Sorry, had meteen het linkje erbij moeten zetten of duidelijker moeten zijn. Excuus!quote:Op woensdag 26 maart 2014 17:31 schreef Bleie het volgende:
Ah, ik zie in de link van minilot dat ik m'n vorm had moeten invetten. Nou ja, misschien voor een volgende keer.
Ik moest ineens er aan denken dat ik een hele tijd terug ook hazelnootschuimgebak heb gemaakt, was een voorpublicatie recept van Cees holtkamp uit zijn banketbakker boek. Als je toch nog een keer de moed verzameld zou ik die zeker aan kunnen raden! Denk dat dit het goede recept is na wat googlen:quote:Op woensdag 26 maart 2014 12:34 schreef minilot het volgende:
Ik maakte gisteren twee gebakjes op basis van een gehalveerd recept voor hazelnoot/mokkaschuimtaart van Rudolph's Bakery:
http://www.24kitchen.nl/recepten/sander-jansons-mokkaschuimtaart
Best een gedoe! Hazelnootmeringue maken, nougatine maken, koffieextract maken, mokkacrčme maken.. Als je gewend bent aan dit soort taarten maken vast een eitje, maar dat doe ik eigenlijk nooit.
Halverwege:
[ afbeelding ]
Klaar:
[ afbeelding ]
Dwarsdoorsnede:
[ afbeelding ]
Best lekker, maar lang niet zo lekker en verfijnd als het (toegegeven, vrij legendarische) hazelnootschuimgebak dat ik hier in de buurt bij de bakker haal.
Dus dan is dit wel heel veel werk: leuk om een keer te proberen, maar niet voor herhaling vatbaar.
Dank! Al lijkt dit recept zo op het eerste gezicht wel heel erg op die van 24Kitchen..quote:Op woensdag 26 maart 2014 20:26 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Ik moest ineens er aan denken dat ik een hele tijd terug ook hazelnootschuimgebak heb gemaakt, was een voorpublicatie recept van Cees holtkamp uit zijn banketbakker boek. Als je toch nog een keer de moed verzameld zou ik die zeker aan kunnen raden! Denk dat dit het goede recept is na wat googlen:
http://judithscakes.nl/hazelnootschuimtaart/
[ afbeelding ]
Omgquote:Op woensdag 26 maart 2014 12:34 schreef minilot het volgende:
Ik maakte gisteren twee gebakjes op basis van een gehalveerd recept voor hazelnoot/mokkaschuimtaart van Rudolph's Bakery:
http://www.24kitchen.nl/recepten/sander-jansons-mokkaschuimtaart
Best een gedoe! Hazelnootmeringue maken, nougatine maken, koffieextract maken, mokkacrčme maken.. Als je gewend bent aan dit soort taarten maken vast een eitje, maar dat doe ik eigenlijk nooit.
Halverwege:
[ afbeelding ]
Klaar:
[ afbeelding ]
Dwarsdoorsnede:
[ afbeelding ]
Best lekker, maar lang niet zo lekker en verfijnd als het (toegegeven, vrij legendarische) hazelnootschuimgebak dat ik hier in de buurt bij de bakker haal.
Dus dan is dit wel heel veel werk: leuk om een keer te proberen, maar niet voor herhaling vatbaar.
De enige keer dat ik roze glazuur heb gemaakt was gewoon poedersuiker met wat rode ranja.quote:Op zaterdag 29 maart 2014 00:51 schreef marc0871 het volgende:
ziet er allemaal weer uit, mensen
ik wil morgen tompouces maken.
heeft iemand tips om het glazuur op kleur/smaak te brengen?
bietensap ken ik.
maar dat is hier in de super alleen per 700 ml te koop.
ze hebben wel kleinere flesjes puur granaatappel- en bosvruchtensap.
ook heb ik aan verse sinaasappelsap gedacht.
en ook aan gewoon een beetje water door de poedersuiker.
ik heb zelfs nog lopen brainstormen over een tompouce met mokka-crčme vulling, en een glazuur aangemaakt met koffie.
en zou het ook met een beetje aangemaakte siroop kunnen?
overige tips welkom.
Nee, nog niet, hele week een zieke vriendin gehad dus ik moest extra veel doen en zulks, nergens meer tijd voor gehad. Ik ga morgen nog eens zoeken voor je.quote:Op zaterdag 29 maart 2014 12:56 schreef Molo het volgende:
Meneer koelkast, heb je toevallig al tijd gehad recept op te schrijven?
Sterkte met je vriendin!quote:Op zaterdag 29 maart 2014 13:16 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Nee, nog niet, hele week een zieke vriendin gehad dus ik moest extra veel doen en zulks, nergens meer tijd voor gehad. Ik ga morgen nog eens zoeken voor je.
haha, nee hoor.quote:Op zaterdag 29 maart 2014 15:55 schreef djkoelkast het volgende:
Je had het bladerdeeg voor het mooie blind moeten bakken, dan bolt het niet zo op.
Alleen banketbakkersroom in een koekenpan heb ik nog nooit van gehoord
Rudolf, dat verklaartquote:Op zaterdag 29 maart 2014 16:15 schreef marc0871 het volgende:
[..]
haha, nee hoor.
dat was om het wat sneller af te laten koelen.
gewoon in een steelpannetje gemaakt, natuurlijk.
verder het recept van rudolf gevolgt.daar waren de wafeltjes ook wat bol.
geeft niet. lekker rustiek.
we gaan het vanavond zien/proeven.quote:Op zaterdag 29 maart 2014 16:15 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Rudolf, dat verklaart
Rustiek of niet, het eet onhandig en het is minder lekker als er te veel lucht tussen zit.
Gebruik altijd bevroren vruchten voor muffins. Werkt perfect. Zal zo even zoeken of ik nog een foto heb van mijn blueberry muffinsquote:Op woensdag 26 maart 2014 18:14 schreef lady-wrb het volgende:
had je bevroren bessen, bleie?
ik heb nog 3 zakken bevroren fruit liggen en eigenlijk weet ik niet goed wat ik ermee aanmoet
wie helpt?
ik heb een zak bosvruchten, een zak frambozen en een zak aardbeien
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |