Ingewanden er uit halen, schubben eraf krabben, met een schaar de vinnen knippen en zouten, peperen, bloemen en in de boter bakkenquote:
Ik had tijdgebrek. De opties waren dus zo invriezen of weggooien. We zullen zien.quote:Op zaterdag 12 april 2014 16:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Beter was blancheren, maar het zal wel meevallen
Schol hetzelfde?quote:Op zaterdag 12 april 2014 16:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ingewanden er uit halen, schubben eraf krabben, met een schaar de vinnen knippen en zouten, peperen, bloemen en in de boter bakken
Ja, je kan het ook fileren, maar dat vind ik teveel werkquote:
Ja inderdaad, mijn gutfeeling wilde dat ook doen maar ik dacht "Doe eens een keertje niet zo eigenwijs en volg het recept!"quote:Op zondag 13 april 2014 14:06 schreef RobinOok het volgende:
Nou, 40 tot 50 minuten op 190C lijkt mij ook behoorlijk lang. In die tijd krijg je een hele kip gaar.
Mijn gutfeeling zegt 20-30 minuten.
Even gegoogeld: ander recept heeft het over 160C for about 25-30 minutes.
Dus ja, ik zou gewoon af en toen checken.
Maar dat geeft niet, valt niet echt op te maken uit mijn username.quote:
Oh, dat zou ik niet doen. Ik zou alleen een dry rub gebruiken.quote:Op zondag 13 april 2014 15:37 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Ik heb ze nog een nacht in wat zoet/zure chilisaus en vissaus en knoflook gelegd.
Dat fikt helaas aan in de oven door de suiker die erin zit en de knoflook verbrandt ookquote:Op zondag 13 april 2014 15:37 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Maar dat geeft niet, valt niet echt op te maken uit mijn username.
Inderdaad gewoon van de bout getrokken voordat die de soep in gingen. Ik heb ze nog een nacht in wat zoet/zure chilisaus en vissaus en knoflook gelegd.
Ah... Ja dat verklaart het wel. Ok. .. Dry rub dus.quote:Op zondag 13 april 2014 22:33 schreef Molo het volgende:
[..]
Dat fikt helaas aan in de oven door de suiker die erin zit en de knoflook verbrandt ook
Niet teveel, want het vet bakt eruit dus de smaakt wordt geconcentreerder.quote:Op zondag 13 april 2014 23:19 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Ah... Ja dat verklaart het wel. Ok. .. Dry rub dus.
Dit dusquote:
Thanks!quote:Op donderdag 10 april 2014 10:53 schreef Pietverdriet het volgende:
De Zwezerik een 12 uur spoelen in schoon water (water telkens vervangen) en de huid en aderen verwijderen.
15-20 minuten pocheren in licht gezouten water.
Af laten koelen.
Daarna kan je hem bloemen en bakken, of frituren, of in een saus met tomaten, ansjovis en kappertjes klaar maken
Het kan met een sinaasappelsaus, met remoulade, met bruine boter, waar je maar zin in hebt. Vind het zelf erg lekker gewoon gezouten, gepeperd en door de bloem, dan in wat geklaarde boter gebakken en wat remoulade erbij, of op een salade.
Gewoon mee doorgaan, chefs worden niet voor niets zo pissig als je hun pannen in de vaatwasser steekt, er zit een hoop werk in ze goed te krijgen.quote:Op maandag 14 april 2014 10:19 schreef Weltschmerz het volgende:
Piet, ik heb een vraag over hoe je een pan klaar maakt voor gebruik, dat kan vast ook wel hier.
Ik had er twee gekocht, een zogenaamd blue steel, en de ander carbone plus, van een wat zwaardere kwaliteit. Schoongekookt met aardappelschillen, en daarna ingebrand met lijnzaadolie. Nou doet die blue steel het prima na 7 lagen olie. Maar die carbone plus wordt niet echt heel glad, en ook niet echt heel zwart, het blijft vrij rooiig/bruinig en glimmend, en het wordt bij elke beurt maar ietsje donkerder.
Ik warm ze op, niet teveel want die olie heeft een laag rookpunt. Dan smeer ik die olie met een keukenrol heel dun uit. Maar dan trekt dat er toch sporen in en die bakken er dan ook in. Weet je iets wat ik hieraan kan doen? Of moet het gewoon met gebruik beter worden?
hoor graag hoe het geworden isquote:
Zal van het weekend worden dat ik me er aan waag, maar ik laat het je weten!quote:
Ja, die schuwen het daartoe bedreigen van de 16-jarige achterafwasser niet. Maar ik had me er goed over ingelezen en dan verwacht je na een hoop werk ook een superglad resultaat. Ik kijk wel even of het met de volgende laag weer glad trekt. Maar het lijkt alsof die olie iets te dik is.quote:Op maandag 14 april 2014 15:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gewoon mee doorgaan, chefs worden niet voor niets zo pissig als je hun pannen in de vaatwasser steekt, er zit een hoop werk in ze goed te krijgen.
In mijn ervaring was het ook nog wel raadzaam om ze in een theedoek te wikkelen en dan een plank met iets zwaars er bovenop om bijna al het water er uit te krijgen. En het verwijderen van het vlies lukt bij de een beter dan bij de ander, sommigen dreigen dan uit elkaar te vallen. Mijn oplossing was om meer vlies te laten zitten en het een groot stuk te houden, en dan hard te bakken in geklaarde boter. Maar dat was met kalfszwezerik. Sowieso moet je dat ontvliezen even heel rustig en aandachtig doen.quote:Op maandag 14 april 2014 15:48 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Zal van het weekend worden dat ik me er aan waag, maar ik laat het je weten!
Dank voor de tips! Vandaar ook dat ik van het weekend even rustig de tijd ga nemen.quote:Op maandag 14 april 2014 16:02 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
In mijn ervaring was het ook nog wel raadzaam om ze in een theedoek te wikkelen en dan een plank met iets zwaars er bovenop om bijna al het water er uit te krijgen. En het verwijderen van het vlies lukt bij de een beter dan bij de ander, sommigen dreigen dan uit elkaar te vallen. Mijn oplossing was om meer vlies te laten zitten en het een groot stuk te houden, en dan hard te bakken in geklaarde boter. Maar dat was met kalfszwezerik. Sowieso moet je dat ontvliezen even heel rustig en aandachtig doen.
als de olie een plakkerig laagje wordt wat een beetje op plastic spul lijkt heb je teveel olie gebruikt, dat is niet prettig om mee verder te gaan "inwerken" want het verbrandt alleen maar en smaakt (en ruikt) vreselijk.quote:Op maandag 14 april 2014 15:52 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ja, die schuwen het daartoe bedreigen van de 16-jarige achterafwasser niet. Maar ik had me er goed over ingelezen en dan verwacht je na een hoop werk ook een superglad resultaat. Ik kijk wel even of het met de volgende laag weer glad trekt. Maar het lijkt alsof die olie iets te dik is.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |