren, waar de keten in de Verenigde Staten bekend om staat. De Nederlandse winkels worden de eerste vestigingen met warme kleuren en sfeervol hout, wat meer in Nederland zou moeten aanspreken.

Voor 2000 waren er al vijf winkels van Dunkin' Donuts in Nederland, maar die werden uiteindelijk weer gesloten. Fava wijst erop dat in de tussentijd de formule is veranderd.
Juist in Nederland moet je natuurlijk Oranje winkels hebben! Beetje stom van ze :P
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  donderdag 23 maart 2017 @ 18:49:50 #176
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169726690
Een half uur opnames van mensen die staan te wachten op de opening.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator / Redactie Sport woensdag 29 maart 2017 @ 15:02:02 #177
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_169862049
quote:
The Jane in Antwerpen zakt op de lijst van The World’s 50 Best Restaurants van 54 naar 74. Vorig jaar was het restaurant van Sergio Herman nog de hoogste nieuwe binnenkomer in de lijst. De andere twee chef’s in de lijst van vorig jaar, Jonnie Boer en Richard Ekkebus staan niet tussen de nummers 51 en 100, wat inhoudt dat zij zich de komende editie opnieuw in de mondiale top zullen nestelen. De vraagt is alleen nog op welke plek.

The World’s 50 Best Restaurants wordt woensdag 5 april onthuld in Melbourne, Australië. In de weken voorafgaand aan de bekendmaking, maakt de organisatie al diverse winnaars bekend die op 5 april gehuldigd worden. Zo is inmiddels al bekend dat Heston Blumentahl de oeuvre-award krijgt en restaurant Disfrutar in Barcelona de ‘One to Watch Award’, voor aanstormend talent. En nu maakt The World’s 50 Best Restaurants dus ook de onderkant van de lijst bekend, 51 t/m 100.

- lees verder bij Misse Horeca -

http://www.missethoreca.n(...)3834683B23B17AA65YI4

http://www.theworlds50best.com/list/51-100-winners
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  woensdag 29 maart 2017 @ 17:36:54 #178
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169865392
The Jane in Antwerpen zakt op de lijst van The World’s 50 Best Restaurants van 54 naar 74.
:P
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 29 maart 2017 @ 17:42:33 #179
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_169865514
quote:
1s.gif Op woensdag 29 maart 2017 17:36 schreef Pietverdriet het volgende:
The Jane in Antwerpen zakt op de lijst van The World’s 50 Best Restaurants van 54 naar 74.
:P
Kijk eens naar de post boven jou?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 29 maart 2017 @ 18:14:00 #180
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169866132
quote:
0s.gif Op woensdag 29 maart 2017 17:42 schreef golfer het volgende:

[..]

Kijk eens naar de post boven jou?
Lees mijn post nog een keer, wellicht begrijp je dan de smiley
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 29 maart 2017 @ 18:22:43 #181
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_169866319
Ah, Pietiaanse humor.
Hilarisch. _O-
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 5 april 2017 @ 15:47:07 #182
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_170020611
Vandaag dus de officiële bekendmaking:

De Librije is vier plaatsen gestegen op de World’s 50 Best, de ranglijst met beste restaurants ter wereld. Ons Nederlands driesterrenrestaurant staat dit jaar op plaats 34.
In Melbourne kregen de Boertjes als een van de vele aanwezigen het goede nieuws te horen. Ze stijgen van plaats 38 naar 34.
Daarmee behoren ze tot de absolute top van Europa en laten gerenommeerde namen achter zich zoals Azurmendi Atxa uit Spanje, L’Astrance uit Parijs en Vendôme van de Duitse driesterrenchef Joachim Wissler.

De Nederlandse chef-kok in Aziatische dienst, Richard Ekkebus, zien we met zijn restaurant Amber in HongKong terug op plaats 24. Eerder werd al bekend gemaakt dat The Jane in Antwerpen, het restaurant van Sergio Herman, dit jaar op plaats 74 staat.

De top 5 ziet er als volgt uit:

Eleven Madison Park in New York, USA
Osteria Francescana in Modena, Italië
El Celler de Can Roca in Girona, Spanje
Mirazur in Menton, Frankrijk
Central in Lima, Peru.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_170021636
oooh, hoe tof is dat! Een Nederlandse chef op plaats 24 :o

Staat er eigenlijk ook een vrouwelijke chef in die top 50?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  woensdag 5 april 2017 @ 16:48:12 #184
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_170021783
quote:
0s.gif Op woensdag 5 april 2017 16:39 schreef Isabeau het volgende:
oooh, hoe tof is dat! Een Nederlandse chef op plaats 24 :o

Staat er eigenlijk ook een vrouwelijke chef in die top 50?
Geen idee.

Volledige lijst:
Top 50 beste restaurants ter wereld 2017


1 Eleven Madison Park New York USA
2 Osteria Francescana Modena Italy
3 El Celler De Can Roca Girona Spain
4 Mirazur Menton France
5 Central Lima Peru
6 Asador Etxebarri Axpe Spain
7 Gaggan Bangkok Thailand
8 Maido Lima Peru
9 Mugaritz San Sebastian Spain
10 Steirereck Vienna Austria
11 Blue Hill at Stone Barns Pocantico Hills USA
12 Arpège Paris France
13 Alain Ducasse au Plaza Athénée Paris France Opnieuw binnen
14 Restaurant André Singapore
15 Piazza Duomo Alba Italy
16 D.O.M. São Paulo Brazil
17 Le Bernardin New York USA
18 Narisawa Tokyo Japan
19 Geranium Copenhagen Denmark
20 Pujol Mexico City Mexico
21 Alinea Chicago USA
22 Quintonil Mexico City Mexico
23 White Rabbit Moscow Russia
24 Amber Hong Kong China
25 Tickets Barcelona Spain
26 The Clove Club London England
27 The Ledbury London England
28 Nahm Bangkok Thailand
29 Le Calandre Rubano Italy
30 Arzak San Sebastian Spain
31 Alléno Paris France Nieuw
32 Attica Melbourne Australia
33 Astrid y Gastón Lima Peru
34 De Librije Zwolle Netherlands
35 Septime Paris France
36 Dinner by Heston Blumenthal London England
37 Saison San Francisco USA
38 Azurmendi Larrabetzu Spain
39 Relae Copenhagen Denmark
40 Cosme New York USA
41 Ultraviolet by Paul Pairet Shanghai China
42 Boragó Santiago Chile
43 Reale Castel Di Sangro Italy Nieuw
44 Brae Birregurra Australia Nieuw
45 Den Tokyo Japan Nieuw
46 L’Astrance Paris France Opnieuw binnen
47 Vendôme Bergisch Gladbach Germany
48 Restaurant Tim Raue Berlin Germany
49 Tegui Buenos Aires Argentina Nieuw
50 Hof Van Cleve Kruishoutem Belgium Opnieuw binnen
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 5 april 2017 @ 16:54:07 #185
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_170021928
quote:
0s.gif Op woensdag 5 april 2017 16:39 schreef Isabeau het volgende:

Staat er eigenlijk ook een vrouwelijke chef in die top 50?
Op plaats 30: Elena Arzak.
Op plaats 40: Daniela Soto-Innes
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_170022002
quote:
0s.gif Op woensdag 5 april 2017 16:54 schreef golfer het volgende:

Op plaats 30: Elena Arzak.
Op plaats 40: Daniela Soto-Innes
O+ dank je wel voor het uitzoeken voor mij!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 23 april 2017 @ 14:38:31 #187
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_170426668
Uitgebreid interview met Therese Boer.

quote:
Thérèse Boer, de beste gastvrouw van Nederland, vertelt over de opmerkelijke relatie met Jonnie Boer, de man van haar leven. ‘Laatst sloeg ik hem bijna knock-out. Dat was leuk.’ Over hun eerste zoen, de alchemie van de derde ster en een leven na driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle.
Volledige artikel: http://www.missethoreca.n(...)oor-elkaar-101268593
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 23 april 2017 @ 17:44:34 #188
207727 Smallish
Kleintje!
pi_170432579
quote:
14s.gif Op zondag 23 april 2017 14:38 schreef golfer het volgende:
Uitgebreid interview met Therese Boer.

[..]

Volledige artikel: http://www.missethoreca.n(...)oor-elkaar-101268593
Wat een leuk interview! Mooi stel samen, bijzonder. *;
Is dat zo?
  maandag 15 mei 2017 @ 12:37:34 #189
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_170957486
Tegenwoordig wordt bijna elke delicatesse nóg lekkerder gemaakt met allerhande toppings. Dat gebeurt met yoghurt, ijsjes en donuts, en vanaf nu hoort de good-old stroopwafel daar ook bij.

Zeer binnenkort opent er namelijk een gloednieuwe stroopwafelwinkel in Amsterdam: Van Wonderen Stroopwafels. Het leuke hieraan is dat de wafels in chocolade worden gedipt en vervolgens met allerlei lekkere toppings worden versierd. Denk aan M&M’s, Oreo koekjes of gezouten karamel.
Je vindt de zaak binnenkort – de precieze openingsdatum is nog niet bekend – aan de Kalverstraat 190 in Amsterdam.


There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 15 mei 2017 @ 12:42:00 #190
131800 Tarado
capô de fusca
pi_170957566
quote:
11s.gif Op maandag 15 mei 2017 12:37 schreef golfer het volgende:
Tegenwoordig wordt bijna elke delicatesse nóg lekkerder gemaakt met allerhande toppings. Dat gebeurt met yoghurt, ijsjes en donuts, en vanaf nu hoort de good-old stroopwafel daar ook bij.

Zeer binnenkort opent er namelijk een gloednieuwe stroopwafelwinkel in Amsterdam: Van Wonderen Stroopwafels. Het leuke hieraan is dat de wafels in chocolade worden gedipt en vervolgens met allerlei lekkere toppings worden versierd. Denk aan M&M’s, Oreo koekjes of gezouten karamel.
Je vindt de zaak binnenkort – de precieze openingsdatum is nog niet bekend – aan de Kalverstraat 190 in Amsterdam.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
wat voor witwasser zit hier achter?
  Moderator / Redactie Sport maandag 15 mei 2017 @ 16:17:23 #191
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_170961270
quote:
Ronnie Herman, de vader van Michel en Sergio Herman, is op 11 mei op 69-jarige leeftijd overleden. Ronnie Herman bouwde Oud Sluis samen met zijn vrouw Ans uit tot een van de beste mosselrestaurants in Zeeland.

Het afscheid vond in besloten kring plaats. Bekend was dat Ronnie Herman leed aan een ernstige vorm van dementie. Op zijn 44ste droeg hij het stokje in Oud Sluis over aan zijn zoon Sergio, maar bleef zelf nog jarenlang actief in de keuken. Sergio Herman bracht het restaurant naar de internationale top met drie Michelinsterren. In juni 2013 werd bekend dat hij stopte met het restaurant.

Familierestaurant
‘Ja, ik wilde eigenlijk eerder stoppen. Maar ik was er nog niet klaar voor, emotioneel niet en evenmin qua keuken’, zei hij destijds. ‘Oud Sluis is een familierestaurant, ik ben hier groot geworden. Mijn vader heeft me in deze keuken opgeleid, mijn moeder heeft ons altijd bijgestaan… Dan doe je niet zomaar de deur achter je dicht. Bovendien wilde ik knokken voor perfectie. Maar dieper kan ik niet meer gaan. In ieder geval niet bij Oud Sluis.’

Van Oud Sluis naar Eetboetiek
Michel Herman, de broer Sergio Herman en zijn partner Sarine Oosterbaan gingen verder met het familierestaurant. Zij doopten het om tot De Eetboetiek , een combinatie van horeca en lifestyle onder 1 dak.

Air Republic
In Sergio Hermans nieuwe restaurant Air Republic dat op 31 maart de deuren opende, staan als ode aan zijn vader gerechten van Ronnie Herman op de kaart. Dit omdat hij de basis vormde van de carrière van Sergio Herman.
http://www.missethoreca.n(...)FA4B92177C07ADC5DYI4
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport maandag 24 juli 2017 @ 16:42:41 #192
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_172645650
‘All you can eat’ kent geen grenzen meer
quote:
De grootste schrokop at op één avond 8,5 schnitzel. ‘Durft u het aan dit record te verbreken?’, daagt het Roermondse ‘Schnitzelparadies’ het publiek uit. Het bedrijf lokt klanten met onbeperkt schnitzels eten op dinsdagen voor ¤16,50.

Ondernemer Wim Cox kreeg kritiek op deze oproep om te komen schransen in zijn Tiroolse restaurant, maar wijst die af. ‘Het is de eigen verantwoordelijkheid van het individu. En het gaat zelden fout. De meeste gasten eten maximaal twee schnitzels. Daar verdienen wij ook nog aan.’
In wokrestaurant Park Plaza in Kerkrade kunnen gasten onbeperkt Chinees, Japans, Italiaans en Frans-Nederlands ( frites en biefstuk) eten.

In wokrestaurant Park Plaza in Kerkrade kunnen gasten onbeperkt Chinees, Japans, Italiaans en Frans-Nederlands ( frites en biefstuk) eten.Foto: Roger Dohmen / Hollandse Hoogte
Cox spreekt van een succes. Het zorgt voor extra bezoekers op een doorgaans rustige avond. Hij gebruikt de formule van onbeperkt eten ook in enkele andere restaurants van zijn horeca-imperium.

Wereldrestaurant is dé trend
Het ‘all you van eat’-concept is niet meer beperkt tot spareribs bunkeren of opscheppen aan Chinese buffetten. Tegenwoordig kun je je ook te buiten gaan aan sushi, tapas, pizza, barbecue en zelfs kreeft. Zoveel eten als je wilt, voor een vaste prijs. Vooraf te betalen. De grootste groei zit in de restaurants die verschillende keukens aanbieden, de zogeheten wereldrestaurants.
‘Wij zien nog steeds een stijging voor het all you can eat-concept’, zegt Niek Timmermans, senior adviseur bij Van Spronsen & Partners Horeca-advies. In de markt ziet hij grofweg twee varianten: restaurants die zich er helemaal toeleggen en restaurants die het erbij doen. ‘Die bieden op stille doordeweekse dagen af en toe onbeperkt spareribs eten.’

Het onbeperkt eten is ooit begonnen bij de Chinees met zijn buffetten, die in de jaren negentig overstapte naar wokken. ‘Nu Nederland een beetje uitgewokt is, werd het onbeperkt sushi eten’, zegt Timmermans. ‘En nu zie je de nieuwe generatie vaak ontwikkelen tot een wereldrestaurant.’
Oma en de kinderen kunnen mee
Het grote voordeel van zo'n wereldrestaurant is dat het voor ieder wat wils biedt. Oma kan mee, vaak tegen gereduceerd tarief. Zelfs de kinderen vinden altijd wel iets van hun gading. Bij Vandaag, een keten met vestigingen in Amsterdam en Utrecht, stapelen de kleintjes zonder blikken of blozen frikandel en sushi naast soesjes die rijkelijk zijn gedompeld in de chocoladefontein.

Het ABC-restaurant in Velp was veertien jaar geleden de eerste waar je vooraf betaalde om een bepaalde tijd binnen te zijn, zegt Maarten Meurs die samen met vader Eric Meurs ABC Restaurants leidt. Inmiddels tellen 265.000 bezoekers per jaar minder dan ¤30 neer om hun bord vullen in het visrestaurant, de Chinees, steak house of het pannenkoekenhuis. In totaal negen restaurants onder één dak.

Nog steeds heeft Meurs niets vergelijkbaars gezien. Wat er misschien nog het meest op lijkt, was Etenstijd in Tilburg, dat recent is afgebrand. Dat is neergezet door een ander deel van de familie Meurs. Jan en Anita Meurs, die eerder de supermarktformule Lekker & Laag hadden uitgedokterd en aan Jumbo verkocht, begonnen daar tien jaar geleden. Je kon er alles krijgen: saté of zalm, maar ook kangoeroe of krokodil.

Brabantse formule naar Irak tot VS
Het concept wordt uitgebreid in binnen- en buitenland. In 2018 moet er een ABC-vestiging open gaan in het Limburgse Sevenum. Plannen zijn er ook voor restaurants in Nieuwegein en Breda. En eind dit jaar start de bouw in Amsterdam. In Osdorp wordt een ABC van 1200 zitplaatsen en elf restaurants gecombineerd met een groot vrijetijdspark met lasergamen, een indoor speeltuin, bowlingbanen en beurslocatie, waar het gezin een hele dag kan verblijven.

De Meet Inn, zoals het hele project heet, vergt een investering van ¤30 mln tot ¤40 mln. Initiatiefnemer is de Syriër Sanharab Korkis, die het idee opdeed in het ABC-restaurant in Velp en met zijn familie de belangrijkste investeerder is. Een eerste buitenlandse vestiging is er ook al: een Irakese gast heeft als franchise-ondernemer een ABC geopend in Irak. En er zijn plannen voor uitbreiding naar Amerika.

1600 zitplaatsen
De all you can eat-restaurants ontsnappen niet aan de horecabrede trend van ketenvorming, zegt Timmermans. Behalve ABC en Vandaag komen er meer concepten op die al dan niet via franchisers proberen meer vestigingen te openen. Watertuin heeft inmiddels in vijf Nederlandse plaatsen een restaurant. Van de tapasketen La Cubanita – doordeweeks voor ¤17,50 en in het weekend voor ¤22,50 – zijn er al 47 vestigingen.
Nederlandse kipfrikandellen naar Irak

In Irakees Koerdistan, in Erbil, staat een ABC-restaurant, met 1350 zitplaatsen een slagje groter dan zijn oudere broertje in het Brabantse Velp. Maarten Meurs van ABC is er net geweest om personeel op te leiden. Het restaurant is in franchise opgericht door een Irakese christen uit Barneveld en zijn broer, een zakenman in Irak.

De twee broers kwamen in Velp eten en wezen de directeur erop dat zoiets als all you can eat helemaal niet bestaat in Irak. Ze zagen er wel brood in en startten er een franchise, die er net zo uitziet als in Brabant.

Vanuit Nederland gaan de kipfrikandellen en allerlei andere voedingsmiddelen naar Irak toe. ‘Er zijn halal frikandellen’, zegt Meurs, die maar minieme wijzigingen heeft moeten doorvoeren. Het loopt als een trein, aldus de ondernemer. ‘In juli denken we 35.000 bezoekers te ontvangen.’
Binnen de trend van all you can eat is er weer de trend naar megarestaurants. De afgelopen jaren zijn veel grootschalige concepten, oneerbiedig ook wel 'eetfabrieken' genoemd, bijgekomen. In Duiven staat er een restaurant met 800 zitplaatsen, in Roosendaal eentje met 600 plekken, in Emmen ook 600, Almere 700.

De Mallejan in Maarssen telt zelfs 1600 zitplaatsen en is daarmee naar eigen zeggen het grootste all you can eat wokrestaurant van Europa. De formule is simpel. Op een doordeweekse dag geldt een prijs van ¤27,95 per persoon voor onbeperkt eten en drinken (frisdrank), op vrijdag en in weekend ligt de prijs twee euro hoger.

De megarestaurants roepen onvermijdelijk ook verzet op. Omwonenden vrezen overlast; tweeduizend bezoekers of zelfs meer per dag kunnen een wijk verstoppen. De reguliere restaurants protesteren ook steeds vaker tegen de komst van de eetfabrieken, die in tegenstelling tot vroeger steeds vaker binnen de stadsring opduiken en klanten wegzuigen.
https://fd.nl/ondernemen/(...)nt-geen-grenzen-meer
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  maandag 24 juli 2017 @ 16:47:12 #193
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_172645711
quote:
0s.gif Op maandag 24 juli 2017 16:42 schreef borisz het volgende:
‘All you can eat’ kent geen grenzen meer

[..]

https://fd.nl/ondernemen/(...)nt-geen-grenzen-meer
Waar vroeger men een gruwelijk slechte keuken had, de UK, is tegenwoordig een hoogstaande culinaire cultuur ontstaan. Prachtige Lokale producten, geweldige gerechten. Waar in de beste krant van NL aandacht voor? De vreetschuur..
-O-
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 12:00:16 #194
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_172992488


François Geurds gaat pinchos verkopen. Zondag 27 augustus opent de Rotterdamse sterrenchef FG Outside en kun jij je op het terras van zijn met één Michelinster bekroonde restaurant FG Food Labs genieten van de lekkerste Spaanse hapjes voor een vanaf-prijs van 2,50 euro.

Je rekent je pinchos af met een strippenkaart. Een knipoog naar het verleden, aangezien de Hofbogen ooit het verzamelpunt was van de trein- en metrolijn tussen Rotterdam en Den Haag.

FG Outside is zondag 27 augustus vanaf 12.00 uur geopend.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_173176530
:O



De winnaar krijgt: ¤ 525,-!

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 16-08-2017 09:14:05 ]
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 25 augustus 2017 @ 16:11:45 #196
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_173387710
http://www.missethoreca.n(...)t-souschef-101279086
quote:
Samen met zijn souschef Thomas Groot zet Richard van Oostenbrugge een punt achter het hoofdstuk Bord’Eau in Hotel de l’Europe in Amsterdam. De twee gaan volgend jaar samen een klein restaurantje beginnen aan de Amstel.

Een woordvoerder van de l’Europe laat aan Misset Horeca weten dat er goede gesprekken gaande zijn met een opvolger. ‘We waren al enige tijd op de hoogte. Er zijn gesprekken met een aantal chefs.’ Wie dat zijn, kan de woordvoerster nog niet zeggen. ‘Uitgangspunt is dat de kernwaarden van Bord’Eau blijven behouden: topkwaliteit en topservice. Maar natuurlijk is dit een verlies voor ons.’

Eigen restaurant
In 2012 kreeg het restaurant van Hotel de l’Europe onder leiding van chef Richard van Oostenbrugge haar eerste ster. Een jaar later volgde al de tweede ster.

‘We hebben bij de l’Europe alles bereikt. Een ster, twee sterren, dat had ik nooit verwacht. Zeven jaar lang ben ik hier dag en nacht geweest. Als je foto’s van zeven jaar geleden van me ziet, zie je een stuk minder grijze haren’, meldt Van Oostenbrugge tegenover Het Parool. ‘Het was prachtig’, vervolgt hij. ‘Maar we gaan nu ons eigen restaurant beginnen, begin volgend jaar willen we opengaan. Een heel mooi, klein restaurantje wordt het, aan de Amstel.’ Waar precies wil hij nog niet vertellen, omdat er nog geen handtekening staat onder het contract. ‘Maar ik was meteen verliefd op de plek.’

24 zitplaatsen rondom de keuken
Over het concept zegt hij dat het iets totaal anders wordt dan wat ze nu doen. ‘Culinair willen we verder bouwen op wat we al hebben gedaan maar we gaan nog meer focussen op beleving. Het moet fun worden.’ Het restaurant wordt een grote chef’s table. Een bar om de keuken met 24 zitplaatsen. ‘Waardoor de gasten alles kunnen zien wat we doen. Intiem, met een klein keukenteam van tien man en hopelijk heel veel ­interactie met de gasten.’ Geen nieuw concept. In Hamburg en New York bestaat het al. ‘Maar voor ons betekent het ook dat we ons weer helemaal kunnen ­focussen op waar we dag en nacht mee bezig willen zijn: koken.’

Sterambitie
Of Van Oostenbrugge in zijn nieuwe restaurant ook droomt over een ster? ‘Die ambitie zit absoluut in mij. Als Michelin ons weer zou bekronen met een ster zou dat meer dan geweldig zijn.’
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  vrijdag 25 augustus 2017 @ 17:26:30 #197
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173389239
quote:
11s.gif Op maandag 15 mei 2017 12:37 schreef golfer het volgende:
Tegenwoordig wordt bijna elke delicatesse nóg lekkerder gemaakt met allerhande toppings. Dat gebeurt met yoghurt, ijsjes en donuts, en vanaf nu hoort de good-old stroopwafel daar ook bij.

Zeer binnenkort opent er namelijk een gloednieuwe stroopwafelwinkel in Amsterdam: Van Wonderen Stroopwafels. Het leuke hieraan is dat de wafels in chocolade worden gedipt en vervolgens met allerlei lekkere toppings worden versierd. Denk aan M&M’s, Oreo koekjes of gezouten karamel.
Je vindt de zaak binnenkort – de precieze openingsdatum is nog niet bekend – aan de Kalverstraat 190 in Amsterdam.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Fantasieloze toeristenshit
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_173390079
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 augustus 2017 17:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Fantasieloze toeristenshit
Amerikaanse overdrevenheid. Komt echt daar vandaan. Ze flikkeren.daar overal kaas, bacon, gekleurde toppings over. The erg voor een echte liefhebber van mooi voedsel...

Een hamburger met 25 lagen vet en zout.
Whatever...
  vrijdag 25 augustus 2017 @ 18:25:58 #199
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_173390264
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 augustus 2017 17:26 schreef Pietverdriet het volgende:

Fantasieloze toeristenshit
Je reageert nu op een bericht van 15 mei. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 25 augustus 2017 @ 19:35:14 #200
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173391616
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 augustus 2017 18:16 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Amerikaanse overdrevenheid. Komt echt daar vandaan. Ze flikkeren.daar overal kaas, bacon, gekleurde toppings over. The erg voor een echte liefhebber van mooi voedsel...

Een hamburger met 25 lagen vet en zout.
Ya want cheese with that?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')