abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 12 april 2014 @ 16:13:45 #251
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138797165
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 april 2014 14:33 schreef JEFFreal het volgende:
Hoe maak ik schar klaar?
Ingewanden er uit halen, schubben eraf krabben, met een schaar de vinnen knippen en zouten, peperen, bloemen en in de boter bakken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 12 april 2014 @ 20:22:52 #252
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_138803902
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 april 2014 16:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Beter was blancheren, maar het zal wel meevallen
Ik had tijdgebrek. De opties waren dus zo invriezen of weggooien. We zullen zien.
Spoilers!
pi_138821721
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 april 2014 16:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ingewanden er uit halen, schubben eraf krabben, met een schaar de vinnen knippen en zouten, peperen, bloemen en in de boter bakken
Schol hetzelfde?
  zondag 13 april 2014 @ 13:05:27 #254
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138822531
quote:
1s.gif Op zondag 13 april 2014 12:32 schreef JEFFreal het volgende:

[..]

Schol hetzelfde?
Ja, je kan het ook fileren, maar dat vind ik teveel werk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 13 april 2014 @ 13:14:44 #255
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_138822766
Soms gaan de meest simpele dingen gewoon finaal mis en weet ik niet wat ik nou precies verkeerd heb gedaan. Ik kan wel raden wat er niet goed ging, oven te hoog bijvoorbeeld. Maar ik heb toch het recept gevolgd en met nog een ruime 10 minuten op de klok vond ik het ineens raar gaan ruiken. Bakplaten uit de oven gehaald en wel heel erg krokante (donkerbruin, aan de rand, zacht in het midden) kippenvelletjes uit de oven getrokken.
Heb jij een goede methode om krokante kippenvelletjes te maken Piet? (Alleen de huid dus)
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zondag 13 april 2014 @ 14:06:42 #256
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_138824651
Nou, 40 tot 50 minuten op 190C lijkt mij ook behoorlijk lang. In die tijd krijg je een hele kip gaar.
Mijn gutfeeling zegt 20-30 minuten.

Even gegoogeld: ander recept heeft het over 160C for about 25-30 minutes.

Dus ja, ik zou gewoon af en toen checken.
  zondag 13 april 2014 @ 14:13:06 #257
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_138824880
quote:
0s.gif Op zondag 13 april 2014 14:06 schreef RobinOok het volgende:
Nou, 40 tot 50 minuten op 190C lijkt mij ook behoorlijk lang. In die tijd krijg je een hele kip gaar.
Mijn gutfeeling zegt 20-30 minuten.

Even gegoogeld: ander recept heeft het over 160C for about 25-30 minutes.

Dus ja, ik zou gewoon af en toen checken.
Ja inderdaad, mijn gutfeeling wilde dat ook doen maar ik dacht "Doe eens een keertje niet zo eigenwijs en volg het recept!"
Daarbij had ik nog een issue, het dreef best wel in zijn eigen vet. Ik heb zo'n roasting tin met een roostertje erin, ik denk dat ik het daarin klaarmaak de volgende keer. Kan het vet weg.
Wel zonde van mijn lekkere velletjes, ik had de bouten gebruikt voor de kippensoep en wilde daarbij lekkere krokante velletjes serveren.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zondag 13 april 2014 @ 15:03:39 #258
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138826758
Waar had je die kippenhuid gehaald?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 13 april 2014 @ 15:34:42 #259
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_138827950
Van zijn bou-ten, zegt ie toch.
  zondag 13 april 2014 @ 15:37:26 #260
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_138828048
quote:
0s.gif Op zondag 13 april 2014 15:34 schreef RobinOok het volgende:
Van zijn haar bou-ten, zegt ie toch.
;) Maar dat geeft niet, valt niet echt op te maken uit mijn username.
Inderdaad gewoon van de bout getrokken voordat die de soep in gingen. Ik heb ze nog een nacht in wat zoet/zure chilisaus en vissaus en knoflook gelegd.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zondag 13 april 2014 @ 15:51:52 #261
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138828579
Kippenvet niet weggooien, is heerlijk om aardappels in te bakken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 13 april 2014 @ 16:06:42 #262
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_138829133
quote:
17s.gif Op zondag 13 april 2014 15:37 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Ik heb ze nog een nacht in wat zoet/zure chilisaus en vissaus en knoflook gelegd.
Oh, dat zou ik niet doen. Ik zou alleen een dry rub gebruiken.
  zondag 13 april 2014 @ 22:33:46 #263
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_138849703
quote:
17s.gif Op zondag 13 april 2014 15:37 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

;) Maar dat geeft niet, valt niet echt op te maken uit mijn username.
Inderdaad gewoon van de bout getrokken voordat die de soep in gingen. Ik heb ze nog een nacht in wat zoet/zure chilisaus en vissaus en knoflook gelegd.
Dat fikt helaas aan in de oven door de suiker die erin zit en de knoflook verbrandt ook ;(
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 13 april 2014 @ 23:19:29 #264
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_138852388
quote:
0s.gif Op zondag 13 april 2014 22:33 schreef Molo het volgende:

[..]

Dat fikt helaas aan in de oven door de suiker die erin zit en de knoflook verbrandt ook ;(
Ah... Ja dat verklaart het wel. Ok. .. Dry rub dus. ^O^
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zondag 13 april 2014 @ 23:39:35 #265
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_138853244
quote:
1s.gif Op zondag 13 april 2014 23:19 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Ah... Ja dat verklaart het wel. Ok. .. Dry rub dus. ^O^
Niet teveel, want het vet bakt eruit dus de smaakt wordt geconcentreerder.

Maar lekker man :9 ~

Krokant kippenvel :9~
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 14 april 2014 @ 08:05:48 #266
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138857070
quote:
0s.gif Op zondag 13 april 2014 23:39 schreef Molo het volgende:

Maar lekker man :9 ~

Krokant kippenvel :9~
Dit dus
toch maar eens de poelier omkopen dat ie het meeneemt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_138859126
Piet, ik heb een vraag over hoe je een pan klaar maakt voor gebruik, dat kan vast ook wel hier.

Ik had er twee gekocht, een zogenaamd blue steel, en de ander carbone plus, van een wat zwaardere kwaliteit. Schoongekookt met aardappelschillen, en daarna ingebrand met lijnzaadolie. Nou doet die blue steel het prima na 7 lagen olie. Maar die carbone plus wordt niet echt heel glad, en ook niet echt heel zwart, het blijft vrij rooiig/bruinig en glimmend, en het wordt bij elke beurt maar ietsje donkerder.

Ik warm ze op, niet teveel want die olie heeft een laag rookpunt. Dan smeer ik die olie met een keukenrol heel dun uit. Maar dan trekt dat er toch sporen in en die bakken er dan ook in. Weet je iets wat ik hieraan kan doen? Of moet het gewoon met gebruik beter worden?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_138859953
quote:
0s.gif Op donderdag 10 april 2014 10:53 schreef Pietverdriet het volgende:
De Zwezerik een 12 uur spoelen in schoon water (water telkens vervangen) en de huid en aderen verwijderen.
15-20 minuten pocheren in licht gezouten water.
Af laten koelen.
Daarna kan je hem bloemen en bakken, of frituren, of in een saus met tomaten, ansjovis en kappertjes klaar maken
Het kan met een sinaasappelsaus, met remoulade, met bruine boter, waar je maar zin in hebt. Vind het zelf erg lekker gewoon gezouten, gepeperd en door de bloem, dan in wat geklaarde boter gebakken en wat remoulade erbij, of op een salade.
Thanks!
Sterkheidsbaas van alles.
  maandag 14 april 2014 @ 15:36:17 #269
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138868728
quote:
0s.gif Op maandag 14 april 2014 10:19 schreef Weltschmerz het volgende:
Piet, ik heb een vraag over hoe je een pan klaar maakt voor gebruik, dat kan vast ook wel hier.

Ik had er twee gekocht, een zogenaamd blue steel, en de ander carbone plus, van een wat zwaardere kwaliteit. Schoongekookt met aardappelschillen, en daarna ingebrand met lijnzaadolie. Nou doet die blue steel het prima na 7 lagen olie. Maar die carbone plus wordt niet echt heel glad, en ook niet echt heel zwart, het blijft vrij rooiig/bruinig en glimmend, en het wordt bij elke beurt maar ietsje donkerder.

Ik warm ze op, niet teveel want die olie heeft een laag rookpunt. Dan smeer ik die olie met een keukenrol heel dun uit. Maar dan trekt dat er toch sporen in en die bakken er dan ook in. Weet je iets wat ik hieraan kan doen? Of moet het gewoon met gebruik beter worden?
Gewoon mee doorgaan, chefs worden niet voor niets zo pissig als je hun pannen in de vaatwasser steekt, er zit een hoop werk in ze goed te krijgen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 14 april 2014 @ 15:36:42 #270
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138868738
quote:
2s.gif Op maandag 14 april 2014 10:47 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Thanks!
hoor graag hoe het geworden is
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_138869172
quote:
1s.gif Op maandag 14 april 2014 15:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

hoor graag hoe het geworden is
Zal van het weekend worden dat ik me er aan waag, maar ik laat het je weten!
Sterkheidsbaas van alles.
pi_138869297
quote:
1s.gif Op maandag 14 april 2014 15:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gewoon mee doorgaan, chefs worden niet voor niets zo pissig als je hun pannen in de vaatwasser steekt, er zit een hoop werk in ze goed te krijgen.
Ja, die schuwen het daartoe bedreigen van de 16-jarige achterafwasser niet. Maar ik had me er goed over ingelezen en dan verwacht je na een hoop werk ook een superglad resultaat. Ik kijk wel even of het met de volgende laag weer glad trekt. Maar het lijkt alsof die olie iets te dik is.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_138869601
quote:
2s.gif Op maandag 14 april 2014 15:48 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Zal van het weekend worden dat ik me er aan waag, maar ik laat het je weten!
In mijn ervaring was het ook nog wel raadzaam om ze in een theedoek te wikkelen en dan een plank met iets zwaars er bovenop om bijna al het water er uit te krijgen. En het verwijderen van het vlies lukt bij de een beter dan bij de ander, sommigen dreigen dan uit elkaar te vallen. Mijn oplossing was om meer vlies te laten zitten en het een groot stuk te houden, en dan hard te bakken in geklaarde boter. Maar dat was met kalfszwezerik. Sowieso moet je dat ontvliezen even heel rustig en aandachtig doen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_138869622
quote:
0s.gif Op maandag 14 april 2014 16:02 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

In mijn ervaring was het ook nog wel raadzaam om ze in een theedoek te wikkelen en dan een plank met iets zwaars er bovenop om bijna al het water er uit te krijgen. En het verwijderen van het vlies lukt bij de een beter dan bij de ander, sommigen dreigen dan uit elkaar te vallen. Mijn oplossing was om meer vlies te laten zitten en het een groot stuk te houden, en dan hard te bakken in geklaarde boter. Maar dat was met kalfszwezerik. Sowieso moet je dat ontvliezen even heel rustig en aandachtig doen.
Dank voor de tips! Vandaar ook dat ik van het weekend even rustig de tijd ga nemen. :)
Sterkheidsbaas van alles.
  maandag 14 april 2014 @ 16:08:36 #275
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_138869811
quote:
0s.gif Op maandag 14 april 2014 15:52 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ja, die schuwen het daartoe bedreigen van de 16-jarige achterafwasser niet. Maar ik had me er goed over ingelezen en dan verwacht je na een hoop werk ook een superglad resultaat. Ik kijk wel even of het met de volgende laag weer glad trekt. Maar het lijkt alsof die olie iets te dik is.
als de olie een plakkerig laagje wordt wat een beetje op plastic spul lijkt heb je teveel olie gebruikt, dat is niet prettig om mee verder te gaan "inwerken" want het verbrandt alleen maar en smaakt (en ruikt) vreselijk.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')