Oh dat kan wel hoor Maar een hele lange roller is aan te bevelen. Iemand in de Great Australian Bake Off gebruikte een bezemsteel!quote:Op zondag 13 april 2014 00:11 schreef sirdanilot het volgende:
Alleen filodeeg is gewoon bijna niet zelf te maken volgens mij.
Hagelslag smelt niet normaal gesproken, dat wordt echt een smerig iets als je het verwarmt. Al ken ik deze hagelslag niet, zo is het met normale hagelslag en vlokken.quote:Op zondag 13 april 2014 13:03 schreef Puckzzz het volgende:
Ligt het aan mij of moeten de foto's in de OP nog even aangepast worden naar de laatste foto's uit het vorige topic?
Ik wil weer een poging doen met de cake. Nu heb ik voor het chocolade cake gedeelte pure chocola nodig. Dit heb ik niet meer in huis. Wel heb ik cacao en pure hagelslag van Céréal.
Deze:
[ afbeelding ]
Dit staat hier stof te happen in de kast want ik vind het echt niet lekker op brood, dus ik ga dit erdoor mikken.
We gaan het zien
Taartje staat nu te bakken in de bakvorm. Het is sowieso een recept waarin je de boter eerst moet smelten en dan de chocola toevoegen en mee laten smelten(en een shitload aan jam en suiker )quote:Op zondag 13 april 2014 13:55 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Hagelslag smelt niet normaal gesproken, dat wordt echt een smerig iets als je het verwarmt. Al ken ik deze hagelslag niet, zo is het met normale hagelslag en vlokken.
Kan zijn hoor dat dit heel wat anders is.quote:Op zondag 13 april 2014 14:19 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Taartje staat nu te bakken in de bakvorm. Het is sowieso een recept waarin je de boter eerst moet smelten en dan de chocola toevoegen en mee laten smelten(en een shitload aan jam en suiker )
Het smolt echt prima en de smaak van het beslag was ook goed.
Ik wacht het nog steeds af. Officieel is het een cupcake recept maar ik heb het nu in een springvormpje van 20 cm gedaan, ik bak het op een wat lagere temperatuur iets langer nu dan het recept aangeeft. Beetje touch and feel...
Ik heb het recept wel eerder gemaakt maar dan dus in de vorm van cupcakes. Die waren zalig.
Is daar niet een apart broodtopic voor?quote:Op donderdag 17 april 2014 09:58 schreef raulbouli het volgende:
Glutenvrije Focaccia (Zeezout, stukjes olijf en wat rozemarijn)
[ afbeelding ]
Het is chocoladetaart zonder meel. Zie het recept van Hawai_Tim dat eerder gepost is.quote:Op donderdag 17 april 2014 20:29 schreef Puckzzz het volgende:
Die bovenste ziet er lekker uit! Wat is het voor taart?
Ik moet volgende week trakteren op mijn werk want dan ben ik jarig. Ik wilde eigenlijk Bossche Bollen gaan maken. Als ik die zondag maak zijn ze maandag toch nog wel lekker?
Niet dat ze slap worden ofzo.
Dit was het recept: http://allrecipes.com/recipe/flourless-chocolate-cake-i/quote:Op donderdag 17 april 2014 20:29 schreef Puckzzz het volgende:
Die bovenste ziet er lekker uit! Wat is het voor taart?
Ik moet volgende week trakteren op mijn werk want dan ben ik jarig. Ik wilde eigenlijk Bossche Bollen gaan maken. Als ik die zondag maak zijn ze maandag toch nog wel lekker?
Niet dat ze slap worden ofzo.
kleine quiche'jes ofzo?quote:Op vrijdag 18 april 2014 00:49 schreef Puckzzz het volgende:
Mja daar was ik al bang voor. En om nou om 5 uur op te gaan staan ga ik echt niet doen
Hebben jullie andere suggesties voor een lekkere taart of gebakjes die ik de dag ervoor al kan maken?
Je kunt zo'n beetje alles wel een dag van te voren maken hoor. Als het maar koel staat komt dat wel goed.quote:Op vrijdag 18 april 2014 00:49 schreef Puckzzz het volgende:
Mja daar was ik al bang voor. En om nou om 5 uur op te gaan staan ga ik echt niet doen
Hebben jullie andere suggesties voor een lekkere taart of gebakjes die ik de dag ervoor al kan maken?
Ze zien er in ieder geval erg leuk uit!!quote:Op zaterdag 19 april 2014 13:56 schreef Bleie het volgende:
Gisteren met dochter paaskoekjes gebakken. Zij mocht stempelen, dus dat ging niet altijd even goed En ik had ze toch rondom de stempel weg moeten snijden of zo. Zijn nu echt gigantisch.
[ afbeelding ]
Mijn vraag in de herhaling, op het filmpje zie ik het niet goed.quote:Op zaterdag 19 april 2014 11:53 schreef AnneX het volgende:
Nog even over de portugese link http://www.saborintenso.com/f23/pasteis-nata-5349/
Vanmorgen heb ik wel zes recepten vergeleken hier en daar.
Is 500 gram suiker niet een beetje veel
In éen recept kom ik max 115 tegen en in andere nog minder ( ja, ook vergeleken naar aantal taartjes) .
Graag opheldering
Ik gebruik deze altijd..quote:Op zaterdag 19 april 2014 18:43 schreef AnneX het volgende:
[..]
Mijn vraag in de herhaling, op het filmpje zie ik het niet goed.
En daaruit volgend: heeft iemand a foolproof recept voor meringues als ik morgen 5-6 eidooiers gebruik.
Dadelkoek klinkt heerlijkquote:Op zaterdag 19 april 2014 21:19 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Ik heb vandaag een dadelkoek en worteltjescupcakes gebakken en er staat nu deeg voor kanelbullar voor een eerste rijs. Hierna ben ik wel weer een weekje klaar met bakken
Morgen foto`s, het is nu te donker
Omdat ik een relatieve beginner ben en dit soort dingen niet weet. Daarom wilde ik vandaag ook deze taart maken voordat ik volgende week volledig in de vlekken schiet omdat ie mislukt is.quote:Op zaterdag 19 april 2014 23:40 schreef Molo het volgende:
Waarom heb je geen Italiaans schuim gemaakt (gloedhete suikerstroop erdoor tijdens het laatste stukje van het eiwit opschuim proces waardoor het gaart en stevig wordt) en daarna nog even met een brander het schuim wat kleuren.
Dat lijkt mij veel makkelijker, dan kun je de bodem gewoon ongebakken laten met de koekjes, of alleen met vulling bakken zonder de merengue er nog op?
Die heb ik ook gemaakt! En volgend jaar snij ik ook weg rondom de stempel, want het was echt teveel van het goede zo jaquote:Op zaterdag 19 april 2014 13:56 schreef Bleie het volgende:
Gisteren met dochter paaskoekjes gebakken. Zij mocht stempelen, dus dat ging niet altijd even goed En ik had ze toch rondom de stempel weg moeten snijden of zo. Zijn nu echt gigantisch.
[ afbeelding ]
Bij zo'n taart hoort de meringue zacht te zijn ja. Ik zou inderdaad voor Italiaanse meringue gaan.quote:Op zaterdag 19 april 2014 23:27 schreef Puckzzz het volgende:
Le Pie:
[ afbeelding ]
Ik ben tevreden met hoe hij eruit ziet, maar heb erge twijfels over de bodem en de merengue zelf. Hoort die nog wat zacht te zijn? Ik blijf twijfels hebben over die baktijd namelijk.
Deze gaat linea recta de vuilnisbak in. Gatverdamme wat is die vies.quote:Op zondag 20 april 2014 11:16 schreef Myraela het volgende:
[..]
Bij zo'n taart hoort de meringue zacht te zijn ja. Ik zou inderdaad voor Italiaanse meringue gaan.
Taart zonder schuim bakken en pas later het schuim eroverheen doen en afbranden. Als je geen brander hebt kun je het ook even kort onder de hete grill zetten, maar dat is vaak wel minder mooi.
Als je voor Italiaans meringue gaat, de meringue na het toevoegen van de suikersiroop trouwens lang door laten kloppen. Ik laat de mijne zeker een kwartier doordraaien.
Klopt inderdaad.quote:Op zondag 20 april 2014 12:05 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Deze gaat linea recta de vuilnisbak in. Gatverdamme wat is die vies.
Veel te sterke citroen smaak, de bodem is ontzettend vet en het schuim niet zoet genoeg.
Ik had alle commentaren gelezen bij het recept maar ik denk dat madam de slechte delete ofzo.
Van dat lang kloppen had ik inderdaad gezien op een filmpje. Je moet kloppen tot het koud is toch?
Ik weet het, maar ik blijf er bang voor. Ik eet dan ook geen rauw deeg etc. Misschien komt het omdat ik als 6 jarige een keer een boterham ei heb gemaakt. Gewoon een rauw ei op een boterham. Was niet lekker, just sayin. Ik heb ook een keer een boterham filet american in de magnetron gedaan, toen ik hoorde dat het rauw gehakt was. Van de bruine drap die daar uit kwam heb ik nog steeds nachtmerries.quote:Op zondag 20 april 2014 12:38 schreef djkoelkast het volgende:
Als je ei vers is dan kan er niet veel gebeuren hoor. Als het ei stinkt dan kun je het beter niet eten
Rauw deeg vind ik niet te eten, het enige wat wel lekker is in die richting is cakebeslagquote:Op zondag 20 april 2014 12:41 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik weet het, maar ik blijf er bang voor. Ik eet dan ook geen rauw deeg etc. Misschien komt het omdat ik als 6 jarige een keer een boterham ei heb gemaakt. Gewoon een rauw ei op een boterham. Was niet lekker, just sayin. Ik heb ook een keer een boterham filet american in de magnetron gedaan, toen ik hoorde dat het rauw gehakt was. Van de bruine drap die daar uit kwam heb ik nog steeds nachtmerries.
