abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  dinsdag 30 januari 2018 @ 14:03:29 #276
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_176838169
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Dat is dus het, niet onverwachte, resultaat van de stemming en de nominaties die ik al hier postte:
CUL / CULinair nieuws #1
Poef.....gone! ©golfer
pi_176838280
Bij Toscanini zou ik wel willen eten. Mede door de Podcast Cheft waarin de eigenaar geïnterviewd werd tijdens het maken van een pasta AOP :9
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  dinsdag 30 januari 2018 @ 14:11:28 #278
131800 Tarado
capô de fusca
pi_176838394
quote:
14s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 14:07 schreef borisz het volgende:
Bij Toscanini zou ik wel willen eten. Mede door de Podcast Cheft waarin de eigenaar geïnterviewd werd tijdens het maken van een pasta AOP
is wel een leuk restaurant, bestaat ook al een tijdje, vond wel altijd dat je erna naar de keuken ruikt, maar misschien hebben ze dat inmiddels beter voor elkaar.
  dinsdag 30 januari 2018 @ 14:13:21 #279
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_176838435
registreer om deze reclame te verbergen
Ik vind ze voor een Italiaan erg prijzig.
Poef.....gone! ©golfer
pi_176838794
quote:
15s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 14:13 schreef golfer het volgende:
Ik vind ze voor een Italiaan erg prijzig.
Maar wel beste Italiaan van Nederland :+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 30 januari 2018 @ 15:14:59 #281
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_176839917
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 14:28 schreef Isabeau het volgende:

Maar wel beste Italiaan van Nederland :+
Volgens een verkiezing van WC-eend.
Ik vind Diga in Haarlem beter en goedkoper.
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 31 januari 2018 @ 14:52:36 #282
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_176861498
registreer om deze reclame te verbergen

Frans driesterrenrestaurant Le Suquet levert succesvol Michelinsterren in


Nooit eerder lukte het een sterchef om zijn sterren ‘in te leveren’, tot nu. Driesterrenrestaurant Le Suquet van de Franse chef Sébastien Bras, zoon van de legendarische Michel Bras, staat op eigen verzoek niet meer opgenomen in de Michelingids voor Frankrijk, die maandag verschijnt.

Met enige regelmaat duiken geluiden op van door Michelin gedecoreerde chefs die een haat-liefdeverhouding hebben met hun ster(ren). Verzoeken aan de bandenfabrikant om de sterren terug te kunnen geven, vonden echter nooit gehoor. Zeker niet van een driesterrenrestaurant. Le Suquet van Sébastien Bras lukte het wel.

Het argument van Michelin was altijd: de sterren zijn niet van de chef, hij kan ze dus ook niet teruggeven. Ook werd gezegd dat de gids er is voor gasten, niet voor de chefs. Hierom werden verzoeken om geen sterren meer toe te kennen, nooit gehonoreerd.

Tot nu dus. Bras is in gesprek gegaan met Michelin en heeft te kennen gegeven dat de druk die de drie sterren met zich meebrachten, hem teveel werden. In september 2017 zei hij Michelin te hebben gevraagd Le Suquet niet meer op te nemen in de nieuwe gids, die maandag 5 februari verschijnt.

Michelin gaf destijds aan het verzoek in overweging te nemen. De uitkomst is uniek, want de gids heeft gehoor gegeven aan Bras. Dat is wereldwijd voor het eerst dat de gids een restaurant op verzoek van dat restaurant niet meer in de gids opneemt.

Alleen sluiting, drastische conceptwijziging, kwaliteitsvermindering of een wisseling van chef-kok was tot nu toe reden voor de gids om een sterren af te nemen of een restaurant niet meer in de gids te zetten.

Bras zei de druk niet meer aan te kunnen. Toen hij 18 jaar geleden Le Suquet, de driesterrenzaak van zijn vader Michel Bras, overnam, behield hij de sterren. ‘We worden twee tot drie keer per jaar bezocht door inspecteurs. Alleen weet je nooit wanneer. Elk van de 500 borden die hier dagelijks de keuken uitgaan, kan bij een inspecteur van Michelin op tafel komen. Die gedachte kan ik niet meer aan, ik wil me niet voortdurend afvragen: zal dit de inspecteurs van Michelin wel bevallen?’, zegt hij in De Standaard.

