abonnement Unibet Coolblue
  Moderator zaterdag 10 mei 2014 @ 13:33:59 #226
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_139774733
Ziet er top uit ^O^
Fijn deeg om mee te werken dit, vind je ook niet?
Het is wel wat minder zoet, dus voor puur een appeltaart zou het niks zijn, maar met room er in wordt het echt heel lekker, kan niet anders :D
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_139775321
Ziet er inderdaad mooi uit, knap gedaan! :)

Mijn shortbread koekjesdeeg ligt nu even in de koelkast. Ik ga er straks figuurtjes uitsteken. Ben heel erg benieuwd! :)
  zaterdag 10 mei 2014 @ 14:13:19 #228
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139775933
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 13:33 schreef djkoelkast het volgende:
Ziet er top uit ^O^
Fijn deeg om mee te werken dit, vind je ook niet?
Het is wel wat minder zoet, dus voor puur een appeltaart zou het niks zijn, maar met room er in wordt het echt heel lekker, kan niet anders :D
Heerlijk deeg om mee te werken. Breekt en brokkelt ook niet, rolt fijn uit. Super recept! Ik had precies genoeg voor 6 taartjes. En twee koekjes, die zijn al op :+ Je moet toch proeven niet? O-)
Ik ben erg tevreden over het resultaat. Foto volgt nog want ik moet nu snel ff opfrissen en dan gaan we naar de familie :)
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zaterdag 10 mei 2014 @ 14:16:48 #229
221912 minilot
Nancy boy
pi_139776029
Paté sucrée werkt inderdaad enorm lekker. :Y
Pâte brisée trouwens ook, da's bijna hetzelfde maar dan met maar een piepklein beetje suiker: fantastisch voor quiches. ^O^
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 10 mei 2014 @ 14:23:20 #230
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139776207
Ik hou sowieso niet zo van dat mierzoete. Ik vond deze verhoudingen helemaal goed :Y
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_139776580
Ze zien er nou al lekker uit! Klinkt als een goeie combi met die vulling :9
  zaterdag 10 mei 2014 @ 14:38:48 #232
221912 minilot
Nancy boy
pi_139776631
quote:
17s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 14:23 schreef Puckzzz het volgende:
Ik hou sowieso niet zo van dat mierzoete. Ik vond deze verhoudingen helemaal goed :Y
^O^
(Maak je zelf je custard?)
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 10 mei 2014 @ 15:03:09 #233
280727 Njosnavelin
tête folle
pi_139777276
quote:
0s.gif Op donderdag 8 mei 2014 22:45 schreef Tinuviel het volgende:
Mijn zoons verjaardag is morgen, dus voldoende reden om me uit te leven met bakken. Tot nu toe verantwoorde muffins gemaakt:
[ afbeelding ]

Iets anders dan het origineel recept: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/breakfast-muffins

En voor het feest met de familie een "Herrentorte" (witte wijn creme taart), de chocoladeglazuur mist nog:
[ afbeelding ]

De 2e creme ging veel beter dan de eerste. Hopelijk smaakt de taart ondanks alles toch goed.
Recept is in het Duits. Bij interesse vertaal ik het later.
Die muffins zien er lekker uit :9
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
  zaterdag 10 mei 2014 @ 15:05:10 #234
280727 Njosnavelin
tête folle
pi_139777332
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 14:16 schreef minilot het volgende:
Paté sucrée werkt inderdaad enorm lekker. :Y
Pâte brisée trouwens ook, da's bijna hetzelfde maar dan met maar een piepklein beetje suiker: fantastisch voor quiches. ^O^
Paté sucrée, is dat paté met suiker? :r
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
  Moderator zaterdag 10 mei 2014 @ 15:09:25 #235
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_139777431
quote:
10s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 15:05 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

Paté sucrée, is dat paté met suiker? :r
_O-
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_139777468
Yes, mijn koekjes zijn helemaal niet uitgezakt :D Ik ben zo blij!
Ze zijn een beetje pips, maar zo te zien is dat normaal voor dit soort koekjes.
Dankjulliewel iedereen ^O^
pi_139777630
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 15:10 schreef Grutsk het volgende:
Yes, mijn koekjes zijn helemaal niet uitgezakt :D Ik ben zo blij!
Ze zijn een beetje pips, maar zo te zien is dat normaal voor dit soort koekjes.
Dankjulliewel iedereen ^O^
Welk recept had je nu gebruikt? Heb koekstempels waar ik nog steeds een nieuwe poging mee wil doen! (die liepen de vorige keer ook uit) En zijn ze lekker? :)
pi_139777715
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 15:16 schreef Holyme het volgende:

[..]

Welk recept had je nu gebruikt? Heb koekstempels waar ik nog steeds een nieuwe poging mee wil doen! (die liepen de vorige keer ook uit) En zijn ze lekker? :)
Ik heb nu dit recept gebruikt http://www.kaatskeuken.nl(...)tse-zandkoekjes.html en naar aanleiding van een ander recept nog een beetje suiker op de koekjes gestrooid. Ze staan nog af te koelen, dus ik heb ze nog niet geproefd. Ik ben verre van een ervaren bakster maar ik zou dit deeg zeker weer gebruiken als ik met vormpjes aan de slag ga (mits ze straks verschrikkelijk smaken maar daar ga ik niet van uit :P )

Edit: Ik heb er trouwens hartjes uitgestoken omdat ik wilde zien of er nog vormpjes in te herkennen waren. Dat was bij mijn vorige bakpogingen namelijk steeds niet het geval.
Ik lees nu bij de comments dat iemand het deeg korrelig vond. Dit heb ik ook zo ervaren, maar de schrijfster van de blog geeft zelf al een oplossing. Bij mij heeft het verder geen problemen opgeleverd.
pi_139777862
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 15:19 schreef Grutsk het volgende:

[..]

Ik heb nu dit recept gebruikt http://www.kaatskeuken.nl(...)tse-zandkoekjes.html en naar aanleiding van een ander recept nog een beetje suiker op de koekjes gestrooid. Ze staan nog af te koelen, dus ik heb ze nog niet geproefd. Ik ben verre van een ervaren bakster maar ik zou dit deeg zeker weer gebruiken als ik met vormpjes aan de slag ga (mits ze straks verschrikkelijk smaken maar daar ga ik niet van uit :P )

Edit: Ik heb er trouwens hartjes uitgestoken omdat ik wilde zien of er nog vormpjes in te herkennen waren. Dat was bij mijn vorige bakpogingen namelijk steeds niet het geval.
Ik lees nu bij de comments dat iemand het deeg korrelig vond. Dit heb ik ook zo ervaren, maar de schrijfster van de blog geeft zelf al een oplossing. Bij mij heeft het verder geen problemen opgeleverd.
Super, thanks! :)
  zaterdag 10 mei 2014 @ 15:31:56 #240
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139778044
Nou dat was een bliksembezoek. :D Maar de taartjes vielen bijzonder goed in de smaak. Als men tot twee a drie keer zegt dat ze het écht lekker vinden dan weet je dat ze dat er niet om zeggen. Gelukkig! :D

Fotooke van de taartjes:


Minilot, nee ik heb deze custard niet zelf gemaakt. Daar wil ik eens rustig voor gaan zitten en de tijd ervoor hebben en ook ruimte voor falen incalculeren. Dat is dus niet wanneer ik het uit ga delen aan andere mensen, dan wordt de stress indien het faalt me echt te hoog.
Ik kom echt nog maar net om de hoek kijken bij het bakken maar ik vind het zo leuk om te doen en voor mijn gevoel heb ik er ook wel feeling voor.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zaterdag 10 mei 2014 @ 15:32:18 #241
221912 minilot
Nancy boy
pi_139778059
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 15:19 schreef Grutsk het volgende:
Yep, ze horen pips te zijn met hoogstens een beetje lichtbruin aan de randjes. :Y
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 10 mei 2014 @ 15:33:10 #242
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139778078
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 15:32 schreef minilot het volgende:

[..]

Yep, ze horen pips te zijn met hoogstens een beetje lichtbruin aan de randjes. :Y
Dat voelt voor mij zo raar, ik heb altijd het idee dat alles goudbruin moet worden :')
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zaterdag 10 mei 2014 @ 15:33:34 #243
221912 minilot
Nancy boy
pi_139778088
quote:
17s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 15:31 schreef Puckzzz het volgende:
Minilot, nee ik heb deze custard niet zelf gemaakt. Daar wil ik eens rustig voor gaan zitten en de tijd ervoor hebben en ook ruimte voor falen incalculeren. Dat is dus niet wanneer ik het uit ga delen aan andere mensen, dan wordt de stress indien het faalt me echt te hoog.
Gewoon een keer doen. Pak melk en een doos eieren kopen en hopsakee. Ik ben zelf een enorme kluns, maar verse custard maken lukt me slapend nog wel. :Y Is echt hartstikke lekker. :9

En jemigdepemig wat zien je taartjes er goed uit! *O* Fraaie rozen van de appelpartjes zeg! O+
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator zaterdag 10 mei 2014 @ 15:35:19 #244
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_139778141
Zelf custard maken is echt heel eenvoudig, alleen je moet blijven kloppen met je garde.
Daarvoor is een mooie stelregel: kloppen totdat je het helemaal zat bent, dan ben je op de helft.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zaterdag 10 mei 2014 @ 15:37:37 #245
221912 minilot
Nancy boy
pi_139778192
quote:
17s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 15:33 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Dat voelt voor mij zo raar, ik heb altijd het idee dat alles goudbruin moet worden :')
Ik vind het juist zo handig van shortbread dat het vorm- en kleurvast is.. Ik maakte afgelopen zomer koekjes met groene thee en witte chocolade en ik zou niet weten hoe dat met ander deeg zou moeten lukken! :)

Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 10 mei 2014 @ 15:42:06 #246
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139778315
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 15:37 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik vind het juist zo handig van shortbread dat het vorm- en kleurvast is.. Ik maakte afgelopen zomer koekjes met groene thee en witte chocolade en ik zou niet weten hoe dat met ander deeg zou moeten lukken! :)

[ afbeelding ]
Die zien er leuk uit!

Ik ben helemaal niet bekend met shortbread. Maar ik bak ook eigenlijk (nog) nooit koekjes.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_139778328
quote:
17s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 15:33 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Dat voelt voor mij zo raar, ik heb altijd het idee dat alles goudbruin moet worden :')
Ja die fout heb ik ook een keer gemaakt met koekjes waarbij dat dus niet hoorde, ik vond ze zo pips en zacht (wist ik veel dat ze buiten de oven harder zouden worden), dus nog maar wat langer. Mooi goudbruin, maar knetterhard :')

En oh my, je taartjes zien er geweldig uit!
  zaterdag 10 mei 2014 @ 15:44:20 #248
221912 minilot
Nancy boy
pi_139778378
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 15:42 schreef Holyme het volgende:

[..]

Ja die fout heb ik ook een keer gemaakt met koekjes waarbij dat dus niet hoorde, ik vond ze zo pips en zacht (wist ik veel dat ze buiten de oven harder zouden worden), dus nog maar wat langer. Mooi goudbruin, maar knetterhard :')

Yep, dat weet ik ook nog wel van vroeger... Koekjes eindeloos laten door bakken tot ze eindelijk hard werden. Het was best een openbaring om erachter te komen dat koekjes pas hard worden als ze af liggen te koelen. *)
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 10 mei 2014 @ 15:45:46 #249
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139778427
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 15:44 schreef minilot het volgende:

[..]

Yep, dat weet ik ook nog wel van vroeger... Koekjes eindeloos laten door bakken tot ze eindelijk hard werden. Het was best een openbaring om erachter te komen dat koekjes pas hard worden als ze af liggen te koelen. *)
Kun je dan wanneer ze nog zacht zijn er nog van alles indrukken? Nootjes, of brokjes chocola ofzo? Zonder mee te bakken dus. Of valt dat er dan uit?
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_139778539
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 15:37 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik vind het juist zo handig van shortbread dat het vorm- en kleurvast is.. Ik maakte afgelopen zomer koekjes met groene thee en witte chocolade en ik zou niet weten hoe dat met ander deeg zou moeten lukken! :)

[ afbeelding ]
Dat klinkt lekker! Denk dat ik morgen dat recept 'ns probeer wat Grutsk heeft gepost, heb nog wat vanillestokjes, misschien dat er doorheen, Zou dat wat zijn, of is dat deeg misschien niet zoet genoeg?

Vind bakken superleuk, maar weinig ervaring, met mijn combi-magnetron wil dat niet zo (die temp van dat ding klopt volgens mij echt voor geen meter). Muffins type 'oh dit kan er ook nog wel doorheen' en koekjes durf ik nog wel aan maar van de week eigenwijs toch weer wat anders geprobeerd... mislukte kladdkaka was nog redelijk eetbaar maar veel te hard en zag er niet uit :+
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')