Ik eet wel zelfgemaakte mayonaise. Eigeel vind ik niet eng.quote:Op zondag 20 april 2014 12:43 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Rauw deeg vind ik niet te eten, het enige wat wel lekker is in die richting is cakebeslag
Rauwe eieren en al. Net als mayonaise trouwens, zit ook gewoon rauw ei in (al zullen de eieren uit de mayonaise in de supermarkt echt wel gepateuriseerd zijn hoor). Dus ik denk dat je ook nooit zelf mayo zult maken
Voordeel is dat wij eigen kippen hebben, dus hier zijn de eieren altijd supervers. Maar ook voorheen at ik gewoon cakebeslag hoor.
Ohquote:Op zondag 20 april 2014 12:45 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik eet wel zelfgemaakte mayonaise. Eigeel vind ik niet eng.
Ze zien er superleuk uit. Ik ga ze ook maken. Vicky meng jij eerst alle eiwitten en suiker verdeel je de stijve eiwitmassa daarna en voeg jede kleuren toe of voeg je gelijk de kleurstof toe? Ik zat te denken om kleurstof en een klein beetje aroma (citroen, vanille en amandelaroma) te gebruiken. Zou dat lekker zijn, iemand toevallig ervaring?quote:Op zaterdag 19 april 2014 18:51 schreef Vicky het volgende:
[..]
Ik gebruik deze altijd..
http://www.onzefransekeuk(...)-stap-voor-stap.html
Van de week gemaakt voor het afscheid van een van de juffen bij mijn dochter
[ afbeelding ][ afbeelding ]
interessant! Hoeveel olie, mosterd en azijn?quote:Op zondag 20 april 2014 12:47 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Oh
Ik maak mayo gewoon met 1 heel ei, 1 dooier, peper, zout, olie, azijn, mosterd en een beetje honing. In een hoge maatbeker, staafmixer er in, aanzetten, langzaam omhoog halen en binnen 20 seconden heb je mayonaise.
Soms siert gemak de mens
Bij grote supermarkteieren 1 ei, bij kleintjes 1 ei + 1 dooierquote:Op zondag 20 april 2014 14:01 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
interessant! Hoeveel olie, mosterd en azijn?
Thnx! Ik heb alleen geen suiker thermometer. Kan een vlees thermometer ook?quote:Op zondag 20 april 2014 12:35 schreef Myraela het volgende:
[..]
Klopt inderdaad.
Ik heb een poosje terug mini citroen meringue taartjes gemaakt: http://www.mimes.nl/mini-citroen-meringue-taartjes/
Daarvoor heb ik als basis dit recept gebruikt: http://uitpaulineskeuken.nl/2013/07/citroen-meringue-taart.html
Alleen dan dus met Italiaans schuim afgemaakt, omdat ik een beetje angstig ben voor rauw ei.
Die bodem en lemoncurd zijn echt heerlijk. Iets meer werk, maar het resultaat is het echt waard. Van de restjes bodem heb ik gewoon koekjes gebakken, echt erg lekker.
Zou ik niet doen, het moet héél precies.quote:Op zondag 20 april 2014 14:11 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Thnx! Ik heb alleen geen suiker thermometer. Kan een vlees thermometer ook?
Dankjewel. Ik heb nu 2 porties gemaakt en in de oven: eerste met groene kleurstof en amandelaroma, tweede met gepureerde frambozen en vanillearoma. Ik had tussendoor ook nog 2x met citroenaroma en gele kleurstof gemengd, maar die werd niet stijf. Dus we doen het maar met 2 soorten. Straks foto's van het resultaat.quote:Op zondag 20 april 2014 14:00 schreef Ramonia het volgende:
@Tinuviel Je voegt kleur/smaakstof pas toe nadat je eiwitten stijfgeslagen zijn Ik voeg er soms wel eens vanillearoma aan toe, smaakt prima!
Je kan ook een druppel van je suikersiroop in een glas met koud water doen. Als de druppel helemaal heel blijft een een mooi bolletje vormt in het water is de suikersiroop goed.quote:Op zondag 20 april 2014 14:11 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Thnx! Ik heb alleen geen suiker thermometer. Kan een vlees thermometer ook?
Ze moeten toch op 250 graden?quote:Op zondag 20 april 2014 14:13 schreef AnneX het volgende:
De hoeveelheden gehalveerd van de portugese custard taartjes.
En bladerdeeg van tante Fanny gebruikt.
Dat moet dan wel 20 min op 220 graden.
Plus 5 minuten een tree hoger en grillen.
Recept http://www.saborintenso.com/f23/pasteis-nata-5349/
Resultaat:
[ link | afbeelding ]
Ja, en al twee warm geproefd.
Nu aan de meringues, kan ik mooi de nieuwe spuitzak gebruiken
briljant!quote:Op zondag 20 april 2014 14:05 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Bij grote supermarkteieren 1 ei, bij kleintjes 1 ei + 1 dooier
In een hoge maatbeker. Azijn erbij tot je op 100ml zit
Snufje peper, wat zout, schepje honing, theelepel mosterd
300ml olie (arachide, zonnebloem, raap, druivenpit, niet virgine olijf) Mais of koolzaad zou ik niet doen, zit te veel eigen smaak aan.
! alles op kamertemperatuur !
In die volgorde er in
Staafmixer op de bodem
Aanzetten
Langzaam omhoog trekken
Klaar!
Ws. met zelfgemaakt bladerdeeg.quote:Op zondag 20 april 2014 17:41 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ze moeten toch op 250 graden?
Maar mooi gelukt zie ik, lekker?
ik klop eerst de eiwitten stijf, dan gaat de suiker erdoor en als laatste de kleurstofquote:Op zondag 20 april 2014 13:23 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Ze zien er superleuk uit. Ik ga ze ook maken. Vicky meng jij eerst alle eiwitten en suiker verdeel je de stijve eiwitmassa daarna en voeg jede kleuren toe of voeg je gelijk de kleurstof toe? Ik zat te denken om kleurstof en een klein beetje aroma (citroen, vanille en amandelaroma) te gebruiken. Zou dat lekker zijn, iemand toevallig ervaring?
2x de achterkant van een theelepeltje. Geen idee hoeveel dat isquote:Op zondag 20 april 2014 17:31 schreef Tinuviel het volgende:
Vicky hoeveel kleurstof gebruik jij? De jouwe zijn een stuk feller dan mijn merengues.
Citroen merengue is een lastige taart. De koekbodem moet perfect zijn, zuurte/zoet balans moet perfect zijn anders is het vies en het schuim vereist best wat ervaring.quote:Op zaterdag 19 april 2014 23:47 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Omdat ik een relatieve beginner ben en dit soort dingen niet weet. Daarom wilde ik vandaag ook deze taart maken voordat ik volgende week volledig in de vlekken schiet omdat ie mislukt is.
Ik heb een paar keer getrakteerd op Cupcakes gevuld met banketbakkersroom en Red Velvet cupcakes en nog wat andere dingetjes en ze denken meteen dat je een Bakgodin bent. NOT!
Dus ik voel enige druk om met een lekkere taart aan te komen.
Dat Italiaanse schuim klinkt goed tho...dat houdt ook wat beter denk ik? Ik moet het zondag maken en maandag uitdelen.
Dit is het recept trouwens:
http://yummyinmytummy.nl/(...)page-2/#comment-6723
je gaart het ei door de hete suikersiroop. Bovendien killed al die suiker alle bacteriën die erin zitten ook nog welquote:Op zondag 20 april 2014 12:41 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik weet het, maar ik blijf er bang voor. Ik eet dan ook geen rauw deeg etc. Misschien komt het omdat ik als 6 jarige een keer een boterham ei heb gemaakt. Gewoon een rauw ei op een boterham. Was niet lekker, just sayin. Ik heb ook een keer een boterham filet american in de magnetron gedaan, toen ik hoorde dat het rauw gehakt was. Van de bruine drap die daar uit kwam heb ik nog steeds nachtmerries.
Ja Nigella is wel een favorietje van mequote:Op zondag 20 april 2014 21:17 schreef Molo het volgende:
[..]
Citroen merengue is een lastige taart. De koekbodem moet perfect zijn, zuurte/zoet balans moet perfect zijn anders is het vies en het schuim vereist best wat ervaring.
Onderschat niet hoe heerlijk een technisch wat minder moeilijke taart is zoals een appeltaart, chocolade/straciatella cake of brownies ofzo. Zelfgemaakt met goede ingrediënten komt in mijn ervaring áltijd op omdat het gewoon zo lekker is
Ik heb trouwens van die website die jij noemt weleens hele vieze recepten voorbij zien komen. Makkelijkste om mee te beginnen zijn de Engelse recepten van bijv. Mary Berry, Jamie Oliver of Nigella Lawson, of in het algemeen de recepten van bbcgoodfood.com
Die zijn meermaals getest en beproefd lekker. Vaak technisch ook makkelijker en goed verkrijgbare ingrediënten.
Ik ben in ieder geval niet goed in bakken, ik doe het ook niet zo gek vaak, maar pak dan vaak recepten uit een van bovengenoemde bronnen en dat gaat eigenlijk altijd prima.
Ja, daarom eet ik dat wel. Maar heel veel mensen maken het dus zonder de suikersiroop, gewoon met suiker en branden het dan af. Dan blijft het gewoon rauw. Dat vind ik eng. En is ook niet lekker overigens.quote:Op zondag 20 april 2014 21:19 schreef Molo het volgende:
[..]
je gaart het ei door de hete suikersiroop. Bovendien killed al die suiker alle bacteriën die erin zitten ook nog wel
genoeg suiker in eiwit "brandt" de bacteriën ook dood, dat werkt zeg maar hetzelfde als wanneer je jam maakt of vis inlegt in zout.quote:Op zondag 20 april 2014 22:16 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ja, daarom eet ik dat wel. Maar heel veel mensen maken het dus zonder de suikersiroop, gewoon met suiker en branden het dan af. Dan blijft het gewoon rauw. Dat vind ik eng. En is ook niet lekker overigens.
Klinkt heerlijk maar....quote:Op zondag 20 april 2014 22:13 schreef Molo het volgende:
Oh die zien er lekker uit zeg!
En dat klinkt lekker als een toetje
Kun je goed voorbereiden toch?
Chocolade als warme saus met room ofzo mengen? Hmmm
Ik hou niet zo van quiches en prei, dus ik heb helaas geen tip voor jequote:Op maandag 21 april 2014 19:50 schreef uniekhoorn het volgende:
Hartige taart... Quiche Loraine?
Mijn prei moet iig op.
Iemand een heeeeeeeeeeeeeel lekker recept? Of gewoon zo simpel mogelijk houden?
Ik had er met mijn verjaardag een gemaakt die erg goed werd ontvangen. Ik ga voor je kijken of ik het recept nog ergens kan terugvindenquote:Op dinsdag 22 april 2014 10:04 schreef the_butler het volgende:
Ik moet eerst nog even bedanken voor de tips die ik een paar maanden terug kreeg n.a.v mijn soesjes; ze waren heerlijk gelukt. Nu heb ik een nieuwe uitdaging, ik wil graag een mokka (verjaardag) taart bakken. Nu had ik een poos terug een recept van Cees Holtkamp - maar dat ben ik nu dus helemaal kwijt. Ik heb via een andere weg een redelijk goed (maar wel vet / veel boter) recept voor de mokka crème, maar nu wil ik heel graag weten wat voor een taart bodem ik het beste kan bakken.
Ik heb een bloedhekel aan lange vingers of biscuitjes fijn stampen, dus ik zit te denken aan een standaard slagroom taart bodem au bain-marie te doen. Maar de meeste mokka taarten die ik ken hebben allemaal een iets donkere bodem? Kan iemand uitsluitsel geven?
Ik ga wel punniken ofzoquote:Op dinsdag 22 april 2014 18:39 schreef Puckzzz het volgende:
Ik heb mijn pijlen gericht op een Nutella taart naar een recept van Nigella. Die ga ik vanavond uitproberen. Als die lukt wordt het een Appeltaart en de Nutella taart a.s. maandag.
Fingers crossed!
Naja als ie laag is maar hij smaakt prima dan is het niet erg toch? Misschien stukje proeven dus eerst?quote:Op dinsdag 22 april 2014 20:56 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Ik ga wel punniken ofzo
Ik heb het recept tot de gram en de letter opgevolgd, hij zag er prachtig uit in de oven. Mooi gerezen, rook heerlijk. De baktijd is om dus ik haal 'm eruit en hij begint na 5 minuten steeds meer in te zakken.
Is dit normaal? Wat heb ik fout gedaan? Heb ik het eiwit niet stijf genoeg geslagen (je kon pieken maken en die bleven staan) Heb ik het eiwit niet goed door het beslag gevouwen, of te lang?
Ik snap het niet
Hij is nu niet hartstikke plat ofzo, nog steeds een normale taarthoogte. Ik laat 'm ff afkoelen, ga er toch de ganache overheen doen maar. Denk ik...weet nog niet. Misschien eerst ff een stukje eruit snijden en proeven.
ARGH!!!
Hij is nog zo'n kleine 5 cm hoog (ja ik heb gemeten )quote:Op dinsdag 22 april 2014 21:02 schreef Diconnected het volgende:
[..]
Naja als ie laag is maar hij smaakt prima dan is het niet erg toch? Misschien stukje proeven dus eerst?
I has a Phewquote:FROM THE NIGELLA TEAM:
We are not sure if you have made a flourless chocolate cake before but Nigella's Nutella Cake (from Domestic Goddess) is this style of cake. Flourless cakes will tend to rise up in the oveen as they bake, but then sink back slightly as the cool, leaving a moist and slightly dense cake.
There are two reasons why the cake will act in this manner. First the cake only has the air in whisked egg whites as leaveneing and not a chemical leavening, such as baking powder. The whisked egg whites will cause the cake to rise slightly, but not as much as baking powder or bicarbonate of soda (baking soda) which continue to create air bubbles as the cake bakes. Second the cake does not contain any gluten (from flour). As cakes bake the gluten strands will set around the air bubbles in the cake, helping to keep the structure up. In a flourless cake the lack of gluten means that the cake doesn't quite have the structure to remain risen, so will sink back slightly as it cools.
Thanks voor de tip. Ziet er super uit. Ga deze dan denk ik maken voor mijn zoons verjaardag. Ben wel erg benieuwd hoe hij smaakt.quote:Op dinsdag 22 april 2014 18:39 schreef Puckzzz het volgende:
Ik heb mijn pijlen gericht op een Nutella taart naar een recept van Nigella. Die ga ik vanavond uitproberen. Als die lukt wordt het een Appeltaart en de Nutella taart a.s. maandag.
Fingers crossed!
Ik zou het doen! Ermnermnerm!quote:Op dinsdag 22 april 2014 22:51 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Thanks voor de tip. Ziet er super uit. Ga deze dan denk ik maken voor mijn zoons verjaardag. Ben wel erg benieuwd hoe hij smaakt.
De creme zal ik dan wel aanpassen. Amaretto voor een kinderverjaardagstaart lijkt me niet handig. Ik denk wel dat de creme door de mascarpone lekker fris was toch?quote:Op dinsdag 22 april 2014 23:43 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Ik zou het doen! Ermnermnerm!
Ik heb trouwens voor de topping het volgende gebruikt (want hier is geen double cream te krijgen):
1 pakje Mascarpone
125 ml slagroom
130 gram. Chocola
1 flinke scheut Amaretto
Verder gewoon bereiden volgens recept. Dus alles opwarmen in een pannetje met dikke bodem op zacht vuur. Dan mixen tot een lekkere dikke massa. Omdat het nog warm is blijft het vrij lang dun. Ik heb het best lang gemixt. Maar het stijft nog op. Het is eigenlijk meer een heerlijke mousse. Ik heb dan ook de rest in een bakje in de koelkast
Ik zag net dat mijn Pinda nog een puntje in de kast had laten staan voor mequote:Op woensdag 23 april 2014 16:02 schreef Molo het volgende:
Puckzzz, heb je een fotootje van je taart? Ben erg benieuwd, zeker naar de binnenkant
quote:Op woensdag 23 april 2014 16:02 schreef Molo het volgende:
Puckzzz, heb je een fotootje van je taart? Ben erg benieuwd, zeker naar de binnenkant
zo, dat lijkt me een flink machtige taartquote:
ja ik zag dat er een hele fucking pot doorheen zatquote:Op woensdag 23 april 2014 20:59 schreef Puckzzz het volgende:
Nou dat machtige valt nog best mee. Smeuiig is ie zeker, maar na zo'n stuk heb ik niet zoiets van "Blegh, het eerste jaar geen Nutella meer voor mij."
quote:Op woensdag 23 april 2014 21:05 schreef Molo het volgende:
[..]
ja ik zag dat er een hele fucking pot doorheen zat
instant diabaidsquote:
wat bedoel je dan precies met smaakvoller, naast de suggesties die ik je al gegeven heb?quote:Op donderdag 24 april 2014 16:19 schreef Tinuviel het volgende:
Puckzzz ziet er erg lekker uit. Goed ook dat je ook na de taart nog Nutella lust.
Iemand nog tips om de botercreme smaakvoller te maken?
Mijn favoriet, roomboter, roomkaas en poedersuiker, heerlijk fris.quote:Op vrijdag 25 april 2014 10:08 schreef Tinuviel het volgende:
Molo ik had je suggesties nog niet gezien. Misschien is het gewoon zo dat ik de boter niet zo lekker vind. Ik zal de tip met vanilla weleens proberen. Kan ik eenzelfde soort creme als botercreme ook met iets anders maken dan boter? Bijvoorbeeld met mascarpone ofzo?
als je boter niet lekker vindt (kan het me niet voorstellen, maar ok) kun je inderdaad ook andere meuk gebruiken.quote:Op vrijdag 25 april 2014 10:08 schreef Tinuviel het volgende:
Molo ik had je suggesties nog niet gezien. Misschien is het gewoon zo dat ik de boter niet zo lekker vind. Ik zal de tip met vanilla weleens proberen. Kan ik eenzelfde soort creme als botercreme ook met iets anders maken dan boter? Bijvoorbeeld met mascarpone ofzo?
wrong topicquote:
Heb je dit al gemaakt Tinuviel? Want volgens mij heb ik me vergist in de hoeveelheid slagroom.quote:Op woensdag 23 april 2014 07:11 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
De creme zal ik dan wel aanpassen. Amaretto voor een kinderverjaardagstaart lijkt me niet handig. Ik denk wel dat de creme door de mascarpone lekker fris was toch?
Biscuit is biscuit. Bastogne is veel te zoet en veel te bros.quote:Op zondag 27 april 2014 16:00 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Ah. Bastogne is dan wel biscuit.
Zelf bakken zou ook kunnen. Maarja daar heb ik zo mijn twijfels over.
Ja, cheescake is geen kwarktaart a la Jeroen Krabbequote:Op zondag 27 april 2014 16:24 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Ja dunno...
Haha oja dat is toch wel en beetj basis. Moet wel lukken.
Zit er bij cheesecake een zijkant bij? Nee toch?
Geef je recept eensquote:Op zondag 27 april 2014 15:01 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Oh ok. En de bodem dan?
800gr biscuit. Is dat dan voor met of zonder de zijkanten?
Lange vingers zullen wel voldoen denk ik?
Ok ik had alleen magere uit duitsland. (Die hele dikke). Goed dqt je het zegt.
quote:Op zondag 27 april 2014 17:00 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Zal wel meer op banketbakkers zijn gericht haha.
Misschien voor en taart van 1meter hoog.quote:Op zondag 27 april 2014 17:10 schreef tombolafan het volgende:
800 gram biscuit is wel erg veel voor een 28 cm springvorm denk ik hoor
-edit- recept dat ik gebruik voor een key lime pie heeft 175 gram biscuit nodig voor bodem en randen van een 24 cm springvorm dus ja echt te veel
Overal de helft van nemen dan. Of een derdequote:Op zondag 27 april 2014 19:44 schreef Opblaaspop077 het volgende:
[..]
Misschien voor en taart van 1meter hoog.
Maar iemand nog suggestes wat er mee te doen?
Het recept zelf lijkt wel in evenwicht?
Nee, die ontdooien taarten van de groothandelquote:Op zondag 27 april 2014 17:04 schreef Myraela het volgende:
[..]
Een beetje banketbakker gebruikt niet zo'n pakje.
Klopt, deed de vlaaien'bakker' hier in het dorp ook. Alleen de slagroom deed hij er op en die kwam uit een automaat, met van die voorgezoete pakken van de groothandel.quote:Op zondag 27 april 2014 21:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, die ontdooien taarten van de groothandel
Je moest eens weten....
Helaas openen/bestaan er nog steeds genoeg winkels die alleen maar spullen uit een groothandels verpakking halen en het in de schappen zetten en dat een 'verswinkel' noemenquote:Op zondag 27 april 2014 22:46 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Klopt, deed de vlaaien'bakker' hier in het dorp ook. Alleen de slagroom deed hij er op en die kwam uit een automaat, met van die voorgezoete pakken van de groothandel.
Vissers Vers Vlaai
Bestaat inmiddels niet meer.
Boeken zijn altijd leuk om te hebben. Ik heb wel interessequote:Op zondag 27 april 2014 18:57 schreef djkoelkast het volgende:
Kan ik iemand blij maken met dit boek? Gratis op te halen (of 1 op 1 tegen kosten te verzenden, past door de brievenbus). Omdat ik heel ander soort dingen bak is dit boek overbodig geworden.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Er zit hier sinds kort een ijssalon die het echt zelf maakt. En dat proef jequote:Op zondag 27 april 2014 22:50 schreef Molo het volgende:
[..]
Helaas openen/bestaan er nog steeds genoeg winkels die alleen maar spullen uit een groothandels verpakking halen en het in de schappen zetten en dat een 'verswinkel' noemen
Gelukkig ook steeds meer tenten die het tegenover gestelde doen, lekker zelf spullen maken
Ik betaal er graag ietsjes meer voor, vind ik geen probleem.
PM maar evenquote:Op zondag 27 april 2014 23:32 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Boeken zijn altijd leuk om te hebben. Ik heb wel interesse
Done.quote:
Ken je zijn kookboeken?quote:Op maandag 28 april 2014 16:54 schreef Ramonia het volgende:
@Puckzzz Dang, dat zijn echt heule mooie appeltaarten! En die Matilda opmerking Volgens mij is Roald Dahl 99% van de reden dat ik bak (ik zeg: Matilda, Charlie & the Chocolate Factory > de 70s film vooral).
Ik moest even googlen, maar volgens mij heb ik die eerste vroeger eens van de bieb geleend! Nostalgie!quote:
Thnx!quote:Op maandag 28 april 2014 16:54 schreef Ramonia het volgende:
@Puckzzz Dang, dat zijn echt heule mooie appeltaarten! En die Matilda opmerking Volgens mij is Roald Dahl 99% van de reden dat ik bak (ik zeg: Matilda, Charlie & the Chocolate Factory > de 70s film vooral).
Deze. Door de lagen creme ertussen wordt ie zachter. De lagen Nutella taart zijn dunner en daardoor niet meteen zo'n homp in je mond, en er zit een luchtige chocolade cake laag tussen.quote:Op dinsdag 29 april 2014 06:31 schreef Tinuviel het volgende:
Pukzzz ziet er superlekker uit die Mathilda taart. Welke versie van de taart vond jij lekkerder: de originele nutella taart of deze 2e versie?
Lekker hoor!quote:Op dinsdag 29 april 2014 14:31 schreef Bleie het volgende:
Manlief was dit weekend jarig. Op verzoek een appeltaart:
[ afbeelding ]
en een cheesecake gebakken.
[ afbeelding ]
Dankje, dan ga ik hem ook zo maken als jij denk ik. Je hebt dan wel een veel grotere/ veel meer taart toch?quote:Op dinsdag 29 april 2014 08:19 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Deze. Door de lagen creme ertussen wordt ie zachter. De lagen Nutella taart zijn dunner en daardoor niet meteen zo'n homp in je mond, en er zit een luchtige chocolade cake laag tussen.
Al met al is ie minder compact en luchtiger ook al ziet ie er nog steeds zwaar uit.
Ja je hebt dan echt een heerlijke grote taart. Maak die mousse de dag ervoor. Dan is ie goed stevig. Ik ga er morgen ook nog eentje maken. De Wolkencake was in de aanbieding bij de Plus met 1 Superheroquote:Op woensdag 30 april 2014 06:19 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Dankje, dan ga ik hem ook zo maken als jij denk ik. Je hebt dan wel een veel grotere/ veel meer taart toch?
Bleie ziet er heerlijk uit. Ik ben ook benieuwd naar wat de cheesecake precies is.
Ziet er heerlijk uit!quote:Op dinsdag 29 april 2014 14:31 schreef Bleie het volgende:
Manlief was dit weekend jarig. Op verzoek een appeltaart:
[ afbeelding ]
en een cheesecake gebakken.
[ afbeelding ]
Zuivelspread van AH Basic.quote:Op woensdag 30 april 2014 11:31 schreef Mry het volgende:
[..]
Ziet er heerlijk uit!
Wat voor cream cheese gebruik jij voor een cheesecake?
Lekker!quote:Op woensdag 30 april 2014 10:44 schreef djkoelkast het volgende:
[ afbeelding ]
Frangipanetaart met appel en kaneel.
Uiteraard volledig met spelt en einkorn en met ongeraffineerde rietsuiker en palmsuiker.
Banoffee is toch knetter Amerikaans? Of heb ik iets gemist?quote:Op woensdag 30 april 2014 08:48 schreef Joosie200 het volgende:
Heeft er iemand al eens echte Banoffee naar Brits recept gemaakt? Leek mij leuk om te maken voor een eigen high tea van het weekend. Naast scones met clotted cream, fudge en wat sandwiches.
Ik heb hem nog altijd niet gevonden, sorry.quote:Op woensdag 30 april 2014 17:03 schreef Molo het volgende:
[..]
Lekker!
Heb je wellicht nog recept van die chocoladetaart van tijdje geleden?
Engels.quote:Op woensdag 30 april 2014 17:06 schreef Molo het volgende:
[..]
Banoffee is toch knetter Amerikaans? Of heb ik iets gemist?
Wel lekker, daar niet van
Ik heb aantal keer de versie gemaakt met bastogne bodem, gekookte gecondenseerde melk toffee, banaan en slagroom erop versie
Makkelijk en lekker
Van oorsprong Brits, maar de Amerikanen gingen ermee aan de haalquote:Op woensdag 30 april 2014 17:06 schreef Molo het volgende:
[..]
Banoffee is toch knetter Amerikaans? Of heb ik iets gemist?
Wel lekker, daar niet van
ha, grappig! Dat zou ik nooit gedacht hebbenquote:Op woensdag 30 april 2014 17:55 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Engels.
http://en.wikipedia.org/wiki/Banoffee_pie
Ik vind 40 euro veel te duur voor iets bij de Action. Koop dan iets van een degelijker merk voor twee keer zoveel. Al zou ik sowieso lekker door sparen tot je echt iets goeds kunt kopen. Ik heb een KitchenAid, maar hij is zeker niet onmisbaar. Dus dan zou ik geen lelijk ding kopen dat alleen maar heel veel ruimte in gaat nemen, puur zodat je even iets anders kunt doen als je eiwitten staan te kloppen.quote:Op woensdag 30 april 2014 18:21 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Van oorsprong Brits, maar de Amerikanen gingen ermee aan de haal
Vraagje: zou dit wat zijn voor moi als hobby-bakker?
[ afbeelding ]
Alle waar naar zijn geld, goedkoop is duurkoop und so dus ik dacht zelf al: sla maar over en spaar door voor een echte Kenwood/Kitchenaid. Maar dat is eerder een leuk afstudeercadeau om te vragen dan zo maar eens te kopen als student
ikzelf heb een kitchenaid en ben er super blij mee, gebruik 'm erg vaak.quote:Op woensdag 30 april 2014 18:21 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Van oorsprong Brits, maar de Amerikanen gingen ermee aan de haal
Vraagje: zou dit wat zijn voor moi als hobby-bakker?
[ afbeelding ]
Alle waar naar zijn geld, goedkoop is duurkoop und so dus ik dacht zelf al: sla maar over en spaar door voor een echte Kenwood/Kitchenaid. Maar dat is eerder een leuk afstudeercadeau om te vragen dan zo maar eens te kopen als student
Das ook weer zo. Wie weet loop ik nog tegen een leuke Kitchenaid aan bij de kringloop, de betere artisan varianten zijn toch niet stuk te krijgen. Op marktplaats worden er Kenwood Patisssier aangeboden voor ~¤100. Beter behapbaar dan ¤400 voor een kitchenaid artisan, maar ook kwalitatief beter dan zo'n Action/Lidl/Aldi ding.quote:Op woensdag 30 april 2014 18:30 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik vind 40 euro veel te duur voor iets bij de Action. Koop dan iets van een degelijker merk voor twee keer zoveel. Al zou ik sowieso lekker door sparen tot je echt iets goeds kunt kopen. Ik heb een KitchenAid, maar hij is zeker niet onmisbaar. Dus dan zou ik geen lelijk ding kopen dat alleen maar heel veel ruimte in gaat nemen, puur zodat je even iets anders kunt doen als je eiwitten staan te kloppen.
Ziet er mooi uit.quote:Op vrijdag 2 mei 2014 00:39 schreef Puckzzz het volgende:
Volgens mij ben ik onderhand aan versie 3.0 beland met de Nutella taart maar ik vind dit best een waardige kandidaat:
[ afbeelding ]
Wow Pukzzz wat een superstrakke decoratie!quote:Op vrijdag 2 mei 2014 00:39 schreef Puckzzz het volgende:
Volgens mij ben ik onderhand aan versie 3.0 beland met de Nutella taart maar ik vind dit best een waardige kandidaat:
[ afbeelding ]
Heel mooi Prachtig!quote:Op vrijdag 2 mei 2014 00:39 schreef Puckzzz het volgende:
Volgens mij ben ik onderhand aan versie 3.0 beland met de Nutella taart maar ik vind dit best een waardige kandidaat:
[ afbeelding ]
Mooi en strak! En als ie er van binnen net zo uit ziet als 1.0 en 2.0, dan zou ik daar zo een stukje van willenquote:Op vrijdag 2 mei 2014 00:39 schreef Puckzzz het volgende:
Volgens mij ben ik onderhand aan versie 3.0 beland met de Nutella taart maar ik vind dit best een waardige kandidaat:
[ afbeelding ]
Oh wauw, dat is mooi zeg!!quote:Op vrijdag 2 mei 2014 00:39 schreef Puckzzz het volgende:
Volgens mij ben ik onderhand aan versie 3.0 beland met de Nutella taart maar ik vind dit best een waardige kandidaat:
[ afbeelding ]
Merci.quote:Op zondag 4 mei 2014 08:29 schreef Tinuviel het volgende:
Ziet er lekker uit djkoelkast.
Heeft er hier iemand ervaring met vervanging voor geraffineerde suikers, bv kristalsuiker. Wat kan ik in plaats daarvan gebruiken, wat zijn de bijzonderheden en waar koop ik het?
Steviger deeg gebruiken? Zanddeeg is geloof ik geschiktquote:Op zondag 4 mei 2014 13:42 schreef Grutsk het volgende:
Even een vraagje. Ik heb nu al een aantal keer koekjes gebakken, maar telkens zakken ze in de oven uit. Wat kan ik doen om dit tegen te gaan?
puddingpoeder? Dat moet je koken voor het dik wordt..quote:Op woensdag 7 mei 2014 22:08 schreef Tinuviel het volgende:
Ziet er heerlijk uit djkoelkast!
Even een snelle vraag. Ik ben een taart aan het maken met een creme met puddingpoeder gevuld. De pudding wordt in plaats van melk aangeroerd met half witte wijn, half appelsap en er zitten ook 2 eigelen in. Maar hij stijft niet op. Wat kan ik doen om dat proces te versnellen en hoe laang duurt het voordat de creme dik wordt?
van wat ik me herinner van puddingpoeders moet dat echt wel dik worden tijdens het koken. Tijd moet je dan niet teveel waarde aan hechten, het moet gewoon dik worden terwijl je het zachtjes laat koken.quote:Op woensdag 7 mei 2014 22:26 schreef Tinuviel het volgende:
Ik heb het ook gekookt: 2 minuten op laag vuur zoals op de verpakking stond. Op internet las ik de tip om gelatine bij te doen. Maar die heb ik niet in huis. Ik denk ik zet hem gewoon overnacht in de koelkast en smeer de creme morgen tussen de deegbodems.
Ik hoop het ook. De smaak is in ieder geval top. de creme is echt superlekker.quote:Op woensdag 7 mei 2014 22:30 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
van wat ik me herinner van puddingpoeders moet dat echt wel dik worden tijdens het koken. Tijd moet je dan niet teveel waarde aan hechten, het moet gewoon dik worden terwijl je het zachtjes laat koken.
Ik hoop dat het nog wat wordt
Die kersenbloesems zijn leuk. Hoe heb je die gemaakt?quote:Op woensdag 7 mei 2014 22:38 schreef laziness het volgende:
Swiss Cake Roll met kersenbloesem patroon
[ afbeelding ]
Nou dat is best apartquote:Op woensdag 7 mei 2014 22:41 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Die kersenbloesems zijn leuk. Hoe heb je die gemaakt?
mooi!quote:Op woensdag 7 mei 2014 22:38 schreef laziness het volgende:
Swiss Cake Roll met kersenbloesem patroon
[ afbeelding ]
Ik snap hier helemaal niks van, maar ik vind wel dat het er hartstikke tof uitziet!quote:Op woensdag 7 mei 2014 22:42 schreef laziness het volgende:
[..]
Nou dat is best apart
Met mijn duim en dan bak je eerst enkel die roze 'blaadjes' en daarna schenk je het witte beslag er overheen.
Heb jij of iemand anders misschien een idee wat er fout ging met mijn creme? In het recept stond 250ml appelsap en 250 ml witte wijn mengen. Puddingpoeder mengen met 2 eigeel en een klein beetje van de witte wijn en appelsap mengsel. De rest van het witte wijn/ appelsap mengsel met suiker verwarmen totdat het kookt. Daarna mengen met het aangemaakte puddingpoeder. Volgens taartrecept gebeurt dat niet op het vuur. Ik heb het wel weer op het vuur gedaan zoals de aanwijzing op de puddingverpakking en 2 minuten op zacht vuur gekookt. Het werd alleen niet dik. Had ikhet langer op het vuur moeten laten of vuur iets hoger?quote:Op woensdag 7 mei 2014 22:30 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
van wat ik me herinner van puddingpoeders moet dat echt wel dik worden tijdens het koken. Tijd moet je dan niet teveel waarde aan hechten, het moet gewoon dik worden terwijl je het zachtjes laat koken.
Ik hoop dat het nog wat wordt
Dankje. Stel, ik heb al een receptje voor deeg. Wat zou ik er in dat geval aan toe kunnen voegen om het steviger te maken?quote:Op zondag 4 mei 2014 14:11 schreef Mord_Sith het volgende:
[..]
Steviger deeg gebruiken? Zanddeeg is geloof ik geschikt
Wat is je recept?quote:Op donderdag 8 mei 2014 08:04 schreef Grutsk het volgende:
[..]
Dankje. Stel, ik heb al een receptje voor deeg. Wat zou ik er in dat geval aan toe kunnen voegen om het steviger te maken?
Nou, in dit geval had ik onderstaand recept nagemaakt.quote:
Wat mooi! Echt heel cute Die koekjes hierboven zien er ook lekker uit!quote:Op woensdag 7 mei 2014 22:38 schreef laziness het volgende:
Swiss Cake Roll met kersenbloesem patroon
[ afbeelding ]
Koekjes zakken altijd wel een beetje uit.quote:Op donderdag 8 mei 2014 08:08 schreef Grutsk het volgende:
[..]
Nou, in dit geval had ik onderstaand recept nagemaakt.
http://www.trouw.nl/tr/nl(...)d-met-kardemom.dhtml
Op zich waren ze goed gelukt en erg lekker, maar het gebeurt me gewoon telkens dat mijn koekjes een beetje uitzakken. In dit geval viel het niet op, maar laatst had ik wel erg platte pepernoten en ook als je figuurtjes wilt maken is het niet mooi. Volgens mij had ik in het laatste geval het meest simpele recept met zanddeeg. Kan het evt. ook aan de oven liggen?
Niet bij shortbread-koekdeeg. Dat blijft op de milimeter dezelfde vorm houden, heel geschikt voor strak uitgesneden koekiesquote:Op donderdag 8 mei 2014 08:18 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Koekjes zakken altijd wel een beetje uit.
Ik ga ze zo ook even maken, kom ik er aan het einde vd ochtend op terug, ok?quote:Op donderdag 8 mei 2014 08:08 schreef Grutsk het volgende:
[..]
Nou, in dit geval had ik onderstaand recept nagemaakt.
http://www.trouw.nl/tr/nl(...)d-met-kardemom.dhtml
Op zich waren ze goed gelukt en erg lekker, maar het gebeurt me gewoon telkens dat mijn koekjes een beetje uitzakken. In dit geval viel het niet op, maar laatst had ik wel erg platte pepernoten en ook als je figuurtjes wilt maken is het niet mooi. Volgens mij had ik in het laatste geval het meest simpele recept met zanddeeg. Kan het evt. ook aan de oven liggen?
So far, so good...quote:Op donderdag 8 mei 2014 08:08 schreef Grutsk het volgende:
[..]
Nou, in dit geval had ik onderstaand recept nagemaakt.
http://www.trouw.nl/tr/nl(...)d-met-kardemom.dhtml
ik denk dat het inderdaad toch echt had moeten koken. Als je bijvoorbeeld zelf banketbakkers room wil maken met eigeel moet het zacht koken om dik te worden. Misschien gebruiken ze in het recept een ander poeder wat wel zelf stolt?quote:Op donderdag 8 mei 2014 06:42 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Heb jij of iemand anders misschien een idee wat er fout ging met mijn creme? In het recept stond 250ml appelsap en 250 ml witte wijn mengen. Puddingpoeder mengen met 2 eigeel en een klein beetje van de witte wijn en appelsap mengsel. De rest van het witte wijn/ appelsap mengsel met suiker verwarmen totdat het kookt. Daarna mengen met het aangemaakte puddingpoeder. Volgens taartrecept gebeurt dat niet op het vuur. Ik heb het wel weer op het vuur gedaan zoals de aanwijzing op de puddingverpakking en 2 minuten op zacht vuur gekookt. Het werd alleen niet dik. Had ikhet langer op het vuur moeten laten of vuur iets hoger?
In dit specifieke geval kan ik je uitsluitsel geven: het ligt niet aan jou, het ligt niet aan je oven - de kardemomkoekjes uit Trouw zakken uit.quote:
Dat ziet er inderdaad als een prima recept uit.quote:Op donderdag 8 mei 2014 12:49 schreef Mry het volgende:
Hier is nog een recept voor koekjesdeeg dat volgens deze blogger vorm houdt:
http://www.simplysogood.com/2014/04/miffy-petit-beurre.html
Ik heb het nog niet getest, dat ga ik binnenkort wel een keer doen.
Zeer bros!quote:
Bros is goed.quote:
Dit ziet er echt super leuk uit!quote:Op woensdag 7 mei 2014 22:38 schreef laziness het volgende:
Swiss Cake Roll met kersenbloesem patroon
[ afbeelding ]
Ja, of het knus genaamde petit-beurredeegje hierboven. Dat is zo te ziet net zoiets.quote:Op donderdag 8 mei 2014 14:27 schreef Grutsk het volgende:
Ik ga me dit weekend dan maar eens wagen aan het shortbread deeg.
Snelle reactie Thnx!quote:Op zaterdag 10 mei 2014 10:48 schreef djkoelkast het volgende:
Ik zou geen zanddeeg gebruiken, veel te breekbaar. Met een Paté Sucrée heb je denk ik meer succes.
Heel simpel: 200g meel, 1/4 tl zout, 100g ijskoude boter, 4 eidooiers, 100g suiker, citroenrasp van een halve, niet gewaxte citroen:
Zeef het meel + zout boven het aanrecht
Maak er net zoals bij pastadeeg een flinke kuil in, of meer een "put"
Boter helemaal plat slaan tussen 2 lagen vershoudfolie, maar zorg dat het koud blijft
Boter in kleine stukken snijden (zo weinig mogelijk aanraken: koud houden) en in de put gooien samen met de rest van de ingrediënten
Met je vingertoppen eerst alles in de put goed kneden (dit wordt echt een plakzooi!)
Dan langzaam met een deegschraper ofzo steeds een beetje meel er bij uit de rand van de put
Dan wordt het een deegbal die je echt kunt kneden (je mag er eventueel een beetje extra meel bij doen als het echt te nat is, maar het deeg moet plakkerig blijven)
Deeg even doorkneden tot het echt een mooie bal is die wel aan je handen, maar niet meer met resten op het aanrecht blijft plakken. Voeg zo weinig mogelijk extra meel toe.
Dat deeg een uurtje koelen en dat kun je blind bakken of gewoon meebakken, wat je wil. Blijft mooi stevig en is erg lekker. Iets minder zoet dan zandtaartdeeg.
Gelatine met appelsap en suiker geeft trouwens een lekker glazuurlaagje, als je het niet te dik doet.
Heerlijk deeg om mee te werken. Breekt en brokkelt ook niet, rolt fijn uit. Super recept! Ik had precies genoeg voor 6 taartjes. En twee koekjes, die zijn al op Je moet toch proeven niet?quote:Op zaterdag 10 mei 2014 13:33 schreef djkoelkast het volgende:
Ziet er top uit
Fijn deeg om mee te werken dit, vind je ook niet?
Het is wel wat minder zoet, dus voor puur een appeltaart zou het niks zijn, maar met room er in wordt het echt heel lekker, kan niet anders
quote:Op zaterdag 10 mei 2014 14:23 schreef Puckzzz het volgende:
Ik hou sowieso niet zo van dat mierzoete. Ik vond deze verhoudingen helemaal goed
Die muffins zien er lekker uitquote:Op donderdag 8 mei 2014 22:45 schreef Tinuviel het volgende:
Mijn zoons verjaardag is morgen, dus voldoende reden om me uit te leven met bakken. Tot nu toe verantwoorde muffins gemaakt:
[ afbeelding ]
Iets anders dan het origineel recept: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/breakfast-muffins
En voor het feest met de familie een "Herrentorte" (witte wijn creme taart), de chocoladeglazuur mist nog:
[ afbeelding ]
De 2e creme ging veel beter dan de eerste. Hopelijk smaakt de taart ondanks alles toch goed.
Recept is in het Duits. Bij interesse vertaal ik het later.
Paté sucrée, is dat paté met suiker?quote:Op zaterdag 10 mei 2014 14:16 schreef minilot het volgende:
Paté sucrée werkt inderdaad enorm lekker.
Pâte brisée trouwens ook, da's bijna hetzelfde maar dan met maar een piepklein beetje suiker: fantastisch voor quiches.
quote:Op zaterdag 10 mei 2014 15:05 schreef Njosnavelin het volgende:
[..]
Paté sucrée, is dat paté met suiker?
Welk recept had je nu gebruikt? Heb koekstempels waar ik nog steeds een nieuwe poging mee wil doen! (die liepen de vorige keer ook uit) En zijn ze lekker?quote:Op zaterdag 10 mei 2014 15:10 schreef Grutsk het volgende:
Yes, mijn koekjes zijn helemaal niet uitgezakt Ik ben zo blij!
Ze zijn een beetje pips, maar zo te zien is dat normaal voor dit soort koekjes.
Dankjulliewel iedereen
Ik heb nu dit recept gebruikt http://www.kaatskeuken.nl(...)tse-zandkoekjes.html en naar aanleiding van een ander recept nog een beetje suiker op de koekjes gestrooid. Ze staan nog af te koelen, dus ik heb ze nog niet geproefd. Ik ben verre van een ervaren bakster maar ik zou dit deeg zeker weer gebruiken als ik met vormpjes aan de slag ga (mits ze straks verschrikkelijk smaken maar daar ga ik niet van uit )quote:Op zaterdag 10 mei 2014 15:16 schreef Holyme het volgende:
[..]
Welk recept had je nu gebruikt? Heb koekstempels waar ik nog steeds een nieuwe poging mee wil doen! (die liepen de vorige keer ook uit) En zijn ze lekker?
Super, thanks!quote:Op zaterdag 10 mei 2014 15:19 schreef Grutsk het volgende:
[..]
Ik heb nu dit recept gebruikt http://www.kaatskeuken.nl(...)tse-zandkoekjes.html en naar aanleiding van een ander recept nog een beetje suiker op de koekjes gestrooid. Ze staan nog af te koelen, dus ik heb ze nog niet geproefd. Ik ben verre van een ervaren bakster maar ik zou dit deeg zeker weer gebruiken als ik met vormpjes aan de slag ga (mits ze straks verschrikkelijk smaken maar daar ga ik niet van uit )
Edit: Ik heb er trouwens hartjes uitgestoken omdat ik wilde zien of er nog vormpjes in te herkennen waren. Dat was bij mijn vorige bakpogingen namelijk steeds niet het geval.
Ik lees nu bij de comments dat iemand het deeg korrelig vond. Dit heb ik ook zo ervaren, maar de schrijfster van de blog geeft zelf al een oplossing. Bij mij heeft het verder geen problemen opgeleverd.
Yep, ze horen pips te zijn met hoogstens een beetje lichtbruin aan de randjes.quote:
Dat voelt voor mij zo raar, ik heb altijd het idee dat alles goudbruin moet wordenquote:Op zaterdag 10 mei 2014 15:32 schreef minilot het volgende:
[..]
Yep, ze horen pips te zijn met hoogstens een beetje lichtbruin aan de randjes.
Gewoon een keer doen. Pak melk en een doos eieren kopen en hopsakee. Ik ben zelf een enorme kluns, maar verse custard maken lukt me slapend nog wel. Is echt hartstikke lekker.quote:Op zaterdag 10 mei 2014 15:31 schreef Puckzzz het volgende:
Minilot, nee ik heb deze custard niet zelf gemaakt. Daar wil ik eens rustig voor gaan zitten en de tijd ervoor hebben en ook ruimte voor falen incalculeren. Dat is dus niet wanneer ik het uit ga delen aan andere mensen, dan wordt de stress indien het faalt me echt te hoog.
Ik vind het juist zo handig van shortbread dat het vorm- en kleurvast is.. Ik maakte afgelopen zomer koekjes met groene thee en witte chocolade en ik zou niet weten hoe dat met ander deeg zou moeten lukken!quote:Op zaterdag 10 mei 2014 15:33 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Dat voelt voor mij zo raar, ik heb altijd het idee dat alles goudbruin moet worden
Die zien er leuk uit!quote:Op zaterdag 10 mei 2014 15:37 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik vind het juist zo handig van shortbread dat het vorm- en kleurvast is.. Ik maakte afgelopen zomer koekjes met groene thee en witte chocolade en ik zou niet weten hoe dat met ander deeg zou moeten lukken!
[ afbeelding ]
Ja die fout heb ik ook een keer gemaakt met koekjes waarbij dat dus niet hoorde, ik vond ze zo pips en zacht (wist ik veel dat ze buiten de oven harder zouden worden), dus nog maar wat langer. Mooi goudbruin, maar knetterhardquote:Op zaterdag 10 mei 2014 15:33 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Dat voelt voor mij zo raar, ik heb altijd het idee dat alles goudbruin moet worden
Yep, dat weet ik ook nog wel van vroeger... Koekjes eindeloos laten door bakken tot ze eindelijk hard werden. Het was best een openbaring om erachter te komen dat koekjes pas hard worden als ze af liggen te koelen.quote:Op zaterdag 10 mei 2014 15:42 schreef Holyme het volgende:
[..]
Ja die fout heb ik ook een keer gemaakt met koekjes waarbij dat dus niet hoorde, ik vond ze zo pips en zacht (wist ik veel dat ze buiten de oven harder zouden worden), dus nog maar wat langer. Mooi goudbruin, maar knetterhard
Kun je dan wanneer ze nog zacht zijn er nog van alles indrukken? Nootjes, of brokjes chocola ofzo? Zonder mee te bakken dus. Of valt dat er dan uit?quote:Op zaterdag 10 mei 2014 15:44 schreef minilot het volgende:
[..]
Yep, dat weet ik ook nog wel van vroeger... Koekjes eindeloos laten door bakken tot ze eindelijk hard werden. Het was best een openbaring om erachter te komen dat koekjes pas hard worden als ze af liggen te koelen.
Dat klinkt lekker! Denk dat ik morgen dat recept 'ns probeer wat Grutsk heeft gepost, heb nog wat vanillestokjes, misschien dat er doorheen, Zou dat wat zijn, of is dat deeg misschien niet zoet genoeg?quote:Op zaterdag 10 mei 2014 15:37 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik vind het juist zo handig van shortbread dat het vorm- en kleurvast is.. Ik maakte afgelopen zomer koekjes met groene thee en witte chocolade en ik zou niet weten hoe dat met ander deeg zou moeten lukken!
[ afbeelding ]
Dat valt eruit, zoiets hecht zich na het bakken niet meer aan het oppervlak van het koekie.quote:Op zaterdag 10 mei 2014 15:45 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Kun je dan wanneer ze nog zacht zijn er nog van alles indrukken? Nootjes, of brokjes chocola ofzo? Zonder mee te bakken dus. Of valt dat er dan uit?
Ja tuiles ben ik bekend mee, nog nooit zelf gemaakt maar ik ken het idee. Ik heb dezelfde techniek wel toegepast met 'tuiles' van kaas.quote:Op zaterdag 10 mei 2014 15:49 schreef minilot het volgende:
[..]
Dat valt eruit, zoiets hecht zich na het bakken niet meer aan het oppervlak van het koekie.
De korte periode waarin een koekie nog zacht is kun je wel goed gebruiken om er een vormpje aan te geven, indien dunne koekjes/tuiles
[ afbeelding ]
Volgens mij kan dat wel, ik zag namelijk ook een variant met vanille er doorheen.quote:Op zaterdag 10 mei 2014 15:49 schreef Holyme het volgende:
[..]
Dat klinkt lekker! Denk dat ik morgen dat recept 'ns probeer wat Grutsk heeft gepost, heb nog wat vanillestokjes, misschien dat er doorheen, Zou dat wat zijn, of is dat deeg misschien niet zoet genoeg?
Vind bakken superleuk, maar weinig ervaring, met mijn combi-magnetron wil dat niet zo (die temp van dat ding klopt volgens mij echt voor geen meter). Muffins type 'oh dit kan er ook nog wel doorheen' en koekjes durf ik nog wel aan maar van de week eigenwijs toch weer wat anders geprobeerd... mislukte kladdkaka was nog redelijk eetbaar maar veel te hard en zag er niet uit
Ik vind 'm er lekker uit zienquote:Op zaterdag 10 mei 2014 17:45 schreef Grutsk het volgende:
Hier het resultaat. Niet extreem mooi (suiker had wel wat egaler gestrooid mogen worden), maar ik ben heel blij met het feit dat de figuurtjes niet uitgezakt zijn.
[ afbeelding ]
Ze zien eruit alsof ze zo bij de ICA in 't schap hadden kunnen liggenquote:Op zondag 11 mei 2014 02:13 schreef Molo het volgende:
Vanavond Zweedse "kardemommabullar" gemaakt. Soort kardemom variant van cinnamon rolls in de vorm van een knoopje, die minder zoet en minder vet is. Lekkerrrrr en ik vind ze goed gelukt
[ afbeelding ]
Ze zijn gelukt met het recept wat jij had gepost Liggen nog af te koelen, dus of ze heel blijven en of ze smaken weet ik nog niet, dat mag m'n moeder testen, maar de afdruk is in ieder geval niet uitgelopen. Heb er verse vanille doorheen gedaan en wat rozijntjes, en suiker op de onderkant. Nog steeds erg basic (ik ben zelf meer van de goedgevulde koeken) maar wou eerst kijken of het zou lukkenquote:Op zaterdag 10 mei 2014 16:06 schreef Grutsk het volgende:
[..]
Volgens mij kan dat wel, ik zag namelijk ook een variant met vanille er doorheen.
Hier: http://www.laurasbakery.nl/vanille-shortbread-koekjes/
Hij is leuk geworden! Heeft de jarige er lekker van gesmikkeld?quote:Op zondag 11 mei 2014 13:21 schreef Tinuviel het volgende:
Ik ben best trots op deze taart. De botercreme was door de creamcheese lekker fris en de frambozencreme vulling was ook erg lekker.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik krijg meteen dit liedje in mijn hoofdquote:Op zondag 11 mei 2014 13:21 schreef Tinuviel het volgende:
Ik ben best trots op deze taart. De botercreme was door de creamcheese lekker fris en de frambozencreme vulling was ook erg lekker.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik ken alleen de NL-versie.quote:Op zondag 11 mei 2014 20:24 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Ik krijg meteen dit liedje in mijn hoofd
En geen dank iedereen dat dit liedje nu in ieders hoofd zit
Dan heb jij dus nu "Onder de zeeeeee, onder de zeeee" in je hoofd.quote:
Fijn Ik heb dit receptje zelf ook puur gemaakt om te kijken of ik op deze manier figuurtjes kon maken. Ik wil er binnenkort wat meer mee gaan experimenteren!quote:Op zondag 11 mei 2014 14:51 schreef Holyme het volgende:
[..]
Ze zijn gelukt met het recept wat jij had gepost Liggen nog af te koelen, dus of ze heel blijven en of ze smaken weet ik nog niet, dat mag m'n moeder testen, maar de afdruk is in ieder geval niet uitgelopen. Heb er verse vanille doorheen gedaan en wat rozijntjes, en suiker op de onderkant. Nog steeds erg basic (ik ben zelf meer van de goedgevulde koeken) maar wou eerst kijken of het zou lukken
Ziet er goed uit, heerlijk rustiek!quote:Op zondag 11 mei 2014 02:13 schreef Molo het volgende:
Vanavond Zweedse "kardemommabullar" gemaakt. Soort kardemom variant van cinnamon rolls in de vorm van een knoopje, die minder zoet en minder vet is. Lekkerrrrr en ik vind ze goed gelukt
[ afbeelding ]
That escalated quicklyquote:Op zondag 11 mei 2014 21:32 schreef killerkip69 het volgende:ruikt 'n beetje naar sperma altijd he..dat beslag
Diep in de zeequote:Op zondag 11 mei 2014 20:26 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Dan heb jij dus nu "Onder de zeeeeee, onder de zeeee" in je hoofd.
Leuk!! Heb je die allemaal zelf gemaakt? Dat eist wel een strakke planning of niet?quote:Op zondag 11 mei 2014 22:26 schreef SV-tje het volgende:
Gisteren hapjes voor n baby shower en 'n taart gemaakt
[ afbeelding ]
Met pasen ook zweeds kaneelbollen (met kardemom) gemaakt
[ afbeelding ]
als je het met 6 cm botercreme in vet aan alle kanten valt het wel mee.quote:Op zondag 11 mei 2014 23:11 schreef Puckzzz het volgende:
Ik snap iets niet. Ik zit nu naar Amazing Wedding Cakes te kijken. Zijn ze een taart/biscuit aan het samenstellen en glaceren en ondertussen wordt er gezegd 'nog 3 dagen te gaan'
Eh...dan is die taart toch allang verlept?
Ja, de Americano druipt er vanafquote:Op zondag 11 mei 2014 23:19 schreef Molo het volgende:
[..]
als je het met 6 cm botercreme in vet aan alle kanten valt het wel mee.
Bovendien is dat programma super nep, vooral al die "stress" met last minute taart opdrachten
En toch kijk ik het
En zit ik me kapot te ergeren aan lelijk gemaakte kitsch kuttaarten
die "Perzische" taart die ze nu maken he.... ik wil er bijna van huilenquote:
sjalalalalala wee oh wee, je krijgt een reuze spijt als je geen vin verroertquote:Op zondag 11 mei 2014 22:17 schreef djkoelkast het volgende:
Geen kinderen, wel een nichtje en 2 neefjes, maar die kijken maar lekker thuis naar de kleine zeemeermin. Al ken ik zowat de hele tekst nog van vroeger
Ik heb een erg goed geheugen voor dingen die er niet toe doen, heel handig.
Ik kijk dat programma ook. Ik vind met name leuk om te zien wat voor taarten zij bedenken te maken, hoe zij die decoreren (heel gek hoe zij bepaalde elementen uit de losse pols maken), maar ook laten zien als er iets mis gaat (zoals gisteren die grassprieten).quote:Op zondag 11 mei 2014 23:11 schreef Puckzzz het volgende:
Ik snap iets niet. Ik zit nu naar Amazing Wedding Cakes te kijken. Zijn ze een taart/biscuit aan het samenstellen en glaceren en ondertussen wordt er gezegd 'nog 3 dagen te gaan'
Eh...dan is die taart toch allang verlept?
De hapjes hebben we 's ochtends in een paar uur gemaakt, maar ik had wel hulp van een aantal buurvrouwen. Had geen tijd om eerder al voorbereidingen te treffen, maar een aantal basis zaken (zoals deeg en vulling) lagen al wel kant en klaar in de diepvries.quote:Op zondag 11 mei 2014 22:31 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Leuk!! Heb je die allemaal zelf gemaakt? Dat eist wel een strakke planning of niet?
Zo gaat dat nu eenmaalquote:Op maandag 12 mei 2014 03:58 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
sjalalalalala wee oh wee, je krijgt een reuze spijt als je geen vin verroert
Al die hersencapaciteit die voor veel zinnigere dingen kan worden gebruikt
Kun je een receptje hiervan geven? Lijkt me lekker.quote:Op zaterdag 10 mei 2014 10:40 schreef Puckzzz het volgende:
Ik heb afgelopen woensdag wat overgebleven appels ingemaakt in een suikersiroop met citroen en kruiden. Ze smaken na twee dagen al superlekker.
tof!quote:Op maandag 12 mei 2014 15:04 schreef Muck het volgende:
Ik heb deze aardbeientaart gemaakt voor moederdag:
[ afbeelding ]
Een kleintje voor mijn schoonmoeder (die zijn maar met zijn tweetjes) en een grotere voor mijn moeder (wij zijn met veel )
Het is een recept van Rutger, de winnaar van Heel Holland Bakt
Thanks!quote:Op maandag 12 mei 2014 15:12 schreef Molo het volgende:
[..]
tof!
Hoe heb je de roze bovenlaag gemaakt?
quote:Op zondag 11 mei 2014 21:19 schreef Grutsk het volgende:
[..]
Fijn Ik heb dit receptje zelf ook puur gemaakt om te kijken of ik op deze manier figuurtjes kon maken. Ik wil er binnenkort wat meer mee gaan experimenteren!
Mooi strak, ziet er lekker uit!quote:Op maandag 12 mei 2014 15:04 schreef Muck het volgende:
Ik heb deze aardbeientaart gemaakt voor moederdag:
[ afbeelding ]
Een kleintje voor mijn schoonmoeder (die zijn maar met zijn tweetjes) en een grotere voor mijn moeder (wij zijn met veel )
Het is een recept van Rutger, de winnaar van Heel Holland Bakt
ik zat al te denken aan dun laagje witte chocolade met roze kleuring erdoor ofzo. Ziet er strak uit zeg! Knap gedaan!quote:Op maandag 12 mei 2014 15:18 schreef Muck het volgende:
[..]
Thanks!
Dat is een heel dun uitgerold laagje marsepein
wel écht duidelijk zelfgemaakte (lekkere!) koekjes. En de tekst van de stempel klopt ook goed toch?quote:Op maandag 12 mei 2014 15:19 schreef Holyme het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Nog niet echt perfect strak, rozijntjes + het deeg was idd wat kruimelig (had de extra tip van meer boter ook gedaan) dus wat lastiger om mee te werken dan vorig deeg, maar ik vond ze toch goed gelukt Mijn oven klopt alleen geen bal van, deze moesten langer dan aangegeven, terwijl m'n kladdkaka van de week weer veels te hard ging
Thanks! En ja, dat sowiesoquote:Op maandag 12 mei 2014 15:27 schreef Molo het volgende:
[..]
wel écht duidelijk zelfgemaakte (lekkere!) koekjes. En de tekst van de stempel klopt ook goed toch?
Ben ik met je eens hoor, en ik geef meestal ook echt de voorkeur aan wat rustieker zeg maar. Maar ik heb die megastrakke sneeuwvlok-koekjes in m'n hoofd die sommigen hier maken En dat soort dingen hoop ik ook nog ooit te kunnen maken, dus een goed excuus om vaker te oefenenquote:Op maandag 12 mei 2014 15:35 schreef djkoelkast het volgende:
Als je strakke koekjes wil moet je gewoon een pak koek uit de supermarkt halen Dit is toch veel toffer.
Je hebt zeker een punt hoor, het is ook tof om ècht mooi spul te maken, maar er zit maar een héél kleine foutmarge in. Als je iets echt mooi probeert te maken en het is het net niet dan ziet het er knullig uit, terwijl als je het zo 'rustiek' maakt je veel meer mogelijkheden hebt.quote:Op maandag 12 mei 2014 15:41 schreef Holyme het volgende:
[..]
Thanks! En ja, dat sowieso
[..]
Ben ik met je eens hoor, en ik geef meestal ook echt de voorkeur aan wat rustieker zeg maar. Maar ik heb die megastrakke sneeuwvlok-koekjes in m'n hoofd die sommigen hier maken En dat soort dingen hoop ik ook nog ooit te kunnen maken, dus een goed excuus om vaker te oefenen
Yep, en ik vraag me af of het met mijn eigenwijze combi-magnetron uberhaubt gaat lukken, tis elke keer weer gokken Ik kan soms ook gewoon te kieskeurig zijn bij m'n eigen dingen hoor, en dan zie ik voornamelijk wat er scheef is, terwijl als ik dan wat van een afstandje kijk, ze er prima eetbaar uitzien. En inderdaad niet zoals je beschrijft, dat het het nét niet is (wat er soms ook helemaal niet lekker meer uit ziet). Ik denk dat als ik zulke strakke dingen zou willen maken, ik de ladingen net-niet-koekjes ook gewoon niet zou laten zien, haha.quote:Op maandag 12 mei 2014 15:45 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Je hebt zeker een punt hoor, het is ook tof om ècht mooi spul te maken, maar er zit maar een héél kleine foutmarge in. Als je iets echt mooi probeert te maken en het is het net niet dan ziet het er knullig uit, terwijl als je het zo 'rustiek' maakt je veel meer mogelijkheden hebt.
Je ziet het wel eens in van die bakprogramma's: dat ze het heel mooi proberen te maken, maar dat dat dan nèt niet lukt, dan ziet het er niet uit
Ik ben een perfecionist als het op smaak aankomt, hoe het er uit ziet kan mij minder bekoren, ik denk dat je inderdaad wel heel veel moet oefenen voor je zoiets perfect krijgt.
combi-magnetrons zijn gewoon bitches als het op temperatuur aan komtquote:Op maandag 12 mei 2014 15:55 schreef Holyme het volgende:
[..]
Yep, en ik vraag me af of het met mijn eigenwijze combi-magnetron uberhaubt gaat lukken, tis elke keer weer gokken Ik kan soms ook gewoon te kieskeurig zijn bij m'n eigen dingen hoor, en dan zie ik voornamelijk wat er scheef is, terwijl als ik dan wat van een afstandje kijk, ze er prima eetbaar uitzien. En inderdaad niet zoals je beschrijft, dat het het nét niet is (wat er soms ook helemaal niet lekker meer uit ziet). Ik denk dat als ik zulke strakke dingen zou willen maken, ik de ladingen net-niet-koekjes ook gewoon niet zou laten zien, haha.
Dit is echt smeerkaas ben ik bang. Dat lijkt me niet hetzelfde, toch?quote:Op maandag 12 mei 2014 16:13 schreef lady-wrb het volgende:
verse roomkaas ziet er volgens mij uit als monchou
Is niet hetzelfde als roomkaas, kijk o.a. maar naar de ingrediënten en het vetpercentage.quote:Op maandag 12 mei 2014 16:07 schreef bloempje-moi het volgende:
Hallo! Mogelijk al vaker aan bod gekomen maar aangezien ik nu aan het bakken ben even deze vraag: ik heb verse roomkaas nodig en nu heb ik de cheese spread van de Lidl gekocht. Is dat wel ok? Het ziet er zo ontzettend kazig (geel) uit.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |