Hier kun je alles kwijt over sollicitaties, werksituaties, belastingen, (handelen op) de beurs, hypotheken, beleggingen en salarissen, arbeidscontracten of geschillen met je (huis)baas. Alles over werk, geldzaken en recht dus.
In dit topic kun je al je vragen stellen over het werken bij Albert Heijn, de aanbiedingen van deze week bekijken of even rustig door de nieuwste Allerhande heenbladeren.
De TV Commercials met onze welbekende supermarktmanager zijn hier terug te vinden!
Ook onze fans zijn van harte welkom. Wij, als medewerkers, helpen u graag verder!
In deze tabel wordt uitsluitend het starters uurloon weergegeven van Caissière A, Medewerker Verkoop / Medewerker Verkoopklaar / Kwaliteitsmedewerker / Vakantiemedewerker. De laatste kolom betreft het All-in uurloon dat geldt voor medewerkers met een contract van 12 uur of minder per week.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt. Wat zijn de vastgestelde toeslagen? Maandag t/m Vrijdag; 6:00-7:00 25%, 20:00-21:00 33,33%, 21:00-6:00 50% Zaterdag: 6:00-7:00 25%, 18:00-24:00 50% Zondag: 100%
Toeslagen voor Ma t/m Za ontvang je alleen wanneer je een contract hebt van méér dan 48 uur per periode of in een week méér dan 12 uur hebt gewerkt.
Wat zijn TvT-uren? TvT-uren zijn Tijd Voor Tijd-uren. Dit is een saldo die kan worden opgehoogd met de uren die jij boven je contract werkt. Het is opgebouwd uit: overwerkuren en meeruren Wanneer je een Korte Parttimer (KPT) bent, contract van niet meer als 48u per periode, dan worden ze met elke periodieke salarisuitbetaling uitbetaald. Wanneer je een contract van meer dan 48u per periode hebt, dan worden ze in periode 3 en 10 uitbetaald.
Wat zijn BCD-uren? BCD uren zijn de uren die je normaliter werkt, maar nu niet kunt werken omdat de werkdag op een feestdag valt en de winkel dus gesloten is. Je krijgt BCD uren uitgekeerd, als je in de afgelopen 12 week 4 gelijknamige dagen hebt gewerkt. Het gemiddelde van het aantal gewerkte uren krijg je uitbetaald als BDC-uren. Bovendien krijg je hier een toeslag van 100% bij.
Wat is de hoogte van de maaltijd-vergoeding? Het maximale bedrag voor de maaltijd-vergoeding is €7,50. Dit dien je in de winkel zelf te besteden en alleen aan normaal voedsel. Snoep en dergelijke vallen hier niet onder.
Ik ben mijn Plaza-wachtwoord vergeten, wat nu? Je (Assistent-)Supermarkt Manager of teamleider kan het wachtwoord voor je Plaza-account resetten. Ga daarvoor dus altijd naar hun toe, vragen of het anders kan is onnodig. Het is simpelweg niet mogelijk.
Van het jaar 2014.
9/12/2013 Meisje plaatst vrij-vraag verzoek op algemene Facebook-pagina van Albert Heijn waarbij d4v1d de status van een troller aanneemt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Op vrijdag 11 april 2014 22:04 schreef ikbenschipper het volgende: Wij krijgen calve mayo's (die vind ik van één soort te hoog 2x 10 colli) Berberana en Becel kan ik wel mee leven
Totaal 32 colli van Calve Mayonaise (Normaal), valt nog mee... Ben benieuwd of ze die kleine flesjes ook insturen, zie ze bij niemand staan...
Ik snap het niet meer ............. Even shiftrapport gelezen
1100 colli + weekrestanten, 9 vullers. En nog niet in 2,5 uur klaar. Morgen maar eens aan mijn SMM vragen wat er nu wweer gebeurd is.
Betreffende TL loopt vervolgens wel te zeuren dat het op maandag met 9 man om te vullen op zaterdag (actiebouw + normaal) 1400 tot 1600 colli allemaal zo'n tering zooi is. Hoe h************* ben je dan...
Ik word toch lichtelijk geïrriteerd als het er gewoon op lijkt dat hij het niet WIL laten lukken om 2,5 uur te vullen
1100 colli + weekrestanten, 9 vullers. En nog niet in 2,5 uur klaar. Morgen maar eens aan mijn SMM vragen wat er nu wweer gebeurd is.
Betreffende TL loopt vervolgens wel te zeuren dat het op maandag met 9 man om te vullen op zaterdag (actiebouw + normaal) 1400 tot 1600 colli allemaal zo'n tering zooi is. Hoe scheef ben je dan...
Zouden wij wel redden, maar dan blijft er weinig tijd over om de winkel te spiegelen.
1100 colli + weekrestanten, 9 vullers. En nog niet in 2,5 uur klaar. Morgen maar eens aan mijn SMM vragen wat er nu wweer gebeurd is.
Betreffende TL loopt vervolgens wel te zeuren dat het op maandag met 9 man om te vullen (actiebouw + normaal) 1400 tot 1600 colli allemaal zo'n tering zooi is. Hoe scheef ben je dan...
1100/9=122 colli per persoon. => 2 uur pure vulling(uitgaande van 60 cpu). Uurtje voor het tellen, uurtje voor het magazijn, uurtje voor het opruimen, uurtje voor de actierestanten + paar uur voor de weekrestanten. Nee, in ons filiaal zouden wij ook niet in 2.5 uur klaar zijn.
1100/9=122 colli per persoon. => 2 uur pure vulling(uitgaande van 60 cpu). Uurtje voor het tellen, uurtje voor het magazijn, uurtje voor het opruimen, uurtje voor de actierestanten + paar uur voor de weekrestanten. Nee, in ons filiaal zouden wij ook niet in 2.5 uur klaar zijn.
Teamleider telt, En er is nog een codeboeker tot 22 die magazijn doet.
300 colli bier fris = 1 man van half 7 tot 10. Red die persoon. Had ik er misschien even bij moeten vermelden.
overigens, misschien een tip waar je je voordeel mee kunt doen (of niet natuurlijk )
Wij hebben iemand los lopen die de restanten, containers en het karton opruimt, en nieuwe containers naar de vullers brengt. Zodat de vullers hun pad niet uithoeven en 100% van de tijd bezig zijn met daadwerkelijk vullen.
300 colli bier fris = 1 man van half 7 tot 10. Red die persoon. Had ik er misschien even bij moeten vermelden.
Haal die er even af.
Laat toch even zien dat wij verschillende winkels hebben. Als ik om zeven begin met tellen, heb ik om acht nog een teller nodig om de laatste dingetjes te tellen en spiegelend nee verkoop te lopen. Verder doen wij ook afprijzen 's avonds, dus daar gaat bij ons ook tijd inzitten. 300 bier fris is wel makkelijk vullen idd, maar 1 man van half 7 tot 10 en om half negen de deur uit gaat niet he.
Op vrijdag 11 april 2014 22:21 schreef mujentas het volgende: overigens, misschien een tip waar je je voordeel mee kunt doen (of niet natuurlijk )
Wij hebben iemand los lopen die de restanten, containers en het karton opruimt, en nieuwe containers naar de vullers brengt. Zodat de vullers hun pad niet uithoeven en 100% van de tijd bezig zijn met daadwerkelijk vullen.
En wat doet die persoon als iedereen nog n halve container moet? Dan kan die niks nieuws brengen..
En hoe weet die persoon dat jij n nieuwe container wil? Loopt die constant rondjes?
Op vrijdag 11 april 2014 22:21 schreef mujentas het volgende: overigens, misschien een tip waar je je voordeel mee kunt doen (of niet natuurlijk )
Wij hebben iemand los lopen die de restanten, containers en het karton opruimt, en nieuwe containers naar de vullers brengt. Zodat de vullers hun pad niet uithoeven en 100% van de tijd bezig zijn met daadwerkelijk vullen.
Mee getest. maar daarvoor is de winkel echt te klein. We zijn wel ijn koppels gaan vullen. Maar leg me uit. ik had net zo goed niet die extra man kunnen laten regelen want dan was hij ook tot half 10 bezig geweest
Op vrijdag 11 april 2014 22:21 schreef mujentas het volgende: overigens, misschien een tip waar je je voordeel mee kunt doen (of niet natuurlijk )
Wij hebben iemand los lopen die de restanten, containers en het karton opruimt, en nieuwe containers naar de vullers brengt. Zodat de vullers hun pad niet uithoeven en 100% van de tijd bezig zijn met daadwerkelijk vullen.
Ben een grote tegenstander daarvan, een aantal tl's hier vindt het helemaal geweldig. Maar de "runner"(zo heet het officieel in ah-termen) hebben wij nog steeds niet ingevoerd.
Laat toch even zien dat wij verschillende winkels hebben. Als ik om zeven begin met tellen, heb ik om acht nog een teller nodig om de laatste dingetjes te tellen en spiegelend nee verkoop te lopen. Verder doen wij ook afprijzen 's avonds, dus daar gaat bij ons ook tijd inzitten. 300 bier fris is wel makkelijk vullen idd, maar 1 man van half 7 tot 10 en om half negen de deur uit gaat niet he.
Jullie werken tot half 9 Nee dat word lastig. Wij zijn gewoon open tot 22:00
Wij gaan om acht/negen dicht, dus als we om half negen klaar zijn, zijn we ook om half negen weg.
Hier acht uur dicht, vulploeg werkt van 18.00 tot 20.15, en dan moet eigenlijk alles wel gevuld en gespiegeld zijn. Meestal zijn er 3 mensen tot 21.00. Nog even nee-verkoop doen + tus kaartjes. De laatste zooi opruimen en waar nodig nog wat spiegelen.
Op vrijdag 11 april 2014 22:28 schreef mujentas het volgende: Hier acht uur dicht, vulploeg werkt van 18.00 tot 20.15, en dan moet eigenlijk alles wel gevuld en gespiegeld zijn. Meestal zijn er 3 mensen tot 21.00. Nog even nee-verkoop doen + tus kaartjes. De laatste zooi opruimen en waar nodig nog wat spiegelen.
Laat toch even zien dat wij verschillende winkels hebben. Als ik om zeven begin met tellen, heb ik om acht nog een teller nodig om de laatste dingetjes te tellen en spiegelend nee verkoop te lopen. Verder doen wij ook afprijzen 's avonds, dus daar gaat bij ons ook tijd inzitten. 300 bier fris is wel makkelijk vullen idd, maar 1 man van half 7 tot 10 en om half negen de deur uit gaat niet he.
Even een beeldvorming wat we op een vrijdagavond hebben lopen.
8 vullers 18:30-21:00 1 vuller 18:30-22:00 1 codeboek + afprijzen 18:30-22 (en alle andere dingen) 1 TL
Pad 1 120 Persoon A half uur over restanten Pad 2 100 Persoon B 50 minuten over restanten Pad 3 300 Persoon C Pad 4 100 Persoon D 50 minuten over restanten Pad 5 110 Persoon E 40 minuten over restanten Pad 6 110 Persoon F/G 50 minuten over restanten Pad 7 70 Persoon F/G 40 minuten over restanten Pad 8 70 Persoon H geen restanten Pad 9 70 Persoon H geen restanten En nu heb ik gewoon iemand niet ingedeeld. Als je dan roept dat iedereen hard gewerkt hebt heb ik me vraagtekens.
Even een beeldvorming wat we op een vrijdagavond hebben lopen.
8 vullers 18:30-21:00 1 vuller 18:30-22:00 1 codeboek + afprijzen 18:30-22 (en alle andere dingen) 1 TL
Pad 1 120 Persoon A half uur over restanten Pad 2 100 Persoon B 50 minuten over restanten Pad 3 300 Persoon C Pad 4 100 Persoon D 50 minuten over restanten Pad 5 110 Persoon E 40 minuten over restanten Pad 6 110 Persoon F/G 50 minuten over restanten Pad 7 70 Persoon F/G 20 minuten over restanten Pad 8 70 Persoon H geen restanten Pad 9 70 Persoon H geen restanten En nu heb ik gewoon iemand niet ingedeeld. Als je dan roept dat iedereen hard gewerkt hebt heb ik me vraagtekens.
Ik dacht dat je toen helemaal weg was van die gozer
Heeft hij zo hard sprongen achterwaarts gemaakt dan?
Laten we het zo zeggen, hij doet nu HBO-Duaal. En nu hij er aanzienlijk meer is en daarmee dus één van je pijlers is kom je wat meer achter iemands minder sterkte punten. Toen onze BBLer na een ongeluk, langdurig, ziek was heeft hij de planningen gemaakt. Kan je vertellen dat was geen succes. En betreffende BBLer heeft het maar weer overgenomen.
Kijk wat ik niet snap is dat je met 7 man in 3 uur het wel kon en met 8 en zelfs 9 man in 2,5 uur niet. Vertel me hoe dat kan.....
Laten we het zo zeggen, hij doet nu HBO-Duaal. En nu hij er aanzienlijk meer is en daarmee dus één van je pijlers is kom je wat meer achter iemands minder sterkte punten. Toen onze BBLer na een ongeluk, langdurig, ziek was heeft hij de planningen gemaakt. Kan je vertellen dat was geen succes. En betreffende BBLer heeft het maar weer overgenomen.
Kijk wat ik niet snap is dat je met 7 man in 3 uur het wel kon en met 8 en zelfs 9 man in 2,5 uur niet. Vertel me hoe dat kan.....
Ligt er maar net aan hoe strak je op de vulploeg zit denk ik.
Op vrijdag 11 april 2014 22:47 schreef Ferry_76 het volgende: 40/50 minuten over de restanten doen? Hoeveel containers aan restanten hebben jullie dan staan?
weekrestanten..
Buitenland + sauzen, viscon, worsten e.d. 1,5 Dolly Groentecnserven, kruiden, soep, bakproducten en sappen 3 Dolly's wijn, noten 5 Dolly's koffie, snoep e.d. 3 Dolly's ontbijt, hb melk e.d. 3 Dolly's koek 1 Dolly drog 1 Dolly --> lopen we alleen op dinsdag non -food 5 Dolly's --> lopen we alleen op dinsdag + Dan nog wat dagrestanten.
Voor mijn gevoel moet dat dus ook kunnen en zou ik het in 4 uur tijd allemaal wel gelopen hebben
Ik vraag me af waarom hij het met 7 man wel kon in 3 uur maar met 9 man niet in 2,5 uur.
Iemand?
ik heb weleens het idee dat het geen zin heeft om 9 man in plaats van 7 man in te plannen. Iedereen gaat gewoon automatisch langzamer werken, omdat er toch 2 man extra zijn en er dus geen reden is om een stapje harder te gaan.
Met minder mensen is de druk per persoon hoger, word er ook vaak harder gewerkt. Hetzelfde werk, maar met meer mensen betekend bijna nooit dat je dan ook eerder klaar bent.
Met minder mensen is de druk per persoon hoger, word er ook vaak harder gewerkt. Hetzelfde werk, maar met meer mensen betekend bijna nooit dat je dan ook eerder klaar bent.
Ze staan ook gewoon een half uur minder ingepland he. Standaard het is de nieuw shift tijd.
Op vrijdag 11 april 2014 22:50 schreef ikbenschipper het volgende: Buitenland + sauzen, viscon, worsten e.d. 1,5 Dolly Groentecnserven, kruiden, soep, bakproducten en sappen 3 Dolly's wijn, noten 5 Dolly's koffie, snoep e.d. 3 Dolly's ontbijt, hb melk e.d. 3 Dolly's koek 1 Dolly drog 1 Dolly --> lopen we alleen op dinsdag non -food 5 Dolly's --> lopen we alleen op dinsdag + Dan nog wat dagrestanten.
Voor mijn gevoel moet dat dus ook kunnen en zou ik het in 4 uur tijd allemaal wel gelopen hebben
Staat idd. niets bij wat niet in minder tijd zou kunnen.
Met minder mensen is de druk per persoon hoger, word er ook vaak harder gewerkt. Hetzelfde werk, maar met meer mensen betekend bijna nooit dat je dan ook eerder klaar bent.
De reden waarom je beter iemand kan afbellen als er minder colli's komen dan zeggen we gaan allemaal een half uur eerder naar huis.
Dan nog, als je een beetje oplet tijdens het vullen weet je al wat er van de restanten nog in kan zodra je een krat pakt.
We vullen de weekrestanten voor de vulling uit Maar dan nog als je oplet hoef je al niet eens naar de helft van sommige vakken te lopen. I know.
Maar de smm was er dus hoor het morgen wel... Anders misschien eens een TL switch toch doen op die avond. Over paar weken is er sowiezo een ander. Kijken hoe dat gaat. Ben wel heeeel benieuwd.
We vullen de weekrestanten voor de vulling uit Maar dan nog als je oplet hoef je al niet eens naar de helft van sommige vakken te lopen. I know.
Maar de smm was er dus hoor het morgen wel... Anders misschien eens een TL switch toch doen op die avond. Over paar weken is er sowiezo een ander. Kijken hoe dat gaat. Ben wel heeeel benieuwd.
De reden waarom je beter iemand kan afbellen als er minder colli's komen dan zeggen we gaan allemaal een half uur eerder naar huis.
Soms heb ik ook wel het gevoel dat mensen die veel hebben denken 'Ik krijg toch wel hulp, waarom haasten?' terwijl mensen met weinig werk geen zin hebben om ergens anders te moeten helpen..
Op vrijdag 11 april 2014 23:00 schreef ikbenschipper het volgende: Iemand trouwens ervaring met weekrestanten gewoon buiten de colli's om door iemand laten vullen??
Soms heb ik ook wel het gevoel dat mensen die veel hebben denken 'Ik krijg toch wel hulp, waarom haasten?' terwijl mensen met weinig werk geen zin hebben om ergens anders te moeten helpen..
herkenbaar. Daarom gaan we nu dus ook in koppels vullen waardoor de excessen er uit zouden moeten zijn.
Op vrijdag 11 april 2014 23:00 schreef ikbenschipper het volgende: Iemand trouwens ervaring met weekrestanten gewoon buiten de colli's om door iemand laten vullen??
Wij hebben natuurlijk een totaal andere winkel, maar bij ons zijn er een paar vaste krachten die op de ochtenden, dus ruim voordat de vracht komt of daarna, de restanten lopen en tellen.
Op vrijdag 11 april 2014 23:00 schreef ikbenschipper het volgende: Iemand trouwens ervaring met weekrestanten gewoon buiten de colli's om door iemand laten vullen??
Drie uur op een manier "die zal wel vol zitten, next en drogmetica heb ik geen zin in" en zes uur op een manier "drogmetica doe ik als ik tijd voor heb, wijntjes doet de ASM wel, maar verder vul ik alles netjes na en kijk ik of het voorraad klopt. "
Maar dan moet je weer oppassen dat het niet te gezellig gaat worden.
Het besturingsmodel oppert juist het vullen in koppels om zo gezamelijke verantwoording te hebben en elkaar aanspreken op dingen. Nu 2 avonden gedaan bij een andere TL en ze was erg positief. Rustiger winkelbeeld, eerder goed kunnen tellen en neeverkopen e.d.
Drie uur op een manier "die zal wel vol zitten, next en drogmetica heb ik geen zin in" en zes uur op een manier "drogmetica doe ik als ik tijd voor heb, wijntjes doet de ASM wel, maar verder vul ik alles netjes na en kijk ik of het voorraad klopt. "
Verder moet je gewoon goed bij de basis van het vullen beginnen: -Met twee handjes vullen -Vuldolly gebruiken -Meerdere collis tegelijk meenemen en niet voor ieder papiertje op en neer naar de kar lopen -Dozen met de handen openen, niet met een mesje lopen klooien -Niet teveel praten -Niet buiten je pad komen (Dus goed splitsen onder andere.)
Het besturingsmodel oppert juist het vullen in koppels om zo gezamelijke verantwoording te hebben en elkaar aanspreken op dingen. Nu 2 avonden gedaan bij een andere TL en ze was erg positief. Rustiger winkelbeeld, eerder goed kunnen tellen en neeverkopen e.d.
Voor de teamleider geeft het ook meer rust denk ik, als hij niet naar ieder pad hoeft te rennen. Makkelijker overzicht houden enzo.
Op vrijdag 11 april 2014 23:00 schreef ikbenschipper het volgende: Iemand trouwens ervaring met weekrestanten gewoon buiten de colli's om door iemand laten vullen??
2 avonden per week hebben we een paar mensen die de weekrestanten vullen. Ze krijgen dan een paar paden en daarna spiegelen oid. Wij hebben ook een "runner" rondlopen elke middag- en avondploeg en zoals in het vorige topic aangegeven kijkt hij waar een karretje nodig is of karton weg moet en dat soort grappen.
Op vrijdag 11 april 2014 23:05 schreef Ferry_76 het volgende: Verder moet je gewoon goed bij de basis van het vullen beginnen: -Met twee handjes vullen -Vuldolly gebruiken -Meerdere collis tegelijk meenemen en niet voor ieder papiertje op en neer naar de kar lopen -Dozen met de handen openen, niet met een mesje lopen klooien -Niet teveel praten -Niet buiten je pad komen (Dus goed splitsen onder andere.)
Op vrijdag 11 april 2014 23:05 schreef Ferry_76 het volgende: Verder moet je gewoon goed bij de basis van het vullen beginnen: -Meerdere collis tegelijk meenemen
En dan niet de dingen pakken die 10 meter uit elkaar staan zodat je voor 4 colli 3 keer het pad op en neer gaat
Hoort logisch te zijn, maar ik ervaar nog wel eens dat er nogal makkelijk wordt geroepen "Je bent te laat klaar." zonder dat er een oorzaak voor kan worden gegeven. Op die manier is het lastig om mensen vertrouwen te geven en beter te maken. Soms kan je met kleine tips iemand al makkelijk een paar colli per uur meer laten vullen.
En dan niet de dingen pakken die 10 meter uit elkaar staan zodat je voor 4 colli 3 keer het pad op en neer gaat
En dan tussendoor ook voor elke lege doos op en neer naar de kar lopen; sommige paden bij ons zijn 11-12 meter lang, dan maak je toch leuk kilometers op een avond.
En dan tussendoor ook voor elke lege doos op en neer naar de kar lopen; sommige paden bij ons zijn 11-12 meter lang, dan maak je toch leuk kilometers op een avond.
Ik vraag me eigenlijk wel af hoeveel ik nou loop in 'n shift
Hoort logisch te zijn, maar ik ervaar nog wel eens dat er nogal makkelijk wordt geroepen "Je bent te laat klaar." zonder dat er een oorzaak voor kan worden gegeven. Op die manier is het lastig om mensen vertrouwen te geven en beter te maken. Soms kan je met kleine tips iemand al makkelijk een paar colli per uur meer laten vullen.
Ohw dat ben ik helemaal met je eens, ik vraag teamleiders wel eens, waar ligt het aan dat die en die altijd zo laat klaar zijn? Een antwoord van "weet ik niet" krijgt dan een weder vraag met "heb je dat al eens geobserveerd" Als ik een avond werk (2 per week) loop ik veel op de vloer en zie ik ook dingen, geef ik medewerkers meteen de tips mee die hun werk weer makkelijker maken (en ervoor zorgen dat we de OPWU weer wat beter halen )
En dan tussendoor ook voor elke lege doos op en neer naar de kar lopen; sommige paden bij ons zijn 11-12 meter lang, dan maak je toch leuk kilometers op een avond.
Volgens mij zijn sommige zelfs wel langer, hadden na een verbouwing in mijn eerste winkel aan de kassakant paden van 15 meter. Het is dus niet zo raar dat ene vulnorm van 60 daar niet ging werken....
Volgens mij zijn sommige zelfs wel langer, hadden na een verbouwing in mijn eerste winkel aan de kassakant paden van 15 meter. Het is dus niet zo raar dat ene vulnorm van 60 daar niet ging werken....
Bij ons zijn de paden aan beide zijden hetzelfde, dat scheelt wel iets. Het langste pad is de koffie/thee/koekjes/suiker/koffiemelk, met een één kant 10 meter en aan de andere kant 12 zo uit mijn hoofd. Wijn is iets van 32 meter, maar in een vierkant met lage stellingen in het midden.
Bij ons zijn de paden aan beide zijden hetzelfde, dat scheelt wel iets. Het langste pad is de koffie/thee/koekjes/suiker/koffiemelk, met een één kant 10 meter en aan de andere kant 12 zo uit mijn hoofd. Wijn is iets van 32 meter, maar in een vierkant met lage stellingen in het midden.
Ja wij hadden dus 1 kant met 15 meter enkele kant. was toevallig ook koffie/thee.koek/ snoep/ koffiemelk/ suiker en chocolade. De andere 2 paden waren drog en non food. even lang beide.
Ik tel de restant op zo'n avond niet, dat doen we niet. Ik controleer wel! Morgenmiddag navul moment en tellen. Maar vind best knap van mezelf, beetje ego is niet verkeerd.
Ben het wel met je eens, ik trek het wel maar neemt niet weg dat het lastig is. We zijn een grote winkel, vanavond ook aardige omzet gedraaid.. Veel klanten
Ik tel de restant op zo'n avond niet, dat doen we niet. Ik controleer wel! Morgenmiddag navul moment en tellen. Maar vind best knap van mezelf, beetje ego is niet verkeerd.
Ben het wel met je eens, ik trek het wel maar neemt niet weg dat het lastig is. We zijn een grote winkel, vanavond ook aardige omzet gedraaid.. Veel klanten
Max is 12 officieel per tl op een shift hier horen eigenlijk 2 op te staan. Dan kan je namelijk WEL tellen voor je OBM
Max is 12 officieel per tl op een shift hier horen eigenlijk 2 op te staan. Dan kan je namelijk WEL tellen voor je OBM
Hangt ervan af wie je in je vulploeg rond hebt lopen denk ik. Als je er een paar hebt die al langere tijd meelopen en zelfstandig kunnen werken, dan hoef je die al niet in de gaten te houden en heb je geen 2 teamleiders nodig.
Geen harde "eis" maar vanaf BSS VKK word wel gezegd dat bij meer dan 12 het effect van de TL afneemt.
Eens, had gelukkig een ervaren groenteman dus kon dat iets los laten.. Wil AGF wel onder controle houden. We zijn overigens wel bezig het proces anders in te richten, alles volgen handboeken. Maar plan moeten we nog maken... haha
Restanten is bij onze winkel een zooitje. Daarom worden in principe de weekrestanten nagevuld door de teamleiders en zo nodig ook geteld. In principe wordt er hiervoor zes uur per keer aan besteed, drogmetica wordt eens in de zoveel tijd gedaan, maar alles wordt zorgvuldig gevuld en het zier er elke keer netjes uit. Je hebt ook mensen die het in drie uur afkrijgen, maar dan is het amper geteld en slecht(er) achtergelaten.
Toen ik in één van de grootste winkels in omzet van Nederland werkte draaide ik de zaterdagshift in de ochtend meestal alleen toen mijn collega waarmee ik hem standaard draaide naar VKA ging. De keuze was of een collega erbij waar ik niet mee kon samen werken en ik botste en er altijd een bende van maakte of alleen, dan doe ik het wel alleen. Had aan betreffende collega altijd een dure codeboeker
Later toen er 2 KPT TL's benoemd werden die het wel snapte wel weer met hun de ochtend gedaan
Hangt ervan af wie je in je vulploeg rond hebt lopen denk ik. Als je er een paar hebt die al langere tijd meelopen en zelfstandig kunnen werken, dan hoef je die al niet in de gaten te houden en heb je geen 2 teamleiders nodig.
Dat was in die winkel echt niet het geval waren er voldoende die er al heeeeel lang werkte (TE lang). Maar die hadden soms meer sturing nodig dan sommige jongere collega's (en minder ervaring hebbende collega's)
Op vrijdag 11 april 2014 23:46 schreef exelletor het volgende: Ach joh, zo'n ervaren vulploegert even teamleidertje laten spelen wanneer je 17 man hebt helpt ook wel.
Kan uiteraard ook, als die ruimte in je planning zit.
Op vrijdag 11 april 2014 23:46 schreef exelletor het volgende: Ach joh, zo'n ervaren vulploegert even teamleidertje laten spelen wanneer je 17 man hebt helpt ook wel.
Zoiets hadden we voorheen wel; een 2e man. Die eerst een pad met weinig colli wegvulde en toen de TL ondersteunde. Ideaal! Vooral op vrijdag en zaterdag. We hebben geen magazijnman meer op deze avonden!
Op vrijdag 11 april 2014 23:50 schreef Questionmarks het volgende: Zoiets hadden we voorheen wel; een 2e man. Die eerst een pad met weinig colli wegvulde en toen de TL ondersteunde. Ideaal! Vooral op vrijdag en zaterdag. We hebben geen magazijnman meer op deze avonden!
Op zaterdag 12 april 2014 01:14 schreef einschtein het volgende: Mijn god, zeg. Ik plaats dat filmpje van dat gefaal van Jumbo op Facebook met tekst: Dág Jumbo!.
Op zaterdag 12 april 2014 01:14 schreef einschtein het volgende: Mijn god, zeg. Ik plaats dat filmpje van dat gefaal van Jumbo op Facebook met tekst: Dág Jumbo!.
Reactie:
[..]
Die gozer van Jumbo heeft duidelijk niet opgelet bij de HOMAG-cursus.
And now for something completely different, I'm on a horse.
Op vrijdag 11 april 2014 09:20 schreef Kadooosh het volgende: Hoe zit het ook alweer met werken op feestdagen. Ik heb de laatste 4 maandagen gewerkt. Krijg ik nu op tweede paasdag ook uitbetaald?
Op zaterdag 12 april 2014 19:30 schreef d4v1d het volgende: Waarom is 7 uur werken op Zaterdag zoveel vermoeiender dan doordeweeks Het is niet zo dat ik nou harder werk dan normaal op een zaterdag
Misschien omdat het een stuk drukker is in de winkel ofzo?
Jij hebt nog een beetje persoonlijke ruimte op je afdeling zelfs..
Totdat je het brood mag gaan bijvullen..
Ja precies, het lijkt me echt vervelend op zaterdag als vakkenvuller hoor, als ik de broodwand ff moet navullen is het al een soort van slalom om überhaupt bij de wand te komen
Ja precies, het lijkt me echt vervelend op zaterdag als vakkenvuller hoor, als ik de broodwand ff moet navullen is het al een soort van slalom om überhaupt bij de wand te komen
Vooral de paden aan de kassakant waar rijen in staan als het druk is zijn irritant
Vooral de paden aan de kassakant waar rijen in staan als het druk is zijn irritant
Ja die zijn het ergst idd. Op zaterdag ben ik soms meer bezig met vragen te beantwoorden of producten op te zoeken voor klanten dan het daadwerkelijke vullen.
Ja die zijn het ergst idd. Op zaterdag ben ik soms meer bezig met vragen te beantwoorden of producten op te zoeken voor klanten dan het daadwerkelijke vullen.
Jup, onderweg met 'n klant om een product aan te wijzen komt er een andere klant, dan als je klaar bent met klant #1 en naar klant #2 loopt komt er nog een collega met een klant hulp vragen, etc.. etc...
Blegh
[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 12-04-2014 20:43:07 ]
Jup, onderweg met 'n klant om een product aan te wijzen komt er een andere klant, dan als je klaar bent met klant #1 en naar klant #2 loopt komt er nog een collega met een klant hulp vragen, etc.. etc...
Blegh
Ja, dat is doordeweeks veel minder idd. Dan ben ik meestal veel sneller klaar als op zaterdag. :-)
Wij hebben een medewerker die bijna letterlijk de eerste colli gevuld heeft in ons filiaal, is inmiddels al 55 (?), die een aantal maanden terug kwam met de vraag "Verkopen wij ook verse vis?". Zo'n beetje iedereen elke vuller/MT'er maakt er nog steeds af en toe grappen over.
Wat een dag. Een vuller is niet op komen dagen, andere vuller had zich ziek gemeld en degene die 's avonds op agf stond, had zich een halfuur verslapen . En we hebben al zo weinig personeel op de vloer Uiteindelijk hebben we het toch gered en de winkel netjes achter kunnen laten. Zal me niet verbazen als er over een paar weken daarom minder mensen worden ingepland op zaterdag omdat we het dus blijkbaar toch af kunnen krijgen
Weer een zaterdag, weer een uur over mijn eindtijd heen. Terwijl ik zo me best doe. TL kwam met het idee om ook bij ons in koppels/clusters te werken, ben benieuwd of het aanslaat...
Op zaterdag 12 april 2014 22:41 schreef exelletor het volgende: Weer een zaterdag, weer een uur over mijn eindtijd heen. Terwijl ik zo me best doe. TL kwam met het idee om ook bij ons in koppels/clusters te werken, ben benieuwd of het aanslaat...
Weet je ook waar het door komt? Doe je extra taken erbij?
Op zaterdag 12 april 2014 22:28 schreef SLP_ het volgende: Wat een dag. Een vuller is niet op komen dagen, andere vuller had zich ziek gemeld en degene die 's avonds op agf stond, had zich een halfuur verslapen . En we hebben al zo weinig personeel op de vloer Uiteindelijk hebben we het toch gered en de winkel netjes achter kunnen laten. Zal me niet verbazen als er over een paar weken daarom minder mensen worden ingepland op zaterdag omdat we het dus blijkbaar toch af kunnen krijgen
Ja, en dan komen ze er na 2 week weer achter dat het toch niet met een man minder kan en zo blijft het heen en weer gaan.
Jonge vulploeg(twee mensen die minder dan een maand werken, twee mensen die niet lang geleden de overstap vers->hb hebben gemaakt), veel te veel bulk restanten(kreeg van de bier/fris vuller te horen dat er 16 karren vulling in totaal waren, niet allemaal even vol, maar dan nog), een iemand heel lang aan het bijdraaien kwijt, kleine planningstechnische problemen(elke week weer andere, hoop dat het volgende week echt klaar is ) en uiteraard de zooi van zaterdag middag die nog even geteld moet worden. TL zit er ook mee dat het zaterdag avond niet recht komt...
Jonge vulploeg(twee mensen die minder dan een maand werken, twee mensen die niet lang geleden de overstap vers->hb hebben gemaakt), veel te veel bulk restanten(kreeg van de bier/fris vuller te horen dat er 16 karren vulling in totaal waren, niet allemaal even vol, maar dan nog), een iemand heel lang aan het bijdraaien kwijt, kleine planningstechnische problemen(elke week weer andere, hoop dat het volgende week echt klaar is ) en uiteraard de zooi van zaterdag middag die nog even geteld moet worden. TL zit er ook mee dat het zaterdag avond niet recht komt...
Hm, ja, dat is lastig. Maar niet zo 1, 2, 3, niet verhelpen tenzij er dus of (snel meer) ervaring komt óf mensen extra. En als je weet dat er veel restanten zijn, misschien meer ruimte in de planning geven daarvoor?
En dat tellen, hoort dat bij jou taken of de TL's taken?
Op zaterdag 12 april 2014 23:53 schreef einschtein het volgende: Hm, ja, dat is lastig. Maar niet zo 1, 2, 3, niet verhelpen tenzij er dus of (snel meer) ervaring komt óf mensen extra. En als je weet dat er veel restanten zijn, misschien meer ruimte in de planning geven daarvoor?
En dat tellen, hoort dat bij jou taken of de TL's taken?
TL houdt zich alleen bezig met de actie shift, zorgt er voor dat actie (in principe) op tijd/snel af komt. En in principe had ik vandaag ook wat uurtjes voor het navullen, maar toen liep de gewone vulling ook uit(door gebrek aan ervaring van mij en een deel van de vullers).
TL houdt zich alleen bezig met de actie shift, zorgt er voor dat actie (in principe) op tijd/snel af komt. En in principe had ik vandaag ook wat uurtjes voor het navullen, maar toen liep de gewone vulling ook uit(door gebrek aan ervaring van mij en een deel van de vullers).
Dus als ik het zo lees, is het gebrek aan ervaring het grote probleem. Overigens, die TL. Waarom alleen bezig met de actieploeg? En niet met de vulploeg erbij? Hij weet toch dat ze geen ervaring hebben, offeh?
Iedereen die in de vulploeg zat had geen ervaring ofzo?
Op zaterdag 12 april 2014 23:58 schreef einschtein het volgende: Dus als ik het zo lees, is het gebrek aan ervaring het grote probleem. Overigens, die TL. Waarom alleen bezig met de actieploeg? En niet met de vulploeg erbij? Hij weet toch dat ze geen ervaring hebben, offeh?
Iedereen die in de vulploeg zat had geen ervaring ofzo?
Omdat ervaring leert dat anders de actie in de soep gaat lopen(hebben ook redelijk wat werk, zeker met huidige restanten die overblijven, 10 koppen, 9 tafels, vers en agf dat ook op za avond wordt omgebouwd). Het is wel zo dat de vulploeg een aantal toppers kent, maar eentje ben ik voortaan kwijt doordat de groenteman van de za avond gaat. Vanaf volgende week krijg ik een topper erbij, maar vandaag had ik daar dus geen boodschap aan. Over ervaring gesproken, de vullers in clusters laten werken(de TL had een idee iets van 3 vullers per vier paden oid) gaat wel voor zorgen dat ze elkaar makkelijker op dingen kunnen aanspreken en elkaar sneller kunnen helpen, maar zeker aan het begin, wordt het (tijd) investeren om de vullers(de meesten hebben maar twee vaste paden) die nieuwe paden te leren... Ben benieuwd.
Omdat ervaring leert dat anders de actie in de soep gaat lopen(hebben ook redelijk wat werk, zeker met huidige restanten die overblijven, 10 koppen, 9 tafels, vers en agf dat ook op za avond wordt omgebouwd). Het is wel zo dat de vulploeg een aantal toppers kent, maar eentje ben ik voortaan kwijt doordat de groenteman van de za avond gaat. Vanaf volgende week krijg ik een topper erbij, maar vandaag had ik daar dus geen boodschap aan. Over ervaring gesproken, de vullers in clusters laten werken(de TL had een idee iets van 3 vullers per vier paden oid) gaat wel voor zorgen dat ze elkaar makkelijker op dingen kunnen aanspreken en elkaar sneller kunnen helpen, maar zeker aan het begin, wordt het (tijd) investeren om de vullers(de meesten hebben maar twee vaste paden) die nieuwe paden te leren... Ben benieuwd.
Oh, oke. Maar nu lopen beide dingen dus -gedeeltelijk- in de soep. Met hoeveel man bouwen jullie eigenlijk om? En hoeveel bancarella's?
Vullen in tweetallen, gevaarlijk. Zie ik bij ons nog niet gebeuren. Gaan ze veel te veel praten.
