Dit is een forum, dan komt dat wel eens voor en zijn normale praktijken. Als dat je al niet bevalt verzoek ik je vriendelijk uit te loggen en naar buiten te gaan.quote:Op zaterdag 31 mei 2014 17:51 schreef icloud het volgende:
[..]
Het is gewoon een kwestie van nadenken, een complete en lange post quote voor een zinnetje is gewoon asociaal en onnodig, zeker als die post boven jouw staat
Onzin het is zeer normaal om lange quotes te beperken, ook hier op fok! Het is een kwestie van he fatsoenlijk gedragen.quote:Op zaterdag 31 mei 2014 18:01 schreef Mord_Sith het volgende:
[..]
Dit is een forum, dan komt dat wel eens voor en zijn normale praktijken. Als dat je al niet bevalt verzoek ik je vriendelijk uit te loggen en naar buiten te gaan.
Nee, dat is het niet, dat maak jij er van. Verder verzoek ik je naar feedback te gaan als dit je niet aanstaat en hier te stoppen.quote:Op zaterdag 31 mei 2014 18:03 schreef icloud het volgende:
[..]
Onzin het is zeer normaal om lange quotes te beperken, ook hier op fok! Het is een kwestie van he fatsoenlijk gedragen.
Het quote van een hele post voegt totaal niks toe aan haar reactie.
Fout?quote:Op zaterdag 31 mei 2014 18:18 schreef icloud het volgende:
dan CUL / [FB] Voor alle opmerkingen, tips en klachten!
Ik ben blij dat blue zelf haar fout inziet
Check!quote:Op zaterdag 31 mei 2014 15:08 schreef minilot het volgende:
Team Iwanius hier! Zou die zeer diverse en vaak bijzonder merkwaardige recensies niet willen missen.
Moet je echt eens doen. Is ook echt iets voor jou. Lief eten. :-)quote:
Hoe kom je erop.quote:
Is een vrij algemene bereidingswijze.quote:
Klinkt gezellig. Ik ben wel eens bij SED geweest, ligt het Hof in hetzelfde pand/gebouw (aan de achterkant dacht ik) of is dat iets anders?quote:Op zaterdag 31 mei 2014 23:00 schreef highender het volgende:
Afgelopen weekend bij 't Hof van 's Gravenmoer van een 4 gangen verrassingsmenu genoten. Normaal gaan we bij het daarnaast gelegen restaurant SED eten, ideaal omdat het goed eten is en op fietsafstand.
Dat was het ook. Het Hof ligt niet in hetzelfde pand maar ernaast, via de parkeerplaats van SED loop je zo het terras van het Hof op.quote:Op zaterdag 31 mei 2014 23:55 schreef NoCigar het volgende:
Klinkt gezellig. Ik ben wel eens bij SED geweest, ligt het Hof in hetzelfde pand/gebouw (aan de achterkant dacht ik) of is dat iets anders?
Dan zal ik dat wel bedoelen ja. De parkeerplaats met grind waar volgens een verontwaardigde serveerster van SED een gast op Iens over geklaagd had. Je hoorde auto's aan komen rijden.quote:Op zaterdag 31 mei 2014 23:58 schreef highender het volgende:
[..]
Dat was het ook. Het Hof ligt niet in hetzelfde pand maar ernaast, via de parkeerplaats van SED loop je zo het terras van het Hof op.
Veel groupon / vakantieveiling.nl klanten daar de laatste jaren, niet echt het bourgondische slag maar voor een dubbeltje willen zeuren alsof je de hoofdprijs betaald. Maar goed, ik denk wel dat ze daarmee de vaste lasten kunnen dekken en er terugkerende klanten aan overhouden.quote:Op zondag 1 juni 2014 00:04 schreef NoCigar het volgende:
Dan zal ik dat wel bedoelen ja. De parkeerplaats met grind waar volgens een verontwaardigde serveerster van SED een gast op Iens over geklaagd had. Je hoorde auto's aan komen rijden.
was je op de tongtong fair?quote:Op zondag 1 juni 2014 01:23 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Toko Anugerah
Nasi Koening Rames Compleet
Ikan Bakar (Grill Dorado) Compleet
Sate Kambing Compleet
Algeheel cijfer: 7,5
[ link | afbeelding ]Depot Podjok
Soto Ayam
Nasi Rawon
Bami Bakso Tahoe
Algeheel cijfer: 7,0
[ link | afbeelding ]Martabak
Martabak bij Toko I.Djawa
Cijfer: 8
Ja, ik ook.quote:Op zondag 1 juni 2014 00:18 schreef Isegrim het volgende:
Op Iens leid ik vaak meer af uit de negatieve recensies dan uit de positieve.
Yup! En de Tong Tong Fair is er nog t/m 9 juni, dus wat let je?quote:Op zondag 1 juni 2014 08:30 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
was je op de tongtong fair?
Ik moet die mie bakso
ik ga morgen mie bakso here i comequote:Op zondag 1 juni 2014 10:02 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Yup! En de Tong Tong Fair is er nog t/m 9 juni, dus wat let je?
Is het op de dag? Zo ja en toegang gratis? Vanaf hoe laat de beste tijd of alleen in de avond?quote:Op zondag 1 juni 2014 10:02 schreef RobinOok het volgende:
Yup! En de Tong Tong Fair is er nog t/m 9 juni, dus wat let je?
iedere dag van 12-22 uquote:Op zondag 1 juni 2014 11:00 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Is het op de dag? Zo ja en toegang gratis? Vanaf hoe laat de beste tijd of alleen in de avond?
Want dit ziet eruit zoals ik(wij) op Bali hebben gegeten.
Nou heb je van de week al genoeg bespaard bij de Paulusquote:Op zondag 1 juni 2014 11:05 schreef Iwanius het volgende:
Ik vind dat stevig als je nog geen hap binnen hebt. Heb geen probleem om stevig te spenderen aan eten en drinken daar, maar om ook nog even dit af te tikken alleen maar om binnen te komen alsof ik een speciale blacktie business-event bezoek vind ik een tikkeltje te gortig eigenlijk.
Maar goed. we zien wel.
Ja,daar zeg je zo wat.quote:Op zondag 1 juni 2014 11:10 schreef Cinderella_Man het volgende:
Nou heb je van de week al genoeg bespaard bij de Paulus
quote:Op zondag 1 juni 2014 01:23 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Toko Anugerah
Nasi Koening Rames Compleet
Ikan Bakar (Grill Dorado) Compleet
Sate Kambing Compleet
Algeheel cijfer: 7,5
[ link | afbeelding ]Depot Podjok
Soto Ayam
Nasi Rawon
Bami Bakso Tahoe
Algeheel cijfer: 7,0
[ link | afbeelding ]Martabak
Martabak bij Toko I.Djawa
Cijfer: 8
Ja dat vroeg ik me ook al af!quote:Op maandag 2 juni 2014 18:50 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Waarom zitten er patatjes bij Robin
/sorryvoorhetquoten
Is dat niet gewoon kroepoek ofzo? Zouden wel erg bleke patatjes zijn.quote:Op maandag 2 juni 2014 18:50 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Waarom zitten er patatjes bij Robin
/sorryvoorhetquoten
Kering kentangquote:Op maandag 2 juni 2014 18:50 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Waarom zitten er patatjes bij Robin
/sorryvoorhetquoten
Ben toevallig deze week in Den Haag en ga dan normaliter daar in de buurt van Des Indes altijd even smikkelen in de middag maar jouw foto's van het eten geven mij toch echt een gevoel van: "ehmmm....toch maar gewoon heengaan. want het eten is gewoon mijn stijl en tja...zwak vlees en zo.. ."quote:Op zondag 1 juni 2014 21:28 schreef RobinOok het volgende:
Ja jongens, [knip]
Als je alleen voor het eten komt kan je inderdaad beter wegblijven.
Die van Robin ziet er wel lekker uit: http://www.aziatische-ing(...)reng-kering-kentang/quote:
Ja, het zijn kroepoek sticks. Geen aardappel.quote:Op maandag 2 juni 2014 18:53 schreef Myraela het volgende:
[..]
Is dat niet gewoon kroepoek ofzo? Zouden wel erg bleke patatjes zijn.
Je hoeft er niet voor naar de TongTong.quote:Op maandag 2 juni 2014 20:05 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Ben toevallig deze week in Den Haag en ga dan normaliter daar in de buurt van Des Indes altijd even smikkelen in de middag maar jouw foto's van het eten geven mij toch echt een gevoel van: "ehmmm....toch maar gewoon heengaan. want het eten is gewoon mijn stijl en tja...zwak vlees en zo.. ."
Met name die soepen doen het bij mij ook al zijn ze niets bijzonders.
Ahquote:Op maandag 2 juni 2014 23:03 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, het zijn kroepoek sticks. Geen aardappel.
Allereerst dank voor je recensie. Verhelderend en leuk.quote:Op dinsdag 3 juni 2014 22:13 schreef stavromulabeta het volgende:
Afgelopen weekend bij Herberg De Kop van 't Land aan de - hoe kan het ook anders - Kop van 't Land vlakbij Dordrecht gaan eten. Het is één van de beste vegetarische restaurants van het land. Ondanks dat ik er normaal gesproken geen enkel probleem mee heb om complete varkens tot worst te verwerken of een mooie kip in de oven te stoppen, was dat vegetarische ditmaal de aanleiding om er naar toe te gaan: Ik was benieuwd wat ik me bij een uitstekend vegetarisch restaurant mag verwachten.
Het restaurant kijkt aan de voorzijde vanaf de dijk prachtig uit op de Nieuwe Merwede en Biesbosch en aan de achterkant (gelukkig tijdelijk) op een buldozer en zandvlakte. Het restaurant hanteert een verassingsmenu, waarbij je wel de mogelijkheid hebt om aan te geven wat je echt niet lust. Het menu is er in 4, 5 of 6 gangen, al dan niet met een bijpassend wijnarrangement (incl. een bob-arrangement met halve glazen).
Wat aten we?
Wij kozen voor het 5 gangen menu, dat werd voorafgegaan door een amuse van brood met een pest van kappertjes.
Het voorgerecht waren dubbel gedopte tuinbonen in een gazpacho van komkommer. Prima op smaak, lekker fris en helaas indrukwekkend genoeg om te vergeten een foto te maken.
Het zelfde geldt ook voor de tweede gang, een collectie van kleine groentengerechtjes geserveerd met een mayonaise van aubergine en knolselderijpuree. Het was het visueel meest indrukwekkende gerecht, maar helaas wederom zonder foto.
Gang 3 was vervolgens carpaccio watermeloen geserveerd met Amsterdamse geitenkaas en wederom kleine toefjes mayonaise. Een aparte combinatie die tot mijn verbazing wonderbaarlijk goed samenging. Maar desondanks iets wat ik niet zo snel zelf zal maken, een culinaire achtbaan avant la lettre, maar misschien toch iets te avontuurlijk
Gang 4, de eerste gang met foto, was Coeur-du-Boeuf-tomaat met artichock en zachte waterbuffelkaas, ter plaatse geserveerd in een groentenboullion.
Een simpel gerecht, maar met perfect op elkaar afgestemde smaken. Het enige minpuntje was dat het vruchtvlees van de tomaat - naar mijn gevoel - wel erg koud was in verhouding tot de rest.
Gang 5 was vervolgens het hoofdgerecht: Een pastilla met o.a. abrikoos en paddestoelen op een bedje van o.a. asperges, doperwten en wortel en wat aardappelpuree. Iets minder vond ik de wijnkeuze in het arrangement: Een pinotage, die ik iets te taninerijk vond voor het gerecht. Een halfdroge, tikkeltje olie-achtige witte wijn had ik beter passend gevonden.
En uiteraard het toetje, gebaseerd op een limoencréme... Verassend qua smaakcombinatie was de basilicum, iets wat ik thuis ook eens zal uitproberen bij een toetje.
conclusie: Al met al uitstekend gegeten en het vlees geen seconde gemist. De kok kookt avontuurlijk, met (soms te?) verassende smaakcombinaties. Mochten we een keer in de buurt zijn gaan we zeker weer terug.
Dat ga ik zo doen, had dit vanaf mijn tablet getypt, meestal doe ik recenties vanaf mijn laptop! ziet her er iets beter uit :pquote:Op maandag 16 juni 2014 10:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb je je recensie ook op Iens gezet?
Yup, het eten is er bijna altijd perfect!quote:Op maandag 16 juni 2014 10:24 schreef Isabeau het volgende:
Jemig Eigenlijk dus wel een goede kok qua eten lekker maken, maar organisatorisch op alle fronten een zooitje.
Het probleem zat hem eigenlijk dat het voor vaderdag was, mijn ouders wonen in amsterdam, mijn zus in utrecht, ik in eindhoven en mijn broer in zeeland. 'even' ergens anders heen met 8 personen is redelijk lastig. Het voordeel normaal gesproken is dat de harbourclub redelijk goed omgaat met grote groepen, je kan er alla cart blijven eten etc.. al stonden we meerdere keren op het punt om te vertrekken.quote:Op maandag 16 juni 2014 10:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat je pissig bent begrijp ik, dat jullie nog zo lang gebleven zijn.
Als ik die kok was zou ik ergens anders gaan werken!quote:Op maandag 16 juni 2014 10:27 schreef JaafkeEHV het volgende:
Yup, het eten is er bijna altijd perfect!
Een kop koffie van het huis...quote:Op maandag 16 juni 2014 10:32 schreef Isabeau het volgende:
Ooit ook een soortgelijke ervaring gehad met wachten, wachten, wachten (mensen om ons heen stapten op) en toen kregen we ook drankjes van het huis ed aangeboden die onze tafel nooit bereikten We zijn toen voor het nagerecht opgestapt. Serveerster riep uit 'Maar er zit nog een nagerecht bij uw menu!' Toen we uitlegden dat we al veel te lang aan het wachten waren bood ze ons een kopje koffie aan van het huis. Mijn vader vroeg toen of die voor of na de eerder beloofde drankjes van het huis zou worden geserveerd. Toen werd ze wel heel rood.
Ik ben door schade en schande de laatste jaren ook veel assertiever geworden en zeg er gelijk wat van als iets niet in orde is en wacht dan kortstondig een oplossing af. Is die niet naar genoegen dan betaal ik (gedeeltelijk) voor wat ik heb gehad en ben ik weg.quote:Op maandag 16 juni 2014 12:20 schreef Aurelius het volgende:
Ik verbaas me altijd hoe geduldig wij Nederlanders zijn als het om slechte service gaat en hoe makkelijk we ons laten afscheppen met een gratis drankje of kopje koffie. Heb van mijn Japanse vrouw inmiddels wel geleerd hoe het moet. Meteen je mond opentrekken als het te lang duurt, en is er niet snel een verbetering, dan opstappen.
De sociale druk is in NL echter zo dat als je een terechte klacht heb je niet moet zeuren.quote:Op maandag 16 juni 2014 12:32 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik ben door schade en schande de laatste jaren ook veel assertiever geworden en zeg er gelijk wat van als iets niet in orde is en wacht dan kortstondig een oplossing af. Is die niet naar genoegen dan betaal ik (gedeeltelijk) voor wat ik heb gehad en ben ik weg.
Ik trek mij weinig meer aan van sociale druk. Ben daar te oud en te eigenwijs voor.quote:Op maandag 16 juni 2014 12:40 schreef Pietverdriet het volgende:
De sociale druk is in NL echter zo dat als je een terechte klacht heb je niet moet zeuren.
Ik ook, maar je dat maakt het niet minder waar.quote:Op maandag 16 juni 2014 12:43 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik trek mij weinig meer aan van sociale druk. Ben daar te oud en te eigenwijs voor.
Wij hebben er ook wat van gezegd als het de moeite niet was hier in de UK, en men reageerde proffesioneel en een stuk beter dan in NL. Het kost mijn Engelse partner nog wel moeite om te klagen, maar hij doet het liever dan veel geld uitgeven aan slecht etenquote:Op maandag 16 juni 2014 12:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik ook, maar je dat maakt het niet minder waar.
Vrienden van mij woonden jaren in D en verhuisden naar UK, zeiden daar in restaurants ook, net als in D dat wat ze niet beviel en dat het bagger was als het bagger was. Dit is in de UK absoluut not done en bediening schrikt zich nog steeds te pletter.
Zinloos want IENS gaat het weghalen of niet toestaan op grond van: Niet conform onze 'huisregels'dan wel voorwaarden. Men bedoelt eigenlijk dat negatieve ervaringen (ongeacht of ze waar zijn) die de goede verstandhouding tussen IENS en het restaurant kunnen verstoren (of niet welgevallig zijn) geen plaats hebben op IENS. Verborgen vriendjes politiek dus wat al jaren aan de gang is..quote:Op maandag 16 juni 2014 10:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb je je recensie ook op Iens gezet?
Beetje achterhaalde onzin, want als je kijkt naar de zeer negatieve recensies, qua service, op IENS van deze tent staan die er allemaal nog met cijfers 1,3 en 4.quote:Op maandag 16 juni 2014 14:30 schreef Iwanius het volgende:
Zinloos want IENS gaat het weghalen of niet toestaan op grond van: Niet conform onze 'huisregels'dan wel voorwaarden. Men bedoelt eigenlijk dat negatieve ervaringen (ongeacht of ze waar zijn) die de goede verstandhouding tussen IENS en het restaurant kunnen verstoren (of niet welgevallig zijn) geen plaats hebben op IENS. Verborgen vriendjes politiek dus wat al jaren aan de gang is..
Maar ja, hoe moet het personeel "kwaliteitsgasten" eruit pikken. Voor een restaurant kan een rijke stinkerd die 600 stuksmijt aan dure gerechten en veel champagne erbij een hele fijne gast zijn. Laat ze maar betalen, de kachel moet tenslotte wel blijven roken.quote:Op maandag 16 juni 2014 14:30 schreef Iwanius het volgende:
[..]
prijs-kwaliteitverhouding is helemaal zoek even los van de misplaatste arrogantie van het personeel dat kwaliteitsgasten niet ontdekt.
Sowieso zegt Iens me weinig, positief of negatief, de meeste mensen hebben geen verstand van goed eten, altijd leuk om te lezen maar ik zou niet snel beslissen op basis van wat ik daar lees.quote:Op maandag 16 juni 2014 14:40 schreef Iwanius het volgende:
Nou...1 zwaluw maakt bij mij nog geen zomer want dat IENS aan vriendjespolitiek doet dat staat buiten kijf. Onze welbekende Johannes van Dam veegde ooit in een artikel in de krant de vloer aan met IENS en zijn onafhankelijkheid.
Dus als ik met vrienden ga eten en zij boeken terwijl ik een recensie achterlaat dan wordt deze verwijderd, zeg jij? Bovendien plaats ik ook wel eens recensies dagen nadat ik er geweest ben en/of loop ik zo maar ergens binnen zonder reservering. Daar zal de firma IENS dan toch een dagtaak aan hebben?quote:Op dinsdag 17 juni 2014 09:38 schreef Iwanius het volgende:
Punt is dat de meeste mensen blind varen op allerlei recensies van 'grote'sites die zich als onafhankelijk e.d. presenteren en vaak er niet bij zeggen dat zij 'gekochte' recensies/meningen presenteren die vaak gebaseerd zijn op het feit dat zij gratis mogen komen eten met als tegenprestatie, dat de restauratateur een leuk stukje over hen schrijft.
Vervelende is echter dat men dat nooit vermeld op die sites die altijd volhouden dat men onafhankelijk en zo eerlijk zijn. Dus ik nam al die recensies tenzij ze van een Johannes van Dam of iemand die ik erg goed ken kwam zelden tot nooit serieus.
V.w.b. IENS is het zo dat IENS zichzelf als onafhankelijk presenteert en erg veel waarde hecht aan de goede relaties en verstandhouding tussen hen en de verschillende restaurants. Ik vergelijk IENS altijd een beetje met AH. Onder het mom van eerlijkheid en oprechtheid stiekem de kleine middenstander de nek omdraaien. Idem dito dus met IENS wiens recensies verre van onafhankelijk zijn en ondanks dat ze wel zeggen dat men wel onafhankelijk zijn kun je ook in hun huisregels zien waaraan je moet voldoen eer je recensie wordt geaccepteerd. Het lijkt allemaal heel nobel maar is het niet imo.
Daar is het gegeven dat IENS altijd controleert of je er wel bent geweest, op zich lijkt dit logisch echter je mag er toch vanuit gaan dat mensen in alle eerlijkheid een stukje ervaring plaatsen? Of is het toch de achterliggende gedachte om die persoon wanneer men erachter komt wie het is,telefonisch zwart te maken zodat die voor een volgende keer geweigerd wordt door dat zelfde restaurant? Precies,want dat is dus wat er ooit is gebeurd.
Hoe gaat men te werk dan? Nou simpel: Nederland is in regio's verdeeld en elke regio heeft zoals het heet een regio'manager'iemand die alle recensies voor die stad/gemeente overziet en de mogelijkheid heeft (zoals FA's op FOK!) recensies te plaatsen dan wel te wijzigen of weg te halen. Hij is net zo als jij en ik een 'liefhebber' van lekker eten met dien verstande dat hij die keren dat hij een restaurant bezoekt,zijn eten krijgt vergoed. Hij meldt ook altijd dat hij van IENS is is mij opgevallen alsof het de inspecteur van Michellin zelf is. Die vergoeding ligt op ongeveer 100 euro per keer. Soms,wil deze 'manager'ook een bekende sturen die dan uit zijn naam ergens gaat uiteten en dan verslag uitbrengt.
Stel jij bent 2 verschillende keren ergens gaan eten in de hoop dat het beter wordt en plaats daarover een slecht stuk, dan controleert hij dus of je er wel bent geweest. Hoe? Simpel. Bij aanmelding op de site IENS zit er ook een optie bij of je het rode boekje van IENS wilt ontvangen en waar de meesten dan braaf hun echte adres op invullen. Nou...1+1 is 2.
M.a.w als jij dus opnieuw een recensie plaatst is het met een beetje speurwerk makkelijk na tegaan wie of wat jij bent (tijdstip,dag,wat gegeten..mogelijk wat gezegd is in het restaurant i.c.m. je huisadres en naam),en is een telefoontje naar betreffende horecazaak de volgende stap die volgt.. Natuurlijk zal IENS dat altijd glashard ontkennen maar het vervelende is dat dit dus vaststaat en gedocumenteerd is.
De negatieve recenties zijn ook eigenlijk interessanter dan de positieve.quote:Op dinsdag 17 juni 2014 09:59 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Iens is ideaal. Als er op Iens staat dat de porties lekker groot zijn, vooral veel patat, en er niet te veel gedoetjes zijn bij je eten, dan weet ik dat ik er niet heen hoef. En het lezen van de slechtste reacties geeft vaak ook een goed beeld. Als iemand het eten wel zo onwijs duur vond, voor wel 35 euro voor 4 gangen, dan weet je ook wat voor figuur die schrijver is. Niet de cijfers maar de geschreven recensies geven een goed beeld van de reviewer en het restaurant.
Juist, je moet altijd een beetje tussen de regels doorlezen. precies de voorbeelden die jij noemt zijn de dingen die ik ook interessant vind om te weten.quote:Op dinsdag 17 juni 2014 09:59 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Iens is ideaal. Als er op Iens staat dat de porties lekker groot zijn, vooral veel patat, en er niet te veel gedoetjes zijn bij je eten, dan weet ik dat ik er niet heen hoef. En het lezen van de slechtste reacties geeft vaak ook een goed beeld. Als iemand het eten wel zo onwijs duur vond, voor wel 35 euro voor 4 gangen, dan weet je ook wat voor figuur die schrijver is. Niet de cijfers maar de geschreven recensies geven een goed beeld van de reviewer en het restaurant.
Echt. Je zit een stel mensen na te praten die 5 jaar geleden ooit iets hebben beweerd, maar waarvoor geen enkel bewijs is geleverd.quote:
Aha, dus jij bent het soort patser wat we gisteren besproken hebben, en niet de echte Culi-fiel: dikke sloten geld uitgeven, overal champagne bij drinken, telkens hetzelfde gerechtje 4x laten uitserveren en aan het eind een luide boer laten, een sigaar opsteken en je mond afvegen aan het tafellaken.quote:Op dinsdag 17 juni 2014 14:03 schreef Iwanius het volgende:
Ik heb het geluk dat ik bijna alle horeca-zaken en diens uitbaters waarover ik
een duidelijk mening hebt persoonlijk ken en zij dus ook weten hoe ik over hun denk.
En dat sommigen daar niet blij mee zijn,het zij zo maar vreemd dan dat ik nog steeds
in elke restaurant waar zij de scepter zwaaien welkom ben en niet geweigerd wordt.
Dank voor je recensie.quote:Op woensdag 18 juni 2014 21:20 schreef roos85 het volgende:
Waar?
Librije's Zusje
Wanneer?
Zaterdag 14-6 in de middag.
Wat at je?
We hebben gekozen voor het drie gangen menu, ik in combinatie met een wijnarrangement (halve glazen) en mijn vriend dronk water.
Voor we het drie gangen menu geserveerd kregen, kregen we een aantal amuses.
De eerste amuse was een krakeling van ananas en piment:
[ afbeelding ]
Daaropvolgend: langoustine met tomaat en avocado en sardine met piment
[ afbeelding ]
Vooral de langoustine was erg fris (mede door de limoen) van smaak.
Vervolgens werden er oesters geserveerd,met als ik mij goed kan herinneren o.a. hazelnoot.
Ik was een beetje huiverig, want ik vind oesters over het algemeen niet zo lekker. Maar ik vond het wel dat ik het moest proberen. Ik vond het verrassend lekker van smaak, zo lust ik ze wel
[ afbeelding ]
Na deze amuses werden we naar de eetzaal gebracht.
Waar vervolgens, je verwacht het niet, weer een amuse volgde:
Zacht gegaard ei met o.a. zalmkuit. Wederom erg lekker. Het mandje brood met geiten- en gebruinde boter werd ook op tafel gezet.
[ afbeelding ]
De eerste gang van het lunch menu bestond uit:
Sint Jacobsmossel, geitenkwark, champignons en puur snijboonsap.
[ afbeelding ]
Ik vond het een erg lekker gerecht, puur van smaak en lekker licht.
Het hoofdgerecht bestond uit:
Filet van kabeljauw met citroengras en kokosnoot
[ afbeelding ]
Wederom een erg lekker gerecht, de kokos overheerste niet.
Voordat het dessert kwam, werd tot onze verrassing een kokosnoot met framboos geserveerd:
[ afbeelding ]
Ondanks dat er kokos op kokos volgde, was dit absoluut niet storend.
Wederom weer erg frisse en pure smaken.
Het dessert bestond uit: Koffie, grapefruit, hazelnoot en zoute mascarpone.
[ afbeelding ]
Prima dessert en een mooie afsluiter van het menu.
Bij de koffietafel werden diverse zoetigheden geserveerd, waaronder karamel met krokant gebakken varkenshuid, banaan met chocolade en een zelfgemaakt spekje.
Impressie?
We werden keurig ontvangen toen we bij het restaurant arriveerden, en mochten we een plaatsje zoeken in de binnenplaats. Al snel werd gevraagd wat we wilden drinken en werd dit snel uitgeserveerd. Zoals op de foto's is te zien kregen we de meeste amuses geserveerd terwijl we daar zaten, dit vond ik een klein minpuntje omdat we een aan een lage tafel zaten en geen servet hadden.
Toen we in de eetzaal zaten (die me overigs erg meeviel qua inrichting) zagen we dat andere tafels wel elke amuse aan tafel geserveerd kreeg. Ook kregen we op de binnenplaats het menu te horen en de menukaart gezien, ik had het persoonlijk toch wat netter gevonden als dit in de eetzaal zelf was gebeurd. Ook aangezien wij op dat moment als enige daar zaten.
De bieding vond ik opvallend losjes, wat ik persoonlijk wel kan waarderen. We werden keurig bediend en de gerechten werden over het algemeen keurig benoemd en uitgelegd wat het inhield.
Ook werd er bij elk gerecht keurig uitleg gegeven over de bijpassende wijn, ondanks dat ik iedere keer voor halve glazen ging, werd is er een aantal keer wat wijn bijgeschonken (werd wel gevraagd) zonder dat dit extra in rekening werd gebracht. Ook over het bijschenken van water niets anders dan lof, als de bediening zag het glas leeg begon te raken werd er heel snel weer bijgeschonken.
Ik vond het een erg leuke en bijzondere ervaring om bij LZ te lunchen, de gerechten waren echt goed en puur van smaak. In het restaurant zelf hing een erg ongedwongen en positieve sfeer.
Kosten?
De kosten voor de driegangenlunch, 1x koffieservies, 2x water en 4x 1/2 wijn-spijs waren ¤174,50.
Cijfer?
Een 9
Dank je!quote:
Helaas niet gezien, wie weet een volgende keerquote:Sjonnie of Trees nog gezien?
Het klinkt veel, maar het was het dubbel en dwars waardquote:
Ja mevrouw.quote:Op vrijdag 20 juni 2014 12:51 schreef Isegrim het volgende:
Misschien moet je niet zo'n hele post quoten om enkel te bedanken.
Leuk. Heeft mijn recensie toch nog zin gehad. En als je het geluk hebt en wat langer daar blijft hangen en het is rustig in de zaak dan heb je de kans de eigenaar te zien die ook een sigarenpaffert opsteekt al zittende op de stoelen voor zijn zaak. Een kleine Turk met een joekel van een sigaar al paffend voor zijn zaak. Apart gezicht met al dat winkelend publiek in de Zwartjanstraat.quote:Wij zijn onlangs twee keer naar Sofra aan de Zwartjans (of Noordmolen?) geweest, Iwanius. Heerlijk! En een fijne kok met passie voor zijn werk. Erg leuk. Authentiek Turks en allemaal zelf gemaakt.
goeie moslim zal dat zijn !quote:Op vrijdag 20 juni 2014 16:16 schreef Iwanius het volgende:
[.En als je het geluk hebt en wat langer daar blijft hangen en het is rustig in de zaak dan heb je de kans de eigenaar te zien die ook een sigarenpaffert opsteekt al zittende op de stoelen voor zijn zaak. Een kleine Turk met een joekel van een sigaar al paffend voor zijn zaak.
Eigenaar is moslim maar van wat ik zo weet van onze reizen naar Turkije en de omgang met veel Turken zowel hier als daar is dat de gemiddelde Turk zo zijn eigen opvatting heeft wat een goede moslim is. Ze zijn i.i.g. wat ruimdenkend (moderner) daar in.quote:
Wat een feest!quote:Op vrijdag 20 juni 2014 16:16 schreef Iwanius het volgende:
dan heb je de kans de eigenaar te zien die ook een sigarenpaffert opsteekt al zittende op de stoelen voor zijn zaak.
Ik was dat gisteren kwijt in een Frans kutrestaurant, met zijn 2-en.quote:
Wat zijn die vooroordelen dan?quote:Op vrijdag 20 juni 2014 19:21 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik was dat gisteren kwijt in een Frans kutrestaurant, met zijn 2-en.
Al mijn vooroordelen over de Franse keuken werden weer eens bevestigd.
Ze spreken Fransquote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |