abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 10 april 2014 @ 14:35:31 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138726980
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Is dat restaurant met de michelinster, het simpele eetcafé of je lokale chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Voor de langere verslagen kun je terecht in de topics van het restaurant zelf, of open er een .

Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 10 april 2014 @ 14:43:16 #2
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_138727287
Ik schrok:
Paul van de Bunt van 2 sterrenrestaurant De Leuf is plotseling overleden.
Heb hier z'n boek Reis naar de Sterren nog in mijn boekenkast en lees daar nog regelmatig in.
Veel te jong. ;(
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_138727420
Waar?
Sumo Utrecht

Wanneer?
9 april 2014

Wat at je?
Geen sushi aangezien ik dat niet lust ( :') ), daarom diverse vlees en groentegerechtjes o.a. Edamame, gemarineerde champignons, lamsspiesjes, eendenborstfilet,yakitori, beef teriyaki etc.

Impressie?
De bediening was vlot, snel tempo en je gerechten staan supersnel op tafel. Eten was beter dan verwacht. Pluspunt vond ik dat de gerechten allemaal een eigen smaak hadden. Ik heb eerder bij dit soort 'ketens' gegeten en de verschillende vleessoorten hebben dan vaak allemaal dezelfde 'teriyaki' saus

Bonuspunten voor het zwarte sesamijs en verse fruit in kokossaus :9 :9 :9

Kosten?
26 euro pp + drankjes

Cijfer? 8
pi_138738303
RECENSIE

Waar?






Wat at je?




Impressie/Sfeer/Service/Bijzonderheden:

Simpel in opzet maar toch uitnodigend daar gelegen aan de Noordmolenstraat 77
te Rotterdam deze Turkse Deli.

Men heeft er elke dag twee dagschotels van waar je uit kan kiezen en die ik met
name aanbeveel, zelfs boven de overige gerechten van de kaart vanwaar je uit kan
kiezen en dan doel ik met name de grill gerechten. Reden? De dagschotels zijn vaak geiend
zijn op het Turkse eten zoals men dat thuis bij moeders krijgt.

Alles was zonder te overdrijven verrukkelijk. Echte smaken,perfect op elkaar afgestemd
en gewoon lekker met een grote L! en oh zo eenvoudig. Service was gewoon standaard
vriendelijk,zoals Turken dat altijd zijn voor hun gasten.

Hieronder wat close-ups van de gerechten.


Een simpele Turkse gemengde salade waar je zelf kan aangeven hoe jij het wilt hebben.
In mijn geval: simpel met alleen het noodzakelijke en veel rode uien en veel citroen erbij.



Heerlijke lamstukken met bot en gedroogde tomaten en gebakken aardappelschijfjes in knofllook. Zo mals,sappig dat je niet wilt dat het op raakt. :9~



Een werkelijk heerlijke bouillon waar deze giga lamsbout in ligt te samen met wortelen en aardappelen. Goed gekookt en zo mals en sappig. :9~


De gemengde witte rijst was prima en het bijgeleverde mandje met vers brood maakte het allemaal compleet. Wel dien ik te vertellen dat ik geen keuze kon maken m.b.t beide dagschotels (lam) die er allebei zo verrukkelijk uitzagen dat ik dus beiden maar heb genomen want...je bent er nu toch eenmaal en dan maar gelijk het beste wat op dat moment voorhanden is bestellen.

Let wel! Salade,drank e.d. is apart maar bij je bestelling ( van welk gerecht ook) krijg je automatisch rijst en een mandje Turks brood er gratis bij.

Kosten?


Onbelangrijk maar ik kan je vertellen dat menig eetcafé dit niet voor die prijs op tafel met die zelfde kwaliteit kan zetten!

Ik heb er i.i.g. een top adresje bij qua eten!

Cijfer?


9
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 11-04-2014 19:54:57 ]
  donderdag 10 april 2014 @ 20:45:20 #5
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_138740104
Wat doe je nou geheimzinnig over de prijs?Je kunt er gewoon toch bijzetten wat het kostte?
Salade is 4 euro. Dagschotel is 6 euro per stuk. Dus je hebt excl. drank er 16 euro voor betaald?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_138742267
Het ziet er wel een beetje flets uit, allemaal. :@
  roze donderdag 10 april 2014 @ 22:15:41 #7
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_138745360
quote:
0s.gif Op donderdag 10 april 2014 20:45 schreef golfer het volgende:
Wat doe je nou geheimzinnig over de prijs?
Eens.
Your beauty never ever scared me.
pi_138747740
quote:
14s.gif Op donderdag 10 april 2014 21:24 schreef Myraela het volgende:
Het ziet er wel een beetje flets uit, allemaal. :@
Ja lang niet zo lekker als sommige Aziatische gerechten die ik van em heb gezien.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_138747790
quote:
1s.gif Op donderdag 10 april 2014 22:57 schreef FutureFairytale het volgende:
Ja lang niet zo lekker als sommige Aziatische gerechten die ik van em heb gezien.
Maar de smaak was uitstekend en dat is natuurlijk ook belangrijk hè 8-)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_138748002
quote:
0s.gif Op donderdag 10 april 2014 22:58 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Maar de smaak was uitstekend en dat is natuurlijk ook belangrijk hè 8-)
Als dat zo is :Y maar het ziet er een beetje flauw uit, vooral die bouillon met grote stukken gekookte aardappel en weinig gekruide (zo lijkt het) lam.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_138750866
Iwanius, goede review weer! Ik ben toch vaker geneigd om voor grillgerechten te gaan als ik bij Turkse restaurants ben, ook heerlijk. En ben het eens met de rest, prijs erbij zou handig en leuk zijn.
"We stay up late every night. Regret it every morning. Then do it again."
pi_138774188
Ik vind de prijs als het dit soort zaken betreft totaal onbelangrijk dus noem ik het ook niet.
Vind ik het belangrijk dat zet ik het er wel bij maar meestal is dat geen goed signaal want als ik een prijs opnoem dan is er wel iets niet goed geweest en vind ik het te duur voor wat voorgeschoteld werd. :{

Golfer zit er ook naast met zijn bevindingen want wat ik heb gehad waren grote porties!
Van de grote borden met de stukken lam krijg je deze nooit zo vol als dat ik heb dus betaal je ook veel meer dan die 6 euro die Golfer opsomde en de rijst komt op zo een schoteltje i.p.v op zo een groot rond bord.

Mijn lijfspreuk is: Als het eten heerlijk smaakt dan moet je niet gaan zeuren over de prijs.
zowel,ga er dan niet eten en blijf thuis. :6 Daarbij flikker ik bonnen e.d. meestal weg omdat dat totaal niet interessant is als je net lekker hebt gegeten en ben ik een uur of wat later alweer vergeten wat ik heb genuttigd.

Wel grappig dat je trouwens begint over die grillgerechten Nafi want mag je raden wat ik vandaag dus nam.




heerlijke zoete/zachte pudding.
:9~

[ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 11-04-2014 20:00:11 ]
pi_138774288
Anderen kunnen prijs wel belangrijk vinden toch, zet het er gewoon bij.

Lekker! Was dit bij hetzelfde restaurant?
"We stay up late every night. Regret it every morning. Then do it again."
  vrijdag 11 april 2014 @ 20:29:47 #14
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_138775496
quote:
10s.gif Op vrijdag 11 april 2014 19:52 schreef Iwanius het volgende:

Golfer zit er ook naast met zijn bevindingen want wat ik heb gehad waren grote porties!
Van de grote borden met de stukken lam krijg je deze nooit zo vol als dat ik heb dus betaal je ook veel meer dan die 6 euro die Golfer opsomde en de rijst komt op zo een schoteltje i.p.v op zo een groot rond bord.

Oh, dan klopt hun eigen prijslijst dus niet die ze online hebben staan. Of je had toch niet de dagschotel. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_138786969
quote:
10s.gif Op vrijdag 11 april 2014 19:52 schreef Iwanius het volgende:


heerlijke zoete/zachte pudding.[/sub] :9~
Huh, pudding? Is dat niet gewoon sutlac? :{
  zaterdag 12 april 2014 @ 01:12:33 #16
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_138787023
Sutlac IS toch pudding? Rijstepudding?

[ Bericht 53% gewijzigd door Pharkus op 12-04-2014 08:00:18 (off topic) ]
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_138798715
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 april 2014 01:12 schreef Isegrim het volgende:
Sutlac IS toch pudding? Rijstepudding?

Oh heet dat zo? Ook goed. Ben normaliter niet zo een toetjes man maar dit zag er zo goed en uitnodigend uit,dus nemen als je er toch bent. De Turkse keuken is een keuken die ik niet echt goed ken, maar leer kennen. En die keren dat we in Turkije waren in het verleden en her en der aten in bijvoorbeeld Istanbul en andere steden kan ik niets anders zeggen dat de Turkse keuken heel veelzijdig en erg lekker is. Beetje Balkan meets the Orient smaak/stijl.. Word af en toe alleen gestoord dat de Turken (en ik weet inmiddels ook heus wel waarom) overal brood bij willen hebben. :D

Zoals wij Nederlanders aardappelen als centerpiece van onze maaltijden hebben en Aziaten rijst is dat bij de Turken brood. :s)

En de reden dat ik zo hoog op geef van Sofra is niet omdat het nieuw is maar omdat de smaken-smaakverhoudingen gewoon erg goed zijn voor hele simpele gerechten. Daarbij is de keuken van Sofra afkomstig van de Diyarbakir en Ufra gebieden die bekend staan als de gebieden van de culinaire hoogstandjes in Turkije en pure smaken! .

Zou ook altijd zo moeten zijn maar ik merk dat men vaak te veel gerechten zoals ik dat noem parfumeert waardoor het niet meer aan de echte traditioneelheid voldoet. Jammer.

Vanmiddag weer even snel wat Turks eten gescoord. :s)

Update!


De nieuwe Vietnamees waar vroeger de oude SUMO zat op de Kruis-kade ( begin China Town) genaamd Little Pho? is geopend en is van dezelfde eigenaar als Amuse,Dino's,Lange Muur,Chinatown,Beijing,Orient Express,Nieuwe Sumo en Orient Bar. (Japans take-away)

Twijfel nog of ik zal langs gaan al wat het alleen maar omdat ik denk te weten wat ik kan verwachten als het de Vietnamese keuken betreft. :s) Maar goed,denk er nog even over na.

[ Bericht 3% gewijzigd door Isabeau op 12-04-2014 20:47:50 ]
pi_138799277
Iwanius _O_
Wat een kennis, wat een man _O_
  zaterdag 12 april 2014 @ 18:43:59 #19
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_138800605
Ik denk dat wij ook maar eens bij Sofra langs gaan. Even kijken of ze daar net zulke lekkere iskender maken als mijn vriend doet. :9
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 12 april 2014 @ 19:47:01 #20
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_138802486
Ben benieuwd wanneer Iwanius bij Las Palmas gaat eten :+
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_138804075
En nu kappen met die onzin }:| Geldt voor iedereen. Gewoon restaurantrecensies plaatsen en over restaurants en lekker (of niet lekker) eten posten en niet elkaar persoonlijk aanvallen. Ook niet met kleine steekjes onder water.

edit: in overleg met medemod alle slowchat verwijderd.

[ Bericht 9% gewijzigd door Isabeau op 12-04-2014 20:48:33 ]
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_138804916
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 april 2014 19:47 schreef borisz het volgende:
Ben benieuwd wanneer Iwanius bij Las Palmas gaat eten :+
Ik ben geweest bij de opening en daarna nog een paar keer maar niet meer recentelijk want het is nu gewoon een overpriced vreetschuur geworden. :s)

[ Bericht 14% gewijzigd door #ANONIEM op 12-04-2014 21:41:21 ]
  zaterdag 12 april 2014 @ 21:42:19 #23
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_138806882
Ik ben er één keer geweest en dat was precies mijn conclusie.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_138821769
Aan de Poel

Seizoens menu:
Bereidingen van yellow-fin tonijn met kokos, oester en wasabi.
Salade gamba, panchetta en asperge met Pinot Grigio dressing.
Zeebaars à la plancha met langoustine parels en mosterd.
Gebakken foie gras met truffelcrème en jam van rabarber.
Gebraden lamsfilet met gepofte knoflook, tomaat en fregola.
Dessert van framboos, lychee, bloesem en kwark.

Link

Potverdomme! Bijna perfectie. Heerlijke gerechten. Mooi, puur en toch verrassend.
En dat alles voor een mooie prijs. Dat scheelt bijvoorbeeld belachelijk veel vergeleken met het mindere @Samhoud.

Echt top gegeten. Ik ben fan.
  zondag 13 april 2014 @ 12:57:26 #25
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_138822331
quote:
0s.gif Op zondag 13 april 2014 12:34 schreef Godtje het volgende:
Aan de Poel

Staat hier ook nog op de verlanglijst. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')