abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
  zondag 8 oktober 2017 @ 11:36:59 #226
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174276603
registreer om deze reclame te verbergen
Dat is waar die bom (niet) was?
Mwah. Denk niet voor mij.
pi_174276867
quote:
2s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 19:36 schreef Iwanius het volgende:
Doet mij heel erg denken aan toen ik ooit in een ver verleden in Japan was en bij de befaamde Sukiyabashi Jiro sushi ging eten en qua interieur het er net zo 'karig' uitzag. Maar beste sushi ooit.

[..]

Opvolgend:

Het wordt een keuken die veel weg heeft van Ron Gastro's bar met dat "sharing" eten wat nu zo 'hip' is. De basis wordt de Peruaanse keuken met Aziatische invloeden en andere Zuid-Amerikaanse keuken invloeden.
Peruaans eten is fenomenaal. En na AziŽ vermoed ik dat zuid Amerika wel eens de volgende trend kan zijn.
Whatever...
pi_174277201
quote:
3s.gif Op zondag 8 oktober 2017 11:32 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]

Maassilo Rotterdam wordt in 2018 "Lovers Hotel?/Brasserie/Loungeclub"


[ afbeelding ]

Vanaf volgend jaar maart 2018 zal de Rotterdamse Maassilo verbouwd zijn tot een lounge-club achtige setting met een dakterras en restaurant in 1, en een aparte naam krijgen die beter omschreven kan worden als een veredeld "lovers hotel" volgens eigenaar Ted Langenbach, die hiermee niet alleen het Rotterdamse uitgaansleven nieuw leven probeert in te blazen, maar ook na zijn befaamde Now & Wow periode weer denkt een prominente rol in Rotterdam te kunnen spelen zoals hij dat voorheen deed met Now & Wow.
Comeback nr 38 voor Tedje
  dinsdag 10 oktober 2017 @ 15:53:17 #229
289177 Iwanius
Gedachten zijn net als Wolken
pi_174326559
registreer om deze reclame te verbergen
news_update.gif

360.jpg

Die weet van gekkigheid niet meer wat te doen. En dat voor een 'drie' sterren-chef met deze nieuwe opzet.

1YVtruL.jpg
Okonomiyaki met Bonito vlokken die ik in 2015 bij de FG Noodle Opening at.
Hij die geld verliest, verliest veel. Hij die een vriend verliest, verliest veel meer. Hij die het vertrouwen verliest, verliest alles
  dinsdag 10 oktober 2017 @ 16:07:29 #230
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174326845
quote:
10s.gif Op dinsdag 10 oktober 2017 15:53 schreef Iwanius het volgende:
Die weet van gekkigheid niet meer wat te doen.
Precies wat ik ook dacht.
pi_174329167
quote:
10s.gif Op dinsdag 10 oktober 2017 15:53 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Die weet van gekkigheid niet meer wat te doen. En dat voor een 'drie' sterren-chef met deze nieuwe opzet.

[ afbeelding ]
Okonomiyaki met Bonito vlokken die ik in 2015 bij de FG Noodle Opening at.

Ik vind okonomiyaki :9~

Maar het is geen chic voer. Integendeel.
  dinsdag 10 oktober 2017 @ 19:37:12 #232
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174331500
registreer om deze reclame te verbergen
Van een beetje japanse chef verwacht je een nieuw niveau van Ayakiba
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_174332081
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 oktober 2017 17:54 schreef _Arual_ het volgende:

[..]

Ik vind okonomiyaki :9~

Maar het is geen chic voer. Integendeel.
Inderdaad enorm lekker, maar sjiek... Nee.

Aan de andere kant, goed bereide simpele gerechten vind ik vaak heel prettig. Misschien geen ster waard en allesbehalve haute cuisine. Will lekker eten. Soms ook echt enorm genieten.
Whatever...
  dinsdag 10 oktober 2017 @ 19:57:47 #234
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174332125
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 oktober 2017 19:56 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Inderdaad enorm lekker, maar sjiek... Nee.