‘Het leek ons moeilijk om iemand erin te laten staan die publiek te kennen heeft gegeven dat hij niet langer een sterrenchef wil zijn’, zegt Claire Dorland-Clauzel, lid van het directiecomité van Michelin. Of dit besluit de deur opent voor Nederlandse chefs die van hun ster afwillen, kan de Benelux-afdeling niet zeggen. ‘Dit is een besluit dat in Parijs genomen is.’

In het verleden hebben in ieder geval twee restaurants ‘hun ster(ren) ingeleverd’, door het concept drastisch te wijzigen: In d’n Dillegaard in 2009 en restaurant Ron Blaauw in 2013.

Bras is opgelucht met het besluit van Michelin. Dat er wellicht minder gasten naar Le Suquet in Laguiole komen, neemt hij op de koop toe. ‘Ik zal aan bekendheid verliezen, maar aan vrijheid winnen.’
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 8 februari 2018 @ 15:29:53 #283
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_177035083
Bron: http://www.missethoreca.n(...)aultmillau-101298936

Jan van Lissum zegt per direct de samenwerking met GaultMillau op en stopt met de gelijknamige hotel- en restaurantgids voor Nederland.
Dit laat hij weten aan Misset Horeca. ‘Er werden te veel commerciële activiteiten van ons verwacht. Geld verdienen over de rug van chefs komt onze objectiviteit niet ten goede. Dat willen we ook gewoon niet.’

Van Lissum gaf de eetgids sinds 2007 uit. De GaultMillau-gids groeide uit tot een van de belangrijkste gidsen van ons land met uitstekende oplagecijfers. Van de meest recente editie zijn zo’n 25.000 exemplaren gedrukt, laat Van Lissum weten.

GM voert volgens Van Lissum al een aantal jaren de druk op om telkens meer omzet te genereren. ‘Wij zijn er voor consumenten. We willen objectief blijven en geen geld verdienen over de rug van chefs.’ Een voorbeeld dat Van Lissum geeft is het organiseren van een groot gala diner. ‘Ik laat chefs opdraven en dan zeker winst pakken en die in eigen zak steken? Daar pas ik voor. Zoals Tripadvisor wil ik niet worden.’ Van Lissum heeft nu de knoop doorgehakt omdat hij op het punt stond om bij te tekenen voor zes jaar.

‘Ik heb geen tijd en geen zin om nieuwe – commerciële – evenementen te gaan organiseren. We doen al zo veel. De markt is naar mijn mening vol. En dat het verdienmodel dan wat gering is, dat nam ik op de koop toe.’

Dat Jan van Lissum stopt wil niet per se zeggen dat de GaultMillau gids niet meer verschijnt in Nederland. De Franse moederorganisatie kan in Nederland op zoek gaan naar een andere partij die de gids wil uitgeven en het traject van inspecties gaat uitvoeren.

Jan van Lissum laat Misset Horeca weten dat hij hard nadenkt over zijn volgende stappen. ‘Nu ben ik allereerst opgelucht dat de kogel door de kerk is. We konden ons niet meer vinden in de strategie van GaultMillau. Dat we iets gaan doen met onze kennis en ons netwerk, daar voeren we nu overleg over. Wat is een ideale vorm? Een doorbraak is er nog niet, dus ja of nee als antwoord op de vraag of ik met een eigen gids of ranglijst kom – in welke vorm dan ook, – kan ik nog niet geven.’
Poef.....gone! ©golfer
pi_177134585
quote:
Het Scheveningse restaurant Cottontree Mer, voorheen sterrestaurant Seinpost, heeft op 2 februari de deuren moeten sluiten wegens economische omstandigheden. De omzet bleef achter na de naamswijziging en het verlies van de Michelinster, die het restaurant sinds 2005 had.

Restaurant Cottontree Mer is gesloten vanwege ‘economische omstandigheden’, laat onderneemster Manon Heinrichs weten. ‘Eind 2015 hebben we het concept gewijzigd en de naamsverandering doorgevoerd. Dat was voor Michelin reden om onze ster af te nemen. Dat heeft ontzettend veel impact gehad, meer dan we hadden verwacht.’

http://www.missethoreca.n(...)09CA4A0064169727EYI4
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  dinsdag 13 februari 2018 @ 11:45:57 #285
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_177147948
Slecht nieuws voor Iwanius:
http://www.missethoreca.n(...)toegestaan-101299168

Rookruimtes in de horeca zijn niet langer toegestaan. Dat heeft het hof in Den Haag dinsdag 13 februari bepaald. Volgens de rechter is de uitzondering in strijd met de Kaderovereenkomst van de Wereldgezondheidsorganisatie voor de bestrijding van tabaksgebruik.
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 20 februari 2018 @ 19:00:57 #286
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_177326801
Vegter vecht niet meer
https://www.telegraaf.nl/(...)letjes-gaat-failliet
Vanaf nu je nieuwjaarrolletjes zelf bakken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 20 februari 2018 @ 20:47:25 #287
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_177329308
Ah gossie. :{
pi_177467241
quote:
De Duitse curryworstformule Bobby & Fritz opent dit jaar tien vestigingen in Nederland en België. De eerste locatie komt in april vlakbij station Arnhem Centraal.

Bobby & Fritz heeft momenteel 25 vestigingen in Duitsland en Zwitserland. Binnen vijf jaar wil de foodformule naar honderd locaties in Nederland en België, inclusief mobiele foodtrucks op festivals. De in 2013 opgerichte keten wordt in Nederland geëxploiteerd door Fabbene, dat ook onder meer de Nederlandse en Belgische uitbreiding van koffieketen Cofee Fellows begeleidt.

De eerste Nederlandse vestiging van zeventig vierkante meter opent aan de Arnhemse Oude Stationsstraat. De curryworstverkoper zegt voor deze locatie te hebben gekozen omdat werkende, reizende en studerende bezoekers er samen komen. In de eerste winkel komen negen mensen te werken.

Het stationsgebied van Arnhem is de laatste jaren veranderd van een OV-knooppunt in ‘een echte bestemming’, zegt director retail Chris Lanting van vastgoedadviseur Colliers. “De komst van Bobby & Fritz sluit hierbij aan en is een goede uitbreiding van het gebied.”
https://retailtrends.nl/n(...)fritz-naar-nederland
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_177525202
quote:
Five Guys, Dunkin' Donuts, Taco Bell, Pizza Hut en TGI Friday's. Met de komst of terugkeer van maar liefst vijf Amerikaanse ketens in 2017 is ook het aantal fastfoodzaken in Nederland toegenomen. "De Nederlandse consument wil geen driegangenmenu meer."

Dat blijkt uit onderzoek van ABN Amro. Volgens de bank daalde het aantal fastfoodzaken tussen 2005 en 2012, maar is er sindsdien sprake van een opleving. Op 1 januari van dit jaar telde Nederland 6240 fastfoodwinkels, tegen 6070 begin 2005. Het dieptepunt lag middenin de economische crisis, toen het aantal daalde naar onder de 6000.

De fastfoodbranche profiteert van consumenten die steeds vaker buiten de deur eten en daarbij kiezen voor gemak, stelt ABN. De bank denkt dan ook dat dit jaar de consumptie van fastfood verder zal toenemen, met een stijging van de verkoopvolumes met 5 procent. Eerder al kondigden verschillende ketens al aan het aantal vestigingen de komende jaren flink uit te breiden.

Geen drie gangen meer
Ook fastfoodkenner Ubel Zuiderveld, die bij het Foodservice Instituut Nederland onderzoek doet naar voeding en verschillende boeken schreef over fastfood waaronder het Nationaal snack handboek, denkt dat de groei er voorlopig nog niet uit is. "Het moet allemaal steeds sneller", zegt hij. "De Nederlandse consument wil geen driegangenmenu meer."

Wat de groei ook aanwakkert, is het 'chronische tekort' aan keukenpersoneel, zegt de foodwatcher. "Overal wordt gezocht naar gekwalificeerde koks." Fastfood bereiden daarentegen stelt volgens hem nauwelijks iets voor. "In een paar uur weet je hoe het werkt en wat je moet doen."

Jaar lang gratis donuts
De reden dat de Amerikaanse fastfoodketens de Atlantische Oceaan oversteken, heeft alles te maken met het feit dat de groei er in eigen land uit is, zegt Zuiderveld. Daarbij is de consument vaak al bekend met het merk door sociale media en buitenlandse reizen. "Als er een nieuwe zaak wordt geopend, staan er zo honderden mensen in de rij."

Hij doelt daarbij op de opening van vestigingen van Dunkin' Donuts, waarbij de eerste honderd klanten iedere dag een gratis donut kunnen ophalen. Zo bivakkeerden bij de nieuwe filialen in Hilversum, Utrecht en Amsterdam mensen in tentjes voor de deur om kans te maken op een jaar lang gratis donuts.

Saladebars en pokétentjes
Niet alleen de komst van de Amerikanen zorgde voor een stijging. Ook Nederlandse ondernemers hebben het aantal winkels uitgebreid. Zo kreeg La Place er een tiental vestigingen bij en ook de sushirestaurants, saladebars en pokétentjes verspreiden zich snel, met name in de grote steden.

De foodwatcher signaleert een duidelijk verschil tussen de grote steden en landelijke gebieden. "Op het platteland doen de traditionele Nederlandse snackbars het nog aardig, maar in de stad wordt de plek ingenomen door eigentijdse, verantwoorde concepten van millennials."

Healthy foodconcepten
Want fastfood staat lang niet meer synoniem voor ongezond eten, zeggen zowel ABN Amro als Zuiderveld. Niet alleen spelen bestaande ketens als McDonald's en Subway in op gezondheidstrends met glutenvrije burgers, speltbroodjes en vegetarische snacks, ook stedelijke 'healthy foodconcepten' winnen terrein.

Als voorbeeld noemt Zuiderveld SLA, een organic saladebar die sinds de opening van de eerste winkel in 2013 is uitgebreid naar twaalf vestigingen in zowel Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Haarlem. "Ook dat is fastfood. Je stelt een salade samen, bestelt er een gezond sapje bij en binnen een minuut ben je klaar."
https://www.rtlz.nl/busin(...)i-is-er-nog-niet-uit

en zie https://insights.abnamro.(...)groeit-door-in-2018/
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_177533703
quote:
Ik las net een stukje voor aan vriendlief en hij héél enthousiast: Five Guys in Nederland!?! Waar!!
Ik had er nog nooooit van gehoord. Blijken regelmatig uitgekozen te zijn als beste hamburgerketen in de VS.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 1 maart 2018 @ 20:28:52 #291
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_177535759
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 19:17 schreef Isabeau het volgende:

Ik las net een stukje voor aan vriendlief en hij héél enthousiast: Five Guys in Nederland!?! Waar!!
.
Eindhoven nu al en vanaf 5 maart in Utrecht nu al en later volgen Rotterdam en Den Haag.
Poef.....gone! ©golfer
pi_177537124
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 19:17 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik las net een stukje voor aan vriendlief en hij héél enthousiast: Five Guys in Nederland!?! Waar!!
Ik had er nog nooooit van gehoord. Blijken regelmatig uitgekozen te zijn als beste hamburgerketen in de VS.
Tadaaa CUL / Amerikaanse fastfoodketen Five Guys opent zaak op Hoog Catharijne
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_177543373
Horeca Monopoly in Eindhoven, 'by Zarzo'
EINDHOVEN - De gelauwerde sterrenkok Adrian Zarzo breidt zijn horeca-imperium in Eindhoven verder uit. "Als een restaurant loopt, kan het gaan vervelen."


Dat een tarbot straks bij de verschillende Zarzo's op de menukaart staat, ziet hij niet als een probleem. Overal oesters: moet kunnen. Maar bij restaurant-eigenaar Adrian Zarzo zijn dezelfde bloemen, dezelfde vazen of een gedeeld servies in de vier zaken waaruit zijn horeca-imperium straks bestaat, uit den boze. "Er moeten duidelijke verschillen zijn."


Het lijkt wel alsof de man achter sterrenrestaurant Zarzo een potje Monopoly Horeca-editie aan het spelen is. Maar dan in het echt. Met als duurste 'straat' Bleekweg waar Zarzo (één ster) huist. Tegenover hem: het Stratumseind, de plek van Valenzia by Zarzo en waar tapas met Aziatische en Spaanse invloeden worden geserveerd. En achter hem de Geldropseweg. Daar wordt op dit moment druk geklust aan nog eens twee nieuwe Zarzo-zaken. Ze zijn 'Bodega by Zarzo' en 'Sun by Zarzo' gedoopt.

Tafellinnen
Voor dat laatste restaurant Sun zet hij zijn principes opzij. Tot dusver heeft hij 'het' altijd buiten de deur weten te houden maar nu is hij alsnog overstag. Er komt voor dat nieuwe restaurant tafellinnen. Een opportunistische keuze, legt Zarzo uit. "Het vorige restaurant op die plek, Restaurant Zuid (dat vorig jaar zomer op de fles ging, red.), had ook tafellinnen", zegt Zarzo. Omdat de restaurants ook in het hetzelfde segment opereren, is hij op zijn hoede. ,,Gasten gaan dan toch vergelijken." Tafelkleden dus, tot grote tevredenheid van zakelijk partner Sunny Devens.

Ze zijn een goed team, vinden ze. Sunny: "Ik ben verantwoordelijk voor de bediening en de administratie, Adrian is de creatieveling. Hij doet de keuken." Adrian: "Ik joviaal, zij zakelijk. Het is belangrijk dat we elkaar aanvullen want een slag is niet altijd gewonnen met steeds dezelfde aanpak." Waarom twee nieuwe restaurants? Adrian: "Als alles loopt en je zaak staat, kan het gaan vervelen. We vonden het wel tijd voor iets nieuws."

Dat 'iets nieuws' werd aanvankelijk gezocht in een nieuwe locatie voor vlaggenschip Zarzo. Maar interesse in een nieuwbouw in de directe omgeving draaide uiteindelijk op niets uit. "Daarom gaan we nu in de zomer drie weken dicht voor een verbouwing. Er komen beneden wat meer nisjes om rustiger te kunnen zitten en ook boven komen wat extra tafels. Ook de wijnkelder wordt wat ruimer", zegt de wijnkenner.

Adrian Zarzo in de wijnkelder van sterrenrestaurant Zarzo.
Adrian Zarzo in de wijnkelder van sterrenrestaurant Zarzo. © Kees Martens
Metamorfose
Voordat Zarzo een metamorfose ondergaat, gaan eerst de nieuwe zaken open. 'Sun' richt zich op de Frans-Mediterraanse keuken. De kaart is er een slagje eenvoudiger dan bij Zarzo. In het pand ernaast komt Bodega by Zarzo. Een beruchte locatie. Bij voorganger café Borreluur was de lijst van incidenten lang en waren veel bezoekers volgens de burgemeester bekenden van de politie. De burgemeester legde de sluiting op na een reeks geweldincidenten. Zarzo maakt er nu een wijnbar van met op de kaart kleine gerechtjes die achter de bar worden klaargemaakt. Sunny: ,,Met boquerones (gefrituurde ansjovis) bijvoorbeeld. Een prettige plek om iets te drinken, voor of na het eten."

In mei gaan de nieuwe restaurants open.
https://www.ed.nl/eindhov(...)n-by-zarzo~a08939bb/

Adrian! Wat een toevoeging voor Eindhoven.

[ Bericht 5% gewijzigd door JaafkeJunior op 02-03-2018 08:54:03 (Copypaste foutje.) ]
pi_177545493
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 19:17 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik las net een stukje voor aan vriendlief en hij héél enthousiast: Five Guys in Nederland!?! Waar!!
Ik had er nog nooooit van gehoord. Blijken regelmatig uitgekozen te zijn als beste hamburgerketen in de VS.
15 euro voor een hamburger met friet, terwijl het slechts marginaal beter is dan de Mac 8)7. Je kunt in Eindhoven beter verder lopen naar de Burger (of de Wildeman) ben je hetzelfde kwijt, maar heb je een hamburger die stukken beter is. En dan ben ik er nog met carnaval geweest ook, en na een paar bier ben ik normaal gesproken niet zo kritisch meer. :)
Want ik heb destijds besloten, dat ik de harde weg ontwijk.
Dus blijf ik lopen door de sloten, het liefst in zeven tegelijk.
BZB - Zeven Sloten
pi_177546682
Precies. Dat doelbewust duur maken van gerechten vanwege het korte termijn denken i.c.m. de hebberigheid van de uitbaters, ben ik gewoon klaar mee en ga ik geen geld meer aan besteden. Blijven ze maar lekker afhankelijk van dat hipstervolk die incidenteel langskomt i.p.v gasten zoals ik.
  maandag 5 maart 2018 @ 13:10:44 #296
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_177619281
Maandag 5 maart 2018 gaat de elfde Restaurant Week van organisator Dining City van start. Voor deze editie hebben 179 nieuwe restaurants zich aangemeld, laat topman Jeroen van den Brink van Dining City weten. Niet elke zaak mag deelnemen: restaurants die lager scoren dan een 7 worden uitgesloten van deelname.
De elfde Restaurant Week gaat van start op maandag 5 maart 2018 en duurt tot 21 maart. De 600 deelnemende restaurants serveren hun gasten een driegangenmenu voor 27,50 euro.

Onder de deelnemers bevinden zich 70 Michelinsterren. Deze restaurants vallen in de categorie Restaurant Week Special en vragen afwijkende prijzen. Deelnemers met sterren zijn bijvoorbeeld Moshik**, ’t Nonnetje**, Katseveer*, Calla’s*, The White Room*, De Bokkedoorns, Cheval Blanc, Aan de Zweth en ’t Raedhuys*.

Volgens CEO Jeroen van den Brink heeft de Restaurant Week van DiningCity in haar historie al drie miljoen reserveringen opgeleverd voor de deelnemende restaurants. Per reserveren gaat het gemiddeld om 2,5 gasten dus hebben 1,2 miljoen verschillende mensen een restaurant gereserveerd voor deze actie.

Naast de menukorting voor de gast, betalen deelnemers tien procent van de menuprijs per couvert aan Dining City. ‘Food only. Over de dranken betalen de restaurants niets aan ons,’ aldus Jeroen van den Brink.

De gemiddelde omzet per gast die deelnemers boeken in een Restaurant Week is 63 euro. Dit gemiddelde wordt wel behoorlijk opgeschroefd door sterrestaurants die fors meer vragen voor hun menu. ‘Het is een gemiddelde,’ verduidelijkt Van den Brink. ‘Voor sterzaken is de omzet per gast al snel 125 tot 150 euro. Dat trekt het gemiddelde flink omhoog. Maar bij de reguliere restaurants is de omzet ook zo 40 plus euro. Flesje wijn er bij, koffie/thee en je zit zo op dat bedrag per gast.
Met drie miljoen reserveringen tot nu toe vindt Dining City dat ze mogen praten over een succesvolle actie. ‘Het concept blijft daarom dit jaar ook weer ongewijzigd. Een driegangen kennismakingsmenu voor een zeer aantrekkelijke prijs van ¤ 27,50. De geselecteerde restaurants begeven zich voornamelijk in het hogere en duurdere segment.’

De Nationale Restaurant Week is in 2007 opgezet door DiningCity met het idee om (dure) restaurants voor iedereen toegankelijk te maken. Van den Brink. ‘Ik wilde dat gasten bij restaurants konden reserveren die ze wellicht anders niet zomaar zouden bezoeken. Voor restaurateurs betekent dit nieuwe leuke gasten en voor gasten een fijne ervaring en herinnering waardoor ze wellicht nog eens zullen reserveren. Een win-win voor beide partijen.’
68 procent gasten wil herhaalbezoek

Uit onderzoek onder de mensen die reserveren blijkt dat 68 procent zegt opnieuw bij het restaurant te willen eten na de actieperiode. Hoeveel procent van de gasten dat ook daadwerkelijk doet, weet Van den Brink niet. ‘De vraag in onze enquête, ingevuld door 3310 gasten, gaf aan dat 68 procent opnieuw bij het restaurant zou willen terugkeren. Vanaf 2019 gaan we ook daadwerkelijk meten hoeveel gasten dat doen, dat kunnen wij nu nog niet.’

In 2016 kondigde de Restaurant Week een strengere selectie aan van deelnemende restaurants. Het aantal werd destijds teruggebracht van 1000 naar 500 zaken. Van den Brink: ‘We zijn nu nog strenger geworden. Restaurants onder de 7,0 mogen helaas niet meedoen. We hebben heel veel aanmeldingen ontvangen (ook van nieuwe restaurants) maar meer dan de helft van deze restaurants hebben wij helaas moeten teleurstellen.’

Restaurants moeten minimaal een 7 scoren in de reviews van DiningCity of Restaurant Week. Na elke reservering krijgen gasten een mail met het verzoek een review te schrijven. ‘Nieuwe restaurants krijgen een wildcard voor de eerste keer mits ze aan een aantal criteria voldoen en daarbij letten we op prijs, menukaart et cetera.
Poef.....gone! ©golfer
pi_177862688
THuisbezorgd vindt het allemaal wel meevallen met de commissie
https://www.bnr.nl/progra(...)e-kan-nog-wat-omhoog
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_177862720
Na bijna vier jaar komt er een eind aan de eerste in de reeksch.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_177862724
Op naar deel II
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_177862725
Bijna
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')