ik zie dit topic nu pasquote:Op zondag 19 juli 2015 12:18 schreef golfer het volgende:
En in Amsterdam heeft Julius Jaspers nu ook een Aziatisch Streetfoodrestaurant geopend:
http://happyhappyjoyjoy.asia/nl/
Wij vonden het daar wat tegenvallen.quote:Op maandag 27 juni 2016 15:32 schreef FANN het volgende:
ik zie dit topic nu pas
Ga ik toch eens een keer de vegetarische curry proberen en de gebakken banaan,
ook lekker
maar eh...quote:
die was wél lekker toch?quote:Vegetable Tempura. Een smakelijke, in een prima beslagje gefrituurde mengeling van aubergine, courgette, champignons en uien met daarbij een tensuyusaus.
Doe er je voordeel mee zou ik zeggenquote:Gratis 2e driegangenmenu
Van 4 juli t/m 21 augustus 2016 ontvang je bij Albert Heijn 1 AH Restaurantzegel gratis bij elke 10 euro aan boodschappen. Je kunt dan sparen voor een gratis 2e driegangenmenu, bij meer dan 1000 restaurants in Nederland. IENS, de grootste restaurant- en reserveringssite van Nederland, heeft de lekkerste voor je geselecteerd.
Vanaf 4 juli ontvang je aan de kassa een AH Restaurantzegel bij iedere 10 euro aan boodschappen. Bij online bestellen ontvang je minimaal 4 AH Restaurantzegels. En bij aankoop van geselecteerde Bonusaanbiedingen ontvang je nog eens 1 extra zegel!
Met je volle spaarkaart(en) kun je vervolgens t/m 29 januari 2017 via ahrestaurantactie.nl online reserveren.
Daarom doe ik er ook niet aan mee.quote:Op zondag 3 juli 2016 23:23 schreef RobinOok het volgende:
Vorig jaat voor het eerst aan meegedaan en toch is me dat niet helemaal bevalllen. Omdat we dan naar zo'n restaurant gingen om uit te proberen en even een hapje te eten, terwijl zij er dan een avondvullend programma van leken te maken. Voor mensen die anders nooit uit eten gaan? Om ze eens lekker te verwennen?
En er valt vervolgens ook niks te kiezen, alleen het vaste AH menu.
Begrijp dit niet helemaal. Nou loop je al aardig een tijdje mee in het culinaire wereldje en dan ben je verbaast over dit soort acties en dan klaag jij erover. Mag hoor,leef je uit maar je weet toch dat in Nederland al die DiningCity-AH en noem ze maar op altijd gericht is op de leken die dit als een uitgelezen moment zien om weer eens 'goedkoop'op niveau te kunnen uiteten dan wel een wat sjiek restaurant te bezoeken.quote:Op zondag 3 juli 2016 23:23 schreef RobinOok het volgende:
Vorig jaat voor het eerst aan meegedaan en toch is me dat niet helemaal bevalllen. Omdat we dan naar zo'n restaurant gingen om uit te proberen en even een hapje te eten, terwijl zij er dan een avondvullend programma van leken te maken. Voor mensen die anders nooit uit eten gaan? Om ze eens lekker te verwennen?
En er valt vervolgens ook niks te kiezen, alleen het vaste AH menu.
Nou zelfoverschatting is ook een kunst want als uitbater kun je ook gewoon zorgen dat je zo een goed produkt neerzet dat je helemaal niet afhankelijk bent van een AH,IENS of in het ergste geval Dining City die het ergste zijn. Vooral als ze op hoge poten e.e.a eisen i.p.v. vragen.quote:Op maandag 4 juli 2016 00:30 schreef golfer het volgende:
Ik heb een tijdje geleden met een aantal restauranthouders/koks hierover gepraat en ze voelen zich gedwongen door Iens en AH en Diningcity etc. om aan die acties mee te moeten doen. Verdienen er geen cent mee, maar hopen dat gasten ooit wel de volle mep betalend terug komen.
De macht van dit soort acties is zo groot, dat als je er als restaurant niet aan mee doet, je door die organisaties geboycot gaat worden.
Wat vond je er eigenlijk van en wat heb je allemaal geproefd/gegeten?quote:Op zondag 18 september 2016 10:19 schreef Tarado het volgende:
[ afbeelding ]
http://www.chefsrevolution.com/
Vandaag en morgen, ik ga morgen
het was weer zeer geslaagd, ik zal kijken of ik de foto's kan uploaden, nu wat weinig tijdquote:Op zaterdag 24 september 2016 01:37 schreef golfer het volgende:
[..]
Wat vond je er eigenlijk van en wat heb je allemaal geproefd/gegeten?
http://www.parool.nl/amst(...)s-failliet~a4424609/quote:Restaurant Fifteen Amsterdam, de eerste franchise van Jamie Olivers Fifteen Londen, is failliet. Het opleidingsbedrijf in het Oostelijk Havengebied kan de maandelijkse huur van 25.000 euro niet langer opbrengen.
De huurachterstand is opgelopen tot twee ton. De rechtbank in Amsterdam heeft het faillissement dinsdagmiddag uitgesproken.
De acht leerlingen worden overgeplaatst naar andere restaurants om hun opleiding af te maken. Het vaste personeel is dinsdagmiddag op de hoogte gesteld. Zij zijn overgedragen aan het UWV.
Onderhandelingen met de eigenaren van het pand over een lagere huur zijn op niets uitgelopen. Medeoprichter Coen Alewijnse wil een doorstart maken met het bedrijf op een andere, kleinere en goedkopere, locatie. Ook de curatoren laten weten daar de voorkeur aan te geven.
Het restaurant is dinsdagavond in elk geval nog open. De curatoren bekijken nu hoe lang dat vol is te houden zonder dat de schulden nog verder oplopen. Fifteen werd in december 2004 geopend. In twaalf jaar tijd zijn er 228 leerlingen aangenomen, waarvan er 168 de opleiding hebben afgemaakt. Een van de bekendste oudleerlingen is chef-kok Jos Timmer van het nieuwe restaurant in het Rijksmuseum.
Ik vind een donut op zijn tijd wel lekker, maar alleen de naturel met suiker. Meteen vijf vestigingen lijkt me een beetje overdreven trouwens.quote:Dunkin' Donuts wil vijf vestigingen in Amsterdam openen
De Amerikaanse bakkerij- en koffieketen Dunkin' Donuts keert volgend jaar terug in Nederland. Het bedrijf heeft een franchisenemer bereid gevonden een eerste filiaal te openen in Amsterdam.
Volgens een perswoordvoerder is het bedrijf in gesprek met meerdere pandeigenaren voor meer vestigingen in de hoofdstad. 'We zijn in gesprek over een aantal locaties in het Centrum en in Zuid. Daarnaast zitten we ook met de NS voor vestigingen op CS en Zuid'. In totaal zou het gaan om vijf Amsterdamse vestigingen.
Het personeel is al in opleiding en de productie is op gang, aldus de woordvoerder. De winkel opent eind maart en wil snel uitbreiden naar 25 Nederlandse vestigingen.
Koffie
Geen volk drinkt per hoofd van de bevolking zoveel koffie als de Nederlanders. Daarom ziet Dunkin' Donuts in ons land sterke groeikansen voor zichzelf. Een eerder Nederlands avontuur, eind jaren negentig, mislukte echter. Het bedrijf kwam niet verder dan vijf zaken, die in 2000 de deuren sloten. Dat kwam omdat de constructie die toen is bedacht niet rendabel bleek te zijn.
Dunkin' Donuts heeft meer dan 12.000 zaken in 45 landen over de hele wereld. In Europa heeft het bedrijf 240 vestigingen.
Bron
/in dubio zitquote:Op maandag 27 juni 2016 13:39 schreef Karina het volgende:
Rijksmuseum komt met 'typisch Nederlands' kookboek
Vijftig typisch Nederlandse ingrediënten vormen de basis voor 130 gerechten in een kookboek dat het Rijksmuseum in Amsterdam maandag uitbrengt.
Hiervoor hebben onder anderen vijftig topkoks, zoals Robert Kranenborg en Jonnie Boer, met een van die ingrediënten een recept bedacht.
In het boek staan verder negenhonderd afbeeldingen van voorwerpen uit de collectie van het Rijks, die de culinaire historie van ons land weergeven. Van fruit, zuivel en vis op stillevens tot bestek, serviesstukken en keukens uit beroemde poppenhuizen.
Jonah Freud, culinair journalist en eigenaar van De Kookboekenhandel in Amsterdam, stelde het Rijksmuseum kookboek samen op initiatief van directeur Wim Pijbes. Irma Boom nam de vormgeving op zich. Ze koos ervoor om een papiersoort te gebruiken dat doet denken aan bakpapier.
Bron
[ afbeelding ]
http://www.standard.co.uk(...)escape-a3428651.htmlquote:Masterchef star John Torode spent Boxing Day laid up at a London hospital following a “lucky escape”, his girlfriend has revealed
Actress Lisa Faulkner posted a picture of the celebrity chef on a bed at a ward at St Mary’s hospital in Paddington on Tuesday following his visit the previous day.
The Celebrity Masterchef winner did not disclose why Mr Torode was admitted but said he was “very bruised” and had a “lucky escape” as she thanked NHS staff for his treatment.
(...)
BBC Masterchef?quote:
Piet kijkt alleen naar Professional Masterchef, de gewone, de Celebrity en de kinder Masterchefs zijn hem te min. En John werkt niet mee aan Professional Masterchef.quote:
quote:The MasterChef judge John Torode has left hospital after a “lucky escape” in a riding accident.
Oeh, kijk haar eens problemen hebbenquote:Op woensdag 28 december 2016 13:37 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Piet kijkt alleen naar Professional Masterchef, de gewone, de Celebrity en de kinder Masterchefs zijn hem te min. En John werkt niet mee aan Professional Masterchef.
Ah, dankquote:
Pardon?quote:Op woensdag 28 december 2016 15:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Oeh, kijk haar eens problemen hebben
Terecht!quote:Op woensdag 28 december 2016 13:37 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Piet kijkt alleen naar Professional Masterchef, de gewone, de Celebrity en de kinder Masterchefs zijn hem te min.
http://nos.nl/artikel/215(...)om-tot-la-place.htmlquote:De snelwegrestaurants die vallen onder de AC-formule worden binnenkort omgebouwd tot La Place.
Investeerder GR8 Investments maakt maandag bekend de achttien AC Restaurants te hebben verkocht aan La Place. GR8 Investments is een investeringsvehikel van drie kleinkinderen van de oprichters van hotel- en restaurantketen Van der Valk.
Hoeveel La Place, dat in handen is van Jumbo, voor de AC Restaurants betaalt, is niet bekendgemaakt. Al in november was bekend dat GR8 in overleg was met Jumbo over de overname van een aantal restaurants.
GR8 nam de achttien Nederlandse snelwegrestaurants van AC in november vorig jaar over van het Italiaanse horecabedrijf Autogrill. Ook zeven hotels, vijf Burger King-restaurants en twee Starbucks-zaken waren onderdeel van de overeenkomst ter waarde van 22,7 miljoen euro.
Deze laatste onderdelen blijven in handen van GR8. De hotels worden omgebouwd naar een nieuwe formule in het driesterrensegment. Volgens de investeerder zijn de meeste hotelketens de afgelopen tijd opgeschoven richting het viersterrensegment en verder. GR8 ziet daardoor juist in het driesterrensegment een gat in de markt.
https://www.taschen.com/p(...)s_diners_de_gala.htmquote:Op zaterdag 14 januari 2017 15:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Hebben zich laten inspireren door...
Dus de getruffelde ganzenlever gevulde kwartel die een patrijs vult wordt dat een wat? Kip met champigons?
quote:Op zaterdag 14 januari 2017 15:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Hebben zich laten inspireren door...
Dus de getruffelde ganzenlever gevulde kwartel die een patrijs vult wordt dat een wat? Kip met champigons?
Ik ken het boek en de recepten, wat is je punt?quote:Op zaterdag 14 januari 2017 16:01 schreef RobinOok het volgende:
[..]
https://www.taschen.com/p(...)s_diners_de_gala.htm
[ [url=
http://mijngelderlandcach(...)bb326.jpg]afbeelding[/url] ]
Iets met neus.... maar ik vind dali te gek... ik ga misschien wel.quote:Op zaterdag 14 januari 2017 15:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Hebben zich laten inspireren door...
Dus de getruffelde ganzenlever gevulde kwartel die een patrijs vult wordt dat een wat? Kip met champigons?
Je had niet door dat dit een grapje was? Het ging er mij om, waarom maken ze niet gewoon de recepten uit het boek, nee, ze laten zich inspireren door...quote:Op zaterdag 14 januari 2017 23:00 schreef RobinOok het volgende:
Mijn punt is dat je zeker geen kip gevuld met champignons gaat krijgen.
Oh bva auctions heeft niet zulke goeie reviews. Maar ik ga wel even kijkenquote:Op donderdag 26 januari 2017 15:41 schreef borisz het volgende:
Voor wie interesse heeft in de Boedel van Jamies 15 Amsterdam
https://www.bva-auctions.com/auction/category/25619
Je betaalt 16% veilingkosten bovenop het bedrag en daarna nog BTW. Dus ja... daar moet je wel op letten.quote:Op maandag 30 januari 2017 13:11 schreef Elvi het volgende:
[..]
Oh bva auctions heeft niet zulke goeie reviews. Maar ik ga wel even kijken
Was in december al te zien hoor, toen ik er was. Maar goed, alles om wat hipper publiek aan te trekken met een dikke portemonnee. Denk dat hij ook iets aan zijn prijs moet doen of de porties iets meer volume geven voor de prijs die hij vraagt.quote:Op maandag 30 januari 2017 12:55 schreef golfer het volgende:
Parkheuvel in Rotterdam heeft tijdens de wintersluiting het interieur wat aangepast:
Leuk voor Mario, verdiend hij ook. Wat zal zijn grote vijand die 'bolle' ervan balen (hij kan Mario niet uitstaan) dat Lex zijn verjaardag bij Mario vierde en niet zoals hij zelf vindt bij " het beste restaurant van Zuid-Holland waar de sterren komen eten, FG 2.0." Ach.. settelen voor Marco Borsato in jou toko is toch ook leuk?quote:
Koning en Koningin eten niet bij FG maar bij Joelia Rotterdam.
Koninklijk paar vierde 15-jarig huwelijk in Rotterdam
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdagmiddag 2 februari in Rotterdam met de lunch bij sterrenrestaurant Joelia hun 15de trouwdag gevierd.
Het koninklijk bezoek aan het haute-cuisinerestaurant zat aan de straatkant . Ondanks de raamfolie waren Willem-Alexander en Máxima voor meerdere mensen goed te herkennen. Ze bleven even staan voor de zaak om een fotootje te maken.
,,Het was heel bijzonder toen ze binnen kwamen lopen'', zeiden twee vrouwen die vlak bij het koningspaar zaten. ,,Ze waren heel herkenbaar. We hebben niet gezien wat ze aten. Ze moeten ruimte hebben voor intimiteit.''
Ook sterrenkok Mario Ridder wilde na afloop niet kwijt wat hij had voorgeschoteld aan de vorst en vorstin.
http://www.rtlz.nl/busine(...)at-niet-eerder-dedenquote:Albert Heijn gaat in grotere supermarkten een café en een restaurant openen. Het is heel logisch dat ze hiermee beginnen en je had verwacht dat ze dat een paar jaar eerder zouden doen, zegt supermarktdeskundige Jan-Willem Grievink van het Foodservcie Instituut.
Vrijdag opent in de Albert Heijn op het Gelderlandplein in Amsterdam een Bakery Café en een Deli Kitchen. Ook in de Albert Heijn achter het paleis op de Dam en een Albert Heijn in Eindhoven komen deze nieuwe formules. Daarnaast komen ze dit jaar in nog een paar vestigingen. Uiteindelijk zullen er in 'tientallen' Albert Heijns een Bakery Café of Deli Kitchen te vinden zijn.
In het Bakery Café kun je naast eten negen verschillende soorten koffie en ook sappen en appeltaart bestellen die je ter plekke kunt nuttigen.
Dan zijn er de Deli Kitchens, een soort traiteurs waar je maaltijden kunt bestellen en samenstellen. Denk bijvoorbeeld aan pizza's, salades, verschillende soorten vlees en groente, die je mee naar huis kunt nemen of in de Albert Heijn.
We eten steeds minder thuis
Consumenten eten steeds minder thuis en besluiten steeds vaker op het laatste moment wat, waar en hoe ze eten. Supermarkten zien dus een markt in cafés en restaurants, zegt Grievink. Ook eten Nederlanders vaker per dag kleinere porties, zegt hij. Logisch dus dat Albert Heijn hierop inspeelt, vindt hij.
Voor een flink deel van de supermarkten in Nederland is de lunch nu al belangrijk, aldus Grievink. Medewerkers van kantoren of bedrijven lopen volgens hem nu al vaak naar een supermarkt in de buurt om iets een broodje, appel of een toetje te halen.
Nu nog nemen ze dat mee, om het buiten of op het werk te eten, maar straks eten ze het misschien wel op in het café of restaurant van Albert Heijn.
Minder producten
De Bakery Cafés zullen vooraan in de winkels komen. De Deli Kitchens meer verder de supermarkt in. Het hangt af van de grootte van de vestiging hoe groot de Bakery Cafés en Deli Kitchens zullen zijn. Ook kan het zijn dat in sommige vestigingen alleen de een of de ander zal komen, dat hangt mede af van de buurt waar de Albert Heijn staat.
Omdat consumenten vaker niet thuis koken zullen supermarkten straks ook vierkante meters over hebben en die ruimte kunnen ze gebruiken om een restaurant of café te openen, denkt Grievink.
Dekamarkt, Emté en Jumbo
Andere supermarkten hebben nu al restaurants in hun vestiging. Zo kocht Jumbo vorig jaar La Place uit de boedel van het failliete V&D. Dat gebeurde ook met de gedachte restaurants in supermarkten te openen.
Dekamarkt heeft in drie supermarkten een 'World of Food', terwijl ook Emté en Hoogvliet restaurants hebben in supermarkten. Verder hebben bijvoorbeeld de Hema en Ikea al jarenlang een restaurant in vestigingen.
Vorig jaar zei topman Dick Boer van Ahold Delhaize, en hiervoor de baas bij Albert Heijn, nog niets te zien in restaurants in supermarkten. Dat zou 'te langzaam' zijn voor een snelle hap. Inmiddels ziet Albert Heijn dat blijkbaar anders.
AH to go
Grievink denkt dat Albert Heijn succesvol kan zijn met restaurants en cafés, omdat ze zo bekend zijn. Hij wijst erop dat Albert Heijn nu al actief is met AH to go, op stations, bij universiteiten en ziekenhuizen. Ook andere supermarkten openen trouwens 'citystores', zoals Spar.
Grievink denkt dat Albert Heijn voordeel kan hebben bij de ervaring die Ahold, het moederconcern van Albert Heijn, heeft opgedaan in de supermarkten in de VS. Daar zijn nu al vaak restaurants is supermarkten en is warm eten in supermarkten of daar even iets afhalen normaal.
quote:Het nieuwste concept van Carels: Eetcafé Carels
Carels wil weer een laagdrempelig, gezellig eetcafé worden, net als vroeger. Op 31 maart wordt het groots heropend.
Het wil maar niet van de grond komen met het vroeger iconische eetcafé in De Pijp. Na de sluiting in 2008 werden de afgelopen paar jaar verschillende concepten verzonnen, maar zonder succes.
Het heette anderhalf jaar The Dutch Co en werd daarna omgedoopt tot brasserie Frans, waar eetrecensent Hiske Versprille niet al te best at. Daarna veranderde de naam weer naar Carels en stond chef-kok Ricardo van Ede nog even aan het roer, maar die was alweer weg voor je met je ogen kon knipperen.
Carels gaat weer wat nieuws proberen - of eigenlijk terug naar wat ouds - en is vanaf maart weer gewoon Eetcafé Carels in de Frans Halssstraat, alsof er nooit iets gebeurd is. Vanaf 2 maart is de nieuwe menukaart beschikbaar, 31 maart is de feestelijke heropening.
Bron
http://www.missethoreca.n(...)-nederland-101262112quote:Taco Bell, de Amerikaanse fastfoodketen met Mexicaanse invloeden, opent komende maand zijn eerste Nederlandse vestiging in Eindhoven. Het nieuwe restaurant is het eerste van de ruim twintig geplande restaurants in Nederland in de komende vier jaar.
De nieuwe vestiging van Taco Bell in Eindhoven heeft tachtig zitplaatsen, gratis wifi en oplaadpunten voor telefoons en laptops. Naast de crunchy taco’s, burrito’s en nacho’s, staat er een nieuw soort quesadilla op de kaart. Speciaal voor de Nederlandse markt wordt er verse Pico de Gallo salsa toegevoegd.
Mexicaans bier of frisdrank
Gasten hebben bij alle maaltijden de keuze uit vier verschillende soorten vlees: Taco Bellspicy chicken, grilled chicken, seasoned beef en slow cooked pulled pork. Ook is er een vegetarische variant met bonen. Ook kunnen gasten kiezen uit een Mexicaans of normaal biertje of een van de bekende frisdranken.
Op het moment heeft Taco Bell meer dan 300 restaurants in 26 landen buiten de Verenigde Staten. De keten wil de komende tien jaar 1.000 vestigingen buiten Amerika openen. Tegen 2022 wilt Taco Bell een 15 miljard dollar merk zijn met 9000 restaurants wereldwijd. Na de start in Eindhoven zal Taco Bell later dit jaar meer restaurants openen in Nederland.
Leuk, al vind ik het bijgaande plaatje in die link er verre van smakelijk uit zien..quote:Op woensdag 8 maart 2017 15:28 schreef borisz het volgende:
[..]
http://www.missethoreca.n(...)-nederland-101262112
quote:Op woensdag 8 maart 2017 22:51 schreef possetje het volgende:
VET NIEUWS: JAPAN OPENT 'S WERELDS EERSTE MAYONAISE-RESTAURANT
Waar we het in healthy Holland tegenwoordig moeten doen met sla-ketens en avocado-restaurants, openen in Japan binnenkort twee pop-up mayonaise-restaurants.
07.03.2017 | 11:55 uur | Suzette Hermsen
SAAI
Hoewel we allemaal heus gezond willen blijven (en toegegeven, we stonden wel te juichen voor het avocado-restaurant), is een leven zonder mayonaise simpelweg saai. Dus restaurants die helemaal in het teken staan van mayo? Dat klinkt tóp.
MAYOSTUEUZE KAART
Wat je allemaal kunt krijgen in de restaurants? Een kleine greep uit de mayostueuze kaart: kip met mayo, omeletjes gemaakt met mayo, broodjes met mayo, maar ook toetjes met mayo… Klinkt (mayo)nasty, maar het zou zomaar eens heel lekker kunnen zijn.
LEES OOK
Smullen: New York krijgt winkel waar alles om ‘cookie dough’ draait
KEWPIE
De bedenker van het concept is Kewpie, het merk achter de bekende Japanse (licht pittige) mayonaise. Het bedrijf bestaat al 92 jaar, maar nooit eerder kwamen ze op het idee voor een mayonaise-restaurant.
Het pop-uprestaurant opent van 1 t/m 31 maart in het Royal Garden Cafe in Shibuya (4-3 Udagawachō) en van 3 t/m 30 april in het Royal Garden Cafe in Nagoya.
SNACKS | ETEN & DRINKEN | LIFESTYLE | BUITENLAND | REIZEN
[ afbeelding ]
http://www.lindanieuws.nl(...)ayonaise-restaurant/
Mayo van olijfolie is smerig.quote:Op donderdag 9 maart 2017 18:08 schreef possetje het volgende:
Ja ik eet wel eens een broodje mayo en dan worden veel mensen misselijk bij het idee,
Zeg ik dan echter tegen ze : ik ga een broodje eten met gekookt eigeel, met mosterd, olijfolie, snufke zout en peper, en wat mosterd en theelepeltje suiker? Dan zeggen ze gelijk : Ow klinkt intressant!
http://www.missethoreca.n(...)A85C848657100C90CYI4quote:‘Een dag van verbazing en ongeloof’, zo reageert het team van sterrestaurant Wereldmuseum op het nieuws dat het de deuren moet sluiten op 31 maart.
Wereldmuseum Rotterdam sluit sterrestaurant: ‘verbazing en ongeloof’
Het Wereldmuseum Rotterdam wil het restaurant sluiten met als doel de museale functie weer voorop te stellen. Daarnaast spelen economische factoren een rol, zo laat Jan Willem Sieburgh, directeur van het Wereldmuseum weten. ‘Alles afwegende was het voornemen om het restaurant te sluiten onvermijdelijk. Dat bleek ook uit de externe onderzoeken en adviezen die wij daarover hebben ingewonnen.’
Reactie Restaurant Wereldmuseum
‘Wij vinden het vreselijk jammer dat we niet verder kunnen gaan met ‘ons dingetje’, reageert het team van het restaurant, waaronder chef-kok Wim Severein en restaurantmanager Ingrid Buikema. ‘Op dit moment hebben we nog geen tijd gehad om ons af te vragen wat we gaan doen: de toekomst zal dat uitwijzen.’
Verlies voor de stad
Directeur Sieburgh noemt het sluiten van het sterrestaurant een verlies voor de stad Rotterdam. ‘De equipe van het restaurant is van topkwaliteit. Wij weten zeker dat de medewerkers goed terecht zullen komen en wij zullen hen daarbij, indien en waar mogelijk, ondersteunen. Wij vertrouwen erop dat hun kwaliteiten elders in de stad opnieuw tot bloei komen.’
Nieuwe koers
Het restaurant past niet meer in de nieuwe koers van het museum, dat een samenwerking heeft beoogd met het Nationaal Museum van Wereldculturen. Sieburgh: ‘Het Wereldmuseum Rotterdam en het Nationaal Museum van Wereldculturen hebben intensief overlegd over een verregaande vorm van samenwerking. Dit heeft geresulteerd in een gezamenlijk meerjarenbeleidsplan en een herziene meerjarenbegroting voor de lopende cultuurplanperiode 2017- 2020.’ Met dit plan voldoet het Rotterdamse museum aan de wens van het college van B&W en de gemeenteraad, die ¤ 5 miljoen per jaar ter beschikking hebben gesteld aan het Wereldmuseum, op voorwaarde dat voor 1 juni 2017 een samenwerkingsovereenkomst getekend zou zijn tussen het Wereldmuseum en het Nationaal Museum van Wereldculturen.
Gemeenschappelijke beleidslijn
‘Wij verwachten die overeenkomst voor 1 mei 2017 te kunnen ondertekenen. Daarmee is de toekomst van het Wereldmuseum verzekerd. Het voornemen het restaurant te sluiten is in overeenstemming met de gemeenschappelijke beleidslijn die de afgelopen maanden is ontwikkeld.’
Eten wordt nog steeds niets als cultureel gezien in Calvijnistanquote:Op maandag 13 maart 2017 15:53 schreef borisz het volgende:
[..]
http://www.missethoreca.n(...)A85C848657100C90CYI4
http://www.missethoreca.n(...)sselsector-101264985quote:Nederlandse mosselvissers zullen met weinig plezier terugdenken aan afgelopen jaar. Zowel de aanvoer als de gemiddelde mosselprijs was ten opzichte van een jaar eerder niet om over naar huis te schrijven. Veel vissers lukte het niet eens om quitte te draaien.
Beroerd jaar voor de mosselsector
Dat blijkt uit een rapport over de visserij dat de universiteit van Wageningen vrijdag publiceerde. Mosselvissers kampten onder meer met een tijdelijk verbod op de handel in de schelpdieren, nadat in het oostelijk deel en de noordelijke tak van de Oosterschelde de giftige stof tetrodotoxine (TTX) was aangetroffen. Bovendien waren er in omringende landen meer mosselen te verkrijgen.
Aanvoer mosselen
De aanvoer van mosselen daalde in vergelijking met 2015 met ruim een derde tot 36 miljoen kilo. De gemiddelde prijs per kilo daalde met meer dan een vijfde tot 0,84 euro per kilo.
Bij Zeevisserij wel de vlag uit
Anders dan de mosselsector ging bij de zeevisserij de vlag wel uit. Ten opzichte van 2015 werd het nettoresultaat ruimschoots verdubbeld tot 88 miljoen euro. Dat betekende de grootste winst in vijftig jaar. De sector profiteerde onder meer van de lagere prijzen voor brandstof.
Vis duurder
Daarnaast werd de vis duurder betaald. Vooral garnalen werden fors duurder. De aanvoerprijs steeg met 105 procent tot gemiddeld circa 7,30 euro per kilo. Tong werd 2 procent duurder tot 11 euro per kilo. Voor een kilo schol werd afgelopen jaar gemiddeld 1,70 euro betaald, 10 procent meer in vergelijking met 2015.
Ook de lonen van de vissers op zee stegen explosief tot in totaal 106 miljoen euro. Volgens de kenners betekent dit dat er ruimte is om te investeren in bijvoorbeeld vlootvernieuwing.
Toch niet waar Meidi Ya zat?quote:Op woensdag 22 maart 2017 21:25 schreef Karina het volgende:
Een van de vestigingen van Dunkin Donuts komt dus in de Beethovenstraat (Amsterdam-Zuid). Liep er gisteren langs. Ik was wel een beetje verbaasd: vind de Beethovenstraat niet echt een plek ervoor, dat is een nogal 'deftige', om het zo maar te noemen, winkelstraat.
Top!quote:Op woensdag 22 maart 2017 23:33 schreef Molurus het volgende:
Net terug van "Surrealisme proeven", gerechten van Salvador Dali bereid door sterrenchefs in Boijmans van Beuningen.
Dat was smakelijk en bizar.
Sure. Ik heb ook foto's van de gerechten, en de menukaart. Kan alleen niet garanderen wanneer het erop staat, kan even duren.quote:Op donderdag 23 maart 2017 00:10 schreef golfer het volgende:
[..]
Top!
Kan je er ook een verslag van doen in CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #23 ?
Drukte bij opening eerste vestiging Dunkin' Donuts in Nederland.quote:Op woensdag 22 maart 2017 21:25 schreef Karina het volgende:
Een van de vestigingen van Dunkin Donuts komt dus in de Beethovenstraat (Amsterdam-Zuid). Liep er gisteren langs. Ik was wel een beetje verbaasd: vind de Beethovenstraat niet echt een plek ervoor, dat is een nogal 'deftige', om het zo maar te noemen, winkelstraat.
Ergens doen ze dan toch iets goed, maar zijn het goede donuts?quote:Op donderdag 23 maart 2017 17:37 schreef golfer het volgende:
[..]
. Wereldwijd heeft de donutwinkel meer dan 12.200 zaken in 45 landen.
Ja gratis he dan staan de Nederlnaders in de rijquote:Op donderdag 23 maart 2017 17:37 schreef golfer het volgende:
[..]
Drukte bij opening eerste vestiging Dunkin' Donuts in Nederland.
In Amsterdam is de eerste vestiging van het Amerikaanse Dunkin' Donuts donderdagochtend om 7.00 uur geopend. De eerste honderd klanten kregen een jaar lang iedere dag een gratis donut.
Woensdagavond om 23.00 uur stonden de eerste fans al voor de deur. Wereldwijd heeft de donutwinkel meer dan 12.200 zaken in 45 landen. De zaak is geopend aan de Nieuwendijk.
Juist in Nederland moet je natuurlijk Oranje winkels hebben! Beetje stom van zequote:Operationeel directeur van Dunkin' Donuts Nederland is Roberto Fava, ook wel bekend als ondernemer achter de Ice Bakery-keten die crêpes met Nutella verkoopt in Amsterdam. Op termijn wil hij circa 160 filialen in ons land bouwen.
Fava vertelde in december dat er wordt afgestapt van de zoete roze en oranje kleuren, waar de keten in de Verenigde Staten bekend om staat. De Nederlandse winkels worden de eerste vestigingen met warme kleuren en sfeervol hout, wat meer in Nederland zou moeten aanspreken.
Voor 2000 waren er al vijf winkels van Dunkin' Donuts in Nederland, maar die werden uiteindelijk weer gesloten. Fava wijst erop dat in de tussentijd de formule is veranderd.
http://www.missethoreca.n(...)3834683B23B17AA65YI4quote:The Jane in Antwerpen zakt op de lijst van The World’s 50 Best Restaurants van 54 naar 74. Vorig jaar was het restaurant van Sergio Herman nog de hoogste nieuwe binnenkomer in de lijst. De andere twee chef’s in de lijst van vorig jaar, Jonnie Boer en Richard Ekkebus staan niet tussen de nummers 51 en 100, wat inhoudt dat zij zich de komende editie opnieuw in de mondiale top zullen nestelen. De vraagt is alleen nog op welke plek.
The World’s 50 Best Restaurants wordt woensdag 5 april onthuld in Melbourne, Australië. In de weken voorafgaand aan de bekendmaking, maakt de organisatie al diverse winnaars bekend die op 5 april gehuldigd worden. Zo is inmiddels al bekend dat Heston Blumentahl de oeuvre-award krijgt en restaurant Disfrutar in Barcelona de ‘One to Watch Award’, voor aanstormend talent. En nu maakt The World’s 50 Best Restaurants dus ook de onderkant van de lijst bekend, 51 t/m 100.
- lees verder bij Misse Horeca -
Kijk eens naar de post boven jou?quote:Op woensdag 29 maart 2017 17:36 schreef Pietverdriet het volgende:
The Jane in Antwerpen zakt op de lijst van The World’s 50 Best Restaurants van 54 naar 74.
Lees mijn post nog een keer, wellicht begrijp je dan de smileyquote:
Geen idee.quote:Op woensdag 5 april 2017 16:39 schreef Isabeau het volgende:
oooh, hoe tof is dat! Een Nederlandse chef op plaats 24
Staat er eigenlijk ook een vrouwelijke chef in die top 50?
Op plaats 30: Elena Arzak.quote:Op woensdag 5 april 2017 16:39 schreef Isabeau het volgende:
Staat er eigenlijk ook een vrouwelijke chef in die top 50?
dank je wel voor het uitzoeken voor mij!quote:Op woensdag 5 april 2017 16:54 schreef golfer het volgende:
Op plaats 30: Elena Arzak.
Op plaats 40: Daniela Soto-Innes
Volledige artikel: http://www.missethoreca.n(...)oor-elkaar-101268593quote:Thérèse Boer, de beste gastvrouw van Nederland, vertelt over de opmerkelijke relatie met Jonnie Boer, de man van haar leven. ‘Laatst sloeg ik hem bijna knock-out. Dat was leuk.’ Over hun eerste zoen, de alchemie van de derde ster en een leven na driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle.
Wat een leuk interview! Mooi stel samen, bijzonder.quote:Op zondag 23 april 2017 14:38 schreef golfer het volgende:
Uitgebreid interview met Therese Boer.
[..]
Volledige artikel: http://www.missethoreca.n(...)oor-elkaar-101268593
wat voor witwasser zit hier achter?quote:Op maandag 15 mei 2017 12:37 schreef golfer het volgende:
Tegenwoordig wordt bijna elke delicatesse nóg lekkerder gemaakt met allerhande toppings. Dat gebeurt met yoghurt, ijsjes en donuts, en vanaf nu hoort de good-old stroopwafel daar ook bij.
Zeer binnenkort opent er namelijk een gloednieuwe stroopwafelwinkel in Amsterdam: Van Wonderen Stroopwafels. Het leuke hieraan is dat de wafels in chocolade worden gedipt en vervolgens met allerlei lekkere toppings worden versierd. Denk aan M&M’s, Oreo koekjes of gezouten karamel.
Je vindt de zaak binnenkort – de precieze openingsdatum is nog niet bekend – aan de Kalverstraat 190 in Amsterdam.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
http://www.missethoreca.n(...)FA4B92177C07ADC5DYI4quote:Ronnie Herman, de vader van Michel en Sergio Herman, is op 11 mei op 69-jarige leeftijd overleden. Ronnie Herman bouwde Oud Sluis samen met zijn vrouw Ans uit tot een van de beste mosselrestaurants in Zeeland.
Het afscheid vond in besloten kring plaats. Bekend was dat Ronnie Herman leed aan een ernstige vorm van dementie. Op zijn 44ste droeg hij het stokje in Oud Sluis over aan zijn zoon Sergio, maar bleef zelf nog jarenlang actief in de keuken. Sergio Herman bracht het restaurant naar de internationale top met drie Michelinsterren. In juni 2013 werd bekend dat hij stopte met het restaurant.
Familierestaurant
‘Ja, ik wilde eigenlijk eerder stoppen. Maar ik was er nog niet klaar voor, emotioneel niet en evenmin qua keuken’, zei hij destijds. ‘Oud Sluis is een familierestaurant, ik ben hier groot geworden. Mijn vader heeft me in deze keuken opgeleid, mijn moeder heeft ons altijd bijgestaan… Dan doe je niet zomaar de deur achter je dicht. Bovendien wilde ik knokken voor perfectie. Maar dieper kan ik niet meer gaan. In ieder geval niet bij Oud Sluis.’
Van Oud Sluis naar Eetboetiek
Michel Herman, de broer Sergio Herman en zijn partner Sarine Oosterbaan gingen verder met het familierestaurant. Zij doopten het om tot De Eetboetiek , een combinatie van horeca en lifestyle onder 1 dak.
Air Republic
In Sergio Hermans nieuwe restaurant Air Republic dat op 31 maart de deuren opende, staan als ode aan zijn vader gerechten van Ronnie Herman op de kaart. Dit omdat hij de basis vormde van de carrière van Sergio Herman.
https://fd.nl/ondernemen/(...)nt-geen-grenzen-meerquote:De grootste schrokop at op één avond 8,5 schnitzel. ‘Durft u het aan dit record te verbreken?’, daagt het Roermondse ‘Schnitzelparadies’ het publiek uit. Het bedrijf lokt klanten met onbeperkt schnitzels eten op dinsdagen voor ¤16,50.
Ondernemer Wim Cox kreeg kritiek op deze oproep om te komen schransen in zijn Tiroolse restaurant, maar wijst die af. ‘Het is de eigen verantwoordelijkheid van het individu. En het gaat zelden fout. De meeste gasten eten maximaal twee schnitzels. Daar verdienen wij ook nog aan.’
In wokrestaurant Park Plaza in Kerkrade kunnen gasten onbeperkt Chinees, Japans, Italiaans en Frans-Nederlands ( frites en biefstuk) eten.
In wokrestaurant Park Plaza in Kerkrade kunnen gasten onbeperkt Chinees, Japans, Italiaans en Frans-Nederlands ( frites en biefstuk) eten.Foto: Roger Dohmen / Hollandse Hoogte
Cox spreekt van een succes. Het zorgt voor extra bezoekers op een doorgaans rustige avond. Hij gebruikt de formule van onbeperkt eten ook in enkele andere restaurants van zijn horeca-imperium.
Wereldrestaurant is dé trend
Het ‘all you van eat’-concept is niet meer beperkt tot spareribs bunkeren of opscheppen aan Chinese buffetten. Tegenwoordig kun je je ook te buiten gaan aan sushi, tapas, pizza, barbecue en zelfs kreeft. Zoveel eten als je wilt, voor een vaste prijs. Vooraf te betalen. De grootste groei zit in de restaurants die verschillende keukens aanbieden, de zogeheten wereldrestaurants.
‘Wij zien nog steeds een stijging voor het all you can eat-concept’, zegt Niek Timmermans, senior adviseur bij Van Spronsen & Partners Horeca-advies. In de markt ziet hij grofweg twee varianten: restaurants die zich er helemaal toeleggen en restaurants die het erbij doen. ‘Die bieden op stille doordeweekse dagen af en toe onbeperkt spareribs eten.’
Het onbeperkt eten is ooit begonnen bij de Chinees met zijn buffetten, die in de jaren negentig overstapte naar wokken. ‘Nu Nederland een beetje uitgewokt is, werd het onbeperkt sushi eten’, zegt Timmermans. ‘En nu zie je de nieuwe generatie vaak ontwikkelen tot een wereldrestaurant.’
Oma en de kinderen kunnen mee
Het grote voordeel van zo'n wereldrestaurant is dat het voor ieder wat wils biedt. Oma kan mee, vaak tegen gereduceerd tarief. Zelfs de kinderen vinden altijd wel iets van hun gading. Bij Vandaag, een keten met vestigingen in Amsterdam en Utrecht, stapelen de kleintjes zonder blikken of blozen frikandel en sushi naast soesjes die rijkelijk zijn gedompeld in de chocoladefontein.
Het ABC-restaurant in Velp was veertien jaar geleden de eerste waar je vooraf betaalde om een bepaalde tijd binnen te zijn, zegt Maarten Meurs die samen met vader Eric Meurs ABC Restaurants leidt. Inmiddels tellen 265.000 bezoekers per jaar minder dan ¤30 neer om hun bord vullen in het visrestaurant, de Chinees, steak house of het pannenkoekenhuis. In totaal negen restaurants onder één dak.
Nog steeds heeft Meurs niets vergelijkbaars gezien. Wat er misschien nog het meest op lijkt, was Etenstijd in Tilburg, dat recent is afgebrand. Dat is neergezet door een ander deel van de familie Meurs. Jan en Anita Meurs, die eerder de supermarktformule Lekker & Laag hadden uitgedokterd en aan Jumbo verkocht, begonnen daar tien jaar geleden. Je kon er alles krijgen: saté of zalm, maar ook kangoeroe of krokodil.
Brabantse formule naar Irak tot VS
Het concept wordt uitgebreid in binnen- en buitenland. In 2018 moet er een ABC-vestiging open gaan in het Limburgse Sevenum. Plannen zijn er ook voor restaurants in Nieuwegein en Breda. En eind dit jaar start de bouw in Amsterdam. In Osdorp wordt een ABC van 1200 zitplaatsen en elf restaurants gecombineerd met een groot vrijetijdspark met lasergamen, een indoor speeltuin, bowlingbanen en beurslocatie, waar het gezin een hele dag kan verblijven.
De Meet Inn, zoals het hele project heet, vergt een investering van ¤30 mln tot ¤40 mln. Initiatiefnemer is de Syriër Sanharab Korkis, die het idee opdeed in het ABC-restaurant in Velp en met zijn familie de belangrijkste investeerder is. Een eerste buitenlandse vestiging is er ook al: een Irakese gast heeft als franchise-ondernemer een ABC geopend in Irak. En er zijn plannen voor uitbreiding naar Amerika.
1600 zitplaatsen
De all you can eat-restaurants ontsnappen niet aan de horecabrede trend van ketenvorming, zegt Timmermans. Behalve ABC en Vandaag komen er meer concepten op die al dan niet via franchisers proberen meer vestigingen te openen. Watertuin heeft inmiddels in vijf Nederlandse plaatsen een restaurant. Van de tapasketen La Cubanita – doordeweeks voor ¤17,50 en in het weekend voor ¤22,50 – zijn er al 47 vestigingen.
Nederlandse kipfrikandellen naar Irak
In Irakees Koerdistan, in Erbil, staat een ABC-restaurant, met 1350 zitplaatsen een slagje groter dan zijn oudere broertje in het Brabantse Velp. Maarten Meurs van ABC is er net geweest om personeel op te leiden. Het restaurant is in franchise opgericht door een Irakese christen uit Barneveld en zijn broer, een zakenman in Irak.
De twee broers kwamen in Velp eten en wezen de directeur erop dat zoiets als all you can eat helemaal niet bestaat in Irak. Ze zagen er wel brood in en startten er een franchise, die er net zo uitziet als in Brabant.
Vanuit Nederland gaan de kipfrikandellen en allerlei andere voedingsmiddelen naar Irak toe. ‘Er zijn halal frikandellen’, zegt Meurs, die maar minieme wijzigingen heeft moeten doorvoeren. Het loopt als een trein, aldus de ondernemer. ‘In juli denken we 35.000 bezoekers te ontvangen.’
Binnen de trend van all you can eat is er weer de trend naar megarestaurants. De afgelopen jaren zijn veel grootschalige concepten, oneerbiedig ook wel 'eetfabrieken' genoemd, bijgekomen. In Duiven staat er een restaurant met 800 zitplaatsen, in Roosendaal eentje met 600 plekken, in Emmen ook 600, Almere 700.
De Mallejan in Maarssen telt zelfs 1600 zitplaatsen en is daarmee naar eigen zeggen het grootste all you can eat wokrestaurant van Europa. De formule is simpel. Op een doordeweekse dag geldt een prijs van ¤27,95 per persoon voor onbeperkt eten en drinken (frisdrank), op vrijdag en in weekend ligt de prijs twee euro hoger.
De megarestaurants roepen onvermijdelijk ook verzet op. Omwonenden vrezen overlast; tweeduizend bezoekers of zelfs meer per dag kunnen een wijk verstoppen. De reguliere restaurants protesteren ook steeds vaker tegen de komst van de eetfabrieken, die in tegenstelling tot vroeger steeds vaker binnen de stadsring opduiken en klanten wegzuigen.
Waar vroeger men een gruwelijk slechte keuken had, de UK, is tegenwoordig een hoogstaande culinaire cultuur ontstaan. Prachtige Lokale producten, geweldige gerechten. Waar in de beste krant van NL aandacht voor? De vreetschuur..quote:Op maandag 24 juli 2017 16:42 schreef borisz het volgende:
‘All you can eat’ kent geen grenzen meer
[..]
https://fd.nl/ondernemen/(...)nt-geen-grenzen-meer
quote:Samen met zijn souschef Thomas Groot zet Richard van Oostenbrugge een punt achter het hoofdstuk Bord’Eau in Hotel de l’Europe in Amsterdam. De twee gaan volgend jaar samen een klein restaurantje beginnen aan de Amstel.
Een woordvoerder van de l’Europe laat aan Misset Horeca weten dat er goede gesprekken gaande zijn met een opvolger. ‘We waren al enige tijd op de hoogte. Er zijn gesprekken met een aantal chefs.’ Wie dat zijn, kan de woordvoerster nog niet zeggen. ‘Uitgangspunt is dat de kernwaarden van Bord’Eau blijven behouden: topkwaliteit en topservice. Maar natuurlijk is dit een verlies voor ons.’
Eigen restaurant
In 2012 kreeg het restaurant van Hotel de l’Europe onder leiding van chef Richard van Oostenbrugge haar eerste ster. Een jaar later volgde al de tweede ster.
‘We hebben bij de l’Europe alles bereikt. Een ster, twee sterren, dat had ik nooit verwacht. Zeven jaar lang ben ik hier dag en nacht geweest. Als je foto’s van zeven jaar geleden van me ziet, zie je een stuk minder grijze haren’, meldt Van Oostenbrugge tegenover Het Parool. ‘Het was prachtig’, vervolgt hij. ‘Maar we gaan nu ons eigen restaurant beginnen, begin volgend jaar willen we opengaan. Een heel mooi, klein restaurantje wordt het, aan de Amstel.’ Waar precies wil hij nog niet vertellen, omdat er nog geen handtekening staat onder het contract. ‘Maar ik was meteen verliefd op de plek.’
24 zitplaatsen rondom de keuken
Over het concept zegt hij dat het iets totaal anders wordt dan wat ze nu doen. ‘Culinair willen we verder bouwen op wat we al hebben gedaan maar we gaan nog meer focussen op beleving. Het moet fun worden.’ Het restaurant wordt een grote chef’s table. Een bar om de keuken met 24 zitplaatsen. ‘Waardoor de gasten alles kunnen zien wat we doen. Intiem, met een klein keukenteam van tien man en hopelijk heel veel interactie met de gasten.’ Geen nieuw concept. In Hamburg en New York bestaat het al. ‘Maar voor ons betekent het ook dat we ons weer helemaal kunnen focussen op waar we dag en nacht mee bezig willen zijn: koken.’
Sterambitie
Of Van Oostenbrugge in zijn nieuwe restaurant ook droomt over een ster? ‘Die ambitie zit absoluut in mij. Als Michelin ons weer zou bekronen met een ster zou dat meer dan geweldig zijn.’
Fantasieloze toeristenshitquote:Op maandag 15 mei 2017 12:37 schreef golfer het volgende:
Tegenwoordig wordt bijna elke delicatesse nóg lekkerder gemaakt met allerhande toppings. Dat gebeurt met yoghurt, ijsjes en donuts, en vanaf nu hoort de good-old stroopwafel daar ook bij.
Zeer binnenkort opent er namelijk een gloednieuwe stroopwafelwinkel in Amsterdam: Van Wonderen Stroopwafels. Het leuke hieraan is dat de wafels in chocolade worden gedipt en vervolgens met allerlei lekkere toppings worden versierd. Denk aan M&M’s, Oreo koekjes of gezouten karamel.
Je vindt de zaak binnenkort – de precieze openingsdatum is nog niet bekend – aan de Kalverstraat 190 in Amsterdam.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Amerikaanse overdrevenheid. Komt echt daar vandaan. Ze flikkeren.daar overal kaas, bacon, gekleurde toppings over. The erg voor een echte liefhebber van mooi voedsel...quote:
Je reageert nu op een bericht van 15 mei.quote:
Ya want cheese with that?quote:Op vrijdag 25 augustus 2017 18:16 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Amerikaanse overdrevenheid. Komt echt daar vandaan. Ze flikkeren.daar overal kaas, bacon, gekleurde toppings over. The erg voor een echte liefhebber van mooi voedsel...
Een hamburger met 25 lagen vet en zout.
Het blijft shit voor toeristen. Fantasieloze poep voor klanten die kleutersmaak hebben en dat is een belediging van kleutersquote:Op vrijdag 25 augustus 2017 18:25 schreef golfer het volgende:
[..]
Je reageert nu op een bericht van 15 mei.
http://www.missethoreca.n(...)nts-openen-101279183quote:‘Mister Spaghetti’ wil in Nederland binnen tien jaar dertig restaurants openen
'Mister Spaghetti' heeft de ambitie om in Nederland dertig restaurants te openen in negen jaar tijd. Op 15 juli opende het eerste spaghetti-restaurant in Oosterhout.
Dit restaurant wordt uitgebaat door eigenaars Martijn Schellingerhout en Emile Timmers, onder begeleiding van Maarten Staps, die instaat voor de formule in Nederland. De van oorsprong Belgische keten heeft de ambitie om via franchise groot te worden in Nederland.
Twintig soorten saus
In Mister Spaghetti worden vijf soort spaghetti geserveerd, inclusief een spelt- en glutenvrije variant. Daarnaast telt het twintig soorten saus. ‘We zijn zeker geen traditioneel Italiaans restaurant met rood-wit of groen-wit geblokte tafelkleedjes’, aldus Maarten Staps.
Samuel Van Opdenbosch en Veerle Jacobs, drijvende krachten achter Mister Spaghetti in België, openden in maart 2014 hun eerste restaurant. Drie jaar later telt dit buurland al vier restaurants. ‘We kiezen voor een mooi, huiselijk interieur waar het gezellig zitten is, gaan voor een toffe sfeer en een waslijst aan spaghetti.’
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |