abonnement Unibet Coolblue
pi_137831608
i Wish

quote:
12-year-old Koichi, who has been separated from his brother Ryunosuke due to his parents' divorce, begins to believe that the new bullet train service will create a miracle when the first trains pass each other at top speed.


Wat een heerlijke Japanse film. Zo vrolijk kon ik worden van de twee mannetjes die een mooi verhaal neerzetten. Een verhaal van een uit elkaar gerukte familie en de keuzes die ze hebben. Luchtig met humor en diepgang. Een combinatie die je niet al te vaak ziet.

ik: 7,5
pi_137831657
Nieuwe film met ben stiller. Iets met mitty in de titel. Ik viel na een half uur in slaap. Niet mijn ding.

4/10
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_137831779
Need for Speed



Tobey Marshall (Aaron Paul) heeft samen met wat vrienden een eigen customs garage waar ie aan auto's sleutelt en daarbij racet ie in zijn vrije tijd op straat voor wat extra poen. Een oude rivaal komt terug naar het stadje waar Paul zijn garage heeft en die heeft een klusje voor m, het afmaken van de Shelby versie van een Ford Mustang. Als er daarna iets goed mis gaat tijdens een race met die rivaal moet Tobey de gevangenis in en als ie daar een paar jaar later uitkomt zint ie op wraak.

Het verhaal is zoals je waarschijnlijk al had verwacht bij een NFS film niet al te ingewikkeld en de dialogen zijn dat ook niet. Wat je wel kunt verwachten zijn ontzettend vette race-scenes waarbij alleen CGI is gebruikt om de op de auto's gemonteerde camera's te verbergen. Ik ben geen echte auto-fanaat maar kon wel genieten van al het race-geweld in deze film, sterker nog, ik heb zelden tot nooit zulke vette race-scenes in films gezien! Verder vond ik zowaar veel corny grappen stiekem best leuk en mag actrice Imogen Poots wat mij betreft vaker in films spelen, hele mooie vrouw.

Al met al heb ik mij dus ruim 2 uur uitstekend vermaakt.

8/10
Let's drop some acid and go to a titty bar.
  maandag 17 maart 2014 @ 22:33:12 #104
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_137865999
De afgelopen dagen gezien:

Gambit
Redelijke heist film met Colin Firth en Cameron Diaz die twee zeldzame, dure schilderijen willen ontfrutselen van een stinkend rijke kunstverzamelaar (Alan Rickman).
Een typisch middle of the road sterren vehicle dat af en toe best vermakelijk is en leuke stukken bevat maar overall toch te weinig haalt uit het verhaal.

IMDB Cijfer: 5,7/10
Mijn Cijfer: 6,0/10

Veronica Mars
De lang verwachte, via crowdfunding mogelijk gemaakte vervolg film op de serie. Eindelijk krijgen we te zien hoe het Veronica vergaat nadat ze Neptune heeft verlaten: ze is druk opzoek naar een baan als advocaat bij grote advocaten kantoren in New York, maar dan ziet ze op tv dat een oude bekende van haar in de problemen zit. Ze kan het niet weerstaan om te helpen en keert terug naar Neptune om te helpen, waarbij ze alle oude bekenden weer tegen komt.
De serie, vooral de eerste twee, vond ik erg leuk. Vind het dan ook erg leuk dat de film er nu is en de rare nasmaak van het derde seizoen kan worden weg gespoeld. Dat lukt boven verwachting goed. De sfeer is weer als vanouds, alle bekende karakters komen voorbij en het verhaal is opnieuw lekker luchtig maar wel interessant genoeg om de aandacht vast te houden.
Kortom: een goede comeback van onze favoriete P.I., met nu wel een bevredigend einde dat zelfs ruimte laat voor een vervolg.
Het is alsof Veronica Mars is terug van eigenlijk nooit weg geweest.

IMDB Cijfer: 7,9/10
Mijn Cijfer: 7,8/10

To Be Or Not To Be
Eén van de beste films van Lubitsch die ik tot nu toe gezien heb. In productie gegaan net voordat Amerika ging deelnemen aan WOII, is dit een briljante satire op die oorlog. Een perfecte mix tussen (zwarte) comedy, humor en prachtig drama met sterk acteerwerk over de hele linie. Maar in de redelijk kleine rol die hij heeft is het Felix Bressart als Greenberg die met de show gaat lopen. Een ontroerende rol.
Genieten van de eerste tot en met de laatste seconde, dit is een zo goed als perfecte film die je helaas nog maar veel te weinig tegen komt.

IMDB Cijfer: 8,3/10
Mijn Cijfer: 9,0/10

[ Bericht 0% gewijzigd door Timo20 op 17-03-2014 22:41:05 ]
  dinsdag 18 maart 2014 @ 13:49:37 #105
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_137882378
Traffic (2000) - IMDb



quote:
Traffic is een Amerikaanse dramafilm uit 2000 onder regie van Steven Soderbergh. De film is opgebouwd uit verschillende verhaallijnen die te maken hebben met de drugsoorlog die gaande is in de Verenigde Staten. Vanuit verschillende levensklassen worden de problemen in verband met drugs, de gevaren die op de loer liggen en de onbetrouwbaarheid van mensen in die donkere wereld, naar voren gehaald. Elke verhaallijn heeft een eigen kleur zodat het verschil duidelijk is. Traffic werd in 2001 beloond met verschillende prijzen, waaronder vier Oscars
IMDB: 7,7/10
Ik: 5,5/10

Beetje meh, maar heb hem wel afgekeken..
reset
pi_137890711
Nymphomaniac Vol I. & II.


Ken niet veel van Von Trier buiten z'n Dogme-films, ik heb Antichrist en Melancholia (samen met deze film vormen zij blijkbaar zijn "Depression Trilogy") dan ook niet gezien. Ik vond deze film(s) echter verrassend fris. Joe (Gainsbourg/Martin) is een nymfomane die haar levensverhaal deelt met de vrijgezelle Seligman (Skarsgård). Alles wat zij op seksueel gebied beleeft koppelt hij aan de algemene kennis die hij kent uit de vele boeken die hij leest.

Ik vond 't een vrij misogyne film aanvankelijk, maar dat draait uiteindelijk bij en er zit zowaar een boodschap(je) in. Prima acteerwerk van vrijwel iedereen, met uitzondering van Gainsbourg die in de raamvertelling haar best lijkt te doen om lachwekkend te spelen (misschien wel expres gedaan door Von Trier?). Jamie Bell en vooral Uma Thurman hebben puike bijrollen. Het verhaal is verder erg interessant, helaas zit er veel te veel expliciete en onsmakelijke seks in. Maar wat wil je met zo'n titel.

IMDb: 7,5/7,2
Ik: 8,5

[ Bericht 0% gewijzigd door Rosario op 18-03-2014 17:29:43 ]
  dinsdag 18 maart 2014 @ 19:03:59 #107
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_137894236
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 maart 2014 13:49 schreef Individual het volgende:
Traffic (2000) - IMDb

[ afbeelding ]

[..]

IMDB: 7,7/10
Ik: 5,5/10

Beetje meh, maar heb hem wel afgekeken..
Waarom vond je hem meh?
Ik heb hem destijds in de bios gezien en vond hem geweldig, 9/10
Misschien nu nog eens,kijken, kan het tijdsbeeld geweest zijn.
  dinsdag 18 maart 2014 @ 19:34:16 #108
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_137895579
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 maart 2014 19:03 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

Waarom vond je hem meh?
Ik heb hem destijds in de bios gezien en vond hem geweldig, 9/10
Misschien nu nog eens,kijken, kan het tijdsbeeld geweest zijn.
Het was niet mijn film. Na de Escobar novela ben ik veel kritischer geworden voor dat soort film. Gaat misschien wel weer over..

-edit: geen tips-topic ;) -

[ Bericht 11% gewijzigd door Mike op 18-03-2014 19:55:04 ]
reset
pi_137904000
Ik doe er ook nog eens een paar:

12 Years a Slave (2013) - IMDb

Het verhaal is genoegzaam bekend. Een hartverscheurend verhaal. Bij vlagen meeslepen, nooit saai maar om eerlijk te zijn raakte het me nooit echt diep. Waarschijnlijk moet je of Amerikaans zijn of niet veel van onze eigen slavernij geschiedenis weten om je echt te laten raken hierdoor. Daarmee wil ik niet zeggen dat het een slechte film is, in tegendeel. De beelden prachtig met af en toe hele mooie stille (bijna verstikkende) shots. Het acteerwerk is af en toe verontrustend goed. Vooral van de bijrollen zoals Fassbender en Lupita Nyong'o, het optreden van Pitt vond ik daarentegen eerder plichtmatig en Cumberbatch ronduit vlak. Er had wat mij betreft ook wel iets meer van de zwarte muziek in gemogen die er nu echt te weinig in zit. Een goeie film? Dat zeker. Het meesterwerk waar het voor wordt versleten, nee dat niet.
IMDb: 8,3
Ik: 8,1

Her (2013) - IMDb

Een hipsterfilm pur sang, keurig gestileerd en aangekleed maar dat keurige geheel leidt niet af van het verhaal over een (on)mogelijke liefde. Ik vind het een fijne denk oefening over de vervaging van de grens tussen virtualiteit en werkelijkheid. De karakterontwikkeling van Samantha voelt ook heel natuurlijk aan. Een van de knappe dingen vind ik dat het in een onduidelijk moment in de nabije toekomst geplaatst is en je dat zonder duidelijke aanwijzingen moeiteloos gelooft en dat bevrijdt de kijker (mij althans) van het me afvragen of het allemaal wel kan en op welke termijn.

Fantastisch gespeeld door de zeer veelzijdige Phoenix die er voor zorgt dat het geen enkel moeite kost om je in de hoofdpersoon te verplaatsen. Scarlet Johansson laat zien (of eigenlijk horen) dat je echt niet meer dan haar stem nodig hebt, de rest is bonus. Ook ben ik blij dat Amy Adams hier weer opduikt want ze is èn goed èn lief :9~ Iemand in een eerdere post roemde de score van de film al en daar ben ik het mee eens, prachtige passende muziek.
IMDb: 8,3
Ik: 8,5

Over Scarlet Johansson gesproken
Don Jon (2013) - IMDb

Ik hoorde laatst een vriendin over een scharrel zeggen; "hij was niet slecht in bed maar had duidelijk teveel porno gekeken." Wat ik denk is dat Joseph Gordon-Levitt dat ook gehoord heeft en dacht, daar moet ik een film over maken. Nou en dat heeft ie gedaan met dit verhaal over een loyaal arbeidersventje zonder veel diepgang die na zijn eerste echte aanraking met "de liefde" onbewust een zoektocht naar zichzelf met een redelijk verrassende en bevredigend einde tot gevolg.
JGL zelf is hier echt een typetje, zijn vrienden bewegend behang en Scarlet Johansson weliswaar gruwelijk lekker maar verder even interessant als haar obligate kauwgom. Het was wel een feest om Tony Danza weer eens te zien ook al was hij zo simpel als zijn zondagse bord spaghetti. Oh en een plusje voor het stille spel van de aan haar telefoon vergroeide Brie Larson (serieus, Brie, ik noem mijn kind toch ook geen Beemster of Maaslander...). De film is wel lekker snel, compact genoeg om te blijven boeien en heeft de nodige humor.
IMDb: 6,8
Ik: 6

PS ik las ergens dat JGL zelf de vertoonde porno heeft uitgezocht, ik vind dat getuigen van betrokkenheid bij je project ^O^
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_137927339
Snowpiercer.

Onverwacht een best leuke film eigenlijk. Hoewel allemaal redelijk voorspelbaar, is de verhaallijn wel aardig. Het einde is onverwacht. Benieuwd of er nog een deel 2 komt.

7 / 10.
  woensdag 19 maart 2014 @ 20:46:39 #111
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_137938727
Mulan (1998) - IMDb
Oef, wat zag die animatie er verouderd en ook niet zo mooi eruit, eerder simpel en lui. Dat viel de hele film op en dat is toch jammer. Zeker in combinatie met een verhaal dat van een Chineze legende helemaal verdisneyd is, waardoor er niet zo heel veel spannends overblijft. Het draakje Mushu (Eddie Murphy) redt alsnog de film, want die was gewoonweg continu grappig. Cijfer: 6

De lift naar het schavot (1958) - IMDb



Oeeeh, wat een supergave en mooi gefilmde thriller is dit! Een kerel met een oorlogsverleden vermoordt in opdracht van zijn maitresse zijn eigen baas, die weer de echtgenoot is van die maitresse. Hier houdt het niet bij op! Een hele reeks onverwachte verwikkelingen volgt, waarbij een opsluiting in een lift een belangrijke rol speelt en een jong puberaal stel dat met een flinke vinger in de pap de boel misleidt.

Je kunt zeggen dat het plot van toevalligheden aan elkaar hangt, ik vond het echter wel erg tof in elkaar gezet. Wat meehelpt is dat er van allerlei dingen te genieten is. Elk personage is raak en boeiend, het bevat mooi gefilmde scenes en niet te missen is de chille nachtelijke jazz-soundtrack met trompetgeschal. Anyway, dit is een aanrader voor Hitchcock-fans die eens een Franse vlotte en modern aandoende thriller willen zien. Cijfer: 8,5

Her (2013) - IMDb
Nogal awkard natuurlijk om een relatie te starten met je OS. In Her weet Spike Jonze dit an sich geloofwaardig te brengen, al kreeg ik wel na een tijdje het idee dat het OS iets te menselijk gekarakteriseerd werd. Ik hoop zelf dat ik in de toekomst toch wat meer controle over je OS kan houden. Maar tegen het slot wordt die menselijke illusie weer netjes recht gezet en dat is dan ook meteen het sterkste gedeelte van de film. Goeie rol van Joaquin Phoenix trouwens, werd wel wat kriegel door zijn nerveuze tic om zijn bril te pas en te onpas aan te raken :P. Cijfer: 7,5

Frances Ha (2012) - IMDb
Een Kate Winslet-look-a-like genaamd Frances Ha is het onderwerp van deze indie-film. Ze bitcht weliswaar over haar tekort aan geld, maar verder leek ze me wel een sympathieke dame. Er gebeurt van alles, maar eigenlijk ook weer niets. Het is gewoon de lastige levenswandel van een late twintiger dat je hier te zien krijgt. Samen met een intellectueel sfeertje en een hippe soundtrack was het best genietbaar, maar heel denderend grappig zeker niet. Net als Baumbachs Squid and the Whale (die vond ik wel goed!) rook dit naar een Woody Allen, maar hij had een film zoals deze wel beter geschreven en in elkaar gezet. Cijfer: 6,5
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  woensdag 19 maart 2014 @ 20:53:42 #112
54884 Yi-Long
Snorloze Zeiksnor
pi_137939178
quote:
0s.gif Op maandag 17 maart 2014 09:19 schreef Godtje het volgende:
i Wish

[..]

[ afbeelding ]

Wat een heerlijke Japanse film. Zo vrolijk kon ik worden van de twee mannetjes die een mooi verhaal neerzetten. Een verhaal van een uit elkaar gerukte familie en de keuzes die ze hebben. Luchtig met humor en diepgang. Een combinatie die je niet al te vaak ziet.

ik: 7,5
Wil ik ook al een poosje zien, maar helaas nog niet de kans gehad. Was laatst wel eens op TV, maar daar kwam ik pas halverwege achter, dus dat had weinig zin.

Nobody Knows, van dezelfde maker, is ook een aanrader. Al is die iets 'donkerder', alhoewel het verhaal waar het op gebaseerd is eigenlijk nog een stuk triester is dan de film.

Gisteravond trouwens The Ides of March bekeken.

Geweldige cast (Clooney, Hoffman, Gosling, Giamatti, etc), volwassen verhaal, en alhoewel geen geweldige climax op het eind maar meer een realistisch treurig einde, toch een prima film.

7,5/10
pi_137971320
ENDERS GAME



Wow wat een drol van een film, Echt geen zak aan...
Het lijkt een beetje op een harry potter poging maar dan in de ruimte....

Het verhaal gaat over dat de aarde door buitenaardse wezens is aangevallen en nog net is gered, en daarom NU getalenteerde kinderen trained... Die gaan dan in ''teams'' werken en die werken weer tegenelkaar op om uiteindelijk het ''beste'' team te worden...
Het verhaal is totaal niet meeslepend en erg voorspelbaar, ook de acteerprestaties zijn erg matig (ook die van H. Ford.) de Special effects zijn opzich wel mooi, maar die kunnen deze troep film niet redden.
3
  vrijdag 21 maart 2014 @ 11:13:26 #114
23982 planethugo
Forza Roda!
pi_137998221
Anchorman: The Legend Continues

Ik hou wel van Will Ferell en zijn onnozele humor dus ik toen dit vervolg aangekondigd werd was ik benieuwd wat ze er van gingen maken want de eerste was weliswaar niet Ferell's grappigste film maar toch wel erg geinig. En dat is dit vervolg ook wel, ergens blijft na afloop hangen dat er meer in gezeten had maar al met al een prima komedie als je deze humor kan waarderen. En leuke cameo's tegen het eind van de film. Minpunt is het simpele karakter van Steve Carell dat meer tijd krijgt dan in het eerste deel en maar lukraak wat onsamenhangende teksten bralt, dat gaat na een tijdje wel vervelen.

Deel 1 een 8, dan is deze een 7.5

Veronica Mars

Leuk om alle bekende nog eens terug te zien maar hier had meer in gezeten. Als alle seriekarakters even voorbij moeten komen om de fans te pleasen blijft er weinig tijd over om een goed verhaal te vertellen en daar schort het ook aan. Het mysterie wordt al vrij snel opgelost en veel verrassingen biedt deze film dan ook niet. Kortom, leuk voor de seriekijkers maar als je die niet gezien hebt dan zul je hier weinig plezier aan bleven, verwacht ik.

7.0

[ Bericht 5% gewijzigd door planethugo op 21-03-2014 11:24:52 ]
pi_138000555
Geen film, maar een TV serie... 17 afleveringen gezien achter elkaar, nou jah... binnen een week
ofzo :P , maar nu is het een week wachten op de volgende :'(

Hier staat het verhaal beter beschreven dan dat ik zelf zou kunnen doen.

http://nl.wikipedia.org/wiki/The_Americans

Zéér de moeite waard...

Gisteravond de laatste aflevering gezien die al te downloaden was, dat was deze

"The Americans" A Little Night Music (2014) - Synopsis

Serie heeft 26 afleveringen en ik kan niet wachten op de volgende aflevering :D
  vrijdag 21 maart 2014 @ 12:30:26 #116
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_138000857
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 12:21 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Geen film, maar een TV serie... 17 afleveringen gezien achter elkaar, nou jah... binnen een week
ofzo :P , maar nu is het een week wachten op de volgende :'(

Hier staat het verhaal beter beschreven dan dat ik zelf zou kunnen doen.

http://nl.wikipedia.org/wiki/The_Americans

Zéér de moeite waard...

Gisteravond de laatste aflevering gezien die al te downloaden was, dat was deze

"The Americans" A Little Night Music (2014) - Synopsis

Serie heeft 26 afleveringen en ik kan niet wachten op de volgende aflevering :D
Interessant! Ga t maar eens proberen. :)
reset
pi_138001067
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 12:30 schreef Individual het volgende:

[..]

Interessant! Ga t maar eens proberen. :)
Ga je vast geen spijt van krijgen...
  zaterdag 22 maart 2014 @ 00:07:28 #118
163194 DrDarwin
Novio-magenta
pi_138026989
quote:
0s.gif Op woensdag 19 maart 2014 16:02 schreef Halcon het volgende:
Snowpiercer.

Onverwacht een best leuke film eigenlijk. Hoewel allemaal redelijk voorspelbaar, is de verhaallijn wel aardig. Het einde is onverwacht. Benieuwd of er nog een deel 2 komt.

7 / 10.
Wat een gave film.
Zelfs de 'route' door de trein was een reis door de tijd.
Ik vond 'm geweldig.

8.5 / 10
pi_138027708
The Host (2006) (aka Gwoemul)

Goede film. Snel tempo, humor, horror en actie. Leuke personages, origineel monster en de film draagt ook nog eens een kleine boodschap aan de maatschappij. Stop dumping toxic waste!

Ik: 8
IMdb: 7

[ Bericht 1% gewijzigd door dumble op 22-03-2014 20:34:08 ]
Veni, vidi, vodka.
pi_138033029
Primer (2004)

Dit is een film die je meerdere keren kan kijken, bij de eerste keer heb je namelijk het gevoel hem niet helemaal begrepen te hebben. Volgens mij is het ook niet de bedoeling van de regisseur om je de film daadwerkelijk te laten begrijpen, dat is ook vrij onmogelijk aangezien het hier over timetravel gaat, wat bij voorbaat al een onbegrijpelijk mind numbing iet is. Maar dit doet niet onder dat het wel een interessante en leuke film is om te zien. Zou het nou zo zijn dat in real life 4 jongens in een garage een time travel machine uitvinden dan is dit een zeer realistisch kijk over het dan zou aflopen. En dat alles gemaakt met een budget van 7000$, best knap.

Ik: 8
IMdb: 7

[ Bericht 1% gewijzigd door dumble op 22-03-2014 20:35:35 ]
Veni, vidi, vodka.
  zaterdag 22 maart 2014 @ 11:12:30 #121
41286 Price
The Abominable Dr. Phibes
pi_138033584
quote:
7s.gif Op woensdag 19 maart 2014 20:46 schreef Falco het volgende:

De lift naar het schavot (1958) - IMDb

[ afbeelding ]

Oeeeh, wat een supergave en mooi gefilmde thriller is dit! Een kerel met een oorlogsverleden vermoordt in opdracht van zijn maitresse zijn eigen baas, die weer de echtgenoot is van die maitresse. Hier houdt het niet bij op! Een hele reeks onverwachte verwikkelingen volgt, waarbij een opsluiting in een lift een belangrijke rol speelt en een jong puberaal stel dat met een flinke vinger in de pap de boel misleidt.

Je kunt zeggen dat het plot van toevalligheden aan elkaar hangt, ik vond het echter wel erg tof in elkaar gezet. Wat meehelpt is dat er van allerlei dingen te genieten is. Elk personage is raak en boeiend, het bevat mooi gefilmde scenes en niet te missen is de chille nachtelijke jazz-soundtrack met trompetgeschal. Anyway, dit is een aanrader voor Hitchcock-fans die eens een Franse vlotte en modern aandoende thriller willen zien. Cijfer: 8,5

^O^ ^O^ ^O^ ^O^
You Should Have Seen Them Kicking Edgar Allan Poe
pi_138038998
What Maisie Knew (2012) - IMDb

Een modern echtscheidingsdrama gefilmd vanuit het perspectief van het kind. Soms zelfs letterlijk, een deel van de ruzies maak je mee vanaf de ooghoogte van Maisie. Het begint als een standaard echtscheidingsdrama en het mondt uit in een bij vlagen hartverscheurend verhaal over puur egoïsme en hoe ouders zich volledig kunnen verliezen in hun haat voor elkaar...
Voor mij een van de onderbelichte pareltjes van het afgelopen jaar. De film trekt je naar binnen en het is soms bijna te pijnlijk om te zien hoe de ouders in hun haat voor elkaar het kind letterlijk het kind van de rekening laten worden...
IMDb: 7,5
Ik:8,5
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_138052839
THE WOLF OF WALL STREET



Zwaar overschatte film, hij was goed... maar meer ook niet.
Het acteerwerk is wel ERG sterk... en dat maakt deze film toch net wat beter dan hij eigenlijk is,
Want de film zelf was eigenlijk gewoon TE lang, zonder echt heel veel spanning of momenten die me echt zijn bijgebleven en qua verhaal eigenlijk vrij simpel.
ik zou de film zelf 7 geven, maar vanwege het acteerwerk geef ik hem 7.5
  zondag 23 maart 2014 @ 10:53:05 #124
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_138067155
quote:
7s.gif Op woensdag 19 maart 2014 20:46 schreef Falco het volgende:
Mulan (1998) - IMDb
Oef, wat zag die animatie er verouderd en ook niet zo mooi eruit, eerder simpel en lui. Dat viel de hele film op en dat is toch jammer. Zeker in combinatie met een verhaal dat van een Chineze legende helemaal verdisneyd is, waardoor er niet zo heel veel spannends overblijft. Het draakje Mushu (Eddie Murphy) redt alsnog de film, want die was gewoonweg continu grappig. Cijfer: 6

De lift naar het schavot (1958) - IMDb

[ afbeelding ]

Oeeeh, wat een supergave en mooi gefilmde thriller is dit! Een kerel met een oorlogsverleden vermoordt in opdracht van zijn maitresse zijn eigen baas, die weer de echtgenoot is van die maitresse. Hier houdt het niet bij op! Een hele reeks onverwachte verwikkelingen volgt, waarbij een opsluiting in een lift een belangrijke rol speelt en een jong puberaal stel dat met een flinke vinger in de pap de boel misleidt.

Je kunt zeggen dat het plot van toevalligheden aan elkaar hangt, ik vond het echter wel erg tof in elkaar gezet. Wat meehelpt is dat er van allerlei dingen te genieten is. Elk personage is raak en boeiend, het bevat mooi gefilmde scenes en niet te missen is de chille nachtelijke jazz-soundtrack met trompetgeschal. Anyway, dit is een aanrader voor Hitchcock-fans die eens een Franse vlotte en modern aandoende thriller willen zien. Cijfer: 8,5

Her (2013) - IMDb
Nogal awkard natuurlijk om een relatie te starten met je OS. In Her weet Spike Jonze dit an sich geloofwaardig te brengen, al kreeg ik wel na een tijdje het idee dat het OS iets te menselijk gekarakteriseerd werd. Ik hoop zelf dat ik in de toekomst toch wat meer controle over je OS kan houden. Maar tegen het slot wordt die menselijke illusie weer netjes recht gezet en dat is dan ook meteen het sterkste gedeelte van de film. Goeie rol van Joaquin Phoenix trouwens, werd wel wat kriegel door zijn nerveuze tic om zijn bril te pas en te onpas aan te raken :P. Cijfer: 7,5

Frances Ha (2012) - IMDb
Een Kate Winslet-look-a-like genaamd Frances Ha is het onderwerp van deze indie-film. Ze bitcht weliswaar over haar tekort aan geld, maar verder leek ze me wel een sympathieke dame. Er gebeurt van alles, maar eigenlijk ook weer niets. Het is gewoon de lastige levenswandel van een late twintiger dat je hier te zien krijgt. Samen met een intellectueel sfeertje en een hippe soundtrack was het best genietbaar, maar heel denderend grappig zeker niet. Net als Baumbachs Squid and the Whale (die vond ik wel goed!) rook dit naar een Woody Allen, maar hij had een film zoals deze wel beter geschreven en in elkaar gezet. Cijfer: 6,5
Mag ik vragen hoe "lift naar het schavot" te verkrijgen is? Hij is amper op DVD verkrijgbaar en streaming diensten hebben hem ook niet.
http://www.canistream.it/
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_138067430
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 maart 2014 20:14 schreef casper019 het volgende:
THE WOLF OF WALL STREET

[ afbeelding ]

Zwaar overschatte film, hij was goed... maar meer ook niet.
Het acteerwerk is wel ERG sterk... en dat maakt deze film toch net wat beter dan hij eigenlijk is,
Want de film zelf was eigenlijk gewoon TE lang, zonder echt heel veel spanning of momenten die me echt zijn bijgebleven en qua verhaal eigenlijk vrij simpel.
ik zou de film zelf 7 geven, maar vanwege het acteerwerk geef ik hem 7.5
Ow ... die vond ik wel leuk hoor deze film :Y soms erg grappig ook...

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')