abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 4 april 2014 @ 15:48:12 #201
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_138507560
Piet weet van veel dingen iets maar op het gebied van mosselnat dan weer niet.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  vrijdag 4 april 2014 @ 15:51:54 #202
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138507676
quote:
0s.gif Op woensdag 2 april 2014 07:53 schreef seasushi het volgende:

[..]

is dit de gouden tip om de pan te behandelen? Ik heb ook wel eens een overenthousiaste "hulp" gehad
Omdat het hele idee van een ijzeren of stalen koekenpan ( maar niet RVS) is dat je hem inwerkt, er vormt zich een patina aan de binnenkant die er voor zorgt dat hij niet aanbakt.
Dit doe je door een nieuwe pan goed schoon te maken om de fabrikageolie er af te krijgen,
Belangrijk is dat je voordat je begint met inbranden de pan grondig schoonmaakt met een schuurspons, heet water, sop en evt een schuurmiddel. Er zit vaak een laag op die voor bescherming dient en die tijdens het fabrikageproces is gebruikt.
Daarna nooit met sop wassen maar alleen met heet water uitspoelen. Daarna invetten. De pan wordt dan zwart. Horecachefs bijten je hoofd eraf als je hun jaren oude pan in de afwasmachine steekt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 4 april 2014 @ 15:53:18 #203
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138507710
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 15:44 schreef Byte_Me het volgende:
Piet, heb jij wel eens mosselnat ergens in de winkel gezien? Wil weer eens clam chowder maken :Y)
Kan het echt nergens vinden, is nota bene een nederlands produkt!
[ afbeelding ]
Als je mossels kookt heb je toch sap genoeg?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 4 april 2014 @ 16:26:25 #204
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_138508634
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 15:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Omdat het hele idee van een ijzeren of stalen koekenpan ( maar niet RVS) is dat je hem inwerkt, er vormt zich een patina aan de binnenkant die er voor zorgt dat hij niet aanbakt.
Dit doe je door een nieuwe pan goed schoon te maken om de fabrikageolie er af te krijgen,
Belangrijk is dat je voordat je begint met inbranden de pan grondig schoonmaakt met een schuurspons, heet water, sop en evt een schuurmiddel. Er zit vaak een laag op die voor bescherming dient en die tijdens het fabrikageproces is gebruikt.
Daarna nooit met sop wassen maar alleen met heet water uitspoelen. Daarna invetten. De pan wordt dan zwart. Horecachefs bijten je hoofd eraf als je hun jaren oude pan in de afwasmachine steekt.
Robin heeft er een hoop info over op de site http://www.aziatische-ingredienten.nl/wokken-wokpannen/
Daar staat ook een filmpje over het inbranden bij, heb ik zelf ook destijds gebruikt toen ik m'n plaatstalen wok kocht en da's nu de beste pan die ik heb.. ¤15,-
Zelfs als je koude kip in de hete wok gooit glijdt die nog door de pan..

Ik heb zelf overigens gewoon rijstolie gebruikt bij het inbranden, kan lekker heet worden en rookt toch net wat minder (en het gaat roken! het heet niet voor niets inBRANDEN)
Pan plakt na een tijdje in de kast wel iets.
pi_138509741
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 15:48 schreef Erasmo het volgende:
Piet weet van veel dingen iets maar op het gebied van mosselnat dan weer niet.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
scherp, had er zelf nog niet aan gedacht :D
pi_138509756
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 15:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je mossels kookt heb je toch sap genoeg?
bij verse mossels wel, gebruik ook weleens voorgekookte uit diepvries :@

[ Bericht 30% gewijzigd door Byte_Me op 04-04-2014 17:04:26 (sorry, gequote ipv ge-edit) ]
  dinsdag 8 april 2014 @ 19:01:57 #207
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_138660121
Kan je soesjes ook met roomboter maken? Ik heb hier een recept daar staat margarine in maar dat heb ik niet in huis... -O-
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  dinsdag 8 april 2014 @ 19:08:58 #208
256666 leeell
I know you're lonely
pi_138660426
Gatverdamme, soesjes met margarine :r Wat is dat voor een recept.

en ja, dat kan/hoort gewoon met roomboter. zelfde hoeveelheid aanhouden.
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
pi_138660429
quote:
17s.gif Op dinsdag 8 april 2014 19:01 schreef Puckzzz het volgende:
Kan je soesjes ook met roomboter maken? Ik heb hier een recept daar staat margarine in maar dat heb ik niet in huis... -O-
Ik heb niet veel verstand van zoetigheid maar dat moet een fout in het recept zijn.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  dinsdag 8 april 2014 @ 19:11:22 #210
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_138660543
Het is dit recept:

Maar ik had inderdaad al besloten gewoon roomboter te gaan proberen. Ben blij dat jullie dat beamen :)
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  dinsdag 8 april 2014 @ 19:13:11 #211
256666 leeell
I know you're lonely
pi_138660636
Bakfietsmoeder Mariella moet haar recepten voortaan maar voor haarzelf houden.
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
pi_138660644
quote:
17s.gif Op dinsdag 8 april 2014 19:01 schreef Puckzzz het volgende:
Kan je soesjes ook met roomboter maken? Ik heb hier een recept daar staat margarine in maar dat heb ik niet in huis... -O-
Sowieso als ergens margarine in een recept staat snel doorzoeken naar een ander recept. :D
  dinsdag 8 april 2014 @ 19:14:57 #213
217702 Lonaa
Honger!
pi_138660733
Dag Piet,

Ik heb nog 2 kg lamszwezerik in mijn vriezer liggen. Wat kan ik daar allemaal mee doen? :)
Sterkheidsbaas van alles.
  dinsdag 8 april 2014 @ 19:18:26 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138660925
Kom op die lamszwezerik terug,
En boter gebruiken, geen margarine
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 8 april 2014 @ 19:22:07 #215
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_138661103
Ik zocht meer naar een filmpje om even de methode een beetje te bekijken. De hoeveelheden zijn ook best veel volgens mij. Ik wil gewoon een paar soesjes maken, niet voor een heel weeshuis.
Maar elk recept wat ik vind geeft weer andere hoeveelheden aan :')

bijvoorbeeld het ene recept:
100 ml melk
100 ml water
100 gr. boter
200 gr bloem
4 eieren

ander recept:
100 ml melk
100 ml water
100 gr. boter
100 gr bloem
4 eieren

Dat is verdorie 100 gram minder bloem - de helft minder dus - dan het voorgaande recept!
Welke zou nou het beste zijn? :') -O-
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  dinsdag 8 april 2014 @ 19:23:45 #216
256666 leeell
I know you're lonely
pi_138661181
100 ml melk
100 ml water
100 g boter
100 g bloem
4 eieren
zout

die gebruik ik, worden altijd prima. de vulling is lastiger om goed te krijgen vind ik.
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  dinsdag 8 april 2014 @ 19:25:10 #217
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138661254
De bakexperts zitten hier
CUL / Het grote Baktopic (voor al je bakfoto's, bakvragen en baktips) #16
Ben niet zo goed in pattiserie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 8 april 2014 @ 19:27:05 #218
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_138661340
quote:
2s.gif Op dinsdag 8 april 2014 19:23 schreef leeell het volgende:
100 ml melk
100 ml water
100 g boter
100 g bloem
4 eieren
zout

die gebruik ik, worden altijd prima. de vulling is lastiger om goed te krijgen vind ik.
Thnx, die ga ik ook maar aanhouden. Lekker makkelijk om te onthouden ook :D

quote:
0s.gif Op dinsdag 8 april 2014 19:25 schreef Pietverdriet het volgende:
De bakexperts zitten hier
CUL / Het grote Baktopic (voor al je bakfoto's, bakvragen en baktips) #16
Ben niet zo goed in pattiserie
Dat topic kende ik nog niet :@ Thnx!
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_138661671
quote:
2s.gif Op dinsdag 8 april 2014 19:14 schreef Lonaa het volgende:
Dag Piet,

Ik heb nog 2 kg lamszwezerik in mijn vriezer liggen. Wat kan ik daar allemaal mee doen? :)
Ik heb me daar een paar jaar geleden eens aan gewaagd, kalfszwezerik althans, en ook hulp van Piet gekregen. In principe hoef je er niet veel mee te doen, gewoon bakken, alleen vraagt de voorbereiding veel aandacht. Niet eens zoveel tijd, maar je moet het lang laten spoelen en dan moet je regelmatig het water verversen. En het ontzenen is ook een geduldig werkje.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  dinsdag 8 april 2014 @ 19:40:16 #220
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_138662061
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 april 2014 19:32 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik heb me daar een paar jaar geleden eens aan gewaagd, kalfszwezerik althans, en ook hulp van Piet gekregen. In principe hoef je er niet veel mee te doen, gewoon bakken, alleen vraagt de voorbereiding veel aandacht. Niet eens zoveel tijd, maar je moet het lang laten spoelen en dan moet je regelmatig het water verversen. En het ontzenen is ook een geduldig werkje.
En zooooo lekker! :9~
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 8 april 2014 @ 21:50:20 #221
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_138669647
quote:
2s.gif Op dinsdag 8 april 2014 19:23 schreef leeell het volgende:
100 ml melk
100 ml water
100 g boter
100 g bloem
4 eieren
zout

die gebruik ik, worden altijd prima. de vulling is lastiger om goed te krijgen vind ik.
Ik heb ze af en gevuld met gewone slagroom (prima zo voor de eerste keer, volgende keer iets anders proberen) en een beetje poedersuiker erover. Ze zijn echt heerlijk! :Y)
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_138670059
Ik heb ze een keer gevuld met lemoncurd en chocolade slagroom erbij voor een zoetje voor degene die het iets te zuur vond.
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 9 april 2014 @ 18:57:31 #223
414785 sirdanilot
pi_138698285
Piet, ik heb een recept gemaakt waarvoor ik zes ( :') ) eidooiers nodig had. Nu heb ik de eiwitten netjes gesplitst en in een bakje. Hoe lang kan ik dit bewaren? Ik wil namelijk meringues maken maar ik heb niet zo veel tijd.

Verder: hoe klop ik de eiwitten goed stijf zonder mixer? Is er een speciale kloptechniek voor met de garde? Of moet ik toch maar een mixer op de kop tikken/stelen van een huisgenoot...
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  woensdag 9 april 2014 @ 19:04:08 #224
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138698573
quote:
0s.gif Op woensdag 9 april 2014 18:57 schreef sirdanilot het volgende:
Piet, ik heb een recept gemaakt waarvoor ik zes ( :') ) eidooiers nodig had. Nu heb ik de eiwitten netjes gesplitst en in een bakje. Hoe lang kan ik dit bewaren? Ik wil namelijk meringues maken maar ik heb niet zo veel tijd.

Verder: hoe klop ik de eiwitten goed stijf zonder mixer? Is er een speciale kloptechniek voor met de garde? Of moet ik toch maar een mixer op de kop tikken/stelen van een huisgenoot...
Vries ze in
En ja, gebruik een mixer, een extreem schone en vetvrije rvs schaal.
Maak hem op zijn italiaans, dwz, giet er, als ze stijf zijn in een dun straaltje hete suikerstroop bij.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 9 april 2014 @ 19:15:13 #225
414785 sirdanilot
pi_138699049
quote:
1s.gif Op woensdag 9 april 2014 19:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vries ze in
En ja, gebruik een mixer, een extreem schone en vetvrije rvs schaal.
Maak hem op zijn italiaans, dwz, giet er, als ze stijf zijn in een dun straaltje hete suikerstroop bij.
Ik dacht dat je dingen met ei nooit mocht invriezen? Weer een keukenfabeltje ontkracht dan, in dat geval. Bedankt ;)

Krijg je met die italiaanse methode taaie/chewy of krokante meringues? Ik houd alleen van krokante meringues, niet van dat taaie/chewy aspect.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')