HGG bedoel je?quote:Op donderdag 6 maart 2014 17:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat ik zo een rund ben bij deel 42 niet aan HHG te denken..
HGG idd, dubbel faalquote:
Klinkt als het boek wat je zocht iddquote:Op vrijdag 7 maart 2014 15:26 schreef Isegrim het volgende:
Piet, ik kreeg per DM een tip voor mijn koekjesboek:
Het Nederlands Bakboek - Recepten en historische verhalen voor de thuisbakker
Geschreven door een culinair historica uit Frans-Guyana (Gaitri Pagrach-Chandra).
Vandaag binnen gekregen en helemaal blij mee. Precies wat ik zocht!
Ken je hitchhikers guide to the galaxy niet?quote:
Huh? Wel toch? Of ben ik nou gek?quote:Op donderdag 6 maart 2014 17:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat ik zo een rund ben bij deel 42 niet aan HHG te denken..
quote:Op donderdag 13 februari 2014 13:24 schreef Beelzebufo het volgende:
De tijd vliegt, dit is alweer topic #42...
quote:Op donderdag 13 februari 2014 14:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Het antwoord op het leven, het universum en alles..
Ik heb net een kas gekocht, om zelf weer tomaten te gaan kweken deze zomer, mooie smaakvolle soorten, die zo intensief smaken dat je het haast niet geloven kan als je winkeltomaten alleen maar kent, die zo intensief rood zijn dat je witte snijplanken oranje uit de vaatwasser komen omdat je een pan en borden waar je tomatensoep in zat erbij in stond,quote:Op zaterdag 8 maart 2014 16:18 schreef minilot het volgende:
Piet en Robin.. Stel, jullie hadden een moestuintje en daarin moest vooral obscuur spul gaan groeien dat je niet zo gemakkelijk in de groentenwinkel/toko/supermarkt kunt vinden: welke waanzinnig lekkere groenten en kruiden zijn wat jullie betreft niet te missen?
Courgette en tomaten zijn niet echt obscuur hè? Ik dacht dat broeivet trouwens gewoon een andere naam voor veldsla was of ben ik abuis? Raapstelen en postelein heb ik al zaad van gekocht, maar ik zoek vooral wat echt ongebruikelijke dingen..quote:Op zaterdag 8 maart 2014 16:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik heb net een kas gekocht, om zelf weer tomaten te gaan kweken deze zomer, mooie smaakvolle soorten, die zo intensief smaken dat je het haast niet geloven kan als je winkeltomaten alleen maar kent, die zo intensief rood zijn dat je witte snijplanken oranje uit de vaatwasser komen omdat je een pan en borden waar je tomatensoep in zat erbij in stond,
Verder heb ik rozemarijn, in de kruidentuin, mint, basilicum, en thijm, peterselie, selder.
In een moestuin zou ik ook raapstelen en postelein zetten, broeivet pff, moet ff nadenken, heb noiit een moestuin gehad. Courgette wellicht,
Zeker:quote:Op zaterdag 8 maart 2014 16:18 schreef minilot het volgende:
Piet en Robin.. Stel, jullie hadden een moestuintje en daarin moest vooral obscuur spul gaan groeien dat je niet zo gemakkelijk in de groentenwinkel/toko/supermarkt kunt vinden: welke waanzinnig lekkere groenten en kruiden zijn wat jullie betreft niet te missen?
Jaaaaa, dank je wel. Mizuna had ik naar aanleiding van jouw post erover als mijn allereerste zaadjes besteld! Shiso-zaad komt als het goed is over een week wel binnen.quote:Op zaterdag 8 maart 2014 16:34 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Zeker:
curryblaadjes struik
Chinese bieslook
mizuna
shiso blad
Misschien:
watermeloen radijs
Thaise basilicum
wo sun
En peultjes! Altijd peultjes!
En verder ben ik helemaaaaal niet jaloers. Nee hoor. Echt niet.
Dakterras is wel extra tof en geschikt vanwege onbelemmerd zonlicht zeg! Lijkt me de moeite waard om tijd en moeite in te stekenquote:Op zaterdag 8 maart 2014 16:58 schreef RobinOok het volgende:
Nee, alleen een enorm plat dak (3,5 x 13 meter) wat we al tijden willen omtoveren tot dakterras. Maar weet niet hoe te beginnen. Onze buren hebben er al een dakterras gebouwd, helemaal ommuurd met schuttingen. Maar mijn dak is gewoon echt dak. Dan zit je te kijk voor iedereen die toevallig ook het dak op klimt. En ik kijk tegen een onooglijk traphuisje aan. En het voelt alsof ik de buren zit te bespieden. Dus ik moet ook een contructie bedenken om een schutting te kunnen plaatsen en het prive te kunnen maken.
Het mag ook niet te zwaar allemaal, want het is een "gewoon" dak.
Gedoe dus. Maar het zou wel ideaal zijn!
En ik zou er absoluut dingen op gaan kweken. Wel op substraat, denk ik.
Of toch iets, op de dragende muren, die kunnen wel wat hebben.
Leg er wel houten vlonders op, anders loop je het lekquote:Op zaterdag 8 maart 2014 16:58 schreef RobinOok het volgende:
Nee, alleen een enorm plat dak (3,5 x 13 meter) wat we al tijden willen omtoveren tot dakterras. Maar weet niet hoe te beginnen. Onze buren hebben er al een dakterras gebouwd, helemaal ommuurd met schuttingen. Maar mijn dak is gewoon echt dak. Dan zit je te kijk voor iedereen die toevallig ook het dak op klimt. En ik kijk tegen een onooglijk traphuisje aan. En het voelt alsof ik de buren zit te bespieden. Dus ik moet ook een contructie bedenken om een schutting te kunnen plaatsen en het prive te kunnen maken.
Het mag ook niet te zwaar allemaal, want het is een "gewoon" dak.
Gedoe dus. Maar het zou wel ideaal zijn!
En ik zou er absoluut dingen op gaan kweken. Wel op substraat, denk ik.
Of toch iets, op de dragende muren, die kunnen wel wat hebben.
Geloof me, eenmaal tomaten uit eigen aanbouw en je wilt nooit meer andere. Wil je obscuur, neem dan tomatenrassen als coeur de boeuf..quote:Op zaterdag 8 maart 2014 16:30 schreef minilot het volgende:
[..]
Courgette en tomaten zijn niet echt obscuur hè? Ik dacht dat broeivet trouwens gewoon een andere naam voor veldsla was of ben ik abuis? Raapstelen en postelein heb ik al zaad van gekocht, maar ik zoek vooral wat echt ongebruikelijke dingen..
Peultjes, jaaaaa, bergen peultjes.quote:Op zaterdag 8 maart 2014 16:34 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Zeker:
curryblaadjes struik
Chinese bieslook
mizuna
shiso blad
Misschien:
watermeloen radijs
Thaise basilicum
wo sun
En peultjes! Altijd peultjes!
En verder ben ik helemaaaaal niet jaloers. Nee hoor. Echt niet.
O vast, maar ik kan ook heel makkelijk suuuuuperlekkere tomaten krijgen, coeur de boeuf incluis, bij de boerderij/landwinkel in een dorp verderop en dan ga ik niet zelf de moeite doen en maar duimen dat er voldoende zon is deze zomer om tomaten uberhaupt rood te krijgen. En geen zin in een kas in mijn tuin.quote:Op zaterdag 8 maart 2014 17:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geloof me, eenmaal tomaten uit eigen aanbouw en je wilt nooit meer andere. Wil je obscuur, neem dan tomatenrassen als coeur de boeuf..
Zooo lekker
[ afbeelding ]
Brave Hendrik is erg lekkerquote:Op zaterdag 8 maart 2014 17:51 schreef minilot het volgende:
[..]
O vast, maar ik kan ook heel makkelijk suuuuuperlekkere tomaten krijgen, coeur de boeuf incluis, bij de boerderij/landwinkel in een dorp verderop en dan ga ik niet zelf de moeite doen en maar duimen dat er voldoende zon is deze zomer om tomaten uberhaupt rood te krijgen. En geen zin in een kas in mijn tuin.
Toch echt meer op zoek naar nog-nooit-van-gehoordse bladgroenten en kruiden enzo.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |