Heerlijk deeg om mee te werken. Breekt en brokkelt ook niet, rolt fijn uit. Super recept! Ik had precies genoeg voor 6 taartjes. En twee koekjes, die zijn al op Je moet toch proeven niet?quote:Op zaterdag 10 mei 2014 13:33 schreef djkoelkast het volgende:
Ziet er top uit
Fijn deeg om mee te werken dit, vind je ook niet?
Het is wel wat minder zoet, dus voor puur een appeltaart zou het niks zijn, maar met room er in wordt het echt heel lekker, kan niet anders
quote:Op zaterdag 10 mei 2014 14:23 schreef Puckzzz het volgende:
Ik hou sowieso niet zo van dat mierzoete. Ik vond deze verhoudingen helemaal goed
Die muffins zien er lekker uitquote:Op donderdag 8 mei 2014 22:45 schreef Tinuviel het volgende:
Mijn zoons verjaardag is morgen, dus voldoende reden om me uit te leven met bakken. Tot nu toe verantwoorde muffins gemaakt:
[ afbeelding ]
Iets anders dan het origineel recept: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/breakfast-muffins
En voor het feest met de familie een "Herrentorte" (witte wijn creme taart), de chocoladeglazuur mist nog:
[ afbeelding ]
De 2e creme ging veel beter dan de eerste. Hopelijk smaakt de taart ondanks alles toch goed.
Recept is in het Duits. Bij interesse vertaal ik het later.
Paté sucrée, is dat paté met suiker?quote:Op zaterdag 10 mei 2014 14:16 schreef minilot het volgende:
Paté sucrée werkt inderdaad enorm lekker.
Pâte brisée trouwens ook, da's bijna hetzelfde maar dan met maar een piepklein beetje suiker: fantastisch voor quiches.
quote:Op zaterdag 10 mei 2014 15:05 schreef Njosnavelin het volgende:
[..]
Paté sucrée, is dat paté met suiker?
Welk recept had je nu gebruikt? Heb koekstempels waar ik nog steeds een nieuwe poging mee wil doen! (die liepen de vorige keer ook uit) En zijn ze lekker?quote:Op zaterdag 10 mei 2014 15:10 schreef Grutsk het volgende:
Yes, mijn koekjes zijn helemaal niet uitgezakt Ik ben zo blij!
Ze zijn een beetje pips, maar zo te zien is dat normaal voor dit soort koekjes.
Dankjulliewel iedereen
Ik heb nu dit recept gebruikt http://www.kaatskeuken.nl(...)tse-zandkoekjes.html en naar aanleiding van een ander recept nog een beetje suiker op de koekjes gestrooid. Ze staan nog af te koelen, dus ik heb ze nog niet geproefd. Ik ben verre van een ervaren bakster maar ik zou dit deeg zeker weer gebruiken als ik met vormpjes aan de slag ga (mits ze straks verschrikkelijk smaken maar daar ga ik niet van uit )quote:Op zaterdag 10 mei 2014 15:16 schreef Holyme het volgende:
[..]
Welk recept had je nu gebruikt? Heb koekstempels waar ik nog steeds een nieuwe poging mee wil doen! (die liepen de vorige keer ook uit) En zijn ze lekker?
Super, thanks!quote:Op zaterdag 10 mei 2014 15:19 schreef Grutsk het volgende:
[..]
Ik heb nu dit recept gebruikt http://www.kaatskeuken.nl(...)tse-zandkoekjes.html en naar aanleiding van een ander recept nog een beetje suiker op de koekjes gestrooid. Ze staan nog af te koelen, dus ik heb ze nog niet geproefd. Ik ben verre van een ervaren bakster maar ik zou dit deeg zeker weer gebruiken als ik met vormpjes aan de slag ga (mits ze straks verschrikkelijk smaken maar daar ga ik niet van uit )
Edit: Ik heb er trouwens hartjes uitgestoken omdat ik wilde zien of er nog vormpjes in te herkennen waren. Dat was bij mijn vorige bakpogingen namelijk steeds niet het geval.
Ik lees nu bij de comments dat iemand het deeg korrelig vond. Dit heb ik ook zo ervaren, maar de schrijfster van de blog geeft zelf al een oplossing. Bij mij heeft het verder geen problemen opgeleverd.
Yep, ze horen pips te zijn met hoogstens een beetje lichtbruin aan de randjes.quote:
Dat voelt voor mij zo raar, ik heb altijd het idee dat alles goudbruin moet wordenquote:Op zaterdag 10 mei 2014 15:32 schreef minilot het volgende:
[..]
Yep, ze horen pips te zijn met hoogstens een beetje lichtbruin aan de randjes.
Gewoon een keer doen. Pak melk en een doos eieren kopen en hopsakee. Ik ben zelf een enorme kluns, maar verse custard maken lukt me slapend nog wel. Is echt hartstikke lekker.quote:Op zaterdag 10 mei 2014 15:31 schreef Puckzzz het volgende:
Minilot, nee ik heb deze custard niet zelf gemaakt. Daar wil ik eens rustig voor gaan zitten en de tijd ervoor hebben en ook ruimte voor falen incalculeren. Dat is dus niet wanneer ik het uit ga delen aan andere mensen, dan wordt de stress indien het faalt me echt te hoog.
Ik vind het juist zo handig van shortbread dat het vorm- en kleurvast is.. Ik maakte afgelopen zomer koekjes met groene thee en witte chocolade en ik zou niet weten hoe dat met ander deeg zou moeten lukken!quote:Op zaterdag 10 mei 2014 15:33 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Dat voelt voor mij zo raar, ik heb altijd het idee dat alles goudbruin moet worden
Die zien er leuk uit!quote:Op zaterdag 10 mei 2014 15:37 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik vind het juist zo handig van shortbread dat het vorm- en kleurvast is.. Ik maakte afgelopen zomer koekjes met groene thee en witte chocolade en ik zou niet weten hoe dat met ander deeg zou moeten lukken!
[ afbeelding ]
Ja die fout heb ik ook een keer gemaakt met koekjes waarbij dat dus niet hoorde, ik vond ze zo pips en zacht (wist ik veel dat ze buiten de oven harder zouden worden), dus nog maar wat langer. Mooi goudbruin, maar knetterhardquote:Op zaterdag 10 mei 2014 15:33 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Dat voelt voor mij zo raar, ik heb altijd het idee dat alles goudbruin moet worden
Yep, dat weet ik ook nog wel van vroeger... Koekjes eindeloos laten door bakken tot ze eindelijk hard werden. Het was best een openbaring om erachter te komen dat koekjes pas hard worden als ze af liggen te koelen.quote:Op zaterdag 10 mei 2014 15:42 schreef Holyme het volgende:
[..]
Ja die fout heb ik ook een keer gemaakt met koekjes waarbij dat dus niet hoorde, ik vond ze zo pips en zacht (wist ik veel dat ze buiten de oven harder zouden worden), dus nog maar wat langer. Mooi goudbruin, maar knetterhard
Kun je dan wanneer ze nog zacht zijn er nog van alles indrukken? Nootjes, of brokjes chocola ofzo? Zonder mee te bakken dus. Of valt dat er dan uit?quote:Op zaterdag 10 mei 2014 15:44 schreef minilot het volgende:
[..]
Yep, dat weet ik ook nog wel van vroeger... Koekjes eindeloos laten door bakken tot ze eindelijk hard werden. Het was best een openbaring om erachter te komen dat koekjes pas hard worden als ze af liggen te koelen.
Dat klinkt lekker! Denk dat ik morgen dat recept 'ns probeer wat Grutsk heeft gepost, heb nog wat vanillestokjes, misschien dat er doorheen, Zou dat wat zijn, of is dat deeg misschien niet zoet genoeg?quote:Op zaterdag 10 mei 2014 15:37 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik vind het juist zo handig van shortbread dat het vorm- en kleurvast is.. Ik maakte afgelopen zomer koekjes met groene thee en witte chocolade en ik zou niet weten hoe dat met ander deeg zou moeten lukken!
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |