Na het overweldigende succes van de nasi van Johannes heb ik besloten om 1 van mijn favoriete pastarecepten voor jullie te openbaren.
Dit recept is op papier makkelijker dan de overheerlijke nasi van Johannes, echter wil ik jullie op het hart drukken om niet als kip zonder kop te beginnen. Een zorgvuldige planning, voorbereiding en het juiste gereedschap zorgt voor een hoop minder stress.
Genoeg gepraat! Wat hebben we nodig?
300 gram gehakt (mag ook meer zijn! Maar ook minder!)
600 gram groente (hiervoor geld hetzelfde als gehakt)
500 gram pasta (welke pastadingetjes je neemt staat compleet vrij. Ik heb hier gebruik gemaakt van de (zoals ik ze noem) vlindertjes. Immers is het lente!
Een pot pastasaus.
250 gram kleine/kinder tomaten (Door de groenteboer als cherrytomaten benoemd)
1 rode ui. Als je hem hebt liggen. Zonder gaat ook prima!
Een beetje sambal*
*
Sambal hoeft niet per se, als pittig eten niet je ding is raad ik het zelfs af! Sambal zorgt ervoor dat het eten wat meer pit krijgtLekker gezellig in het mandje. Wat zit er in het blik?Zo ziet dat alles er dan uit bij elkander op het aanrechtStap 1:
Zet een pan met water op het gasfornuis en steek het fornuis aan. Het is raadzaam om eerst te wachten tot het water kookt voordat je verder gaat. Ondertussen heb je mooi de tijd om het volgende te pakken:
1 biertje
1 snijplank
1 mesje
1 vork
1 bord*
*
Het bord is pas op het laatst nodig, dus die kan je ook nog in de kast laten staanMaak het biertje open, neem hier een flinke teug uit en zet hem zoals een man beaamt met voldoende kracht op het aanrecht neer. Immers moet het pils weten wie hier drinkt en wie hier gedronken wortd
Pak de ui en snipper die zoals een chefkok doet. Behoedzaam. Denk hierbij aan de voetveiligheid. Je hebt immers maar 2 voeten, 10 tenen en 10 nagels. Wees hier zuinig op!
Het snipperen gaat goed! Like!Ik maak hier gebruik van een een houten beschermmiddel wat in mijn omgeving door het leven gaat als een "klomp".
Deze klompen in kwestie komen van de Zaanse Schans. Totaal niet boeiend voor het recept maar dit feitje nemen jullie toch mooi even mee!
Hier dus de klompen en de ui. Let wel op, deze foto staat niet in chronologische volgordeAls de ui gesnipperd is wordt het toch wel ongeveer tijd om de wok op het vuur te zetten (voor de veiligheid, eerst de wok op het fornuis, dan pas het vuur aansteken.) Zet de vlam hoog. Ondanks dat het voor ons gewone stervelingen niet mogelijk is om de professionele temperaturen te bereiken doet dit niet af van het stoere geluid wat dit geeft. WHOESJ! klinkt het. Dat geeft je zelfvertrouwen of niet?
De stoere vlam:Een beetje olijfolie in de pan en daarna kan het gehakt erbij.
Olijfolie:Het gehakt moet zoals de elitaire figuren het noemen gerult worden. Dit betekend dat je het op hoog vuur een beetje door elkaar husselt zodat het er bruin uitziet.
Het begin van het rullen:
Het rullen is zo ongeveer halverwege!
Als dat bijna zo ongeveer zo is gooi je snel de gesnipperde uitjes bij. Schep deze er even doorheen zodat ze "fruiten".
De ui ligt lekker in de pan te fruitenAls je denkt dat het daarmee wel goed zit kan de rest van de groente erbij.
Die groente gaat er haast vanzelf in.Ja, dan is die pan opeens vol!Roerbak dit lekker door elkaar heen zodat het allemaal goed gaar word. En onthoud! Op hoog vuur!
Als de pasta gaar is en de groente enzo ook kan de saus en de cherrytomaten erin. HO! STOP!
Snij eerst op het laatste moment de cherrytomaten door de helft. Pas ondanks de haast wel op voor snijwonden!
Van dit moment kan je ook handig gebruik maken om de sambal erdoorheen te roeren!
Hoppa, smijt het er maar inSambal bij?Bombs away!Als de saus en de cherrytomaten allebei ook op tempratuur zijn kan de pasta erbij. Schep dit alles door elkaar maar pas wel op dat je er geen kliederboel van maakt!
Zo ziet het eruit voordat de pasta er bij gaatJa, die wok is goed vol!Kwak alles daarna zorgvuldig op je bord, kruip achter je laptop en ga weer door waarmee je bezig was. Vergeet niet te genieten van dit dolfijne gerecht.
Hmmmm, smullen!Mocht dit alles toch te gezond zijn (bij het aanblik van de ingredienten begon een mod al te klagen hierover) is het mogelijk om ketchup of curry toe te voegen. Dit raad ik alleen aan als u echt een papzakje wilt worden. Dit oeritaliaanse en supergezonde avondmaal is beter zonder curry.
gr gr
Last but not least, Pils!Als er vragen zijn, schroom niet deze te stellen!