Aan de andere kant, goed bereide simpele gerechten vind ik vaak heel prettig. Misschien geen ster waard en allesbehalve haute cuisine. Will lekker eten. Soms ook echt enorm genieten.
Een goede gebraden gans is een gave god's
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_174332151
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 oktober 2017 19:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Een goede gebraden gans is een gave god's
Absoluut. Of een goede stamppot rauwe andijvie... Dan kun je me opvegen :9~
Whatever...
  dinsdag 10 oktober 2017 @ 19:59:55 #236
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174332184
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 oktober 2017 19:58 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Absoluut. Of een goede stamppot rauwe andijvie... Dan kun je me opvegen :9~
Met spekjes?

gremdaat_200_400x400.jpg
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 10 oktober 2017 @ 20:03:08 #237
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174332287
Ik kan van heel veel dingen genieten, van een snee versgebakken zuurdesembrood met wat zoute boter tot oesters zo uit zee. Zeer culinaire zaken als zee egel kaviaar, maar net zo goed een goede kroket.
Een gewoon gekookte aardappel (bv opperdoes) met wat zout of een snuif boter
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_174333291
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 oktober 2017 19:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Met spekjes?

[ afbeelding ]
Haha, uiteraard.

En zelf heb ik er dan het liefst nog los een gehaktbal naast.

Overigens vind ik okonomiyaki uitermate lekker. Over net als tempura groenten. Heerlijke 'fast food'.
Whatever...
  dinsdag 24 oktober 2017 @ 19:29:00 #239
289177 Iwanius
Gedachten zijn net als Wolken
pi_174633375
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 oktober 2017 20:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik kan van heel veel dingen genieten, van een snee versgebakken zuurdesembrood met wat zoute boter tot oesters zo uit zee. Zeer culinaire zaken als zee egel kaviaar, maar net zo goed een goede kroket.
Een gewoon gekookte aardappel (bv opperdoes) met wat zout of een snuif boter
webredactie.jpg

Ik had er wat zure room met een snufje knoflook erin vermengd op gedaan. Dan wel een gepofte aardappel.
Hij die geld verliest, verliest veel. Hij die een vriend verliest, verliest veel meer. Hij die het vertrouwen verliest, verliest alles
  dinsdag 24 oktober 2017 @ 19:31:56 #240
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174633450
Ayakiba vind ik weer gewoon vies
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 24 oktober 2017 @ 20:23:21 #241
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174635002
Okonomiyaki is natuurlijk gewoon de kapsalon van Japan.
  dinsdag 24 oktober 2017 @ 20:25:53 #242
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_174635086
Wat is het culinaire nieuws daar aan?
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 24 oktober 2017 @ 20:32:56 #243
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174635302
We keuvelen gezellig na.
pi_174640821
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 oktober 2017 20:23 schreef RobinOok het volgende:
Okonomiyaki is natuurlijk gewoon de kapsalon van Japan.
Zeker en mits goed bereid erg lekker. Niet echt met kapsalon te vergelijken.

Kapsalon is gewoon echt smerige meuk. Flikker alles door elkaar. Bah. Een dan ook van die slappe fabriekskaas en knoflooksaus met als basis fritessaus. Bahbah.

Wat is ayakiba trouwens? Ken ik niet.
Whatever...
  woensdag 25 oktober 2017 @ 06:07:34 #245
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174641848
quote:
1s.gif Op woensdag 25 oktober 2017 00:01 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Wat is ayakiba trouwens? Ken ik niet.
Vroeg ik me ook al af. Misschien bedoelt hij Arubaanse ayaka?
pi_174641977
Ah jakkie bah?
Op dinsdag 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op zaterdag 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe het volgende:
Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  woensdag 25 oktober 2017 @ 07:17:55 #247
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174664954
quote:
1s.gif Op woensdag 25 oktober 2017 07:06 schreef Vanyel het volgende:
Ah jakkie bah?
Oh, het was een grap.... 8)7

En ik maar denken, ayakiba... wasda?
Whatever...
  woensdag 1 november 2017 @ 11:44:37 #249
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_174800171
Tweesterrenrestaurant &samhoud places in Amsterdam heet vanaf januari 2018 &moshik. De nieuwe naam, een verwijzing naar chef Moshik Roth, is enerzijds een gevolg van de exponentiŽle groei van &samhoud en anderzijds de wens om meer onderscheid te willen aanbrengen in de merken en diensten van de &samhoud groep.

Ruim vijf jaar na de start van op de Oosterdok in Amsterdam, wordt de naam van het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant &samhoud places aangepast.

Moshik Roth
Vanaf januari 2018 is &moshik de naam. ‘Een eerbetoon aan het culinaire genie Moshik Roth’, aldus Salem Samhoud, mede-eigenaar van &samhoud places.

Culinaire reizen
Het &-teken kenmerkt de stevige samenwerking tussen ondernemer Salem en chef Moshik en hebben het gemeenschappelijke doel ‘together we build a brighter future’.

Chef-kok Moshik neemt je in &moshik mee in zijn extravagante, creatieve brein. De puurheid van smaken en ingrediŽnten die hij in zijn hoofd samenbrengt en zijn culinaire reizen lopen over in de ambiance en het interieur van het restaurant.

Intiemere setting
Door het creŽren van meerdere ruimtes ontstaat een intiemere setting en biedt het restaurant plek aan meer gasten. Aan de voorkant is de leiding in handen van maÓtre Ralph Lokker en maÓtre-sommelier Janine Kinderman.

Om de nieuwe uitstraling gestalte te geven, is het tweesterrenrestaurant vanaf Eerste Kerstdag gesloten. Half januari gaan de deuren van &moshik open.
Poef.....gone! ©golfer
pi_174804234
http://www.missethoreca.n(...)CAA852E602B95EC1AYI4
quote:
Topkok Yotam Ottolenghi wint de Johannes van Damprijs 2016. Hij krijgt de onderscheiding vanwege zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de gastronomie.

Topkok Yotam Ottolenghi wint Johannes van Damprijs
De prijs, genoemd naar culinair journalist Johannes van Dam, is een internationale oeuvreprijs. Hij wordt toegekend door de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam aan een persoon die veel heeft gedaan aan de verspreiding van kennis van de gastronomische cultuur. De prijs wordt op 17 november aan Ottolenghi overhandigd.

Over Yotam Ottolenghi
Ottolenghi groeide op in IsraŽl. Ottolenggi, aanvankelijk werkzaam als journalist, verhuisde in 1997 naar Londen en volgde daar een Franse kookopleiding. Hij deed ervaring op in diverse sterrenrestaurants en startte uiteindelijk zijn eigen zaak: Ottolenghi deli in Notting Hill in 2002. Doel was om het beste kant-en-klare eten in Londen te verkopen. Na drie afhaalrestaurants is er sinds 2011 ook een ‘echt’ restaurant, genaamd Nopi.

De IsraŽlisch-Britse Ottolenghi heeft tevens verschillende kookboeken op zijn naam staan, zoals Plenty, Jeruzalem en het net verschenen Sweet. Ottolenghi’s kookboeken over zijn moderne, op groenten gebaseerde Arabische kookstijl, zijn wereldwijd immens populair.

Nacarat
Angelo Kremmydas ťťn van de chefs bij Ron Blaauws nieuwe restaurant Nacarat in Amsterdam was head chef bij een van de restaurants van Ottolenghi.

Johannes van Damprijs
De vorige winnaar (2015) was chef-kok John Halvemaan. De Johannes van Damprijs is een internationale oeuvreprijs die sinds 2013 wordt uitgereikt door de Universiteit van Amsterdam aan een persoon die zich buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt voor de verspreiding van de kennis van de internationale gastronomie. De prijs is vernoemd naar Johannes van Dam, vooral bekend als culinair journalist voor Het Parool en Elsevier.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')