Op zondag 13 april 2014 00:19 schreef einschtein het volgende: Oh, oke. Maar nu lopen beide dingen dus -gedeeltelijk- in de soep. Met hoeveel man bouwen jullie eigenlijk om? En hoeveel bancarella's?
Vullen in tweetallen, gevaarlijk. Zie ik bij ons nog niet gebeuren. Gaan ze veel te veel praten.
Actie loopt normaal niet in de soep, alleen vandaag zag het beetje tegen. Het aantal man stuur ik wel via dm, is een beetje om ervoor te schamen dat wij met die hoeveelheid mensen nog steeds niet redden om in drie uur tijd 100% klaar te zijn. Vullen met meerdere mensen per pad loop ik nog niet warm voor(denk dat je dan meer elkaar in de weg loopt), vooral omdat we met 17 paden genoeg spreiding zouden moeten hebben.
Op zaterdag 12 april 2014 22:28 schreef SLP_ het volgende: Wat een dag. Een vuller is niet op komen dagen, andere vuller had zich ziek gemeld en degene die 's avonds op agf stond, had zich een halfuur verslapen . En we hebben al zo weinig personeel op de vloer Uiteindelijk hebben we het toch gered en de winkel netjes achter kunnen laten. Zal me niet verbazen als er over een paar weken daarom minder mensen worden ingepland op zaterdag omdat we het dus blijkbaar toch af kunnen krijgen
Oh, oke. Maar nu lopen beide dingen dus -gedeeltelijk- in de soep. Met hoeveel man bouwen jullie eigenlijk om? En hoeveel bancarella's?
Vullen in tweetallen, gevaarlijk. Zie ik bij ons nog niet gebeuren. Gaan ze veel te veel praten.
Daar waren een aantal van onze TLs ook bang voor. Inmiddels hebben we deze week op drie dagen in koppels gewerkt en ook de zaterdag/ maandag TL gaat het doen. Dan blijft alleen de woensdag over. Vooral omdat deZe dag van erg ver komt wat betreft vulploeg en die echt nog niet toe zijn aan samen vullen .
Op zondag 13 april 2014 11:03 schreef SausDip het volgende: Iemand enig idee tot wanneer de komende actieweek loopt? T/m zondag (eerste paasdag) of t/m maandag (tweede paasdag)?
Op de bonusfolder staat t/m 21 apr dus ik neem aan 2e paasdag...
Gister was ik dus samen met de losser alvast restanten gaan lopen.. Komt er opeens zo'n oude man naar ons toe gelopen (al zwaaiend met een papiertje) te schreeuwen "JA AHEEEUJH IK BEN ER!! IK BEN NOG OPTIJD!!!"
Was dat dus de chauffeur Sta je toch ff te kijken.
[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 13-04-2014 12:40:13 ]
Had een optie kunnen zijn. Neemt niet weg dat ze vanuit Cornelissen maar gewoon iemand moet sturen die een van die talen machtig is. Laat die Polen die geen Engels of Duits spreken de Transito ritten anders maar rijden.
Op zondag 13 april 2014 13:14 schreef SLP_ het volgende: Moet er wel bij zeggen dat hij die ochtend nog van 8-12 gewerkt had dus kan me ietwat voorstellen dat je 's middags dan een beetje moe bent
Werken jullie daar allemaal meerdere diensten per dag ofzo
Werken jullie daar allemaal meerdere diensten per dag ofzo
Nou het gebeurt niet dagelijks ofzo, maar soms wel Wel altijd in overleg. Ik vind die diensten echt verschrikkelijk dus ik blijf dan meestal de hele dag, maar anderen vinden dat juist verschrikkelijk en willen dan liever 's middags ff slapen
Op zondag 13 april 2014 13:20 schreef SLP_ het volgende: Oh mijn god. ''Previously on Suits'' allemaal stukjes die ik nog niet gezien heb. Heb blijkbaar een hele aflevering gemist
Normaal gesproken ga ik als ik wakker word meteen naar m'n torrentsite om m'n series te downloaden, maar moest vorige week bijna elke dag 7 uur beginnen en dan heb ik daar nooit tijd voor Heb er ook helemaal niet meer aan gedacht ofzo
Normaal gesproken ga ik als ik wakker word meteen naar m'n torrentsite om m'n series te downloaden, maar moest vorige week bijna elke dag 7 uur beginnen en dan heb ik daar nooit tijd voor Heb er ook helemaal niet meer aan gedacht ofzo
Op zondag 13 april 2014 13:26 schreef Schuimpjes het volgende: Brein gaat alleen de sites aanpakken; niet de downloaders. En dat is Teeven volgens mij ook niet van plan
Totdat ze over een tijdje besluiten om het wel te doen, en met terugwerkende kracht boetes gaan sturen.
Ik wil trouwens even met gepaste trots mededelen dat we het vanochtend op brood anders aangepakt hebben, en we daardoor tussen 10 en 11, het eerste uur na openingstijd, 97 euro met alleen de broodafdeling hebben verdiend. Dat is toch meer dan het driedubbele vergeleken met de schamele 31 euro van vorige week!
Op zondag 13 april 2014 17:47 schreef Broccolitaartje het volgende: Ik wil trouwens even met gepaste trots mededelen dat we het vanochtend op brood anders aangepakt hebben, en we daardoor tussen 10 en 11, het eerste uur na openingstijd, 97 euro met alleen de broodafdeling hebben verdiend. Dat is toch meer dan het driedubbele vergeleken met de schamele 31 euro van vorige week!
Nou ik ben al heel lang bezig met de zondag, die ik een beetje zie als 'mijn dag' te verbeteren, het is work in progress, maar vandaag ging echt al heerlijk.
Ik heb voor vandaag de grootbrood-opzet genegeerd. 9 broden van alle soorten opgezet als eerste charge, en dan de rest van de voorspelling als tweede charge klaargezet. Kleinbrood en croissants, hartig etc, ook beter verdeeld, en kleinere eerste charge zodat je bij openingstijd van alles wat neer kan leggen. En bij openingstijd hadden we dus ook gewoon écht alles liggen, frikandelbroodjes, croissants, kleinbrood, en alle soorten brood (helaas wel met condens in de zakken, maar dat moesten we maar voor lief nemen). Doordat we alles hadden liggen hadden we niet direct bij openingstijd allemaal vragen die op ons afkwamen, maar iedereen kon gewoon lekker pakken wat hij wou, waardoor ik rustig verder de broodwand kon vullen, en mijn collega de tweede charge rustig kon inpakken... WAT EEN RUST! Heerlijk!
Nou ik ben al heel lang bezig met de zondag, die ik een beetje zie als 'mijn dag' te verbeteren, het is work in progress, maar vandaag ging echt al heerlijk.
Ik heb voor vandaag de grootbrood-opzet genegeerd. 9 broden van alle soorten opgezet als eerste charge, en dan de rest van de voorspelling als tweede charge klaargezet. Kleinbrood en croissants, hartig etc, ook beter verdeeld, en kleinere eerste charge zodat je bij openingstijd van alles wat neer kan leggen. En bij openingstijd hadden we dus ook gewoon écht alles liggen, frikandelbroodjes, croissants, kleinbrood, en alle soorten brood (helaas wel met condens in de zakken, maar dat moesten we maar voor lief nemen). Doordat we alles hadden liggen hadden we niet direct bij openingstijd allemaal vragen die op ons afkwamen, maar iedereen kon gewoon lekker pakken wat hij wou, waardoor ik rustig verder de broodwand kon vullen, en mijn collega de tweede charge rustig kon inpakken... WAT EEN RUST! Heerlijk!
Fijn dat je wat rust had Hoe laat beginnen jullie met bakken op zondag? En hoeveel ovens? Condens in de zakken is echt not done bij ons, helemaal na de kick off
Fijn dat je wat rust had Hoe laat beginnen jullie met bakken op zondag? En hoeveel ovens? Condens in de zakken is echt not done bij ons, helemaal na de kick off
Wij beginnen om 8 uur met bakken, dat betekent ong, 8:15 eerste broden uit de oven komen. Die gooien we direct uit de oven op het afkoelrek met (sinds de kick off) genoeg ruimte tussen de broden om netjes af te koelen. Tóch is het zo dat om 10 uur, 1 uur en driekwartier later, de broden nog steeds voor condens zorgen in de zakken... Echt super slecht! Bij de kick-off hebben ze er ook echt op staan hameren dat er gewoon écht geen condens meer in de zakken mag zitten, maar vervolgens werd de ASM vanochtend om 10 uur boos dat we geen brood hadden liggen... Súper tegenstrijdig en echt heel verwarrend, maar wat we vanochtend dus maar hebben gedaan is 3 broden per soort snijden, zodat je 2 helen en 2 halfjes neer kan leggen...
Wij hebben 1 deckoven met 4 decks, daar kunnen dus 16 platen tegelijkertijd in, maar achterin de bovenste kan ik alleen maar bij als ik op een kratje ga staan en dat vind ik net iets te gevaarlijk met platen van 240 graden in je hand, dus er liggen er 15 tegelijkertijd in. (Die deckovens zijn wel echt ondingen, maar dat is een ander verhaal...) We hebben ook één heteluchtoven, waar 10 platen kleinbrood/croissants etc in kan, of 5 platen grootbrood.
Één deck gebruiken we het eerste uur voor vloerbrood, de andere 3 gaan op heelbrood, als grootbrood dan klaar is gaat er één oven op l&p, zodat daar stevig en l&p in kan, de andere 2 decks gebruiken we dan voor kleinbrood. De hetelucht oven gaat eerst croissants in, dan banket 3, american cookie, banket 2.
Dat jullie niet eens tijd hebben om die broden normaal af te koelen.
Ja, ik vind het ook belachelijk, laat ons dan eerder beginnen ofzo, want ze zeggen wel dat dat brood in anderhalfuur afgekoeld is en klaar is om te snijden, maar bij ons ligt het netjes op de rekken te koelen met ruimte tussen elk brood, en na een uur en driekwartier is er nog steeds condens! Wat is deze
Wij beginnen om 8 uur met bakken, dat betekent ong, 8:15 eerste broden uit de oven komen. Die gooien we direct uit de oven op het afkoelrek met (sinds de kick off) genoeg ruimte tussen de broden om netjes af te koelen. Tóch is het zo dat om 10 uur, 1 uur en driekwartier later, de broden nog steeds voor condens zorgen in de zakken... Echt super slecht! Bij de kick-off hebben ze er ook echt op staan hameren dat er gewoon écht geen condens meer in de zakken mag zitten, maar vervolgens werd de ASM vanochtend om 10 uur boos dat we geen brood hadden liggen... Súper tegenstrijdig en echt heel verwarrend, maar wat we vanochtend dus maar hebben gedaan is 3 broden per soort snijden, zodat je 2 helen en 2 halfjes neer kan leggen...
Wij hebben 1 deckoven met 4 decks, daar kunnen dus 16 platen tegelijkertijd in, maar achterin de bovenste kan ik alleen maar bij als ik op een kratje ga staan en dat vind ik net iets te gevaarlijk met platen van 240 graden in je hand, dus er liggen er 15 tegelijkertijd in. (Die deckovens zijn wel echt ondingen, maar dat is een ander verhaal...) We hebben ook één heteluchtoven, waar 10 platen kleinbrood/croissants etc in kan, of 5 platen grootbrood.
Één deck gebruiken we het eerste uur voor vloerbrood, de andere 3 gaan op heelbrood, als grootbrood dan klaar is gaat er één oven op l&p, zodat daar stevig en l&p in kan, de andere 2 decks gebruiken we dan voor kleinbrood. De hetelucht oven gaat eerst croissants in, dan banket 3, american cookie, banket 2.
Nou, je houdt je dus wel netjes aan de afkoeltijd. Wel apart zeg. Snap wel dat je asm liever heeft dat er al wat grootbrood ligt, maar hij moet ook begrijpen dat dat niet kan. Helemaal omdat ze er nou zo op zitten te hameren dat het brood een krokante korst moet hebben.
Nou, je houdt je dus wel netjes aan de afkoeltijd. Wel apart zeg. Snap wel dat je asm liever heeft dat er al wat grootbrood ligt, maar hij moet ook begrijpen dat dat niet kan. Helemaal omdat ze er nou zo op zitten te hameren dat het brood een krokante korst moet hebben.
Ja, deze periode is ook echt heel verwarrend voor iedereen bij onze afdeling... Er moet bij openingstijd brood liggen maar er mag geen condens op de zakken zitten. Iedereen moet zich houden aan de snijcharges behalve als iets leeg dreigt te raken, maar het mag zeker niet te vol liggen. L&P en vloerbrood mag niet meer op platen in de koelcel klaargezet worden, maar vloerbrood mag ook niet in kratten want dan komt het met die broden sws niet goed...
WHAT THE FUUUUUCK?
Edit: maar ASM heeft ook wel gelijk hoor, bij ons komt er om 10 uur een golf van mensen, dan tot 12 uur vrij rustig en daarna weer madness, dus je moet om 10 uur wel gewoon alles hebben liggen...
Ja, deze periode is ook echt heel verwarrend voor iedereen bij onze afdeling... Er moet bij openingstijd brood liggen maar er mag geen condens op de zakken zitten. Iedereen moet zich houden aan de snijcharges behalve als iets leeg dreigt te raken, maar het mag zeker niet te vol liggen. L&P en vloerbrood mag niet meer op platen in de koelcel klaargezet worden, maar vloerbrood mag ook niet in kratten want dan komt het met die broden sws niet goed...
WHAT THE FUUUUUCK?
Edit: maar ASM heeft ook wel gelijk hoor, bij ons komt er om 10 uur een golf van mensen, dan tot 12 uur vrij rustig en daarna weer madness, dus je moet om 10 uur wel gewoon alles hebben liggen...
Ja, er zijn best wel veel veranderingen. Wij deden voorheen alles op platen en rekken opzetten, nu moeten we 's ochtends echt ff een tandje bijzetten omdat we dat 's ochtends niet gewend zijn
Snap op zich wel dat als het bij opening meteen super druk is op brood dat je dan niet alleen op verzoek kan snijden omdat je dan wel ff bezig bent, maar snap ook dat het voor jullie heel verwarrend is
Ja, er zijn best wel veel veranderingen. Wij deden voorheen alles op platen en rekken opzetten, nu moeten we 's ochtends echt ff een tandje bijzetten omdat we dat 's ochtends niet gewend zijn
Snap op zich wel dat als het bij opening meteen super druk is op brood dat je dan niet alleen op verzoek kan snijden omdat je dan wel ff bezig bent, maar snap ook dat het voor jullie heel verwarrend is
Ja, om een of andere reden hebben wij nooit alles op karren klaargezet behalve L&P en vloerbrood...
En het is echt niet dat ik dom ben ofzo, maar ik heb nu gewoon van "WAT WILLEN JULLIE NOU?"
Op zondag 13 april 2014 19:41 schreef d4v1d het volgende: Gaat 't de hele dag goed, en dan het laatste uurtje laten er nog even 3 klanten iets vallen.. Meh.
Op zondag 13 april 2014 19:41 schreef d4v1d het volgende: Gaat 't de hele dag goed, en dan het laatste uurtje laten er nog even 3 klanten iets vallen.. Meh.
Ik ken dat nog van vroeger. Net zoals ik de meeste intro's van series als Boes Boes, Ovide, Calimero, B&A, Samson en Gert en andere series ook nog wel ken
Ik ken dat nog van vroeger. Net zoals ik de meeste intro's van series als Boes Boes, Ovide, Calimero, B&A, Samson en Gert en andere series ook nog wel ken
Kijk daar heb je Semafoor, met zijn vriendje Dommel. Samen gaan ze het leven door en maken heel wat rommel. Dommel is rond, hij eet heel graag, stukjes ijs en botten. Hij doet wat Semafoor hem vraagt en laat zich soms bedotten.
Kijk daar heb je Semafoor, met zijn vriendje Dommel. Samen gaan ze het leven door en maken heel wat rommel. Dommel is rond, hij eet heel graag, stukjes ijs en botten. Hij doet wat Semafoor hem vraagt en laat zich soms bedotten.
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Nou, anders moet je al die flessen zelf in de plastic zak (die in een container hangt) gaan gooien die met de vrachtwagen mee gaat.. Sommige filialen hebben een flessenband die zelf de petflessen in een plastic zak gooit, hoef je er alleen een nieuwe neer te zetten als die vol is
En ik denk dat dat wel iets meer is dan vierenhalve euro
[ Bericht 12% gewijzigd door #ANONIEM op 13-04-2014 20:39:57 ]
Ja dat snap ik, het was meer van, hoe kom je ooit aan zo veel flessen? Zoiets gaat toch op een gegeven moment in de weg staan
Je hebt ook nog wel eens van die leipe studenten die het opsparen. Zo'n studentenflat waar ik regelmatig langs fiets houden volgens mij wedstrijdjes wie kan de meeste bierkratten op het balkon krijgen
Je hebt ook nog wel eens van die leipe studenten die het opsparen. Zo'n studentenflat waar ik regelmatig langs fiets houden volgens mij wedstrijdjes wie kan de meeste bierkratten op het balkon krijgen
Ja maar daar kan je natuurlijk nog gewoon een magistraal fort van bouwen
Het moet hoe dan ook door de Tomra heen, anders krijg je verschillen in FVOS / FKVW.
Maar als de machine eruit ligt moeten wij ook gewoon handgeschreven bonnetjes maken. Ik ga echt niet achteraf alles erdoorheen halen. Heb wel eens een FAAS melding gehad dat het uitgegeven bedrag groter was dan het ingenomen. Maar meer ook niet. En FVOS corrigeren we wel weer met de ELF-telling. Die mutatie is sowieso altijd al erg groot.
Maar als de machine eruit ligt moeten wij ook gewoon handgeschreven bonnetjes maken. Ik ga echt niet achteraf alles erdoorheen halen. Heb wel eens een FAAS melding gehad dat het uitgegeven bedrag groter was dan het ingenomen. Maar meer ook niet. En FVOS corrigeren we wel weer met de ELF-telling. Die mutatie is sowieso altijd al erg groot.
Die FAAS melding krijg je bijna dagelijks omdat niet iedereen zijn bonnetje direct inlevert.
Maar je hoeft ook niet alles erdoorheen te halen. Dat kan de klant prima zelf.
Hebben alle AH's trouwens die mega-chocolade-paashazen? 20 euro voor één kilo chocolade? TL zei voor de grap dat als ik kans zag ze te verkopen ik opslag zou krijgen, nou ik heb elke klant die ik gesproken heb even voorgesteld aan mijn grote vriend, en een stukje laten proeven, maar geen gek die dat ding koopt hoor...
Ze waren van plan 60 van die dingen te bestellen, maar SM heeft een foutje gemaakt waardoor er 130 zijn binnengekomen... Het mooiste was nog, een collega van mij zei tegen de TL die dus met die dingen bezig was dat hij ze op een plek neer moest zetten waar ze niet om zouden vallen, nog geen 5 minuten later laat hij een hele doos met 6 van die dingen uit zn klauwen vallen... Toen hadden we opeens 120 euro aan proeverij afgeboekt...
Op zondag 13 april 2014 20:52 schreef Broccolitaartje het volgende: Hebben alle AH's trouwens die mega-chocolade-paashazen? 20 euro voor één kilo chocolade? TL zei voor de grap dat als ik kans zag ze te verkopen ik opslag zou krijgen, nou ik heb elke klant die ik gesproken heb even voorgesteld aan mijn grote vriend, en een stukje laten proeven, maar geen gek die dat ding koopt hoor...
Ze waren van plan 60 van die dingen te bestellen, maar SM heeft een foutje gemaakt waardoor er 130 zijn binnengekomen... Het mooiste was nog, een collega van mij zei tegen de TL die dus met die dingen bezig was dat hij ze op een plek neer moest zetten waar ze niet om zouden vallen, nog geen 5 minuten later laat hij een hele doos met 6 van die dingen uit zn klauwen vallen... Toen hadden we opeens 120 euro aan proeverij afgeboekt...
Op zondag 13 april 2014 20:52 schreef Broccolitaartje het volgende: Hebben alle AH's trouwens die mega-chocolade-paashazen? 20 euro voor één kilo chocolade? TL zei voor de grap dat als ik kans zag ze te verkopen ik opslag zou krijgen, nou ik heb elke klant die ik gesproken heb even voorgesteld aan mijn grote vriend, en een stukje laten proeven, maar geen gek die dat ding koopt hoor...
Ze waren van plan 60 van die dingen te bestellen, maar SM heeft een foutje gemaakt waardoor er 130 zijn binnengekomen... Het mooiste was nog, een collega van mij zei tegen de TL die dus met die dingen bezig was dat hij ze op een plek neer moest zetten waar ze niet om zouden vallen, nog geen 5 minuten later laat hij een hele doos met 6 van die dingen uit zn klauwen vallen... Toen hadden we opeens 120 euro aan proeverij afgeboekt...
Ik kom na Pasen wel even langs. Zijn ze vast 50% goedkoper.
Maar dit levert de winkel extra werk op, wachtrijen bij de emballage etc. Ik vind bovenstaande foto geen wenselijke situatie iig.
Dat is waar, maar in het kader van servicegerichtheid is het ook niet wenselijk om men zelf de flessen in een big bag te laten gooien. Ze moeten hoe dan ook geteld worden door iemand van het personeel, dus dan zou ik er voor kiezen om ze gewoon die flessen door de Tomra te laten gooien, dan wordt alles ook nog eens juist in de systemen geregistreerd. Hoeft alleen iemand die flessen nog maar van de band te halen.
Op zondag 13 april 2014 20:55 schreef Broccolitaartje het volgende: Dankjewel iedereen lachte me uit nadat ik het antwoord gaf op de vraag "en hoe duur is hij dan?"
Veel te duur meneer, kom na pasen maar weer terug.
Op zondag 13 april 2014 20:52 schreef Broccolitaartje het volgende: Hebben alle AH's trouwens die mega-chocolade-paashazen? 20 euro voor één kilo chocolade? TL zei voor de grap dat als ik kans zag ze te verkopen ik opslag zou krijgen, nou ik heb elke klant die ik gesproken heb even voorgesteld aan mijn grote vriend, en een stukje laten proeven, maar geen gek die dat ding koopt hoor...
Ze waren van plan 60 van die dingen te bestellen, maar SM heeft een foutje gemaakt waardoor er 130 zijn binnengekomen... Het mooiste was nog, een collega van mij zei tegen de TL die dus met die dingen bezig was dat hij ze op een plek neer moest zetten waar ze niet om zouden vallen, nog geen 5 minuten later laat hij een hele doos met 6 van die dingen uit zn klauwen vallen... Toen hadden we opeens 120 euro aan proeverij afgeboekt...
"Oh hij is wel ontzettend lekker zeg!" *grijpklauwen activeren* "Ja, ik denk dat Henk ook wel een stukje wil proeven, maar hij loopt ergens door de winkel, dus ik ga hem even een stukje brengen!"
"Oh hij is wel ontzettend lekker zeg!" *grijpklauwen activeren* "Ja, ik denk dat Henk ook wel een stukje wil proeven, maar hij loopt ergens door de winkel, dus ik ga hem even een stukje brengen!"