abonnement Unibet Coolblue
pi_138197537
quote:
0s.gif Op woensdag 26 maart 2014 17:31 schreef Bleie het volgende:
Ah, ik zie in de link van minilot dat ik m'n vorm had moeten invetten. Nou ja, misschien voor een volgende keer.
Sorry, had meteen het linkje erbij moeten zetten of duidelijker moeten zijn. Excuus!

Je muffins zien er knus rustiek uit hoor. *)
Let me see you stripped down to the bone
pi_138197578
Geeft niets hoor (goede kans dat ik dat over het hoofd had gezien, btw). En ze zijn inderdaad rustiek. :P Ach, als ze maar lekker smaken (maar dat weet ik nog niet).

Ik ben niet iemand die uiterlijk het belangrijkste vindt van baksels, gelukkig. :)
  † In Memoriam † woensdag 26 maart 2014 @ 18:14:15 #153
37843 lady-wrb
kortaf
pi_138198872
had je bevroren bessen, bleie?

ik heb nog 3 zakken bevroren fruit liggen en eigenlijk weet ik niet goed wat ik ermee aanmoet :@
wie helpt?
ik heb een zak bosvruchten, een zak frambozen en een zak aardbeien
  woensdag 26 maart 2014 @ 18:20:51 #154
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_138199086
Ik heb ook nog een zak frambozen in de vriezer, dus ik kan ook wel een goede tip gebruiken! :)
pi_138199116
Ik heb diepvries kersen. :7
pi_138200025
Ja, bevroren bessen. Gewoon zo'n doosje uit de vriezer. Gaat prima.

En ze zijn heerlijk geworden, hebben we zojuist geconstateerd.
  woensdag 26 maart 2014 @ 20:26:57 #157
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_138204185
quote:
0s.gif Op woensdag 26 maart 2014 12:34 schreef minilot het volgende:
Ik maakte gisteren twee gebakjes op basis van een gehalveerd recept voor hazelnoot/mokkaschuimtaart van Rudolph's Bakery:
http://www.24kitchen.nl/recepten/sander-jansons-mokkaschuimtaart

Best een gedoe! Hazelnootmeringue maken, nougatine maken, koffieextract maken, mokkacrčme maken.. Als je gewend bent aan dit soort taarten maken vast een eitje, maar dat doe ik eigenlijk nooit. :)

Halverwege:
[ afbeelding ]

Klaar:
[ afbeelding ]

Dwarsdoorsnede:
[ afbeelding ]

Best lekker, maar lang niet zo lekker en verfijnd als het (toegegeven, vrij legendarische) hazelnootschuimgebak dat ik hier in de buurt bij de bakker haal.

Dus dan is dit wel heel veel werk: leuk om een keer te proberen, maar niet voor herhaling vatbaar. :Y)
Ik moest ineens er aan denken dat ik een hele tijd terug ook hazelnootschuimgebak heb gemaakt, was een voorpublicatie recept van Cees holtkamp uit zijn banketbakker boek. Als je toch nog een keer de moed verzameld zou ik die zeker aan kunnen raden! Denk dat dit het goede recept is na wat googlen:
http://judithscakes.nl/hazelnootschuimtaart/

pi_138205954
quote:
1s.gif Op woensdag 26 maart 2014 20:26 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Ik moest ineens er aan denken dat ik een hele tijd terug ook hazelnootschuimgebak heb gemaakt, was een voorpublicatie recept van Cees holtkamp uit zijn banketbakker boek. Als je toch nog een keer de moed verzameld zou ik die zeker aan kunnen raden! Denk dat dit het goede recept is na wat googlen:
http://judithscakes.nl/hazelnootschuimtaart/

[ afbeelding ]
Dank! O+ Al lijkt dit recept zo op het eerste gezicht wel heel erg op die van 24Kitchen..
Let me see you stripped down to the bone
pi_138217729
Afgelopen weekend kwam ik toevallig mijn wafelijzer tegen, en had nog een zakje suikerchips/parels liggen dus dacht ineens: Luikse Wafels!!!



Deze keer wat extra losse suiker door het beslag heen gedaan naast de suikerchips, geeft van die mooie gecarameliseerde randjes aan de wafel.
pi_138217827
quote:
0s.gif Op woensdag 26 maart 2014 12:34 schreef minilot het volgende:
Ik maakte gisteren twee gebakjes op basis van een gehalveerd recept voor hazelnoot/mokkaschuimtaart van Rudolph's Bakery:
http://www.24kitchen.nl/recepten/sander-jansons-mokkaschuimtaart

Best een gedoe! Hazelnootmeringue maken, nougatine maken, koffieextract maken, mokkacrčme maken.. Als je gewend bent aan dit soort taarten maken vast een eitje, maar dat doe ik eigenlijk nooit. :)

Halverwege:
[ afbeelding ]

Klaar:
[ afbeelding ]

Dwarsdoorsnede:
[ afbeelding ]

Best lekker, maar lang niet zo lekker en verfijnd als het (toegegeven, vrij legendarische) hazelnootschuimgebak dat ik hier in de buurt bij de bakker haal.

Dus dan is dit wel heel veel werk: leuk om een keer te proberen, maar niet voor herhaling vatbaar. :Y)
Omg :9
Worry is a misuse of imagination
pi_138281777


Les taupes qui rit ofwel de lachende molletjes vanuit hun molshoopjes :)
mag het weten
pi_138287190
ziet er allemaal weer :9 :9~ :9 uit, mensen :Y :Y)

ik wil morgen tompouces maken.
heeft iemand tips om het glazuur op kleur/smaak te brengen?

bietensap ken ik.
maar dat is hier in de super alleen per 700 ml te koop.
ze hebben wel kleinere flesjes puur granaatappel- en bosvruchtensap.
ook heb ik aan verse sinaasappelsap gedacht.
en ook aan gewoon een beetje water door de poedersuiker.
ik heb zelfs nog lopen brainstormen over een tompouce met mokka-crčme vulling, en een glazuur aangemaakt met koffie.
en zou het ook met een beetje aangemaakte siroop kunnen?

overige tips welkom.
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
  Moderator zaterdag 29 maart 2014 @ 10:35:50 #163
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_138291901
Ik doe altijd wat frambozen door de blender en dat zeven zodat er geen pitjes meer in zitten. Dat geeft ook net dat beetje smaak er aan. Dat dus + poedersuiker. Je hebt heel weinig nodig overigens.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_138292091
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 maart 2014 00:51 schreef marc0871 het volgende:
ziet er allemaal weer :9 :9~ :9 uit, mensen :Y :Y)

ik wil morgen tompouces maken.
heeft iemand tips om het glazuur op kleur/smaak te brengen?

bietensap ken ik.
maar dat is hier in de super alleen per 700 ml te koop.
ze hebben wel kleinere flesjes puur granaatappel- en bosvruchtensap.
ook heb ik aan verse sinaasappelsap gedacht.
en ook aan gewoon een beetje water door de poedersuiker.
ik heb zelfs nog lopen brainstormen over een tompouce met mokka-crčme vulling, en een glazuur aangemaakt met koffie.
en zou het ook met een beetje aangemaakte siroop kunnen?

overige tips welkom.
De enige keer dat ik roze glazuur heb gemaakt was gewoon poedersuiker met wat rode ranja.
  zaterdag 29 maart 2014 @ 12:56:38 #165
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_138294818
Meneer koelkast, heb je toevallig al tijd gehad recept op te schrijven?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Moderator zaterdag 29 maart 2014 @ 13:16:05 #166
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_138295305
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 maart 2014 12:56 schreef Molo het volgende:
Meneer koelkast, heb je toevallig al tijd gehad recept op te schrijven?
Nee, nog niet, hele week een zieke vriendin gehad dus ik moest extra veel doen en zulks, nergens meer tijd voor gehad. Ik ga morgen nog eens zoeken voor je.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zaterdag 29 maart 2014 @ 14:06:06 #167
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_138296349
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 maart 2014 13:16 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Nee, nog niet, hele week een zieke vriendin gehad dus ik moest extra veel doen en zulks, nergens meer tijd voor gehad. Ik ga morgen nog eens zoeken voor je.
Sterkte met je vriendin!
en thanks :)

Ik krijg trouwens een ad onderaan voor smeerbare marsepein :')
Ziet er fucking ranzig en nutteloos uit...
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_138298334
nou, de tompouces zijn klaar, hoor.

de wafeltjes van bladerdeeg



de zelfgemaakte banketbakkersroom, en het glazuur van poedersuiker en karvan cevitam siroop aardbei



klaar!!

In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
  Moderator zaterdag 29 maart 2014 @ 15:55:23 #169
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_138298476
Je had het bladerdeeg voor het mooie blind moeten bakken, dan bolt het niet zo op.
Alleen banketbakkersroom in een koekenpan heb ik nog nooit van gehoord :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_138298908
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 maart 2014 15:55 schreef djkoelkast het volgende:
Je had het bladerdeeg voor het mooie blind moeten bakken, dan bolt het niet zo op.
Alleen banketbakkersroom in een koekenpan heb ik nog nooit van gehoord :P
haha, nee hoor.
dat was om het wat sneller af te laten koelen.
gewoon in een steelpannetje gemaakt, natuurlijk.

verder het recept van rudolf gevolgt.daar waren de wafeltjes ook wat bol.
geeft niet. lekker rustiek.
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
  Moderator zaterdag 29 maart 2014 @ 16:15:59 #171
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_138298926
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 maart 2014 16:15 schreef marc0871 het volgende:

[..]

haha, nee hoor.
dat was om het wat sneller af te laten koelen.
gewoon in een steelpannetje gemaakt, natuurlijk.

verder het recept van rudolf gevolgt.daar waren de wafeltjes ook wat bol.
geeft niet. lekker rustiek.
Rudolf, dat verklaart ;)
Rustiek of niet, het eet onhandig en het is minder lekker als er te veel lucht tussen zit.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_138298979
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 maart 2014 16:15 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Rudolf, dat verklaart ;)
Rustiek of niet, het eet onhandig en het is minder lekker als er te veel lucht tussen zit.
we gaan het vanavond zien/proeven.
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_138299068




Ik ben niet zo geweldig in decoreren. Maar de eerste is een chocoladetaart gevuld met rode vruchten en de tweede een Franse appeltaart
pi_138299127
quote:
0s.gif Op woensdag 26 maart 2014 18:14 schreef lady-wrb het volgende:
had je bevroren bessen, bleie?

ik heb nog 3 zakken bevroren fruit liggen en eigenlijk weet ik niet goed wat ik ermee aanmoet :@
wie helpt?
ik heb een zak bosvruchten, een zak frambozen en een zak aardbeien
Gebruik altijd bevroren vruchten voor muffins. Werkt perfect. Zal zo even zoeken of ik nog een foto heb van mijn blueberry muffins
pi_138299821
receptje voor je blueberry muffins please als dat mogelijk is. Ik heb zelf hele lekkere gevonden, maar ik probeer ook vaker andere om te kijken of die iets hebben wat ik lekker vindt zodat ik een beetje kan mixen.
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')