abonnement bol.com Unibet Coolblue
  donderdag 3 april 2014 @ 20:08:44 #1
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138481396
Na het overweldigende succes van de nasi van Johannes heb ik besloten om 1 van mijn favoriete pastarecepten voor jullie te openbaren.

Dit recept is op papier makkelijker dan de overheerlijke nasi van Johannes, echter wil ik jullie op het hart drukken om niet als kip zonder kop te beginnen. Een zorgvuldige planning, voorbereiding en het juiste gereedschap zorgt voor een hoop minder stress.

Genoeg gepraat! Wat hebben we nodig?

300 gram gehakt (mag ook meer zijn! Maar ook minder!)
600 gram groente (hiervoor geld hetzelfde als gehakt)
500 gram pasta (welke pastadingetjes je neemt staat compleet vrij. Ik heb hier gebruik gemaakt van de (zoals ik ze noem) vlindertjes. Immers is het lente!
Een pot pastasaus.
250 gram kleine/kinder tomaten (Door de groenteboer als cherrytomaten benoemd)
1 rode ui. Als je hem hebt liggen. Zonder gaat ook prima!
Een beetje sambal*
*Sambal hoeft niet per se, als pittig eten niet je ding is raad ik het zelfs af! Sambal zorgt ervoor dat het eten wat meer pit krijgt
Lekker gezellig in het mandje. Wat zit er in het blik?


Zo ziet dat alles er dan uit bij elkander op het aanrecht


Stap 1:

Zet een pan met water op het gasfornuis en steek het fornuis aan. Het is raadzaam om eerst te wachten tot het water kookt voordat je verder gaat. Ondertussen heb je mooi de tijd om het volgende te pakken:

1 biertje
1 snijplank
1 mesje
1 vork
1 bord*
*Het bord is pas op het laatst nodig, dus die kan je ook nog in de kast laten staan

Maak het biertje open, neem hier een flinke teug uit en zet hem zoals een man beaamt met voldoende kracht op het aanrecht neer. Immers moet het pils weten wie hier drinkt en wie hier gedronken wortd

Pak de ui en snipper die zoals een chefkok doet. Behoedzaam. Denk hierbij aan de voetveiligheid. Je hebt immers maar 2 voeten, 10 tenen en 10 nagels. Wees hier zuinig op!
Het snipperen gaat goed! Like!


Ik maak hier gebruik van een een houten beschermmiddel wat in mijn omgeving door het leven gaat als een "klomp".
Deze klompen in kwestie komen van de Zaanse Schans. Totaal niet boeiend voor het recept maar dit feitje nemen jullie toch mooi even mee!

Hier dus de klompen en de ui. Let wel op, deze foto staat niet in chronologische volgorde


Als de ui gesnipperd is wordt het toch wel ongeveer tijd om de wok op het vuur te zetten (voor de veiligheid, eerst de wok op het fornuis, dan pas het vuur aansteken.) Zet de vlam hoog. Ondanks dat het voor ons gewone stervelingen niet mogelijk is om de professionele temperaturen te bereiken doet dit niet af van het stoere geluid wat dit geeft. WHOESJ! klinkt het. Dat geeft je zelfvertrouwen of niet?
De stoere vlam:


Een beetje olijfolie in de pan en daarna kan het gehakt erbij.
Olijfolie:


Het gehakt moet zoals de elitaire figuren het noemen gerult worden. Dit betekend dat je het op hoog vuur een beetje door elkaar husselt zodat het er bruin uitziet.
Het begin van het rullen:

Het rullen is zo ongeveer halverwege!

Als dat bijna zo ongeveer zo is gooi je snel de gesnipperde uitjes bij. Schep deze er even doorheen zodat ze "fruiten".

De ui ligt lekker in de pan te fruiten


Als je denkt dat het daarmee wel goed zit kan de rest van de groente erbij.
Die groente gaat er haast vanzelf in.


Ja, dan is die pan opeens vol!


Roerbak dit lekker door elkaar heen zodat het allemaal goed gaar word. En onthoud! Op hoog vuur!

Als de pasta gaar is en de groente enzo ook kan de saus en de cherrytomaten erin. HO! STOP!
Snij eerst op het laatste moment de cherrytomaten door de helft. Pas ondanks de haast wel op voor snijwonden!
Van dit moment kan je ook handig gebruik maken om de sambal erdoorheen te roeren!

Hoppa, smijt het er maar in


Sambal bij?


Bombs away!


Als de saus en de cherrytomaten allebei ook op tempratuur zijn kan de pasta erbij. Schep dit alles door elkaar maar pas wel op dat je er geen kliederboel van maakt!

Zo ziet het eruit voordat de pasta er bij gaat


Ja, die wok is goed vol!


Kwak alles daarna zorgvuldig op je bord, kruip achter je laptop en ga weer door waarmee je bezig was. Vergeet niet te genieten van dit dolfijne gerecht.

Hmmmm, smullen!


Mocht dit alles toch te gezond zijn (bij het aanblik van de ingredienten begon een mod al te klagen hierover) is het mogelijk om ketchup of curry toe te voegen. Dit raad ik alleen aan als u echt een papzakje wilt worden. Dit oeritaliaanse en supergezonde avondmaal is beter zonder curry.

gr gr

Last but not least, Pils!


Als er vragen zijn, schroom niet deze te stellen!
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  donderdag 3 april 2014 @ 20:15:50 #2
230450 ShevaJB
Rock beat tempo 155
pi_138481661
Mooie klompen.
[b]Doe'k 't now wel, doe'k 't now niet of krieg ik spiet
[/b]
[b]Op vrijdag 15 januari 2010 10:36 schreef boudemaniak het volgende:[/b]
Eindbaas ^O^
pi_138481845
Tvp.
pi_138481889
Mooie klompen inderdaad. :D

Macaroni ziet er lekker uit trouwens. :)
  donderdag 3 april 2014 @ 20:43:03 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138482760
Nederlanders maken van pasta zelfs stamppot
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_138482923
Ik was al bang dat dat blikje fruitcocktail er ook door zou gaan! Godzijdank heb je dat niet gedaan.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 3 april 2014 @ 20:49:09 #7
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138483071
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 20:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Nederlanders maken van pasta zelfs stamppot
Er is hier niets gestampt hoor. Ik had gehoopt dat jij dit als kenner toch zou doorzien.
Voor de zekerheid zal ik een second opinion vragen aan een echte chefcock.
quote:
14s.gif Op donderdag 3 april 2014 20:46 schreef Isabeau het volgende:
Ik was al bang dat dat blikje fruitcocktail er ook door zou gaan! Godzijdank heb je dat niet gedaan.
Ha, nee. Ik had wel trek in fruit dus dat is mijn dessert geworden. Maar gezien dit niet noodzakelijk is om het gerecht goed te laten smaken heb ik dit weggelaten uit de OP.
Denk je dat je klaar bent om dit gerecht te bereiden?
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_138483473
Ik moet toegeven dat dit er zeer smakelijk uitziet

Zelden (lees: nooit) zo'n goede macaroni gezien
pi_138483509
Hoewel dit ietwat schaamteloos is om je eigen gerecht op deze wijze naar voren te schuiven lik ik bij voorbaat al verlekkerd mijn vingers af bij dit recept en zijn foto's.

Daar waar de nasi mijn voorkeur blijft houden kan ik niet wachten om mijn tanden in deze goddelijkheid creatie te zetten :9~
pi_138483519
Ik zou best een keer met jou Macaroni willen eten. :Y
  donderdag 3 april 2014 @ 20:59:07 #11
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_138483525
Als echt dikzakje voel ik me genoodzaakt om te melden dat de kaas mist.
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
  donderdag 3 april 2014 @ 21:03:50 #12
43844 Yankee
Is tegenwoordig Drent
pi_138483790
_O- top ^O^
.
  donderdag 3 april 2014 @ 21:08:36 #13
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_138484013
kaas onwaardig dit.
pi_138484089
Dit ziet er goed uit zeg. CUL komt weer helemaal tot leven door nasi a la johannes en macaroni a la Kano _O_
  donderdag 3 april 2014 @ 21:11:56 #15
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138484202
quote:
14s.gif Op donderdag 3 april 2014 20:59 schreef Maxbet het volgende:
Als echt dikzakje voel ik me genoodzaakt om te melden dat de kaas mist.
Er mist geen kaas hoor. Kaas op dit gerecht is als slagroom op een biertje. Het kan wel, maar het hoort niet.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  donderdag 3 april 2014 @ 21:12:42 #16
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138484250
quote:
13s.gif Op donderdag 3 april 2014 21:08 schreef kaasplankje het volgende:
kaas onwaardig dit.
Zeg zure toerder, je bent nog erger dan iwanius. En dat is geen compliment!
Ga ergens anders de sfeer vergallen zeg! :)
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  donderdag 3 april 2014 @ 21:14:43 #17
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_138484353
Ach komop man ben je nu echt trots een pot kant en klare pastasaus in een pan gekletterd te hebben? Ik maak toch ook geen topic aan in FOT dat ik wazige pics heb geschoten met een telefoon?
  donderdag 3 april 2014 @ 21:14:54 #18
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_138484362
Samenvatting: Kook pasta in pan 1, gooi gehakt, groenten, ui en tomatensaus in pan 2. Gooi het bij elkaar. Oh ja, vuurtje eronder is ook handig.

Maar fototopics zijn altijd mooi!
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_138484505
quote:
2s.gif Op donderdag 3 april 2014 21:14 schreef Klaploper het volgende:
Samenvatting: Kook pasta in pan 1, gooi gehakt, groenten, ui en tomatensaus in pan 2. Gooi het bij elkaar. Oh ja, vuurtje eronder is ook handig.

Maar fototopics zijn altijd mooi!
Zo kan je elk culinair hoogstandje wel samenvatten met gooi x, y en z in een pan en doe er een vuurtje onder }:|
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 3 april 2014 @ 21:18:06 #20
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138484534
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 21:14 schreef kaasplankje het volgende:
Ach komop man ben je nu echt trots een pot kant en klare pastasaus in een pan gekletterd te hebben? Ik maak toch ook geen topic aan in FOT dat ik wazige pics heb geschoten met een telefoon?
FOT / [Telefoonfoto's] Show ze hier!
Is wel een topic voor!
quote:
2s.gif Op donderdag 3 april 2014 21:14 schreef Klaploper het volgende:
Samenvatting: Kook pasta in pan 1, gooi gehakt, groenten, ui en tomatensaus in pan 2. Gooi het bij elkaar. Oh ja, vuurtje eronder is ook handig.

Maar fototopics zijn altijd mooi!
Je kan het zo samenvatten ja. Maar met die beschrijving mis je toch een paar essentiële punten. Kom niet bij mij klagen als de smaak tegenvalt!
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_138484622
Tof TS. Je culinaire kwaliteiten komen zo wel goed naar voren.
  donderdag 3 april 2014 @ 21:19:44 #22
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_138484624
Nou misschien heb je gelijk ook jong. Wanneer ga je proberen een ei te bakken?
  Moderator / Redactie Sport donderdag 3 april 2014 @ 21:21:25 #23
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_138484711
:D
Een Nederlandse Italiaanse pasta :+
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Forum Admin donderdag 3 april 2014 @ 21:22:26 #24
54263 crew  Pharkus
eeuwig vader, deeltijd autist
pi_138484778
Wat een kwaliteit kano
Een vel leeg papier kan altijd nog een mooie tekening worden.
  donderdag 3 april 2014 @ 21:22:37 #25
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_138484791
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 21:17 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Zo kan je elk culinair hoogstandje wel samenvatten met gooi x, y en z in een pan en doe er een vuurtje onder }:|
DOOR JOU HEB IKJ NU MIJN BIEFSTUKJE VERPEST!!!!!!!!!! IK DACHT DAT IK GEWOON ALLES IN DE PAN KON GOOIEN EN ER EEN UUR LATER UITHALENNNNNN
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')