SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Omdat het hele idee van een ijzeren of stalen koekenpan ( maar niet RVS) is dat je hem inwerkt, er vormt zich een patina aan de binnenkant die er voor zorgt dat hij niet aanbakt.quote:Op woensdag 2 april 2014 07:53 schreef seasushi het volgende:
[..]
is dit de gouden tip om de pan te behandelen? Ik heb ook wel eens een overenthousiaste "hulp" gehad
Als je mossels kookt heb je toch sap genoeg?quote:Op vrijdag 4 april 2014 15:44 schreef Byte_Me het volgende:
Piet, heb jij wel eens mosselnat ergens in de winkel gezien? Wil weer eens clam chowder maken
Kan het echt nergens vinden, is nota bene een nederlands produkt!
[ afbeelding ]
Robin heeft er een hoop info over op de site http://www.aziatische-ingredienten.nl/wokken-wokpannen/quote:Op vrijdag 4 april 2014 15:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Omdat het hele idee van een ijzeren of stalen koekenpan ( maar niet RVS) is dat je hem inwerkt, er vormt zich een patina aan de binnenkant die er voor zorgt dat hij niet aanbakt.
Dit doe je door een nieuwe pan goed schoon te maken om de fabrikageolie er af te krijgen,
Belangrijk is dat je voordat je begint met inbranden de pan grondig schoonmaakt met een schuurspons, heet water, sop en evt een schuurmiddel. Er zit vaak een laag op die voor bescherming dient en die tijdens het fabrikageproces is gebruikt.
Daarna nooit met sop wassen maar alleen met heet water uitspoelen. Daarna invetten. De pan wordt dan zwart. Horecachefs bijten je hoofd eraf als je hun jaren oude pan in de afwasmachine steekt.
quote:Op vrijdag 4 april 2014 15:48 schreef Erasmo het volgende:
Piet weet van veel dingen iets maar op het gebied van mosselnat dan weer niet.scherp, had er zelf nog niet aan gedachtSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
bij verse mossels wel, gebruik ook weleens voorgekookte uit diepvriesquote:Op vrijdag 4 april 2014 15:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je mossels kookt heb je toch sap genoeg?
Ik heb niet veel verstand van zoetigheid maar dat moet een fout in het recept zijn.quote:Op dinsdag 8 april 2014 19:01 schreef Puckzzz het volgende:
Kan je soesjes ook met roomboter maken? Ik heb hier een recept daar staat margarine in maar dat heb ik niet in huis...
Sowieso als ergens margarine in een recept staat snel doorzoeken naar een ander recept.quote:Op dinsdag 8 april 2014 19:01 schreef Puckzzz het volgende:
Kan je soesjes ook met roomboter maken? Ik heb hier een recept daar staat margarine in maar dat heb ik niet in huis...
Thnx, die ga ik ook maar aanhouden. Lekker makkelijk om te onthouden ookquote:Op dinsdag 8 april 2014 19:23 schreef leeell het volgende:
100 ml melk
100 ml water
100 g boter
100 g bloem
4 eieren
zout
die gebruik ik, worden altijd prima. de vulling is lastiger om goed te krijgen vind ik.
Dat topic kende ik nog niet Thnx!quote:Op dinsdag 8 april 2014 19:25 schreef Pietverdriet het volgende:
De bakexperts zitten hier
CUL / Het grote Baktopic (voor al je bakfoto's, bakvragen en baktips) #16
Ben niet zo goed in pattiserie
Ik heb me daar een paar jaar geleden eens aan gewaagd, kalfszwezerik althans, en ook hulp van Piet gekregen. In principe hoef je er niet veel mee te doen, gewoon bakken, alleen vraagt de voorbereiding veel aandacht. Niet eens zoveel tijd, maar je moet het lang laten spoelen en dan moet je regelmatig het water verversen. En het ontzenen is ook een geduldig werkje.quote:Op dinsdag 8 april 2014 19:14 schreef Lonaa het volgende:
Dag Piet,
Ik heb nog 2 kg lamszwezerik in mijn vriezer liggen. Wat kan ik daar allemaal mee doen?
En zooooo lekker!quote:Op dinsdag 8 april 2014 19:32 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik heb me daar een paar jaar geleden eens aan gewaagd, kalfszwezerik althans, en ook hulp van Piet gekregen. In principe hoef je er niet veel mee te doen, gewoon bakken, alleen vraagt de voorbereiding veel aandacht. Niet eens zoveel tijd, maar je moet het lang laten spoelen en dan moet je regelmatig het water verversen. En het ontzenen is ook een geduldig werkje.
Ik heb ze af en gevuld met gewone slagroom (prima zo voor de eerste keer, volgende keer iets anders proberen) en een beetje poedersuiker erover. Ze zijn echt heerlijk!quote:Op dinsdag 8 april 2014 19:23 schreef leeell het volgende:
100 ml melk
100 ml water
100 g boter
100 g bloem
4 eieren
zout
die gebruik ik, worden altijd prima. de vulling is lastiger om goed te krijgen vind ik.
Vries ze inquote:Op woensdag 9 april 2014 18:57 schreef sirdanilot het volgende:
Piet, ik heb een recept gemaakt waarvoor ik zes ( ) eidooiers nodig had. Nu heb ik de eiwitten netjes gesplitst en in een bakje. Hoe lang kan ik dit bewaren? Ik wil namelijk meringues maken maar ik heb niet zo veel tijd.
Verder: hoe klop ik de eiwitten goed stijf zonder mixer? Is er een speciale kloptechniek voor met de garde? Of moet ik toch maar een mixer op de kop tikken/stelen van een huisgenoot...
Ik dacht dat je dingen met ei nooit mocht invriezen? Weer een keukenfabeltje ontkracht dan, in dat geval. Bedanktquote:Op woensdag 9 april 2014 19:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vries ze in
En ja, gebruik een mixer, een extreem schone en vetvrije rvs schaal.
Maak hem op zijn italiaans, dwz, giet er, als ze stijf zijn in een dun straaltje hete suikerstroop bij.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |