abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  woensdag 1 november 2017 @ 17:09:09 #251
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_174806453
registreer om deze reclame te verbergen
Cool! En 24 november is hij te gast bij College Tour:
https://www.ntr.nl/College-Tour/25/artikel/Yotam-Ottolenghi/222/
pi_174846348
Iemand intresse in Hop&Hen in Amersfoort?

Rianne Sleeuw en Annelie van den Bos transformeerden restaurant De Pastinack in Amersfoort – waarmee ze het televisieprogramma Mijn Tent is Top wonnen – tot Hop en Hen. Na de totale conceptverandering anderhalf jaar geleden hebben ze de zaak nu alweer te koop staan. ‘Dit is hét moment’, aldus Sleeuw.

Lees verder bij --> http://www.missethoreca.n(...)4AD9B7AF1A09A7425YI4
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  donderdag 9 november 2017 @ 10:37:46 #253
131800 Tarado
capô de fusca
pi_174955936
ElizabethOnFood twitterde op donderdag 09-11-2017 om 09:03:44 The 2018 Bib Gourmands for the Netherlands, Belgium, and Luxembourghttps://t.co/PEByBGKv91 #michelinguide2018 reageer retweet
  donderdag 9 november 2017 @ 16:37:44 #254
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_174962710
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 9 november 2017 10:37 schreef Tarado het volgende:
ElizabethOnFood twitterde op donderdag 09-11-2017 om 09:03:44 The 2018 Bib Gourmands for the Netherlands, Belgium, and Luxembourghttps://t.co/PEByBGKv91 #michelinguide2018 reageer retweet
CUL / Weer tijd voor lijstjes en onderscheidingen!
Poef.....gone! ©golfer
pi_174968717
De wereldberoemde restauranthouder en televisiekok Antonio Carluccio is op tachtigjarige leeftijd overleden. Dat melden verschillende Britse media. De kok zou een val in zijn huis niet overleefd hebben.

“We zijn allemaal erg aangedaan”, zegt een medewerker van Carluccio, die het nieuws bevestigt. “Zijn familie is erg aangeslagen. Hij was niet ziek, hij was nog vrolijk in vorm toen ik hem laatst zag”.

Carluccio, die in Londen woonde, werd de ‘peetvader van de Italiaanse keuken’ genoemd. Hij was één van de eerste chefs die dankzij televisie wereldberoemd werd, en samen met hem de Italiaanse keuken. Zijn bekendste programma was ‘Two Greedy Italians’, een reeks die hij samen met chef Gennaro Contaldo maakte voor BBC 2. Hij bracht ook twintig kookboeken uit, allemaal met Italiaanse recepten.

Italiaanse televisiekok Antonio Carluccio is overleden
FOTO: POL DE WILDE-CORELIO
Carluccio werd geboren in Salerno, Italië, maar trok in 1975 naar Londen als importeur van Italiaanse wijnen. In 1981 werd hij de manager van het ‘Neal Street Restaurant’ in Covent Garden, toen nog eigendom van designer Terence Conran. Later zou hij eigenaar worden van het restaurant en trouwen met de zus van Conran, Priscilla. In 1991 opende hij zijn eerste voedingswinkel, Carluccio’s, acht jaar later volgende Carluccio’s Caffè, waar lichte Italiaanse maaltijden geserveerd werden en voedingswaren te koop waren. Het concept sloeg aan en werd later gekocht door Landmark Group, een onderneming uit Dubai, die wereldwijd meer dan tachtig vestigingen opende. Carluccio zelf bleef aan als consultant.

In 1998 kreeg hij van de Italiaanse regering de eretitel ‘Commendatore’ omwille van zijn verdiensten voor het land. In 2007 wordt hij ook door de Britse Queen opgenomen in de ‘Orde van het Britse Rijk’.

Toch ging het leven van Carluccio niet enkel over rozen: in zijn autobiografie ‘A Recipe For Life’ vertelt hij onder meer over zijn strijd met depressie en zijn problemen met alcohol en gokken nadat zijn huwelijk met Priscilla na 28 jaar op de klippen liep. In 2008 zou hij geprobeerd hebben zichzelf van het leven te beroven met een mes. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht, liet zich opnemen in een instelling en weet zijn moeilijkheden aan ‘oververmoeidheid’. Later zou hij verklaren dat hij zich ‘had gesneden aan een stuk brood’.

Het personeel van zijn restaurant Carluccio’s reageerde met een mededeling: “Het is niet alleen zijn naam boven onze deur, zijn hart en ziel ademen door ons restaurant. Hij was een grote inspiratie voor velen van ons en zijn energie, lust in het leven en gevoel voor humor zullen erg gemist worden.”

Ook de Britse televisiekok Jamie Oliver, voor wie Carluccio een mentor was, deelde op Instagram zijn medeleven met zijn familie. “Hij was de meest charismatische ‘don’ voor alles wat Italiaans was. Het was zijn kookboek dat mij van pasta deed houden en dat mij zodanig inspireerde dat ik voor hem wilde werken. Hij was een fantastische ambassadeur voor lekker eten en hij zal gemist worden. Maak daarboven een feestmaal klaar, vriend”.
  vrijdag 17 november 2017 @ 20:24:04 #256
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_175139073
Eigenaars Librije openen restaurant op Bonaire.

Het was altijd een droom voor Librije-eigenaars Jonnie en Thérèse Boer: een restaurant openen in het buitenland. Toen het juiste plan voorbijkwam, op hun geliefde eiland Bonaire nog wel, grepen ze hun kans. Morgen gaat het restaurant open, er wordt al volop getest.

"Ik zit net naar livebeelden van het ontbijt te kijken", zegt Jonnie Boer glunderend als hij aan de telefoon komt. "Ze serveren het ontbijt en hebben het heel druk." Hij heeft elf camera's opgehangen in het restaurant en in de keuken, vertelt hij. "Zodat ik altijd mee kan kijken."

Want Brass Boer wordt dan een restaurant van Jonnie en Thérèse Boer, de eigenaars van driesterrenzaak de Librije in Zwolle, zelf zullen ze er maar een paar keer per jaar te vinden zijn. De rest van de tijd wordt het restaurant gerund door hun team. Onder goedkeurend oog van Jonnie zelf, dus.

Ze wilden het al langer, een restaurant openen in het buitenland, vertelt Thérèse Boer. Toen de eigenaar van Delfins Beach Resort op Bonaire langskwam met de vraag of ze het restaurant in zijn resort wilden runnen, waren ze direct enthousiast.

"We zijn gek van Bonaire", zegt ze. "We komen er al heel lang, en de eigenaar was al best ver met het resort. Het is niet superluxe, maar wel goed verzorgd, met een fijne uitstraling. Dat was voor

Brass Boer wordt geen tweede (of derde) Librije. "Librije, en ook Librije's Zusje, zijn van heel hoog niveau. Dit wordt echt een beachrestaurant", zegt Thérèse. "We hebben het ook zo ingericht, met veel hout en palmen, dat het een relaxte sfeer zal krijgen."
Brass_Boer_restaurant.jpg?itok=FTwRNYYr

Toch komt er wel wat Librije terug in Brass Boer. De chef, Stefan Martens, is opgeleid in de keuken van de Librije. Hij wordt vergezeld door een klein team van Librije-personeel. Op de kaart staan wat omgebouwde klassiekers van de Librije, gecombineerd met lokale gerechtjes en producten.

In augustus zijn Jonnie en Thérèse een paar weken het eiland overgereisd om te spreken met lokale producenten en inspiratie op te doen voor de nieuwe kaart. "We hebben bijvoorbeeld gedoken naar koraalduivel", vertelt Thérèse. "Die staat nu als kibbeling op de kaart."

De koraalduivel is bepaald niet inheems op Bonaire en groeide de laatste jaren uit tot een ware plaag. Een simpele manier om de explosieve groei in toom te houden? Ze opeten. Als kibbeling, bijvoorbeeld.

Verder op de kaart: de Thaise kippensoep tom kha kai, maar dan met leguaan, en een cactussoep gebaseerd op de soep die Jonnie en Thérèse bij een gezin thuis te eten kregen. "Het is leuk om te zien dat ook op zo'n klein eiland zoveel ambacht is", zegt Thérèse, "om hun producten te leren kennen en juist die dan ook te gebruiken."
Brass_Boer.jpg?itok=LSPkwXIU

In totaal zal de kaart bestaan uit veertien kleine gerechtjes, aangevuld met grotere gerechten om te delen. "We hebben bijvoorbeeld een heel lekkere geitenstoofpot op de kaart staan om te delen", zegt Jonnie. "Dat is echt een lokale specialiteit."

Een ander groot verschil met de Nederlandse Librije-tak: de prijs. Het beachrestaurant wordt een stuk zachter geprijsd dan de sterrenzaken in Nederland.

"De vaste gasten van de Librije komen eens in het halfjaar, of eens in het jaar", zegt Thérèse daarover. "We zitten in het hogere segment, en zitten vaak vol. Hier kunnen gasten juist vaker terugkomen en veel genieten van alles wat we bieden."
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 20 november 2017 @ 15:21:15 #257
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_175196100
registreer om deze reclame te verbergen
Bron: Misset Horeca.
Iens ontevreden over AH-restaurantactie; einde dreigt

Na drie edities dreigt er een eind te komen aan de restaurantacties van Albert Heijn en Iens waarbij klanten sparen voor een gratis tweede driegangendiner. Voor AH is de actie een succes, maar Iens, uitvoerder van de actie, is minder tevreden.
De actie zou weinig meerwaarde voor ‘het merk’ Iens hebben, meldt De Telegraaf. Volgens directeur Almir Ambeskovic zijn de twee partijen in gesprek over een actie voor komend jaar, maar wil hij niet hetzelfde ‘kunstje’ nog een keer herhalen ondanks het succes van de actie. ‘Hoewel de schaal ongekend is, zijn er voor ons geen nieuwe inzichten uit voortgekomen. En je kunt jezelf niet eeuwig herhalen’, aldus de Iens-directeur. AH zegt nog met Iens in gesprek te zijn over de toekomst van de actie.

De actie van AH en Iens, waar zo’n duizend restaurants aan meedoen, zorgt jaarlijks voor honderdduizenden reserveringen. Met een volle spaarkaart van tien zegels, een zegel voor elke bestede ¤10, kregen klanten een tweede gratis driegangendiner in een van de deelnemende restaurants. AH zou zo veel klanten binden en trekken.

De actie zorgt voor verdeelde reacties onder de deelnemende restaurants. De een was blij omdat hij het in het laagseizoen werd volgeboekt, anderen zeggen dat de actie ze duizenden euro’s kost. Het laatste jaar nam de kritiek toe onder horecabedrijven, mede door de vermeende dominante marktpositie van Iens. Iens-directeur Ambeskovic ziet vooral positieve effecten. Volgens hem gaan door de korting mensen vaker uit eten en geven ze bijvoorbeeld meer uit aan wijn.

Het leidt volgens hem zelfs tot een cultuurverandering. ‘Nederland heeft niet de eetcultuur van Zuid-Europa, hier gaan mensen nu eenmaal minder vaak uit eten. Maar dat is langzaam aan het veranderen doordat ze meer waar voor hun geld krijgen.’ Ambeskovic zegt de samenwerking met AH te waarderen, en wil blijven samenwerken, maar dan wel op een andere manier. ‘We hopen dat we onze succesvolle samenwerking op een andere manier kunnen voortzetten’

Iens introduceerde recent het eerste Iens Festival. Een online campagne, waarbij restaurants bezoekers voordelig laten kennismaken met hun keuken. Restaurant geven tijdens het Iens Festival 50 procent korting op de totale rekening. Ondernemers reageren ook op deze nieuwe Iens-actie kritisch op de Facebooksite van Misset Horeca.
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 20 november 2017 @ 17:26:24 #258
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_175198845
Op zondag 19 november is Joris Bijdendijk, chef-kok RIJKS* in Amsterdam, geïnaugureerd tot SVH Meesterkok. Onder grote belangstelling van verschillende toonaangevende SVH Meesterkoks, familie, vrienden, zakelijke relaties en zijn vrouw en twee kinderen, is de officiële uitslag van de Meesterproef vastgesteld en ontving Joris het Meesterlint en het SVH Meesterdiploma.
Commissie_met_Joris.jpg.603x0_q85.jpg

Nederland heeft op dit moment 282 SVH Meesters verdeeld over de zes SVH Meestertitels (SVH Meestergastheer, Meesterhorecaondernemer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker en Wijnmeester). In 1980 is de eerste SVH Meesterkok geslaagd voor de Meesterproef. Vanaf dat moment staat de SVH Meestertitel symbool voor de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de Nederlandse horeca kan behalen. SVH Meesters leveren een grote bijdrage aan het imago van het vak.
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 27 december 2017 @ 00:02:34 #259
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_176026854
In Milaan is de beroemde Italiaanse chefkok Gualtiero Marchesi (87) overleden. Hij werd beschouwd als de grondlegger van de vernieuwde Italiaanse keuken en was beroemd om zijn saffraanrisotto met bladgoud. Volgens Italiaanse media overleed Marchesi aan een hartaanval.

xxl.jpg

Marchesi's ouders hadden een restaurant in Milaan. Hij ging op zijn 17e van school om te gaan werken in een hotel in het Zwitserse St. Moritz en volgde daarna een opleiding aan de hotelschool in Luzern.

Na zijn opleiding werkte hij in gerenommeerde restaurants in Parijs, Dijon en Roanne voor hij terugkeerde naar Milaan, waar hij samen met zijn ouders een klein hotel opende en een restaurant begon.
Michelinsterren

Binnen een jaar kreeg hij zijn eerste Michelinster, een tweede volgde het jaar daarop en na zeven jaar volgde ook de felbegeerde derde ster. Marchesi was de eerste chefkok in Italië die van Michelin drie sterren kreeg.

Behalve in Milaan had Marchesi ook restaurants in Parijs en Rome en in 2011 was hij de eerste chefkok die voor McDonald's recepten bedacht voor twee hamburgers en een dessert.
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 27 december 2017 @ 01:18:59 #260
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_176028291
Goeie match, die had ik ook al eens bedacht : de Italiaanse keuken en McDonalds. Beide kleuterkeukens. :s)

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 27-12-2017 01:28:38 ]
pi_176028368
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 01:18 schreef RobinOok het volgende:
Goeie match, die had ik ook al eens bedacht : de Italiaanse keuken en McDonalds. Beide kleuterkeukend. :s)
Je laat je weer van je beste kant zien. Vrolijk kerstfeest.
Whatever...
  woensdag 27 december 2017 @ 01:29:20 #262
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_176028430
Kerst is voorbij!
  woensdag 27 december 2017 @ 08:29:07 #263
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_176030090
quote:
1s.gif Op woensdag 27 december 2017 01:18 schreef RobinOok het volgende:
Goeie match, die had ik ook al eens bedacht : de Italiaanse keuken en McDonalds. Beide kleuterkeukens. :s)
Kleutergedrag
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_176283458
Boreas begint een nieuw restaurant in Roermond
https://www.ed.nl/heeze-l(...)n-roermond~a2c9e8a5/
Want ik heb destijds besloten, dat ik de harde weg ontwijk.
Dus blijf ik lopen door de sloten, het liefst in zeven tegelijk.
BZB - Zeven Sloten
pi_176283886
Grappig. Kom altijd 1? 2?x per jaar zo ene beetje in Roermond (veteranengebeuren) en dan is het wel makkelijk als je weet dat deze nieuwe 'toko' er is.
Hij die geld verliest, verliest veel. Hij die een vriend verliest, verliest veel meer. Hij die het vertrouwen verliest, verliest alles
  donderdag 4 januari 2018 @ 18:52:25 #266
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_176286593
quote:
0s.gif Op donderdag 4 januari 2018 16:17 schreef FrankRicard het volgende:
Boreas begint een nieuw restaurant in Roermond
https://www.ed.nl/heeze-l(...)n-roermond~a2c9e8a5/
Oh, leuk voor ze. Jammer, ik kom werkelijk nóoit in Roermond.
  maandag 8 januari 2018 @ 12:31:08 #267
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_176363083


Restaurants komen met concurrent voor reserveringssite Iens


Uit onvrede over de hoge kosten en macht van reserveringssite Iens komt de restaurantbranche met een eigen, concurrerende site. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) lanceert 'Bookdinners' vandaag op de Horecava-beurs. De site is al een tijdje in de lucht en er zijn zo'n 2000 restaurants bij aangesloten.

Iens is veruit de meestgebruikte reserveringssite in Nederland, maar restauranthouders zijn een flink deel van hun marge kwijt aan reserveringen via de dienst. Per reservering per persoon betalen ze 1,50 euro of 2 euro, afhankelijk van welk pakket ze hebben. Als je als consument dus via Iens een etentje voor vier reserveert, betaalt het restaurant daarvoor tot wel 8 euro aan de site. En daar komt nog een maandelijks abonnement van 29 of 69 euro bij.

De reserveringssite van KHN is veel goedkoper. Tot juli is hij gratis voor restaurants, daarna betalen ze alleen een vast bedrag van 15 euro per maand. Ze hoeven verder niks te betalen per reservering.

"Bestaande platforms als Iens hebben goed werk gedaan. Restaurants hebben ook geprofiteerd van Iens", zegt Bernadet Naber van KHN. "Maar we zien dat de macht van platforms steeds groter is geworden en de voorwaarden steeds verder verslechteren. Zo krijgen restaurants niet het e-mailadres van mensen die via Iens reserveren, waardoor ze via die weg niet aan klantenbinding kunnen doen. Bookdinners is een antwoord op de klachten van restaurants."

In 2015 werd Iens gekocht door het Amerikaanse bedrijf Tripadvisor. En in 2016 nam datzelfde bedrijf de enige grote concurrent op de reserveringsmarkt, Couverts, over van RTL. "Wij hebben in tegenstelling tot Iens geen winstoogmerk", zegt Naber. "De 15 euro die wij vragen is puur om de site in de lucht te houden en te verbeteren en voor wat marketing."

In een reactie wenst Iens de nieuwe concurrent alle goeds. "We wensen hen veel succes met het lanceren van het platform", zegt marketingmanager Glenda Caradonna. "Concurrentie is gezond, je houdt elkaar scherp. Wij geloven erg in ons eigen product."

De horeca-brancheorganisatie denkt ook na over het starten van een bestelsite, uit onvrede over de macht van Thuisbezorgd. Bij Thuisbezorgd is de commissie per 1 januari verhoogd van 12 naar 13 procent per bestelling.
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 8 januari 2018 @ 16:50:36 #268
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_176369315
Goed initiatief, niet klagen en jammeren maar wat eraan doen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 8 januari 2018 @ 18:32:40 #269
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_176371291
Drenthe heeft weer een prijsje te pakken:
Het team van De Loohoeve uit Schoonloo, bestaande uit Jeroen Brouwer, Marleen Brouwer en Jorgo Tzanos, heeft maandag 8 januari op de Horecava De Gouden Koksmuts in de wacht gesleept. Volgens de jury waren het vis- en groentegerecht van De Loohoeve ‘overduidelijk’ het beste.
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 11 januari 2018 @ 16:40:52 #270
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_176435364
Horecava-nieuws:

Wordt De Librije*** voor de vierde keer op rij het ‘Beste Restaurant van Nederland’? Of gaat deze keer een ander restaurant er met de titel vandoor? De 500 beste chefs van Nederland beoordelen elkaar in deze verkiezing. Behalve het ‘Beste Restaurant’ zijn er nog 11 andere categorieën met genomineerden.

De Restaurant Awards 2018 worden begin 2018 voor de vierde keer uitgereikt. Alleen de 500 beste chefs en restauranteigenaren van ons landje, mogen bepalen wie zij de beste vinden.

Hieronder alle genomineerden op een rij:

Genomineerden Beste Restaurant van Nederland:
De Librije***
Librije’s Zusje**
Inter Scaldes***
De Groene Lantaarn**
De Leest***

Genomineerden Beste Wijn Restaurant:
Ciel Bleu**
Zarzo*
De Librije***
Waterproef & Da Vinci*

Genomineerden Beste Vis Restaurant:
De Kromme Watergang**
Visaandeschelde
Spetters*
Pure C*
Zeezout

Genomineerden Beste Aziatische Restaurant:
HanTing Cuisine
Asian Glories
O&O
Yamazato*
Taiko

Genomineerden Beste Nieuwkomer van Nederland:
De Rozario
VISTA*
AIRepublic*
The White Room*
Meliefste

Genomineerden Beste Vlees Restaurant:
De Librije***
The Roast Room
CEO Baas van het Vlees
Rijsel & Kaatje bij de Sluis

Genomineerden Beste Groente Restaurant:
Niven*
Vermeer*
Bolenius*
BAK
De Nieuwe Winkel!

Genomineerden Beste Prijs/Kwaliteits Restaurant:
De Loohoeve
Hofstede De Blaak
RIJKS*
Le Hollandais
De Vlindertuin*!

Genomineerden Meest Romantische Restaurant:
Ciel Bleu**
De Groene Lantaarn**
Vinkeles*
De Bokkedoorns**
Fred**

Genomineerden Beste Italiaanse Restaurant:
Toscanini
Mario Uva
Cucina del Mondo*
Coco Pazzo
La Dolce Vita

Genomineerden Beste Biologische Restaurant:
De Kas
Eindeloos
Bolenius*
BAK
Vermeer*

Genomineerden Beste Fromager van Nederland:
Fred**
De Bokkedoorns**
Bord’eau*
Perceel*
Poef.....gone! ©golfer
pi_176452117
quote:
Restaurant Bridges en Le Petit Bistro in hotel The Grand gaan op de schop. De restaurants moeten toegankelijker worden voor Amsterdammers, met onder andere een levendige bar waar je ook gewoon een hamburger kunt eten.

Al sinds 2014 één ster, en dan toch iets willen verbeteren? Bridges en Le Petit Bistro in hotel The Grand sluiten van 22 januari tot en met 12 maart de deuren voor een grote renovatie. Niet van de menukaart van sterrenchef Andrès Delpeut, wel van de indeling en inrichting.

Doel is om laagdrempeliger te worden en ook de gewone Amsterdammer eens binnen te krijgen. Want het is al lang niet meer zo dat je opgeprikt in een colbert aan tafel hoeft in The Grand, zegt food&beverage manager Elise Nouwen. "De helft van ons personeel loopt gewoon in spijkerbroek."

Nouwen: "Het heeft veel voordelen om een Michelinster te hebben, maar het maakt de toegankelijkheid voor gasten soms hoogdrempeliger. Oók door onze locatie, dat is nogal een fort."

Levendige bar
Wat The Grand volgens Nouwens nu mist is een 'destination' bar, waar je heen gaat om een lekkere cocktail te drinken, of een koffie overdag, en daarna misschien ook nog wat te eten. "Dat hoeft niet direct 5-gangen in Bridges te zijn, maar kan ook in Bridges Bistro of zelfs aan de bar."

Aan Bridges wordt alleen de keuken verbouwd, die krijgt een chef's table. Dat betekent dat gasten letterlijk in de keuken plaatsnemen en de koks op hun vingers kunnen kijken. Ook komt er een deel voor private dining.


Pop-up in de bieb
Lekkerbekken kunnen in de tussentijd terecht bij pop-uprestaurant La Gita, in de bibliotheek van The Grand. Daar staan Italiaanse gerechten en klassiekers uit Le Petit Bistro op de kaart.
https://www.parool.nl/sta(...)ent&utm_content=free
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_176455011
Suikerstroop op lijst Europees culinair erfgoed :)

Vind ik leuk. Morgen eet ik toevallig pannenkoeken :9

https://www.ad.nl/economi(...)-erkenning~a5157ee1/

quote:
Suikerstroop, een belangrijke ingrediënt van typisch Nederlandse producten als de Groningse kruidkoek of de Limburgse zoervleisj, gaat voortaan met een Europese erkenning door het leven. Brussel voegde het zoete goedje vandaag toe aan één van zijn drie speciale kwaliteitsregisters.
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  zaterdag 20 januari 2018 @ 14:44:31 #273
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_176633947
Wereldberoemde Franse topkok Paul Bocuse (91) overleden

Het Franse ministerie van Binnenlandse zaken heeft bekendgemaakt dat topchef Paul Bocuse op 91-jarige leeftijd is overleden.

'Paul Bocuse, de paus van de Franse gastronomie, waarvan hij decennialang wereldwijd de belichaming was, is overleden', liet minister en voormalig burgemeester van Lyon Gerard Collomb vandaag bedroefd via Twitter weten.

Bocuse, die al een aantal jaren aan de ziekte van Parkinson leed en een hartkwaal had, overleed op 91-jarige leeftijd in zijn beroemde restaurant L'Auberge du Pont de Collonges in de buurt van Lyon, meldt een vriend van de familie.

Zijn truffelsoep maakte Bocuse wereldberoemd. Hij wordt gezien als grondlegger van de 'nouvelle cuisine', een kookstijl met lichte en verse ingrediënten in relatief kleine porties. Als eerbetoon werd de meest prestigieuze internationale prijs onder topchefs naar hem vernoemd: Le Bocuse D'Or.

Bocuse, die diverse kookboeken schreef en drie Michelinsterren in de wacht sleepte met zijn restaurant, had veel leerlingen. Een daarvan was de Oostenrijker Eckart Witzigmann, de eerste Duitstalige chef-kok die drie Michelinsterren kreeg.
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 22 januari 2018 @ 12:03:17 #274
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_176671037
Menno Post, chefkok van de Bokkendoorns (2 Michelinsterren) gaat per 1 maart a.s. daar weg na een 'verschil van inzicht' met Pascal Beerens. Hij zou eerder samen met Pascal de zaak helemaal overnemen. Dat gaat nu dus niet door.
Wat hij hierna gaat doen is nu nog niet duidelijk.

'Nu zit ik in het middelpunt van mijn carrière en moet een aantal beslissingen nemen. Daarin ben ik super gespannen, maar ik moet ook kiezen om m'n gezinsleven te combineren met m'n werk en daarin honderd procent controle houden.'

Post is met een aantal partijen in gesprek zo zegt hij. Ook heeft hij locaties in zijn hoofd waar hij over nadenkt. Maar precies weet hij het nog niet.

Roy Eijkelkamp (31), onder Post al keukenchef van De Bokkedoorns, neemt het stokje van Post over. 'Het is jammer hoe het gelopen is, maar voor mij betekent het een mooie uitdaging. Ik word een grote jongen, om het zo maar eens te zeggen.' Eijkelkamp laat weten wel klaar te zijn voor deze stap. Ik denk dat ik open eigen benen kan staan. In de keuken had ik al een grote vrijheid en zelfstandigheid.'

John Beeren, de financieel eigenaar van De Bokkedoorns, zoals hij het zelf omschrijft, laat desgevraagd weten dat Menno Post hem heeft laten weten meer tijd te willen hebben voor zijn jonge gezin. 'Meer kan ik er niet van maken. Post was nog geen eigenaar, dus juridische consequenties zitten er niet aan zijn vertrek. Ook hebben we zijn opvolger in huis. Het overnametraject gaat gewoon door, maar nu gaat Pascal het alleen doen', besluit John Beeren.

Pascal Beeren beaamt de woorden van zijn vader dat nu alleen zijn handtekening onder het overnamecontract komt te staan. 'Menno en ik waren heel ver in het traject. Het moment van tekenen zat er aan te komen. En dan ga je toch goed nadenken. Doe ik het wel? Doe ik het niet? En op een paar punten lagen we niet op één lijn. Niet schrikbarend en er is ook geen sprake van een ruzie tussen ons, maar gewoon zoals ondernemers dat hebben binnen een bedrijf. Menno heeft voor zijn gezin gekozen. En dat respecteer ik. Meer is er niet aan de hand. De Bokkedoorns verliest een fantastische chef. Gelukkig hebben we de opvolging in huis. Roy werkt hier al tien jaar, vijf jaar onder Lucas Rive en vijf jaar onder Menno Post. Twee goede leermeesters!'

Op de vraag of Roy Eijkelkamp klaar is voor deze stap zegt Pascal Beeren direct 'ja'. 'Anders hadden we hem niet gevraagd. Hij kan dit zeker aan. Natuurlijk is het spannend voor iedereen, maar dat is een chefs-wissel altijd.'

Bijna een jaar geleden zei Pascal Beeren dat hij als eigenaar van De Bokkedoorns een lossere koers wilde varen. 'Dat doen we ook. En daar gaan we meer door.We zijn echt al een heel eind. Meer bravoure, verfrissender, jonger. Gewaagdere gerechten op de kaart. De omgang met gasten is veel losser geworden. Vroeger hadden we heel veel zakelijke mensen en die vragen toch wat meer privacy en discretie aan tafel dan leisure. Mensen die prive komen zijn een avondje uit. Daar mag je wel een dolletje mee maken.'

[ Bericht 83% gewijzigd door golfer op 22-01-2018 12:47:38 (aanvulling) ]
Poef.....gone! ©golfer
pi_176838028
quote:
Het restaurant De Librije is dinsdag tijdens de Restaurant Awards 2018 verkozen tot het beste restaurant van Nederland. Het driesterrenrestaurant uit Zwolle wint de prijs voor de vierde keer op rij.
"Opnieuw bedankt dat jullie weer op ons gestemd hebben en ik zou zeggen: ga zo door", zegt eigenaar Jonnie de Boer. "Bedankt voor jullie vertrouwen en ja, we worden al bijna oude rotten in het vak, maar fijn dat jullie ons nog steeds zo zien zitten", vult mede-eigenaar Thérèse de Boer aan.

De winnaars van de prijzen worden bepaald aan de hand van stemmen die worden gegeven door vijfhonderd chefs en restauranteigenaars. In uiteenlopende categorieën bepalen zij vervolgens hun favoriete winnaars.

Beste Visrestaurant
De Kromme Watergang (Hoofdplaat)

Beste Groenterestaurant
Niven (Rijswijk)

Beste Biologische Restaurant
De Kas (Amsterdam)

Beste Italiaanse Resturant
Toscanini (Amsterdam)

Beste Fromager
Fred (Rotterdam)

Beste Vleesrestaurant
The Roast Room (Amsterdam)

Beste Wijnrestaurant en Meest Romantische Restaurant
Ciel Bleu (Amsterdam)

Beste Prijs/Kwaliteit in Nederland
Hofstede De Blaak (Tilburg)

Beste Nieuwkomer
De Rozario (Helmond)

Beste Aziatische Restaurant
HangTing Cuisine (Den Haag)
https://www.nu.nl/eten-en(...)-van-nederland-.html
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')